Çok şükür benim kocam o kadar kötü değil ama bende beni sevmediğini düşünüyorum. Çünkü eskiden yaptığı şeylerle şu an yaptığı şeylerin o kadar farkı varki benimde kimsem yok ve bir tane oğlum var. Annesini çok savunuyor bazen beni suçlamakdan başka hiç bişe yapmıyor. En ugak bişeye senim yüzünden diyor ağızı bu kelimeye o kadar alışmışki Doğumdan sonra duygusallığım daha arttı ve herşeyi daha çok kafama takıyorum. Çok ağlıyorum ve tek bir çevrem arkadaşım yok. Çocukdan sonra çok ilgisiz oldu. Giymeme yememe içmeme gezmeme asla bişe demez çünkü
Çok gezen abartı süslenen (tesettürlüyüm) makyaj yapan biri değilim. Yemek olmadı zamanlar anlayış gösterir mutfakta çok iyidir bazen o hazırlar yemeği. Ama olaylar oldumu asla bana hak vermez. Senide anlıyorum demez. O kötü biie yapıp bütün aile onu kötülerken ben hep kalbi kırılıcak diye kötü olmuş ama ben yanındayım diyorum. Eskisi gibi sarılmak öpmek içinden gelmiyor. Ve ben hala deli gibi çok seviyorum bizimde 3. yılımız. Hep mutlu günümüz geçsin diye yaptıklarına susuyorum. Rengarenk biri oluyorum ama bir türlü güldüremiyorum. o hep simsiyah. Bişeye sinirliyken yanında olup onu dinlemek istiyorum. Banada bağırıyor. Ben sinirlyken yanımda olsun istiyorum umruna gelmiyor. Aşırı telefona bakıyor tuvalete bile onla giriyor. Asla bir iki saat bırakıp karımla ilgilenim demiyor. Yemekte yemekten sonra televizyon bile hiç izlemez yatakda dışarda. Telefonunu sıksık kontrol ederim. Aldatma gibi bişe yok aklımdan geçirmem çünkü her bokla içi olur ama karı kızla asla eskilerden beri çevremizi tanırım bilirim. Karı kıza yabancı. Ama vido tiktok istegram hep vido izliyor film izliyor telefondan. Eskiden bişeler hazırladımı çağırır yedirene kadar uğraşırdı gitmesemde sofraya tabak koyardı şimdi tabak koymayı bırak çağırmıyor bile. Öyle kişisel bakımıma laf etmez ama bazen çok ağır konuşur bu kez yüz vermicem desemde ben onu sevmekten vazgeçemiyorum. Herkesin içinde beni aşşaladığı bana bağırdı zamanlar olur. Hayatımda hiç kimseyi onun kadar sevmedim ama şu hayatta hiç kimsede kocam kadar canımı yakmadı. Bunu çok iyi biliyorum. Bazen biyere hazırlanırken hem çocuk hem kendime yetişmeye çalışıyom geçte kalıyom kızıyor ama bir Şeyin ucundan ben tutayım demiyor. Çocumuz 8 aylık gecemi günüme katıyorum. Sen yoruluyom bana bırak bugününü demiyor. Hergün rutin işe gidiyor geliyor sen yoruluyon ben yorulmuyommu senden çok yoruluyom diyo. Ben her 2 saat 3 saat uyku bölüyorum gece güngüz uyuyamıyorum yetmiyor iş yapıyorum. Hiç banamısın demiyor. Çok nadir güzel günlerimiz var oda çok nadir. Bigün gelicek beni çok arıcan bende seni sevmicem üstüne düşmücem ilgilenmicem o zaman görürsün diyorum ona o zamanda sen benim peşime düşcen ama umruma gelmicek diyom. O günleri iple çekiyorum. Çünkü öyle zamanlar geçtiki. Allaha yalvardım allahım bu kalbimdeki sevgiyi al ona koy bu bu aşkı kalbimden yok et bu aşk beni mahvetti benim de kalbimi taş et diye yalvardım zamanlar oldu. Bir defa hatamı görmemiştir asla yalanımı dolanımı terbiyesizlimi arsızlımı aslaa ama ben onun çok hatalarını yakaladım sustum. Benim onu çok sevdimi ondan geçemicemi garantilemiş o yüzden kırmak umruna gelmıyor ama eminmki devran dönecek. Bundan eminim çocum büyüsün. O devran dönecek. Sen beni sevmiyon hiç dedimmi saçmalama seviyorum tabiki diyor. Gösterilmeyen hissettirilmeyen sevginin zerre değeri yok gözümde bu duvarda beni seviyor olabilir bilmemm..01 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYazdıklarınızı okurken kendinizi neden bu kadar sevmediğinizi düşünerek okudum. Eşler birbirinin aynasıdır. Siz kendinizi ne kadar severseniz, kendinize ne kadar değer verirseniz eşiniz de size o şekilde davranma hakkını görür kendinde. Kendinizi ve yaptıklarınızı takdir etmeyi, bunu söylemeyi siz başarmalısınız öncelikle. Eşinize gelince, yaptığınız her şeyi sadece sizin göreviniz olarak gören muhtemelen daha detaylı düşünülürse kendi aile yapısı ve yetiştirilmesinde ciddi sorunları olan bir birey. Üzgünüm ama size böyle davranmasına izin vermeyip yaptığınız her şeyi bir süre yapmayı bırakmalısınız. Sizin göreviniz olmadığını hayatın müşterek olduğunu yaşatarak öğretmelisiniz.
02 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle güzel yorumunuz adına teşekkür ederim, kayınvalidem çalışarak büyütmüş çocuklarını bu yüzden bana bagirsinlar ama dışarı da kavga etmesinler ayaklarina her şeyi getireyim ama onlar dert görmesin modunda ve bence eşimi aslında kucultmusler beceremezsin der gibi... Ki abisi bazen benim yanımda dokunma elleme vs gibi küçümsüyor eşim benimle sevgiyi buldu bence bunu hep der zaten. Sonra sorumsuz bir baba sigortasiz işler de çalışıp 6 ay eve gelmemiş. Baba sevgisi de tam bilmiyor, anne faktörü ön planda.
Eşimi anlıyorum bu konularda ama yine de bizde iletişim eksikliği var bunu da görebiliyorum.
Zaten eşim çok konuşan biri değildir.- +1 yıl
Üzgünüm ama yanlış düşünüyorsunuz. Hepimizin ailelerinde, geçmişlerinde ciddi travmalar ciddi sorunlarımız var. Bizlerde beklediğimiz sevgiyi takdiri göremedik fakat genelimiz bu yaralarımızın farkında olduk kendi kurduğumuz aileye ben bu şekilde davranmayacağım dedik. Sizin eşiniz aile hayatında çok ezilmiş, birey olarak görülmemiş, takdir duygusunu yaşamamış, ama bugün kendi ailesinde ki eşini yani sizi belki de ileride çocuğunuzu takdir etmekten aciz tavırlar gösterecek şu an olduğu gibi. Kısacası kendi ne yaşadıysa bunu size de evladınıza da yaşatacak. Siz bu duruma vah tüh kötü aile hayatı vardı der normalleştirirseniz size yaşattıkları konusunda cesaret verirsiniz. Ayrıca kendi ailesinde anne figürü neler yapıyor ise sizden beklentisi güç anlamında aynı. Sizi zaten annesine benzettiği için evlenmiş çekip çevirsin beni çocuklarını idare etsin diye.
Fedakarlık konusunda ne kadar alıyorsan o kadar vermelisin. Onun seni rahatsız edecen söylemlerinin sende ne hissettirdiğini ona anlatmalısın. Sen bana bunu dediğinde ben bunu hissediyorum gibi. Eşiniz sizi eleştiriyorsa buna bir dur deyin ve hala devam ediyorsa sınırlarınızı çizin. Ha dertleşme konusuna gelince size yardım ederim ama biliyorsunuz ki ben bir uzman değilim ama şunu öneririm eğer evliliği düzeltmek istiyorsanız ilişkiyi ya da adı her neyse Esra Ezmeci 'nin kitaplarını okumanızda fayda vardır.
01 Yorumla
Öncelikle, evliliğinizde yaşadığınız bu zorlukları anladığımı belirtmek isterim. Kendinizi böyle bir durumda hissetmek oldukça zorlayıcı olabilir.
Bir ilişkide herhangi bir sorun yaşandığında, iletişim ve anlayış önemlidir. Eşinizle açık ve dürüst bir şekilde konuşmanızı öneririm. Ne hissettiğinizi, endişelerinizi ve bunları nasıl çözmek istediğinizi paylaşın. Karşılıklı bir anlayış ve empatiyle bu konuları tartışmak ve birbirinizi dinlemek, sorunlarınızı çözmek için iyi bir başlangıç olabilir.
Eğer durumunuzla ilgili profesyonel yardım almayı düşünüyorsanız, bir çift terapistine veya evlilik danışmanına başvurmanız da faydalı olabilir. Bu uzmanlar, size aranızdaki iletişimi geliştirecek stratejiler sunabilir ve evliliğinizdeki sorunları çözmenize yardımcı olabilir.
Son olarak, kendi ihtiyaçlarınızı da gözetmek önemlidir. Kendinize zaman ayırmak, hobilerinize odaklanmak ve duygusal ihtiyaçlarınızı da göz ardı etmemek sağlıklı bir ilişki için önemlidir.
Ancak, her durum ve ilişki farklıdır. Bu nedenle, kişisel olarak ne yapmanız gerektiği konusunda en iyi kararı verebilmeniz için size özel bir durum değerlendirmesi yapabilecek bir uzmandan yardım almanız önemlidir.
01 Yorumla- +1 yıl
İsterseniz özelden konuşabiliriz psikoloji okuyorum
Evet, evlilik gerçekten bazen zorluklarla dolu olabilir. Ancak, her ilişkide olduğu gibi, sorunları çözmek için iletişim, anlayış ve sabır çok önemlidir. İlişkinizi güçlendirmek ve sorunlarınızı çözmek için birbirinizi anlamaya ve desteklemeye çalışabilirsiniz. Ayrıca, bazen bir uzmanın yardımı da faydalı olabilir. Bir çift terapistine ya da evlilik danışmanına başvurarak ilişkinizde problemleri çözme konusunda daha fazla yol görebilirsiniz. Unutmayın, her ilişki zorluklarla doludur, ancak birlikte çalışarak ve desteğinizle sorunların üstesinden gelebilirsiniz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
138Cevap
Siz onu eleştirmediğiniz için kendini her bakımdan kusursuz görüyor ve sizi eleştiriyor aynı şekilde sizde bu konuda ona bir şeyler soracaksınız o da empati kurmaya düşünmeye başlayacak mesela siz de birliktelik öncesi aynı soruyu farklı şekilde yöneltebilirsiniz erkeklere çok yüz verilmez onlarda avcı içgüdüsü var uğraşmayı zorlanmayı severler mesela siz yemeği her gün hazır ediyorsunuz bunun için minnet duymuyor erkekler korumacı bir yapıya sahiptir erkek gibi hissetmek ister kendini bu şekilde tatmin eder siz her şeyi tek başınıza sırtlanırsanız sizin ona ihtiyacınız olmadığını hissedip ilgisini azaltır demekki her şeyi eksiksiz yapmamanız onada görevler vermeniz gerek mesela ben yemek yapacağım oğlumuzla sen ilgilen her şeyi önüne hazır sermeyin örneğin bugün canım yemek yapmak istemedi dışarıdan söyleyelim inan bu tarz kadınlar daha çok değer görüyor sen kendini yıprattığınla kalırsın ayrıca ilgisi azalmış gibi o yüzden cinsellik olarak biraz daha farklı şeyler deneyip kendinizi arzulatıp bir müddet geri çekilmeniz lazım istediğini alması için uğraşması gerektiğini anlamalı her istediğinde ulaşamamalı hoşuna gidecektir her evlilikte tıkanma noktaları olabilir biraz değişiklik lazım heyecan kalmamış sizin rolünüz eş olmaktan çıkmış annelik ve ev işlerine yönelmiş bu şekilde değer göremezsiniz
19 Yorumla- +1 yıl
En önemlisi bunlar yapılırken cilve boyunuzun yetmediği yerden bir şey mi alacaksınız sandalye çekmeyin eşinize seslenin o alsın sonrasında biraz iltifat edin bir öpücük verin en önemlisi tatlı dil nazlanmak bıkkınlığınızı anlıyorum ama ilgisini çekmek istiyorsanız önerebileceğim şeyler bunlar flört dönemi gibi ama eğer ben uğraşmak istemiyorum çok soğudum diyorsanız açıkça konuşabilirsiniz ama bu davranışlarına pek yansımaz hiçbir yolu yok denedim diyorsanızda biraz uzak durmak özlemesine fırsat vermek veya son çare olarak ayrılık olabilir
- +1 yıl
cidden adamlari zorlamadiginda kıymet vermiyorlar dikkat et sürekli istek içinde olan Bi şeyler talep eden kadınlar daha kiymetli
- +1 yıl
Bi arkadaşım vardı sevgililerine çok harcama yaptirirdi yemeğine kadar adami arayip ben acıktım diyip söyletirdi biz kınadık o zamanlar kendini muhtac ediyor diye onu şimdi maşallah diyeyim öyle Bi evlilik yaptı ki aklın hayalin almaz o eski sevgiliside baya peşinden koştu evlenmek istedi
- +1 yıl
Çok haklısın canım anlattığını bizzat kendim deneyimledim kadın ne kadar sorumluluk alırsa erkek o kadar sorumsuz oluyor en iyisi kendi rahatımızı düşünmek gerisi geliyor zaten benim arkadaşlarım erkekleri sömüren tiplerden şoför olarak kullanırlar cüzdan olarak kullanırlar onlardan değerlileri yok ben hep eşitlikçi adil oldum başta sevgilim zorla öderdi hesabı ısrarla ben ödemek isterdim hatta ondan fazla hesap ödedim sonra baktım denge bozuldu sürekli bana ne ısmarlıyorsun bu sefer hesap sende gitmişken şundan da al demeye başladı kendi ödediklerinde de hesabı ortak yapıyorduk sonra baktım suistimal ediliyor ki ben hayatımda hiç baskın olmayan bir erkekle birlikte olmamıştım asla bana hesap bırakmazlardı tavrımı değiştirdim mesela diyordum ee bugün sendeyiz param az derdi mesela olduğu kadarıyla yaparsın bir şeyler sen erkeksin halledersin falan demeye başladım tüm tavrı değişti sonrasında mesela bir şey ister misin hesabı ben ödeyim demeye başladı bir erkek her türlü para bulur size harcatmıyorsa arkadaşlarıyla çatır çatır yiyip sizi kullanıyordur bizzat yaşadım
- +1 yıl
haklısın valla dediğin doğru bundan sonrasına bakacaz artık:D
+1 yılAblacım yanlışlıkla veya birilerin zoruyla ve gönül eğlendirmek için evlenmediyse seni seviyordur hiç şüphe etme. maalesef bazı erkekler öyle. Örnek vermek gerekiyorsa benim babam da öyleydi ama bir baktık ki anası babası da öyle yani bazı hareketler kendi evinde gördüğü hareketlerdir. Sanki eşin de öyle mesela çözüm bazen uzun sürer benim annem babamı hizaya getirmesi 5 yılını aldı.(çok iğrençti annem için maalesef ama annem de değdi diyor hiç keşke evlenmeseydim falan demiyor) tabi herkes için de değil mesela benim eniştem alkol içti ve bizim ailede alkol yeri hiç güzel değil sonradan baktık ki babası da zamanında öyleymiş ve teyzemin kayınvalidesi zamanında alkoldan yana hiç güzel şeyler yaşamadığı için alkol düşmanı. Teyzemle arası iyi olmamasına rağmen teyzem kayınvalideme bunu şikayet edince 3 çocuklu babaya eşinin yanında tokat attı tehdit etti ve inanır mısın o günden beri içmedi. Yani bak niyw böyle. sonra da o zayıf damar tut bırakma. Örnek veriyorum bunun için gerekirse bayılma taklidi yap (ortamını zamanını hazırlayıp). İş sende umarım sıkıcı olmamıştır yazdıklarım.
20 Yorumla
+1 yılMerhaba, Eşin için Narsist diyorlar ama o narsist diyenlerin kesinlikle kelime anlamını bilen biri olması imkansız. Garip garip yabancı kelimeler yazıp akıl vermeye kalkmışlar. İstediğin tüm yazıları oku yorumları oku sana söylenecek en güzel şey ya psikolojik destek ya da aile terapisi. Senin bazı konuları aşman için tek taraflı yapacağın hiçbir şey başarılı olmayacaktır. Karşında dümdüz birisi var, okyanusta kürek çekmekle karaya varamazsın yani. Bilinçsizce söylenen sözlere kanıp aile kavramını yıpratma bence. Kocan bazı şeyleri kaldıramayabilr, sonra burada ki akıllar yüzünden iyice evinden olma. Tekrar söylüyorum bilen biri ile ( Psikolojik destek ) bu işi çözmelisin.
22 Yorumla
Soran+1 yılEn kırıcı olan da aldatıyor demeleri
- +1 yıl
Bu yüzden diyorum, her kafadan bir ses çıkmış, zaten karışık olan kafanı çarşamba pazarına çevirdiler. Bu yüzden lütfen psikolojik destek al. Senin içinde yaşadıklarını kimse bilemez.
Muhtemelen 3 yıllık evliliğiniz mevcut yazdıgınıza göre Hamilelik dönemiydi Dogumdu Doğum sonrası Bu sürecte erkek sürekli cinsellik isteyebilir Hamilelik öncesi rutin birlikteliğimizi Göz önünde bulundurun Hamilelik sürecinde vede sonrasını düşünün birlikteliklerini bir yerde aksaklık olmalı size böyle davranması için Yani kaçamak yapmıś olabilir Bu bahsettiğim sürecten sonra sizin kişisel bakımızızı sorgulaması tuhaf Aksine size nefes aldırmadan Sürekli birliktelik istemesi gerekiyor Doğal olarak Geçmişten geleceğe Gözden veçirin ilişkinizi Vede takip edin
09 Yorumla
Soran+1 yılCinsel hayatımız hiç aksaması
Soran+1 yılHamilelikte cinsellik hayatımız eksik değildi hatta hiç ara vermedik hep iyiydi
Soran+1 yılBende de vardır bunalıma girdim
Soran+1 yılİşte hep iç iceyiz bende çocuktan bunaldım oda işten bunaliyordur ondan tartışıyoruz
- +1 yıl
Hamilelikte cinsel hayat devam edince bebege zarar veriyormu düşme tehlikesi falan oluyormu? Yeni evli sayılırım bilgim yok bu konularda ve 1kez düşük yaptm nedeni bilinmiyor cocugumun olmasindada sıkntı yokmuş
- +1 yıl
Biliyorum okadar derdin var ve alakasiz bisey sordum ama tecruben var diye sorum bu arada kocanla bunları konuşmalısın bence hissettiklerini anlat biraz ağĺa duygularını dışa vur
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Selam KS li
Eşiniz sizi aldatmıyorsa evine bakıyorsa çocuğuyla yeterince ilgilenmeye çalışıyorsa bazı şeyleri görmezden gelmeyi öğrenebilirsiniz
Cunki evlilik ben küstüm oynamıyorum deme şansı ne yazık ki vermez
Yeri gelince sizde onu kırın (sizi nası rencide ediyorsa o dozda)
Şunu anlayamıyorum?
Ölümlü bu dünyada yaşayıpta sanki sonsuza kadar yasayacakmış gibi kalp kırmanın mantigini ?
Evimde şu an yemek pismiyor ?
Uyanıp kalkıyorum beni dışardan komşularımdan gelen nefis yemek kokuları karşılıyor
Hatta sadece o kokuya bile para verebilirim
O kokunun anlamı çok derindir bunu kaybedince anlıyor insan
Size tavsiyem kopmaya kadar incelmedikce yuvanızı asla bozmayın
Cunki geken gideni aratabilir
Sabırlı olun ve onu düzeltmeye çalışın
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 804 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle şunu söylemeliyim ki; eşiniz sizi gerçekten haketmiyor. Kendisine bir evlat veren, herkesten ve her şeyden uzak kaldığı, bu kadar emek veren, tüm hayatını hayatındaki erkeğe adayan bir kadına bunlar yapılmamalı. Ailen bu yaşanılanlara ne cevap verir bilemiyorum, fakat sürekli alttan alman biterse ve sesini yükseltip boşanma tehditi savurursan, bence her şey düzelecektir. Düzelmezse de, gerçekten boşanman bile sana daha da mutlu gelecektir. Evet boşanmak acı bir durum, ama böyle bir kişiyle hayat yaşanmaz eminim. Nasıl mutlu oluyorsun, nasıl huzurlu oluyorsun bilemiyorum. Allah sağlıklı yaşamayı nasip etsin, bahtı açık olsun ama evladın olmasa o evliliğin sürdürülenebileceğini hiç düşünmüyorum.
10 Yorumla Canım kardeşim öncelikle kendin için değil de çocuğun ıcın bir adım at ben yerinde olsam öyle bir geliştiririm ki kendimi öyle bir bakarım ki kendime ben eşimi assagılamam ama kültürüm ile ve konuşma diksiyonu ile veya ne bilim resmi iş kadını moduna gırer girişimci kadın olur çocuğuma daha çok odaklanır eşimi sadece ev kirası ve faturası için evde tutardım duygusal olma zayıf kadın gibi bende boşandım çocuğumla hala zorluk çekiyoruz ama bak eşin boşanmak istemedıkce sakın boşanma çocuğun belli bır yasa gelsin o süreçte sadece yemek yapan kadın olma girişimci ol ve kendi işini kur artı kitap oku ahlak kitapları oku özellikle İslamı konuda çocuğun ile sen sonsuz yasamayacaksınız güçlü ol erkekler zayıftır unutma dedıgımı yap sen
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılBöylesi odunlar bi zahmet evlenmesin. Sorumsuz birey - sağlıksız aile - sorunlu birey'i doğurur. İşiniz zor. Bu kadsr yukun altında bi de çocuktan beter bi eşiniz var. Hele ki çocuğunuz 2 yaş sendromunu tam atlatabilmis değil. Çok zor okuyor bunların zaptedilmesi. Herseye ağlıyorlar. Aksam da böyle Bu kocayı çekip çevirmek kolay değil tabi. Bunlar sizi güçlü kılsa da yoran yıpratan şeylerdir. Siz eşinizle konuşsanız da pek bisi değişmez. Hakem olsun 3 . Ve tarafsız bir kişi. Ona anlatın. Tabi bu sağlıklı olur mu bilmem ama en önemlisi bir uzmana danismak
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı.
+1 yılİnsan tuhaf yaratık okadar kusursuz yaratılmıştır ki ve o kadar güçlüdürki akıl sır ermez mesela yeni doğan bir bebeği düşün hasta doğuyor bazı operasyonlar geçiriyor bünyesine bakıyorsun geçirdiği ameliyatlar a balıyorsun hayata tutunma gayreti çabası mücadelesi ve başarması mucize gibi ama bu mucizevi yaratık büyüyor gelişiyor bilinç sahibi oluyor o halinden çok daha güçlü görünmesine rağmen o kadar güçlü olamıyor çünkü büyüdükçe düşünme yetimiz gelişmeye başladığından itibaren hayatımıza stresi de dahil ediyoruz Buda bizim psikolojimizi bozmaya güçsüzleştirmeye daha kırılgan olmamıza neden oluyormuş en hızlandıran ise bu çöküşü omuzumuzdaki yaslayacagımız insanların ya yetersiz ya ilgisiz ya da bilgisiz etkisiz olması sanırım senin psikolojik olarak çöküntümü hızlandıran eşin
00 Yorumla Fazlasıyla kafanıza takan biri gibisiniz. Bunları evlenirken düşüneceksiniz. Tabiki hayatın devamı için çocuk vesaire gibi durumlar olup ev ileri ile bunlar yoracak sizi. Yani hayat kimseye kolay değil. Daha ilk çocukta bunları söylüyorsunuz. Eşiniz çalışıyor. Belki de zaman ayıramıyor şu an ama çalışıyor sadece demek de biraz abes durum. Ne yapsın evde mi otursun. Şu yönden haklı olabilirsin. Bir hafta sonu dahi olsa zaman ayırabilir ve ilgilenebilir. Temiz misin kelimesi de onun için abes durum. Sonuçta doğum yapmış bir kadınsınız. Burada kim ne derse desin boşverin. Kelin ilacı olsa kendine sürer. Sadece kafan karışık biraz ve eşinin çalışma temposu ne durumda bunu da bilemiyoruz. Bugün ki Türkiye koşulları da belli durum. Kendini toparla biraz ve eşinle konuşmayı dene.
00 Yorumla
+1 yılAllah'ın güzel kulu.
1- özellikle ben şu an sihir ve büyü gibi işlemlerden şüpheleniyorum.
2- yeterince verimlilik sağlıyorsun ancak anlaşılmıyorsun, bu durumda kendini tembelliğe vermeye başlayabilirsin ama kendine güzel bak ve dikkatli ol.
3- eşin ile birbirinizi gerçekten sevdiğinizi ama son zamanlar da bu tür olumsuzluklar var ise, dua edeceksin, başka çaresi yok.
4- olmuyorsa zorlamayacaksın, kıymetin bilinmiyorsa cennetin en güzel varlıklarına değer verenler ile hayatını birleştirmek üzere harekete edeceksin.
Eğer istersen anlatmaya devam et, beklerim.
🌹00 Yorumla
+1 yılÇok hassas ve güzel kalplisin, öncelikle yazdıklarını okudum ve içinden gelerek yazdığın için gerçekten hissettim. İlk olarak sorunun cevabını burada ya da arkadaşlarında arama. Maddi durumunuz fena değilse en kısa zamanda bir aile terapisti ile görüşmeye başlamanızı öneriyorum. Eğer seviyorsan bir süre daha terapistle beraber bunlara katlanmayı göze alman gerek. Ömür boyunca mutsuz olmanı hiç istemem ve boşanmayı sakın son çare olarak görme , her şeyin yoluna gireceğinden emin ol ama terapist araştırmaya şimdiden başla ordan burdan çözemezsin bu sorunu…
00 Yorumla
+1 yılAblacığım Sen Sakın Ayrılma Eşinden Pis Olduğundan Değil Takıntı Haline Gelmiş Benim Ailemdede Var Aynısı. Buradaki İnsanlar Sana Ne Doğruyu Nede Yanlısı Söyler Direk Ayrıl Derler Bu Kadar Basitmi Ayrılmak Çocuk Oyuncağı mı Bu Allah Bağışlasın Bak Çocuğun Var... Ama Tabi Yine Eşinle Güzelce Konuş Herşeyi... Eşinin Saygı Duyacağını İnanıyorum.. Sakın Ayrılma Dediğim Gibi Çocuğun Var Babasız Bırakma Minik Yavruyu Allah Mutluluğunuzu Daim Etsin İnşallah Allah'ım Evinize Barkınıza Tüm Sevdiklerinize Sağlık Ve Bereket Versin 🙏🏻
30 YorumlaValla yorumları okudum erkeklerin çoğu yapıcı kadınların çoğu yıkıcı cümleler kullanmış ama ben konuşarak ya da ona da benzer şeyler yaşatıp bende böyle üzülüyorum demenin bu tür sorunlari cozecegine inaniyorum. Aranızdaki sıcaklığı sevgiyi saygıyı kaybetmemek için elinizden geleni yapın sakin sakin saatlerce konusmaya çalışın bu her sorunu çözer. Bitirmeyi boşanmayı en son düşün lütfen ❤️❤️ Çocuğun için bazı seyleri düzeltme yoluna git minnak yavrunu da opuver benim için 🥰
21 Yorumla- +1 yıl
Sonunda Mantıklı Biri Kesinlikle
+1 yılMaalesef eşiniz narsist biri ve anladığım kadarıyla sizde de border line var. O sizi ezdikçe siz ona daha da bağlanıyorsunuz. Size gas lighting uygulayıp hatayı kendinizde görmenizi sağlıyor. Bu dediğim terimleri iyi araştırıp bilinçlenin lütfen ve onun sizi kendinizi suçlu hissettirmesine izin vermeyin. O size pis olduğunuza dair imada mı bulunuyo siz her gün ne kadar güzel ve temiz olduğunuzu onun gözüne sokarak kendi kendinize iltifat edin. Onun bu tavırlarında ezilerek altta kalırsanız daha da üstünüze gelecektir. Siz her zaman onun karşısında güçlü ve özgüvenli olun. Zaten bakımlısınız bunu onun gözüne sokarak yapın. Krem mi sürceksiniz maske mi yapcaksınız gidin gözünün önünde yapın bi yandan ev işi yaparken bi yandan maskeniz yüzünüzde olsun ve kendi agzınızla da bunu dile getirin nasıl bi kadınım ya hem ev işi yapıyorum hem bakımlıyım hem evime ekmek getiriyorum vs böyle böyle kendinizi övün. Bir süre sonra ezmeye yer bulamayacaktır.
50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılSelam,
"Temizlik yaptın mı" demiş sanki ben pismişim gibi diyordunuz ama hastaydım diyorsunuz hastalık derken regl linkten bahsetmiş olmalısınız... O da o gün biteceğini biliyorsa banyo yapılıp tertemiz olunuyor ya regl likten o şekilde temizlenilerek çıkıyorsun ya hani ondan bahsetmiş... Temizlik yaptın mı? Uçuşa geçelim anlamında yani sen eşisin banyo yaptın mı hazır mısın hayatim dememiş olabilir kabaca gelmiştir pismiş gibi algilamissindır her zaman da ince konuşulamaz ki dediğim gibi o manada demiştir... Sende nerelere çekip kocandan dert yanıyorsun benim görüşüm de bu... He haklı mısın kendine göre haklısın adam yorgun gelmiş akşama kadar birde bedenen yorulmalı işte çalışıyorsa kabaca sormuştur keşke her zaman hayatım hazır mısın seni çok istiyorum dese daha güzel olur elbet ama ber zaman her an romantiklik olmaz olamaz arkadaşım hemende kocanı şikayet etme
Bilmiyorum anlatabildim mi?04 Yorumla- +1 yıl
@İpekWer56 abicim geri kafalılıkla alakalı ne yazdım? Senin edebiyatın Türkçe'n zayıf heralde... Bir paragraf yazı yazdım tek kelimeyi seçip komple paragrafı anlamadan yargilamissin abisi...
Sen Edebiyat ta paragraf sorularını yapamayan öğrencisin demi? 🤔 - +1 yıl
Bazen erkekler ağzından cıkan kelimeleri bilmiyor bu da samimiyetten geliyor. kırılabileceğini düşünmemiş. cünkü yanlış bir anlatım olmuş. '' hayatım hazırsan bu gecenin atesini yakalım '' falan gibi bir şeyler söylese ortalık alev alırdı. kalp kırmanın anlamı yok.
- +1 yıl
@AydınlıkMYHEART aynısını dedim aynen öyle 😉
Gizli Üye(30-35)+1 yılAh biz kadınlar fedakarlığımızla merhametimizle biliniyoruz sen iyilik yapmaktan vazgeçme. Yatırım yaptığın yer ailen.. karşına alıp konuş demiş çoğu fayda etmeyecek anlamayacak. Senin yapman gereken yavaş yavaş çocuğunla babasını sık sık yalnız bırakman. İşten gelsin yemeğinizi yiyin sonra al babası parka götür oğlumuzu annede evi toparlasın de. Onlar dişarı çıkıp gelene kadar sende ev işini ve kalan işlerni yaparsın.
Mırın kırın etse bile dışarı yolla onları bütün yükü sen alma omuzuna. Arada yemeğini babası yedirsin. Baksın nekadar zor olduğunu. Veya oyun oynasınlar bende ozamana kadar çay hazırlayacağım falan de..
maksat yükü az da olsa babasına yüklemen böylece seni az da olsa anlayacaktır ve küçümsemiyecektir..00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlendikten sonra erkeklerin çogu böyle oluyor. Nasıl olsa artık cepte cocuk da oldu garantide diye istedigi gibi davranıyor size. Benimkide aynı çok kırıcı konuşuyor. Bende bıktım ama artık duymamazlıktan geliyorum. Konu komşu akraba takılıyorum. Eşimin her dedigini kafaya taksaydım hasta olurdum. Anlıyorum seni daha zarif, anlayışlı, fedakar, kibar olmasını istiyorsun ama erkekler maalesef. Benim eşim bana kadınlık yapmicaksan dogru ananın evine dedi. Genelde yaparım kadınlığımı ama bazen çok sinir ediyor beni dokunasım gelmiyor.
04 Yorumla- +1 yıl
Anladığım kadarıyla eşinizin davranışları seni üzüyor ve bu durumu paylaşıyor olman anlaşılabilir bir tepki. İlişkiler her zaman iki kişiden oluşur ve iletişim, anlayış ve fedakarlıkla sürdürülür. Ancak her insanın davranışları ve yaklaşımları farklı olabilir.
İlk olarak, duygularınızı ifade etme ve önemsendiğinizi hissetme konusunda açık olmanız önemlidir. Eşinizle sakin bir şekilde sorunlarınızı paylaşarak, nasıl hissettiğinizi ve davranışlarından nasıl etkilendiğinizi anlatabilirsiniz. İlişkilerde dürüstlük ve açıklık önemlidir.
Ayrıca, ilişkide karşılıklı anlayış ve empati gösterme önemlidir. Eşinizin davranışlarından rahatsız olduğunuzu belirtirken, onun da hislerini ve düşüncelerini anlamaya çalışmanız ilişkinizin daha sağlıklı bir zemine oturmasını sağlayabilir.
Eşinizle konuşurken, birbirinizi eleştirmeden ve suçlamadan sorunları çözmeyi hedefleyin. İletişimde takım çalışması yapmak, sorunları çözmede ve ilişkinizi geliştirmede önemlidir.
Son olarak, zaman zaman uzman danışmanlık almak da bir seçenek olabilir. Bir çift terapistiyle görüşmek, size ve eşinize daha iyi bir iletişim becerisi kazandırabilir ve ilişkinizin daha sağlıklı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olabilir.
Unutmayın, her ilişkinin zorlukları olabilir, ancak anlayış, sabır ve çaba ile üzerinde çalışılarak geliştirilebilir.
Cevap sahibi+1 yılSöyledim ama anlamıyor. Küfür etmesi çok zoruma gidiyor. Söylüyorum bu lafları bu zamana kadar kimseden duymadım yazıklar olsun sana diye anlamıyor yine söylüyor. Herşeyin bir zamanı var zamanı bekliyorum bende. İnsanı bazen bir cümleyle yerle bir edebilirsiniz ki fiziksel şiddetten daha kötü bir şey
- +1 yıl
Öncelikle, sizi üzen ve rahatsız eden bu durumu yaşadığınız için üzgünüm. Bir evlilikte saygı, sevgi ve anlayış oldukça önemlidir ve her iki tarafın da birbirlerine karşı davranışları ve sözleri, diğer tarafı incitmemelidir. Siz de bu şekilde rahatsız edildiğinizi belirterek, eşinizle konuşmak ve bir çözüm bulmak için çaba göstermelisiniz.
Ancak her zaman doğru zamanda ve doğru şekilde konuşmak, daha çözümcü ve yapıcı olabilir. Bu nedenle, eşinizle mümkün olan en kısa sürede sakin bir ortamda konuşarak, küfürlerin sizi nasıl etkilediğini ve geçmişteki davranışların evlilik hayatınızı olumsuz etkilediğini açıkça belirtin. Onun da neden bu şekilde davrandığını öğrenmek için nasıl hissettiğini dinleyin ve birbirinizi anlamaya çalışın.
Eğer bu görüşmeler sonrasında olumlu bir sonuç alamazsanız, profesyonel yardım almayı düşünebilirsiniz. Bunun için bir terapist ile görüşmek iyi bir seçenek olabilir. Alanında uzman bir terapist, size uygun bir terapi yöntemi ve çift terapisine katılmanız için size yardımcı olabilir.
- Aile & Toplum konusunda 784 cevap paylaştı.
+1 yılinsanları suçlarken kusur ararken önce kendine bakmalı insan.. ama o kadar kendimizi dev aynasında görüyoruz ki. kusursuz zan ediyrouz kendimizi..
karşındaki ile empati kuramıyorsan maalesef ki aradaki çekim e elektirkte gidiyor..
yapacağın fazla bir şey yok açıkcası onuda öyle görüp önemsemeyecek.. sorumluluklarını yerine getirip kendi mutluluğun için yaşayacaksın11 Yorumla
Soran+1 yılYaşayamıyorum çok kafama takan biriyim
Karşında anlayışsız odun gibi bir adam var. Kadınlık anlamında bir erkeğin bir kadından bekleyebilecegi herşeyi yapıyorsun ama insanlar bencil maalesef. Öylelerini kendinden mahrum bırakacaksın ki dünya kaç bucakmis görsün. Çocuk da olsa dayanamıyorsan boşan. Baksana seni anlamayan odun gibi bir adam var karşında
07 Yorumla
Soran+1 yılAilem sahip çıkmaz
Soran+1 yılHaklısınız yoksa ben kanser olucam
Soran+1 yılAilesine ve ogluna evine düşkündür işten eve evden işe giden biri ama bencil ve düşüncesiz
Soran+1 yılHaklısınız sapil gibi geliyor artık bana böyle aldatır gibi
Hem iş hem ev işleri ve çocuğun sorumluluğu sende sanırım. Eşini al karşına açık açık konuş. Hem yorulduğunu hem de üzüldüğünü söyle ve artık ev işlerinde sana yardımcı olmasını iste. Bu ne ya eşi misin? Kölesi misin? Ev işlerini dönüşümlü yapım azcıkta sen kusur bul bakalım yaptığı işlerde görsün nasıl oluyor
10 YorumlaKardeşim sana tavsiyem eşinle oturup karşılıklı konuş. İçinde biriken ne varsa ama samimi bir şekilde ciddiyet içerisinde kırmadan dökmeden. Ona üzüldüğün noktaları söyle ondan isteklerini söyle ve evliliğimiz daha güzel hale gelsin istiyorum diye olumlu cümleler kur. Erkekler konuşmadığın sürece anlamazlar. Ondan sen söylemeden yapmasını bekleme. Sonra herşeyin yoluna girdiğini göreceksin. Bir erkeği değiştiren eşidir.
00 Yorumla
+1 yılmuhtemelen eşinin, doktora gitmesi gerekli, eğer anlattıklarını yapıyorsan burada kocanın beklentileri fazla demektir. beklentilerini kişi ve duruma göre ayarlamayı öğrenmeli, ayrıca karşısındaki insanlar mükemmel olmak zorunda değil, Eğer konuşabilirsen evlilik terapistine gidi ya da piskolog ama en kısa zamanda gidin, şayet oğlunuz büyüdükçe ve siz dişinizi sıktıkça oğlunuzda aynı babası gibi sizi aşağılamaya başlayacaktır.. burada tehlikenin büyüğü oğlunuz olacaktır...
00 Yorumla
+1 yılMaşallah herkes, paragraflar yazmış.. Bir kaçına göz gezdirdim.
Naçizane bir tavsiye de buluna bilirim. Hissettiğin, yaşadığın tüm duyguları eşine aktar sakin bir şekilde.
Adamın normali bu olabilir. Sen de ses çıkarmıyorsan, seni bu tarz şeylerin rahatsız etmediğini düşünüyordur.
Sen izin verdiğin sürece, maruz kalırsın bu davranışlara.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılBen öyle bir durum yaşayacağımı düşünmüyorum.
Evli değilim.
Ama şunu soyleyebilirim.
Tek başıma hem çocuğuma bakarım, hem hayatta kalırım diyebilirsiniz ayrılın.
Tabi ilk önce alın karşınıza konuşun derdinizi anlatın.
Değişen bir şey yok ise hayat sizin.
Ayrılmak zorundasınız diyemem.
Kararı siz kendiniz için değil oğlunuz için vereceksiniz.00 Yorumla
+1 yıleşiniz narsist birisi! siz ne kadar fedakarlık yaparsanız yapın, o dibi delik bir kova. sizi daha da sömürecek!! ve asla onu memmun edemeyeceksiniz. narsist koca ile nasıl başa çıkılır, narsist nedir , bu konuda farkındalık kazan, kendini koru, yoksa seni yer bitirir, sonra deli der başkasını bulur gider. acıma asla ona.
01 Yorumla
+1 yılBu sorunu yaşayan sen değilsin. Senin kayınvaliden yüzünden kocan öyle oldu. Yani yine bir kadının düşmanı kadın erkek çocuk delisi anneler böyle canavarlar yetiştiriyor. Aynısını devam ettirenlere hiç acımıyorum. Başımızın üstüne çıkardılar erkekleri aile içinde bile ayrımcılık yapılıyor. Bu geleceği sürdüren annelere hiç acımıyorum ilerde yaptıklarını çekmesi ümidiyle..
00 YorumlaSiz severek ve birbirinizi iyice tanıyarak evlenmediniz sanırım. Acık acık eşinizle kırıldığınız gücendiğiniz her şeyi konuşun derim. Asla susup bir hizmetci gibi itaat etmeyin çünkü buna alışıyorlar. İçinizde biriktirmeyin bu sefer eşinizden soğuyabilirsiniz. Ortada anne baba sevgisine ilgisine muhtaç bir çocuk var. Aile terapistine gidin en kötü. Evliliğinizi kurtarmak istiyorsanız. Ayrıca YouTubeda bu konularla ilgili çok video var. Faydalanabilirsiniz. Eşinize de açık açık her şeyi söyleyin, oturup rahatsız olduğunuz şeyleri konuşun inanın faydası olacaktır.
00 YorumlaGeçmiş olsun bence eşinle güzel bir konuş. yaslar kaç nasıl evlendiniz kaç ayda karar verdiniz. iki paragraf ile meseleyi anlamak kolay değil ancak
Sizi rahat bir şekilde temizlik konusunda eleştiriyor. Ya titiz biri ya da Sizi küçümseyerek küçük görüyor olabilir belkide pişman oldu evlendigine çünkü. Adet sonrası temizliği soruyor ki cinsel ilişkiye girebilsin diye çok garip
Peki siz onu hiç elestirirmisiniz
00 Yorumla
+1 yılValla ben şahsi fikirmiş söylüyorum kız olsam asla bir erkeğin eline bakmam. Bakmaktan kastım erkekler bazen bende de oluyor düşünmeden cümleler kuruyoruz karşımızdaki insanı üzebiliyoruz bunu bir psikolog arkadaşıma sordum dedi ki kırdığının farkına hemen varıp özür diliyorsan karşındaki insanla diyalogun bozulmaz dedi. Kendime daha çok dikkat ediyorum. Yani bir erkek olarak biriyle nasıl sohbet etmesini bilmeli. Birde çocuğun var bilmiyorum umarım aranız düzelir eğer sürekli böyle davranıyorsa buna çözüm bul devletten destek al en basiti umarım her şey senin için çok güzel olacak🙏
00 YorumlaHanfendı selamun aleyküm sorunuza cevap vermek istiyorum anlıyorum haklısın son cümlesine kadar okudum üzüldüm açıkcası ama şöyle bırsey solemek ıstıyorum her ne olursa olsun ne olursa olsun ıyı gunde kötü günde bu hayırlı ya da hayırsız bır yola baş koymussunuz evlılıgınız nekadar kötüde gecse hem sabır hem şükretmemiz lazım madem böyle bır durumunuz var geçer karsısına iki medeni insan gıbı konusmanızı tercıh ederım baktın laftan sozden anlıcak ınsan degıl ozaman gerekenı aile içinizde ortak yolu bulursunuz dıleğımle benım amacım ilişkilerde ne olursa olsun anlatılmaz böyle bır platformda peygamber efenfımız nedıyo karı koca arasına gırmez eğer hatam kusurum varsa af ola gecenız guzel olsun inşallah hersey umdugun gıbı guzel olur sabır derım ben
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. Allah size sabır versin inşaallah. Eşiniz stresli bir işte çalışıyor sanırım. İşten gelince onu yumuşatıp sohbet edecek formüller bulmalısınız. Hemen boşanın diyenlere kulak vermeyin, durum kurtarmaya çalışın. olmuyorsa ve umut kalmazsa en son ailenizle konuşarak çaresine bakın.
00 Yorumla
+1 yılBoşanılacak bir şey görmüyorum tamamiyle iletişim kopukluğu. Tüm evliliklerde olan genel sorun bunlar ama çözebilen çok nadir. Tek taraflı değil iki taraflı dinlemek lazım iki tarafında birbirini dinlemesi anlaması lazım. Bazı şeyleri espiriye vurun yemek mi yapmadınız bugün de senin elinden yiyelim beraber yapalım diyin. Karı kocasınız sonuçta kocanızın kalbine giden yolu en iyi sizin bilmeniz lazım.
00 Yorumla
+1 yılBekara boşanmak kolay derler ama size bu şekilde davranan öz saygınızı düşüren sizi değersiz hissettiren birinin ilerde çocuğuna farklı davranacağını sanmıyorum yani ayrılsanız çocuğa yazık kalsanız size yazık konuşsanız muhtemelen laftan da anlamaz ama sizi kaybedebileceğini gösterirseniz bu tavırlarından dolayı belki olayın ciddiyetini kavrama durumu olabilir bu süreçte tamamen kendinize odaklanmanızı tavsiye ederim ev işlerinden ziyade kendinize odaklanmanız onda korku yaratabilir ve düşünmesini sağlayabilir
00 Yorumlagüzel kardeşim yazdıkların anlık duygusal tepkiden kaynaklı abartılar değilse eğer bu adam seni sevmiyor demektir. seni beğenseydi asla böyle bir şey yapmazdı. hiçmi sevmedik ilişki evlilik yaşamadık bu yaşa gelmişiz ve sana bir abi tavsiyesi olarak söyleyeceğim bir çocuk daha sakın yapma ve tepkini koy baktın yola geliyor kontroll olarak çocukların hatrına istiyorsan durursun. ama haal terse dikine gidiyor bildiğini okuyor o zaman ayrıl git ömrünü çürütme.
00 Yorumla
+1 yılEşinin nasıl. olmasini istiyorsan ona göster tatlı dille mesela o ilişkiden önce banyoya girmiyorsa beraber duş almak hoşuma gidiyor de. Eşin hiç güzel söz söylemiyorsa. sen ona söyle egosunu yükselt ama. asla aciz ve ona muhtaç olduğunu hissettirme egosunu yükseltirken
00 YorumlaSize ve kadın olarak duygularınıza değer vermeyen biriyle ömrümüzü tüketmek ne kadar mantıklı? Evliliklerde saygı çok onemlidir. Kirici olmamak lazım. Eşiniz size karşı kırıcı olmuş. Zamana bırakın düzelmez ise zorlamayın sadece ve sadece olan size olur.
00 Yorumla
+1 yılMerhaba
Ben olsam şöyle yapardım sen olsan şöyle yapardın demek yanlış olur evli olan sensin ben sana boşan deyip boşanacaksan eğer demek ki başkalarının aklıyla hareket ediyorsun demektir ama dayanmalısın veya boşanmalısında demem ama şunu düşün her evlilik mutlu sürmez belkide senin imtihanın bu ama şunu söyleyim o eşine kolay kolay kimse katlanamaz01 Yorumla- +1 yıl
Napmaya karar verdin çok merak ettim
+1 yılGerçekten de söylemleri ve yaptığı bir çok davranış biçimi kırıcı olmuş, bu konuda kendisiyle konuşmayı deneyin, eğer ki annesi yani kayınvaliden ile aranız iyiyse durumu ona da anlatın ne yazık ki bazı zamanlar böyle şeyler olabiliyor. Zamana bırakın zamanla çözüleceğine inanıyorum, Allah bağışlasın bu arada evladınızı
02 Yorumla- +1 yıl
Bende özel hayatınızı kimseye anlatmayın ona sor neden böyle davrandığını
- +1 yıl
@zümraadeniz katılıyorum çünkü iç yüzünü bilemiyoruz
Gizli Üye(25-29)+1 yılKıyamam ya
İşte evliliğin verdiği bu oluyor
Sevgisi bitmiş saygısı azalmış bir ilişki. Senin neler yaptığını düşünmüyor sadece para getirdiği için. Çok üzücü kadına verilen bu değersizleştirme. Evlilik düşününce aklıma bötle kişilerden farklısını bulacağımı sanmıyorum çünkü bu modellerin hepsi böyle.10 YorumlaBöyle evlilik olmaz Erkek Adam da olsa Öyle eve geldiği zaman Önce duşunu almalı Sonra eşine bir güler yüz iki güzel söz etmeli ayrıca Çocuğu ile oyun oynamalı uyutmalı ev temizliğin de yerleri süpürmeli.
10 YorumlaHerkes ayrıl falan demiş bekara boşamak kolay, öncelik evliliği kurtarmaktır.
Burada yazdıkların çok yüzeysel şeyler kimseden mantıklı ve net bir cevap almayabilirsin, bu davranışların altında ne yatıyor niye bu şekilde davranıyor bunları biz bilemeyiz, tahmin yürütürüz sadece.
Önce kendin ve ailen için bi psikolog ile görüşüp bu durumda ne yapılabilir destek almalısın en doğru kararı bu şekilde vermen bence en mantıklısı olacaktır. Umarım her şey yoluna girer.20 Yorumla
+1 yılAdam bildiğin narsist biri tedavi görmesi gerekiyor. Bu arada böyle evlilikleri gördükçe Allah'ın sevdiği kuluyum diyip bekar olduğum için şükrediyorum çünkü benim boş adamlara karşı sabrım yoktur.
00 Yorumla
+1 yılEşinle açık açık konuş doğru davranmıyorsun de ama ezilip büzülme dimdik söyle bunu. Baktın anlamıyor boşan yani sen bu dünyaya onun eşi olmak için gelmedin sonuçta tek olarakta çok değerlisin ve özelsin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı.
+1 yılBu durumu eşinize karşınıza alıp sakin ve sükunet içinde konuşmanız hem sizin hem eşinizin hem de aileniz için en güzeli olacaktır. Eşinize sözlerinden kırıldığını ve dikkat etmesi gerektiğini söylemelisin.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılÖnce konuşmayı dene baktın işi yokuşa sürüyor. Düzeltmek yerine ilişkinize zarar vermeye devam ediyor bir birinizi daha fazla yormayın. Yalnız olmak kötü değil ama sen yine de yalnız olduğunu düşünme bak bir soruyorsun onlarca cevap geliyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGerçekten senin adına üzüldüm 🥹 benim eşimde bazen çok canım olabiliyor beni de kırıyor bende onun bana geldiği şekilde gidiyor popo öluyor sende öyle yap örneğin eşim bana şişko diyor zayıfla falan ben ikiz doğurdum yeni nereye zayıflım bende ona sende aşırı kısasın uza diyorum shshhssh
03 Yorumla- +1 yıl
maalesef bu ilişki de bağları daha da koparır
Cevap sahibi+1 yılPeki ne yapmalıyız kanka
- +1 yıl
Bu tavrının doğru olmadığını anlatsan
+1 yılBu kadar özel bir konunu neden erkeklerin olduğu yere yazdın anlamadım burada ki kişiler mi sana akıl verecek yazmış bak bi erkek gel bana anlat diye git ona anlat yardımcı olur sana o kadar evlilerin kullandığı uygulamak varken birde
05 Yorumla- +1 yıl
Eee tabi işine geliyor değil mi sizin de tartışma fikir almak ise konu bunun için daha iyi yerler var burdan daha iyi 😌
- +1 yıl
Benim zoruma giden sizin gibi erkeklerin yani yobazların ortasında özelini açması ve bunun için yardım etmem gerekiyor ise ederim ama olurda hanfendi sizene derse o zaman benlik bi sorun kalmaz burada aranan insana da bişey diyemem
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıl10 yıllık evliliğim var. kadınlığını hissedemiyosun. sana özel hissettirmiyor. ev işlerinde yardım yok değersizsin, yatakta hem değersizsin hem de seni kırıyor. seviyo musun peki onu
026 Yorumla
Soran+1 yılSevgim kalmadı maalesef
- +1 yıl
sadece seks anında mı yanaşıyor, yoksa o bile yok derecede mi
Soran+1 yılBir günde 5 kere istediği oliyot
- +1 yıl
seni sadece tatmin aracı görüyor ki bu seni daha da örseliyor aslında dimi
Soran+1 yılEvet kendimi kullanıyor gibi hissediyorum
- +1 yıl
2 yaş çocuk nedir bilirim. o haldeyken temizlik ve yemek yapmak nedir bilirim. öpüp baş üstüne konacak kadınsın. çok değerlisin. cidden kadınsın. kadınlık öyle kolay bişey değildir. her şeye rağmen eşine temiz olarak çıkmak istiyorsun ve yaranamıyorsun. derdini anlıyorum
Soran+1 yılÇok patavatsız biri beni çok incitiyor kadın olduğumu unuttum kendimi hiç begenmiyorum ezik hissediyorm hayatım bitti bana yazık değil mi?
- +1 yıl
çok yazık. yanlış ellerdesin. 1 yıl boyunca iletişimde kaldığım bi kadın arkadaşım vardı. eşi aynı seninki gibiydi. iki çocuklu kadın neler yapıyor, bi turşu yapmış parmaklarımı yiyecem, eşi ise bu mu turşu diyor. kendini sürekli kocana ispat etme ve beğendirme çabasında mısın peki
Soran+1 yılmaalesef ama artık gücüm kalmadı zaten tüm gece uykusuzum oğlum çok kalkıyor üstüne bide iş hayatına giricem aman üç beş bir şey girsim eve laf etmesin peşindeyim ama yine de olmuyor belkide başkası var hayatında
- +1 yıl
iş hayatı seni daha da yoracak. yine de olduramayacaksın. ilişki anında kocanın gözlerinde aşk göremiyosan şüphen doğrudur.
Soran+1 yılGörüyorum ama boşuna
- +1 yıl
sevgi bitmişse boşuna. ayrılık kararı zihninde dolaşıyor mu yoksa çocuk için mi durduruyousn kendini
Soran+1 yılÇocuk biraz daha büyüsün etkilenmesin bende hayatımi toparliyim
- +1 yıl
onunla yaşlanmayacaksın en azından bundan eminsin
Soran+1 yılOlamicak 3 sene de patladik
- +1 yıl
gerçekten kurtuluşun olur. tabi bu süreçte iki tür kadın var: ilk grup eşinden dolayı kendine cinselliğie tamamen kapatıyor ve depresif yapıyor onu bu durum. ikincisi kocasını arzulamasa sevmese bile cinselliğini canlı tutuyor. psşkolojide cinsellik çok önemli. bu konuya dikkat et
Soran+1 yılHiçbir şey umrumda değil psikolojim bozukken aklıma bir şey gelmiyor çocuğuma iyi bir anne olmaya çalışıyorum
- +1 yıl
kadınlığını unutma, kendine vakit ayır... ayrıamadığını biliyorum ama en azından kocan uyurken çocuğun da 1 saatliğine uykuya daldığında
Soran+1 yılAyiramiyorum uykuya yenik düşüyorum kendimi kapana sıkışmış gibi hissediyorum
- +1 yıl
şu an mesela müsaitliğin var, zamanın var
Soran+1 yılYok oğlum uyumadı onunla ilgileniyorum
- +1 yıl
uyuduğunda ev işleriyle uğraşma. kendine vakit ayır bygün
Soran+1 yılHaklısınız kendimi de düşünmeliyim
- +1 yıl
iyi hissedeceksin emin ol
Soran+1 yılİnşallah
- +1 yıl
Yazdım ama engellemişsin beni
Öncelikle bu tarz konuları konuşmak için dertlesecegin biri olmalı yok diyorsan bildiğin evli biriyle konuş o daha aklı başında sana kararlar verdirebilir ama şöyle bi durum var sosyal medya biraz abartilidir insanlar abartir ama bu tarz konularda kimi ayrıl kimi mücadele et ama kimse ne yapman gerektiğini bilemez bu yüzden başabaş sohbet dertleşmek en iyisidir
00 Yorumlamoralinizi bozmayın. kendinize biraz değişiklik yapın. mesela değişik bir saç rengi. değişik makyaj. fantezi iç çamaşırı filan gibi. zamanla düzelir.
00 Yorumlabüyük bir sorun varmış gibi gözükmüyor, belki biraz uslubu yanlış gibi. Siz eşinizle konuşarak, daha iyi olmasını istediğiniz durumları birbirinize tavsiye ederek, birbirinizi kırmadan tatlı dille ifade edebilceğinizi söyleyebilirsiniz. Ama sizde kesinlikle tepki vermeden bunları yumuşak bir dille anlatın.
psikolojik rahatlama için değişik planlar yapabilir, beraber yürüyüş, sinema, kitap, park, piknik, ziyaret, gezi, yemek, örgü vs. başka uğraşlara odaklanbilirsiniz.00 Yorumla
+1 yılSamimi söylüyorum, ayrıl. Sen çok değerlisin. Bu tavırları hak etmiyorsun. Çocuğun da emin ol babasının annesine saygı göstermediği bir evde büyümektense ikinizi ayrı ayrı görerek daha sağlıklı büyür. Ve sakın regle hastalık deme. Biz kadınlar her ay SAĞLIKLI olduğumuz için regl oluyoruz. Sana reglin bittikten sonra temizlendin mi diye soran bir adamdan olmaz.
00 Yorumla
+1 yılSiz elinizden geleni yapıyorsunuz akşamları oturup onunla bu konuları konuşmamızda fayda var daha ileri derece de üzülmemek kaydiyla egerki durduk yere ise ya kayinvaliden golden kaynaklı ya da başkasından hoşlanıyor seni kendinden soğutmaya calisiyor
00 YorumlaDaha önce sana ilgile miydi evlendikten sonra ister istemez bu ilgi az oluyor ondan kaynaklanabilir O yüzden sen de kendini yalnız gibi hissediyorsun biraz kendine zaman ayır
00 Yorumla
+1 yılHayatın bazı gerçekleri çok acı fedakar İnsanların karşısına Gamsız insanlar çıkabiliyor Belli ki haddinden fazla değer vermişsin seni çantada keklik görüyor ayrıl demiyorum ama Hatalarını yüzüne vur kendini biraz geri çek şiddete meyilli ise sakın düzelir geçer deme ilk hatasında emniyetten yardım al derdini anlatmaya gelince de Bu şartlarda ülkemizde çok zor en yakın arkadaşından bile hainlik görürsün tanıdığın kimselere derdini anlatma konuşmak istersen yazabilirsin
00 Yorumla
+1 yılBence artık ona değer vermeye biraz ara ver umursama bırak iş yapmayı kendinle ilgilen oğluna ilgilen bi süre sonra ne oluyo ya digcek sen onu küçük görmeye başla ay işten geldin git bi duş al istersen temizle kendini falan de bu sefer şaşarmış olucak sana yaptığının aynısını yap ve uzak dur dikkat çekmeye başlıcajsın
00 Yorumla
+1 yılsenin adına çok üzüldüm çok fedakar birisinin eşin senin kıymetini bilmiyor sanırım diğer kadınların eşlerine neler neler yaptığından haberi yok eminim olsaydı sana böyle davranmazdı
00 YorumlaBence sen konuş bir bu konuyu bu konunun senin için hassas olduğunu belirt kendini düzeltmesi gerektiğini düzeltmezse bu şekilde uzun bir gelecek olmayacağını kabullendir korksun biraz yoksa kaybedersin beni de yekten sen dene bakalım 2 hafta olmadı mesafe koy muhattap olma bu şekilde mutsuz olursanız çocuğunuz da mutsuz büyür gerek yok en azından çocuğa huzurlu bir ortam yaratın.
00 Yorumla
+1 yılKişisel bakımını yaptın mı demesi normaldir yani çünkü o an sevişmek istediği zaman yakışır ve kanamanın bilmediğini bilmez ise sıkıntı olur yani o konuda kafana takma bunu
00 Yorumla- Devamını Gör (161)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat