- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBoşandıktan sonra ne hissedilir?
İlk aşamada rahatlama ve özgürlük hissi görülür. Ancak zamanla pişmanlık duygusu ortaya çıkma ihtimali vardır. Boşanma sonrası pişmanlık, değişen koşullar ve duygusal süreçlerin bir sonucu olarak ortaya çıkar. İnsanlar boşanmanın ardından yaşadıkları değişiklikler ve yalnızlık duygusuyla başa çıkmakta zorlanırlar.
Boşanma acısı ne kadar sürer?
Buna göre, akut yas dönemi ortalama bir yıl sürer. Bununla birlikte, bireysel durumlarda, süre daha uzun veya daha kısa olabilir. Uzun süreli bir evliliğin sona ermesiyle uzlaşmak, genellikle bir tatil kaçamağı veya kısa bir ilişki ile anlaşmaktan daha uzun sürer.
Boşanma sonrası depresyon nasıl atlatılır?
Boşanma sonrası depresyonunda bireysel davranışçı terapinin etkili bir yöntem olduğu bilinmektedir. Bununla birlikte psikiyatristin uygun görmesi durumunda ilaç tedavisi de boşanma depresyonu tedavisinde kullanılan yöntemlerden biridir.~☆10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sizden bunun için boşanan insan sizi gerçekten sevmemiş demektir. Evlenirken çocuk için değil, karşımızdaki insanla bir ömrü paylaşmak için evleniyoruz. Tüm iyi günler ve tüm kötü günler için söz veriyoruz. Üzgünüm ama karşınızdaki insanın bu yaptığı adilik sadece. Ayrıca bir kadının değerini belirleyen şey çocuk doğurması değildir. Siz sırf elinizde olmayan sebeplerle anne olamayacağınız için kendinizi eksik hissetmemelisiniz. Bu her kadının başına gelebilecek bir durum. Eğer bir gün anne olmak isterseniz, milyonlarca annesi babası olmayan ve sevgiye ihtiyacı olan çocuk var. Anne olmak için illlaki bir bebeği karnınızda büyütmek zorunda değilsiniz. Zor gününüzde yanınızda olmayan, sizi desteklemeyen bir insan için ya da elinizde olmayan sebeplerden ötürü yaşadığınız şeyler için kendinizi üzüp yıpratmayın. Kimse ya da hiçbir şey kendinizden daha değerli değil, olmamalı.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen bebegimi karnimda tasimak istiyordum ama olmadi iste
Gizli Üye(30-35)+1 yılgüzel arkadaşım, acını tahmin bile edemem. annelik duygusunun insanın elinden alınması korkunç bir durum olsa gerek. ama şöyle düşün. eğer hamile kalabilseydin bencil bir eşle hayatına devam edecektin ve günün birinden belki daha derin acılar yaşayacaktın. elbette birinin elinden baba olma hakkını da alamayız ama seni sırf bu sebeple terk eden bir babadan iyi ki de bir çocuk dünyaya getirmemişsin. eğer düzgün bir eş olsaydı, merhametli biri olsaydı sana evlat edinmeyi teklif ederdi. dünyada onca annesiz babasız, bir yuvası olsun diye dört gözle bekleyen çocuklar var. hem ne güzel bir sevap yetime anne baba olmak. onun hazzı da, mutluluğu da başka olurdu emin ol. o güzel gönlünü asla üzme. herşeyde bir hayır vardır derler ne doğru sözdür o. dilerim seni her halinle kabul edip sevecek o doğru eşi bulursun ve evlat sahibi de olursunuz.
00 Yorumla
Yanında olacağına seni terk etmiş asıl o üzülmeli sen değil
213 Yorumla
Soran+1 yılO simdi evli :(( cocugu da oldu
Soran+1 yılBen onu cok sevmistim ama cok asiktim
Soran+1 yılElimde degil ki kac yillik evliydik biz
Soran+1 yılHafiflemiyor...
Soran+1 yılCalismiyorum
Soran+1 yılCalismakta istemiyorum
- +1 yıl
Allah ıslah etsin onu
Soran+1 yılTamam onu unutmaya calisacagim bunj yapabilir miyim bilmiyorum ama calisacagim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
+1 yılHayatin tek gayesi çocuk yapmak mi sence? Hayvanlardan farkimiz ne? Onlar da uruyor, yiyor iciyor ölüyor sonra. Sen hayatinin tadini çıkar, kafani topla, eski kocanin da kendi tercihi cocuk istemisse yapacak bir sey yok, seni gercekten sevmis olsaydi eger birakmazdi emin ol, hastalikta saglikta diyoruz dimi?
Sen de onune bak, kendine yeni birini bulursun, istemiyorsan da çalış para kazan gez toz, hayır işi yap. Anne babaya ihtiyac duyan onca cocuk var, bu devirde evlenip cocuk yapmak istemeyen o kadar cok arkadasim var ki, cocuk nedir ya01 Yorumla
Soran+1 yılBen anne olmayi cok istiyordum ama
+1 yılSeni sirf bu yuzden terk ettiyse iyi olmus. Hayatini boyle bencil biriyle gecirmek zorunda kalmamis oldun. Hayatinda biri olmak zorunda degil. 3 yildir bosanmissiniz demek ki kendi ayaklarin ustunde de durabiliyorsun. Hayatina girecek erkegi sen secebilirsin. Kimseye muhtac da degilsin. Karsina gelecek erkek hem adam gibi adam olmali hem bencil olmamali. Evlilik ve cocuk dusunuyorsa bastan konusup olani soylersin bu kadar. Hicbir sey olmazsa evlat edinilebilir. Bunda da ayip ya da utanilacak bir sey yok
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bu sorun evliliğiniz için bir sınavdı eşin zorlandı geçemedi ya da babalık duygusu ağır bastı. Kendini değersiz hissetme annelik güzel bir duygu ama nasip işi bu ve tıp çaresiz seni aşan bir sorun bu. Toplum baskısı ağır gelmiştir. eşin. kaldiramamiştir. Annelik güzel. ama bir o kadar da ağır bir. sorumluluk. Kendi hayatına odaklan ve önce bunu kabüllenmekle başla. Hepizin. icinde ukte kalan hikaye var bu da senin payına düşen..
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Seni kırmak istemem ama hastalıkta sağlıkta diye imza atılıp bir yola çıkılıyorsa , aranızda hiçbir şey sorun olmamalıydı. Ben bu kişinin ne seni sevdiğini ne de evlilik insanı olduğunu düşünmüyorum ama emin ol Allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz onun. Senin yerine başkası ile tekrar evlense yine en ufak şeyde bahane yaratır ve gider
00 Yorumla
+1 yılEksik yalnız hissetme kendini lütfen çocuk olmuyor diye boşanan insanlar da aklında sorun var diye düşünürüm
Kendini lütfen boşluğa düşürme kocan Bir kere normal değil neden ağlıyorsun kendini üzüyorsun kocan aklı başında olsa böyle mallıkkk etmez di çocuk olmayabilir normal bir şey yetiştirme yurdundan alınırdı yani00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
m +1 yılİnsan kendi kendini sürükler depresyona. Benim yumurtalıklarım varda ne işe yarıyor. Benim gibi evde kalmış milyon tane kızda var zaten. Senin üzülecek bir durumun yok. Sevgisiz bir adama rastlamışsın sadece. Bu çok fazla olan bişey şimdilerde. Kendini üzme. Sen değerlisin. Değerli olman için çocuğa ihtiyacın yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadın hamile kalamiyor diye boşanan erkekler sanki hamile kalsa o çocuğa bakacak seveceksiniz. İlgisiz bırakıp çoğu yerde yetmiyorsunuz. Bütün çocuk bakımını kadın yapıyor yine de erkek karısı çocuk yapmayınca boşanıyor ne yapacaksınız yahu çocuğu. Baba ilgisi yok sevgi zamanla azalıyor çocuğa kızıp bağırıyorsunuz. Hicbirseyiyle ilgilenmiyorsunuz. Siz zaten hep geri plandasiniz nedir bu çocuk isteği
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 387 cevap paylaştı.
+1 yılZor bi durum. Bir kadın için daha da zor olduğunu düşünüyorum. Bu muydu evlilik? Terketmek? Ardına bakmadan kaçmak? Sorun onda olsa aynısı ona yapılsa napardi acaba? Hayatın tadını almaya bak. Hayata yeniden sarıl.
00 Yorumla
+1 yılBu yüzden eşinizin sizi bırakması çok adice. Üzülmeyin değerinizi bilen insanlar çıkacaktır karşınıza.
12 Yorumla
Soran+1 yılAma ben onu cok sevmistim
- +1 yıl
Onu unutturacak mutluluklar yaşamanızı dilerim.
+1 yılNiye ezik hissedeceksin seni sevmemiş işte değer vermemiş ama sen onun için ölürsün değil mi zaten ne gelirse insanın sevdiğinden değer verdiğinden gelir zarar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenen insan seni sevdiği seninle mutlu ve ömür boyu seninle olmak istediği için evlenir sırf çocuk olmuyor diye boşanıyorsa zaten sevmemiştir o yüzden takılma
00 Yorumla Kimseye ihtiyacın yok kendi ayaklarının üstünde durabilecek gücün var merak etme her şey yoluna girer herşeyin bir çözümş vardı çocuk yapmanında bir çözümü var tıp diye bir şey var bahane popo gibidir herkeste bulunur seni bırakması boş bir neden kimseye ihtiyacın yok bir piskoloğun oğlu olarak herşeye nasıl yaklaşılacağını öğrendim ve sende yalnız ve yanlış olmadığını öğrenerek başlamalısın konuşmak istersen burdayım.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Herşeyin hayırlısı
Çocuk istemeyen biri ile mutlu olursun belkide evlat edinirsin
Sen hayatına bak melankoliyi bırak
Öldü say olmadı diye düşün
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yıl21 yıllık evliyim 14 sene sonra baba oldum. Birgün bile boşanmak aklımdan geçmedi. Vicdanınız kurusun be
00 Yorumla
+1 yılEğer gerçekten çocuğun olmayacaksa ve 40 yaşından küçüksen seni tanımak isteyen biri olabilir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılsen bi nimetsin. eksik değil fazla hisset bence. gönlünce birini bulasın inşallah, bulamazsan seni ben alırım. çocuklardan hiç haz etmem.
00 Yorumla bende korkuyorum ya onun ya da benim olmazsa diye ama bu dünyanın sonu değil demek ki kaderinde yokmuş onun gibi bir koca.. nasip de geç üzme kendini
00 YorumlaBu sebepten dolayı Senden ayrılan birinin arkasından asla üzülme
Hayat sürprizlerle dolu Sana da anlayışlı biri nasip olabilir00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılYaşadığın şeye üzüldüm. Eşin İmanlı biri olsaydı bunu yapmazdı. Bunu bu şekilde kabul edecek merhametli birini bulursan mutlu olursun
00 Yorumla Eşinize bunu önceden söylemediniz mi evlenmeden önce bende böyle böyle bir durum var diye?
04 Yorumla
Soran+1 yılHayir cunku bilmiyordum. Evlendikten sonra ogrendim
Soran+1 yılEvet once tup bebek gordum sonra kist cikti yumurtaliklarimda onlar ile birlikte yumurtaliklarim da alindi
Soran+1 yılEvliyken yani
+1 yılBunu düşünerek kendine daha çok zarar verirsin. Yapma.
07 Yorumla
Soran+1 yılCok agrima gidiyor cok zoruma gdiiyor
- +1 yıl
Ama bir çözümü yok şu an. Üzüntüden daha çok hasta olursun
Soran+1 yılHayaller kurmustum ne guzel anne olacaktim yuvam olacakti
- +1 yıl
Biliyorum. Güzel duygular. Ama daha derin düşün. Çocuğu olan ama sonra onu kaybeden kişiler var. Kendini biraz rahatlat.
Soran+1 yılEski esimle yuvamiz olacakti ne guzel anne baba olacaktik
- +1 yıl
Anne olmaya kafayi cok takmissin once bu duruumu kabullenmeye bak başa gelen cekilir ne yapabilirsin ki bu konuda? Kanser olan yillaarca ne acilar cekenler de var , yaşanacagi varmis dua et saggliklisin cocuk da olmasin ne olacak evlatlik al koruyucu annelik yap, anne olmak illa dogurmak demek degildir?
- +1 yıl
Adilik etmiş
Allah yardimcin olsun düşünme bunlari kendini üzmeye degmez
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 372 cevap paylaştı. Kafayı mı yedin? Bu eksiklik değil ki. İlla çocuk doğurmak zorunda değil herkes.
10 YorumlaSeni gerçekten sevmiyormuş daha iyilerine layıksın abla
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılSeni asıl üzen şey çocuğunun olamaması yoksa terk edilmek mı?
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılDünyanın sonu değil hayat bir şekilde devam ediyor kendini yıpratma
01 Yorumla- +1 yıl
Konuşmak istermisin?
+1 yılPeki taşıyıcı annelik falan niye düşünmediniz? Tek sorun bu muydu? Başka sorunlar varmıydi
00 Yorumla
+1 yılonun için ayrıldıysanız boş ver en iyisi olmuş
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik çocukla olmaz ki ablam boş ver en iyisi olmuş umarım düzgün birine denk gelirsin
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. üzülecek bişi yok daha iyi işte böyle b. ktan bi dünyaya çocuk getirmemiş oldun. ayrıca adam seni hiç sevmemiş bunu görmüş oldun
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılVaroluşsal sebebini sorguladıkça; dertlerinin yerini huzur almaya başlar.. Rabbimizi tanımaya başladıkça; mutlu olmaya başlarsın...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır sen hiç de eksik değilsin. Fazla bile gelmiş olabilirsin. Bunu hayatını paylaştığı insanı hiçe sayıp kabullenemeyen düşünsün.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNiye agliyor uzuyorsun kendini? Demek ki olmuyor sizde esirgeme den alirdiniz birtane
06 Yorumla
Soran+1 yılIstemedi
Cevap sahibi+1 yılSende baska enistelere bakacaksin? Yapacak bir sey yok
Soran+1 yılBen baskasini istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılOda seni istemiyor belliki
Soran+1 yılCok sevmistim onu
Cevap sahibi+1 yılBende sevmistim ama gecen karsima cikti dedi keske yapmasaydim. El cevap. Sen ancak benim 6 aylik
Oglum ile evlenirsin (tabi bekarim hala ama oyle dedim)
Aşkım inan onun gitmesi çok daha iyi olmuş.. Ki çocuk meselesinde tıbbi bir çare yoksa, senin gibi çaresiz olan ve sıcak bir yuva arayan binlerce çocuk var.. Bilemem tabi içindekini ama bence yani..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılboş ver benimde olmadi ne yani kendimimi paraliyim cocuk iskence zaten boş ver yorar
10 YorumlaKocan adam değilmiş benim kuzeninde cocugu olmadı eşini bırakmadı
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÜzülmene gerek yok
Gençsin
Daha neler çıkar karşına00 Yorumla
+1 yılHayırlısı neyse O olsun. Umarım seni olduğun gibi sevecek hak ettiğin değeri verecek biri çıkar karşına :)) Önüne bakmalısın sen değerlisin üzme kendini
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZaten kadın düşmeye görsün tekmeyi kocaları vuruyor tam tersi olsa kadın bırakmazdı.
00 Yorumla
+1 yılne güzel işte korunmak gibi derdin yok darısı benim başıma
12 Yorumla
Soran+1 yılAma ben anne olmayi cok istiyordum
- +1 yıl
başkasının yumurtasını da kullanabilirsin ama Türkiyede yasak yurt dışında yapılır
- Aile & Toplum konusunda 967 cevap paylaştı.
+1 yılÜzülme ağlama da o kaybetti sen değil toparla kendini
00 Yorumla Hiç üzülme seni sevmeyen bir adam varmış ortada.
Eğer sevseydi bir çocuk olmuyor diye seni bırakmazdı.00 YorumlaBence en iyisi olmuş, sevmediği ve seni üremek için evlendiği belli , bu nasıl bir saçmalıktır, bir sürü tedavi yöntemi var , hangi çağda yaşıyorsak
00 Yorumla
+1 yılÇocuğu olanlar da boşanıyor. Belki de iyi oldu. Bilemezsin
02 Yorumla
Soran+1 yılAma ben anne olmayi cok istiyordum
- +1 yıl
Herkes çok istiyor ama bir müddet sonra pişman olan çok
+1 yılkeşke bir insan evladı ile evlenseydin. Ne tip erkekler var ya...
00 Yorumla
+1 yılOnun ben erkekliğine tüküreyim
10 Yorumla
+1 yıl3 yıl olmuş bence artık önüne bak
04 Yorumla
Soran+1 yılBakamiyorum hala icin icime
- +1 yıl
Dm den yazar mısın
Soran+1 yılBurasi iyi
- +1 yıl
Peki fikrin değişirse yazarsın
Öyle cahil insanla beraberlik doğru değil zaten.
00 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun rabbim sana çocuk nasip eder inşallah
00 Yorumla
+1 yılSenin için napabiliriz
00 YorumlaZor bi imtihan Allah yardımcınız olsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılonun için ayrılmışss zaten ülme sevin bence
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSaçma bir fikir. Bence bahanesi o olmuş.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılneden kendine bunu yapıyorsun
00 Yorumla Saçmalamayın öyle düşünmeyın
00 Yorumla
+1 yılmerhaba dertleşmek istersen dinlerim
00 Yorumla
+1 yılÜzülme boş ver biseye degmez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİyi de bilmiyor muydu çok saçma
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyordu bende bilmiyordum
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlmayınca olmaz bazen 😬
02 Yorumla