5 ayKonuyu doğru değerlendirmek gerekirse, anlattıkların üzerinden iki farklı dünya çarpışıyor gibi görünüyor.
Senin bakış açın şu: “Biz birbirimizi seviyoruz, evlenmek istiyoruz ve evlilikte iki kişi yan yana, omuz omuza olur.” Bu, günümüzde birçok kadının benimsediği, oldukça normal ve modern yaygın bir bakış açısı. Yani “saçımı süpürge ederim” anlayışında değil; hayatına girecek erkeğin, hayatının yanında durmasını isteyen bir yaklaşım. Büyük ihtimal eğitim ve mesleki kavramlar senin için önemli …
Karşı tarafta ise şuna benzer bir yapı var: Sevgilin büyük ihtimalle annesinin paşası, hatta biraz fazla “korunarak” büyümüş. Anne figürü, oğlunu merkeze alan…. gelinden ise hayatını büyük ölçüde oğluna adamasını bekleyen bir anlayışa sahip…. Kötü niyetli veya abartı bir şey olmak zorunda değil ama Yemek, çamaşır, ilgi, onay, fedakârlık… kocasının gözünün içine baksın… istiyor ve “Biz böyleyiz” denmesi de aslında açık bir mesaj…. Hayatın gerçekleri bunlar yoksa uyum sağlayabileceksen olur bu iş… parmağında çocuğumu oyncak ettirmem diyor esasen
Burada önemli bir nokta var: Annesi seni çağırırken muhtemelen kafasında seni tanımaktan çok değerlendirmek vardı. Yani kız gelir anneye kendini sevdirir gibi düşün….
Bir nevi “profilimize uygun mu?” Şüphesi varken. Sen de doğal olarak, ortamda sevgilinden bir destek, bir sahiplenme, bir denge bekledin…. Hatta anne sana pozitif bir adım atsın istedin…O destek gelmeyince sınava tabi tutulunca de sen kendini geri çektin... annenin gözünde de sınavı geçemedin …Bu da annenin gözünde “bize uymaz” algısını güçlendirmiş olabilir.
Bu durumda suçlu aramak çok doğru değil. Ne sen hatalısın, ne de annesi “kötü” biri. Anne aslında şunu net şekilde söylüyor:
“Biz gerçekçi bir evlilik istiyoruz. Oğlumun hayatına uyum sağlayacak, kendini ona göre şekillendirecek bir gelin istiyoruz.”Bu sert, hatta kırıcı bir ifade tarzıyla yapılmış olabilir ama niyet gizli değil. Bir illüzyon satılmıyor. “Evlilik oyuncak değil” derken anlatılmak istenen, “Bizim beklentilerimiz bunlar, sana uymazsa en baştan bil” demek…. İçeriğini ve yaşadıklarını tasvip etmiyorum … ve asla ev işleri kadının zorunlu sorumlu bir alanı değil ortak alandır ama annesinin derdi masalsı bir rüyadan çıkıp eminsen yola girmeniz… ki bunu başarmış… sorgulamaya başlamışsın… anne aslında kaynanalık enstrümanıyla annelik yapıyor…ağzı yanmış zaten kadının mutsuz bir evlilik geçirmiş oğlu…
Senin annenin tepkisi de aynı derecede anlaşılır:
“Ben kızımı bir erkeğe hayatını adasın diye büyütmedim. Evlilik iki kişinin yoldaşlığıdır.”
Aslında iki anne de kendi değerlerini savunuyor. Çatışma da tam burada. Değerlerin bakış açıların çatışması var …
Özetle:
Bu ilişki “bir yıllık emek çöpe gitti” meselesinden çok, iki farklı evlilik anlayışının yüzleşmesi. Eğer sen, kendini tamamen feda etmen beklenen bir yapının içinde mutsuz olacağını hissediyorsan, bu yaşananlar bir kayıp değil…erken gelen bir gerçekliktir… hatta annesine teşekkür etmelisin… senin kafanda şu olacak annesinin bakış açısı uymuyor ama adam bana uyuyor… istediğim profilde benim istediğim gibi biri olur…. Yemek ona yaptırım … o da yardım eder vesaire diye düşünsen de… annesinden aldığım vibe o adam bir kaç yıl sonra mutfağa girmez , sonra tanıyamıyorum seni dersin…
Zor, kırıcı ama net bir tablo. Bundan sonrası, sevgilinin nerede durduğuna bağlı... Eğer o, annesinin çizdiği çerçevenin dışına çıkamıyorsa, mesele zaten sadece anneyle değil… onunla da ilgilidir…. Aşkından ölüyprsa belki annesi bile af diler…ama sende annenle konuşup vazgeçebiliyorsan bir krizde sen de çok sevmemişsindri… hem senin için hem onlar için kurtuluş olur bu
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
5 ay1 ömür boşa gideceğine sal 1 yıllık ilişki çöpe gitsin...
Bu hikayenin sonunda buraya yine başlık açıp ''kocam benimle ilgilenmiyor, annesi ne derse onu yapıyor, kaynanam her işimize karışıyor, beni aşağılıyor'' vb cümleler yazacaksın...
Sana ne mutlu ki evlenmeden önce görmüşsün, çoğu kişi bu durumları evlendikten sonra yaşayıp sonra boşanma kararı alıyor ya da boşanamadığı için bunalıma giriyor...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayKaynananın seni ailesine uygun bir gelin olarak görmediği bariz belli. Sevgilini çok seviyorsan annesine rağmen onu kabullenmen gerektiğini bilmelisin. Evlendiğinde kaynanana saygı sadece sana yakıştığı için.. ama sınırlarını korumayıda bilmelisin.. maalesef herkes anne konusunda şanslı olmuyor. Gerçekten seviyorsan annesine rağmen sevgilini bırakma, oda annesini seçmedi. Annesi onun kararı değildi. Annesi demekki çağırmadı seni ama belliki sevgilinde orta yolu bulmaya çalışıyor. Yani annesini atamaz ne kadar kötüde olsa annesi.. ama bu kararı verirken ilerisi içinde unutma ki kusursuz insan yoktur. Ve kiminle evlenirsen evlen illaki bu tür sorunlar yaşayacaksın.. belki annesi, belki kardeşi, belkide kardeş eşi.. illaki sorun yaşadığın birileri olur.. önemli olan kapını kapattığında eşinle nasıl anlaştığın olur..
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
5 ay1 senelik ilişki çöpe gidiyor falan değil bence.. böyle biriyle eş olmak istiyor musun ya önemli olan bu. Eski sevgilimi hiç sevmezdim ama annesini sevmiştim.😂 Kaç kere gittim, kadın kaç kere kahvaltı hazırladı bana. Ömrü uzun olsun.. sohbetimiz çok iyiydi ama işte oğlunu sevmedim.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu anlattıkların kalbini kırar, çok normal üzülmen 💔
Hem yok sayılmak hem de gözdağı verir gibi konuşmalar duymak insanın içini acıtır.
Burada iki kritik nokta var: sevgilin ve sınırlar.
Sevgilin sen oradayken seni yok saymasına izin veriyorsa bu ciddi bir uyarı işareti 😔 Partnerinin en azından “anne bu tavrın hoş değil, o da burada misafir” demesini beklersin. İleride evlendiğinde de anne–oğul dinamiği büyük ihtimalle böyle devam edecek.
Bence önce sakin bir konuşma yap sevgilinle. Ona suçlamadan “orada kendimi çok yalnız ve değersiz hissettim, annenin tavrı kırıcıydı, senin de beni korumadığını düşündüm” de. Tepkisine mutlaka dikkat et.
“Abartıyorsun, annem öyledir, takma” derse uzun vadede çok zorlanırsın. “Haklısın, ben de rahatsız oldum, bir daha böyle olmasına izin vermeyeceğim” derse hâlâ umut var 💛
Kayınvalideyle başa çıkmak demek her dediğine boyun eğmek değil. Sakin ama net sınırlar koyabilen, partneriyle aynı takımda durabilen biri olman gerekiyor. Fakat bu takımda önce sevgilinin gerçekten senin yanında olması şart. Yoksa sen hep yalnız savaş verirsin.
İlişkinin “çöpe gitmesi” değil bu. Bunu kendini daha iyi korumayı öğrenmen için bir sınav gibi düşün 🕊️ Gerekirse ayrılık da bir seçenek. Çünkü evlilikte sadece eşinle değil, ailesiyle olan dengeyle de bir ömür yaşayacaksın. Kendini hep tedirgin ve değersiz hissedeceğin bir hayatı hak etmiyorsun. 🌿💚20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
5 ayBenim kv daha beni tanımadan sadece 1 kere konuşmuş olmasına rağmen istemedi ama ben hep eşimi arada bırakmamaya ozen gosterdim eşimde benim aileme karşı öyle yaptı hic ailesinden şimdiye kadar olumsuz bahsetmedm konusmamda cünkü eşim için yapmam onun arada kalması üzülmesi beni de mutsuz eder ve ister istemez kopukluk olur ailelere ragmen biz birbirimize tutunuyoruz kulaklarımızı kapatıyoruz ben aileme karsı eşimi savunurum eşim aynı sekilde cünkü ben annemle kavga etsem bile biz yine barısırız ama eşim etse sogukluk asla düzelmez öbür türlü çekilmez
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayKadın eski kafalı, tarif ettiği şey de eş değil gelin. Annesi eş değil gelin istiyor yani. Oğlu sevmiş beğenmiş uygun bulmuş önemli değil, annesinin oğlunun boğazını düşünmesi seni hizmetçi rolüne sokuyor. Seni anne ve hizmetçi olarak görüyor kayınvaliden. İnsan olarak değil. Oğlunun duruşu belirleyici olur. Sen sevgilinle konuş durumu ona göre karar ver.
20 YorumlaDüzgün tanımadıgın bir insanla neden evlendin knka? Hadi o evlenme teklifi etti, tanımadıgın adamla neden evlendin? Bu siteye önceden gelcektin bacım ,
Kural 1-) Annesine bagımlı erkekle evlenilmez. En azından bunu bilmeliydin knka kimse sana bunu söylemedi mi lan
Annesini sevmesi deger vermesi farklı bir olay , Annesine bagımlı olması çok farklı bir evre knka , keşke önceden sana bunu söyleyebilseydik beee
03 Yorumla
Soran5 ayne anlatıyorsun sen ya? kim evlenmiṣ? okuduğunu anlıyor musun?
Gizli Üye(36-45)5 ayGeçmiş olsun yol yakınken ayrıl ya da ayrılmadan önce durumu sevgilin ile konuş, zaten sevgilinin annesi ile tanışman için bir süreç geçmiş olması lazım ve sevgilinin bunun ortasını bulması lazımdı ama gördüğüm kadarı ile pasif kalmış sevgilin bu demek oluyor ki evlenince de idare edemez durumu ve yuvasını dış tehditlere karşı savunamaz koruyamaz. Aşk sevgi bir yere kadar olunca da bu evlilik biter kuzu. Yapma
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayBaşa cikmak için uğraşma. Bu tarz insanlar evlendikten sonra da rahat birakmaz 🙂cocuk olunca sütun yetmiyor mu? O çocuk öyle uyutulmaz, şeker yedir, koltuğunun altına tuz sür falan gibi şeyler söylerler. Bi bakarsin cat diye kapıya gelmiş habersiz aramadan sormadan. Yaptığın yemeğe laf eder. Yani hiçbir şeyi begendiremezsin. Ayril gitsin balık baştan kokmuş
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayBu durum asla düzelmez. Hatta evlenirseniz daha da kötü olur. Bir adamın annesi-babası vasat ise o adamdan uzak dur. Ve hazır paket = karısını ailesine ezdirmeyen adam + annesi ile babası problemsiz adam = tam paket. Böyle bir adamla evlen, bu adamı sal gitsin.
10 YorumlaDirekt defet çabuk uzaklaş o aileden hasta onlar klinik vaka. Royality family mi bunlar 😂 erkek ve ailesi paşa sanki ya. Biz saksıda yetiştik. Katil olursun algını bozarlar bu hikayenin sonu ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde biter.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 407 cevap paylaştı.
5 ayİlişkilere aileler karışınca her şey sarpa sarıyor. Benim dayımın eşini de ananem istemiyor diye bir sürü olay çıkmıştı. Şu an düşünüyorum da ben bunları yaşıyor olsaydım ( iptal iptal iptal djfj ) sanırım evlenmezdim.
20 Yorumla
5 ayBaşa çıkılmaz başlamadan bitmesi senin için daha iyi aç bırakmamak nedir hangi devirde yaşıyoruz acaba 5 yaşındaki çocuğunu mu evlendiriyor boşversene
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Nacizane tavsiyemdir. Kesinlikle ayrıl. Çocuk anneci gibi. Çok üzülürsün gülüm. Çünkü çok örneğini gördüm. Annesi ortalığı karıştırmaya meyilli belli ki. Olmaz.
31 Yorumla- 5 ay
Yok ayrılmasın ya ilişkiye devam etsin. Buradan güzel bir ilişki çıkacak gibi 😊 En kötü ihtimal bu kızın yaşadıklarını film senaryosu yaparız 😄
Aile & Toplum konusunda 872 cevap paylaştı. Anan baban olmadan elalemin evine gidersen o muameleyi görmen normal
11 Yorumla
Soran5 ayne alakası var ya sanki ayıp birșey yaptım
Sanırım oğlan ayrılmak istiyor ve sana söyleyemediği için topu annesine atmış
12 Yorumla
Soran5 ayBenim annemde bunu söyledi
- Aile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.
5 ayÖmür boyu üzülüp keşke demememek için 1 denin çöpe at ama yinede devam etme sonra çok üzülürsün. Her şey olup bitmeden biraz ağlaman daha iyi olur
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
5 ayO kadına neler söylemek vardı neler... Sevgilin de belli ki ana kuzusu, keşke daha erkenden gerçek yüzünü görseymişsin. En azından geç olsun güç olmasın deyip yoluna devam edersin.
10 Yorumla Bence şimdiden sizin ve annesinin arasında ki farkı göremeyen bir erkek ileridede sorun çıkarıcaktır. Kesinlikle karşınıza alıp konuşmalısınız bazı ilişkilerin erkenden bitmesi çok daha iyidir kendi özsaygınız için hiç değilse. Sizinle devam etmek istiyorsa annesinin nerede durması gerektiğini bilicek olgunluğu göstermesi gerekir umarım her şey dilediğince olur 💕🌸
10 Yorumla
5 aybence basından yuzlerını gostermısler bıle bıle buna cozum bulmadan devam etme annesınden cok da sevgılıne kızdım yani annesini bir noktada susturup mudahale etmesı gerekmez mıydı sonrasında onunla bunu konustunuz mu ne soyledı
11 Yorumla
Soran5 ayEvet konuṣtuk bana dediği ṣu;
ne bekliyorsun annemden özür mü?
ben ne yapaydım anneme bağırmamı mı istiyorsun?
Annemle konuṣtum hem pozitif hem negatif düṣünceleri var o da bende kalsın vs. vs. hep annesinin suçu yokmuṣ ben birden çıkarmıṣım o yüzden ṣok olmuṣ
yani gel benden ayrıl lütfen diye yalvarıyor resmen.
Bu durumda sevgilinin tavrı çok önemli. Anneler baş tacı buna lafım yok ama aradaki dengeyi kurmak onun elinde.
Evlilik öncesi fragman bu iyi düşün iyi tart bence.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayValla canım bu devirde öpte başına koy benim kardeşim tahsilli güzel akıllı evi arabası maaşı olan yemek kursu sertifikası mütevazı bi kızken evlenemiyor alan yok sen bulmuşsun bulanıyorsun
Bu adam alıcak seni bence sesini çıkarma yoksa evde kalırsın
06 Yorumla- 5 ay
Alan yok nedir ya.. pazardan domates seçiyorlar sanki.. önemli olan kısmetin hayırlı olması.. demekki şu an onun için en hayırlısı bekar olmak… evlenip pişman olmaktan iyidir ya..
Soran5 ayBenim ablan kadar hatta daha fazlası olmadığımı sana düṣündüren nedir? ayrıca ablandan sanane sen ne oldunda konuṣuyorsun?
bu erkek benden her anlamda düṣük zaten ben ona rağmen kabul ettim.
Bulupda bunamak nedir ya sanki erkek kıtlığı var. Adam kıtlığı var bu devirde. Senin kafada zaten aynı demek ki.
- 5 ay
Ne alaka ya ben herhangi bir düşünce belirttimmi senin hakkında? Yanlış okudun heralde. Oraya kardeşin için alan yok demişsin.. bende hayırlısı budur dedim.. abla gibi bir kelime kullanmadım.
Cevap sahibi5 ayDaha iyisini bulamayacagını düşünüyosun ki bu adamla berabersin
Benim kardeşim 28 yaşında 1 senedir kadın doğum uzmanı işinde iyi olduğu için devletten istifa edip özele geçti daha fazla veriyolar diye
Üniversite okurken mankenlik ajanslarından teklifler geliyordu ama doktor olmak istediği için reddetti ama bir keresinde akrabamızın tesettür giyim markası için mankenlik yaptı
Eminim sen daha kariyerlisindir kardeşimden daha fazla kazanıyorsundur daha güzel fiziğin vardır daha üst model araban vardır o yüzden bence bu adamı bırak kendi dengini bul
İnşallah bulursun canım sende ya
Bu üslupla zor gibi- 5 ay
Ben soruyu soran kişi bile değilim ya senin devreler yanmış.. kendini, ablanı övmeyi bırakta, kıyaslamayı bırakta bi önce okuduğunu anlamayı öğren
Soran4 ay@Sevgiiyileştirir Senin için yazmamıṣım zaten, cevap veren kiṣiye yazmistim
o 1 senelik emek geri kalan onlarca yıllık emeğin çöpe gitmesine engel oluyor söylemesi kolay ama kendini kurtaaar Allah yardımcın olsun
10 Yorumla
5 ayAman bebeği aç kalmasın 😂😂Allah aşkına bu ana kuzusu ile olma hayatın biter eşin iyi ise kayınvaliden değilse çok çekersin...
10 Yorumla
5 ayÇıkamaz sın değişmiyor lar gerçi benimki evlenince kıskanmaya başladı ama baş edemiyorum bende sırf o kadın görmemek için boşanmak bile istedim
10 Yorumla
5 ay~ Başa çıkmaya uğraşma yollarını ayır daha şimdiden çaba harcayacağın bir şeye adım atmamalısın ve bence bu aile tanışmaları daha önce yapılmalı ~
10 Yorumla
5 aySenin sevgilin de adam değil ki 1 senelik iliskin çöpe gitsin ömrün çöp olacağına
20 Yorumla
5 ayŞimdiden geçmiş olsun, oğlunun mutluluğunu isteyen bir annenin ilk tavrı bu olmamalı.
20 Yorumla
5 ayEvlilik 40 sene. 40 sene çöpe gideceğine 1 sene gitsin boş ver. O kadın çok üzer seni.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 424 cevap paylaştı.
5 ayBaşa cikilmiyor canım sevgilin smdiden böyle evlenirsenz düşünemiyorum vur gtune tekmeyi
20 Yorumla
5 ayolmaz bu aileyle direkt ayril 1 yıldan biseu olmaz
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 736 cevap paylaştı.
5 ayDua et ki evlenmeden önce yüzlerini görmüşsün.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Evlenince rahat bırakmaz, yine boşanmaya kadar götürür böyleleri
Çok örnek var
Boşuna maddi manevî kendini yorma10 YorumlaSevgilinin sana bir yanlışı oldu mu. Ailesine gmre karar verme seviyorsan vazgeçme.
10 Yorumla
5 ayAaa çok üzüldüm ama bilmiyorum bişey demek istemiyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayDengeyi erkek kurar. Sevgilinin tutumu önemli. Her koşulda annesini savunur seni görmezden gelecek bir tipse ayrıl evet
20 Yorumla
5 ayEğer ki evlenirseniz eşiniz annesi ve sizin aranızda kalacak bu da bir süre sonra ilişkinize zarar verecek, bu kadınla henüz evlenmeden böyleyse asla olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayeski sevgilimin annesi benim için eldiven örüp doğum günü pastasi yapmişti bana böylelerini görünce midem bulaniyor sıkıntılı
11 Yorumla
Cevap sahibi5 ayAnnesinin ettiği laflarda normal değil yani bayaği çekersin gibi üstelik sevgilin de susmuş 😂
5 aySen kayın validen ile değil olguyla evleneceksin oglani al karşına konuş tamam ufak tefek nasihatlar olabilir hem erkek hem kız tarafında.
Ama kız daha gelin gelmeden burnundan getirmek ne demek00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayAnnesi bunları derken sevgilinin eli armut mu topluyordu. Sen bunları kabul etmeyebilirdin çıkıp gidebilirdin ve hiç kaybetme korkusu yaşamamış, demek ki o da öyle düşünüyor
11 Yorumla
Soran5 ayAynen sadece sustu ve oturdu
Gizli Üye(30-35)5 ayKıymetli oğlunu kimseye layık görmüyor mu, evlenseniz kabus gibi hayatınıza çöker kadın şimdiden böyle davranıyorsa.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bence bazı şeyleri evlenmeden önce yaşamak hayırlıdır bence görünen köy kılavuz istemez olmuyorsa zorlama bak yoluna istersen konuş anlat ona
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı. Bencede bitmeli ilişki. Çocuk kendisini seninle ateşe atmamali.
18 Yorumla
Soran5 aybenle ne alakasi var be
burada beni tam olarak nerde suclu buldun?- 5 ay
1- annen ile bu konuyu konuşman.2- 3. Görüşme de annesi sana anlatabilir bu gözdağı değildir. Tabi ki de kadın evde erkeği aç bırakmamalı. Sana anlattığı ne zoruna gitti abicim bize kaç yaşında kadını cavanar göstermeye çalışıyorsun. Sen annenin kızısın oda anasının oğlu. Tabiki de oğlunu koruyacak
Soran5 ayFazla detay vermeden kisa kestim. Zoruma giden durum ben 3 tür bu insanlarla buluṣuyorum; sevgilim annesinin yaninda benimle konusmuyor sadece annesiyle konusuyor.
Annesi bana ne iltifat ediyor ne bana laf atiyor hic bisey kisa bi soruyor ee sen nasilsin diye bu kadar. Yani beni istemedigi o kadar belli ki.
Zaten olay yemek vs. bile degil yani ne yapacagiz ben oglunu niye ac birakayim ne alaka. Illa bunu söyleme gereği duyuyor.
Bide onun oglu dul birisi ve ben hiç hayatımda evlenmedim o yüzden kadin bana ben oğlumu ezdirmeme getiriyor. Sanki eziyormuṣuz gibi. Benim ailem onun dul olduğunu kabul etmese ben zaten görüṣmem ki birak ezmeyi.
Kadin bana haksizlik yapti yani.
Sevgilimle teke tek iyiyiz ama annesi yaninda degisiyor ve buda benim canimi sıkıyor. Zaten söyledim senin annen beni istemiyor diye- 5 ay
Kadın sana neden iltifat etsin abicim? Mecbur mu? Özel bir muamele mi bekliyorsun? Zaten evlendiğiniz zaman başbaşa olacaksınız. Şunu da belirteyim ailesi bir insanın önemlidir. Boşanmış ve çocuğu varsa zaten uzak dur , başını yakma. Çocuğu yoksa seni mutlu eder. Tecrübeli erkek her zaman iyidir.
Soran5 ayYa anlamiyor musun cidden? iltifat özel bekleyen yok zaten ama oğlunun beğendiği kızla insan biraz ilgilenmez mi? bi laf atılmaz mı? sanki biblo gibi mi durur o kız orada?
Çocuğu yok. Tecrübesinide alsın bi tarafına monte etsin bu saatden sonra. Tecrübeye bak piril piril.- 5 ay
Bu adamda anneci belli oğlan anası burun dikiyorsa o kadınla ömür geçmez belli ki herşeyde dibinizde bitecek. Oldu oğlan anası kızı ezsin ama kızın annesi koruyunca annene anlattın sen hatalısın de. Zorunuza gidiyor kızın annesi korumacı olunca az büyüyünde ananız eteği altından çıkın
5 ayAşağıda yazılanlara katılıyorum. Bunun neredeyse aynısını yaşadım idare ederim dedim evlendim. Sonuç boşandık. Başta böyle olan sonra da huzur vermiyo. Erkek de pasifse sonu ayrılık.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayevlenmeden gerçek yüzlerini görmüşsün yat kalk şükür namazı kıl
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 364 cevap paylaştı. Bence hiç düşünme kayınvalide narsist bi tipe benziyor, genelde oğullarıda narsist olur, zaten sesini çıkartamıyorsa ilerdede çıkartamaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayBelli oldu sen gerçekten sevsen bunlar gözüne bile görükmezdi... Sevmiyorsun sen en iyi yöntem beklentide bulun baktın kıvırıyor O kişi seni sevmiyordur. Sevenin gözüne görükmez. Erkekler severde Kadınlar Çok nadir sever...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Demek ki kısmet değilmiş herşeyde vardır bir hayır
05 Yorumla
Soran5 aybana haksizlik yapiliyor ben bunlari hak edecek kiz degilim
Soran5 ayAllahindan bulurlar ins
Gizli Üye(30-35)5 ayAyrıl. Bir yılı çöp etmemek için hayatını mı çöpe atacaksın?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayAdam bide dulmus çok mu aradın onu ayril gitsin senin dengin de degil
10 YorumlaBana da erkek arkadaşımın annesi kilolu olduğum için sen hep böyle iri miydin dedi şaka gibiler hepsi
21 Yorumla- 5 ay
Kaç kilosun ki
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Ne yiyip içiyorsunuz çok merak ediyorum bende bu kafadan istiyorum 😔
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ben burada annesine suç bulmam sevgilin dediğin çocukta suç bulurum.
00 Yorumla
5 ayyani en mantıklısı adamı al konuş baktın adam olmayacak ayrıl yıllarına yazık olur yoksa
00 Yorumla
5 ayEvet, 1 yılın çöpe gitmiş diyebiliriz. Manitan resmen ana kuzusu.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayBenimde eski ilişkim annesi yüzünden bitti ve beni annesi yüzünden aldattı 13 aylık ilişki çöp olmuştu yani oğlunun beynini yikarsa hiç bişey yapamazsın maalesef
00 YorumlaAyrıl çabuk. Evlenmek gibi bir hata yapma. Hayatın mahvolur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı.
5 ayÇöpe gitmezse sen ve hayatının geri kalanını çöp olacak. Değer görmediğin yerde kalmak seni yok eder
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ay30lu yaşlar geriye kalan az zaman ve henüz biriyle yola çıkılamamış hayat, yaşanmamışlığın pişmanlığı mı daha acı gelir, yanlış tercihin pişmanlığı mı arafta kalırsın.
00 Yorumla
5 ayKafasına tencere vursaydın ya da annesine kurbanı bayramın kutlu olsun. O da ne alaka derse oğlunu kurbanlı konalı koyun etmişsin deseydin
10 Yorumla
5 ayburada konu kocanda bitiyor onunla güzelce konuşman gerekiyor olmazsa kendi huzurunu bozmaya hiç gerek yok
10 YorumlaÇok zor farkındayım ama sevgilinle konuş bunu ilerde de böyle olacak ve ben rahatsızım de gerçekten ömür geçmez öyle bir kadınla.
10 Yorumla
5 aysimdi böyleyse ileride daha kötü olur maalesef önce sevgilinle konus bence kadın büyük ihtimalle seni ogluna yakıstırmıyodur ya da aklında baska bir gelin adayı vardır üzgünüm ama yol yakınken vazgec
16 Yorumla
Soran5 ayZaten o belli. Kadin bence beni hiç istemiyor. Sevgilimede dedim ama o da bana ben istedikden sonra annemler ne diyebilir dedi. Annemde sicak bakmiyor ilerde zorlar bu kadin seni diye
- 5 ay
Sevgilin cok güzel demis ama eger kadın gercekten seni istemezse oglunu sürekli doldurur gittikce huzurunuz kacar eger ayrılmak istemiyosan kadının biraz gözüne girmeye calıs belki sana karşı fikirleri degisir ama degismezse o zaman ayrılırsın kac yasındasın bu arada
Soran5 aySevgilim 35 yasinda
Suraya baska bi yoruma anlattigim detayi yapıstırayım;
Zoruma giden durum ben 3 tür bu insanlarla buluṣuyorum; sevgilim annesinin yaninda benimle konusmuyor sadece annesiyle konusuyor.
Annesi bana ne iltifat ediyor ne bana laf atiyor hic bisey kisa bi soruyor ee sen nasilsin diye bu kadar. Yani beni istemedigi o kadar belli ki.
Zaten olay yemek vs. bile degil yani ne yapacagiz ben oglunu niye ac birakayim ne alaka. Illa bunu söyleme gereği duyuyor.
Bide onun oglu dul birisi ve ben hiç hayatımda evlenmedim o yüzden kadin bana ben oğlumu ezdirmeme getiriyor. Sanki eziyormuṣuz gibi. Benim ailem onun dul olduğunu kabul etmese ben zaten görüṣmem ki birak ezmeyi.
Kadin bana haksizlik yapti yani.
Sevgilimle teke tek iyiyiz ama annesi yaninda degisiyor ve buda benim canimi sıkıyor. Zaten söyledim senin annen beni istemiyor diye- 5 ay
sen kac yasındasın peki bi de yanlıs anlamazsan sevgilin neden esinden ayrılmıs bunlar da önemli belki annesi yüzünden bile ayrılmıs olabilirler bence sen kendini kurtarmaya bak
Soran5 ayben 31 yasindayim
esinden neden ayrildigini tam anlatmadi
sadece anlasamadik dedi
zaten 8 ay kadar evli kalmislar kiz yurt disindan gelmis
bende annesi yuzunden bittigine inaniyorum- 5 ay
bence de kesin annesi yüzünden sevgilinle acık acık konus taviz verme eger annesini savunursa yol ver
Gizli Üye(25-29)5 aySorun kayınvalide değil, sorun o kendini erkek olarak gören sevgilinde, gerektiğinde seni savunacak ve annesine de laf söylemesini bilecek.
00 Yorumla- Devamını Gör (32)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat