merhaba ben anksiyete var bende. genelde eşim ole aramda sorun olunca başlıyor. bunu yeni fark etdim. esimi evet çok bunalttim 11 yıl oldu evleneli ama artık değişmeye başladı. kendi işini yapıyor kardeşiyle hem iş hem sen bunaltion dedi. onceden gel deyince hemen gelirdi yine gelio ama aramiz kötü olunca gelmeyince ben stres ediyorum kuruntu ediyorum bana neden böyle yapıyor diye. dün neyse iste 9 da gelirim dedi 8 e doğru çıkmıştı evden ben arkasından mesaj yazınca kötü gelmiyverdi 2 saat geç gekdi nedenini sordum sana kızdım gelmedim bilerek dedi. ben npacagimi seni nası mutlu edeceğimi artık bilmiom diyor durma. o beni sıkmaz ben çok sıkıyorum. qcaba neden böyle oldu esim nolur destek olun fikir verin
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(25-29)11 ay
Anksiyete yani kaygı bozukluğu korkudan gelir. Korkuysa belirsizlik ve bilgisizlikten kaynaklanır. Korkuyu yenmenin yoluda yüzleşmekten geçer. Çünkü yüzleştikce bilinmezlik ve belirsizlik gider. Kuruntular içersindesin niye ney seni endişleendiriyor. Biraz anlattıklarını anlamakta zorlandım. Ama şunu gördüm gelmeyince stress yapıyorum felan altında terk edilme veya artık ilgi görmeme sevilmeme endişesi var. Peki neden terk edilirsem ne olur bana artık ilgisi kalmassa ne olur. Bu senin için belirsizlik ve bilinmezlik içeren nokta buda korkunun temeli o yüzdende yüksek kaygı yapıyor. Yani anksiyete bozukluğu ortaya çıkıyor. Öncelikle bu kadar abartma erkekler boş sebeplerden basit şeylerden pat diye terk etmezler boşanmazlar. Evlilik bu çocuk oyuncağı değil Öte yandan terk edilsen ne olur. Genelde insanlar en kötü senaryoyu direk düşünmekten kaçınır rahatsız olmamak için fakat aslında düşünmek daha rahatlatıcı olacaktır. Dedim ya bilinmezlik = korku En kötü ihtimale bile yer verip hazırsan yersiz yere kaygılanmazsın
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
9Cevap
- 11 ay
Nedenini yazmissin iste, neyi soruyorsun anlamadim? Cok bunalttigindan olmus. Onu azaltirsan duzelebilir.
00 Yorumla - 11 ay
Kuranı kerim oku saffat ve bakara sürelerini bol bol oku ben öyle iyilestim
00 Yorumla - 11 ay
Abla sorununu çok iyi biliyorsun, anlatmışsın. çözüm de yine sende
00 Yorumla Sakin ol biraz kendi haline birak adami sikbogaz etme
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)11 ay
Sen acil doktora psikologa gorunmen lazim gec esini kendin bile nasil yasayacagin, kafayi yer insan kendine gelmen lazim...
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)11 ay
Tam olarak sorun ne o kadar şey yazmışsın ama tam sorun ne bu evlilikte
01 Yorumla- Cevap sahibi11 ay
Kaç yaşında evlendin de 11 yıl oldu
- 11 ay
Bunlari onunla konusuyor musun peki dusunceleri anlatiyor musun
02 Yorumla- 11 ay
Bence birbirinizi sorgulamak yerine saygi cercevesinde konusmalisiniz konuşarak hersey cozulebilir ama uyumlu yapıcı olmak sartiyla
- Gizli Üye(30-35)11 ay
Eşimde aynı senin gibi yıldırdı beni
03 Yorumla- Cevap sahibi11 ay
Sen olsan tepkin ne olurdu. Bu arada düzelmeye çalışmana sevindim
- Gizli Üye(30-35)11 ay
sorunlusun farkindasin da. darlama
00 Yorumla Eşimde aynıydı ve fazla yürütemedik
00 Yorumla- 11 ay
Kesin boşar seni
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)11 ay
Aynı sorunları yasadık ve sonuç hüsran
00 Yorumla - 11 ay
Bira bıkmış
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Anksiyetem var, eşimle ilişkimi olumsuz etkiliyor. Nasıl evliliğimi düzeltebilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi