Öyle insanlara denk geldim ki sevdiğim olmadı bari mantık evliliği olsun diye görücü usulü evleneyim diyenler var. Çoğu böyle midir sizce
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Görücü usulü evlenmeye karar verenlerin bir kısmı gerçekten aşka küsmüş, hayal kırıklıklarıyla yorulmuş oluyor. Kalbini defalarca vermiş ama karşılığında hep eksik kalmış kişiler, artık duygulardan çok huzura, güvene yöneliyor. Aşkı yaşayıp da karşılığını bulamayan biri için görücü usulü daha risksiz, daha kontrollü bir yol gibi gelebiliyor. Belki tutkudan değil ama sadakatten doğan bir bağ kurulur umuduyla o yolu seçiyorlar. Ama elbette herkesin sebebi aynı değil. Kimi geleneklerine bağlı olduğu için, kimi ailesine güvenerek böyle bir yola giriyor. Yine de birçok kişinin içinde bir yerde, yaşanmamış bir aşkın sessizliği kalıyor. Bu karar bazen kabulleniş, bazen de kalbin yorgunluğunun suskun bir cevabı oluyor. Sevgiye değil, sevmenin şekline dair bir değişim gibi. Ama hangi yolla olursa olsun, içtenlik varsa, zamanla en sönük başlangıçlar bile sevgiyle aydınlanabiliyor.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
11 ayHayatını Evliliğe Bağlayanlar
ve sonra bağlandığı yerde un ufak olanlar...Hayatını evliliğe bağlayan kadınlar gördüm.
Diplomasını kaldırıp çeyiz sandığına koyan,
Gençliğini “adamı adam etmekle” geçiren,
Kendini “biz” diye tanımlayıp, “ben”i yıllarca ihmal eden…İlk başta sevgiyle kurdu o evi belki,
Ama zamanla sevgi değil, görev dolaştı etrafta.
Akşam yemekleri eksilmesin, çocuklar aç kalmasın,
kocanın morali yerinde olsun diye
kendi moralinden vazgeçen nice kadın…Bazıları “Çocuklar büyüsün, sonra ayrılırım” dedi,
Bazıları “Evli kalırsam daha saygı görürüm”e inandı.
Kimisi “birlikte büyürüz” diye umut etti,
Kimisi hiç büyümedi, sadece sustu, küçüldü, kayboldu.Ve hepsi…
Kendini “birlikte bir şey olmak” adına
“tek başına hiçbir şey olmamayı” göze aldı.
Peki ya sonra?Bazısı göz göre göre yok oldu.
Bazısı bir sabah gözlerini açtı ve şunu fark etti:
“Ben nereye kayboldum?”Çünkü hayat evliliğe bağlanmaz
Hayat kendine bağlanır.
Sen önce kendine bağlıysan,
ancak o zaman bir başkasına sevgiyle yer açabilirsin.25 Yorumla- 11 ay
Evet bu çok doğru. Sadece evlilik için de değil insan hayatı hiçbir şekilde tek bir şeye bağlamamalı. İnsan ne yaşarsa yaşasın kendisine değer vermeli, hiçe saymamalı. Evlilik hayatın içinde olan bir parçadır. Tek başına hayatın kendisi değildir elbette. Yorum için teşekkürler
- 11 ay
Evlilikten ne beklenir ki başka? Hayatını yalnız geçirmemek çoğalmak soyunu sürdürmek cinsel ihtiyaçlarını gidermek başka şeyler bekleyenler hayal kırıklığına uğruyor. Evlilik bu zaten
- 11 ay
@bitirim_05 evlilik beklentin buysa vizyonunu biraz daha genişletmen gerekiyor
- 11 ay
Evlilikten saçma sapan beklentiler içine girenlerin kuruntusu bu. Çok fazla dizi izlemeyin tavsiyem.
- 11 ay
@bitirim_05 diziyle alakası yok. Bekar da olsam evliliğin nasıl olması gerektiğini biliyorum. Evliliği sadece yalnız kalmamak ve çocuk için yapanlar severek evlenenler değil. Sen istiyorsan gidip sevmediğin biriyle evlenip dediğin gibi düz bir hayat yaşayabilirsin. Benim tercihim bu olmayacak
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
11 ayBnc görücü usulü birçok anlamda yanlış anlaşılıyor. Görücü usulü mantık evliliği değildir. Biriyle tanışma yöntemidir sadece görücü usulü. Yani başkalarına danışarak, belli bir ortamdan, soyu belli sopu belli seçilmiş, önerilen, kefil olunan kişidir esasında. O kişiye aşık olman da, o kişinin mantığına uyması da tamamen sana ve aranızdaki enerjiye bağlıdır.
Ama belki şöyle bir konuda haklısındır: Kendi arayıp bulamayan insanlar, bir bıkkınlıkla, bari başkası beğensin ya da en azından ailemin kabul ettiği biriyle evleneyim de bu baskıdan kurtulayım diye düşünüp bu yola baş koyabilir. Ozaman niyet baştan zaten aşk değil. Oysa görücü usulü de aşkını bulabilirsin, her şey kafada bitiyor. Görücü usulü sanki dayatma ya da zorla evlilikmiş gibi lanse ediliyor yıllardır. Kimse kafasına silah dayamıyor ki, görüşür tanışır ve beğenmezsin, konu kapanır yani.
69 Yorumla- 11 ay
Evet çok güzel özetledin gerçekten. Teşekkür ederim :)
- 11 ay
kendi adima görücü usuluna evet demiyecek biri olarak dogru bilgilendirme yapmissin eline saglik
- 11 ay
@ebraristeben kendin tanışarak görüşmek ile birinin seni tanıştırıp görüşmen arasında çok da bir fark yok. Sonuçta yine tanıyıp kararı verecek olan sensin iki türlü de
- 11 ay
@ebraristeben Görücü usulü İslami anlamda helal olan yöntem. İkinizi ortak yerde gorusturuyor yanınızda hakem olarak bir yakınınız da bulunuyor. Bunda yadırganacak bir durum yok ki tanımak amaçlı görüşme işte. Sevgili olup onca zaman cinsel temasa girip haram islememek için bu yolu tercih ediyorlar. Birini tanımak için sevgili olmak gerekmiyor.
- 11 ay
@bitirim_05 tercihim degil kimseye direkt o gözle bakamam
- 11 ay
@ebraristeben Görücü usulünde sana gösterilen kişiyle evlen demiyorlar zaten hoşlanti hissettiğinde tanımaya karar veriyorsun
- 11 ay
@bitirim_05 aynen öyle. Bir şey hissetmezsen zaten devam etmezsin
- 11 ay
@bitirim_05 anladim hosuma gitmez birinin bana birini göstermesi
- 11 ay
orada da demek istedigim normal de görücü olmasa da
Aile & Toplum konusunda 393 cevap paylaştı. Sanmıyorum zamanla yanındaki kişiyi seversin kafandakini değil
210 Yorumla- 11 ay
Bana da öyle geliyor
- 11 ay
❤️❤️🌸
- 11 ay
Rica ederimm🥰
- 11 ay
Bu yüzden sevgilige karşıyım. Çünkü boş yere bağlanma oluyor takıntıya dönüşüyor. Kişinin hem kendisi yıpranıyor hem zamanı çalınıyor. En başta direk evlilik amaçlı önerilen biriyle belli mesafede tanısilmali. Aklının başkasında kalmaması için
- 11 ay
Sadece duygusal yıpranma değil inançlı insanlar için sakıncalı durum. Karşı cins onca zaman cinsel temasta bulunmak isteyecek. Bu durumlara düşmek istemem nikah resmi bağ olmadan. Belli bir seviyede ailelerin izniyle görüşmek sağlam
- 11 ay
@bitirim_05 kendin de tanışabilirsin. Sınırlarına dikkat ederek görüşürsün olur biter
- 11 ay
Yani kendin tanıştın diye sarmaş dolaş bir sevgili hayatı olması gerekmiyor
Yapay Zeka Cevapladı
Bazen insanlar aşk acısından ya da bir ilişki yaşayamamış olmanın getirdiği boşluktan dolayı mantık evliliği fikrine sıcak bakabiliyor. Ama bu "çoğunluk böyle yapar" diye genellenemez. Görücü usulü evlenmek herkesin kendi kişisel tercihine dayanır. 😊
Bazı kişiler, geçmişte yaşadığı duygusal yaralardan dolayı daha güvenli bir seçenek gibi gördüğü mantık evliliğine yönelirken, bazıları da çevresel baskılar veya ailelerinin önerisiyle bu seçeneği kabul eder. 🌸 Ancak görücü usulü tanışıp aşık olan pek çok çift de var, o yüzden bu tamamen bireylerin hayatındaki dinamiklere bağlı. Önemli olan, kendini huzurlu ve doğru bir bağlantıda hissetmen. 🙏❤️00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
57
Cevap
66Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,1b cevap paylaştı.
u 11 aykişiye göre değişir.
20 Yorumla Sanılanın aksine görücü usulü evlilik; tanımadığın, sevmediğin, istemediğin biriyle evlendirilmek değildir. Görücü usulünde görmek esastır, taraflar birbirini görebilir, usûlüne uygun konuşabilir. Görücü usulünü flörtten ayıran şey, ciddi ve sünnet eksenli olmasıdır. Flört bir nevi deneme yanılma yöntemidir ve hiçbir zaman doğru sonuç vermez. Kazandırdığı bir şey yoktur ama kaybettirdiği çok şey vardır. Çünkü kişi nasılsa, gireceği gönül de öyledir.
"Temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz erkekler de temiz kadınlara lâyıktır." (Nur, 26)
Peygamberimiz (Sav) "Git, o kadına bak. Çünkü bakman evlendiğinizde aranızda ülfet (uyuşma) ve sevginin devam etmesi için daha uygundur." Buyurur. (İbn Mace)
13 Yorumla- 11 ay
3. eig olsa bunu seçerdim. Çok güzel yazdınız. Teşekkürler
- 11 ay
:)
11 ay“Sevdiğim olmadı, bari mantık evliliği yapayım” düşüncesi, gerçekten de çok yaygın.
Bazıları aşk acısı yaşamış, hayal kırıklığına uğramış ve artık daha güvenli, sorunsuz bir yol istiyor.“Artık evlenmelisin” baskısı hem aileden hem toplumdan gelebiliyor. Bu baskıyı hisseden kişi, mantıklı ve uyumlu görünen birini kabul etmeye daha yakın oluyor.
Bazı kişiler için aşkın heyecanı yerine, karakter uyumu ve aile onayı daha değerli oluyor. Özellikle kırılganlık yaşayan veya geçmişte çok yorulmuş kişiler, huzurlu bir yaşamı aşkın önüne koyabiliyor. Dediğin gibi, geçmişte yoğun aşk acısı yaşayanlar, bir daha kırılmamak için “görücü usulü”ne daha sıcak bakabiliyor. Burada motivasyon genellikle “artık kalbimi karıştırmayayım, mantıklı olsun” düşüncesi oluyor. Yani çoğu kişi ya aşkta yorulmuş oluyor ya da hiç aradığını bulamamış oluyor. Ama hepsi aşk acısı çekmiş diyemeyiz; bazıları sadece hayatı daha planlı yaşamak istiyor...20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
m 11 ayBen şahsen flört eden erkeklerin sadece misket koleksiyonu için flört ettiklerini, sayısız kez istediklerini alamadıklarında ghostlanınca tecrübe ettim. Görücü usulü şöyle iyi. Belki arasında utangaç, önüne gelene yürümedipi için evde kalmış bir adam vardır diye umarak karar verdim
11 Yorumla- 11 ay
Hepsi öyle değildir bence. Her koşulda farklı türde insanlar oluyor çünkü
11 aySanmıyorum. Görücü usulü evlenenlerin erkeklerin yüzde 99 u çapkın olmuyor. Kız konusunda çok pasif oluyorlar. Girişken değiller. kız nasıl tavlanır , gönlü nasıl fethedilir bilmiyorlar. Ayrıca çok utangaç ve çekingen oluyorlar. Kızlara gelince onlar da muhafazakar ve fazlası ile baskıcı aile yapısı yüzünden ve lise mezunu işsiz olduklarından görücü usülü evleniyorlar. Çoğunun da evlilik yaşı geçmiş olduğu için başka çare kalmıyor.
112 Yorumla- 11 ay
Yok artık yani ne alakası var anlamadım. Her türde, her konumda insan var. Hepsinde de kendi tanışarak evlenen de var birisinin tanıştırmasıyla görücü usulü evlenen de var. Karakterle ne ilgisi var bunun? Nasip diye bişey var. Evleneceğin insanlar nasıl tanıştığının ne önemi var sevdiysem
- 11 ay
yok dediğinize katılıyorum. önemli olan fikirlerin uyumu. görücü usulü evliliğe karşı değilim ama yazdıklarım doğru. gerçekten öyle oluyorlar.
- 11 ay
İyi de dediklerime katılıyorsan söylediğin şeylerle çelişkiye düşersin.
- 11 ay
Görücü usulu diyince ne anlıyorsunuz? Ortak arkadaşınızın tanistirması bile görücü usulü sayılıyor
- 11 ay
yani gerçekten çekingen , utangaç ve asosyal tipler oluyor. öyle çevremde çok tanıdığım var. okuyor yani üniversite bitiriyor , mühendis oluyor , mimar oluyor , öğretmen oluyor , polis oluyor. kız konusuna gelince neredeyse eli ayağı titriyor. herkesin kişiliği , karakteri bir değil. kimi fırlama ya da fırlatma oluyor kimi , çapkın oluyor kimi de olamıyor. ben her ne kadar utangaçım desem de , o düzeyde kesinlikle değilim. kızlarda da öyle kimi kızlar da çekinmenin ve utanmanın zerresi bile yok , kimisi de bir şey de , hemen yüzü kızarır. görücü uslünde de hemen evlenilmiyor. millet onu yanlış anlıyor. sen değil. onda da görüşmeler oluyor. tanıma ve tanışma oluyor. sonra evlilik oluyor.
- 11 ay
Ya hepsinde görüşme oluyor. Görücü usulunde belki 10 kişiyi 15 kişiyi eliyorsun yani ilk görüştüğünle evleneceksin diye bir kural yok
- 11 ay
aynen öyle. sevgilisi ve flörtü olanlar modern kızlarımız ve erkeklerimiz durumu tamamen yanlış anlıyor. örneğin benim abim ve ablam da görücü usülü evlendiler. ikisi de üniversite mezunu. görücü üsülünde de kabul etme ve red etme şansın var. millet herhalde silah zoruyla , görmeden , görüşmeden ve tanışmadan evleniyor sanıyorlar.
- 11 ay
tanımadan evleniyor sanıyorlar.
- 11 ay
Aynen işte insanların kafalarındaki tabuki kıramıyorsun. At gözlüklerini çıkarttıramıyorsun maalesef
- 11 ay
Tabuları*
- 11 ay
aynen öyle. tamamen ön yargı.
- 11 ay
Kesinlikle
Gizli Üye(25-29)11 ayGörücü usülü olunca ailelerde birbirinin tanıdığı olunca herhangi bir sorunda ortak nokta bulunabilir bu yönden sıcak bakıyorum ama sevdiği varsa zaten onlardan mutluları yok evlensinler ama bazıları 4 5 sene sevgili olup sonra ayrılıp görücü usülüyle evlenenler var denk geldim anlamıyorum bile öylelerini
212 Yorumla- 11 ay
Evet o bana da garip geliyor. Aslında bakarsan bir insanla hiç evlenmeden 5 sene görüşmek daha da saçma geliyor. Evlenmeye niyetin varsa 1-2 sene görüşüp evlenirsin zaten. Ciddiyet mi yok da 5 sene görüşüyorlar yani insan demez mi bu zamana kadar niye evlenmedik diye. Düzgün bir ilişki olsa 5 sene sürmez zaten o
Cevap sahibi11 ayBir ilişkide bişeyler yaşandı mı o ilişki 5 yılda sürse iki kişidede ciddiyet bitiyor nereye kadar giderse kafasındalar erkeğe görücü gelse bitiriyor kadına gelse bitiriyor formalite icabı 5 6 sonra uzatılıyor talibi çıktı demesin eski sevgilisi siz kızlar böyle 5 yıllık sevgiliniz olsaydı terketseydiniz sebebi ne olurdu birbirinizde sıkıntı görmediniz diyelim
- 11 ay
Formalite icabı ilişki uzatmak nedir yaa bu ne saçmalık
- 11 ay
Bi kere 5 yıllık bekar ilişki olmaz bana göre. Biriyle gorusuyorsam max 1 buçuk, hadi bilemedin en fazla 2 sene sonra evlenilir yani
Cevap sahibi11 aySonuna kadar haklısın
Cevap sahibi11 ayPeki 5 yıllık bir ilişkin olsa görücü usülüyse talibin çıksa daha iyi biri daha temiz biri çıkarsa ayrılır mısın ya da 5 yıllık ilişkini bitirme nedenin ne olurdu
- 11 ay
5 yıllık bir ilişkim olmaz. Olursa evlilik olur o.
- 11 ay
Kimse için de hayatında mutlu olduğun insandan ayrılınmaz. Kimse kimseden daha iyi değil bir yerde.
Cevap sahibi11 ayBazı kızları ayrı tutuyorum ama çoğu kızlar düşünmüyor böyle geleceğinin rahatlığını düşünüyor bırakıp gidebiliyor aynı durum erkekler içinde erkeklerin çok az ama
- 11 ay
@Snowcat kısa süre sonra boşanma kararlarını duyma ihtimalin yüksek. Bi kere 17 yaşında birinin hemen evlenmeyecegi belli yani niye sevgili yapıyor bi kere saçmalık orada. Sizin zihniyetiniz takılmalık ilişkilerse zaten diyecek bişey yok
- 11 ay
@1demlicay o dediğinin kadını erkeği yok. Her türlü insan var bu dünyada.
Gizli Üye(30-35)11 aySevgililikte birbirini daha iyi tanıyıp bildikleri için o aradaki saygı kalmıyor bir süre sonra ve ik taraf da kaybetme korkusu yaşamıyor. Ama görücü usulünde elde etmek için çaba gösteriyorlar bence bu daha kıymetli. Severek evlendim ama şimdiki aklım olsa görücü usulü olsun isterdim.
13 Yorumla- 11 ay
Nasıl tanışırsanız tanışın saygı önemli
Cevap sahibi11 ayOrası öyle ama insan elde ettiğinin nankörü oluyor o nankörlük de saygıyı azaltıyor zamanla
- 11 ay
Karşındakine sınır çizersen buna musade etmezsin. Bu senin elinde olan bişey
görücü usulüne karşı değilim ama görücü usulü tanışıp evlilik teklifi yaptırıyorlar çocuğa birde sosyal medyada yayınlıyorlar aşkımdan süpriz teklif evet evet diye, işte buna çok sinir oluyorum
11 Yorumla- 11 ay
😂😂
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Görücü usulü en seviyeli evlenme şekli gibi görülse de kendini çok da iyi tanimadan, nasıl birinden keyif alacağını bilmeden yapılan evliliktir maalesef. Ha mutlu olabilen uyumlu çiftler istisnadır elbette..
12 Yorumla- 11 ay
Başkasını unutmak için yapılan evlilik ne şekilde olursa olsun saçmadır zaten
Aşk zaten kalıcı bir şey olmadığı için mantık evliliği en mantıklısı severek çok aşık olarak evlenenlerin çoğu boşandı çevremde ya kadın ya da erkek aldattı bı şekilde yani hiç mantıklı değil aşk evliligi...
11 Yorumla- 11 ay
Evet katılıyorum. Aşk geçici, sevgi kalıcı
Gizli Üye(36-45)11 ayHayır görücü usulü giden erkeklerin özellikle çoğunluğu çok pislendim etrafımda çok pis bari şu bakire temiz kızı alayikda onunda hayatını pisleteyim ama o arkamdan hancerlemesinbeni diye düşünüp görücüye gidiyor.
37 Yorumla- 11 ay
İnşallah yanılıyorsundur
Cevap sahibi11 ayAsla yanilmadik annemde böyle söylerdi şimdi ben büyüdüm aynı şeyi söylüyorum. Gerçekten boyleler erkekler. Çamurlarini iyi aile kızlarına bulaştırmak için gelirler. Cunki ayni şeyi ben annem ve cemremdeki görücü usulü ile evlenen tüm kızlar yaşadı. Ayrıca görücüye gelen erkek her yerde ayndir. Niyetleri sadece sırtlarından vurmayacak sadakatli eş aramaktor ama kendi çamurlarini devam ettirmek ve o iliskfe güvende kalabilme isteğidir. Bu yüzden flört eden kadınlara saldırıyorlar ortada guvenicek kadij kalmadığını düşündükleri için.
- 11 ay
Bu dediğin şekilde insanların var olduğunu biliyorum tamam böyle olanlar var ama hepsi böyle mi dersek bence değil. Herkesi o genellemeye sokamayız
Cevap sahibi11 ayBu dünyada köpeğe güvenirim ama bir erkeğe asla. Bir erkeğe hiç bir an güvenmeyin. Tamamıyla kendi menfaatleei için gelirler.
- 11 ay
Ya kusura bakma da ben herkese bu kafada bakmıyorum. Birkaç kişiyi kötü örnek olarak gördük diye herkesi düşman görmenin anlamı yok
Cevap sahibi11 ayDüşman görseydim olay başka olurdu normal olanı görüyoruz. Pink Pink bakmiyruz biz erkeklere yaşın kaç bilmiyrum. Biz bunu yıllar sonra tecrübe ederek gördük. Çoğunda katil geni bile var. Bence konuşmayalım. İnsan psikolojisini okusaydin ve onları yakindan tanisaydin tabi böyle bakmazdin neyse yolculuğumuzda iyi insanlarla karşılaşmak dileği ile.
- 11 ay
İnsan psikolojisini tanımak mı :) Üniversitede 1 dönem psikoloji + 1 dönem psikiyatri dersi almam dışında sorun yok :) Yaşım da bak yazıyor üstte 26 diye. İzmir'de yaşıyorum. Her türlü çevrede bulundum ve gördüm. Kimin ne olduğunu da gayet iyi biliyorum. Senden farklı olarak dünyada her türlü insanın her yerden çıkabileceğinin farkındayım. Sen ise eğer fanusta büyümemiş olsaydın 3-5 tane ş*refsiz gördün duydun diye bütün insanları aynı şeyle itham edip kategorize etmezdin. Senin adına üzüldüm. Bence senin tercihin bekar kalmaktan yana olmalı. Kendin için de cevren için de daha iyi olur
Görücü denince neden akla aşksız evlilikler geliyor? Günümüzde kimler ilk kez gördüğü adam ile evlenmeye gidiyor Allah aşkına🙄
Görücü, niyetin ciddi olduğunu belli eder. Eğer ilk görüşmede olumlu izlenim olduysa görüşmeye başlarsınız.
Eski evlilikler olsa neyse, görmeden evlenenler mevcut.
Günümüzde böyle bir mümkün değil, sadece ücra köşelerde yaşamıyorsanız.11 Yorumla- 11 ay
Aynen öyle. Sonunda birileri doğru düzgün yorum yaptı yani cidden insanlar neyin ne olduğunu bilmiyor. Görücü usulü diyince sanki nikah masasında tanışıyor muamelesi yapıyorlar. Ha kendin tanışmışsın ha biri sizi tanıştırmış ne fark eder yani demi? Sonuçta yine sen görüşüp tanıyorsun o insanı. Seversen beğenirsen evlenirsin; sevmezsen, istemezsen yolları ayırırsın bu kadar basit
11 ayEvet, bence de çoğu zaman öyle oluyor. İnsan sevdiğiyle mutlu olamayınca ya da aşk arayışından yorulunca, daha garantici bir yol gibi geliyor görücü usulü.
113 Yorumla- 11 ay
Böyle bir düşünce yanlış ama bence
- 11 ay
Bence de yanlış. İnsan mutlu olabileceği bir insanın yanında ömrünü geçirmek ister. Sonuçta bu yöntem garanti gibi görülse de mutsuzluğun kapısını aralayabilir.
- 11 ay
İnsan kalbinde başkası varken başkasıyla zaten hiç olmamalı. Önce onu unutmalı. Ayrıca insan biriyle ister görücü usulü, ister karşılaşarak tanışsın sevmeden evlenmemeli
- 11 ay
Tamamen aynı fikirdeyim. Geçmişteki unutulmakı ki gelecektekine gölge düşürmesin. Öteki türlü ilişkiler açısından zor bir hayat bekler o insanı.
- 11 ay
Aynen öyle. Bir de kul hakkı zaten kalbinde başkası varken başkasıyla olmal
- 11 ay
Olmak*
- 11 ay
O da doğru. Bunun kul hakkına girmek olduğunu gözden kaçırmışım ama evet, işin bir de bu yanı var.
- 11 ay
Bi kere vicdanı olan bir insanın yapmaması gereken bir şey bu
- 11 ay
Kesinlikle. Vicdanı olan bir insan zaten yeltenmez bile bence.
- 11 ay
Kesinlikle
- 11 ay
@Snowcat Çok haklısın, bazı duygular sadece yaşanır ama asla silinmez. Zamanla alışılır belki ama insanın içinde bir yer hep eksik kalır.
- 11 ay
@Snowcat görücü evlenen sevmez ne yaa sevmese evlenmez zatwn
Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Çevremde öyle evlenen pek yok ama burdan gördüğüm kadarıyla öyle kaç senelik iliskisi bitip iki ay nişan yapanlar falan sorularda görüyorum tabi yanlış bir şey bencillik
15 Yorumla- 11 ay
Evet yaa bi de öyle bişey var. Bakıyorum 3- 5 sene görüşüyorlar sonra ayrılıyor 5-6 ay sonra başkasıyla nişanlanıp evleniyorlar falan. O nasıl oluyor çözemiyorum
- 11 ay
Çivi çiviyi sökmez bu konuda. Ben bunu kul hakkı olarak görüyorum. Kalpte başkası varken başkasıyla evlenilmez. Bi kere vicdanı olan insanın yapacağı şeyler değil bunlar
- 11 ay
Olması gereken de bu
Kısmen doğru dostum yani uzunca süre birine kendimizi heba ediyoruz ve hiç beklemediğimiz hiç ummadığımız şeyler yaşıyoruz ve diyoruz görücü usulü
28 Yorumla- 11 ay
Yani doğru yol görücü usulü mü diyorsun
- 11 ay
Şimdi ben onu dersem çoğu kişiye haksızlık etmiş olurum yukarda belirttiğim gibi mesela ben dostum birini çok sevdim 1.5 senelik ilişkimiz vardı meğersem beni mesleğim makamım için oyalıyormuş. sonra çıkar menfaatler bitince beni arayıp görücü usulü evleniyorum ben deyip kapattı. Ve bende o günden sonra aşk sevgi olaylarına tamamen saçma hayal ürünü buluyor oldum.
- 11 ay
Bu dediğine katılmıyorum. Sizler neden 1 insanla travmatik şeyler yaşadınız diye herkesi aynı sanıyorsunuz mesela bunu bi açıklasana bana?
- 11 ay
Hanım efendi siz. iyimisiniz söyledim ya yaşadım şey üzerinden herkes bunu yapsın diye bişey mi diyorum yoksa sizin anlamanız da mı sorun var. Size diyorum ki erkekler adına söylüyorum bakın. Uzunca süreli ilişkisi olur karşı taraf insanı tüketir ayrılık olur adamda gider görücü usulü evlenir aşk acısı filan yok yani ortada mantıklı doğru buluyoruz bunu sadece. Okey
- 11 ay
Asıl sen iyi misin? 1 kişiye bakıp aşk sevgi olayına tamamen saçma bakmaya başladım demişsin. Yazdığın şeylerin farkında değilsin heralde bi kendine gel
- 11 ay
Hem konuşuyor hem bi de anlamanda problem mi var diyor. Sen daha kendi yazdığın şeyi anla bi
- Aile & Toplum konusunda 995 cevap paylaştı.
11 ayGörücü usulü evlilik istemiyorum ama hayat beni ona zorliyor...
37 Yorumla- 11 ay
Ya insanlar görücü usulünü niye yanlış biliyor cidden
- 11 ay
Doğrusu neymiş peki hanımefendi :)
- 11 ay
Görücü usulunden ne anlıyorsunuz? Görücü usulü dediğimiz şey biri aracılığıyla tanışmadır. Kendin görüşürsün, beğenirsen, seversen evlenirsin, yok sevmezsen, istemezsen de herkes kendi yoluna bakar yani bu kadar
- 11 ay
Dediğinizde evet haklısınız. Fakat kimi çevrelerce bu dayatmaya dönüşebiliyor hanımefendi. Beğenmezsen kendi ailen hesap sorabiliyor. Onu demek istedim aslında :)
- 11 ay
O dediğin görücü usulü değil cehalet ama. İkisini birbirine karıştırmayın lütfen
- 11 ay
Karıştırmıyorum. Aksine biliyorum ama herkesin hayatı bir olmuyor maalesef ki...
- 11 ay
Haklısın
11 ayBenim çevremde asıl onlar mutlu. Aşk evliliği yapanların evliliği kaos içinde genel olarak veya boşandı bazıları.
13 Yorumla- 11 ay
Buna benzer yorumu çok kişi yaptı gerçekten
- 11 ay
Bir yazıda “ Aşk geçici bir körlüktür.” yazıyordu. Buna katılıyorum.
- 11 ay
Ona ben de katılıyorum. Aşk geçici, sevgi kalıcıdır çünkü sevmenin de bi mantığı vardır
- Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
11 ayGenelde muhafazakar kesim yapıyor, bence çekmiyor ama içlerinde bir şeyler kalıyor bazı konularda da pişman oluyorlar
113 Yorumla- 11 ay
Umarım herkes öyle değildir
- 11 ay
%90 öyle ya bence
- 11 ay
İnşallah yaniliyorsundur
- 11 ay
Bir çok kes tecrübe ettim maalesef duysan olayları kafayı yersinn
- 11 ay
İyi de sadece görücü usulü ile birileriyle görüşen var. Öncesi olmayan insanlar da var
- 11 ay
Var hepsi var hayatta
- 11 ay
Yani işte her yerde, her konumda her türlü insan olduğu için ben çok büyük genellemeler yapamıyorum
- 11 ay
Yani genelleme evet yanlış ama bir çok tecrübe duyumm gözlem im oldu o yüzden diyorum burada da bunları anlatamam zaten
- 11 ay
Ya kimin nereden çıkacağı hiç belli olmuyor ki bazen kendin tanışıyorsun bakıyorsun ş*refsizin teki çıkıyor. Biri tanıştırıyor bakıyorsun iyi insan. Bazense tam tersi. Bilemiyorum
- 11 ay
Ben açıkçası görücü usulüne soğuk bakmıyorum. Yani kendim tanışmaya da soğuk bakmıyorum. İkisi de olabilir yani doğru insanın nereden geleceği belli olmaz ki
- 11 ay
Anladığım kadarıyla seninde belli. basli görmüş geçirmişligin var biliyorsun ama , genellemeden ziyade tecrübe diyelim
- 11 ay
Ama dediğin gibi görücü usulü olunca kötü olacak kesin diye bir şey yok ama , normal kendin tanışmak daha iyi geliyor bana
- 11 ay
Bilmiyorum bence bu çok değişken. Bi de oranlara bakınca görücü usulü tanışma ile olan evlilikler daha mutlu ve kalıcı görünüyor
Aile & Toplum konusunda 356 cevap paylaştı. Genelde aşk evliliği olmadı bari görücü olsun diye bir algı var. Her iki cinsiyet için de geçerli.
Bu kötü bir şey mi tartışılır.13 Yorumla- 11 ay
Bence yanlış bir düşünce. İnsanlar görücü usulü evliliği hiç sevmeden, sadece mantıkla yapılıyor falan zannediyor. İyi de kimse kimseyi sevmeden evlenmek istemez ki zaten. Ben görücü usulünü sevgi+mantık olarak görüyorum. Aşk ise geçici bişey. Aşk evliliği yapanların çoğunun mutsuz devam ettiğini ya da boşandığını gördüm
- 11 ay
Ben de şahit oldum, uzun yıllar sevgili olup evlenip kısa sürede boşananlara. Görücü usulünde zaten adı üstünde görmek tanışmak gerekiyor, kimse içine sinmeyen, sevmediği biri ile evlenmek istemez, evlenmesin de. Onun kısmeti başkasıymış demek ki. Yine de okul çağından ve dizi filmlerden özenerek insanlar ilk başta aşk evliliği hayal ediyor. Mutlu olanlar da oluyor ayrılanlar da
- 11 ay
Evet öyle.
11 ayBende aşk evliliği yaptım kendim bulup aşık oldum. Ama o kadar çok sorun yaşıyorum ki şu hayatta. Şimdiki aklım olsa evliliğe niyeti ciddi belli güvenilir ailemin de bildiği birisiyle evlenmeyi tercih ederdim.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 838 cevap paylaştı. Valla çevremde görücü usulü evlenenlerin çoğu mutlu huzurlu
11 Yorumla- 11 ay
Ben de öyle duyuyorum hep
Gizli Üye(18-24)11 ayBence en güzeli ailesi belli soyu belli ve saygılı oluyorlar görücü üslubu tanısınca dikkat ediyorlar davranışlarına bi ilişkide nasıl başlarsa öyle gider eskiden görücü uslünü sacma bulurdum ama artık bulmuyorum zaten için ısınmassa görüşmessin bi kahveden sonra kimse kimseyi zorla evlendirmiyo
11 Yorumla- 11 ay
Aynen öyle. Kimse kimseyle zorla evlenecek degil
Görücü usulü zorla değilki tanıştırma vesile
11 Yorumla- 11 ay
Evet öyle zaten de
11 ayBenim fark ettiğim şey şu. Kendi bulduklarıyla ilişkileri yürümüyor. Hep bir hüsranla sonlanıyor. Anasının, babasının bulduğu kızla direkt evleniyorlar. Ben bunu gördüm bazı kişilerde. Aşk acısı, macısı oldu mu bitti mi bilemem.
10 Yorumla
11 ayask acısı değil de kız ortamı olmaması en buyuk etken
110 Yorumla- 11 ay
Belki de olmaması daha iyidir
- 11 ay
orasını bilemiyorum. hayatım is ev spor salonu 3geninde geçiyor. oradan bircok bro kız peşinde kosuyo. biz üniversite yillarinda farklı değildikte yas alınca hayat buna cevrildi. bizim de degistirme gibi bir düşüncemiz de, beklentimiz de yok. yaşlandık sanırım
- 11 ay
Neyi degistireceksin ki zaten
- 11 ay
bu sıkıcı düzeni
- 11 ay
Yani senin hayatın senin kararın
- 11 ay
karar olmuyor bir sure sonra. yaşla birlikte yasayabilecegin hayat farkli oluyor. turkiye burası. yoksa avrupada ulke baskani home party yapip istediğini yapabiliyor
- 11 ay
Bunlara özeneceğinize huzurlu ve mutlu bir düzene özenseniz ne güzel olurdu
- 11 ay
hep huzurlu ve mutlu oldugumdan bende olmayana odaklanirim. elimizdekilerin değerini bilmek onemli de kendimi hep daha iyisi icin cabalayacak şekilde yetistirmisim
- 11 ay
huzurlu mutlu eğlenceli bir hayata sahip olabilirdim djdhdjdj
- 11 ay
Peki
11 ayAnnemle babam görücü usulüyle evlendiler ama aşık oldular o süreçte. Bence mantıklı ciddi ilişki istediğim için görücü usulüne sıcak bakıyorum. Bizim sectiklerimizden bir hayır gelmiyor bari bir de bunu deneyelim
10 Yorumla
11 ayEvet büyük bir kısmı öyle benim için de öyle olacak sanırım..
13 Yorumla- 11 ay
Neden öyle diyorsun? Kalbinde unutamadığın biri varsa başkasıyla tanışmayı aklından bile geçirme bence
- 11 ay
Hayır birini seviyorum ama unuttuğum da böyle olacak mantıklı geliyor bana da artık çevremde görücü usulü evlenen çiftler daha huzurlu düşündürüyor açıkçası.
- 11 ay
Aşk evliliği yapanlarda boşanma oranı çok yüksek zaten. Aşk geçici bişey. Aşk bitince her şey bitiyor. Sevgi ve mantık evliliği öyle değil ama. Sevmek ve yanında mantık ve uyum da varsa mutluluk daha kalıcı oluyor
Aile & Toplum konusunda 717 cevap paylaştı. Bence gorucide olsa kendi bulmusta olsa 2 sene sevgili olmadan evlenmemek gerekiyor.
11 Yorumla- 11 ay
Sevgililiğe karşıyım. Belli seviyede görüşerek tanıma taraftarıyım ve 2 sene maksimum süre olmalı. Bana kalırsa 1 bilemedin 1 buçuk sene yeterli tanıyıp evlenmek için
- Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.
s 11 ayBen de görücü usulü gibi evlendim aşk acısı çekmiyordum
15 Yorumla- 11 ay
Mutlu musunuz peki
- 11 ay
Evet, hep diyorum arasam eşim gibisini bulamazdım asla
- 11 ay
Ne güzel maşallah. Çok sevindim sizin adınıza :) Allah mutlu mesut etsin her zaman :)
- 11 ay
Amin inşallah. Kim istiyorsa hayırlı yuva nasip etsin Rabbim
- 11 ay
Amin inşallah ablam :)
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
11 ayAşka inanmayanlar görücü usulü evlenmek istiyor.
15 Yorumla- 11 ay
Aşkın geçici oldugu bilinen bir gerçek değil mi zaten
- 11 ay
Kesinlikle öyle 👍
Büyük aşkla evlenip büyük rezilliklerle boşanan ünlüleri hatırlayınca aşk diye bir şey yok demiyor muyuz? - 11 ay
Aşk diye bir şey yok demiyorum var. Ama geçici diyorum
- 11 ay
Geçiciyse aşk değil işte.
- 11 ay
Benim tanımım bu değil işte. Aşkın tanımı geçici duygu yoğunluğu zaten. Geçici olmasa aşk olmaz. Sevgi kalıcıdır, aşk geçici
Geçmişini göz önünden kaçırmak isteyenler de görücü usulü evleniyor ;)
111 Yorumla- 11 ay
İnsanlar kendilerini bir şekilde belli ediyorlar diye düşünüyorum
- 11 ay
Katılmıyorum. Benim nasıl evleneceğim belli değil ama kendim de tanışsam, görücü usulü biri de tanıştırsa evlenecek olsam tüm geçmişini sorarım
- 11 ay
Neymiş örnek söyle bakalım
- 11 ay
Öyle bir kitle var diyorsun da ona bakarsan her konuda, her türde her türlü kitle olabilir. Onu mu baz alıyoruz yani
- 11 ay
Söyleyeceksen buradan söyle. Soylemeyeceksen sen bilirsin
- 11 ay
Ben de diyorum ki burada anlatamayacağın bir şeyi özelden mesajla anlatamazsın. Bu kadar. İyi günler
11 ay👏👏👏👏👏
Vakitli bi anda. cevaplicam bunu..
119 Yorumla- 11 ay
Unutmayın
- 11 ay
2.5 yıllık bi aşk iklişkimi üzülerek bitirmiştim. Savaştan çıkar gibi. Analarda, hep bi "evereyim" muhabbeti olur ya.. "bittiyse gel hadi, şunlara bi bak" dediydi, benim de vaktim var, daha iyi biişim yoktu o sıralar
- 11 ay
"taam la, anne, aşk meşk, derinlik aramiicam, hadi görelim everlady leri, söz, adam olsunlar, alcam" dedim
- 11 ay
O sene, annemin 6 adayını da, annem de vazgeçeceği şekilde bi tek tek eleme maceram vardı :) süper eğlenceli.
- 11 ay
Allah var, birini daha annem göstermeden kendim görmüştüm. Köydeyim :)) film gibi la :))
- 11 ay
Münübüsten indiydi kız.. "anne.. -hee?
-bu kim gıı.. fındık potaa gibi?" - bu işte, bahsettiğim olm." -hmmm... - 11 ay
Eee?
- 11 ay
Hah. o kıZ olmadı, zaten ft. cüydü, evlebdiği adam da işsiz kaldı :)
O gruptan hiç biri bi halt etmedi, ama annemi de ikna etmiş oldum - 11 ay
Sonra, işyeri vesilesiyle (başka şirketten) biryle tanjştım. bi süre sonra, aslında bende gönlü olan eski komşu kızı, 8 yıl aradan sonra bana açıldı.
- 11 ay
Neticede, burdan tanıştığım biriyle evlendim.
Özet bu - 11 ay
Mutlu musunuz peki
- 11 ay
Allah bozmasın. Allah benden alsın ona versin.
İnşallah, o komşu kızı da mutludur, gerçekten sevmiştim. Hiç dokunmadım, hiç bi şekilde, daha iyisine layıktı - 11 ay
Ben anlamadım. Sevdiğiniz biri varsa neden başkasıyla evlendiniz
- 11 ay
İkisini de sevdim. Eşim, biraz daha piyangodan çıktı, karakter olarak daha uygun, daha çok yönlü ve deli dolu. Bahsrttiğim kız, daha muhafazakar, biraz daha hanım ev kızı. Bir de, o, 8 yıl önce bi şansı tepti. eşim biraz daha cevval davranıp aldı :)
- 11 ay
Eşinle evli olduğuna göre aklında başka kimse olmamalı yalnız. Kimsenin hakkına girmeyin
- 11 ay
Aklımda değil ki, geçmiş bi hikaye, yeri geldi anlattım. inşallah mutludur dedim
- 11 ay
Anladım. İyi öyleyse. Eşinizle mutluluklar dilerim
- 11 ay
Darısı sana
- 11 ay
Amin teşekkürler
11 ayBilmiyorum. İnsan kalbindekini unutmadan başkasına ümit vermemeli. Yazık günah
11 Yorumla- 11 ay
Aynen öyle
Aşklı görücü usulü en iyisi böyle birilerinin tavsiyesi ile yakışırsınız bir tanışın diye başlayan görücü usulü en iyisi ama aşık da olmaları lazım
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Olamaz mı olabilir ya da tanışmak güvenmek zor geliyor olabilir… aşırı da mantıksız bulmuyorum her ne kadar o yönde de işim rast gitmemiş olsa da nötr bakıyorum… şans verilebilir böyle tanışmalara da…
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 886 cevap paylaştı.
11 ayAlakası yok o dediğin belki %5'lik kısmı oluşturuyordur. Görücü usulünü genelde muhafazakar kesim ve aşktan yana yüzü gülmeyenler tercih ediyor.
10 Yorumla
11 ayİnsanlar daha aklındaki düşünceyi kontrol altına alamazken evliliğe girişmeleri çokca sıkıntı yaratıyor zaten
10 Yorumla
11 ayHayır çoğu evlilik yaşı geldiği için kabul eder. Birini severken görücü usulünü kabul etmek herkesin harcı değil. Çoğu sadece söyler yapamaz.
10 Yorumla
11 aybence birçokları savaş kahramanları veya gazileri oldukları için görücü usulü evlenirler. yanında el bombası patlayan kişi kimseyle tanışmak istemez, hevesi kalmamıştır.
11 Yorumla- 11 ay
Değişik bir benzetme olmuş. Haklı olabilirsin
Aile & Toplum konusunda 878 cevap paylaştı. hayır tam tersi hepsi gerçek aşkı yaşıyor aşk acısı çekenler sosyal medyaya çok takılıp eşine vakit ayıramayan ya da iletişimi zayıf insanlar
10 YorumlaGeneli kadin bulamiyor kendine benim çevremde gorucu evlenen erkeklerin çoğunun evlenene kadar eline kadin eli değmedi öyle soyleyim
10 Yorumla
11 ayBende artık görücüye sıcak bakmaya başladım. Güven problemi kalp kırıklığı vb şeyler en önemli etken oldu benim için
10 Yorumla
11 ayGidişat o yönde evlilik zorlaştı boşanma arttı feminist kanunlar var süresiz nafaka zulmü var nüfus yaşlanıyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 496 cevap paylaştı.
11 ayYani heycan sönüyor her halde görücü olsa ne olmasa ne
10 Yorumla Severek evlenenler mutluluktan ölüyor sanki, evlenince insanlara birşeyler oluyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayAşk açısından ziyade çaresizlikle alakalı bir durum. Aile baskısından kurtulmak isteyenlerle kendi başına birini bulamayanlar görücü usulüyle evleniyor. Bana gelmez ama karşı da değilim.
10 Yorumla
11 ayhepsi degil ama içlerinde aşk acısı çeken çok fazla var
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
11 ayKimi aşk acısı kimi aileden kurtulmak istiyor.
10 Yorumla
11 ayGörücü usulü bu değil. Görücülerin iki kişiyi birbirine uygun görüp bir tanışmanızı istemesi. Devamı iki kişiye bağlı
118 Yorumla- 11 ay
Görücü usulü denen şey bu zaten
- 11 ay
Mantık evliliği dediğin şey görücü usulünün içine sıkıştırılwcak bir şey değil
- 11 ay
Görücü usulünde biraz daha mantık olduğu için öyle dedim. Yoksa görücü usulüyle aşık olup evlenen de var, sadece severek mantık evliliği yapan da var. Ben direkt o yargıyla söylemedim yani
- 11 ay
Sorun yok o zaman, görücü usulü evleniyoruz
- 11 ay
Yani kendin tanışmayla birinin tanıştirmasi arasında pek de bi fark yok düşününce. Sonuçta iki türlü de sen görüşüp tanıyorsun
- 11 ay
Evet, ama olumlu olumsuz yönleri var yinede
- 11 ay
Yani olabilir tabi
- 11 ay
Ne gibi mesela
- 11 ay
Olumlu yönü örnek , iki tarafta neden ne amaçla görüştüğünü biliyor ve arada büyükler var …
Olumsuz yönü , herşeyi açıkça konunup paylaşıp yaşayamıyorsun - 11 ay
Her şeyi yaşamak evliliğe has bir şey olmalı zaten
- 11 ay
Evlilikten önce yaşanması ve gözlem yapılması gereken şeyler var, bir konuda ortak karrar verebilmek gibi..
- 11 ay
Evlilikten önce yaşanması gereken bir şey yok bana göre. Yapacağın şey görüşmek, konuşmak, vakit geçirmek, tanımak. Bu kadar. Neyi yaşayacaksın evlenmeden? Kimse kimseyi temas ederken, sarılarak, öperek tanıyamaz
- 11 ay
Öncelikle tensek konulara girmemiştim ama senin aklın hemen orada olduğu için girdin. Bans göre temas ederekte, sarılarakta, öperektr bir insan bir insanı tanır. Tensel temastan önce birbirinin yanında iki insan doğal mı? Karar verebiliyor mu? Rahat mı bunlar önemli. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyorsa biri o iş ilerlemez!
- 11 ay
Evlilikten önce yaşanmışlık diyince herkesin aklına gelecek şey bu. Ayrıca aklımın hangi konuda olduğu açık. Gerekeni de söyledim zaten. Benimle konuşurken haddini, sınırını aşma.
- 11 ay
Birinin köprüyü geçene kadar ayıya dayı dediğini temas kurarak mi anlamayı bekliyorsun? Komik. Birbirinin yanında doğal olmak, karar verebilmek vs. bunlar görüşüp tanıyarak anlaşılabilecek şeyler ki bunu da belirttim zaten. Aynı şeyleri tekrar yazmama gerek yok diye düşünüyorum
- 11 ay
Senin aklın öyle çalışıyor! Aklının hangi konuda açık olduğu belli olmuyor! Bende gerekeni söyledim!
Siz , benimle konuşurken haddini , sınırını aşma! - 11 ay
Söyleyeceklerini bir parağrafta yazmayı öğren ve okuduğunu anlamayı öğren!
- 11 ay
O parağraf değil paragraf bi kere. Sen önce kullandığın kelimelerin bi yazılışını öğren de ondan sonra konuş.
Görücü usulü evlenen erkeklerin amacını bilmeyenler ölsün çünkü erkekleri tanımayacak kadar saf kızlar çok çeker erkeklerden. Anlatmak istemiyorum üşendim fakat bunu tercih eden erkeklerin karanlık tarafını ancak evlendikten sonra görürsünüz o yüzden aklınızdan bile geçirmeyin yürüyün gidin kendiniz bulun amann ha bir erkeğin amacı olmayın.
121 Yorumla- 11 ay
Tanışma şeklinin evliliğin sonucunu etkilemedigi bir gerçek. Eğer dediğin gibi olsaydı kendisi tanışan herkesin evliliği çok mutlu yürürdü ama bakıyoruz ki en kısa süren evlilikler aşk evlilikleri oluyor. Birinin seni biriyle tanıştırmasıyla kendin tanışman arasında ne fark var? İki durumda da kendin görüşüp tanıyorsun o insanı
- 11 ay
Çünkü çoğunda mantık da var. Hem sevgi var hem mantık
- 11 ay
Aşk evliliği yapanlar 2 gün sonra boşanıyor. İstatistiklerle sabit
- 11 ay
Şey mi diyeceksin? İşte okumamış kız evleniyor, ekonomik bağımsızlığı yok falan ondan boşanamıyor falan mı diyeceksin :) görücü usulü ile evlenen tonla okumuş güzel kız var. Görücü usulünden ne anliyorsun cidden? Ha birisi tanıştırmış ha kendin tanışmışsın. Ne farkı var Allah aşkına
- 11 ay
Okuyup okumamasını da geçtim. Aile baskısından, eşin tehlikeli psikopat bir tip çıkmasından, çevre baskısından vs. Bir kere ablacığım görücü usulü evlenen çoğu erkeğin amacını herkes biliyor o tip erkekler evlilikten önce en güzel kızlarla takılıp zinakar iğrenç bir hayat sürmüş heriflerdir konu evliliğe (görücü usulü evliliğe) gelince tipe bile bakmazlar işte çocuk doğuracak namuslu (!) bir kadın, temizlik yemek yapacak bir kadın, bedava esc gibi kullanabileceği bir kadın, aileler işin içine karışacağı için kadının çevreden korkmasıyla bir savunmaya geçemeyecek kadın yani bildiğimiz ezmek için köle gibi düşün bir erkek istese kendi de bulabilir ama hayır onun annesinin seçtiği kız ona köle olacak kızdır.😀 Bizzat bunu görücü usulü evlenen sülalem söylüyor.
- 11 ay
Görücü usulü erkek için ödül kadın için ölümdür. Bu arada o eşi tarafından öldürülen kadınların çoğu "görücü usulü evlenmiş" kadınlardır, en azından aşkla evlenip boşanmış çiftlerin birbirine saygıları var. Aradaki farkı anlamıyorsan görücü usulü evlenebilirsin beni veya kimseyi ilgilendirmez sadece bilinçlendirmek lazım yoksa o hayatı biz değil bunu isteyen kişi yaşayacak.
- 11 ay
Bu dedigin türde erkeklerin olması, görücü usulü evlenen herkesin aynı tip olduğunu göstermez. Biraz mantığını çalıştırırsan ne demek istediğimi anlarsın. Kendi tanıştığınız insanların içinden psikopat çıkmıyor mu yani? Bu da saçma bir tez. Diğer yazdıkların da öyle. Sanki görücü usulüyle evlenenlerin kötü kaynanası oluyor da kendin tanışıp evlenince kaynanan mükemmel oluyor. Ya cidden 😂😂
- 11 ay
Görücü usulu sadece annelerin beğenip seçtigiyle mi oluyormuş 😂 sen görücü usulünün anlamını biliyor musun? Ortak arkadaşların 2 kişiyi tanistirmasi da görücü usulü. Görücüde olay birinin aracılığıyla tanışmak. Kimin tanıştirdiginin önemi yok. Anlamını bile bilmediğiniz konular hakkında yorum yapıyorsunuz
- 11 ay
E peki 4-5 yıl sevgili olduğu o kız s*lak mı? Hiç sormuyor mu kaç sene oldu niye evlenmedik diye? Kendisi bulup 5 sene sevgili olmuş ilişkiler çok mu sağlam ve ciddi? Görüldüğü üzere sonucunda bi halt olmuyor. Asıl kendini kullandıran da onlar oluyor. Sırf hayatında biri olsun diye biriyle 5 sene takılıyorlar. Yüksek ihtimalle sevdiğinden değil. Sevse 5 senede çoktan evlenirdi. Kendine uygun, seveceği birini bulana kadar da 5 sene ötekini eğliyorlar. Bu mu senin doğru gördüğün şey
- 11 ay
3-4 ayda evlenilmez ayrıca. Evlenenler büyük hata yapıyorlar. Bunun görücü usulü olup olmamasıyla alakası bile yok. Kendi tanışıp 4 ayda evlenen de oluyor. Bunun konuyla alakası yok
- 11 ay
Hayır ben sadece ailelerin tanıştırdığı evliliğe görücü usulü evlilik derim çünkü o zaman her şey daha kısıtlı oluyor erkekle kızın tanışması vs. Arkadaşların tanıştırdığı görücü usulü olmuyor bana göre görücü usulü "aile" aracılığıyla oluyor. Ayrıca öyle üstten konuşma seni tutan mı var git evlen ne bu sinir burada bir konu hakkında tartışıyoruz senin doğruların ve benim doğrularımla.
- 11 ay
3-4 ayda aile aracılığıyla öyle bir evleniyorlar ki, bir kere erkekler evlendiğinde "temiz aile kızı" ister bu da annesinin bulduğu kız oluyor çünkü arada aile varsa o kız zaten zavallıdır ama arkadaşın tanıştırdığı çok daha farklı daha aradaki farkı anlamıyorsun ve benim dediklerimi hiç hiç anlamıyorsun.
- 11 ay
3-4 ayda olan görücü usulü değil cehalet evliliği oluyor. Sen görücü usulünün ne olduğunu bi öğren gel ondan sonra yorum yap bence. Arkadaşın tanıştırması da görücü usulü oluyor. Görücü usulünün mantığı birilerinin aracılığıyla tanışmaktır zaten. İlla anne tanıştıracak diye bişey yok. Şu at gözlüğünü bi çıkarın ya
- 11 ay
Tamam sen kendin bul aşk evliliği yap, 2 gün sonra da boşanıp gelip burada ağlarsın. Diyecek başka bişeyim yok
- 11 ay
Lan 26 yaşındaki koskoca kadınsın daha ARADAKİ FARKI ANLAMAMIŞSIN konu ona verilen isim değil konu aradaki fark anlıyor musun? Pek sanmıyorum ama ahhshdhdjshdjshs. Merak etme ben boşanacağımı düşündüğüm bir evlilik yapmam 😂 yaşına ve tecrübelerine bakılırsa daha çok yaşayıp görmen ve en önemlisi anlaman lazım.
- 11 ay
@pleiionex verecek cevabın olmadığı için yorumumu kaldıracak kadar zavallı olman dışında bir sorun yok
- 11 ay
@Efsun3299 evet tabi aynen. Noldu engellendin diye yeni hesap açıp altına yorum mu yapıyosun
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
11 ayAlakası yok. Akılları başlarına geliyor biraz ayrılıktan sonra o kadar.
10 Yorumla
11 ayİnsan bazen konuşacak birini bile arıyor görücü usulü olunca evlilik
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
11 ayHayır piyasa da düzgün birisine denk geleceğimi düşünmüyorum çünkü.
10 Yorumla
11 ayBende diyorum neden görücü usulü evlenip piyasan çekilsem mi fikri nerden geliyor
10 YorumlaHepsi bir değil sevecek birini de bulamamış olan var
10 Yorumla
11 ayAşk evliliği yapanlar mutlu mu bilemem ama, belirli kurallar üzerine evlenenler beklentilerini düşük tuttukları için fazla üzülmüyordur diye düşünüyorum..
10 Yorumla
11 ayDenendi onandı ben 2 sene sonra ayrıldım dayanamadım pişmanlıktır
21 Yorumla- 11 ay
Görücü usulü mü?
- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
11 ayYani yoksa kim ister tanımadığı bir insanla evlenip evlendikten sonra tanımayı ya tutarsa hikayesi gibi aynı
03 Yorumla- 11 ay
Görücü usulü demek tanımadığın biriyle evlenmek demek değildir
- 11 ay
Sevmediğin birisiyle evlenmek tanımadığım birisiyle evlenmek aynı şeydir
- 11 ay
Görücü usulü demek sevmediğin biriyle evlenmek de değildir. Anlamını bilmiyorsanız yorum yapmayın. Görücü usulü tanışma şeklidir. Ha kendin tanışmışsın ha biri sizi tanıştırmış (görücü usulü) sonuçta iki turlu de görüşüp tanıyan sizsiniz yani bunun nesi anlaşılmıyor
Gizli Üye(25-29)11 ayKeşke aşk acısı çekiyor olsaydım, en azından "duygularım var, aşık olabiliyorum"derdim.😪😪 Hiçbir kıza karşı "cinsel anlam"disinda birsey hissedemiyorum. Neden böyleyim sizce?
06 Yorumla- 11 ay
Bu sorunun muhatabı ben degilim
Cevap sahibi11 ayÖzür dilerim, sorunuza cevap vermeyi unutmuşum. Bence görücü usulü evlilik iyi tercih eden insanlar mantiktan ziyade "görücü usulü "yoluyla evlenince daha mutlu biriyle bir araya geleceklerini dusunuyorlar, tabi öncesinde o kişiyi görünce birseyler hissedebileceklerini düşünüyorlar. Bence hickimse sırf "evlenmiş olmak için evlenmek "gibi bir hata yapmaz , yapmamalı. Ayrıca Bence herkesin bir sevdiği olmuştur ama bir kısmı dile getiremediği için kavusamamistir. O yüzden de görücü usulü nü tercih ediyorlar. kalim saglicakla.
- 11 ay
Teşekkürler
- 11 ay
Herkesin hoşlandığı, sevdiği insanlar olmuş olabilir geçmişte ama takıntılı değilsen zamanla unutursun o insanları. Ben böyle düşünüyorum
Cevap sahibi11 ayDediğiniz doğru, ben de aksini iddia etmedim. Zaten sevmek ve takıntılı olmak farklı şeylerdir. Takıntılı adam ya da kadından her kötülük beklenir. Ama seven insan istese de zarar veremez, genelde zamanla unutulur ama devenin insan unutamasa bile zarar veremez.
- 11 ay
Takıntıdan kastım karşı tarafa karşı tehlikeli düzeyde takıntı değil. Kendi kafasında gereğinden fazla büyüttüğü, unutması gerekirken bir türlü unutamıyorum diyip ona takılı kalmak da bir takıntıdır. Başkasına zararı olmasa bile en büyük zararı kendisine olan bir takıntıdır bu. Bu da bi takıntı yani
Yikiklar görücü usulü evlenir sünepe gibi misiniz başkası karar versin sizin evleneceğiniz kişiye bu kadar pasif olmayin öncedenmis o durum teyzeler bile diyor ki elindeki ile buluyor kızlar artık kocayı teyze bile yeni nesile ayak uydurmuş sen gelmiş görücü usulü diyorsun😂
02 Yorumla- 11 ay
Görücü usulünün ne olduğunu bile bilmeden itiraz etmek tam bir cehalet göstergesi üzgünüm :) görücü usulünde kiminle evleneceğine başkası karar vermiyor. Sen karar veriyosun. Bak şimdi dikkatli dinle mala anlatır gibi anlatıcam. Biri 2 insanı tanıştırıyor ve sen onunla görüşüyorsun. Ortak arkadaş bile tanıştırmış olabilir yani o da görücü usulü oluyor. İlla bi teyzenin tanıştırması gerekmiyor. Tanıştığın insanla bir süre görüşüyorsun. Beğenirsen, olumlu olursa tanımaya devam ediyorsun, istersen de evleniyorsun. Yok beğenmiyorsan yolları ayırıyorsunuz. Bu kadar basit.
- 11 ay
Hani madem bunları bilmeyecek kadar cahilsin bari yorum yapma da komik duruma düşme yani
- Devamını Gör (63)
Devamını Gör(108)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Görücü usulu evlenmeye karar verenlerin çoğu aşk acısı mı çekiyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler