Arkadaşlar bugün erkeklere yapılan cinsiyetçilik hakkında konuşalım istedimBurada erkeğin kirli olduğu düşünülüyor ama bir sorun var kadınlar ve erkekler tuvaleti farklı demek ki bir kadın kirli bırakmış ve bu nedenle dediği şey tamamen mantıksız.Şimdi bir kadına bu yapılsaydı kim böyle dalga geçecekti şiddetin her türlüsüne karşıyım ben ama bu bir kadına yapılsaydı tüm Türkiye tepki gösterirdi.Eline sağlık ne ya ciddenmi neden birde vurmasaydı belki o ölecekti en saçma şey bu nasıl bir bahanedirEvet arkadaşlar buradada kadın yaptığında herkes iyi yapmış düşünceli demişti ama aynısını erkek yapınca saçma dendiEn gıcık olduğum fotoğraf bu herhaldeEn saçma bulduğum fotoğraf bu herhalde orası tapulu malımı izin vermiyor Bu ne Allah için ve bu 2.337 beğeni alıyor eğer sizin feminist anlayışınız bu ise bu feministlik değil
Sizce de haklı değilmiyim bir kadın yaptığında farklı tepki bir erkek yaptığında erkeklere cinsiyetçilik yapılıyor
Bunlar gene Ataerkil sistemin sonuçları iki taraf da farklı şekillerde haksızlığa maruz kalıyor.
Doğum lekesi mevzusu saçma olmuş ama çünkü cinsiyetle alakası olduğunu sanmıyorum her gönderide böyle boş yapan biri vardır mutlaka, ona da iyi yapmış yazanlar çoğunluktadır diye tahmin ediyorum.
Demet Akalın ve İbrahim Tatlısesi neden hala ciddiye alanlar var bunu hiçbir zaman anlayamayacağım galiba o kadar gömdükleri Enes Batur bile daha akıllı ve insancıl.
Toplu taşıma kısmı da aşırı saçma istemiyorsan kalk ayakta dur kamuya açık bir alan neticede orası. Tabii oturmak zorunda değil arkadaş da ayağa kalkarım demeyi akıl etmiş zaten bir ara. Öyle yaparsa saygı duyarım görüşüne millete çatmadan istediğini yapsın.
Bunların hiçbirinin feminist olduğunu da düşünmüyorum çünkü feministliğin temel amacı “sırf cinsiyetinden dolayı” olan şeyleri önlemek. E sırf cinsiyetinden dolayı birisi neden senin yanına oturamasın bu feminizme zıt bir şey.
Şu şiddet yanlısı insanlar da tek erkeklere yapılan şeylerde var gibi davranmayın. Bu hasta ruhlu insanlardan her cinayet ve şiddet vakasının altında var maalesef. Kadının başına gelince de hak etmiştir **** yazanlar var erkeğe yazan da var. Hatta dahası küçücük çocuklara bile yazan var. Devletin bunları tespit edip ruh sağlığı hastanelerine yerleştirmesi gerek diye düşünüyorum şiddet eğilimleri var.
Bunu şeye benzetiyorum gerçek engelli olan birine engelli bu diye yüzüne söylemezler. Engelli olmayana kızıldıgı zaman özürlü derler sinirden. Erkekler zaten üstün görüldügü için dövülse de zarar gelmeyecegini düşünüyorlar her eleştiri aslında dalga amaçlıdır ciddiye almıyorlar ama kadına şiddet ya da herhangi bi küçümseme lafı ciddiye girer aynı hesap yani aslında erkekleri linçlerken bile yüceltiyorlar dalga çünkü gerçeklik payı olmadıgı için kolayca gülebiliyorlar erkege şiddet uygulansa gülüyorlar yani güçlüsün dayak mı yedin gibisinden. Ama kadına bagırılsa bile yer yerinden oynar ve şakası yapılmaz çünkü şakası olacak bişey degil kısacası erkekler güçlü ve yüksekte görüldügü için durum böyle. Mesela erkek doguran kadın ayy bi de kızım olsun diye rahatça konuşurken kızı olan birisi bi de oglum olsun dese hemen cinsiyetçisin kız erkek ayrımı yapıyorsun diye kınarlar. Yani erkekler hep üstte görüldügü için dalgası dönüyor
Büyük ihtimalle linç yiyeceğim sözde kadın - erkek eşitçi insanlar tarafından ama... İstanbul Antlaşması, kadını koruyan fakat erkeği hukuksal olarak güçsüzleştiren bir antlaşma. Böyle bir antlaşmanın gündemde olması bile erkeklere karşı cinsiyetçiliği gösteriyor.
Bu arkadaşlar öyle bir şekilde ki kendilerini ifade ediyorlar ki sövdükleri insanlar kadını ezerken, bu arkadaşlar erkeği eziyor. Affedersiniz de aynı şeyin laciverti sadece :D
Ayrıca toplumda da hep bir erkek üstte, kadın altta yanılgısı var. Üstüne üstlük kadını yüceltme, erkeği yerin dibine sokmaya çalışıyor bir kesim :D sanki terazi gibi bir eşitlik sağlayacaklarını düşünüyorlar. İşte bu arkadaşların zihinleri bu kadar gelişmemiş :)
Evet arkadaşlar erkekler de, en az kadın kadar baskı altında tutuluyor. Kadın erkek eşit olacak. Ama insan ya da olmayan diye ayrım yapılacak. Hukuk da bu anlamda güçlendirilecek. Yorum yazacak arkadaşlar linç edeceklerse hani o kadar eşitçisiniz ya hani :D kadının da 18 yaşından askere zorunlu gitmesi gerektiğini de savunmaya başlayın :) Ha onu yapmazsınız neden? Çünkü işinize gelmez. Eee nerde eşitlik o zaman :D
Eşitlikçiysen erkeklerin de okutulmamasını destekle o zaman (!) Bu mu mantığın fkamqmqöşaşaşdşfigi Hangisi iyiyse iki tarafa da o uygulanır. Niye iki tarafa da zor ve kötü olan uygulandın?
@Birisiğğğ Esprin komik değildi :D ayrıca olay o değil. Olay kadın erkek eşitliğini savunurken, sadece kadının yaşadığı problemlerden bahsediliyor. Erkeğin yaşadığı hiçbir probleme değinilmiyor. İstanbul antlaşması da o yüzden eşitlikçi bir antlaşma değil. Böyle bir antlaşma olursa 5 yıl sonra bir de erkekler için Ankara antlaşması imzalanır ki ona imkan verilmeyecektir görüldüğü gibi hiçbir kadın erkeğin yaşadığı toplum baskısı ve problemlerden şikayetçi değil hatta bundan mutluluk duyuyor. Eee ne kadar saçma bir durum oluşuyor. Bunu bir kadının fark etmesi için öncelikle bazı ahlak ve etik kurallarını kendi çıkarı için çiğnememiş olması gerekiyor :D tabi zaten küçük bir kesim çiğniyor olsaydı analar bu şekilde şerefsiz evlatlar yetiştirmezdi.
Ayrıca tüm bunları boşverip bir de şu yandan bakarsak... Nüfusun 50%'si kadın. Zaten eğer gerçekçi bir şey olsaydı bu antlaşma tüm kadınlar kabul ettiği için onaylanmaması söz konusu olmazdı :D tabii fark etmediğiniz gibi bu sadece maç taraftarlığına döndü.
Bu bir espri değil ironi. Önce düşünmeyi ve Türkçe konuşmayı öğren. Muhattap olmayacağım algıların yardım edemeyeceğim kadar taraflı yoksa bir insan gerçekleri göremeyecek kadar kör olmazdı. Sadece canınının istediği yorumları görmüşsün çoğunluğu değil azınlığı okuyup dolmuşsun kendi kendine.
@Birisiğğğ Öncelikle "Eğer bir cümlede (!) şeklinde yani parantez içinde ünlem var ise bu ünlem tamamen farklı bir anlama gelir. Böyle durumlarda dalga geçme, ciddiye almama, iğneleme yapma gibi anlamlar içerir."
"Dalga Geçmek 2- karşısındakini anlamaz yerine koyarak aldatırcasına konuşmak, alay etmek, eğlenmek."
"Espri yapmak 1- hoş bir hava yaratmak ereğiyle nükteli söz söylemek."
Gördüğün gibi Türkçeyi güzel ve doğru kullanıyorum fakat ne yazık ki sen daha kullandığın sözcüklerin anlamlarını bilmiyorsun. Sadece ezberden açıklamalarını biliyorsun :D Daha 2 - 3 kelimeyi ilişkilendiremiyorken olayı nasıl oraya bağladın :D gerçekten azmine hayran kaldım :)
@Birisiğğğ İkinci olarak ise seni adam yerine koyduğum için pişman oldum :D böyle saçma sebepler ile haklı olmaya çalışman ve karşı tarafı aşağılamaya çalışman sidik yarışmaktan farksız. Seninle tartışmaktan çıkıyorum belki aldığın oksijeni daha yararlı kullanırsın :) Görüşlerin için de teşekkür ederim. İyi günler
Kendini bilgili sananlarda bu gün. Gerçek anlamda erkekler okutulmasın diyecek halim yok değil mi? Bu bir ironi bu yüzden ünlem koydum. Söylediğin şeylere cevap veremem çünkü yola çıktığın bilgiler yanlış. Kızların yorumlarını okursan çoğunluğun herkesi önemsediğini görürsün. İftira atmaktan başka bir şey değil yaptığın.
Ayrıca yukarıda maç taraftarı olduğunuzu belirtmiştim. Sözümü desteklediğin için de ayrı teşekkür ederim. Bu tür anlamsızlıklar için ise birbirimizin kalplerini kırmayalım. :D İkimiz de aynı eşitliği istiyoruz fakat herkesin yürüdüğü yol farklı. Yine de bu antlaşmanın gerçekleri ortada. "Kadını korumak". Benim istediğim "Kadını, erkeği, canlıyı" korumak üzerine. Bencil olmadan eşitlikçiyim ben :)
@Birisiğğğ Açıklamaları Google tarafından onaylanmış açık kaynaklardan aldım. Eğer sen de biraz araştırırsan bulursun. İroni olmadığını da söylemedim hiçbir zaman :) İroninin, espri ile aşağı yukarı aynı anlamda olduğunu kaynaklardan kanıtladım. Laf salatası yapmaya gerek yok. Aptallık yaptığını fark edip hala aptallık yapmaya devam etmen çok aptalca.
@Birisiğğğ İlk yanıtına yazdığım yanıtta genelleme olarak bahsettim. Aynı nasıl haberlerde "erkek terörü" deniyorken genelleme yapıyorlarsa ben de aynı şekilde genelleme yaptım o sözlerimde. Oradan sonra alınıp sen de karşı saldırıya geçmeye çalıştıysan şimdi daha mantıklı oldu bu çabaların. Yanlış anlaşılma için özür dilerim. "Algı" meselesinden önce hiçbir yanıtım bizzat seni gücendirmek ya da aşağılamak için değildi. Kim bahsettiğim yanlışları bilerek yapıyorsa onlar içindi. İyi günler :)
@Birisiğğğ Xper seviyem link göndermeye yetersiz. Ayrıca neyin suç neyin olmadığını da biliyorum. Şikayetçi olmak istiyorsan için rahat bir şekilde olabilirsin. Ben kimseye tahrik edilmemişken durduk yere ünlü bir filozofun sözünü alıntı yapmadım. Tehdit ettiğini düşünmüyorum fakat öyle bir niyetin varsa bu tür şeylerle beni korkutamaz kimse :)
“Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.” TCK 125
Biliyor gibi konuşmuyorsun pek bakalım mı kullandığın cümlelere? “seni adam yerine koyduğum için pişman oldum” “Bunu bir kadının fark etmesi için öncelikle bazı ahlak ve etik kurallarını kendi çıkarı için çiğnememiş olması gerekiyor“ “Belki aldığın oksijeni daha yararlı kullanırsın” “Aptallık yaptığını fark edip hala aptallık yapmaya devam etmen çok aptalca”
Evet tehdit etmiyorum, bir dahaki sefere dikkat et diye söylüyorum. Toplumun düzenini bozmayalım.
O kadar ısrarla gözüme sokmaya çalıştığınız tanımları okursaydın da ironinin iğnelemek, esprinin ise hoş bir hava yaratmak için yapıldığını görürdün. Biri seni iğneleyince gülmezsin ama espri yapınca gülersin. Bu durumda komik olup olmamasını yorumlaman zaten anlamsız. Çok üzerinde durmuşsun netliğe kavuşturalım dedim.
@Birisiğğğ "Bu mu mantığın fkamqmqöşaşaşdşfigi" "Önce düşünmeyi ve Türkçe konuşmayı öğren. Muhattap olmayacağım algıların yardım edemeyeceğim kadar taraflı yoksa bir insan gerçekleri göremeyecek kadar kör olmazdı." -Muhatap diye yazılır. Görmüşken düzelteyim dedim :) - "Kendini bilgili sananlarda bu gün."
Tahrik edici ve benim şerefimi rencide eden sözlerde bulunan ilk kişi sensin buradaki.
İçinde kadın geçen sözümün bir genelleme olduğunu söylememe rağmen neden takılıyorsun oraya :) Dikkatli olmamı söylerken niyetini çok iyi bir şekilde anladım.
Gerçekten bir sorunun varsa şikayet et. Senin gibi konuşup beni şikayet eden ilk kişi sen olmayacaksın. Geçen sefer senin gibi haksız ve güçlü olan birisi beni aynı sebeplerden şikayet etti. Görüştük ve davayı kazandık. Bu tür boş davalar açmaya çalışıp zamanımı gasp edip, işimi yapmama engel olduğu için karşı dava açıp para alabileceğimi bile söylemişti özel avukatım fakat ben yapmadım. Nazik bir şekilde özür dileyip, iyi günler dediğim taktir de bunu bu şekilde uzatarak ne yapmayı hedefliyorsun bilmiyorum. Belki de havalı göründüğünü sanıyorsundur bilmiyorum. Ama ben ne başkasının hakkına girdim, ne de kimsenin hakkıma girmesine izin vermedim. Şikayet etmek istiyorsan buyur :D
Ya bazı kadınlar cidden çok problemli. Üniversitede yoklama kağıdı gönderilirken derste dürter kağıtla herkes hafifçe. Ders esnasında seslenilecek değil sonuçta. Yakın arkadaşım bir kızı dürttü kağıtla (ki sessiz şekilde seslendi. Arkadaş hassas bu konularda. Duymayinca kağıtla dürttü mecbur) kalktı ayağa sınıfı dersi birbirine kattı. Sen kimsin de beni taciz ediyorsun sen nesin vs. Verdiğim örnek keşke tek olsa. Bir başka kız arkadaş da en ön sırada yalnız oturuyordu mesela. Sınıfta her yer dolu. Diğer samimi erkek arkadaşım geç geldi âdet üzere de sordu oturabilir miyim diye. Cevap: hayır. Diğer sınıftan sıra getirdi arkadaş oturmak için. Böyle kadınlar ne yazık ki toplumda haddinden fazla var.
Haklısın çünkü böyle bir ayrım hiç olmamalı ve verdiğin örnekler de haklılığını destekler nitelikte. Öte yandan, bir kadının fizyolojisi ile bir erkeğin fizyolojisi, bunu burada zibilyonuncu defa dile getiriyorum, aynı değil. En azından bu konuda kadınlara bazı imtiyazlar tanınabilir diye düşünüyorum. Yani rakamlar konuşuyor, sizin akciğer kapasitenizden yüzde on beş az akciğer kapasitesine sahibiz en basitinden. Bence bunlar da unutulmamalı, bazı konularda ama evet, yukarıdakilere katılıyorum, p*s insan her zaman pistir.
Hangi birine yazayım, ben Demet Akalın’ı hiçmi hiç sevmem, kullandığı kelimeyle biz erkekleri bir nevi temizlik konusunda aşağılamış, ne demek (erkek olsa peki) ben derim temizlik konusundada ve hayatın her alanda muhakkak temizlerde olacak pintilerde, ama bunu bir bay veya bayana mal etmek çok yanlış, birde herkes bildiği kadar konuşur? yani Demet hanımın bilgisi bu kadar, birde alta bir fotoğraf var baba oğlan, oğlunun doğum lekesi var diye babada gitmiş otuz saat kalarak, oğlu bu doğum lekesinin utanılacak birşey olmadığını anlasın diye, orada bir bayanın yaptığı yoruma bakıyorum, bu bayanın bunu anlayacak empati yapacak bir seviyesinin olmadığını görüyorum, birde yorum yapıyor, gelde şimdi kızma, senin seviyen bu kadın sen ne anlarsın empatiden, diğerlerinede yorum yapacağım ama okuyan sıkılmasın.
Başlikta erkeklerin haklari nelerdir diye sormamislar erkeklere de cinsiyetcilik yapilmiyor mu yazmislar. Ben de bununla alakali herzaman savundugum aklima gelen seyleri yazdim. Evde oturup tum keyfi ihtiyaclariyla hesapsiz harcamalariyla esini zor duruma sokan ve umrunda bile olmayan almak zorunda nasil oderse odesin diyen kadinlar gordum. Toplu tasimada genc kadinin kendisine yer vermedigi icin erkegi asagiladigini gördüm. Erkek adam aglar mi lafiyla buyuyup gozyasini icine akitan erkekler gordum. Siz istediginiz gibi algilamakta ozgursunuz soyledigim seyleri. Cinsiyetci ayrimlar olmasaydi cinsiyetci konusmalar da yapmak zorunda kalmazdik. Sizi tanimiyorum nasil bir kisilikte oldugunuzu bilmiyorum ama ofkenizi bana kusmus olsaniz da uzerime alinmiyorum. Cunku bugune kadar hicbir erkege haksizlik yapmadim. Erkek kadin degil insan olarak dusundugumuz zaman bu sacma kavga bitecek.
örnek vereyim. bazen bilerek erkek tuvaletine gidiyorum. hatta bunu yapan çok kız var biliyorum. sebebi erkeklerin tuvaleti daha temiz oluyor. adamlar ayakta yaptıkları için ve genelde o diğer şeyleri kullandıkları için pisletmeye zaman kalmıyor sanırım wjwuwuw
Erkek: Ben de kızlar tuvaletine gidiyorum. Herkes: Oha erkek, kızlar tuvaletine gidiyor sapııııııık
Mesela bu tür şeyleri yapan bir erkek olsa burada linç edilir, sapık damgası vurulurdu. Ama senlik bir şey yok çünkü kız sapık olamaz, sapıklık erkeğe aittir diye bilinç altı olan bir algı var
Erkeklerin yaptığı zararı düşünürsek bence bu kadarı bir şey değil. Ha iki tarafın da böylesi var ve ikisi de yanlış. Bu abartılı cinsiyetçiliğin çıkış sebepleri haklı olabilir. Ama abartılı olan hiç bir şey doğru değildir. Bunun ayrımını yapabilmek lazım
dövme konusu cidden saçma bence bunu kadında adamda yapsaydı saçma bulurdum ne gerek var öyle büyük bir lekeyle vücutta dolaşmaya ya onun dışındakilere yorum yapamam baba tabii düşünceli davranmış ama başka şekildede destek olabilirdi oğluna :)
Benim orda anlatmaya çalıştığım orada kadın yaptığında haberlere bile çıkmıştı ne kadar iyi bir anne diye ama erkek yaptığında herkes saçma ve gereksiz buldu
Cinsiyetçilik var, yok değil. Ama erkeğe yapılan cinsiyetçilik daha az olduğu için bizim toplum ataerkil olduğu için önemsenecek bir boyutta değil erkeğe yönelik cinsiyetçilik sayısı da az. Şu kadın izin almadan yanıma oturamaz da haklılık payı var. Bizim toplumun genel kabulüdür bu. Hanfendiden izin alırsın yanına otururken.
@selenatorsari Eşit olmak için saçma sapan akımlara gerek yok ayrıca eşitlik istiyorsanız nafakayı kaldırın bakalım askere gidin o zaman eşit olmuş olursunuz kadının beyanı esastır kanununun kalkması lazım kanunlar önünde herkes eşittir lakin gündelik hayatta kadın ile erkek eşit değildir erkekler ile kadınların yaratılış gayesi daha farklıdır.
Link yok Ayrıca ben askeriyeye girmeye çalışıyorum dediğin şeye bak. Sanki kadınlar kaçıyor askerden. Tabiki kaldırılsın nafaka. Ama o zaman önce kadinlar da okutulsun, iş sahibi olunmalwrina izin versin. Kadınlar hep evde bırakıldı, sen elinin hamuruyla ne bu işlere karışıyorsun denildi
Feminizm gereksiz kardeşim böyle şeyler İnsanları bölmekten başka bir şeye yaramıyor ki kendilerini ötekileştirip tiksinçleştiriyor bu yüzden İnsanlar kadınlara karşı önyargılı davranıyor niye normal olarak savunmuyorsun hakkını illa ki bir kalıbın içine mi sokulman gerekiyor?
@selenatorsari Kadınlar istediği yerde çalışsın ama kendi hemcinsleriyle çalışsın. Sen onlar gibi değilsin ama feministlik senin savunduğun gibi bir şey değil erkek düşmanlığıdır.
Feministlik eşitliği savunur. Kadınlar niye sadece hemcinsleriylr çalışsın? Böyle cinsiyetleri ayrıştıra ayrıştıra erkekler koldan bile hallenir hale geldi. Niye ayristirilsin? Sanki kadın ve erkeğin bir arada durması kötü bir sey. İksii de insan. İnsan gözüyle bakın kadınlara cinsel obje gözüyle değil. Ayrıca kadınlar hep aşağılandigi ayristirildigi için zaten femizim diye bir akım çıkmis. Yani zaten ayrıkti toplum
@selenatorsari İyi de söylemekle olmuyor ki sen söyleyince bunların hiç biri düzelmeyecek en iyisi herkes kendi hemcinsiyle çalışsın ben de kadınların çoğunlukta olduğu yerde rahat edemezdim sapıklık olarak algılama ama kadın erkek karışık iş yerlerinde işten çok dedikodu yapılıyor birbirleri hakkında konuşuluyor o kız şöyle bu adam böyle gibi böyle şeylerin önüne geçmek için ayrı departmanlarda çalışılmalı diye düşünüyorum İslam'ın emri de bu şekildedir.
Haklisin tabikide. Erkek para kaynağı evi gecindiricek kisi olarak görülüyor artı kadina da hizmetci gibi bakiyolar bu zihniyetler oldugu surece bunlar bitmez. Bana göre evin gecimini iki bireyde saglar ev isleri beraber yapilir esitlikten yanayım
Erkeklere de kadınlara da çok yapılıyor. Ve evet haklısın. Mesela şu yanıma otobüste erkek oturamaz diyen kadın, niye oturamazmış? orada boş yer varken adam ayakta mı beklesin? istemiyorsan sen kalk ayakta dur yani saçmalık!
Yapılıyor tabii. Erkekler ağlamaz, evi geçindirmeli, evi arabası olmalı, masrafları erkek karşılar, erkekler sert olur, sen erkeksin yapmalısin vs vs. Bu şekilde erkekler de yıpranıyor.
O kadınların babası da kadın herhalde😏 işlerine gelince babam benim kahramanım babam söyle böyle demeyi biliyorlar ulan sizi iki kadın birleşip mi yaptı tövbe tövbe boş boş insanlar
Çok haklısın. Erkek kanının yanına oturamazmışmış. Bende en çok ona gıcık oldum. Yanına isteyen kişi istediği gibi oturur. Yok izin alacakmış da bilmem bir şeymiş de geçin bu işleri. Rahatsız oluyorsan dolmuşa binme.
Kadın = Erkek hak hukuk konusu da daima eşit doğarlar, eşittirler ve eşit kalacaklardır. Aksini iddia edenlerin halini görüyorsunuz fotoğraflarda zaten. Daha denecek bişey yok. Herkes aklını başına alıp düşünsün biraz.
Evet zaten sadece kadına değil erkeğe de sexist yapılıyor.. Bu yüzden her iki cinsiyeti de ezdirmemek adına elimden geldiğince ezmeye çalışanlara karşı savunuyorum ve savunacağım.
Türkiye de pozitif ayrımcılık var. Kadınlara fazla hak veriliyor kadınları İlah yaptılar. Sonra kadınlar neden öldürülüyor dayak yiyor diye çözüm ararlar.