AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
193Cevap
Ben bu konuya soyle bir cevap vericem. Bir kere acayip yorgundum ve hastaydım. Yasiı bir kadın bindi neyse tip tip bakıyor kalkmadım hastayım yani. Utanmıyormusun bak yaslı kafınım ayakta duramıyorum hastayım dedi. Neyse uzatmadm kalktım buyur teyze dedim. O koltukta hastalıktan olecek gibi olan kadını yaklasık 2 3 saat sonra pazarda atmaca gibi kostururken gordum. Hani hastaydın? Baskada yer vermiyorum cok yaslı kadın amca olmadkca.
2-3 sene önce oldu bu yaşlı bir amca rahatsızmış yavaşça eğilip böyle böyle rahatsızım dedi ki gerçekten öyle görünüyordu. Onun dışında öyle yer isteyene pek rastlamadım , isterse veririm ama herhangi bir rahatsızlığı yoksa ya da çalışmıyorsa vs. gönüllü vermem...
Gece Envanterdeydm öğlen çıkmıştım gözümden uyku akıyor ayakta zor duruyorum o cumle bagirilip soylenmez mi o gunden beri kimseye yer vermiyorum. Illet olduğum birsey. Ihtiyarlayinca yaparmiyim bende kesinlikle yapmam net..
yaşadığım yerde 1 ekmek almaya otobüse biniyolar 30 dk lık yere gidiyolar gençlerimiz işten dershaneden okuldan yorgun bir biçimde geliyolar birde buna otobüs sayısı yetersizliği eklenince epeyde otobüsü bekliyolar zaten yorgundular iyice yoruluyolar ulaşım bedava olunca böyle oluyor
Çok yaşlı biri değilse yer verme huyum yoktur. En son lisede birine yer verdiğimi hatırlıyorum. Ve o da yaşlı gözlü, yaşlı bir kadındı. Yer istemedi bile ki doğrusu budur.
Ilk durakta da yer vermem. Yatar uyurum, istediği kadar söylensin.
turkiyedeki yaslilarin bazilari cok huysuz, bende turkiyedeyken coguna vermiyorum.. mesela avrupada yaslilarin mantalitesi bu " nasilsa oldukten sonra bol bol yaticaz " dogru duzgun oturan yasli gormedim.
Bazen kadinlari goruyorum yaninda 5 6 yasinda cocuklar var koltukta oturtuyor ayaktakilere yer verdirmiyor neymis cocugu kucukmus ondan sonra o cocuk buyuyor ve o cocuktan yer vermesini bekliyor bence ayakta beklemeyi hak ediyorlar.
Ayakta duramayacak yaşlılara yer veriliyor hala gençlik o kadar da değişmedi. Ben severek yer veriyorum. Oflayip puflayanlara vermiyorum ama. Ozellikle iş cikislarinda acil bir işleri yoksa evde oturmaları taraftarıyım.
kesinlikle haklısın.
özellikle mesai saatlerinde çok yorgun olurdum ve yer vermezdim. madem öyle binmesinler o saatte. yoksa ben yer veririm yani., ben ayakta çalışırdım 9 saat ama işte anlamazlar.
gıt calıs yıne
çalışacağım. sen ilk kendini düşün
kendımı dusunuyorum merak etme sen de kendını dusun
Yer vermem tabi ki o yaşlılara sor bir bakayım öğrenciye ev veriyorlar mı? Öğrenciye ev yok ama toplu taşıma araçlarında onlardan yer bekle geçeceksiniz o işi :))
Bence kimse kimseye yer ver-meli falan değil. Canı istiyorsa verir, o kadar. Şimdi burada herkes senin düşüncene karşı çıkacak ama onlar da yer vermiyorlardır esasında :)
kendinle karıştırma herkesi... @TaşPrenses illaki babana veya annenize yer vermişizdir... ama sen yer vermemeye devam et...
Neden insanlar kendi kendilerine saçma salak düşünürler ki? :D Sen kim olup da benim hakkımda bir yargıda bulunuyorsun? Ve neye dayanıyorsun? Ben burada ben yer veriyorum ya da vermiyorum demedim. Ama sen direk yer vermediğimi düşündün. Hiç bir dayanağın da yok. Çoğu insan seninle aynı düşünme sistemine sahip. İlkel bir bilgisayardan farkınız yok.
tasprensese katılıyorum ben de zorla deıl bu ısler bazıları da demıs kı genc kızlara da yer verın tacız oluyo ne demek genc kıza yer verın ayakta gıtsınler banane bındıklerınde bana mı sordular bınsınler taksıye o zaman ben ayakta gıdıp te tacıze ugrayanı gormedım sahsen bole acındırmaları da bıraksınlar bencıllıgı de
Bence tacize uğradıkları için yer verilmesi gerektiğini düşünmek toplumumuz için yüz karası bir şey zaten :)
tacız falan hıkaye gotlerı rahat etsın dıye ıstıyolar ben hıc tacız edılenını de gormedım ayaktayken
tacıze ugradıklarını dusunuyolarsa bınmesınler zorla bın dıyen mı var bınsınler taksıye o zaman ama bınıyolarsa da katlanacaklar sonuclarına
yaşlılra yer verilir iki büklüm ayakta durcak hali yok, gençlerde yorgun olabilir işten dönüyo olabilir filan ma yaşlılara yer verilmeli bence.
''Öğrenciye ev
vermiyorsunuz, Ama
otobüste yer vermemizi
bekliyorsunuz.'' Diyenler var katılmıyorda değilim hani...:D
ben güzel kızlara yer veren erkeklere çok sinir oluyorum elimde kezzap olsa ikisinin yüzüne atarım o derece
Agizna saglik allah belalarini versin olelerinin onlarin amaci yalakalik
Cirkin olduğun için atar yaptığıni düşünüyor kamuoyu ibuvug
Kamuoyunun ne dedigini dusunseydim.. senin gibilerinin laflarina onem verirdim @mösyömarull
Tabi haklısın.
Ben olsam da böyle bir açıklama ile kamoyunun vicdanini rahatlatacak bir basın açıklaması yapardim ihhibibibibi
tam ben yazacaktım helal olsun. hele 3 gün önce bir tane ergen vardı yaşlı binince dışaşıyı seyrediyodu. bir kız bindi bakımlı, bide taytlıydı (yanlış anlamayın. giyim herkesin kendi tercihi. buradan kastım cinselliğin insana neler yaptırıyo olması). bizim ergen kalktı "buyrun" diyerek. o kıvırcık saçlarından tutup cama vurasım geldi. yolculuk boyunca yer verdiği kızın bacaklarına yukardan baktı baktı durdu geri zekalı
@cahiladamım ulkede onlardan zilyon tane varken kendine cahil demen ironik
bilirsin genelde duyarlı insanlara cahil der yeni yetmeler
cahılladam kardesım haklısın ben de kıl kapıyorum ole erkeklere ben onlara erkek demıyorum gercı erkek nusvettelerı dıyorum elı ayagı tutan saglam karıya yer vermek nedır ya o karıda gurur olsa oturmaz zaten
Yaşlandıkça çeneye vuruyor. Nede olsa yaşlanınca elde iş yapan bir tek organ dilleri ve çeneleri kalıyor. :) Hürmetten veya muhattap olmamak için kızsanda susuyorsun. Ama genede doğrusunu yapmak lazım. Kalmak lazım. Tebrik ederim.
Neden tebrik ediyorsun?
"Gençlerin yaşlılara veya kendinden büyüklere kesinlikle yer vermesi taraftarıyım" demişsin.
Tesekkur ederim o zaman :)
şahsen ben rahatsızım bu konudan. ortapedik problemim var gelip tepemde söylenip söylenip gidiyorlar hiç açıklama yapamycam tek tek siz evdekileree diyin
O senin şanssızlığın , açıkcası verilmiyor sa da üstüne gidilmenin anlamı yok yaşlı olmanın da derecesi var 60 yaşında bana yer ver diyorsa gülüp geçerim, ama 70-80 olsa verilmesi gerek tabi
Bende bazı yaşlılara yer vermiyorum açıkçası. Terbiyede kalmamış diye söyleniyorlar. Sanki yer vermeyen terbiyesizmiş gibi. Suratlarına baksan bir ton makyaj
bizim burda otobuse yaslılar geliyor ve 2 saat ayakta durmak zorunda kalıyorum sen gençsin kalk diyerek bana kotu kotu bakıyolar kibar birisı olmama ragmen artık herkese vermicem bir kere bile tesekkur etmiyolar sonra vermeyince biz suclu oluyoruz benim istedime verme hakkım var kusura bakmasınlar ben okadar ayakta kalıyorum yorgunum ama onlar sen geçsın dıyerek bıze kızıyolar bana ne cok yorgunsa taksıye bınsın bundan sonra 2 kısıden fazla kısıye yer vermıcem
Yaslilara tabiki yer veririm ama istisnalar oluyo tabi.. Mesela 40 Yasina gelmis yuzunde bir ton makyaj benden genc gorunuyo 30 yasinda biri yer veriyo basliyo genclere laf yapmaya cok itici..
Ben yaşlandığımda yer verilmesini isterdim genç adamlar yer vermeli ben veriyorum yaşlıya çocuklu hamile kadına kocası yanında erkekler içinde tek kalmış kadınlara falan,
hepsı tamam da kocası yanında erkekler ıcınde tek kalmıs karılara nıye ayakta gıtsınler saglıklı deıller mı skmden asagı kasımpasa vermeyn arkadas sunlara yer
Ben genelde yerimi veriyorum teşekkür ediyorlar 😊. Ama kızlara asla yer vermiyorum teşekkür etmelerini geçtim sanki yerini kapmışım gibi bir tavır takınıyorlar.
kızlara neden yer vereceksın kı ayakta gıtsınler ellerı ayakları yok mu onların
Dışarıda fink fink gezip otobüste yer isteyen gözle bakmazlar mı, sinir olurum. Ben sabahın 6sında okula gidiyorum yorgunluktan ölüyorum otobüste kafam cama değince numaradan uyuyor diyorlar. Ayıptır yahu.
Detayi okumadim.
ama soyle bir sey var butun gun carsida pazarda dolasmis birine yer vermem.
Nedenmi? dolasmasaydi.
sonra yoruldum kalk ben oturayim. yok oyle.
sonucta bende bir gec kizim bir suru insanin icinde sıkıs tepis hos olmuyor.
artıladım canım aynen
Evt
Ben liseli bir çocuğa seni döverim, elimden kimse alamaz, üstüne karakola görtürür şikayet ederim diyen bir adam gördüm.
Yok artik ya
O degilde genc kizlari yerinden kaldiran yasli teyzeler ve amcalara cok kiziyorum.
hele hele ayakta çok kişi varsa balık istifi misali bayanlar kesinlikle oturmalı. kimse de beni o durumda kaldıramaz. sonuçta içeriyi görüp biniyorlar. kendilerine güveniyorlarsa binsinler yoksa hiç binipte insanları yerinden etmesinler.
nıye genc kızların totosu kıymetlı mı
Sen kizinin ya da ablanin ya da annenin o sekilde erkeklerle istiflenmis sekilde gitmesini istermisin. Mesela kardesinle bindin otobuse bir tek yer bosaldi. Otobus balik istifi diyelim kendinmi oturursun. Kardesinimi oturtursun.
o sıra kım oturursa o oturur koltugun yakınında kım varsa o oturur kendı kardesım dıye ayrımcılık yapmam
Valla benden buyuklere yer veriyorum yasli amcalara ya da orta yasli falan ama daha bir otur kizim sen diyenini duymadim yaslilara saygiliyiz tamamda onlarda bizi dusunsun kendi torunu o sekilde gitse gonlu razi olurmu acaba.
her zaman balık ıstıfı mı oluyo balık ıstıfı oluyosa bınme o zaman arkadas bın taksıye gıt madem rahatsız oluyosan kımse kımseye yer vermek zorunda deıl bana nıye kımse yer vermıyo saglıklıysan kımse yer vermek zorunda deıl sana kadın erkek esıt demeyı bılıyosunuz ayakta gıtmeyı de bılın
kusura bakma da sen kendını dusunuyosun sadece
cok ıstıyosan bın taksıye gıt kımse kımseye yer vermek zorunda deıl
yaslı otur kızım mı dıyecek bı de yanı utanmadan bunu soluyosun oglanlar da yer vermek zorunda deıl o zaman
Eger otobus balik istifiyse cok kalabaliksa evet erkekler ayakta kadinlar oturacak kac yasinda olursa olsun. Ha yuruyemiyo olur hasta olur hastaneden cikmis olur oturur. Ama otobus kalabaliksa kadinlar ayakta olmayacak bu kadar basit ve gayet dogal.
Ayrica kadin erkek esit olamaz.
Bana kalsa ayri otobus yaparim. Ya da otobusun yarisini erkeklere yarisini kadinlara bolerim. Isteyen istedigi gibi otursun.
" - " benden.
Ole bir dunya yokkim oturursa digeri ayakta gider sen bayansin die senin ayricaligin yik totonuz rahat etsin die erkekler ayakta gitmeli die bisi yok
Ben yer vermem yer verenin de ak gotu basi acis kariya nie yer vericem ben
Ayakta gitsin namusundan banane anasi babasi dusunsun
Senin yer istemen bile ne kadar bencil oldugunu gosterio zaten zorunlu bisiymis gibi kimse kimseye yer vermek zorunda degil gotune tayt giyer yer ister hadi ordan siz verin yer erkekler otursun o zaman kimse taciz etmez sizi siz de ayakta gidin bayan bayana o zaman taciz edilmezsiniz
Sadece tayt giyenlermi taciz ediliyor saniyorsun gerizekali. Sen yer verme sana bir sac takalim makyaj yapalim bir o eksik heralde sen de.
gerzekalı 10kısıden 1 kısı olan bı durum ıcın erkekler yer vermelı dıyemezsın sen anladın mı orası babanın tapulu malı deıl
ayakta gıdemeyecek kadar acızsen bın taksıye senı tutan yok ama metrobuse otobuse bınıyosan sonuclarına katlanacaksın ole sey yok
sen once yaslılara yer vermeyı ogren belescı tembel teneke
Erkekliginizden suphe ediyorm.
sen benım erkeklıgımı sorgulayamazsın srfsız yer vermeyınce erkek mı olmuyorum yer vermek zorunda mıyım ben sıze ayakta gıdın umrumda deıl beter olun bencıl srfsızler kendınızı dusunmeyın sadece
gotunuzu basınızı acın suslenın puslenın sora nıye yer vermıyolar dıyın neden yer verecek mısım sen padısah mısın
sen bı zorunluluk gıbı solersen o ıs olmaz kımse kımseye cınsıyetı karı oldugu ıcın yer vermek zorunda deıl ayakta gıtmeyı dotun yemıyosa bın taksıye senı tutan yok ayakta gıdemeyecek kadar acızsen ezıksen o da senın ezıklıgın
Ben kapaliym gerizekali gotunu basini acip deyip durma. senin anan kardesin ayakta skis depis gitse hosuna gidermi bu. Gidiyosa o senin zihniyetinin bozuklugu. Ayrica ben diyorumki kalabaliksa diyorum kalabalik olmadigi halde yer ver demiyorum.
Ve sirf gotu basi acik diye de bir kadini o durumda rahatsiz bir sekilde gorup yer vermezsen o kizin tum gunahini sirtina yuklersin. Sacma sapan konusma dogru konus.
Yani saygi gereği yer veriyorum ama bazen benimde rahatsz oldugum ya da cok yorgun oldugum zamanlar oluyor gözümn içine bakıyorlar yinede kalkacak halim olmuyor..
Muzdarip oldugum bu konuda bir başlık açıp soru yonelttim. Birde ne göreyim az cevap ve ters cevap.
Gunun sorusu yapsan daha cok yorum alirsin :)
Kız olmanın verdiği etkeni unutmamak lazım :)
Öncelikle bir bakıyorum o kişi çirkef mi diye. Çirkefse inadına ineceğim durağa yaklaşınca genç birini oturtturuyorum yerime.
Aynı ben:)
aynen aynen mesela görmüyorum bazen dikkatimden kaçıyor bilerek filan değil ama hemen '' yazıklar olsun sizin gibi gençlere'' gibi laflar sanki vatan hainliği yapmışız anasını satıyım.
Yer vermek zorunlu degil fakat eli ayagi tutmayanlara yer verilir ayakta duramayacaklara yer verilir onun disindakilere yer verilmez
Başıma hiç öyle bir olay gelmedi genelde hep köşelere oturup uyuma taklidi yaparım çok işe yarıyor artık durakları sayarak ineceğim durakta gözlerimi açıyorum
asıl otobüse binerken yaşlı olduğunu hatirlayanlardan korkucan valla
Ben bu durum olayla karşılaşmadım bunu bırakın artık hamilere veya eli çocuk olanlara bile yer verilmiyor.
Eğer bu olay benimde başıma geçse ben yer veririm ama öyle laf atıpda bana yerin derse hiç kalkmam bir insanın laf atmaması lazım.
Ben de yer verme taraftarıyım.. Ama iş konu dışına çıkınca insan sinir oluyor yer vermek ıstemiyor. Dediğin gibi ellerinde dikiş poşetiyle ''Gençler biyerlerini kaldırmaktan aciz'' şeklindeki cümleleri beni deli ediyor!!!
Sokacan lafını geçeceksin
herkes edebini bilsin
Sözüm kimseye değil!! Üstünüze alınmayın...
Ayakta duramıcak kadar yaşlı, hastenenin orda binen, hamile, cocuklu, gazilere yer veririm ama aykta durabilen o kadar yasli olmayan gezmeden ya da gunden geldigi cok belli olanlara vermem
toplum kurallarnı aşmak gerek. hayatı kendi yaşıyor herkez. Başkasının koydugu kurallara saygı göstermek zorunda değilsin
Ne olursa olsun yer vermeliyiz yarin bigun bizde onlarin yasina gelicez ve ne durumda olacagimizi allah bilir
toplu taşımada oturacak yer arayan yaşlı bir teyzeye denk gelirsen
ölü taklidi yap... işe yarıyo valla... üniversitedeyken çok yapardık...
Yer verilmeli tabi veriyorum da yaşlı insanlara. Amma velakin o yaşlı teyzemiz ojesini taşırmadab surebiliyosa incecik elbiselerini giyip gezebiliyosa yer vermem :)
Gençlerin özellikle burnu havada genc kızların yer vermemesi beni de sinir ediyo incileri dökülür kevaşeler yer verse... Dayanamam ben yer vermeden günahtır..
Ben yaşlı genç fakatmiyor bütün bayanlara yer veriyorum tabiki güzelse ama yaşlı ise her zaman yer veririm..
EYBİDİ
Senin ak ben bayanlarin da ak onlarin eli ayagi yok mu genclerinin
tam anlayamadım
Ayakta duramıcak kadar yaşlıysa yer veririm benden büyük diye orta yaş insanlarada yer veremem
bir kadının haklı serzenişidir "gençler yer vermiyor ona sinirleniyorum" demesi.. bu bir hak değil bir kere değerlerimizle alakalı bir konudur gönüllü olmakla alakalı.. yeni neslin ne kadar yozlaştığına tanık ol bence kadının sözlerine takılma sen.
Kadıköy Rıhtımdan oturarak binmek için yarım saat sıra bekleyenler napsin? Çok yaşlı ya da hamile olduğu zaman tabiki yer vermek lazım ama kimse zorunda değil bunun tartışması çok oluyor zaten otobüslerde
yaslı ya da hamıleyse bınmesın arkadas banane
toplu taşıma araçlarındada zaten hep erkekler yer veriyor kızların yer verdiğinide görmeliyiz lafa gelince erkek versin dersiniz bayan nasıl yer verir yeri gelincede bayanlarla erkekler eşittir kızlar bu konuda çok bencil az empati kurun.
Onlar sozde esit bencil mahlukatlar
Bayan nie yer vermesin ki boke sacma sey mi olur verecekler tabi
Ben kadın erkek eşittir demiyorum hakları zaten eşittir ama kadınla erkek bir olamaz yaratılışta bile fark var. Ama bir kadının kalkıp yer vermesini bekleyen erkek varsa erkekliğini sorgulasın bence
kım yer beklıyo be mal ben de erkegın yer vermesını bekleyen kadına acıyorum
erkekten yer bekleyen kadın da kadınlıgını sorgulasın ole bı dunya yok
sen kadınsın yaratılısta fark varmıs bı yuru gıt be ayakta duramayacak kadar acız mısın yaslılara laf edıyosunuz bı de
karı yer veremez dıye bı kural mı var yaslılara embesıl karı ısınıze mı gelmıyo
bunlar organize çalışıyor bence aksi halde bu kadar kolektif bilinç zor
Avrupada böyle bir dert yok hatta bazen yer verdiğinde ben yaşlı elden ayaktan düşmüş gibi miyim deyip azarlıyorlar.
Gercekten yasli kavramini tasiyanlara yer veriyorum hamile ve cocuklu annelere yer veriyorum onlarin ayakta kalmalarini istemiyorum
Ben işten yorgun argın evime giderken o gün senin bu gün benim dolaşıp "gününü gün" eden teyzelere yer falan vermem kusura bakmasınlar.
yer verilmesi gerekiyor çünkü bir gün aynı durumda bizde olacağız onlar demeden bizim görüp kalkıp saygılı olmamız gerekirki onlarda tavır göstermesin
Kalbinde bana yer yoksa güzelim ben ayakta da giderim ehue 😃 ırmak34ırmak
hahayyy sen nerden çıktın :D
piyangodan ehue :D
yaşlılık işte ya çok takılmamak lazım :)) o yaştan sonra takıldıkları şeyler otobüste kimin yer vereceği falan oluyo işte :))
ulan yer vermeye mecburmuyuz yer vermemek için bir gün muavin koltugunda oturdum oraya bile bir teyze geldi dikirdi tiptemi var bilmiyorum ama gelip direkt benim önümde dikiliyorlar
Günlere gidip birbirlerine para vereceklerine yaşlı gibi otursunlar evde bence. Bende yer veririm yasli birisine ama cirkeflik yapanlara vermem acik acik
Benim umrumdada olmazlar sırf benden büyük diye kimseye yer vermem ama bakarım adamın ayakta duracak haliyok ne biliyim hamiledir o zaman durum farklı.
Yaşlı ve ayakta zor duracak insanlara yer veririm. Gerisi umrumda olmaz. Özellikle genç kızlara yer veren bir kesim var onların kafasını daha çözemedim.
250 gramci onlar
genç olabiliriz ama biz de yoruluyoruz sonuçta makine değiliz insanız. ben okuldan yurda kadar 15 durak yol gidiyorum 2-3 durak için yer verme diyaloğuna girenler var hiç doğru değil
bazıları çok kıl oluyor adamın gözüne gözüne sinsi sinsi bakıyor kıl oluyorum kalkmıyorum ama öyle olmadığı sürece bayan olsun yaslı genc fark etmez yer veririm
Bizde yoruluyoruz tüm gün unversitede kütübhanede Sınavlar bir yandan eve gidib ders yapıyoruz 30 dk uyumak icin zamanım var onuda otobusde Cok yaşlı olursa cocuklu annelere hamile kadınlara veririm yinede bizi bir az anlasalar
Madem o kadar yaşlı hasta güçsüzsün senin dışarda ne işinvar? Tek başına?