Bebeğimiz olacak 8 aylık hamileyim, önceden almak uğursuzluk getirir diye bir şey almadım öncesinde, ama şimdi de durumumuz çok kötü.
Eşimin 17 yaşında otizmli bir erkek kardeşi var, sürekli eşimden birtakım isteklerde bulunuyor.
Geçen gün evde bunalmış, AVM'ye gitmek istedi, ben de gittim onlarla beraber.
Arabada da açıkça “şu an çok paraya ihtiyacımız var, bütçeyi çok aşmayalım” dedim. Eşim ilk başta onay verdi bana.
Kardeşi atladı hemen “ne demek sınırlı bütçemiz var? Böyle yerlere bütçeyle gidilmez, ben mutsuz olurum” diye. Eşim de “tamam lan yengenle ikimizde bütçe var sen de yok, sen yeter ki mutlu ol” dedi. Zaten orada bir tepem attı
AVM'de de hep en pahalı şeyleri istiyor, eşim olmaz deyince sinirleniyor bağırıyor mağazanın içinde. Ben bebeğe birkaç şey bakıyorum, “bebeğinize alacaksınız ama bana sınırlı bütçe öyle mi ha?” diyor bağıra bağıra. Bana bağırsa bir şey diyebilirim ama ortaya atıyor lafı. Bana ve bebeğe 15, eşime 25 ve kardeşine toplam 100 euro harcamışız o gün.
En sinirlendiğimse kardeşinin birikmiş 7 bin eurosu var, ama yarın öbür gün evlenir araba almak ister diye ellemiyor o paraya hiç. Lafını bile açtırtmıyor.
Biraz surat astım diye eşim benimle kavga etti.
“Çocuk binde bir bir yere gitmek istedi, abisi olarak onu götürmem benim görevim”
“Mutlu olmasın mı çocuk? Sen parayı nasıl kardeşimden kıskanırsın” diyor.
Zor durumda olmasak hiç umurumda bile olmaz inanın. Ama bu durumda böyle kötü ya
Şimdi de para yok diye yakınıyor bana. Nereye harcıyoruz bilmem hiç hesap tutamıyoruz diyor. İçimden bu duruma mutlu bile oluyorum Allah beni kahretmesin.
Az para varken kardeşine yedireceğine hiç olmasın da kimseye yediremesin diyorum içten içe.
Çok mu kötü biriyim? Bazen kendimi vicdansız hissediyorum çok ama elimde değil.
Eşimin 17 yaşında otizmli bir erkek kardeşi var, sürekli eşimden birtakım isteklerde bulunuyor.
Geçen gün evde bunalmış, AVM'ye gitmek istedi, ben de gittim onlarla beraber.
Arabada da açıkça “şu an çok paraya ihtiyacımız var, bütçeyi çok aşmayalım” dedim. Eşim ilk başta onay verdi bana.
Kardeşi atladı hemen “ne demek sınırlı bütçemiz var? Böyle yerlere bütçeyle gidilmez, ben mutsuz olurum” diye. Eşim de “tamam lan yengenle ikimizde bütçe var sen de yok, sen yeter ki mutlu ol” dedi. Zaten orada bir tepem attı
AVM'de de hep en pahalı şeyleri istiyor, eşim olmaz deyince sinirleniyor bağırıyor mağazanın içinde. Ben bebeğe birkaç şey bakıyorum, “bebeğinize alacaksınız ama bana sınırlı bütçe öyle mi ha?” diyor bağıra bağıra. Bana bağırsa bir şey diyebilirim ama ortaya atıyor lafı. Bana ve bebeğe 15, eşime 25 ve kardeşine toplam 100 euro harcamışız o gün.
En sinirlendiğimse kardeşinin birikmiş 7 bin eurosu var, ama yarın öbür gün evlenir araba almak ister diye ellemiyor o paraya hiç. Lafını bile açtırtmıyor.
Biraz surat astım diye eşim benimle kavga etti.
“Çocuk binde bir bir yere gitmek istedi, abisi olarak onu götürmem benim görevim”
“Mutlu olmasın mı çocuk? Sen parayı nasıl kardeşimden kıskanırsın” diyor.
Zor durumda olmasak hiç umurumda bile olmaz inanın. Ama bu durumda böyle kötü ya
Şimdi de para yok diye yakınıyor bana. Nereye harcıyoruz bilmem hiç hesap tutamıyoruz diyor. İçimden bu duruma mutlu bile oluyorum Allah beni kahretmesin.
Az para varken kardeşine yedireceğine hiç olmasın da kimseye yediremesin diyorum içten içe.
Çok mu kötü biriyim? Bazen kendimi vicdansız hissediyorum çok ama elimde değil.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hamilelikte bu kadar stres yaşaman çok yorucu olmuştur, önce buna üzülüyorum 💔🫂
Vicdansız değilsin, aksine hem bebeğini hem evliliğini hem de eşinin ailesini düşünmeye çalışıyorsun 🥺
Eşinle sakin bir anda oturup “bütçe planı” konuşman şart. “Ben senin kardeşini kıskanmıyorum ama bebeğimiz doğmadan temel ihtiyaçları alamıyoruz, önce çekirdek ailemizin güvenliği sonra imkân kaldıkça kardeşine destek olalım” diye net ve yargılamayan bir dil kullan.
Kardeşinin özel durumu önemli ama elinde birikmiş parası varken senin hamile hamile sıkıntı çekmen adil değil. Bunu söylerken “kardeşin yüzünden” demeden “durumumuz yüzünden” diyerek anlatırsan eşin savunmaya daha az geçer 💬
Gerekirse zarifçe “bir gün ben doğum sonrası depresyona girersem veya bebeğin sağlık masrafları çıkarsa önce kimin sorumluluğunu alacağız” diye sor, bazen bu tür sorular farkındalık yaratıyor 🌧️➡️☀️
Kendini kötü hissettiğin anlarda da “ben kıskanmıyorum, sadece çocuğumun geleceğinden endişe ediyorum” cümlesini kendine hatırlat, bu çok insanca 💗🥰
Sorun kardeşini bile bile eşimle evlenen bende mi? İhtiyacımız olduğu halde kardeşine sınırsız bütçe veren eşimde mi? Sınırlarını bilmeyen ve kimsenin öğretmemiş olduğu kardeşinde mi anlayamıyorum. Bebeğimle bir tutuyor kendini ya
Canım, kimseyle “yarışmıyorsun”, senin derdin geçim derdi 🥺💔 Bebeğini bir tutması çok ağır hissettiriyor, çok haklısın.
Sorun tek bir kişide değil; eşin sınır koymayı bilmiyor, ailesi de kardeşine sağlıklı sınırlar öğretmemiş belli 🙄 E sen de tüm yükü sırtında hissediyorsun, bu da seni çaresiz bırakıyor.
Burada asıl yanlış, hamile eşinin temel ihtiyaçları sıkıntıdayken “sınırsız bütçe” kafasında olması 😔 Önce çekirdek aile, sonra geniş aile olmalı. Sen bunu istediğin için kötü değilsin, aksine çok gerçekçi ve koruyucusun 👶💗
Eşine “Ben kardeşini kıskanmıyorum, ama bebeğimizle aynı seviyeye koymanı kaldıramıyorum, çok inciniyorum” demen lazım. Duygunu söylersen, savunmaya daha az geçer belki 🍀