AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
193Cevap
Otobüs de bir orta yaşlı teyze vardı koltukta 2 tane 13-14yaşında erkek cocuklar... Okuldan gelmişler. Bir abla da gençsiniz kalkında biz oturalım dedi.. Yaşlı teyzenin cevabı şu oldu..
-Onlar okuldan yorgun geliyorlar çocuklar daha yoruluyorlar otur annem kalkma dedi.
Çok şaşırdım
Ayyyy ellerinden operim o teyzemin...
Aynen öyle dedi :)
belki benim bir yerim ameliyatlı ya da ağrıdan ölüyorum, bütün gün dershanede canım çıkmış ve hastayım, ayakta durucak halim yok. böyle güne giden süslü teyzeler gözleriyle adami bitiriyorlar bende yer veririmde ne bu genç takıntısı bide tam kalkcam saldırıyorlar omuz dirsek hepsini yiyorum hay lanet olsun
Ayakta duramayacak gibi biriyse tabiyi ki yer veririm. Fakat eğer ben yaşlanırsam dolu bir otobüste ASLA bir genç kızın kalkmasına müsaade etmem. Devir çok iğrenç. Anlayamıyorum bu yaşlıları cidden. Benden biraz yaşlı bir adam kalksa ne olur teyzeciğim deseydin. Ben derdim.
Boşuna üzerinize alınmayın amcacığım zaten sizden gençlik gitmiş.
Genc kizlar nie kalkmasinmis ayricaligi mi var onlarn
Polemik ve sataşma amaçlı yorum.
Ya bir gidim biraderim. Bildirim geliyor biliyor musun? Sıkıntı benim için. Sizinle laf dalaşına giremem. İyi oku ondan sonra cevap yaz. Oldu mu? @superadammm
Sen kendini genç mi sanıyorsun amcacığım? Ben sana yer veririm merak etme. @superadammm
Aile terbiyeni de gösterdiysen yok olabilirsin.
Allah aşkına yazma bana amca yaa!
herkesin bir yorumu var fakat şöyle düşün sen bütün gün çalışmıssın ya da okula gitmişsin ölüyorsun o teyze avmde pazarda gezerken nefes almadan alışveriş diye geziyor ve senin iş cıkış saatinde evine dönüyor sence o biraz daha önce çıksa otursada ben o yorgunlukla otursam kısaca kimse pazar keyfi diye ben yorgunluğumu yorgunluk katamam
Sabah erken saatte insanlar işe gitmek için yola dökülürken, gezmek için dışarı çıkan ve eve dönüş içinde, yine insanların iş çıkış saatlerinde otobüse binen yaşlılara asla yer vermem. Sabah (7-9 arası, Akşam 5-7 arası)
Oturmak istiyorsa, Sabah 9 ile akşam en geç 4:30'da otobüse binecek... Ya da taksi tutacak! Ha dersen ki, iyi de sabah hastaneye gidiyorsa... Belediye onlar için sabah sadece yaşlıların ve yanında tek bir refakatçi olmak şartıyla özel otobüs kaldırabilir.
3-5 teyze gün yapıcaz diye sabah erkenden yola dökülsün, akşama kadar dedikodu yapsın, millet yorgun argın, balık istifi otobüse binsin, üstüne bu teyzelere otobüste yer versin... Vermeyince de trip yapsınlar. Oh ne güzel memleket...
Sokaklarda gezerken yorulmayıp, otobüse binince oturmak için trip yapan insanın yaşına bakmaz, gereken cevabı da veririm. "Oturmak istiyorsan, taksi tut..."
bazıları kuru edebiyat yapıyor evet. çok kere rast geldim, her zaman yer veririm, bir laf yemişliğim olmadı ama olursa cevabını da affetmem veririm.. aslında biz gençlere daha anlayışlı olmak düşüyor. kolay değil, yalnızsın, kimsen yok, sevgi verenin yok, ölüm kapıda falan :D insan sağlam olsa bile sıyırır. mazur görülecek şeyleri, mazur görmemiz lazım. yarın bizlerde yaşlanacağız
Merhaba; Bir nevi haklılar bir nevi haksızlar. Haklı oldukları yön yaşlı oldukları için öncelik tanınması.
Haksız oldukları yön ise; Belki uykusuz birisi ya da hasta birisininde ayağa kaldırılması. Örneğin; Ben uykusuz ve yorgun olduğum zaman oturduğum yerden kalkmam. Bir soran olursada uykusuzum ve rahatsızım der geçiştiririm. Olay bundan ibaret.
Şimdi bununla ilgili bir fıkra anlatıyım.. Birgün yaşlı bir otobüse biner, otobüste heryer doludur. Oturan bir gencin önünde durur. Genç kafasını cama yaslamış uyuyor gibi yapıyormuş. Yaşlı adam elindeki bastonla yere vurmuş çocuk kalkmış ancak pek sallamamış adamı ve tekrar yatmış. Adam tekrar vurmuş genç yine sallamamış. Adam tekrar vurmuş genç bu sefer adama "amca şu bastona bir lastik tak rahatsız oluyorum" demiş. Adam da gence "o lastiği baban zamanında taksaydı bende burada rahatsız olmazdım demiş... Bence çok hoş bir anekdot oldu... :)
Dolmuş hayatına ilk atılımlarda herkese yer verirdim ama artık yok. Minibüslerdr daha çok yer verme oluyor ama metro, metrobüs falan umursanmıyor. Ben de gerçekten oturmaya ihtiyacı olana yer veriyorum. Sonuçta oturarak gitmek için diğet otobüsü bekliyorum. Ama tak kadının biri ensemde. Vermiyorum abla boşa girme dibime sie go.
Otobüste yan koltukları beğenmeyip kendi yerini başkasına veren,
sonra da (düz koltuklarda oturduğum için) benim başıma dikilip "oh beyimiz yayılmış, yaşlıları düşünen yok" diye söylenen bir kadın hatırlıyorum..
Yaşım o zamanlar 18 falan.. Kalktım yer verdim.. Şimdi olsa bağıra çağıra rezil ederim o şerefsizi..
iki küçük çocuğumla toplu taşıma araçlarına bindiğim zaman yer vermediklerinde istiyorum. hiç de yanlış yaptığımı düşünmüyorum.
bir keresinde çocuklarımı aynı koltuğa oturtmuş, başlarında beklerken yaşlı teyze yer istedi çocuklarımdan. (ikisi de bilet vermeyecek kadar küçükler) Reddettim ama çok şaşırdım bazen abartıyorlar sanırım.
Çocuklarınız 6 yaşından büyük ve normalse yer verilmeli. Sonuçta 6 yaşındaki bir çocuklar için kendi çantasını taşımasını ve tek başına okula gelebilmesini öneriyorlar.
sen de haklısın teyze de haklı herkez kendine göre haklı. ben şu anda beyaz rusyadayım. burada hiçbir toplu taş. aracında kimse kimseye yer vermez. kimse de kimsenin yer vermesini beklemediği için sitem etmez. bizim kültürümüz farklı olduğu için o teyzeye göre genç olan birinin kendisine yer vermemesi kendisini ne kadar olumsuz etkilemiş ki bu çümleyi kurmuş. bak kendin diyosun aslında teyzenin derdi oturmak olsaydı kendisine yer verenlerin yerine oturur o cümleyi de hiç kullanmazdı.
Herkes konuyu kendi açısından değerlendiriyor. Yer vermeyen insan genç olabilir ama belki hastadır, belki tüm gün çok ağır bir tempoda çalışmıştır bir de o teyzeler ve amcalar her nedense tam da işe gidiş ve işten dönüş saatlerinde toplu taşıma araçlarında bulunur
haklısın. üstelik bir çoğu işi gücü olmadığı halde evinden uzak yerlere gidiyor. evde canları sıkılıyor, sırf bedava diye dolmuşa/otobüse binip tur atıp iniyorlar. ee şimdi tur atmaya çıkan teyze yorgun da bütün gün iş/okul çalışan debelenen genç yorgun değil mi? demiyorum ki yaşlılar bir yere gitmeyip evde otursun, ama bu aktivite ihtiyacını kendi çevrelerinde yürüyüş yaparak gidermeleri hem onların beden sağlığı için daha iyi hem de bizim ruh sağlığımız için.
Bu tamamen insani ve vicdana dayali bir davranis. Kendi ozgur iradem ile istersem yer veririm istersem dik dik bakar oturmaya devam ederim. Kalkipta hesap sorulmasi gercekten cok cirkin. Sahsen ben elimden geldigince yer vermeye calisiyorum ama cantam agir veya fazla esyam varsa veremiyorum cunku en son durakta iniyorum. Ayni sekilde her genc saglikli ve ayakta durabilicek halde olmayabilir. Zorunlu olarak yer vermeleri gerekiyor dusuncesi cok abes ve cirkefce.
Ben ayakta duramayan her insana yer veren bir insanimdir. Ama simdi benden buyuk diye 35 40 yasindaki insana yer vermem. Bende bir bireyim ve cogu zaman bende diğerleri gibi yogun yorucu günler geçiriyorum. Evet yaslilara hamilelere cocuklu insanlara yer verilmeli ama bir insan sirf sizden buyuk diye ben yer vermem yani.
Tamamen haklısın bazen insan yorgun oluyor her zaman yer vermek zorunda değilsin bazen gerçekten insanın otobüste gözleri kapanıyo numara yaptığını düşünüyorlar olmaz ki böyle o kadar biliyorsan orda oturan gencide düşüneceksin ben bir ara yer vermek istediğim halde veremiyordum çünkü ameliyatlıydım ve dışarıdan bunu göremiyorlar bilip bilmeden muhalefet oluyorlar yani kısaca herkesin ön yargıyı bırakması lazım
işe gidiş ve işten çıkış saatlerinde yer istemeye hakları yok bence. sonuçta saat 10 ile 17 arasında istedikleri gibi binip gidebilirler. işe giden ya da yorgun argın işten çıkmış insanları rahatsız etmeleri tamamen saygısızlık. onun haricindeki saatlerde olur ki otobüse binersem tabiiki yer veririm. hatta oturmam bile
ya durakta sıra bekliyorum. önümde çocuklu kadın geçti sıraya girmeden. bende 2 dk durayım geçsin dedim. arkamdaki moruk hemen yürüsene yürüsene diyo. gebersin bunlar ya. hem beleş biniyolar hem bu kadar çirkeflik olmaz. gidin boş otobüsü dolmusu bekleyin ayakta duramıyosanız o kadar. anamız aglıyo okul şu bu derken. yemek yemiyoz aç geziyz yani
Genel olarak yer vermeme tarafındayım. Hiç acımam ayakta mı bekliyorlar ne yapıyorlar umurumda değil.
Genc yasli farketmio dimi
senide bigün bacakların taşımayacak
valla genc yaslı hıc farketmez 70lı yaslarda olmadı mı bırıne yer verılmemelı
dimi baksana şunlara otobüste zor yürüyorlar düğünlerde döktürüyorlar :D
https://www.youtube.com/watch?v=eTmhGRNSgL8
Ayakta duramayacak kadar çok yaşlı hamile engelli ise onlara ayrılan koltuklar var. Onun dışında kimse yer vermek zorunda değil. Koltukların hepsi büyüklerin değil gençlerin oturması yasak da değil. Zorla kaldırıp yer isteyen vermeyene laf atan da max 45 50 yaşlarındaki teyze ve amcalar. Ayakta duramayacak kadar çok yaşlı olanlar hamileler bile bunu yapmıyor. Hatta 8 aylık hamile kadını sırf genç diye kaldıran teyze gördüm. Hatta bir keresinde boşalan koltuğa oturdum sırf 45 yaşlarındaki sağlam bir teyzeye müsade etmedim diye teyze bana terbiyesiz diye laf soktu hadsiz dayının biri kolumdan çekerek kaldırdı arkadan hadsizin biri geldi bana tokat attı bende dalacaktım yolcular zor tuttu beni.
Bir toplu tasima aracinda ayakda durmakda gucluk ceken bir buyugumuzu gordugumde kalkmadan rahat edemiyorum her seferindede yok yok evladim diyip oturmamaya calisirlar... malum otobus soforleri agresif soforler ani frende hareketlerde gercekden zorlaniyolar. Cok kalabalikda kendi yasitimda bayanlarada yer veririm malum fortcu cok. Ben trip atmalarini hakli goruyorum aslinda ben kendim yer vermesem utanirim
Bayanlara yer veriomus madalya mi takalim
Ben hic gormedim karilari taciz edeni senin gini erkeksiler yalakalar yer verdikce gotleri daha cok kalkatmr sanki saglam degiller
Anan bacin varmi? O skisiklikda erkekle dip dibe durmasini istermsn totos eksiltiymis buyudu gel
varsa var ln sanane baskasının namusundan
ak ergenı ben ayakta gıden bır suru karı gordum hıcbırıne de tacız edılmedı otme sımdı ben vermıyorum var mı dıycegın beter olsun hepsı banane zorlarına gıdıyosa bınsınler taksıye srtukler elın suslusune yer vermem ben yaslı olursa ancak baska turlu olmaz
senın gıbı pcler yuzunden kadınların gotu kalktı zaten
kesinlikle katılıyorum.
tabikide yaşlı hamile ya da kendini kötü hissettiği her halinden belli olan birine tabikide yer verilmeli.
ama bizlerde insanız hasta olabiliriz. yorgun olabiliriz saygı ısteyen ınsanların da saygı gostermesı lazım.
agız dalasını hakarete dahi ulaştırabiliyorlar..
gözleriyle küfür ediyorlar (genellemiyorum ama bahsettiğim tavırda insanlarla aynı toplu tasıma araclarında bulunmuslugum oldu.)
saygı karsılıklı gosterılmesı gereken bısey.
Ben hem yaşlılara hem de engellilere yer veriyorum. Geçtiğim günlerde benden küçük bir kadına metrobüs çok sıkışık olduğu için yer verdim. Hatta başkası için yer istediğim bile oluyor. Yeni nesil bu konuda kötü bunu rahatlıkla söyleyebilirim kimse yer verme derdin de değil.
yaslıyı engellıyı anlarım da kendınden kucuk karıya neden yer verıyosun ole bısı yok ayakta gıtsın saglıklıysa
Aslında genç kızlara yer vermem ama mesafe çok kısaydı ve malum metrobüs çok sıkışıktı. Ondan dolayı yer verdim. Asla genç bir kıza yer verilmesi taraftarı da değilimdir. Yer verdikten sonrada aracın öbür tarafına yürüdüm ve ters taraftaki pencereye baktım. Seni anlıyorum @reısıcumhurr ama bu sefer böyle denk geldi.
hee bır yorum okudum dıyor kı kız erkek yer beklıyosa onun erkeklıgını sorgulamak lazım ben de o yorumu gordum sınırlendım
kendılerı yer bekleyınce de kadınlıklarını sorgulasınlar o zaman
Daha öncede yer verdim yine olsa yine veririm yerimi. Hiçbir zamanda kötü bir sözle karşılaşmadım. Benim de anneannemi dedemi toplu taşıma araçlarında ayakta beklerken düşünüyorum kıyamıyorum. Gencim ayakta da giderim.
En iyi Görüş olmalı :)
Valla ben empati kuruyorum bir yaşan sonra ayakta durmak bile işkence gibi geliyo insana ve böyle birine yer vermiyosa bir genç çemkirmeleri doğal bence bir de şöyle düşünmek lazım onların zamanında asla yaşlılar ayaktayken oturulmazdı yani onlara göre çok çok ayıp bir davranış bu onlar böyle görmüşler hep. Kısacası çemkirmeseler çok daha saygı duyarsın bu doğru ama çemkirirse de çok da haksız olmaz
Bende verilmesi gereken insanlara veriyorum ama elinde pazar cantasiyla gezmelere giden teyzeler madem ayakta duramicak kadar kotusunuz oturun evinizde sırtlarında kilolarca çantası olan öğrencilere sabahtan akşama kadar ayakta duran calisan insanlara yazık değil mi kafaları basmiyo bir turlu...
Bugune kadar boyle birsey yapan bir teyze gormedim. Ama yaslilara artik yer vermeyen, hic birsekilde orali olmayan cok genc goruyorum. Ve bu yillar gectikce artiyor. Burada en cok sikayetci olmasi gereken tabi yasli teyzeler haklida olsa haksizda her ne kosulda olursa olsun.
Bazılarına yer veriyorsun eyv bazılarıda çok igneli laf söylüyor denk gelmedi bana öylesi ama yer vermiyorsa o onun ayıbıdır benim kardeşim kucagımdaydı kimse kalkıpta yer vermedi ayakta kaldım resmen çocukla araba fren yaptı az kaldı düşüyorduk kardeşimle sonunda biri kalktıda öyle oturduk
O da onlarin terbiyesizligi iste.
yaslilara ve hamile olan bayanlara yerimi veririm..
ama gezmeden geliyorken boya küpü olmus birde üstten üsten bakanlara vermiyom
Ben hep yer veriyorum ama bazen çok yorgun oluyorum ya. Zaten evden 7de çıkıyorum 9a kadar giremiyorum genciz diye yorulmuyor değiliz ya. Hani yer vermiyorsak bir sebebi vardır kaldı ki yaşlılara yer vereceğiz diye bir zorunluluk yok bu vicdani bir şey. Haklısınız yani
bu gun basıma gelen olayı anlatıorum. bı kalabalık teyze grubu bı anda onume atladılar otobüse bıneceken. ve ' amaan nasıl olsa onların yerını bız alıcaz barı onden gecelım' dedı.
ya ben zaten otobusde oturmayı sevmem butun gun oturuyorum 20 dk ayakda durmak benı kasmaz. ama bu küstahlık nıye? zaten herkes senın yaslı olduğunun farkında zaten görmezden gelen yok ama bu tavır artık cok can sıkıcı bence.
butun gun nıye oturuyosun
@reısıcumhurr masa bası takılıyorum ondan
he anladım
bı ıs var mı masa bası bana gore ya :D
@superadammm is veren miyim ben :D
ıs lazım ondan belkı ıs vardır dıye :D
Haftada 3 kez iğne oluyorum. Gidip gelirken ayrı ayrı yarım saat yol var. Eve dönerken kalkmıyorum. Ama laf falan atan da olmadı. Kusura bakmasınlar ama bayanlara hiç bir zaman vermiyorum. Madem eşitiz ne farkeder kimin ayakta olduğu. Bir kere göreyim bir bayanın aynı yaşta bir erkeğe yer verdiğini otobüse binerden bir daha şerefszm.
Bayanlarin ak yaslilar dii zaten saglikli birine neden yer vericen
yok o anlamda demedim hani diyorlar ya centilmenlik falan filan hikaye.
Ne alaka centilmenlikle sktirsn gtsnler ak karilari
Kendileri centilmen olsun umrunda degil
Gotleri rahat edecek die ben neden yerimden olayim saglikli birine yer verilir mi hic
şimdi şöyle bir şey var. akşama kadar kankileriyle kısır sarma yiyorlar gün yapıyorlar. tam bizim okul çıkışımızda evlerine gitmeye kalkıyorlar. hiç kusura bakmasınlar valla ben yer mer vermiyorum.
ne ayıp
ayıpsa ayıp napalım. sabahtan akşama kadar ders ders ders kafamız şişiyor. onlar tabi çalsın sazlar oynasın kızlar modundalar.
Ne ayıbı ya. Helal olsun kardeşim.
eyvallah kardeşim
Ahaha haklısın:)
unutmuş gitmiştim ya bu cevabımı sağol:)
Bende unutmustum sorumu hortlatilana kadar :))
Yorum yazmisken fikrini begendigimi demeden gecmeyeyim, gec oldu biraz ama :)
teşekkür ederim:)
12 saat ayakta calisan 1 insanim yer vermiyorum kulakli takip gözleri kapatiyom otobüsle gidip geliyorum işe başkentte 65 yaş üzeri bedava binen yaşli insanlarimiz bezdiriyo adam ekmek almaya ulusa-kizilaya gidiyo yer istiyo kedi gibi bakişlari son derece hanim efendiye katiliyorum homurtulu seslerine aldiris etmiyorum artik çünkü iyi niyeti suistimal ediyolar ne yazikki
Belki ben 24 saattir uykusuzum ve yola arabamla çıkıp ne kendimin ne de başkasının hayatını tehlikeye atmak yerine toplu taşıma aracını kullanıyorsam ve yer vericek halim yok diyelim.
Peki bunun üstüne yüzüme dik dik bakılınca ben yine haksız oluyorsam derim ki burası Türkiye' dir.
Başıma gelen bir olay.
Metroda tam oturdum durakta bir kadın bindi önüme geldi dikildi. Yaşı 60 veya üstü idi bakımlıydı. Kalktım ve buyrun lütfen dedim. Yok teşekkür ederim çalışıyorsunuz zahmet etmeyin dedi. Olurmu lütfen buyrun dedim. Bana ben okadar yaşlımıyım diye çıkıştı :)
birde şöyle bir durum oluyor mesela işten çıkıyorsun yorgun argın otobüse biniyorsun ama teyze geliyor gün yapmış komşusuyla gününü gün ediyor e şimdi ben buna yer vermelimiyim yani yorgun değilsem veririm ya da çok uzak bir yere gitmiyorsam yer veririm ama ben yorgunsam biri beni uyarmadığı sürece yer vermem
Yaa elbet yer vermek lazimda iste oyle anlar oluyor ki gece mesaisinden donuyorsundur tum gece calismissindir sonra otobusle yarim saat bir saat yol gidicen ayakta duramion cadoloz teyzem yer ister ve sirretlesir bende vermem. Normalde ztn otobus bos degilse oturmam bile ayakta giderim.
Kendimden örnek vereyim, çoğu zaman işten okuldan dönerken o yaşlılardan daha yaşlı daha bitkin oluyorum, böyle durumlarda gezmekten dönen yaşlılara yer veremem o yüzden de çok çok yaşlı olmadığı veya engelli ya da hamile olmadığı müddetçe kalkmam..
Yaşlı teyzenin tepkisi gayet doğal taşıda koymuş doğal olarak.. çünkü eskiden gelen bir hoşgörünün artık unutulmuş olmasını yaşlıların kabul edememesi kadar doğal bir durum yok.. bizlerde yaşlanacağız bizimde yaşlılarımız var vs. vs. vs bunun bir düzen içinde gitmesi gerekir. yanınıza bir yaşlı yakınınız ile bindiğinizde olayı daha net idrak edebiliyosunuz
Bence en başından haksızlar. Zaten otobüse minibüse binip de gerçekten oturmaya ihtiyacı olanlar x kişiyse, sırf ayakta durmak zoruna gidiyor diye 40'lı 50'li yaşlarını "büyük" addeden insanlar 100x. olayın %99'unda zaten yer vermeye gerek yok yani, gitsinler kime trip atıyorlarsa atsınlar.
Bence yaşlılara yer vermeyen bildin öküzdür. Yaşlanınca anlarsınız onların ne rahatsızlıkları olup ne ne ağrılar çektiğini düşünün şurda üşütüp grip olsak bile ayakta duracak halimiz kalmıyor iki dakika ayakta yolculuk yapacak olsak ona buna çatacak konuma geliyoruz onlar yaşlı ve hasta halleriyle napsın?
kesinlikle haksizlar ben onca saat yer bulayim diye beklemisim... is guc var spor yapiyorum halim olmuyo zaten teyzemiz komsununa gidip dedikodu yapicak diye yer verecek degilim... he cok sismandir falan ya da cok yaslidir istemeden veririm ama oyle kapali kadinlar ya siz oturun gencler varken falan diye gozume bakinca sinir oluyorum hic yer vermiyorum kimse kusurabakmasin gidin taksiye binin ozaman
ne de olsa yaşlı... yani belli bir yaştan sonra insanlar olgunluklarını kaybede biliyor ve densizce laflar konuşa biliyorlar. bu o yaşlı insanın ayakta durması gerektiği anlamına ya da haksız olduğu anlamına gelmez. ben kendi görüşümü söyleyim o yaşlı olduğu halde o yaşlı insanlara yok güne gidiyolarmış yok gezip tozuyorlarmış gibi bahaneler ardına saklanıp yer vermeyen piç kurularına kızdığım kadar o piç kurularına o terbiyeyi veren piç anne ve babalarına da bir okadar kızmaktayım.
Bu mesele bir zorunluluk değil öncelikle ülkemiz insanlarının bunu idrak etmeleri gerek. İyi niyetle yapılan bir çok eylemde olduğu gibi bu mesele de suistimal ediliyor. Kişi kendi isteğiyle yer verdiğinde oturmaktır doğru olan. Oturan genç kalkmayarak hata yapıyorsa, teyzeler laf atarak yüzsüzleşiyor ve iki kat fazla hata yapıyorlar. Yanlışı yanlışla düzeltmeye çalışıyorlar. Kişi yer vermiyorsa, kimsenin ona kalk demeye hakkı olamaz.
Ayakta duramayacak olanları bu yorumun dışında tutuyorum bu arada.
Dikimevinden amca binmiş elinde ekmek poşeti "Bilal bugün ekmek almaya ulusa gittim yarın da kızılaya inmeyi düşünüyorum kıs kıs kıs" bedava ya ahiret otobüsü gibi mübarek Ankara'da yaşayan bilir öğrencinin otobüste ayakta gidişini.
İyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir, demişler. Empati kurmak gerek bazen. Düşünüyorum ben bu yaşta böyle yorgunsam yaşlılar nasıldır diye ve bir anda dirilip yer veriyorum. Genelde herkeste yer veriyor. Bir kaç kişiyi görmezden gelirsek..
Kalkıp yer verdikten sonra bir teşekkürü bile çok gören indan tipine iyilik yapılmaz.
Insan*
saygı kavramını ele alırsak yer verılmesi söz konusu lakin yer verilecek dıye bır kural yok. bakıyorum sabahın köründe ya da akşamın oaydos saatınde elınde poşetler yanlarında çocuklar süslenmiş püslenmiş, bir de yanındakı yol arkadaşıyla konsuyor ki duyuyorum gezmeye gıtmısler. yazıklar olsun yaa bırakın ınsanlar rahat rahat işlerine okullarına gıtsınler ondan sonra nereye gıtceksenız gıdersınız !!!
Bos insanlar iste
Hayır arkadaş her zaman yer veririmde hayvan gibi yemek yiyorlar hayvanı gibi kilo alıyorlar ayakta duramiyorlar sonra bize yer verin diyorlar az yiyin arkadaş ben iki durak sonra incek teyzeye yol veriyorum 15 durak sonra incegim yere kadar ayakta kalıyorum
Bazilari beni deli ediyor yan ggencim tamm ama harika dincim anlamina gelmiyor ki bir belki cok yoruldum öluyorum o gun yorgunluktan ne biliyorsun degil mi ama? Bunu dillendirmeye gerek yok yani ya da iste kizim cliugum brn ayakta duramiyorum yasliyim senin icinde uygunsa yerine oturabikir miyim felan de canimi ye yani yorgunluktan öluyor bile olsam o tatli tatli konustugu icin bile yer veririm yani
günlere gidip, pasta börek yemiş teyzeler belki 10 saat çalışmış adama belki sınavdan çıkmış bir öğrenciye belki de dış görünüşünde bazı rahatsızlıkları belli olmayan insanlara gelip trip atıyorlar. bizler kalkalım diye göbekleriyle fortlamaları ve ayaklarımıza basmaları cabası.
Haklılar her şekilde ama bir o kadar da haksızlar kendi evlatları da diğer teyzelere yer vermiyor her teyze terbiye vermiş olsa evlatlarına hiç bu sorunlar yaşanmaz sizide tebrik ederim geleceğinizi düşünüp bu dünyanın etme bulma dünyası olduğunu bildiğiniz için
Abicim millet işe gidiyor yaşlı amcalar teyzeler sabahın köründe hastaneye gidenler hariç bir yerlere gidiyorlar. yer veriyorum ama onlarında biraz duyarlı olması lazım bence.. sırf otobusler onlara bedava diye geziyorlar. ekmek almaya bile Ankara dikmenden ulusa giden var
bende vermem yer geçen minübüsteyim tıka basa dolu ben oturuyorum arka tarafta kücük bir çocuk var annesiyle neymiş çocuk eziliyormuş arkadan bir kadın diyor bana diyor önde genç oturuyor önde genç oturuyor 10 dk bunu dedi inadına kalkmadım vermedim yer inecegim yerde kalktım indim münübüsten
sokarım saygısına taksi tutsunlar o zaman s*kimde degil açık ve net
Helal olsun kimse kimseye yer vermek zorunda degil
@reısıcumhurr eyvallah kardeşim bizde çocuk olduk hep ayakta gidiyordum
Aynen ne yer vericen ya tapulu mallari sanki
Aynen cok iyi noktaya parmak basmışsın onca saat geziyosun dolanıyosun biniyosun arabaya genç birini görünce gözlerinin içine dik dik bakıyo hayır yani sana yer vermke zorında değilim bu bir nezaket davranışıdır ama gelde bunu anlat böyle yapanlara acıkcası yer vermiyorum ama içim gidince dayanamıyom yinede veriyorum..
Hayır çok haklısın ve kesinlikle tek değilsin yahu ben yer veriyorum ama o gün bayıldım biride nasılsın demedi alışmış millet rahata. Kaldırımda bizi itiyorlar hadi yavrum falan kendileri durup dedikodu yapıyo ama :@
@lazkiziçağla İnsanlar yaşlanınca daha bir çekilmez olurlar , huysuzlaşırlar, herşeye mırın kırın ederler,, sen otobüste gördüğün kaç tane yaşlı insana nasılsın dedin? azıcık katlanmak gerek onların o hallerine...
oturanlar gözlerini cama çevirdikleri için, hal dili ile yer istediklerini gösteremiyorlar. ima'nın her türlüsü çirkinleştiriyor katılıyorum.. yanına kadar gelip kalk ben yaşlıyım görmüyormusun desinler utandırsınlar daha iyi:))
Otobüste teyzeye yer verdikten sonra topllayarak orta sıralara doğru yürüdüm, madem keyfimi bozdu azıcık vicdanı sızlasın istedim.
iyi fikirmiş denemem lazım :D
Haklılar. Biz genciz ayakta durabiliriz onlar yaşlı yorulurlar benim vicdanım elvermez. Ama yaşlı biri ayakta durmakta zorlanırken oturup istifini bozmayan gence gıcık olurum. Hatta kalk ordan derim yani