Gizli Üye(36-45)5 ayKısa cevap: “Muhtaçlık” cinsiyetten çok, sosyal koşullarla ilgilidir.
Ama algı ve ihtiyaç kadınlar ve erkekler arasında farklı şekillerde ortaya çıkar.Biraz açayım:
Kadınlar
Toplumda kadınlar daha sık iltifat alır, özellikle görünüş üzerinden.
Bu yüzden dışarıdan bakınca “iltifata daha az ihtiyaçları varmış” gibi görünür.
Ancak bu iltifatların bir kısmı yüzeysel, şartlı veya nesneleştirici olabilir.
Kadınlar genellikle samimi, kişiliğe ve emeğe yönelik iltifatlara daha çok ihtiyaç duyar.Erkekler
Erkekler çok daha az iltifat alır, özellikle duygusal veya kişisel alanlarda.
Toplumsal olarak “güçlü, etkilenmeyen” olmaları beklendiği için bu ihtiyaçlarını dile getirmezler.
Bu yüzden aldıkları tek bir içten iltifat bile uzun süre akılda kalabilir.
Erkeklerin iltifata olan ihtiyacı genellikle gizli ama derindir.Sonuç
Kadınlar: Daha çok iltifat alır ama niteliksel olarak eksik kalabilir.
Erkekler: Daha az iltifat alır ama aldıklarına daha çok ihtiyaç duyar.
Yani mesele “kim daha muhtaç”tan çok:Kimin iltifatı daha az, kimin aldığı iltifat daha anlamlı?
11 Yorumla- 5 ay
Kaptın çok süper görüşi
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. Bence iltifata kadınlar ya da erkekler diye ayırmaktan çok, kimin daha az duyduğuna bakmak gerekir. Kadınlar iltifatı daha sık alsa da çoğu zaman görünüş üzerinden aldığı için derin olanına aç kalır; erkekler ise daha az iltifat aldıkları için basit bir takdiri bile uzun süre hatırlar. Toplum erkeklerin duygusal ihtiyaçlarını görmezden gelmeye daha meyilli olduğu için, içten bir iltifat onları beklenmedik şekilde etkiler. Sonuçta iltifat bir cinsiyet meselesi değil, görülme ve değerli hissetme ihtiyacıdır; bu da herkeste vardır, sadece ifade ediliş biçimi farklıdır.
11 Yorumla- 5 ay
Teşekkürler
- Aile & Toplum konusunda 855 cevap paylaştı.
5 ayBuna muhtaç olmak demeyelim de, iltifat etmek aslında içten gelerek yapılan bir eylemdir, ne kadar içten olursa o kadar güzeI durur karşı cinste ve iltifat, bir insanın övgüye değer gördüğü karşısında ki insanı övmek adına nazik davranmış olmasından ileri gelir, bu arada bana göre iltifat mükemmel duygulara sahip nazik ve centilmen insanların işidir.
20 Yorumla
5 ayBence erkekler daha çok iltifat seviyor ve muhtaç, tüm iyi niyetim ile söylüyorum çünkü ne olduklarını kim olduklarını anlamalarını sağlıyor, amaç veriyor ama kadınlar iltifat alsa bile zaten kendinin ne ve kim olduğunu biliyor bu sebeple iltifat sadece başkalarının onu görme şeklini belirler (gösteriş yani).
11 Yorumla- 5 ay
😊
Yapay Zeka Cevapladı
İltifata en çok kimin muhtaç olduğu değil de en çok kimin eksik kaldığı önemli bence 😊
Toplum erkeklerden “güçlü ol, duygunu belli etme” diye beklediği için erkekler iltifata daha aç kalıyor 💔
Kadınlar daha sık iltifat duyuyor ama onlar da çoğu zaman içten olmayan sözlerden yoruluyor.
Bence hem kadın hem erkek iltifata muhtaç. İnsan sevildiğini, beğenildiğini duymak ister ❤️
Sen iltifat alıyor musun peki sık sık? 🌿✨10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Aile & Toplum konusunda 905 cevap paylaştı.
5 ayMuhtaçlık drğildir bu nezaket bence
351 Yorumla- 5 ay
Ben muhtacım
- 5 ay
Sanada bir şey söyleyince yanlış anlaşılıyorum🤷♀️
- 5 ay
Neyi yanlış anladım ki
- 5 ay
Neysee
- 5 ay
Zıkkımın kökü
- 5 ay
Neeğğğğ
- 5 ay
Çoor
- 5 ay
Beni zorbalama
- 5 ay
😂
- 5 ay
Kot kafa
- 5 ay
İyi sen kaşındın. Seni golgi cisimciği görünümü mitokondri hüçre çeperi
- 5 ay
Seni kuantum fiziği karışmış Higgs bozonu artığı, evrenin hatalı parçacığı.
- 5 ay
Kara maddenin bile kabul etmediği, uzayboşluğunda uçuşan vecna kılıklı
- 5 ay
Periyodik tablo dışı sahte element, kimyanın utanç kaynağı.
- 5 ay
Saksıda klorofil sentesi bile yapamayan , fotosentez kölesi çalılık
- 5 ay
Sıfıra bölünmüş matematik denklemi, sonsuzluğun saçma hatası.
- 5 ay
Devilll
- 5 ay
Bir kimyagerin laboratuvarında yanlış karıştırılmış zehirli bir iksir gibi, renkli dumanlar arasında patlamaya hazır, deneylerin en fiyasko dolu başarısızlığı olan, elementlerin kaotik dansında kaybolmuş bir felaket örneğisin.
- 5 ay
Pekii😵💫🥹 zalımm
- 5 ay
Bir spor sahasında ofsayta düşmüş top gibi, hakemin düdüğüyle durmuş, seyircilerin kahkahaları arasında yuvarlanansın.
- 5 ay
Kara vicdanlı
- 5 ay
eski bir bilgisayar programının hatalı kodu gibi, sonsuz döngüde takılı kalmış, virüslerin bile kaçtığı, hard disklerin derinliklerinde unutulmuş bir çöp yığınısın, dijital alemin en rezil enkazı.
- 5 ay
Kafiii 👏
- 5 ay
☕ .
- 5 ay
Ayyyyy gözüm kanadı sayısalcı hobim zortladım
- 5 ay
Fobim olacaktı 🤣🤣🤣
- 5 ay
atışmalarınız çok şirin 😄
- 5 ay
@günbatımı81 şirin mi, adam veni gömdü resmen😅
- 5 ay
@Leviathan_S bana şirin miş gibi geldi sen karşılık vermemişsin ben öyle sandım 😃
- 5 ay
@günbatımı81 şirinler köyünün şirinesi o 🤭
- 5 ay
@ScramblerChopperMam kötü davranma arkadaşıma 🤔😀
- 5 ay
@günbatımı81 diskalkuliyim ben ama anlamiyorum😭😭😭
- 5 ay
Sayısal ögrenim bozukluğu disleksinin bir alt dalı.
- 5 ay
@SymrnaCityStyle biz kadınlar hassas varlıklarız kırmayın bizi 🥲
- 5 ay
@günbatımı81 seni de mi kırmışım
- 5 ay
@SymrnaCityStyle yoo kırmadında bize iltifat edeydin bari he birde bütün kadınlarada iltifat et cezalısın😀
- 5 ay
@günbatımı81 utanırım benn
- 5 ay
@SymrnaCityStyle arkadaşımı gömerken utanmadın
- 5 ay
😀😀
- 5 ay
@günbatımı81 ama iltifat başka şey
- 5 ay
@SymrnaCityStyle evet duyalım o başka şeyi 😂
- 5 ay
@günbatımı81 nasıl yapılıyor hiç bilmiyorum. Göster bir kere
- 5 ay
@SymrnaCityStyle ozaman hiç bir anlamı kalmıyor içinden gelecek beyefendi 😅
- 5 ay
@günbatımı81 içimden geliyor da çıkış yolunu bulamıyor
- 5 ay
@SymrnaCityStyle çıkışlar tıkalımı yoksa🤣🤣
- 5 ay
@günbatımı81 açar mısın
- 5 ay
@SymrnaCityStyle açacak biri yok galiba 😄
- 5 ay
@günbatımı81 utanıyom öyle deme
- 5 ay
@SymrnaCityStyle utanan erkek iyidir masum olur🙃
- 5 ay
@günbatımı81 ne oluyoruz
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 5 ayben muhtaç değilim. kadınlar daha muhtaç
10 Yorumla Kadınlar, çünkü kadınlar bence daha duygusal oldukları için onay ihtiyacı daha yüksek iltifat alsak dahi daha fazlasını istiyoruz ama erkekler kendilerinden emin oldukları an ihtiyaçları kalmıyor. Mesela ben gözlerime iltifatlar edilmesine rağmen renkli olmadığı için inanamıyorum genelde, inansam da daha çok kişiden bekliyorum emin olana kadar. Erkekler öyle değil bir iltifatta emin oluyorlar. Belki de kadınlar daha çok aldığı içindir bilemiyorum.
12 Yorumla- 5 ay
Teşekkürler
- 5 ay
kadınlar daha duygusal mı? :D
Gizli Üye(25-29)5 ayKadınlar doydu taşıyor bile...1 tane daha dm mesaj gelse IG CEO su arıyıp yetter mq bulut teknolojisini sömürdünüz dicek. Zaten dm kutuları aşkoo harikasın divasın o sun busun dolu... en az 1000 dm iltifat... 900 yürüme kahvve vs. 500 tane de nude mesajı vardır hazırda dm kutusunda. Bunlar acil durumlar için stoklanır IG tiktok dm kutularının diplerinde afet acil durum yardım kiti olarak tutar bu ruh hastası şizfren solipsist yaprak.
Erkeklere iltifat edince sanki... gotünde TNT var gardaşım aman dikkat et... demiş gibi oluyo donuyo gariplerim 😄 2-3 iltifatta herhalde bu arkadaş ya beni gasp edicek ya da böbreklerde bu kardeşim gözü.
10 YorumlaErkekler.. çünkü kadınlar her an her yerde iltifat alabiliyorlar ama erkekler öyle değil ama azck iltifat edince de bir kabarıyorlar o da ayrı tabi 🙂
11 Yorumla- 5 ay
: )
5 ayKadınlar zaten hayatının hemen her yerinde iltifata doyuyorlar, erkekler söylemez, dillendirmez ama onlar da insan, bir güzel sözü ve bir gülümsemeyi çok görmeyin onlara.
11 Yorumla- 5 ay
Teşekkürler
cinsiyetten değil de ozguven sorunları olan kişilere duzenli sekilde edilmesi gerekiyor:(
33 Yorumla- 5 ay
Niye üzgün şeysi koydun.
- 5 ay
🙏🤲
5 ayBence erkekler daha muhtaç kadınlar çok sık iltifat duyuyor ama erkekler ayda yılda bir duyuyor ve unutmadıklarını söylüyorlar😅
11 Yorumla- 5 ay
Evetttt
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
u 5 ayKimsenin iltifat almaya muhtaç olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar sevdiği kişilerden güzel sözler duymayı sever.
13 Yorumla- 5 ay
Tamam ben buna muhtacım işte.
- 5 ay
Demek ki doğru kişi veya kişiler ile diyalogta değilsin.
- 5 ay
🤔
5 ayErkekler bence. Bana da bol bol iltifat edin:)))
22 Yorumla- 5 ay
Ben de istiyorum.
- 5 ay
Önce ben :)
İltifat almaya muhtaç olan erkeğin damarlarındaki asil kanda problem vardır bence...
11 Yorumla- 5 ay
Tabi tabi...
Aile & Toplum konusunda 733 cevap paylaştı. Erkekler muhtaç. Erkeklere iltifat edilmiyor, biz doyduk iltifata.
11 Yorumla- 5 ay
🥺
5 ayKadınlar daha çok ihtiyaç duyuyor arada erkeklerde ister tabi :)
11 Yorumla- 5 ay
Ben hep isterim.
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
5 ayİltifat almak bir ihtiyaç değildir kişi isterse eder isterse etmez..
11 Yorumla- 5 ay
🙏
Erkekler daha muhtaç. Kadınlar hemcinslerin den bile iltifat alıyor
11 Yorumla- 5 ay
Evet evet evet
- Aile & Toplum konusunda 718 cevap paylaştı.
5 ayBenim kocam muhtaç bence, akşam bunu telafi etmem lazım 🤔
11 Yorumla- 5 ay
Õv onu, teşekkürler et.
5 ayMuhtaçlık mı bilmem ama kadınların gününü güzel geçirir
12 Yorumla- 5 ay
Teşekkürler.
- 5 ay
Rica ederim
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
5 ayBilmem alışkın değilim iltifatlara hakaretlere alışkınım
12 Yorumla- 5 ay
Sapıtma.
- 5 ay
Sustum
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kadınlar için rutin olmuş olan biz garibanlara oluyor
11 Yorumla- 5 ay
Aynen ya
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Kadınlar bir şekilde iltifat alıyor. Asıl erkekler almalı bu yüzden iltifatların en değerlilerini. Kızıyorum falan ama cidden iltifat alan erkek sayısı çok az.
20 Yorumlaeskiden ihtiyaç duymazdım ama arada iltifat almak özgüveni baya yerine getiriyor iltifat önemli değildi eskiden umursamazdım zamanla özgüvenim zarar gördü sanırım
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
5 ayİltifatıda sevdiğin birilerinden alman gerek. Herkes hislerine odaklansın, ne hissediyorsanız doğrudur.
Kadınlar daha çok seviyor ama yerinde olacaksa.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayKadınlar seviyor iltifatı ama yalan gibi duruyo.. Bence erkeklerin daha hoşuna gidio..
11 Yorumla- 5 ay
Kesinlikle
Gizli Üye(25-29)5 ayMuhtaç değilim ama hoşuma gidiyor iltifat almak
11 Yorumla- 5 ay
Benim de.
Erkekler muhtaç Her kız illa ki yılda 1 kere bile olsa iltifat alıyordur ama Erkekler çoğunluk hayatı boyunca tek bir güzel iltifat duymamıştır
10 YorumlaKadınlar daha çok muhtaç tanıdığım kadınlar öyleydi kadınına iltifat etmek yakışır doğanın kanunu böyle.
10 YorumlaErkekler çünkü kadınlara hemcinsleri bile bugün çok güzelsin, saçına bayıldım ya da üstündekini nereden aldın diyebiliyor ama erkekler hem daha kaba bir dile sahip hem de çok nadir iltifat alıyorlar.
12 Yorumla- 5 ay
İşte bu ya
5 ayBence muhtaçlık değil bu. Nefs sadece böyle okşanmayı sever. Her iki cins içinde geçerli.
20 Yorumla
5 ayBence kadınlar çünkü bi kadın küçücük şeye bile mutlu olabilir ama çok fazlasında da şımarık yeri ve zamanında erkeklere de yapılmalı
21 Yorumla- 5 ay
Haklısın.
Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Her insanin kalbi var ve mutlu olmak ister. Cinsiyet ayrımı olmaksızın.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 422 cevap paylaştı.
5 ayBana sakın iltifat etmeyin. Etmeyin demedim mi? Bak ya, sakın sakın...
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Birisi bana iltifat ettiği zaman midem bulaniyor. Hiç sevmiyorum açıkçası iltifat
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kadın erkek farketmez herkesin arada bir güzel şeyler duymaya ihtiyacı vardır
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
5 ayKadınlar bence çok özgüvenleri düşük genel olarak tabi
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
s 5 ayErkekler daha muhtac, garibanların iltifat aldıgı mı var sanki
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sevgi ve taktir edilmeye aç olan daha muhtaç..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayBu dediğin onaylanma ihtiyacı, bunun cinsiyeti yok ki, herkesin buna ihtiyacı olabilir. Çok değer görmemiş kişilerin buna daha çok ihtiyacı vardır
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayİlgi almaya kadınlar değeri gösterilmeye erkekler
Zira ilginin içi boş olabilir kadınlar içi boşta olsa ister erkek ise hakkının teslim edilmesini ister10 Yorumla
5 ayKadınlar ama özgüveni eksik ve ego sahibi olanlar
10 Yorumlaİlgi bağımlısı kadınlarla çok karşılaştım. Sırf iltifat için böbürlenmek için sohbeti devam ettiriyorlar😅
11 Yorumla- 5 ay
Ruh hastasılar
Gizli Üye(25-29)5 ayBen iltifat istemiyorum. Birlikte anlasacagim insan istiyorum. Çünkü zaten herkes birbirine iltifat ediyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayİltifat bir ara çok alırdım ihtiyaç değil ama alınınca da güzel oluyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
5 ayİltifat güzeldir iki taraf da sever
11 Yorumla- 5 ay
Evet
Aile & Toplum konusunda 932 cevap paylaştı. Muhtaçlık yok nezakettir jesttir
12 Yorumla- 5 ay
Tamam
- 5 ay
Sana yazamıyorum. bi bakar mısın
5 ayBu zaman içinde erkekler bence
11 Yorumla- 5 ay
Kesinlikle
- Aile & Toplum konusunda 381 cevap paylaştı.
5 ayHepimizin güzel sözler duymaya ihtiyacı var
11 Yorumla- 5 ay
Kesinlikle
5 aySıktı ya erkekler muhtaç
11 Yorumla- 5 ay
Doğru.
Kimse muhtaç değildir
11 Yorumla- 5 ay
Ben muhtacım ya
Erkeklere de edilmesi gerekiyor ya
11 Yorumla- 5 ay
Kesinlikleee
Kadınlar ama bazen de erkekler de iltifat almalı
20 Yorumla
5 aycinsiyet farketmeksizin bireyin ihtiyacına bağlı
10 YorumlaBu soru ihtiyaca göre şekillenir , cinsiyetle alakalı değil.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 588 cevap paylaştı.
5 ayÖvgü ve iltifatları fazla ciddiye almam
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
5 ayKadınlar daima ilgiye iltifata muhtaçtır.
10 Yorumla Onu bunu bilmem de Ben çok muhtacım
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.
5 ayGelen anamiza sovuyo giden bacimiza sovuyo abi
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
5 ayKadınlar iltifattan hoşlanır.
10 Yorumla Ya iltifat güzel şey herkese lazım
10 Yorumla
5 ayKadınlar köpeği olmuş
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
5 ayİlgi ve iltifat kadın ruhunun temel gıdasıdır
10 Yorumla - Devamını Gör (40)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne