5 sene önce üniversitedeyken sevgilimden hamile kaldım. hata ya işte. bebeği istemediğini söyledi aldıralım yanında olurum dedi ama ben yapamadım. aldırmayınca ayrıldı ve başka şehre gitti o gün bu gündür ne aradı ne sordu kendi çocuğunu beni de aynı şekilde. babam beni evlatlıktan reddetti evden attı kimse yanımda olmadı kendi başımın çaresine baktım hep. kendim yaşamaya çalıştım bi başıma hamileyken hem okula gittim hem çalıştım doğumumda bile kimse yoktu hep tektim
biraz önce beni aradı onca yıldan sonra numaramı nerden bulduğunu bile bilmiyorum arayınca şok oldum. çok pişman olduğunu kabus görmekten artık uyuyamadığını çocuğuma bakmak babalık yapmak istediğini söyledi. telefonda ağlamaktan bişey diyemedim sadece kapattım telefonu suratına. ne diyeceğimi de bilmiyorum cevap olarak çünkü bana yaşattığı şeyleri affedemiyorum onun yüzünden çok zor şeyler yaşadım. benim de kızımın da daha güzel bir hayatı olabilirdi. ama kızımın da babasız büyüyecek olması beni üzüyor. soracak kimsem olmadığı için sizden fikir almaya geldim. kabul edip kızım için affetmeli miyim yoksa hiç bulaşmamalı mıyım bilmiyorum.
şimdiden bütün cevaplarınız için çok teşekkür ederim 🙏🏻
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Geçmiş olsun ve size maşaAllah, Rabb'im yar ve yardımcınız olsun, güç kuvvet versin, takdir ettim, helal olsun! 😊
Ne güzel insansınız! 😊
Her insan hata eder. Hata biz insanlar içindir ama böyle bir şeye hata demek, yanlış olur!
Yaşayan sensin, kim bilir sana neden geri dönmek istiyor, Allah bilir, dilin kemiği yok her şeyi söyler, parmaklar da yazar...
Ben böyle bir durumda olsam, mesela eşim beni çocuğum ile bırakıp gitse ve bir sene dahi olsa bir sene sonra gelse zerre umrumda olmaz, olamaz, benim için ölmüştür!
Canı cehenneme, lanet olası pislik!
Ben başkalarının ipi ile kuyuya inmem, düşeceksem, kendi ipim ile inerken düşeyim. En azından ben yaptım derim. Sana yaptıklarını düşün ve içinden geleni yap!
Ben babamı hiç görmedim ama hayal meyal hatırlıyorum. Kız kardeşim hiç görmedi. Kız kardeşim doğduktan birkaç ay sonra vefat etmişti babam. Babasız da bir çocuk büyür. Kötü bir baba ile büyümektense babasız büyümesi daha evladır, iyidir!
Başının çaresine nasıl baktın, ne iş yapıyorsun, nasıl geçiniyorsun?
Rabb'im yardımcımız olsun...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 746 cevap paylaştı. Bu platformda hiç bir soruya cevap verirken bu kadar düşündüğümü hatırlamıyorum. Çok zor bir karar. Bir kere bu adam asla affedilmez. Özellikle de sana yaşattıklarından sonra. Ama asıl ben ailende takıldım. Bir insan hata yaptı diye çocuğunu nasıl reddeder. Benim de kızım var ve ne hata yaparsa yapsın daima ona kol kanat gererim. Asla ortada bırakmam. Kızıma da çocuğuna da sahip çıkarım. Senin ailenin de o şerefsizden aşağı kalır yanı yok. Bunu sadece içimi dökmek için yazdım. Sorunla alakası yok. Ama bir gün onlar da vicdan yapıp seni arar. Çocuğunun babasını affetme. Asla. Yaptığının bir bedeli olmalı. Ancak o çocuğun babasını tanımasına da imkan vermen gerekir. Şimdi olmasa bile, bir şekilde, bir zaman görüşecekler. Bu sefer de kızın sana hesap soracak. Neden engelledin diye. Kızı ile ilgilensin. Onun ihtiyaçlarını karşılasın. Sonuçta yanlış dahi yapmış olsa da o kızının babası. Ancak kendi hayatına böyle birini sokma. Sen güçlü bir kadınsın. Taktir edilecek, eli ayağı öpülecek bir insansın. Mücadeleye devam et. Hayat mücadelende sana kolaylıklar dilerim.
95 Yorumla- +1 yıl
♥️♥️
- +1 yıl
Yaaa abi çok güzel yazmışsınnn. Aynen öyle
- +1 yıl
Çok güzel yazmışsın birader.
Sevgilini 5. Yılda durduran motivasyon neydi acaba. Çocuk 18'ine geldiğinde ortaya çıksaymış bari. Çocuğunun doğumunu görmeyen bebekliğini görmeyen o duyguyu tatmayan bir baba ne kadar babalık yapabilir merak ediyorum doğrusu. Yaptığınız hatayı yargılamanın da bir anlamı yok geçmiş gitmiş. Ama en azından çocuğuna sen sahip çıkmışsın. Haberlerde görüyoruz hep. Genç yaşında hamile kalıp doğurduktan sonra ailesi kabul etmez diye çocuğunu çöp kutusuna cami avlusuna bırakan tuhaf yaratıklar var. O yüzden anneliğinize saygı duyuyorum. Vicdanlı birisine benziyorsunuz. Vicdanınızın sesini dinleyin.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk özellikle kız çocuğu ise onca zaman sonra babayla bir araya gelince o içindeki boşluk hissi asla geçmiyor.. Ne yaparsanız yapın asla doğduğu günden beri babasının sevgisiyle büyümüş bir kız çocuğu ile duyguları, bakış açısı, psikolojisi aynı olmuyor.. Bir babası olduğunu bilsin diyorsan tabiki git görüştür, ama ileride yaşı oturdukça babasının onu annesi ona hamileyken dahi istemediğini öğrendiği zaman bir kez daha yararlanacak.. Şimdiki yaşlarında da babaya karşı hep nötr olacak.
Babası tarafından sevilmemiş ya da babası tarafından kabullenilmemiş kız çocuklarının hisleri çok karmaşıktır. Sürüsünden ayrı düşmüş bir kuş gibi hissediyorsun kendini böyle zamanlarda. Üstünde masmavi bir gökyüzü var ama kanatların yok… Kanatların oluyor ama uçmaya cesaretin yok…
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
+1 yılNe dersen de yüzsüz birisi olduğu için 🙃 seni takmayacak gadası
00 Yorumla
+1 yılÇok zor bi durum öncelikle Allah yardımcın olsun. Adam gibi bi adam olamamış şimdiye dek bu aşikar ama neticede çocuğun babası. Ve onları gorusturmemek sana yakışmaz. Bi çocuk için ebeveynlerinden birinin kaybı çok acıdır her zaman hele ki hayatta olup ayrı olmak çok daha acı olur. Çocuğun için görüş bence, çocuk babasıyla tanissin, o adam çocuğun ihtiyaçlarını karsilasin. Sen ilerleyen süreçte kndi adına da affetmek istersen affedersin , buna hemen karar vermek zorunda değilsin. Yaptığı çok cok büyük bi hata. Affedilir mi bilmem. Herkes yol ver gitsin demiş ama bu tek boyutlu bi şey değil ve hemen karar verilebilecek bir şey değil. Ve çocukla görüşme konusunda engel olunmamali diye düşünüyorum
20 Yorumla
+1 yılKnk simdi 5 yildir her seyi kendin halletmissin cocuklari buyutmesinin en zor donemi zaten ilk yaslari bu evreyi asmissin zaten ve tek basina yapmissin bh saatten sonra hayatina girse babalik yaosa ne degsiicek? Sadece sana zarati olucak hem cocugun psikolojisinide bozabilir nasil bozar diyeceksen badi geldi kizimdir carttir curttur ne biliyon yine birak gitmiyecegini? Eger tssgi olsaydi 5 sene once zaten sahip cikardi o cocugu sonucta tek basina dogurmadin deme sen zoelugu cek buyut cocugu ohh i nasiplensin sktrsin gitsin hayatina alma pisman olan sen olursun ona bir sey olmaz vicdani olsaydi 5 sene ince gisgerirdi bunu dmeek ki yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBuna ne cevap verilir inan bilemedim.
Yaşadığın onca acıyı ve eziyeti yok sayman imkansız. Bir çocuğu babasızlığa mahkum ekmek ne kadar doğru olur onu da bilemedim.
Bence çok net sınırlar koyarak ara bir formül bulmalısın.. Seninle merhaba, merhaba dışında asla bir ilişkisi olmamalı. Bunca zaman sonra senin hayatında yer almamalı ama kızıyla görüşmesi gerekiyor. Kızın büyüdüğü zaman babasının eksikliği çok hissedecek ve belki sana hesap soracak.
Madem babası o zaman maddi ve manevi olarak kızına destek çıkması gerekiyor. Kızının büyümesinde, gelişmesinde, eğitiminde ve özel anlarında yanında olması için fırsat verilmeli.
Neler yaşadığını, bugüne nasıl geldiğini en iyi sen biliyorsun. Eminim doğru kararı verecek akla ve vicdana sahipsin. Ne karar verirsen ver, kararının arkasında dur, pişman olma.
11 Yorumla- +1 yıl
O kadar güzel yazmışsınız kii.. Aynen öyle
+1 yılAsla kabul etme derim çünkü en çok ihtiyacın olan bir zamanda yanında olmamış bu insan şimdi geri döndüğünde en ufak bir pürüz olduğunda yine gidebilir ve bu kez kızın da bu gidişi görecek şahit olacak kendin için değilse bile kızın için affetme asıl kızını böyle insanlardan koru çünkü kız çocukları babaları yüzünden yaşarlar birçok şeyi kızına hem anne hem baba olabilirsin ❤️
30 Yorumla
+1 yılYiaaaaa kadıııınnn gibi kadınnnnn beeee. Okurken gözlerim dolduuuu. Allah sana bağışlasın kızını inşallah. İnan ki imrendim sana, cesaretine, gücüne, merhametine.. Hayat ya bu, olmaz dediğin şeyler olabiliyor işte bazen. Artık olan olmuş sen önüne bak. O şahıs da yapmış bir cahillik, hiç yapmaması gereken bir şeyi yapmış korkak yaklaşmış, merhametten uzak davranmış. Rabbim büyüktür. Kızın için bir şans ver derim ben🩷🩷
10 Yorumla
+1 yılArkadaşlar her şey peri masalından oluşmuyor sizin dediğiniz gibi reddet diyerek onla konuş neden geri geldiğini nekadar aradığını falan ama telefonla değil gidin bir yerde buluşun kızınada bir şey deme eğer reddedersen kalbi kırılmasın eğer kalbin niyetinin iyi olduğunu söylüyorsa ikinci şansı ver 2inizde gençtiniz hata yapabilirsiniz normal ben bu süreçte gördüğü kabusların onun psikolojisini etkilediğini ve sana karşı pişman olduğunu görüyorum ama eğer reddedersen de kızınla bağını kestirtme bir kızın kesinlikle babasını görmesi en azından her ay bir kere görme hakkı var babasız büyürse gelecekte birtakım zorluklar yaşar
10 Yorumla
+1 yılKızına babalık yapması için onu affetmene gerek yok. Farzet ki boşanmış insanlarısınız. Seni bu halde bırakıp giden adam elbette ki sana haksızlık etmiştir. Ama onu eş diye kabul edersen en büyük haksızlığı asıl sen kendine yapmış olacaksın. Bide rüyalarından vicdan azabından aramış. Yani anlayacağın seni sevdiği yok. Kızıyla arasınada girme dilediği kadar evladını görme hakkına sahiptir. Ne kadar bırakıp gitsede. Sonuçta biyolojik babası. Eminim zamanla kızını çok sever ve sahip çıkar. Kızını asla babasından ayırma çünkü evladının babasına çok ihtiyacı olacaktır hayatın her safhasında.
11 Yorumla- +1 yıl
Öyle karaktersiz bi babayı kim ne yapsın, ileride çocuğu büyüdüğünde evlenmeden bi zevk için olduğunu, üstelik sahip çıkmayıp bu hayatta yaşanılabilecek en ağır şeyleri yaşamış , aile evinden atılmak nedir bilir misin, affedilmez öyle şerefsiz birisi, umarım ölür gider o çocuk babasız daha iyi şekilde yetişir emin ol.
Seni yüz üstü bırak birine bidaha nasıl güvene bileceksin ona verebileceğin en düzgün cvb seni 1 kere hayatima aldım hersimden oldum 2 kez bunu yapımiyacagim demen gerekli benim fikrim asla ama asla kabul etme belini çok şey görmüş yasamisin kendi aylarının üstünde dura biliyosun şenlerdir gelir çocuğunu görürü gider ilerisi yok
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 611 cevap paylaştı. Bu durumlarda ne olursa olsun bencilce dusunulmemeli evet canını çok yakmış bir başına kalmissin ama ortada bir çocuk var ve o çocuğun bir baba sevgisine de ihtiyacı var. Sen elinden geleni yapsan da o çocuk babası olmadığı için gelişimini tamamlayamayacak. Bence ona şans ver ama bunu çocuğun için yap.
10 Yorumla
+1 yılBöyle durumlarda hep yapıcı olurum hiç yıkıcı olmam. Fakat hamile olduğunu bile bile seni ve çocuğunu meçhule terk edip 5 yıl boyunca sesi soluğu çıkmayan birinin şu saatten sonra da sizle işi olmamalı bence. Düzenini kurdun mu? Maddi anlamda ne durumdasin?
13 Yorumla- +1 yıl
Bende bunu yazmak icin gelmiştim buraya. Herşeyi duzeltikten sonra sizinle işi olmamali. Guclu bir kadinsin zorlu sureclerden gecmişin hersey duzeltmişken hic bir şekilde bozma derim huzurunu
- +1 yıl
Ayrica burada kizin babasi icin göruşun tanisin diyenler var dinleme. Seni bu zorluklarla birakip giden yarin obur gun başka zorlukta yine gider ve kizin bu sefer buna şahit olur ve cok uzulur. Ayrica aynisi yaşadim annem cocuklar babasiz buyumesin diye babami affeti keşke affetmeseydi herseyi mahf etti 3 kardeş olarak ve annemde dahil hepimizin piskolosjini bozdu.
- +1 yıl
Kesinlikle öyle. Kadın hayatının en büyük zorluklarını yaşarken tek başına anne olup doğurup 5 yaşına getirirkrn o hayatının en güzel yıllarını yaşadı gezdi tozdu takıldı hevesini aldı. İş evlilik boyutuna gelince düze çıkmış ve halen evlenmedigine göre kendine cekebilecegini sanarak adım atıyor. Yemin ederim şu sitede denk geldiğim en adice hareketlerden biri
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBabalık yapma isteğinde samimi olduğundan emin olabilirsen, onu bundan mahrum etme. Hayatta herkes ikinci bir şansı hak eder. Senin onunla bir ilişkin olmayacaksa bile, babalık yapmak istiyorsa bu onun hakkı, maddi ve manevi tüm sorumluluklarını üstlenmek şartıyla. Geleyim iki seveyim öpüp koklayayım şeklinde değil. Bu durum, yıllar sonra pişman olup geri dönen eski sevgili durumu değil, ortada bir masum çocuk var, babasını tanımak onun da hakkı.
00 Yorumla
+1 yılVicdan azabımı çekmiş dürzü seni o halde terketti evladının dünyaya geldiğinde aklı nerdeydi sen bilirsin tabi ama hayatını maf etmesine izin verme derim cocugun babasız büyüye bilir ama ilerde çocuğunu senden ayırıp koparırsa babasıyım deyip işte o zaman hersey daha kötü olur iyi düşünmelisin kardeşim Allah yar ve yardımcın olsun insallah kardeşim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılYaptıklarının affedilecek bir yanı asla yok. Direkt olarak gel tamam artık bizimle yaşayabilirsin de denmez. Sadece kızın için haftada birkaç kere dışarıda halka açık yerlerde buluşup en azından kızının babasını tanıması yeterli olur. Daha sonraları bakarsın gerçekten pişman mı, doğru düzgün davranıyor mu. Ona göre belki samimiyeti arttırırsın ancak olabildiğimce mesafeli ol. O kızının babası olabilir ancak lütfen bundan sonra senin hiçbir şeyin olmasın.
00 Yorumla Bel sene ortada olmayan birini tekrar hayata almak zor karardır. Tabi ortada çocukta var. Tek başına bu yükü sırtlayabildiysen yola devam etmek güzeldir. Yoksa hayatına alıp zindan etmesi de olabilir. Karakterini en iyi sen biliyorsun kardeşim. Tek başına onca yükü taşımışsın yıllardır.
00 YorumlaBir insan öyle bi durumda çekip gidebiliyorsa basit bir kötülük olarak değerlendirilmez bence. Tokat atmak ya da paranı çalmak vs gibi bir şey değil bu. Bu gerçekten kötülük. Hatamı anladım vs bile dese ben güvenmezdim. Çocuğuma da yaklaştırmazdım. Bu kişi düzelemez bence.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 973 cevap paylaştı.
+1 yılGörüş ne istediğini öğren Ben çocuğunun babasinin sana yaptıklarının doğru olmadığını kesinlikle söylüyorum ama o yaşlarda bir erkek inanki çok cahildir çocuktur affette demiyorum Bazı şeyleri düzeltebilir belki en azından çocuğu nüfusuna alsın sahiplensin Görüş araştırma yap bu zamana kadar ne yapmış niye gelmiş Niyeti nedir
00 Yorumla Vicdanını rahatlatmak için aramıştır ne yaşadığını kimse bilemez, zor şeyler geçirmiş olmalısın hem insan doğduğu anı bebekliğini ilk adımlarını görmeden nasıl durabilir ki. Kabul etsen de kızın için edeceksin ve seni sevdiği için olmayacak bu karar senin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Affetme
Ama sonuçta babası, oda gençti eşeklik etti. Eşeklik ettiğinin farkında sonuçta aramış ulaşmış. Gerçekten babalık yapmaya heveslimi yoksa günah çıkartmaya mi çalışıyor onu anla. Mali konularda destek olsun kızın bütün masraflarını yık üstüne. Sanki sende hala aynı masraflarin varmış gibi kızın için para biriktir olurda giderse diye. Ama böyle pişman olup gelen adamlar gitmezler hele kız buna bir baba desin sen o zaman gör
00 Yorumla
+1 yılSeni bu şekilde terk edip giden bi adama güvenme derim. Bir anlık duygusallık kaplamıştır da aramıştır. Yarın tekrar bırakıp gitmeyeceği ne malum? Bu sefer kızın da üzülür hayat daha da kötü olur sen ve kızın için. İlla olacak demiyorum ama olursa çok üzülürsünüz. Bırak yaptığı hatayla yaşasın.
Kâbus görüyormuş pehhh.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Daldan dala kondu son durak olarak seni seçti... Türk filmine benzer hikayende o gittiği an son noktayı koymuş olmalıydın.. Şimdi dönse sana ve evladına iyi davransa. En fazla 1 sene sonra değişecek.. Muhtemelen boşlukta ve yoklukta... Lütfen dikkatli ol. Eğer hayatınızı düzene soktuysan, huzurunu bozma
00 Yorumlaçocukla tanıştırmayı hemen düşünme
kendisinden vukuatlı nüfus kağıdı, sabıka kaydı ve birde findesk raporu iste (hepsini karekodundan doğrula ama) bunlar olumsuzluk yoksa tek başına bi tanış görüş bakalım adam olabilimiş mi?
çocuğu tanıştıracaksan doğrudan baban falan diye yapma yine de yanında birisi olsun tek başına buluşmayın
10 Yorumla
+1 yılÇok hassas bir konu. Sadece çocuğunun değil seninde psikolojim yıpranmış bu konuda psikolojik destek almalısın. Daha sonra doğru kararı alabileceksin. Herkesin bir yorumu var doğru yanlış bilemem. Ama en azından psikolojik destek sonrası kendi aldığın bir kararla pişman olmazsın Allah yardımcın olsun gerçekten çok zor bir durum. Allah'a dua etmekten vazgeçme sana yol gösterecektir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla canım ne çektiysen bizim toplum yapimizdan çekmişsin kadının değeri sadece bacak arası bize rasmen hayvan gözüyle bakıyorlar bu ülkede neyse burası ayrı bir konu konuşucak kimsem yok demişsin sen çalışırken bebeğine kim bakıyordu, babası tekrar döndüyse çalışıp çalışmadığını Altan alta bir yokla seninle evlenmeye niyeti var mı başta bir görüştür kızını bir bak bakalım sana karşı nasıl baktin evlenmeye niyeti yok s*ktiri baş
013 Yorumla- +1 yıl
Evlenmese bile çocuğa babalık yapabilir. Soru sahibi ile erkeğin ilişkisi ayrı, çocuk ile babasının ilişkisi ayrı.
Cevap sahibi+1 yılHadi lan.
- +1 yıl
Biyolojik babası olduğunu aile mahkemesinde kanıtlarsa velayetini bile alır, dünyadan haberiniz yok.
- +1 yıl
Lanlı, lunlu konuşma, terbiyesizliğin lüzumu yok.
- +1 yıl
Türk kızlarının ağzı bozuk. Böyle bir tanesiyle de maalesef uzun süre evli kaldım.
Cevap sahibi+1 yılBirde tehdit var 😆😆😆 hiç bir şey yapamaz istediği kadar versin
- +1 yıl
Yoo, tehdit değil. Çocuğun babası olduğunu kanıtlamak için aile mahkemesine başvurur, Adli Tıp DNA testi yapar, biyolojik baba olduğu belli olur, soyadını verir. Sorumluluğunu da üstlenir, üstlenmek zorundadır.
Cevap sahibi+1 yılBizde geçtik bu yollardan koçum kime ne anlatıyorsun istediği kadar kanıtlasin çocuğu annesinden alamaz boş yapma
- +1 yıl
Çocuğu anneden almasından bahsetmiyorum. Babalık ilişkisi kurulmasından bahsediyorum. Çocuğu ile ilişki kurmasını kimse engelleyemez. Annenin çocuğa kötü muamelesi durumunda Aile Bakanlığı devreye girer, çocuk babaya bile verilebilir. Türk hukuku vakalar özelinde çalışır. Her olayda aynı karar verilmez.
Cevap sahibi+1 yılŞimdide yan dön 😄😄 daha hamileyken bırakıp gittiyse öyle bir engeller ki şaşarsın annenin çocuğuna kötü muamele yaptığını nerden çıkardın bunu kanıtlasan bile çok zor alırsın kadın çocuğuna şiddet uyguladiginda bile vermiyorlar velayeti ona göre... sen o çocuğu... alırsın.
- +1 yıl
Gebe iken bırakmış olması, babalık ilişkisinin kurulmasına engel değil. Belli ki hukuktan haberin yok.
- +1 yıl
Velayetini alması özel şartlara bağlı, ancak görüşmesi, ilişki kurması engellenmez.
Cevap sahibi+1 yılBence senin yok bizzat içinden geçtim bunların 😉 kadını hamileyken bırakıp gitmicektin p*zevenk
Gizli Üye(18-24)+1 yılBiz kadınların belki en büyük sorunu duygularla hareket edip hayatın gerçeklerini arka plana itmemiz. Yorumlara bakıyorum da erkekler mantığıyla cevap verirken, kadınların çoğu sanki hayal dünyasında yaşıyormuşuz gibi cevaplamışlar. Sanıyorum ki aynı yaştaydınız hemen hemen, ve senin aldığın sorumluluğu o erkek haliyle alamamış yani ben buna adamlık demem şahsen. Şimdi çocuğum babasız büyümesin diye affedeyim diyeceksin ama bazen ilgisiz sorumsuz kötü bir baba olacağına hiç olmaması inan daha iyidir, çocuğuna yapacağın en büyük iyilik duygusal ya da dramatik değil ayakları yere sağlam basan ve mantığıyla hareket eden güçlü kadın gibi karar vermektir diye düsünüyorum.. umarım her şey sizin için iyi olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEmin ol hayatınıza girince seni ve çocuğunu kendine alıştırıp tekrar yüz üstü bırakacak. Sen atlatsanda çocuğun atlatamayabilir. Babasız kalması böyle hayalkırıklığı yaşamasından iyidir emin ol.
Arkadaş vicdanını rahatlatmak için aramış belli ki. 5 yıldır nerdeymiş? Hiç bulaşma derim.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Abazan kalmıştır bekarlığa çözüm olarak seni kullanmaya karar vermiştir. Çocuk üzerinden yürümeyi düşünmüştür. 5 yıllık bir süreçte hayat normal kabul edilen bir hal alır kimsenin aklına kimse gelmez bu bir yalandan ibaret.
02 Yorumla
Soran+1 yılkabul etmemeli miyim yani?
+1 yılBence direkt reddetme bir şansi hak eder gercekten pisman gibi geldi bana. Konusun anlasin. Hareletlerinden tavirlarindan anlarsin zaten pisman mi degil mi. Tavsiyem budur direkt reddetmemeye calis bir kez gorusun. Sevgiler.
10 YorumlaÇocuğuna babalık yapmasına izin vermelisin insan oğlu er ya da geç pışmanlık duyuyor yaptıklarından. Ama onunla bir gelecek kurma sakın bitti gitti sadece babalık yapmasına müsade et.
21 YorumlaBeş yıldır neredeymiş yaaah. Ona cevap belli bisiktirol.
Açık söylüyorum eşim beni aldatmış olsa Bile eğer benden hamileyse çocuk verim çocuğum sahip çıkarım. Çocuğuma da anasına da20 Yorumla
+1 yılEn zor zamanında seni bırakıp gitmesinin üstünü böyle kapatmaya çalışması kişinin başlı başına bir hata olmasının göstergesi zaten... Böyle bir babayla büyümesi kızına zarar da verebilir. Allah yardımcın olsun 🙏🏻
00 YorumlaBöyle bir durumda insan o adamı hayatına sokmamalı ama çocuklar da babalarından ayrı olmamalı. Tanısın, babasının soyadını alsın ama ayrı çiftler nasılsa o şekilde devam etmeli
10 Yorumla
+1 yılAsla barışma boşta kaldi cinsel hayatı için kullanacak ama kızın bırak tanissin bende babasız büyüdüm hafta sonları babamda kalırdım hafta ici annemde mahkeme kararıyla daha sonra istemedi ve anneme bağlandım babamın ne olduğunu görünce belki öyle olur ama asla kendini kullandırma kendi ayakların üzerinde dur
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç bulaşma Allah bilir neler geçiyor onun aklından. 5 senedir nerdeymiş? 1 yıl 2 yıl olsa anlarım. 5 yıl boyunca seni bir cehennemin içinde yapayalnız bırakmış. Şimdi daha beter cehennemde vicdan azabıyla yaşasın 50 yıl. Belki karşına çok vicdanlı merhametli mükemmel bir erkek çıkar. Kızına da baba olur. Çok güzel imkanlarınız olur inşallah
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEn zor anlarında yanında yokmuş, seni ve çocuğunu yüzüstü bırakıp gitmiş. Şimdimi aklına gelmiş. 3-5 ay değil, koca 5 sene geçmiş aradan, okadar zaman sonra pişmanlık duyması hiçmi hiç inandırıcı ve samimi gelmiyor. Yerinde olsam kabul etmezdim
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılKabul edilecek bunun acaba diye sorgulanacak yanı yok... Çocuktan uzak tutma arada görsün istediği kadar ama sen asla onunla muhatap bile olma... Kabuslarına bir ömür devam etsin...
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı. Bence hiç bulaşm akarakteri böyle olan bir adam yine aynı şeyleir yapar alıştırır seni sonr açeker gider daha büyük acı çekersin buzamana kadar başının çaresine bakmışsın zaten boş ver
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılKendi ayakların üzerinde durabiliyorsan kabul etmeyebilirsin ama kızım babasız büyümesin dersen affet çocuklar için babanın her zaman baslarinda olmasından yanayım
00 Yorumla
+1 yılSizi anlayamam ama bence bu hareketi "iyi/iyileşmiş" bir insan yapabilir. İsterseniz sıcaklık hissedip hissetmeyeceğinizi anlamak için görüşün?
00 Yorumla
+1 yılNumarani degistir. 2gün once onemi olmayan seyin 2 gün sonra önemi olmaz. Cocugu yaparken pisman olmadinno an o mantikliydi. Cocuk dogarken pisman olmadinno an o mantikliydi. Cocuk buyudu pisman olmadin o an o mantikliydi verecegin karardan pisman olma Şu an ne kadar verirsen şuanda o mantikli olan. Bana sorarsan hayatina devam et kendi ayaklarinin uzerinde guclu bir sekilde. Ne kadar guvenilir bilmem.
00 YorumlaKizinla tanıştır ve bilsin babasını ama sen asla kararından ve yolundan dönme bir kadın olarak çok zorlu yoldan geçmişsin bunlar kolay degil sana karşı bir duygusu olacaksa bile bunu sildir kafasında insanlar çocukları için yaşıyorlar sen de bu durumu böyle kabullen evet yaşadığın şeyleri asla ve asla unutma yasatana da unutturma.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı.
+1 yılanne olarak affet bu saatten sonra çocuğuna Bi faydası dokunsun bari masrafları falan üstlensin ama birleşme derim içindeki kırgınlık hiç geçmeyecek
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin duruşuna kelimeler kifayetsiz kalır. İyi ki varsın. Soruna gelecek olursak çocuğun babasız büyümesi onun açısından çok yıkıcı olur. Fakat nefret edilesi bu adamla sen nasıl olursun orasını bilemem.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. Yaşadıklarını okuduğumda ciğerim yandı yeminle. Çok hassas bir konu. Bunun için psikologlardan, psikiyatristlerden ve aile danışmanlarından destek al. En doğrusunu onlar bilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl5 senedir arayıp sormamış görmeye gelmemiş merak bile etmemiş insan şimdi mi babalık yapmak istiyor o kendi vicdanını rahatlatmak içindir böyle birinden hayırlı bir baba olmaz babasız büyüsün daha iyi senide kız çocuğunu da hak etmiyor yüz verme
00 Yorumlahee affet de seni öldürüp bi kenara atsın siz akıllanmıyonuz başka türlü babaymış peh hangi canlı babaya ihtiyaç duyuyor da insan duysun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 431 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce bir pişman etmelisin onu sonra tekrar bırakmayacaksa eminsen hoşlanıyorsan bir şans daha ver vicdanı rahat bırakmamış anlaşılan
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılkızın için affetmelisin
affetmelisin derken tekrar evlen demem demiyorum da
sadece bırak kızıyla (!) görüşsün arada00 Yorumla
+1 yılBen de derdim var diye sıdalanıyorum. Kendimden utandım küçücük şeyleri dert etmişim kendime. Rabbim yardımcınız olsun
00 Yorumla
+1 yılBi kere giden gene gidebilir sırf vicdan yaptığı için dönüyor it sonra iki sallar bebeği baba der kız gene gider bu o pu. evladı
01 Yorumla- +1 yıl
Seni seven bi adamla evlen o babalık yapsın bin kat daha iyi emin ol.
Bence evine alma. Hamile bırakıp gitmesi, onun sorumsuzluğu. Madem çocuk istemiyordu, niye hamile bıraktı?(!)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAffetme kanka bu zamana kadar tek başına mücadele vermemişsin bu saatten sonra da gelmesin insan olan merak eder bmyle bişey varsa biz böyle bi hata yaptık der anasına babasına bi zahmet
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilen bidaha hiç arayıp sormadi mi qrkanda duran da yokmuş nasıl çocuğu doğurmaya karar verdin nasil cesaret ettin şaşırdım doğrusu ailenden korkmadin mi? Soruna gelince olursak 5 senedir aklı nerdeymis karar sana kalmış bisey diyemiyorum
00 YorumlaValla bacım "çocuk için yapılan" barışmalar, katlanmalar, babasız büyütmeme arzusu iyi bitmiyor maalesef, tabii seçim senin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 740 cevap paylaştı. Kesinlikle kabul etmem ben. Çocuğunun kimliğinde babası yok olarak mı geçiyor onu merak ediyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılbaba adı kısmı boş duruyor. soyismi de benim kızlık soyismim
Aile & Toplum konusunda 864 cevap paylaştı. Mahkemeyle görüş günü ayarlayın sana da ona da aranızda anlaşma yapın ama aynı evde yaşamayın bence.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Si*ktir git de vicdan 1 gğnlük olmaz yarın yine gidecek vicdanı nerdeydi şimdiye kadar
11 Yorumla- +1 yıl
NOK-TA
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence görüşmelisin seni geçtim çocuk babasını ister babasını bilmeli tanımalı
22 Yorumla
Soran+1 yılhamileyim dediğimde çekip giderken akşı nerdeydi peki
Cevap sahibi+1 yılevet haklisin ama bir kız için baba her şeydir onu babasız bırakma sen görüsmek istemiyorsan goruşme ama cocukla aralarina girme zaten pismanligini yasiyordur o da
Kızın için.. belki düzgün bir düğün vs yapıp kendi ailenle de aranı düzeltirsin
00 YorumlaBence bi görüş zamana bırak hemen bir karar vermek zorunda değilsin
00 Yorumla- Devamını Gör (40)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler