Geçtiğimiz günlerde İngiltere Başbakanı Boris Johnson bir demecinde "Putin kadın olsaydı Ukrayna savaşı olmazdı" gibi bir şey söyleyerek, bir savaşı cinsiyet özelliğine bağlamakta bir sakınca görmedi ve dünya üzerinde hemen hiçkimse onu cinsiyetçilikle suçlamadı. Herhangi bir insanı veya siyasetçiyi eleştirirken onun kadın oluşuna vurgu yapan birinin linçlerden linç beğeneceği muhakkak iken neden bunu söyleyen bile erkek olabiliyor ve hiç bir şekilde cinsiyetçilikle suçlanmıyor? Biz erkekler neden kadınlar gibi cinsiyetimizi bir kimlik özelliği olarak görüp kadınlardaki gibi bir aidiyet duygusuna sahip olamıyoruz?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Lan boklu donunu anan yıkıyor, kahvaltını anan hazırlıyor, gelmiş burada 3 kuruşluk aklıyla kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığa çakıyor.
kadınlara pozitif ayrımcılık erkeklere hakaret etmeyi normal karşılamayı mı gerektiriyor... Donumu anam yıkıyorsa o yıkanan donu da babam alıyor, o suyun parasını da babam ödüyor, babam gece nöbet tutmaktan emekli olmasına rağmen halen daha uyku uyuyamaz; sen nasıl bir ezik meriçsin anlamış değilim
@kabalak2001 sen boş ver bu canım meriç bozuntularını kadınların bir yerlerine monte olmak için her türlü yalakalığı yaparlar
Baban yaptığı işten para kazanıyor. Ananın yaptığı her şey bedava, kölelik, karın tokluğuna.
Boris Johnson'ın zaten varlığı insanlığa hakaret de, böyle bir şeyden erkekler alınmıyor da sen niye alonıyon, zırlıyon?
valla ev işi öğleyin biter... babamla annem farklı yemekler yemiyor, farklı evde uyumuyor, farklı tatiller yapmıyor... annem pazardan aleşveriş yapıyor da babam bilmem ne markadan almıyor tam tersine annem mağazadan babam pazardan giyinir... babam çalışıyor getiriyor biz doyalım diye kendini paralıyor... hatta boş zamanlarında bile ek iş yapar ki ailenin kapısına haciz gelmesin ele güne muhtaç olmayalım diye... Annem neden köle olsun? Hiç köle ile efendi aynı yemeği yer mi? aynı standartta yaşar mı? hatta köle hiç efendisinden üstün tüketim yapabilir mi? Hatta köle efendisinden fazla çalışır mı? kaadınlar sabahtan akşama çalışıyor olsa kadın programları olur mu?
burada kadın erkek ayrımı yapmanın bir anlamı yok sen kendine hakaret edilmesinden nasıl rahatsız olmuyorsun onu anlamıyorum... Mesela İstanbul metrosunda İBB afişleri var; erkeklerin sırf erkek oldukları için işe alınmadıklarını övüne övüne anlatıp bir de alay eder yüz ifadeleriyle bu konuyu kadın çalışanların ağzından aşağılama malzemesi yapıyorlar... Gördüğünde sana ağır gelmiyorsa ben ne diyeyim?
Anan da çalışsın baban yetmiyorsa? Hadi, artık geçmiştir de, kadonlar bu şekilde evlendirilip hyatları boyunca eve kapatılıyor, bedava kölelik yapıyorlar.
Burada kölelik, ev emeğinin bedava olmasında. Baban karın tokluğuna köle çalıştırıyor işte.
evet senin kadınlar köle dediğin toplumda erkek kanının son damlasına kadar mücadele edip o ekmeği evine getirmeye mecbur... Sonra da yetmezmiş gibi her ortamda erkekleri aşağılamak serbest oluyor. Bunu haksızlık olarak görmemen çok ilginç... Bak mesela gayet de üniversiteli 3 dil bilen gayet de modern bir kadın kuzenim var kızı için dedi ki "öyle okuyarak dirsek çürütmesini istemiyorum, bizim gibi kafa patlatmasın gerek yok sanatla veya sporla uğraşsın keyif aldığı şeyleri yapsın; çok da para kazanmasa da olur byurası Türkiye nasılsa kocası baksın" dedi bir ortamda... Kimseden de itiraz gelmedi. itiraz gelseydi de kimse el alemin çocuğu kızının finansal kölesi mi olsun ne bencilce bir yaklaşım diye itiraz etmezdi , en fazla "o zaman kocasına bağımlı olur onun hakiiyetine girer" diye itiraz ederlerdi... zira erkeğe yüklenmiş bu yük... kadın çalışsa da aileye lütfen harcar.
yani sana vereceğim rakam da seni uyandırmayacaksa ne uyandıracak bilmiyorum: bu ülkede intihar edenlerin %80'i erkek %20'si kadın...
bu arada "baban yetmiyorsa annen çalışsın" derken aslında bilmeden de olsa haklılığımı kabul etmiş bulunuyorsun. Kadının çalışıyor olmasını kocasının yetersizliği olarak tanımlayan ve bu yükü tüm sormluluğuyla erkeğe yükleyen toplumun bu normunu o kadar benimsemişsin ki cümleye "baban yetmiyorsa" diye başlıyorsun; sonra da aileyi geçindirmek için o parayı öyle ya da böyle kazanmak zorunda olan erkekleri değil de kadınları "ezilen" olarak tanımlayıp, erkekler hakkında ileri geri konuşmalara tepki verilmemesini meşru göstermeye çalışıyorsun
Hayır, eve ekmek getiren kişi baban, ve yetmiyor, o zaman kadının da para kazanması gerekir. Ama sorun zaten kadının emek vermesi ama para kazanamaması. Babanın ve ailenin kendini yeniden üretmesini sağlayan emeğin yarısı annenin. Burada kölelik söz konusu.
Ayrıca, kadona pozitif ayrımcılık, kadının geri bir konumda olduğu yoplumlarda, o geriliği kırmak için sağlanan bir avantajdır. Kadın da erkrk gibi aynı forsat eşitliğine lavuştuğunda bu ayrımlar ortadan kalkar.
@kabalak2001 kardeşim bence bu meriçe laf anlatmakla boşa zaman kaybediyorsun... bunu ben tanıdım daha önce de böyle kadın yalakalığı yaptığı konular olmuştu. Çok sıkışınca bir süre sonra sen bunları söylediğine göre benim fikirlerime ters şeyler söylediğine göre gericisin müslümansın ben bilmem kaç yüz yıl önceki hurafelere inanan insanlarla konuşmam deyip kestirip atıyor; yahu diyorsun bu işin dinle alakası ne sana dinden bahseden oldu mu? dinden referans gösteren oldu mu? diye itiraz ettiğinde "yok şimdi eğer müslümansan bir süre sonra bana islam referansıyla gelirsin" diyor; işte efendim dini referansı olanlarla bu konuları tartışmazmış :( ben sana din referansıyla gelmedim de desen illa ki dini reddettiğini söyleyeceksin ki tartışmaya değer olasın... artık hangi hayal dünyasında geziyorsa
@noperva75
yok artık ya... bance olmaz öyle şey siz yanlış anlamış olmalısınız. Kime ne kim müslüman kim değil herkesin inancı kendinedir. Tartışmada argüman üretmenin belirli kuralları vardır. Bir şeyi dine aykırı diye yanlış veya dine uygun diye doğru kabul etmek insanın kendi bileceği iştir; ama karşısındakini bağlamaz kimsenin de inancı, dindar olup olmaması kimseyi ilgilendirmez... kaldı ki bu zihniyette olan birinin o zaman fikir beyan etmeden önce "afedersiniz sizin dininiz islam mdıır? yok yani sizin referansınız islamsa ben görüş beyan etmeyeceğim" demesi gerekmez mi?
Evet, doğru söylüyor, ortaçağı temel aşan bir düzeyi tartışmam. Ortaçağ tasfiye edilmeli. Dini dogmalar, kendi doğası içinde tartışılamaz zaten.
@kabalak2001 ya kardeşim sen normal insandan bahsediyorsun. Bu memleket bu tip eziklerle dolu. Fikir tartışmayı kendi halkına, milletine, inanç sistemine, toplumsal normlarına hakaret etmek için bir araç olarak gören zavallılarla dolu değil mi çevremiz. Madem islam inancı olanla görüşmüyorsun tartışmıyorsun neden konuya girersin demişsin ama bunlarda öyle fkri ahlak bekleyemezsin; kafadan konuna girer senin asker arkadaşınmış gibi sana lan lun diye laflar bile eder. Bunlar kendilerinde her türlü hakkı görür.
Gericilerle neyi tartışabilirsin? Adama kadının toplumsal hayata girip ğretim sürecine katılması gerekir dersin, adam "kuranda böyle yaxıyor olmaz" diyecek. Ben bununla ne tartışayım
@noperva75
pardon da yani bir adam çıkıp da "annen donunu yıkıyor öyleyse erkeklere veya erkekliğe hakaret etmeye, aşağılamaya karşı tepki verilmemesi normaldir, diyecek ve bunu yadırgayana da "aptal canım" filan diyecek sonra da sonra da başkalarını yok gerici, yok bilmem ne zihniyetli olmakla suçlayacak, senin inancın varsa dindarsan seninle konuşmam filan diyecek... bir insan bu kadar hadsiz olamaz herhalde siz yanılıyor olabilir misiniz? şu bilgisayarı açabilecek kadar zekaya sahip bir insan bu kadar canım şeyleri yazabilir mi?
Abicim, ülkede kadon istihdamına bakacaksın, erkeklerin ne kadar gerisinde. Çocuğunu bırakacağı kreş imkanı var mı, hasta anasına/babasına bakabilecek bir kurum var mı? Kadına yönelik şiddete karşı yeterli önlem alınıyor mu?
Yok hakaretmiş, yok aşağılamaymış falan bunlar boş laf. Boris denen Anglosakson p. ştunun dediğinde alınacak bir şey yok. Erkekler daha agresiftir, evrimsel davranıştır bu, bi suç değil.
Ama kusura bakma, sadece bu platformda, erkeklerin kadınlara neler yazdığını bir görsen anlardın durumu. Bu da erkekliğin suçu değil, bizim sığır erkeklerimizin suçu. İkisi arasında fark var.
@kabalak2001 bunların cehaleti bilgisizlikle oluşmuş bir cehalet değildir. Varsan baksan okul filan bile okumuştur. Hatta belki "edinilmiş malların ortaklığı" kavramını bile öğrenmiş olabilir ama yine de sana "baban çalışıyorsa para kazanıyor annen ise köle gibi çalışıyor" diyebiliyor... Kendisi bilmiyor mu ki baban veya başka bir erkek hatta ben her ne kazanıyorsak gerek toplumsal normlar, gerek pratik vegerekse de kanunen bunu kendimiz kadar alemize de harcamak zorundayız; harcamayıp biriktirsek mal mülk yapsak ondan da aileyi faydalandırmak ve boşanırsak da o malların yarısını da eşimize vermek zorundayız... ben mesela eşek gbi çalışıyorum, her türlü riski alıyorum ekmeği taştan, ekmeğin midesinden çıkarıyorum biriken para veya aldığım mal olursa eşim benim donumu (benimki b*klu depşl herhalde kendisininki öyle) çamaşır makiğnesine atmış olduğu için yarısını alacak... hatta mal mülk biriktiremezsem bile bir de kendisine ilerideki çalışmalarımdan nafaka vereceğim... buradan da kadın köledir öyleyse erkeğe her türlü laf edilebilir, eril kelimesi küfüre eş sayılabilir sorun yok. Kardeşim bu cehalet değil aslında mankurtluk; kendisine, toplumuna, kültürüne, milletine düşman olmaya şartlandırılmış mankurtlar bunlar. Bunlara laf anlatamazsın çünkü bile bile savunurlar bu düşmanlığı destekleyecek yalanları
Kadının toplumsal üretim sürecine, sosyal hayata dahil oomasını sağlayacak koşullar devşet tarafından sağlanırsa, bu sorunların hepsi ortadan kalkar.
Ama erkek çalışır, kadın evde ücretsiz köle emeğine hapsedilirse, nafaka da vereceksin mallarının yarısını da.
Hiç kusura bakma, toplumsal normlar (ki erkek egemen normlardır) kadını hapsetmeye yöneliktir. Bırak boşanma süreçlerini, erkek öldüğünde, çocuğuyla kalan kadının hiç bir yaşam garantisi yok. Çünkü çalışmamış, üretime dahil olmamış.
Ne hikmetse, bu nafaka dırdırı çekip ağlayanların alayı "muhafazakar" denilen tiplerdir. Çok da iyi oluyor. Onların kadına bakışı brlli
@noperva75
hadi ya ben bu mankurt olayını bilmiyordum. Harbiden ne söylersen söyle, aynı şeyleri bozuk plak gibi tekrarlayıp duruyor. Üzüldüm şimdi ne yapmak lazım peki bu gibi insanlar karşısında. Sonuçta bu durumdan kurtarılmaları için çaba göstermek bir toplumsal görev değil mi? Tamam okuduğunu bile anlamaktan aciz olduğu çok açık ama yine de böylesinin de anlayacağı bir dil bulmak biz normal insanların, toplumun bilinçli bireylerinin görevi değil mi?
Awk kadınlar yekmeyi basmış iki salağa, burada s.. iklerini tokuşturıyorlar. Kolay gelsin
@kabalak2001
ya arkadaşım ne insanı çok bariz bir mankurt vakasıyla karşı larşıyayız. Kendi kimliğine düşmanlık etme ezikliği geri dönülmez şekilde yerleştirilmiş bir yaşam formundan bahsediyoruz. Bu gibiler için yapılabilecek bir şey yoktur. Bunlara laf anlatamazsın, kendi iezikliğinin propagandasını yapmak kendini mesela erkekten sanıyor ya erkeği, erkekleri ve hemcinslerini batıracak, ezikleyecek, ve nunların her türlü meşru gösterecek ki kendi gibi olmayanın aferinine mashar olsun. beyin buna takılmış artık bunlar için yapılacak bir şey yok. Bir gerçek insanın bu gbileri de gerçekten insandan sayıp muhatap alması normal insanlara aşağılama sayılır. Rezil edeceksin ki yeterince etmişsin sonra da yapacağın şey teşhir etmek. Zaten kendi kendini teşhir ediyor. Bırakacaksn daha onun kurtarılablecek bir varlık olduğunu zannetme
@noperva75 iyi de ne zararı var laf anlatmaya çalışmanın. gerçi evet ben de muhatap almıyorum senin bu dediklerinden sonra ama kafama da yatmadı pek yani herkese laf anlatmanın bir yolu olmalı.
Kadınlar naptı size gençler, anlatın hele bi dinleyek, nedir bu hıncınız?
@kabalak2001
kardeşim ne zararı var olur mu yahu. Bu gibilere onların da bir insan olduğu ve gerçek insanların onları muhatap olabileceği izlenimini vermek kadar insanlık onuruna ters bir şey olabilir mi? ezik bir mankurt nasıl olur da insandan sayılabilir? Sen zannediyorsun ki her canım için bir anlatım yolu bulunabilir, onun seviyesine inilebilir; ama ben diyorum ki durum o değil. Seviye ineceksin diye çukura düşürürsün kendini. Zira bunlar gerçekleri zaten bilmelerine rağmen çarpıtmak üzerine programlanmış. Mesela bir kaç ay önce buna dendi ki "100 sene önce kadınların oy hakkı yoktu ama titanic'te kadınlar sırf kadın olduğu için filikalara alındı erkekler sırf erkek olduğu için ölüme terk edildi" ... manhkurt buna da cevap larak ne diyor biliyor musun? efendim o olay istisna imiş önceki zamanlarda hiç böyle bir şey yokmuş deniz kazalarında gücü gücü yeteneymiş can pazarında en çok kadınlar ölüyormuş. Tabi önceki zamanlar dediği karanlığa taş atmak gibi ayrı yani kaynak filan hak getire ama doğru bile saysak mankurtun yaptığı kıyası görüyor musun? Gemicilerin hiçbir düzenleme ve ayrımcılık yapmadığı herkesin kendi başının çaresine baktığı, güçsüz olanın canını kaybettiği bir ortamda yaşlı olmak gibi, çelimsiz olmak gibi, hasta olmak gibi kadın olmanın da kaba güç azlığı sebebi olarak ölme ihtimalni arttırmasını kadın cinsiyetinde ollanların sırf kadın olarak yaşaması erkekelrin sırf erkek oldukları için ölmesi duurmuyla kıyas ediyor. buna sen laf mı anlatacaksın Allasen...
@noperva75
oha ya gerçekten mi? bu cevabı mı verdi inanamıyorum ya
Ahahah, lan herif ne içerlemiş. Olm ne kadar sümsük heriflersiniz siz. Oturmuşsunuz burada kadon düşmanlığı yapıyorsunuz. Oysa gene kadonlara bakıp otzbir çekiyonuz, onu napacaz?
@kabalak2001
oha denecek bir şey şurada yazdıkları daha mı az hayasızlık içeriyor acaba? sen konu açıyorsun neden erkekler de kadınlar gibi kendi cinsiyetlerine karşı cinsiyet kimliklerine karşı kollektif bir hassasiyet oluşturmuyor ve cinsiyete karşı bir olumsuz tutum olunca neden tepki vermiyor diye soruyosun. Kadınların bunu yapmasını eleştirmiyor aksine neden bu hassasiyeti biz göstermiyoruz diyorsun, herif undan yola çıkıp annene vefasızlık etmişsin gibi bir edayla boklu dondan giriyor bilmem nereye geliyor sanki kadınlar aleyhine laf etmişsin gibi... makurt kafa işte kendini koruma çağrısını bile sanki karşı tarafa düşmanlık gibi gösterme çabasına giriyor. bunun yazdıklarını filan okumaya kalsan yarın öbür gün bu dediklerini kadın düşmanlığına bağlamak için özel hayat üzerinden spekülasyon filan da yapmaya kalkar. Karşı cinsiyet lehine fanaik amigoluk bile yaparlar gerekirse kendilerine bile küfrederler. Bunlar hayasızlıkta sınır tanımadıkları için hadsizlikte buralara dahi varırlar.
Cinsiyetler arasında bir çatışma yok. Bunu siz ve post-modern burjuva feministleri yapıyor. Tek farkınız, onların emperyalist merkezlerce fonlanıp daha çok laf ebeliği yapabilmeleri.
Mesela haberlerde "x kadını tecavüz edip öldüren erkek" diye yazarşar. Erkek olmak, erkeklik demek tecavüz etmekle aynıymış gibi suçu cinsiyete indirgerler. Sizin de bunlardan farkınız yok.
Kadınlara yönelik nezaket, öncelik verme gibi durumlar evrimsel davranıştır. Bunlar doğamızda var. Bunda bir hak gaspı falan yok. Boris Johnson denen kardeşim lafında da bi hakaret yok. Erkekler doğası gereği agresiftir, testpsteron vardır çünkü. Buna değinmiş o kardeşim. Ama siz buna bile alınacak kadar kuyruk acısı çekmişsiniz belli.
Sorun, kadınların sadece hukuki açıdan erkeklerle aynı konumda olması değil, kadınların sosyal yaşam ve üretime tam haliyle katılabilmesi. Örneğin kadon emzirir, süt izni olacak. Kadın hamile kalır gebelik izni olacak. Kadının evdeki ücretsiz kölelik hali de son bulmalı, kamu tarafından maaş bağlanmalı, sigorta durumu erkeğe bağlı olmamalı.
Madem kadını eve kapatıyorsunuz, bu hakları da olacak. Kadın boşanmak isterken "ben çoluk çovukla napacam tek başıma" diye kaygılanmamalı.
Yok yer vermişsin, yok titanikte onlar filikalara binmiş falan. Bunlar değil. Biraz daha büyüyünce anlarsınız.
@noperva75 abi yani özetle pislik diyorsun yani üstüne sıçrar diyorsun öyle mi? Doğru mu anlamışım
Olm iki farklı hesapla gelen aynı kişimisin sen? Ne bu böyle.
@noperva75
Pislik yani diyorsun üstüne sıçrar diyorsun öyle mi?
@kabalak2001
Pislik nedir ki kardeşim sonuçta insana ait bir şey.. bunun gibilerin suratına tükürsen balgamın kirlenir. Pislik demişin. Böyle aşağılık bir mankurtu insan bokuyla yıkasan bok mundar olur da bunlar yine temşzlenmez
Beni çıkarın buradan, siz ikiniz s.. k. şin bakalım
@noperva75
O zaman ne yapalım yani rezil etmeyi de mi bırakalım bunu? Böyle iyi oluyordu sanki ne güzel teşhir oluyordu
@kabalak2001
Ya sen anlamıyorsun dediğimi. Böyle bir mankurtun rezil olması için senin rezil etmene ihtiyacı mı var zannediyorsun... sen bu soruyu ona yönelik mi açtın? Hayır değil mi? Kendisi damlayıp aslında erkekleri kendi cinsiyet kimlikleri için kolektif bir sahiplenme içine görmiuorlar eleştirini annen üzerinden cevaplamaya kalktı, içeriğinde hiçbir aşağılama veya edebe aykırı bir ifade olmayan bu eleştirel soru üzerinden kuş beyniyle sana hakaret etmeye kalktı... yani kendi kendini rezil etti... bunu ona sen mi yazdırdın? Daha ne yapabilirsin ki sen onu daha rezil etmek için... ama elbette ki teşhir edilmesi lazım, ama onu teşhir ederken onunla muhatap olmaya sanki o da bir insanmış gibi davranmaya gerek yok diyorum...
@noperva75
Evet abi ben zaten sıkıldım abi bunu tokatlamaktan...
Sonra erkeklere laf atınca ben suçlu oluyorum. İki sığır karakteri, 1 haftadır, hiç bi argüman sunmadan bana hakaret ediyor. Erkeğim diye geziyor bunlar bi de.
Sen eğlenmene bak... ama öok da boş bırakma mankurtu... arada bir kaç tur bin canın sıkılınca bırak ama çok da ihmale gelmez. Dedim ya kendi kendini rezil ediyor ama ifşa etmesi de sana düşer.. hem eğlenmiş olursun
@noperva75
Puhahahhaaa... evet ya sıkılınca inerim:) abi sen çok yaşa ya
Herif iki hesap açmış, mğthiş
@noperva75
Abi vu dangalağın sürekli olarak kendi yazdıklarının okunduğunu zannedip bir şeyler yazmasına ne diyorsun?
Kadınların hepsinin iyi olduğunu sanan canım var.
Pardon? Hiçbir şey anlamadım
canım = gerizek4alıllar kanka
Ever ya... Peki nasıl bir eşanlamşılık o yahu :)
Biz garibaniz
Kadinalr erkek
Erkekler garı oldu
Erkekler kadınlara yalakalık yaptığında kadınlardan destek buluyor; sizde öyle bir şey yok