AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
67Cevap
Önceden sevdiği varsa ve imkanları oluşmadığı için ayrılırsa "yanındaki ile yaşlanır, aklındaki ile ölürsün" sözü bir ömür gerçek oluyor
Bir insan eğer yanında yoksa ömür boyu kalbinde tutmaya değmez. Başkalarına da böyle haksızlık edilmemeli. Ben bu tür durumları hoş görmüyorum. Kalbinde biri varken kimse kimseyle evlenmesin bence
Size katılmıyorum maalesef. Bazen sınıf ayrımı bazen mezhepçilik bazen maddi şartlar sevseniz de kavuşmanıza mani oluyor. Özellikle kadınlar bu durumda çaresiz kalmaktadır. Ne yapsın bir ömür olmayacak hayalin yolunu mu gözlesin diye düşünüyor insan
Sınıf ayrımı, mezhepçilik kime göre neye göre? Kendisi bu ayrımı kabul etmiyorsa zaten yoluna bakması doğal. Bu durumda bağ tamamen kopmalı. Eğer sırf ailesi buna karşıysa ve kendisi istediği halde kaç yaşına gelmiş ama ailesinin sözünden çıkmaya cesareti yoksa yine hatırda kalmasına gerek yok. İki türlü de unutulmalı yani
Belki erkekler daha çabuk unutabilir ama ya kadınlar
Yoo bunda kadın erkek ayrımı yok. Senin unutmak dediğin şey sağlıklı bir bireyde max 2, hadi bilemedin 3 senedir. Yanındaysa unutmazsın da hayatında yoksa max bu sürelerde unutursun gider. Daha uzun sürüyorsa bu sevgi veya aşk değil takıntı boyutudur ve bu psikolojik bi durum yani bunun kadını erkeği yok. İkisinde de olabiliyor
Aşk acısı cekmez ama içi boş ilişkilerden sıkılmıştır mantıga bakıyordur.
bence yaşları geçiyor takıldıkları dan da hayır yok :)
Yaşları geçtiği için olsa 20-22 yaşında evlenenler olmazdı öyle bence
o yaşlar da hiç bir erkek ev bakamaz
kadınların zaten hayrı yok maddi açıdan hepsi safkan fakir ülkedeki yede ben görmedim
Ne alakası var ya? Ekonomik özgürlüğü olan tonla kadın var. Ben de buna dahilim
aynen öyle ekonomik özgürlük mükemmel git evlen o zaman
Bana layık biri çıkarsa karşıma evlenirim
hepsi böyle söylüyor ama içlerine bakınca çar çöp hadi hayırlısı herkes layını bulur
Evet ben kendim gibi birini isterim. Bana layık olan bu. Çer çöplere çok uzağım karakter ve ahlak olarak
anlarız yakında
Ya pardon da sen kimsin de neyi anlıyorsun? Beni ölçmek sana kalmadı. Haddine de değil
bende sen neden hep engelli olduğunu anlıyorum sen ruh hastası evde kalmış zavallı bir kızsın
Ya cidden özgüvensiz vallahi tipler gelip sorumds böyle yorumlar yapıyor. Hiç uğraşamam
İkile hadi
Görücü usulü evlenenler daha mutlu çevremde ama aşık olanlar grnelde tartışma içinde
Evet ben de öyle görüyorum çoğunluk olarak
Savunmuyorum ama sanıeım bizim son durumda o olacak
Ya buna niye son durum olarak bakıyorsun ki anlamadım. Biriyle karşılaşarak tanışmak ile birinin tanıştırması arasındaki fark ne yani ne fark ediyor
Bence büyük fark vardır kişisel deneyimler
Tamam da nasıl bir farkı olabilir? Sonuçta 2 türlü de yine o insanla vakit geçirip tanıyorsun
2 türlü de tanımak için vakit geçiriyorsun. Seversen evlenirsin, olmazsa yolları ayırırsınız bu kadar yani bu 2 durumda da böyle
Biri tanıştırdı diye illa onunla evlenme zorunlulugunuz falan var sanıyorsunuz heralde
Ya ne alakası var öyle bir şey değil zaten ben seni tanımıyorum şimdi görücü usulü tanışsak sonunda evlencek miyiz hayır illaki yine oturup konuşuyorsun
E tamam işte sonuca bakılırsa bi farkı yok o yüzden
İyi gel o zaman tanışalım
Ne alaka şimdi
Görücü usulü oluyor mu olmuyor mu denemiş oluruz işte 😂😂
Tamam sen dene başkasıyla. Bana haber verirsin oluyor mu olmuyor mu diye
Konu üzerinde fikir sunan sensin başkası değil ki
Tamam da ben sana tanışalım mı dedim ne alaka yani
Tamam ben dedim işte konu üzerine
Tamam
Tamam izmirdemi yaşıyorsun
Ya yok artık ciddi miydin😂
Şaka yapsam şaka yapıyorum derim ciddiyim tabi 😂😂
Ben şaka olarak algılıyorum :)
Yok ama mesaj yazsana bana takip atma kimseyi kabul etmiyorum ben sana mesaj atamıyorum
En azından sohbetimiz başlamış olur 😂
Aşk acısıyla bi alaksi yok bence en güzeli görücü usulü evlilik
Sen o tiple gorucu usulu evlenirsen yuk ya
Profilim fake olduğunu anlamayacak kadar zavallaisin işte
Tiple görücü usulü evliliğin ne alakası var?
Grafikerligim var fakat resim gercek gibi duruyor. Anlamamam gayet normal he soranin cevabina bakacak olursak tipi iyi olan biri illaki kendine gore bir kadin bulabilir.
@udeniz22 sen birini bulamayanlar mi görücü usulü evleniyor sanıyorsun :)
Dünya güzeli kızlar var, dünya yakışıklısı erkekler var görücü usulü evlenen. İnsanlar düzgün bir eş arıyor. Kendi de bulsa düzgününü arıyor, biri de tanıştırsa düzgününü arıyor. Nasıl tanışıp evlendiğinin bir önemi yok yani
Herkesin kendi gorusu
@udeniz22 👍🏻
Bence genel olarak görücü usulü evlilik yapanlar mutsuz ve boşanma oranı yüksek.
Görücü usulünü ne şekilde uyguladıklarına bağlı. 5 sene sevgili olup evlendikten 2 ay sonra boşananları da biliyorum, 6 ayda evlenip 15 senedir mutlu olan evlilikleri de biliyorum. Bu açıdan bakınca pek oransal çıkarım yapamayız bence. Her evlilik türünde mutlu olan da, mutsuz olan da oluyor.
Görücü usulü 2 gün görüşüp 3. gün nişan yapıp 4. gün evlenmek değildir sonuçta
orası öyle ama iki insanın birbirini tesadüfen tanıyıp sevgili olup evlenmesi genelde daha uzun ömürlü ve sağlıklı olanı budur görücü dediğin şey kasıtlı olarak 2 kişinin bir araya getirilmiş tesadüf, istekle değil birilerinin aracıyla olan mantık ilişkisi bunun yine hiç şansı yok.
İyi de birileri tanıştırdı diye illa evleneceksin diye bir kural yok ki. Seversen evlenirsin, sevmezsen yolları ayırırsin zaten. Farkı ne
Elbette yok :D ama görücü usulüne ben karşı değilim ama 2 insanı zorla bir araya getiriyorlar 1 ay içinde her şeyi hallediyorlar buna gerekçe olarakta el alem bir şey der hızlıca olsun bitsin kafası var insanlarda bu yüzden karşıyım genelide böyle oluyor 1 ayda
İyi de bu dediğin şey adam akıllı bir görücü usulü değil. Cahillerin toplaşıp karar verme aşamaları diyorum ben buna.
Sanki çocukları değil kendileri evlenecek yani bu saçmalık. Görücü usulü böyle bişey degil. 2 insanı ortak bir arkadaşının tanıştirmasi bile görücü usuludur aslında bakarsan. Yani illa filmlerdeki gibi yolda kitapları çarpıştırıp kağıtları yerden toplayıp göz göze gelmek gibi bir senaryo beklemesin insanlar 😂
Yok bazilari birini bulamadigi icin oyle evleniyo
Sırf evlenmek için öyle evlenilmez ki
Bir sey demek istemiyorum onlardan biri olmaya hayat beni zorluyor 😂
Saçmalamayın ya
Tamam hanımefendi
Görücü usulü evlenmeye mecbur gibiyim bu aralar işin sonuda görücü usulü olacak gibi görünüyor
İçinde sevgi varsa evlenen mutlu... İçin de kavga karğaşa olanlar da boşanır kavga eder...
Mantık evliliği ile görücü usulü farklı.
Evet bence de farklı ama sen neyi kast ediyorsun? Biraz açar mısın?
Seni seven karakterinden işinden gücünden memnunsan babalık yapacağına inanıyorsan evlilik yapmak mantık evliliği. Karşılıklı aşka ihtiyaç duymadan evlilik. Tamamen mantıkla hareket.
Görücü usulünde mantık da olabiliyor, aşk da olabiliyor. Değişken
Tabiki hani genel açıdan bahsettim. Körü körüne evlenende var maalesef.
Maalesef
Kendileri bulamadıkları in görücü usulüne karar kılıyorlar.
İçin*
Düzgün insan mı kaldı ki aşk acısını bilsinler, kendi kendine bulanlar ortalıkta düşüp kalkıyor, çok namuslu! Ama bakire olmayan erkekler bakire damızlık istediği için görücü usulü istiyor evde kalmış kız kuruları/dullar da bi an önce koca bulayım diye görücü usulü istiyor, nerden baksan iğrenç bi durum ya, ilkel çağdan kalma görücü usulü evlenip bi iki kez görüp ömür boyu beğenmediğim adamın koynuna gireceğime gururumla bekar kalırım daha iyi
Görücü usulünün ne olduğunu öğrenip ondan sonra yorum yap bence. En sinir olduğum insan tipi bilmediği konularda ahkam kesenler
Ortak bir arkadaşın 2 insanı tanıştırması bile görücü usulü sayılıyor. Beğenirsen gorusursun beğenmezsen yoluna bakarsın. Hem bilmiyorsun hem konusuyorsun
İstediğim gibi konuşurum, konu hakkında gayet de bilgim olduğunu düşünüyorum, benim fikrim bu kendi fikirlerini kendine sakla, ailelerin tanıştırmasından bahsediyoruz zaten, 2 arkadaşın tanıştırması başka şeye giriyor, ama sonuçta görücü usulü kötü bi usül bu da bi gerçek
Soruyu soran benim. Kendi fikrini kendine saklayacak olan sensin hadi güle güle
Bilgisi olanlar sorumda yorum yapsın. Bilmeyenler sussun bi zahmet
Senin bakışın nedir buna
Ben görücü usulüne soğuk bakmıyorum. Kendim tanışmaya da aynı şekilde. Doğru insan olduktan sonra nasıl tanıştığımız çok da önemli değil ama kalpte biri varken başkasıyla kesinlikle olmamalı.
Kalbinde birisi var mı peki şu an
Hayır yok
34 bedenli isen tanışıp görüşebiliriz 😝
Bu şekilde gevşek konuşan kimseyle tanışmayı gerekli görmüyorum. Size başarılar
Bu şekilde kibirli olan garilari da tanışılabilir bulmuyorum yavrum. İyi bayramlar
Mutlu olanlar da var.
Evet orası öyle
Belki istediği gibi birini bulamamıştır
O da olabilir tabi
Çoğunluğu evet genelde de erkekler
Kötü bir durum
Görücü usülü çok mutlu insanlar denk geldi
Mutlu olanlar da var mutsuz olanlar da sonuçta hiçbir türlü tanışmada evlenince mutlu olacağının ya da mutsuz olacağının garantisi yok. Ama böyle düşünen insanlar gördüm o yüzden sormak istedim
Görücü işinde seni ve onu tanıyanlar, haa bunlar uyumlu, yakışır diyorlar
bir çay kahve veya yemeğe çıkılıyor
uyarsa devam zaten ilerliyor
benim bakış açım bu yöndeydi
Anladım. Yani olması gereken de bu zaten
Bekar mısın bilmiyorum,
her zaman bir çay kahve içmek lazım
kız kardeşim bile resimden filan öggghh çekiyor
Belki olmadık bir sıcaklık düşecek gönlünüze
Evet bekarım. Bilmiyorum kardeşin haklı mı haksız mı ama ilk izlenim de önemli bence.
Ama doğru tabi oturup konuşmak da gerekiyor
Bazen önyargili davranabiliyoruz
Her geleni hızır bilmek lazım gibi bir laf vardı
Yuva kurmak niyetin varsa es geçme dediklerimi
Valla isterim mutlu bir yuvam olsun ama karar vermek zor. İnsan emin olabilir mi, ne kadar emin olabilir bilemiyorum
Aklınız var,
sına, ölç, biç, test et...
Neden olmasın
Evet ama insan hata yapmaktan da korkuyor. Evlenmeden önce kendini pazarlayıp evlendikten sonra hiç göstermediği yüzüyle karşılaşabiliyor insanlar. Bir de görüştüğün kişi doğru insan mı değil mi anlamak zor mu kolay mı bilmiyorum. Çünkü bu zamana kadar daha hiçbir insan için "işte evleneceğim insan bu olmalı" diye bir cümle kuramadım. Bunu mu beklemem gerekiyor onu da bilmiyorum
Çok seçici olma bence
Bir kaç farklı insan dene, hem deneyim olur, hem ne aradığına daha iyi karar verirsin
İçine kapanma sakın
İçime kapanmıyorum zaten görüştüğüm insanlar da oldu ama dediğim gibi bilmiyorum belki de kriterim yüksek. Ama içime sinen, seveceğim biri olsa bazı kriterlerimi umursamayacagimi da biliyorum ama öyle bir de çıkmadı henüz
Çoğu evet 🙂↕️
Öyleyse saçmalık
Bilmem ama aşk evliliğinden daha mantıklı bir evlilik
Aşk evliliği zaten yanlış bir seçimdir. Sevgi + mantık olmalı. Aşk geçici, sevgi kalıcı olur. Sevgide de bi mantık var çünkü
Haklısın ablam :)
Sağ ol ablam 😂
Evlilik kötü her açıdan lanet bir şey. Görücü veya normal. Kadınla bir gece olsan bile nafaka ödemek zorundasin ömür boyu her konuda haklı olduğunu düşünen ve sana trip atacak kapris yapacak bir varlıkla aynı evde ömur boyu süren bir eziyet
Tamam sen evlenme
Ben artık derekliyorum ya, en güzel evlenme biçimi
Aşk acısı çekmekten ziyade kendi bulduklarından fayda göremeyince ailenin seçimine güvenmek istiyorsun
Belki de öyledir
bana bi denk gelmiyoki asktan daha buyuk dertler var bu dunyada
evet sonra da pişman oluyorlar
Ben mantıklı olduğu için düşünüyorum.
Aksine aşıri mutlular
Evet öyleler nerden bildigimi sorma 😀örnek vereyim ben 😀😀😀böyle birşeyi ben yapardım zaten 😀😀
Görücü usulu evlenen insanlar sevdigi kişi olup ve onunla olmadıgı için başka insamları tercih edenlerdir.
Ben yine de herkesin öyle olduğunu düşünmüyorum
Çogusu öyle neden biliyor musun? Bir kişiyi seviyorlar zamanını ve vakitlerini , sevgilerini veriyorlar. Sonra o kişi olmayınca yaşları geçiyor bu yüzden bu yola başvuruyorlar %80'i böyle
Tamam da sevdiğin olmadıysa bir zaman sonra onu unutursun biter gider. Ömür boyu niye kafanda kalsın? Kalıyorsa takıntıdır o zaten ve psikoloğa yönlendirilmesi gerekir
Sevdiğinle olmadıysa onu zamanla unutacak ve hayatına devam edeceksin. Bir zaman sonra kalbin boşken de biriyle tanışıp sevip evlenmek gayet normal bişey
Erkekler duygusal degil, kalbiniz bile yok. Bunu anlayamazsın. Hahaha
Bu yüzden bu tarz evlenen insanların çogu evlilik yürütemiyor. Sevmedigin bir insana katlanamazsın. Çünkü sana herşeyi batmaya başlar bir süre sonra insanlar birbirine katlanıyorsa sevdigi için katlanıyor.
Benim yaptıgım bir davranışa tepki göstermiyorsan beni sevdiginden nazım geçtigi için göstermezsin. Ama insan sevmedigi zaman yaptıgı her davranış kötü olarak agılanır
Yazdığımı okumuyorsun galiba. İnsan bir sevdiğini unutup hayatına devam ederken sonra başkasını "SEVİP" evlenebilir diyorum. Sen ne anlatıyorsun? Sevmeden evlenmekten mi bahsettim ben sanki?
İnsan hayatında 1 kez aşık olur. Ve unutmaz. İlkler asla unutulmaz. Ben bi kızım sana bunu bir kız söylüyor.
Hadi diyelim ki unuttu. Tekrar sevcegini nerden biliyorsun?
Birisini unutsan bile yeni bir vucudunu tanımaya başladıgında eskiden olan birisiyle yeniden tanıştıgın insanı karşılaştırıyorsun.
Bu sefer kalbinde bitince kafada bitmiyor. Sen bunu anlamıyorsun.
Ayrıca birisi başka birisini yenidem sevcegine inanmıyorum.
Aşk 1 kere olmaz. Aşk dediğin şey de geçicidir zaten. Kalıcı olan şey sevgi. Eğer kavuşamadigin ilk aşkını seneler geçmesine rağmen hâlâ unutamadıysan psikoloğa randevu almanda fayda var
Çünkü senin o dediğin şey aşk değil takıntı. Hiç unutamamak diye bişey sağlıklı psikolojideki bireylerde olmaz
Bi de sana bi kadın olarak söylüyorum diyorsun da farkındaysan ben de kadınım. Neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum zaten. Durum dediğim gibi
Her insan asla aynı degildir. Çünkü ben bunu kaç kez arkadaşımda gördüm etrafta gördüm benim kendi en yakın arkadaşım dedigim insan millete unuttum knka dedi 2 yıl boyunca görücğ usulu evlendi aradı bana dedi ki ben unutamıyorum felan. Bu olayı 1 kez degil farklı insanlarda çok kez gördüm. Hatta genelde hep şey diyorlar. İki kişiyi karşılaştıyorsun ister istemez. Çünkü önceki insan sana daha iyi davranıyo sevdigi için sonradan bu ilgiyi görmeyince insan soguyor diyo valla hepsi aynı şeyi söylüyo ben 8 yıldır bu sitedeyim gelen kızların çogu diyor ki görücü usulu evlendim şimdi napcam boşansam millet garipser mi diye soru soran çok var inanmazsan gir bak
Hepsi öyle kuran kursuna o kadar yıl gittim hep günah diyip görücu üsülü evlenen çok kız var. Hepsi aynı şeyi söylüyo diyo ki kendi işini beceremeyenden ne olcaktı zaten
Ben bunları gördüm ki yaşadım ki söylüyorum asla kabul edilebilir birley degil
O senin gördüklerin görücü usulü sevmeden evlenenler. Görücü usulüyle severek evlenenlerde olmuyor o. Aşık olarak evlenen de var görücü usulünde. Senin dediğin örnekte mesele görücü usulu olması değil sevmeden evlenmesi. Kendin tanıştığın biriyle de sevmeden evlenen olabilir ve yine aynı sonuç olur. Bunun tanışma şekliyle bi ilgisi yok yani
Ne var biliyor musun şöyle bir insan aşık oluyor tamam mı unuttum diyor aşkı tatmış bir insan bir kez başkasına asla tekrar sevmiyor anladın mı ben bunu herkeste gördüm. Tekrar sevmiyorlar. Çünkü birisini tanışıp tekrar böyle birley olmamış gibi sevemezsin. İnsan ilk sevdigi kişiyle evlenmedigi zaman içinde ukte kalıyor anladın mı
Olmuyo yani
Knka ben şimdi birisiyle tanıştım görücğ usulu tamam mı çocuk beni sevmiş ben onu sevmedim. Örnek veriyorum. Evlensek ben ne halt yicem? Hahahajajahahahajwwjwjjsj
Kimse kimseyi ilk görüşte aşık olamaz. Hajajajanamdşeğeğ şdş benim gibi saf dışında hahajdje
Ben de aşık oldum. Öyle 1 kere falan değil. Aşkın ne olduğunu biliyorum. Gayet de geçici bişey. Seninki psikolojik. Aşık oldum dediğin adamın kendisinden çok hayaline aşık olmuşsun. Onu kafanda büyütüp 4/4 lük mükemmel bir hale getirmişsin ve ulaşamadığın için de kafanda büyümüş büyümüş takılı kalmışsın. Psikologtan destek almanı tavsiye ederim ve çok ciddiyim bu konuda. Aşk geçici duygu yoğunluğudur. Aşık olduğunda kalbinde kelebekler uçuşur, onu göreceğin zaman heyecanlanırsın, kalbin yerinden çıkacak gibi olur, sürekli aklında o vardır vs. bunun gibi tüm duygular zamanlar geçer biter gider. Garanti ediyorum sen o aşık oldum dediğin adamla evlenmiş olsaydın şimdi ne aşk kalmıştı ne bişey. Siz ulaşamamanın sebep olduğu takıntıyı aşk sanıyorsunuz sorununuz bu
Bu gerçeğin farkına vardığınızda ulaşamadığınız birini kafanızda büyütüp takılı kalmak yerine onu zamanla sağlıklı bir şekilde unutmayi öğreneceksiniz
Ne alaka takılı kalmak bu herkes için aynı
Hayır herkes için ayni degil. Benim gibi bilinçli insanlar, psikolojiden anlayan insanlar beynini bu şekilde kandırıp takılı kalmıyorlar. Ben 3 kez aşık oldum üçü de bitti gitti. Tamamen bitti yani
Aşk geçici zaten sevgi kalıcı demek ki hayatında hiç sevmemişssin sadece aşık olmuşsun ondan sevgi farklı bir şey aşk farklı bir şey aşk biter sevgi bitmez
3 kez aşık olmuşsun ve bitmiş aşk geçici bir duygu zaten sevgi sonsuz işte sen bunu anlamıyorsun işte. Gerçekten sevseydin bırakmazdın zaten 1 kişiyi sever kalp 10 kişiyi degil
Evet doğru. Aşık oldum, hoşlandığım oldu ama kimseyi sevmedim evet. Ben de sevginin kalıcı olduğunu biliyorum ama sevgide mantık vardır bunu da biliyorum. Eğer sevdiğin insan hayatındaysa onu sonsuza kadar sevmeye devam edersin. Ya da Allah korusun ani bir kayıp olursa veya istenmeyen nedenlerle bitmiş olursa o sevgi geçmeyebilir ama alışırsın. Ama o kişi seni bırakıp gittiyse, isteyerek hayatından çıktıysa ya da seni hiç sevmediyse onu sevmenin hiçbir mantığı kalmaz ve dolayısıyla onu hatırlamak için de bir sebebin olmaz. İşte bu sevgi zamanla biter, bitmeli
Birbirinizi karşılıklı sevdiginizi düşğn, o seni bıraktı. Olabilir belki o bana aşıktı aşkı bitti sevgi olsaydı bitmezdi. Neden insanlar yıllarca evli kalıyor sanıyorsun. 70 ,90 yaşındaki insanlar neden evli kalıyor sanıyorsun çünkü aralarında sevgi ve hoş sohbet var. Olmasa zaten evli kalamazsın. Benim büyük babannem bile diyor ki kızım arada sevgi yoksa sana ettigi küçük bir laf bile batmaya başlar. Sevgi yoksa ettigi her kelime zehir olur bogazına takılır. 90 yaşında hep diyor ki görücü usulu olmaz. Karşılıklı sevgi olmayınca birley olmaz. Görücü usulu diye evlenirsin kimle evlendigini bilmezsin. Huyunu bilmezsin, suyunu bilmezsin. Sana derler 5 vakit namaz kılıyo bi bakarsın allahı tanımıyo
1 insanı 1 yıldada tanımzsın 1 gğndede tanımazsın aynı evde yaşayaınca tanımzsın der çok haklı
Büyük babaannen doğru söylüyor. Yanında olan insanla sevgi bağın varsa o bitmez zaten. Ben hayatında olmayan insanı unutmaktan bahsediyorum. Görücü usulünün de ne olduğunu hâlâ bilmiyorsun. Öğrenmemişsin. Görücü usulü demek tanıdığın birinin (akraban da olabilir, bir ortak arkadaşın da tanıştırmış olabilir) seni tanıştırmasıyla tanışıp görüşmek görücü usulü oluyor. Ha kendin tanişmişsin ha biri tanıştırmış ne fark ediyor? İki türlü de o insanla görüşüp tanıyorsunuz birbirinizi. Tanımadan evlenmek diye bişey yok. Huyunu suyunu görüyorsun seversen evleniyorsun.
Başkalarının söylemelerine göre değil yine sen görüşüp tanıyorsun yani. Birilerinin demesiyle evlenmiş olmuyorsun. Anladın mı
Şöyle düşün : Ben birisiyle tanıştım. Akraba vasıtasıylan tanıştım. 2 ay sonra vzgeçtim. Çocukla görüşmek istemedim diyelim. Babam demez mi sen milletin agzına laf mı vericeksin 2 ay görüştün şimdi kabul etmiyorsun. Herkes ögrendi. Evlenmek zorundasın artık dese nen diceksim çocuguda sevmiyorsun napcam ozman? Hayatımı mı yakcam elelemin pici için?
Eee bu dediğin kendin tanıştığın insan için de geçerli. Kendin tanışınca ne kadar tanıyorsan, görücü usulü tanışınca görüşünce de o kadar tanıyorsun. İki türlü de olsa aynı eve girdiğinde daha çok taniyacaksin zaten bu hep böyle
Kendim tanışırsam en azından kötü birley bile olsa sorumluluk bende olur benim hatam oldugunu bilirim. Ama başkasının öneriyile tanışssam kötü birley olsa karşı taraf sorumluluk alacak mı?
Neden insanların vicdan yüküyle ugraşayım?
Belki çocuk seni begendi fizigini begendi kullanmak için sem begen diye bin tane falavra sıktı nerden bilceksin huyunu? Tanıdın mı 2 ayda?
Hayır zorunda değilsin. İstersen görücü usulü 5 ay görüş eğer içine sinmediyse yol verirsin gider bu kadar. Evlenmek zorundasın diye sana hangi andaval söylüyor? Görücü usulunde amaç birini tanımak. Her görüştüğünle illa evleneceksin diye bi kural olsa goruşmene gerek yok zaten. Direkt nikah masasında tanışmayla eşdeğer bu dediğin şey. Görücü usulü böyle saçma bişey değil.
Bir insanla aynı evde yaşamadan asla huyunu suyunu ögrenemezsin bu gerçek bir insanı dogal ortamında görcen 😀😀😀
Odanın kapısı kapandı mı orada nen yaşadıgını kimse bilemez.
Baban kusura bakma da bu kadar geri kafalıysa eğer bu babanla alakalı bir sorun. Görücü usulü demek birilerinin aracılığıyla tanismaktir. Gerisi size kalmış. İster sever evlenirsiniz, anlaşamazsaniz sevmezseniz de herkes kendi yoluna. Görücü usulü budur
Ne kadar tanıcan anlattıgının gösterdigi yüzünğn dogru oldugunu nerden bilcende tanıcam
Biriyle kendin tanıştığında gerçek yüzünü ne kadar anlıyorsan görücü usulünde de o kadar anlarsın
Bu geri kafalılık sadece bizde olan birley degil türkiye geneli böyle. Bizim ailede yok ama valla benim 2 arkadaşım böyle baba yüzğnden hayatı gitti kimse bana gelipte görğcü usulu şöyle güzel böyle güzel demesin
Tanışma türü senin karşındakini tanimani etkileyen bişey mi? Senin kendin tanışman ile arkadaşının seni biriyle taniştirması arasındaki fark ne? 2. si görücü usulü oluyor
Seni o çocukla buluşturan akraba yarın obğr gün gider der ki elif mehmetle buluştu demez. Elif mehmetle orada burada sevişti evlenmeye gelince rvlenmedi fiye laf öıkartır uyan burası türkşye akrabanın lafıyla birisiyle tanışcagına git kuyuya atla
Sen sanıyorsun seni iyi niyetiyle birisiyle buluşturur adını çıkartır evlenecegin varsada kısmetinide kapartır.
Kardeşim anlamanda sıkıntı mı var? Cahillerin cahilce davranışı görücü usulünü bağlamaz. Usul tanıştırmada aracı olmaktır bu kadar. Sen birinin seni biriyle tanıştirmasina karşıysan bunu söyle. Cahillerin cahil davranışlarını anlatma
Sen sadece kendi ailenin degil akrabalarının dilinede düşersin. Valla böyle evlenen insanlara derler ki kendi işini beceremeyen insanlar derler. Genellikle karşına 67 yaşında adamı getirir oturturlar görürürsğn günğn
Bana da farklı kişiler farklı yerden birkaç kişiyi tavsiye ettiler tamam dedim tanışalım görüşelim baktım kimisiyle 2 gün konuştum reddettim, kimisiyle 2 saat bile sürmeden reddettim. Kafana yatmiyorsa zaten olmaz. Babamın haberi bile olmadı ayrıca ve olsa da olurdu yani problem değil. Cahil bir babam yok. İlla evleneceksin diye bir dayatma yapamaz. Elalem ne der kafasıyla bakan insanlar zerre umrumda değil zaten.
Babannem bile 90 yaşında kadındı görücü usulu evlendi bana hep diyor kızım böyle insamlar kendi işini gücünü beceremeyen insanlar devir degişti. Sen gider oglanı begenmezsin akrabanın diline düşersin seniin adını bile çıkartırlar. Yaşın geldiyse evlenemiyorsan kendin bul, elaleme meyil etme ismini çıkartırlar seni kararlar
Senin kendin tanıştığın insanlar yapmıyor mu onu? Seni daha ilk görüşte beğenip bi ton palavra sıkmış olabilir. Daha mantıklı düşünmelisin
Bak sen benim umrumda degil diyebilirsin ama arkadaşların görüşmeni istese bir şey olmaz. Ama akrabanın onun bunun diline düşersen olmaz. Anladın mı bukacaksan kendin bul, ya da arkadaşlarının tavsiyesi olur ama akraba olmaz.
Ya hahahaha akrabalar kim yaa benim hayatım kimseyi ilgilendirmez. Allah izin vermiş. Onlar kim köpek :) Allah ilk görüştüğün insanla evlenmek zorundasın diyor mu? Demiyor. Görüşürsun, kalbin ısınırsa evlenirsin, ısınmazsa evlenmezsin. Bu kadar cahil olmayın
Cahillerin davranışlarını anlatma degil . Burası Türkiye her insan aynı çogusu böyle düşünüyor. Özellikle dogu tarafı fulll böyle
Valla ben hiç gitmedim böye şeyler hiç yaşamadım tanışmadım bile ama 23 yıl kuran kursuna gittim hep benden yaşça büyük ablaların ya da evlenen kızlar fulll böyle ögüt veriyor.
Bana hep böyle anlattılar. Hepsi full böyle ülke geneli böyle
O örnekler aileleri problemli örnekler. Görücü usulünün ne olduğunu bilmeyenler. Doğu bölgesi de beni ilgilendirmiyor ben dogma büyüme İzmirliyim. Hiçbir akrabam da hiçbir konuda bana laf edebilme hakkına sahip değil. Yakın akrabalarım da öyle cahil değiller. Kaldı ki beni tanıştırmak isteyenler de akraba değil tanıdık vs. Benim kendim tanıştığım insanlar da oldu görüştüğüm merak etme. İki türlüsünü de gördüm farkı yok. Bir erkek ş*erefsizse o kendin de tanışsan öyle, biri de tanıştırsa öyle. Tanıştıran kişi de sorumluluk almak zorunda değil ayrıca. Sen kendin görüşüp tanıyacaksın. Sorumluluk her zaman insanın kendisine aittir.
Cahil olmak ya da olmamak degil . Türkiye gerçekleri böyle. İnsanların söyledikleri senin umrunda olmayabilir ama sen görücğ usulu diyip her akrabanın önerdigi oglanla görüşğrsen. Onlarda artık ne meraklı diyip ailenede laf atar ailen yobaz olmayabilir ama türkşyede yaşıyoruz ve buradaki insanlar böyle. Kuranı kerimde diyor ki bir kadın başka bir erkekle görüştügü zaman 2 kez yüzüne bakamaz günah diyor. Sen hiç kuranı kerim okumadın mı? Görücü usulunde bile buluşmaya tek gitmezsin zaten 3 kişi olmak zorundasınız.
Tavsiye aldigin kişiler de Kuran kursunda olabilir de o tavsiye verenlerin hiçbiri muhtemelen kendi tanıştığı kimseyle goruşmemiştir. Görücü usulü diye birini kakaladılar diye canı yanmıştır, ondan bilmediği yaşamadığı diğer şeyin daha iyi olduğunu düşünüp tavsiye veriyorlardır. Ben ikisini de görmüş biri olarak söylüyorum
Kuranı okumamışsın belli ki okuduğunu da yanlış anlamışsın. Yoldan geçerken 1 kez gördüğün birine 2. kez bakamazsın. Evlenme amaçlı görüştüğün kişi için geçerli değil o. Bir şeyi öğreniyorsunuz madem onu da doğru düzgün öğrenin. Yanlış öğrenmeyin. Her tavsiye edilenle görüştüğümü kim söyledi ayrıca? Kriterlerim var. Ona uyan veya uyduğunu düşündüğüm biri olursa önyargili olmamak adına görüşürüm. Bu yanlış veya günah değil. 3. kişiyle beraber goruşmen gerekiyor da bu 3. kişi sizinle aynı masada oturmak zorunda değil. Uzakta da durabilir yani. Kalabalık ortamda yüz yüze bakıp baş başa da olsa (eğer ortamda başka insanlar varsa) ciddi amaçla konuşmanın bi sakıncası yok. Defalarca da görüşebilirsin tanışmak için gayet.
Sizin gibi insanlar elalem ne der diye düşünüp kendi hayatınızı ina göre kısıtlıyorsanız bu din ile alakalı değil sizinle alakalı. Ben inancıma da önem vererek doğru bildiğim hayatı kendi kararlarımla yaşıyorum. Kendi hayatıyla ilgili karar alamayan ve kendi doğrusu ile yaşayamayan insanlar da beni bağlamaz. Özgür bir insanım
Yok ne alakası var
İnşallah ben yanılıyorumdur
Yanılıyorsun
Umarım
Sen de durum nr
Durum yok bekarım ben
Peki bu sonuca nasıl vardib
Vardığım bir sonuç yok. Gözlemlediğim şeylere dayanarak yorum yaptım ve soru sordum. Bu kadar
Peki
👍🏻
Bay
Bence haklilar ya
Haklı olan kim
Görucu usulu evlenen
Başkasını severken görücü usulüyle evlenmekten bahsediyorum ama ben
Haaa o anlamda yanlis olur kimseye tavsiye etmem aklinda olan biri olupda görucuyle evlenen insanlarin davranislari sacma
Evet çok saçma hem de
Hepsi değil
İnşallah öyledir
İkizler ve Yengeç burcuysa yaklaşmayın. Gerisi sorun değil.
Ne ilgisi var tam olarak? Ben yengeç burcuyum. Unutamadığım kimse de yok yani ne alaka?
😂 Yengeç insanı doğduğu aileyi aile olarak benimser. Evlendiği kişiyle kurduğu aileyi el görür. Unutamadığı olan yengeç burcu da haddinden fazla.
Bu dediklerinin hiçbiri bana uymuyor ama onu napıcaz :)
Sana uymak zorunda değil. Haritanda başka baskın gezegen olabilir. Ayrıca bazı şeyler yaşayınca ortaya çıkar.
O zaman yengeç şöyle kötü olur, ikizler böyle kötü olur diye atıp tutma
Sobrada erkeklere bk atiyorlar
Ne alaka? Kadını erkeği yok ki bunun
Yk zaten. Onu erkeklere laf atana diyeceksin :)
Erkeğin de ş*refsizi var kadının da. Ben adil bir insanım. Kişiye göre muamele
Aynen oyle
Hayir daha durust evlilik
Kalbinde kimse yoksa eğer evet
Kızlar görücü usulü işlerinde menfaat için evlenir. Ama erkekler yokluktan evlenir maalesef acı ve pislik bir durum ama gerçek
Buna katılmıyorum
Öyle bir şey yok kendi deneyiminizle genelleme yapmayın.
Bir yerden haklisin bence
Çoğu yaşının geciktiğini düşünüyor
Öyle olsa 20 yaşında evlenen olmazdı bu şekilde
Çoğu dedim**
Peki
Cekmez
Yok ne alaka
Geneli evet
Olabilir
Oyle
Evet öyle olur.
Duygular= pişmanlık...
Mutlu olanlar da var
sanmam
Evet
Çekiyorlar
evet
Hiç sanmıyorum. Tamamen kişilerle alakalı
Evet
Benim akrabalar hep aşk acısı çekiyor
Hayır alakası yok
hayır ,
Öyle bence
Alakası yok
Bence öyle değildir
hayir tabiki
İnşallah öyledir
Bence hiç evlenmeyin
Neden
Evet börüvü usulü o... luk demek
Ne?
Saçmalama istersen
Görücü usülu çok saçma.
Sebep?
Başkalarının kanaati egemen çünkü.
Başkalarının kanaati diye bişey yok. Görücü usulü dediğimiz şey tanıdık birinin aracılığıyla tanismaktir. Bu akraba da olabilir arkadaş tanistirmasi da olabilir. Sonuçta her türlü yine sen görüşüp konuşup karar veriyorsun
🙂 @Blacksıla
.. @blacksıla @BlackSıla
Napıyosun kimi etiketlemeye çalışıyorsun