Konuşma üslûbu diye şey var ama kimse bunun ne olduğunu dahi bilmiyor kısa süreli tanışmalarda daha karşı tarafı tanımadan direk gayri resmi bir dil ile kral, reis gibi sözler ile yakınlık kurulmaya çalışılıyor bu tür şeyler itici geliyor ve cidden diken üstünde gibi hissediyor insan üslûp önemli bir ilk yaklaşım karşındaki insana cıvıtmadan konuşmak yerine ona saygı duyduğunu belli edip ilk izlenimini öyle vermelisin Kendi adıma konuştum herkesin bir fikri vardır tabi sık sık yaşadığım bir olay benimde🤔
Bir keresinde siz diye hitap ettiğim için küfür işitmiştim. İnsanlar şaşırtmıyor, her geçen gün daha da haddini aşıyor ve insanlardan umudumu yitirmeme sebep oluyorlar.
Geçen başıma geldi bu. Muhasebe müdürünün yeğeni iş görüşmesine gelmiş. Altında beyaz çorap , spor ayakkabı ve şort ( ben malım kombini ) Üstünde tshirt ve kolej mont. Konuşma tarzı kral , hacı falan direkt yol verdim. Mal mal insanlarla uğraşıyoruz ya
En sevmediğim şey ayol bana da öyle hitap edenlere aşırı sinir oluyorum. "oğlum, kardeşim, evladım" gibi hitap şekillerinden aşırı rahatsız oluyorum... Ben öz abime bile abi demiyorum, kan bağım olmayanlar bana "kardeşim" diyor 😤
Bende hatırlamıyorum üstünden çok geçti sanırım🤔 Senin insanların özgüvenini sorduğun dönemlerin öncesindede bir iki yorumlarda ironili konuşmuştuk ellerinden öperim ninecim diyordum sana 😅