- Aile & Toplum konusunda 855 cevap paylaştı.
+1 yıl
Hepinize Selâm...
Popüler kültürün sosyal medyasıyla, netflix' iyle, tv' siyle dayattığı bir ''özgür kadın'' imajı var, şimdi ben bu satırları yazarken bazılarınızdan linç yiyeceğimin bilincindeyim, neyse şimdi konumuza dönelim. Nedir bu özgür kadın imajı ve hangi noktalarda hem kadınları hem de ilişkileri zehirliyor?
Yaratılmak istenen imaj esasen şöyle; kadın bir ilişki içinde de olsa her şeyi yapabilmeli, asla hesap vermemeli, hiçbir şey için partnerinin fikrini dahi almamalı ve partneri onu bu konuda sonsuz bir güvenle beraber sevmeye devam etmeli.
Şimdi düşünelim, karşı cinsle bir birliktelik içindesiniz, kız veya erkek farketmez, partnerinize günaydın mesajı attınız diyelim. 2 saat sonra cevap geldi, cevap şöyle olsun; xxx kusura bakma ancak uyandım dün gece iş/okul arkadaşlarıyla biraz partiledik, eve geç döndüm kimler olduğuna, hangi mekanda takılındığına ve neden haber verilmediğine ilişkin bir soru sorduğunuzda ise sizin onu sorguladığınızı, güvenmediğinizi ve buna hakkınızın olmadığını bildiren bir mesajla karşılaştınız, hemen hemen tüm insanların hissedeceği şeyler birbiriyle benzerdir; öfke, güvensizlik hissi ve huzursuzluk, veya örneği biraz hafifletelim; tanımadığınız birçok karşı cinsten bireyle kulübe veya partilemek amacıyla tutulan bir eve gidileceği size haber veriliyor, buraya dikkatinizi çekmek isterim ''haber veriliyor''. sizin bu konu hakkında herhangi bir fikir veya rahatsızlık belirtmeniz mümkün değil, isterseniz bu durumun yarattığı gerginlik ve stresten dolayı bulunduğunuz yerde amuda kalkabilirsiniz. zaten başka bir aksiyon alma şansınız da bulunmuyor.
güven mefhumuna kısaca bir değinmek gerekli. Güven zor inşa edilen ancak kolay yok olabilen bir olgudur. Haliniz, tavrınız ve ilişki içindeki davranışlarınızla bunu zaman içinde kazanırsınız. şimdi, ben özgür kadınım hesap vermem, siklemem ve canımın istediği her şeyi yaparım. karşı tarafın bu ilişkide diken üstünde hissetmesi, güvensiz hissetmesi hiç umrumda değildir. asla bu konulardan fedakarlık yapmam ve sorumluluk almam deyip de bir de karşı cinsin ciddi ilişki kurmadığından sızlanmak ikiyüzlülük değil midir?
Sosyal medya ve diğer iletişim kanallarıyla topluma enjekte edilen bu imaj sonrasında sizler bu konudaki yaklaşım ve fikirlerinizin doğal bir zihin süzgecinden geçerek kendi bilincinizin ürünü olduğunu düşünüyorsunuz. aslında size enjekte edilen fikrin kölesisiniz. bu fikir de emin olun mutsuzluğun ve yalnızlığın kölesidir. çünkü sonucu tam olarak burada sızlandığınız şey.
Biliyorum tabi ki hepiniz böyle değilsiniz. böyle olmayanlarınız da ya partner seçme özürlüsü ya da gerçekten sadece kurunun yanında yaş da yanar atasözünün vücut bulmuş hali.
Aranızdan bazıları, e tamam da benim karşıma çıkan birçok erkek de böyle şeyleri sorun etmiyor. sonra da ansızın yol alıyor diyecek. işte bu arkadaşlar ''meriç'' diye tabir edilen familyadan olup amaçları tam olarak sizin de aklınıza gelecek ilk şeydir. diyelim ki yarın bir kadınla tanıştım ve amacım yalnızca o kadınla cinsel birliktelik yaşamak. benim o kadının nerede ne yaptığı, ne ile meşgul olduğu veya kafa dengi olup olmadığı neden umrumda olsun ki? zaten ben o kadına esasen sadece cinsel obje olarak bakmış olmuyor muyum? böyle zamanlarda bazen kadınlar karşı tarafın bu konudaki rahatlığını modernlikle ve kendilerine duyulan güvenle ilişkilendiriyorlar. maalesef cevap sizin onun çok da umrunda olmamanız. çünkü birçoğunuza banal ve oryantalist gelse de seven erkek kıskanır. bu erkek evriminin bir sonucudur.
Bir de burada şöyle bir husus var; birçok kadın sosyal medya sayesinde aşırı derecede talep görmekte ve aralarından biriyle bir ilişki kurma yoluna gitmekte. sonucun ise genellikle hüsran olduğu hepinizin malumudur. dostlar sizi reelde hiç görmemiş ve kapınızda köle olan adamlar da yüzde 95 bu meriç familyasına mensuptur. işinde gücünde olup ciddi ilişki arayışında olan adam bu toplara pek girmeyi tercih etmez. yüzde 5 istisna da pek tabi mevcuttur. işte gördüğünüz aşırı talep sizi partner seçmekte körleştirmekte ve yanlış tercihler yaptırmakta. çünkü etrafınıza bakma ve düzgün bir partner seçme gerekliliğini yok ediyor.
Toparlar isek; birçok erkek bırakın bir ilişkinin sorumluluğunu üstlenmeyi, kendi yaşamsal sorumluluklarını bile yerine getiremeyecek durumda olduğundan meriç familyasına dahil olarak gündelik ilişki kovalamakta, birçok kadın ise ''özgür kadın'' olduğundan onları bu tavırlarıyla kabul edecek meriçlerin ağına düşmekte ve sonra erkeklerin ciddi ilişkiye kapalı olduğundan yakınmaktadır. bir de burada bahsettiğim şeylerden ötürü ilişkilerden ümidi kesmiş bir erkek topluluğu var ki bunlar da mecburen günübirlik ilişkilere yönelmekte.
Sözün özü, iki tarafın da karşılıklı fedakarlıkta bulunduğu ve sorumluluk aldığı ilişkiler dışında tüm ilişkiler çökmeye ve yok olmaya mahkumdur.1395 Yorumla
Soran+1 yılGenel olarak katılıyorum dediklerine ama bazı noktalarda bir şeyi anlamadım. Örneğin bir erkeğin sırtlan bir şekilde bana yaklaştığını er ya da geç anlarım. Bu beni neden şımartsın ya da neden "aa herkes bana hasta" dedirtsin ki? Iki dakika içinde boydan fotoğraf at diyenlerin niyetlerini bilmiyor muyuz? Çok yazan var ama bomboş geneli. Varlık içinde yokluk çekmece 🙂
Ayrıca seven elbette kiskanir ama biz erkek kankalarimizi sildigimizde ve hatta kiyafetimizi onun icin degistirdigimizde de genelde cepte muamelesi yiyoruz.
Soran+1 yılPeki ne istiyor bu erkekler? Sizi ezip gecmemiz mi yoksa sozunuzu dinlememiz mi asıl istenen şey? Gece hayatı olmayan ve sizi asla uzmeyecek bir kizi eve kapatip da eskortlara giden erkekler hakkinda ne diyeceksiniz? Elbette seviyorsan kiskanip korursun ama buna izin verdigimizde neden cepte goruluyoruz eger istediginiz buysa?
- +1 yıl
hocam izninizle bu yazının ssini almak istiyorum
- +1 yıl
@PrensSalih
Problem değil labilirsin❗ - +1 yıl
Güven zor inşa edilen ancak kolay yok olabilen bir olgudur. Haliniz, tavrınız ve ilişki içindeki davranışlarınızla bunu zaman içinde kazanırsınız..👍👍👍
- +1 yıl
iki tarafın da karşılıklı fedakarlıkta bulunduğu ve sorumluluk aldığı ilişkiler dışında tüm ilişkiler çökmeye ve yok olmaya mahkumdur.
- +1 yıl
Aga sen önce anadilinde paragraf yazmayı öğren.
5. sınıfta öğretilen bir şeyi dahi içselleştirememişsin gelmiş millete bu kadar kompleks bir konuda fikir beyan ediyorsun - +1 yıl
Biraz okumaya çalıştım, mevhum yerine mefhum da yazmış
Otur sıfır, senden eş, partner, baba falan olmaz yalnız biçimde öl memleketi genlerine maruz bırakma! - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok
Uyardığın için teşekkür ederim...🙏 - +1 yıl
mevhum değil mefhum çünkü anasını satayım
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok
Konumuz "Erkekler neden eskisi kadar sahiplenmiyor" olduğu halde, paragrafa odaklanan ilk kişisin! - +1 yıl
@PrensSalih
Çok Haklısın katılıyorum 🤗👍 - +1 yıl
@PrensSalih Hayır doğrusu mevhum.
@Hasan-ARSLAN
Her şey metindir, okunmuyor arkadaşım yazdığın şey.
Haklı diye katılma o da anadilini bilmiyor. Mefhum diye bir şey yok - +1 yıl
@Hasan-ARSLAN arkadaşa dokunmuş diye düşünüyorum başka açıklaması yok. bi de mevhumla mefhumun farkını bilmeyip paragrafa laf atmaya çalışmalar falan, hoş değil.
- +1 yıl
@PrensSalih Bak bundan sonra baktım hakikaten mefhum da var onu ben bilmiyormuşum
Emme paragraf olmaması bir sorun - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok whkdenodekdodn lan bi de yazarken ne kadar emin kıyamam. mevhumla mefhum farklı şeyler, ikisi de mevcut ama paragraftaki kullanım mefhum
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok
Sen haklısın senin bildiğin gibi olsun hiç önemli değil 😊 - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok bari ikinci defa yazmadan baksaydın bu kadar rezil olmasaydın. ayrıca paragrafa niye o kadar taktın? dil bilme paragrafla yazınca mı oluyor ne alaka yav
- +1 yıl
@PrensSalih Dil bilme parafla yazınca oluyor, evet.
Paragrafı zaten anadilinizde doğru düzgün yazı yazabilin diye öğretiyorlar okulda.
- +1 yıl
evet kardeşim eşitlik taslamayı bilen kadınlar sonra da sahiplenilmiyoruz diye ağlıyorlar. Erkeklerin bu kadar itilip kakıldığı ve erkekliğin bu kadar anlamsızlaştırıldığı bir dünyada bir kadını sahiplenmek o sorumluluğu almak erkeklere enayilik gibi geliyor ve öyle gelmesi de doğal.
- +1 yıl
Biraz erkek reflekslerine saygı göstermeniz yeterlidir @sudesiyahseven
Soran+1 yıl2 gün önce kapanmis konuyu acacak kadar mi içine oturdu attigim soru? @noperva1975
Insan olarak esitiz ama kas gucumuz esit degil. Yanindayken bana bir erkek sarktiginda ben mi doveyim yani sen dururken? Bunu mu istiyorsun?- +1 yıl
Burada yeniyim... konu kapanması kaç günde olur bilmiyorum... içime oturan bir şey olsa kötü bir şey söylerdim. ben ise sadece cevap verdim. Kısa ve net.
Sorunun cevabı aslında kendi sorunda. Hem diyorsun ki erkekler eskisi gibi sahiplenmiyor hem de diyorsun ki kas gücü hariç eşitiz.
Eskisi gibi sahiplenmiyorsak demek ki babalarımız dedelerimiz sahiplenmiş. Peki sahiplenilen annelerimiz binelerimşz kocalarına "biz eşitiz" mi demiş yoksa aile reisi olarak kabul edip sözlerini mi dinlemiş?
Bak mesela hiçbir erkek bugün kadınlar neden eskisi gibi sahiplenmiyor, korumuyor, kollarmıyor? siye şikayet ediyor mu? Hayır...
Demek ki sahiplenilme beklentisi sizde sahiplenmesi beklenen ise biziz...
Hiç sahiplenilmek ihtiyacı duyan ile sahiplenmesi beklenen eşit olur mu?
Soran+1 yılYeri geliyor kadin da erkegini koruyor, savunuyor, ilgileniyor.. Ama sizlerin geneli anormal derece de rahatiz. Hem esitligi bahane ediyorsun hem de biz bekliyoruz artik diyorsun. Gene esit olmuyor? Ayrica insan olarak esitiz ama sen dogustan kas gucu olarak benden daha guclusun. Biri beni taciz ettiginde sevgilinsem ya da karinsam adami benim dovmemi mi istiyorsun? Bir kiz senin ustune atlasa itebilecek güctesin. Ben ise bunu basarabilmek icin kas yapmak falan zorundayim. Bunun icin bile magdur edebiyati yapacaksan kendi icinde yap Allah askina. Ben konuyu burada kapatiyorum. Hepinize hoscakalin.
- +1 yıl
Bem son sözü söylerim üstüne kimse söz söyleyemez konuyu da kaparım cevap vermeye kalkmayın diyorsunuz yani... Peki... ancak bu tavrı erkeğinize de gösterdiniz ve bunu kabullendi ve sustu... bu erkek mi sahiplenecek sizi, bu erkek mi koruyacak kollayacak?
Sonunda hışçakalın dediğiniz içşn yazınızı okumamam gerekti zira okursam cevap vermem iktiza edecekti. Ama işk cümlenizi gördüm ve cevabı hak ediyor. Bir kadın erkeğinin kendisini korumuş olmasından gurur duyar erkek ise kadının korumasına kalmışsa bundan ötürü gururu incinir... gururu incinmeyen de feminen erkektir ondan da bir zahmet sahiplenme refleksi beklemeyin
Soran+1 yılKas gucuyle korumak degildi bu sadece. Diyelim ki evliyiz tamam mi? Bir arkadasim sana laf ettigind savunmak da korumaktir. Sen bundan gurur duymalisin. Ayrica bir kadinla da yeri gelince senin icin kavga ederim. Ama bir erkek bana sarktiginda benim dovmemi bekliyorsan sence sen erkek misin? Su dakika ev tasiyacak olsam, gelecek nakliyeci erkek olacak. Siz dogustan kas olarak daha guclusunuz. Bunun esitlikle bir alakasi yok. Mesela ben de sana "ilk bebegi ben dogurdum, ikincisini sen dogur da esitlenelim" diyemem. Konuyu carptirip durmayin. Dilersen son yorumu sen at tamam. Diger yerden tekrar cevap yazmasan zaten Şu an bunu da yazmazdim. Allaha emanet👋
- +1 yıl
Lafla da olsa kadının korumasını gerçek bir erkek istemez... kadının arkasına saklanıyor gibi hisseder. Söz veya kaba kuvvet erkek koruyan konumunu korumak ister. Dişisinin korunmasına muhtaç gibi görünmeyi kabullenen erkek de erkekten sayılmaz. Sarkınyılık eden adamı dövecek erkek böyle bir erkektir. Ortada sözlü bir tartışma bile olsa kadının kendini öne çıkarmasından rahatsız olur. Mesela kaza oldu diğer araç sahibi bana bağırıyor diyelim karım kalkıp ona bağırsa erkek olarak ben orada yerin dibine geçerim.
Sarkan olursa da fiziksel güç kullanarak koruyacak olan yine benim. Bunun için gereğinde canımı ortaya koyacağım. Sözlü atışma gibi bir şey de değil bu. Belki ben döverim belki o döver. Belki serserinin bıçağı vardır beni öldürür orada... ama benim görevim eğer o an canımı düşünmeden atılmaksa, bunu beklediğin erkeğe aile reisi olarak saygı göstermek sözünden çıkmayı davranış seçeneklerinden çıkarmak yerine "senin tek üstünlüğün kas gücüdür o kadar" dersen o da o sorumluluğu alma iştahını kaybeder... akla da mantığa da vicdana da sığmaz...
@sudesiyahseven
Bu tartışmayı kendi cevabıma taşımak istemiştim, başka birini daha fazla rahatsız etmemek adına. Bunu bile garipsemişsin
Soran+1 yılBugun yazdiginda kendi yorumunun altina yazabilirdin bunlari ya da 2 gun once illa tartismak istiyorsan tekrarlayabilirdin. Ben zaten değecek erkegin sozunu genel olarak dinlerim. O da dinledigi ve sevdigi, hissettirdigi surece. Tartismayalim.
- +1 yıl
Epey uzun bir yorumum vardı hiçbir cevap yazmadın.. açıkçası şöyle bir baktım ve cevabı çok kısa bir sorunu gördüm ve cevapladım.
Erkeğin seni genel olarak koruması yani arkadaşın gibi koruması sahiplenme olarak nitelendirilebilirse bundan tatmin oluyorsan mesela karşıdaki adamı dövebileceğinden emin olamadığı zaman fiziksel koruma yapmaması OK ise o zaman o erkeğin sözünü genelde dinlemen OK'dir... ama her koşulda sahiplenilme ise kadın olarak beklentin o zaman sırf o sorumluluğu alan erkek olarak onu aile reisi olarak tanımlaman gerekmez mi?
Soran+1 yılYaklasik 350 tane gorus geldi. Yetisemiyorum cunku 😅 Baska sorudan biriyle de tartismam oldu bugun. Yetisebildigim kadar bakiyorum. Neyse suanki soruna gelelim. Erkek her zaman hakli olmayabilir. Bir konu da ben daha hakliysam da gene de son karar erkekte olsun demek ne derece dogru? Ayrica madem konuyu kapatmadik, az once soyledigini de cevaplayayim. Hani dedin ya ailesine karsi bile savunmasini istemem falan diye. Benim annem sana cirkin dese ya da babam sana beceriksiz dese, seni savunmam hosuna gitmeyecek mi?
- +1 yıl
@sudesiyahseven
Ailesine karşı bile savunmasını istemem demedim... aile istisnai bir durumdur. Ailelere karşı savunu o ailenin çocuğundan gelir her daim çünkü o aileyle bağım o kadından ibaret. Aynı şekilde karımın kankası bir şey dese yine aynısı zira ben cevap versem onun ilişkisine zarar vermiş olurum. Yani saldıran tarafın aile içindeki yakını kimse ona düşer korumak. Bu istisnai bir durum.
Ama genel kural koruyan kollayan sorumluluk alan erkektir. Bek erkeğin bunu yapmamasından şikayet ediyorsun. Erkekler konu açsa "kadınlar neden eskisi gibi söz dinlemiyor?" diye sorar... yani beklenti erkeğin koruyup sahiplenmesi kadının da söz dinlemesi...
Haklı isen kıcanı ikna etmek içşn haklı olduğuna dair fikrini savunursun... ikna olmazsa onun aile reisi konumuna saygı gösterir söz dinlersin...
Kocan asla ikna olmayan biriyse boşan,
Böyle son kararı verdiği konuların sonunda genelde haksız çıkıyorsa yine boşan,
Ama kocan yeri geldiği zaman ikna olabiliyorsa , kararlarında isabet oranı yüksek ise; yeri geldi mi seni savunuyorsa neden bu adamla tartışırken "benim fikrim bu ama senin kocam ve aile reisi olarak alacağın karara da saygım sonsuz olacak" diyerek o erkeğe biat etmekten heri durup onu onure etmiyorsun ki?
Soran+1 yılGunumuzde bunu yapan kadinlarin paspas edildigi gercegini unutmayalim. Erkekler resmen ugrastirip, sadece kendini dusunup duran asko kuskolari seviyor. Gunumuzde ben bir erkege evin reisi sensin dersem, bu lafimdan sonra bana hayati zindan eder. Hicbir lafimi dinlemez ve surekli mantiksiz hareket eder. Kendini tanri zanneder ve beni ezer. Bu da yetmez, ezdigi icin gozundeki yerimi kaybederim ve gidip aldatir. Boyle olmayan erkek 500 binde 1 tane falandir. Oylesi de bime gelirse bana haber verirsin.
- +1 yıl
Bunu yaoan kadın el üstünde tutulur. Bunkadını paspas edecek adamla evliliği devam ettirmek en büyük hatadır. Adaletsiz vicdansız bir erkekle mücadele ederek elde edebileceğin bir şey yok ki? Böyle biriyle nasıl mutlu olabilirsin ki? Yani adam vicdansız adaletsiz karaktersiz olacak ama kadın ona karşı hakkını savunduğu zaman onu ezmekten vazgeçecek ve mutlu mesut yaşayacaklar öyle mi? Karaktersiz erkeğe karşı didişerek ancak cinayet istatistiği olursun... ama adam düzgün ve de sahiplenmeye istekli gerçek bir erkekse o zaman teslim olarak kaybedeceğin değil kazanacağın çok şey vardır..
Tabi ezmekten kastın nedir anlamadım...
Sen şimdi kendinden pay biç. Bir erkek sana dese ki bu evde sen ne dersen o olacak aile reisi sensin... o adamı paspas mı edersin? ezer misin?
Soran+1 yılSon zamanlar da kadinlar neden bu kadar asileştiler sence? Cunku erkekler eziyorlar kadinlari. Ornegin bir kadina "yaa prensesim, sen cok guzel bir kizsin. Senden yana da guvenim tam ama bu kadar acik giyinmen rahatsiz ediyor. Onun yerine sunu giysen olur mu?" desen zaten 10 kizdan 5 tanesi bunu kabul eder. Ama bizler erkegin sozunu dinlemeye alisinca erkekler "yaa bunu niye giyiyorsun? Millet bakacak Allah allah yaa.. degistir sunu" diyip, ardindan degistirsek de trip atiyorlar. Ben benim sozumu dinleyen ve mantikli hareket eden insanin sozunu niye dinlemeyim? Ama erkeklere o imkani verince agzimiza tukuruyorlar. Biz de mecburen sirtlarina cikiyoruz.
- +1 yıl
Bak bunu ciddi ciddi düşün... bir adamla kqrılaştın hoşuna gidiyor elektrik var yani... ama o 1 erkek ve %99,9998 ihtimalle bir kadın kendisini aile reisi olarak saysa onu evin lideri olarak kabul etse bu teslimiyeti kendi lehine istismar edip kadını pas pas edecek karaktersiz bir köpek... ancak belki %0,000002 ihtimalle vicdanlı bir insan...
Sen bu dediğinde samimi isen yolda erkek görsen kaldırım değiştirmelisin... bir erkekle aynı havayı solumayı bile tiksinç sayman gerekir böyle düşünüyorsan...
:)
- +1 yıl
Asileşme sebebi o değil. Erkekler dedelerinden daha fazla otorite kullanıyor değil. Kadınlar çalışınca, para kazanmaya başlayınca erkeklere onların babalarına ve dedelerine gösterilen saygıyı itaati göstermek zorunda hissetmemeye başladılar. Ninelerimiz zihünsel bir zorluk hşssetmekszin söz dinlerdi çünkü ekonomik özgğrlğkleri 0 idi. O zaman o itaat zor da gelmşyordu. Ama şimdi kadın diyor ki meden erkeğe biat edeyim. Eskiden çok daha az olan kadın cinayetleri de bu sebeple arttı. Çünkü jem genetik ve hem de kültürel kodlar gereği erkek o itaati bekliyor hala. Kadın da aynı genetik ve kültürel kodlardan ötürü sahiplenilmek istiyor.
Yani 2 nesil önce 3 nesil önce biat eden kadınlara vicdanlı yaklaşan erkeklerin çocukları torunları neden bu itaati istismar eder hale gelsin ki?
Söz dinlemek derken kast edilen şey simetrik şekilde birbirinin sözünü dinlemek değil. Onu aile reisi olarak kabul etmek. O senin sözünü mantıklı bulduğu zaman dinliyorsa sen de onu aile reisi sayıp onu ikna edemediğinde kendin ikna olmasan bile aile reisinin kararına saygılıyım dediğin zaman söz dinlemiş oluyorsun..
Bunu yaptığın zaman seni mağdur edecek adam insan bile sayılmaz. bunlarla didişerek ne elde edeceksiniz yahu. Biz böyle ahlaksız, karaktersiz, vicdan yoksunu isek hiçbir şekilde ilişkiye girmeyin... bizim sahiplenmemizi filan da istemeyin.
Soran+1 yılErkek gorunce kaldirim degistirmiyorum cunku azinlik da olsa, aranizda duzgunleri var. Ama %1 ihtimale falan denk gelme ihtimalim dusuk oldugu icin sevgili yapmiyorum. Kadin cinayetlerinin artmasini buna bagliyorsan gidip tedavi ol. Gunumuzde erkekler de bozuldu. Bizde mi sizi öldürelim yani? Ironidir umarim.. ayrica eskiden parasi olmadigindan mecburen katlandiklari icin evlilikler uzun suruyordu. Simdi kadinlar ezilmeyi kabul etmiyorlar. Cok da iyi yapiyorlar 🙂 Kadin deger gorse, erkegi evin reisi yaptiginda nankorluk gormese neden bosansin? Iste erkek bunu kullaniyor. Kadinlar da parasi varsa kaciyor.
- +1 yıl
Ya canım sevdiğin adamın o azınlığa dahil olduğundan eminsen neden itaat etmiyorsun? Karaktersiz çoğunluğa dahil kabul ediyorsan neden sevmeye devam ediyorsun?
:) - +1 yıl
Saçma sapan konuşmayın ben size analiz yaptım. Toplumsal analiz yaptım. Siz kalkıp hakaret ediyorsunuz. Bu nasıl fikir tartışması. 2 nesil öncesine göre davranış kalıbı değişen erkekler değil. Erkekten 100 sene önce ne beklenşyorsa aşağı yukarı aynı şey bekleniyor... 100 sene önce erkekler çalışırdı şimdi yine çalışıyor
100 sene önce askere giderlerdi yine gidiyorlar
100 sene önce eve ekmek getirmeleri bekleniyordu yine bekleniyor...
Ama 100 sene öncesine göre kadının yaptığı ve yapmadığı şeyler çok değişti.
Bu da kadının davranışını etkiledi ve bu da gerginliğe sebep olmaya başladı.
Ben sana bunu anlatıyorum sen bana hakaret ediyorsun
@sudesiyahseven
Eğer farklı fikirdeysen söylediğimi çürütmeye çalışırsın bana hakaret edince bu tartışma olmuyor
Soran+1 yılBen de itaat durumu olmaz. Ama adamin tavirlari mantikliysa beni karsisina alip konusur. Haksizsam haksizim diyip de karsi tarafa ikna olacak biriyim. Ama gelip de sacma bir seyi kabul ettiremez.
Calismayla askerlikle is bitmedi bu arada. Bizden daha cok trip atmalariniz basladi. Cikma teklifi bile etmemeleriniz basladi. Size ilgi gosterdigimizde ilginizi cekip de soguk sicak oynamalariniz basladi. Davet ettiginiz bulusmada bile 1 bardak cay parasindan dert yanmaniz basladi. Erkek ortaminda bizi çekistirmeniz basladi. Bizi koruyup kollamamaniz, hem calismamizi kiskanip da hem de ev hanimi oldugumzda basa kakmaniz falan da ayri. Daha da yormayalim birbirimizi. Iki taraf da akilliysa zaten nerede soz dinleyecegini, ne zaman soz dinletecegini bilir. Hoscakalin.- +1 yıl
@noperva1975
@sudesiyahseven
Birbirinizi kıracak sözler sarf etmeyin,
bildiklerimiz içimizde kalsın 😊❗ - +1 yıl
Neden erkeklerde bu değişimler başladı? Bunlar bir anda olmaz. Bir gerekçesi olması lazım. Erkek rolleriinde bir değişiklik yok. Kadının rolü değişti. Ve işte burada dediğin gibi eşitlikçi oldular. Tamam. Ama eşitlik dediğin zaman erkek de erkek reflekslerinden uzaklaşıyor haliyle. Kadın olarak sen bir adım geride durma ve söz dinleme refleksinden uzaklaşınca erkek gibi gerekirse ben de korurum filan dediğinde son sözü de erkeğe bırakmadığında erkeğin de 100 sene önce kendine itaat edilen teslim olunan erkekler gibi sahiplenmesini de bekleyemezsin.
Aile bir kurumdur arkadaşım. Her kurum gibi bir lidere ihtiyacı vardır. Ben mesela işimi gayet de iyi bilirim ama müdürümü ikna edemezsen onun dediğini yapmaya mecburum. Bu aşağılayıcı bir durum değil. Müdürüm de bana sahip çıkar yeri geldiği zaman patrona ezdirmez... sorumluluğu üzerine alır. Ben müdürüme sahip çıkamam ya da kotuyamam. O beni korur. Ama ben de onun dediğini yapmak zorundaymıdır...
Soran+1 yıl🙂🙂🙂
Soran+1 yılBeni korumasi icin sacma kararlar vermesiyle ve onunla hayatimi zehir etmesiyle bedel odeyeceksem zaten korumasin ve hatta bana bulasmasin. HASAN kardesimizi daha fazla rahatsiz etmeyelim istersen..
- +1 yıl
@sudesiyahseven
Rahatsız olduğum için yazmadım, sadece birbirinizi kırmanıza engel olmak istedim 😊 - +1 yıl
Ben kırıcı bir şey söylemedim... @Hasan-ARSLAN
Ama arkadaş karşı fikri beğenmeyince muhatabın ruh hastası diyebiliyor... ben yine de büyüğü olarak itidalli yaklaşıyorum
Soran+1 yılÇok efendisin yaa 🙂 Bayramin kutlu olsun
Soran+1 yıl@noperva1975 Pardon? Saka mi bu? Karsi tarafin fikrini begenmesem bile kabullenmemi bekleyen sen mi fikir kabul etmemekten bahsediyorsun? Evet cok ideal yaklastin. Peki efendimiz dememizi bekleyerek cok yücelik belirttin. Mutlu olacaksan son yorumu sen at. Ben cidden susuyorum.
- +1 yıl
Ben konuyu benim cevabında tartışalım dediğim zaman ısrarla burada yazdın
@sudesiyahseven
Efendilik yine bizde kalsın
Soran+1 yılKendi yorumunun altindan musallat olsaydin 2 gun sonrasinda. Ben susmuyorum yaa vazgectim. Benim sorum bu. Cok efendiymissin ya, sen sus o halde.
- +1 yıl
Her ikinizide çok iyi anlıyorum, ancak çiftler arasında hayat müşterektir, evli çiftler birbirlerine karşı saygılı olmalı, güven ve huzur vermeli. Erkek eşini koruyup kollamalı ve değer verdiğini hissettirmeli, kadın ise kocasına karşı sevgisini hissettitip muhafazakâr olmalı ve de sadık kalmalı...
- +1 yıl
Her susuşta bir hayır vardır,
hep birlikte susmaya ne derdiniz 😊 🤫 - +1 yıl
Karşı tarafın fikrini bepenmesen de kabul etmelisin filan demedim... erkekte maskülenlik, erkek sorumluluklarını yüklenme, sahiplenme, koruma kollama bekliyorsan o zaman o erkeğin bir tık daha fazla söz hakkı olmasını kabul etmen gerekir dedim...
Bak mesela sahiplenilme fikrine bile karşı çıkan "biz mal mıyız ki bizi sahiplensin" diyen kızlara böyle 1 şey demem. Onlarda çelişki yok.
Ben sana bem diyeceğimi dedim konu burada kapansın cevap da yazma o kadar demiyorum
Ben sana şu fikri savunuyorsun git tedavi ol da demiyorum yani sana ruh hastası imanından da bulunmuyorum.
Sadece diyorum ki sahiplenme koruma kollama sorumluluğunu hissetme yüzde yüz eşit bireyler arasında olmaz ister istemez hiyerarşi getirir. İşte sana tepki veren kızlar sa bu durumun farkında oldukları için itiraz ediyorlar zaten... gerçekçi bir şey söylüyorum ben. Erkekten 100 sene önceki erkekler gibi sahiplenici korumacı davranmalarını bekliyorsan sen de 100 sene önceki kadınlar gibi davranıp biraz geri duracak söz dinleyeceksin...
Soran+1 yıl@noperva1975 O kadinlar manipule altindalar. Cunku son zamanlarda senin gibi magdur edebiyati yaparak kadinlari yildirarak, sorumluluktan kacmaya calisan erkekler (?) Arttı. Agzimizi actigimizda "hani esittik? Aciz misin? Sen yap?" Dedikleri icin, kadinlar da 1 tane gül istemeye bile korkuyor ve "muhtac miyim? Ben yaparim" kafasina giriyor. Ben bu manipuleye gelmeyen tarafim. Ben erkegi basimin taci etmesini cok iyi bilirim. Hakliysam ozrumu de dilerim, aileme karsi da savunurum. Su dakika değen bir erkekle evlensem burayi da silerim. Ama bana mantiksiz bir seyi savunuyorsa da kabul edemem. Madem dedigi mantikli, o halde beni de ikna eder zaten🙂
Soran+1 yıl@hasan-arslan ben susmayi kabul etmistim ama karsi taraf olgunum vs dedigi icin madem olgun, susan o olsun dedim 🙂
- +1 yıl
@sudesiyahseven
Karşı tarafın fikrini bepenmesen de kabul etmelisin filan demedim... erkekte maskülenlik, erkek sorumluluklarını yüklenme, sahiplenme, koruma kollama bekliyorsan o zaman o erkeğin bir tık daha fazla söz hakkı olmasını kabul etmen gerekir dedim.
Bak mesela sahiplenilme fikrine bile karşı çıkan "biz mal mıyız ki bizi sahiplensin" diyen kızlara böyle 1 şey demem. Onlarda çelişki yok.
Ben sana bem diyeceğimi dedim konu burada kapansın cevap da yazma o kadar demiyorum
Ben sana şu fikri savunuyorsun git tedavi ol da demiyorum yani sana ruh hastası imanından da bulunmuyorum.
Sadece diyorum ki sahiplenme koruma kollama sorumluluğunu hissetme yüzde yüz eşit bireyler arasında olmaz ister istemez hiyerarşi getirir. İşte sana tepki veren kızlar sa bu durumun farkında oldukları için itiraz ediyorlar zaten... gerçekçi bir şey söylüyorum ben. Erkekten 100 sene önceki erkekler gibi sahiplenici korumacı davranmalarını bekliyorsan sen de 100 sene önceki kadınlar gibi davranıp biraz geri duracak söz dinleyeceksin.
Bu kadar basit...
Yine musallat gibi hakaretamiz ifadeler... bem yine efendiliğimden ödün vermiyorum
Soran+1 yılHala manipule ediyorsun 🙂 Kendini masum gostermeye calisiyorsun ama beyefendi bir erkek zaten "hakliysa onun dedigi olsun elbette" diye cevap verirdi. Az once olgun oldugunu iddia ettin ama kavgayi da sonlandirmayan tarafsin. Iste ben bu manipuleden hoslanmiyorum.
- +1 yıl
@sudesiyahseven
Edepli konuşmaktır olgunluk. Karşısındakine hakaret etmeden konuşmak. - +1 yıl
@sudesiyahseven
Peki ortak karara varabilecek misiniz bu gidişle 🤭😊
Soran+1 yılHaksiz da olsam sozumu dinleyeceksin denilmedi ki sana. Ben burada tanricilik oynamiyorum. Ozetle, ben de senin yaptigin yanlisi yapmadim 🙂 Ben hakaret ederken, sen bizi yererek karsilik verdin.
Soran+1 yılKarsi taraf ikna olacaksa beraber susmaya kabulum ben hasan 😅
- +1 yıl
Her ikinizde susmak için bana müracaat ettiniz
@noperva1975
Sudesiyahseven'in yoğun isteği üzerine susmayı kabûl ediyor musun? 🤣🤣🤣 - +1 yıl
Haksız sana göre haksız... adam kendine göre haklı. Hiçbir konu yoktur ki bir taraf haksız oldupunu bile bile tartışın ama lider son kararı verir ve o olur. Erkek koruyan ve sahiplenen olacaksa lider de olur. Ben senin şahsına hakaret etmedim. Sahiplenilme himaye anlamına da gelir dedim. Ortada bir hakaret veya yerme yok. Ben sadece analiz yaptım. 100 sene önce bir denge vardı bu bozuldu dedim. Kadınları filan da suçlamadım...
Ayrıca " Agzimizi actigimizda "hani esittik? Aciz misin? Sen yap?" diyen erkekler varsa bu laf söylemiyorsa belli ki o adamlar da bu eşitlik laflarından ve eşitliği sağlamak için yapılan pozitif ayrımcılıktqn bakmışlar demek ki...
Sen hep itaat eden kadının ezilmesinden dem vurdun da bunu destekleyen bir veri sunmuyorsun... hep feminist söylemlere maruz kalmış erkek davranışlarından sözlerinden örnekler veriyorsun - +1 yıl
Ben zaten kendi cevabımda konuşuyorum... orada konuşmak istiyorum. Verecek cevabınız varsa verirsiniz yoksa vermezsiniz. @sudesiyahseven
Soran+1 yılIyi de erkekler feministligi abartiyor. Bir ara bir adamin yorumunu okudum. Gece sokakta tek yururken, bazi erkekler biz tedirgin olmayalim diye önümüze gecebiliyor. Hani taciz icin pesimizde mi diye dusunmeyelim diye. Adam gelmis diyor ki "niye ben geciyorum, o gecsin."
Yani hani anliyor musun? Tamam hakaret etmiyorum. Ama yani ben o adamin ustune de atlasam o beni itebilir ama ben onu itemeyebilirim. Dolayisiyla erkekler esitligi de biyolojik farkliliklarimizi atlayarak uyguluyor. Ozetle olayi carptiriyor 🙂Ayrica neye gore hakli mevzusunu da soyle cozebiliriz. Bir kagida benim dedigimi dinlersek kazanip kaybedeceklerimizi yazalim, altina da onun dedigini dinledigimizde iyi kotu yasayacaklarimizi. Hangimizinki daha iyi sonuc alirsa onu dinleyelim. Cunku verilen kararlar hayatimizi derinden etkiler. Mesela gelip de altinlari bozdur da at yarisi oynayalim derse ben bu adamin sozunu dinlemem. O bizim zor donemdeki guvencemiz olmali. Bir nevi kefen parasi gibi zor anlar icin saklanmali. Yoksa ben zaten her dedigim olsun algisinda bir kiz degilim. Ben kac erkegi korumusumdur bu site de. Ama itaat falan ben bunlara gelemem- +1 yıl
Öne geçme konusu ile feminizmin bir ilgisi yok zira o öne geçen erkekler zorunda oldukları için değil nezaketen yapıyorlar bunu... evet korkmasın tedirgin olmasın diye. Burada o erkeği böyle yapmaya zorlayan bir şey de yok ki böyle 1 tepki vermiş. Saçmalamış. Ben şimdi sana saçmalayan feminist örnekleri getirmiyorum. Bem sana gayet makul çıkarımlar yapıyorum.
Kocan istismar eden biriyse seni ezecek biriyse boşanırsın diyorum.
Kötü biriyse evlenme diyorum.
Sen diyorsun ki 500.000 erkekten 499.999'u kendisini aile reisi olarak görüp itaat edecek kadını paspas eder ezer... yani 500.000 erkekten 499.999'i şerefsiz diyorsun. Ben üzerime alınmıyorum hakaret saymıyorum çünkü 500.000'de bir insan evladı var kendisine biat eden kadını ezmeyecwk vicdanlı o da ben olabilirim diyorum ve şahsıma hakaret saymıyorum. Ama sen kalkıp da benim yaptığım analiz için bana ruh hastası diyorsun.
Ben sana illa ki de itaat edeceksin filan da denşyorum. Bana kendini anlatman da yanlış. Ama hem maskülen olsun hem eşitlikçi olsun hükmetmesin ama sahip çıksın filan bu hem cam kenarı hem şoför mahalli hem 5 kuruş... o olmaz işte.
Şu konularak en doğru kararlar alınabilir herşeyin doğrusu önceden hesaplanabilir ön kabulün bir yönetim düzenine temel teşkil edemez.
Kağıda artıları eksileri yazalım diyorsun. Adam kendi fikrinin artısı diye bir sürü şey yazdı ama sana göre bunlar olmayacak şeyler. Senin fikrin için artı dediklerin de ona olmayacak şey gibi geliyor. Ne olacak? Ben zaten fikir tartışması olmadan sen düşğncenş söylemeden sen ne diyorsan o de demedin ki.
Bak şirkette müdürler oturur konulur saatlerce toplantı yapılır ama en sonunda en doğrunun ne oldupu konusunda tarafların kafasındaki şüpheler asla sıfırlanmaz. Ailede de taraflar anlaştığı zaman ne ala ama anlaşamadığın zaman erkek olarak koca olarak seçtiğin erkeğinin kararına iradesine teslim olmak bu kadar zor geliyorsa o adamın sahiplenmesi o adamın seni koruması neden önem arz etsin ki? - +1 yıl
@noperva1975 64 bildirim görünce ben
Soran+1 yılRuh hastasi diyorum cunku hakli olsam bile erkegim kabul etmiyorsa kabul edeceksin ya da bosanacaksin diyorsun. Mantikli olanin sozu dinlensin diyemiyorsun. Ben daima son sozu bir taraf dinlesin istemiyorum. Bunu yapmadigimda beni korumayacaksa ben neden o adami hayatimda tutayim ki? Ben anneme bile itaat etmiyorum ki beni babasiz buyutmus bir kadin. Itaat falan benlik degil evet. Ornegin ben burayi onun icin silerim ama onunda hesabi varsa ve kendi keyfi silmemeyi dogru gorduyse bana sildiremez. Ben "erkektir yapar" algisiyla hareket etmedigimde korunmayacaksam da o adamla olamam. Zaten senin de dedigin gibi mantikli davranan erkek cok az. O 1 taneye denk geldigimde de zaten azinlik olan akilli oldugu icin mesela az onceki ornegimdeki altini gidip de at yarisina vs yatirtip da risk almayacak kadar akillidir. Dolayisiyla MANTIKLI fikri de dinlerim 🙂
- +1 yıl
Arkadaşım, bence sen ne olursa olsun erkeklerin seni ''koruması'' gibi bir fikre takık olduğun için bir türlü kabullenemiyorsun
Kimsenin korumasına mecbur değilsin yeter ya günlerdir.
Dünyanın en köylü tavrını kentli yaşamında sa-vu-na-maz-sın
Kimseyle hiçbir konuda uzlaşmaz, üstüne herkesten mantıksız beklentilerin olursa 45 yaşında geldiğinde kendinden nefret etmekle uğraşırsın
Rahat olun mk yerinde, hiçbir ilişki de bu kadar kesin, katı doktriner kurallar üzerine kurulmuyor.
Soran+1 yılSen de aksine takık oldugun icin beni kabullenemiyorsun. Benim fikrim bu yönde. Benim sorumun altindasiniz. Fikirlerimi duymak istemiyorsaniz uzaklasabilirsiniz. Konu zorundalik mevzusu da degil sadece. Sevenin icinden gelir. Mesela sen kendine de ayakkabi alabilirsin ama sevdigin alsa baska bir jest olur. Yapmamak icin her seye "sen yapamiyor musun?" Diyerek sorumluluktan kacma manipulenizi yutmuyorum. Kapanmis konuyu da ben acmadim. 2 gun sonra diger arkadas gelip acti. @ragnar_lodbrok
- +1 yıl
Ya diyorum ki erkek ailenin reisidir. Bu yakın zaman kadar kanunda vardı. Bir kurum varsa ille ki lideri bir yöneteni olur. Onun fikrine muhalif olabilirsin. Onu haksız sayabilirsin ama o kurumun bir parçasıysan liderinin kararına uyman gerekir. Uymayacaksan o kurumda olmazsın... yok o lideri lider kabul etmiyorsan o müdürü müdür olarak saymıyorsan o zaman o kişiden seni müdürün gibi kollamasını patrona karşı savunmasını bekleyemezsin diyorum... sana kaç defa diyeceğim. Sen erkek maskülen olsun demeseydin ben bunları yazmazdım. Ben diyorum ki maskülen erkek sana sözünü geçirir. Sözünü dinlemiyorsan o artık feminendir.
Mantıklı fikri dinlemek her zaman geçerli. Bakkalın çırağı bana mantıklı 1 şey söylese ben onu da dinlerim. Ama bakkalın çırağı beni neden sahiplenmşyor diye şikayet etmiyorum değil mi :)
@sudesiyahseven
- +1 yıl
Bir de şu biyolojik farklılıklar konusuna gelelim. Biyolojik farklılıklarımız var evet ama siz nedense bundan hep pozitif ayrımcılık çıkarmaya çalışıyorsunuz.
Şimdi mesela şirkette erkeklere daha çok yemek verilse isyan edersiniz değil mi? Ama erkek metabolizması bedeni çok daha gazla kaloriye ihtiyaç duyuyor. Eşit verilmesi adalet mi? Biyolojik farklılık var deyip erkeklere daha fazla verseler olur mu?
Yine Biyolojik farklılıklar sebebiyle erkekler çok daha erken yaşlarda ölür. Hastalıklara karşı siz kadınlar çok daha dayanıklısınız. Bu bilimsel bir gerçek. Bu nedenle hastanelerde randevu verilirken erkeklere öncelik veya daha yüksek kota verelim dedeler kabul eder misiniz?
Yine erkeklerin daha kısa yaşıyor olması sebebiyle daha erken emekli olmaları adalete daha uygun iken tam tersine kadınlar daha erken emekli oluyor. Birileri hayır erkekler daha erken emekli olsun dese kıyameti koparan mısınız?
Erkeklerin Biyolojik farklılığı var askere erkekler gidiyor. Tamam. Şimdi genel kurmay dese ki kadınlar güçsüz asker olmaya uygun değil subay ve astsubay okullarına kızları almıyoruz deseler kabul eder mi feministler?
Hep lehinize telafi yapılsın istiyorsunuz ama hiç madalyonun diğer yüzüne bakmak yok
@sudesiyahseven - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok
Lütfen argo kelimeler sarf etme rica ediyorum, eskiden edep ve ahlak kavramı vardı insanlarda ve kadınların olduğu yerde küfürlü konuşulmazdı, herkes edebini ve yerini bilirdi, olumlu ve anlayışlı davran ama lütfen 🙏.
Soran+1 yılYemek dağılımı iriliğe gore degismeli. 1.65 boyunda 52 kilo erkek de var. Ona fazla verilmesine verek yok ama kilo/boy orantisina gore yemekler ayarlanabilir. Kadin yeri geliyor bebek tasiyip dogurup emziriyor. Hem kadin regl sancisiyla falan ugrasabiliyor. Bu yuzden kadina askerlik zorunlu olmamali ama savas halinde savasan kadinlar da olur. Zaten askere gonullu kadinlar da gidebilmeli. Cok saglikli, cok dinç, cocugu olmayan, regli rahat gecen bir kadin, dilerse askere gidebilmeli. Hastane durumu da hastalik seviyesine gore belirlenmeli. Aciliyete gore falan. Ben erkegin sozunu daha cok dinlemem icin benden daha cok hakli noktalari olmasi lazim. Hem sen aile reisi erkektir demiyor musun? Madem ailenin reisi, madem baskan o, o zaman neden bir gun araba carptiginda ameliyat paramiz olabilecek altini at yarisinda risk alarak harcamayi dusunebiliyor mesela? 🙂 Ben erkege reis diyebilmem icin oyle davranmali. Mantikli davransin, akilli olsun, merhametiyle hayran biraksin. O zaman benim zaten saygim bitmez. Ama madem reis olacak, hakkiyla olmali. Buna da yanlis demezsin umarim
Soran+1 yıl@hasan-arslan Tesekkür ederim
- +1 yıl
@sudesiyahseven
Rica ederim - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok
Paragraf başı yapmadı diye birine evlenme, çocuk da yapma öl deme hakkını siz kendinizde nasıl bulabiliyorsunuz anlamış değilim... - +1 yıl
Aynı kiloya sahip bir kadına göre de erkek daha fazla kalori tüketir daha fazla iştahlıdır... ve madem ufak tefek erkek ve iri yarı kadın var o zaman askerlik neden iriliğe göre değil cinsiyete göre? İri kadınlar da askere gider ufak erkekler gitmez... erkeklerde 50 kg üzeri her erkek askere gidiyor. Kadınlarda da 70 üstü denebilirdi mesela değil mi? Ama hayır kadınlar kadın olduğu için askere girmez çünkü cılızlar, ama erkek daha fazla kas kitlesine göre daha fazla yemek alamaz
@sudesiyahseven
Nalıncı kwseri gibi sürekli kadınlara fayda sağlayan bir sistem var ve hala pozitif ayrımcılığa doymuyorsunuz
Soran+1 yılYa Şu an biri beni dovse, onu geri salma ihtimalleri yuksek. Kim bizi surekli savunuyor Allah askina? Kac kadin magdur bu ulke de. Ayni işi yaptigi halde erkekten daha az maas alanlar da var. Ya da bakir olmayan erkeklerin yerilmezken, kadin opusunce bile obje diyenler var. Askerlik konusundaki fikrimi soyledim zaten. Kadinlara da fikri sorulmali. Gonullu olan kadinlar gidebilmeli. Cok guclu, saglikli, regli ağır gecmeyen, cocugu olmayan kadinlar gidebilir mesela. Tartismaktan sıkıldım.. Son verelim mi? Iki tarafinda yerildigi noktalar var zaten. Ben Şu an fazla gulsem namusuma laf edenler de olur, sen aglasan erkekligine laf edenler de. Toplumda ikimizi de yeren bir kitle var. Iki tarafinda magdur noktalari hep oldu zaten.
- +1 yıl
Kadınlar güçlü ise gönüllü olarak gitsin ama erkekler zorunlu gitsin :)
Güçlü kuvvetli kadınlar neden zorunlu gitmiyor?
At yarışı oynayıp aile servetini riske eden adamla evlenme zaten... sonradan başladıysa da boşa gitsin adam mı o?
Bak bunu söyleyince de ruh hastası diyorsun :)
"Erkek mantıksız davranıp saçmalamıyorsa aile reisidir, böyle erkeklere eşitlik dayatmak yerine itaat etmeliyiz" bu cümlenin altına imza atabiliyor musun?
Soran+1 yılCunku ağrı cekmeyen kadin bile regl doneminde cok cekenle kiyasla daha az olsa da zorlanabiliyor. Ayrica kadinlar genel olarak daha az yük kaldirabiliyor. Kadinlarin ekstra guclu olmasi lazim ki (azınlık) iste onlar ortalama bir erkegin kas gucunde olur. Bu gibi sebeplerden oturu gonullu olmali. Biyolojimiz farkliyken bu konuda esitlik olmaz. Mesela sen 20 kg tasirken hadi esitlik olsun diye benden de 20 kg tasimami bekleyemezsin. Sence bu esitlik olur mu? Ayni kas gucu ben de var mi da esitlik olsun? Iste bu yuzden karsi cikiyorum sana.
Ben zaten boşarım oyle adami hatta basta oyleyse evlenmem. Ama sen mantikli davranmayi secmeyip de sadece boşa diyorsun.
Erkek mantikli davrandigi surece zaten sozu gecer. Ben o gun daha mantikliysam da benim sozum gecer. Insaniz, benim aklima gelmeyen onun aklina gelebilir. Ya da onun dusunemedigini ben dusunmus olabilirim. Hayatimizi hangimizin karari daha guzel etkileyecekse o secilmeli 🙂- +1 yıl
Peki o zaman kadınlar da başka bir kamu hizmeti verebilirdi değil mi? 2 sene erkekler askerlik yapardı kadınlar da başka 1 şey yapardı yine asker gibi disiplinle bir yerde kapalı çalıştırılırdı adalet sağlanırdı :)
Hangi kararın daha güzel etkileyeceği konusunda fikriniz farklı işte yahu bunu anlatmakta neden zorlanıyorum...
Şöyle sorayım. Evlisin 2 sene olmuş kocan seni sahipleniyor, at yarışı da oynamıyor sorumluluk sahibi... önemli 1 karar alınacak tam zıt fikişerdesiniz orta yol filan da yok acilen bir karar gerekiyor... tam zıt fikirdesin ama adam saçmalıyor değil onun da haklı yanları var ana %60 yanlış sana göre... %40 doğruluk payı var... tartışınız ne o seni ne sen onu ikna edemedin. En sonunda adam dedi ki "canım ben aile reisi bu evin erkeği sıfatıyla bu konuyu burada kapatıyorum"
Peki canım Aişe reisi sensin der misin demez misin?
@sudesiyahseven
Soran+1 yılKadinlar da sizinle esit maasi almaya basladiginda belki askerlik konusunda da farkli kurallar gelebilir🙂
Karara gelince de normalde o da benim isteklerimi genel olarak dinleyen biriyse, bu konuda haklilik payi dedigin gibi %40 ise dusunulebilir. Onceki kararlari ben vermisimdir bir süre. Simdi zıt dustuysem de anlayis gosterebilirim. Ama verdigi kararlar risk icermiyorsa. Ailemizi riske atmiyorsa dinleyebilirim.- +1 yıl
@sudesiyahseven yarın veya pazartesi yazacağım çok uykum geldi şarjım da zayıf... okursam yazarım diye şimdilik yazmıyorum pazartesi bilgisayardan rahat rahat yazarın veya yarın...
İyi geceler
Soran+1 yılBence birbirimizi anladik. Uzlastigimiz noktalar da zıt dustugumuz noktalar da acık. Burada noktalayabiliriz. Iyi geceler.
- +1 yıl
Askerlik ile maaşın ne alakası var? kadınlar daha mı az maaş alıyor? Erkek hala daha sadece kültürel değil kanun önünde bile evin ekmeğini getirmek zorunda olan kişidir. Bir kadın kocasını "çalışmıyor eve ekmek getirmiyor" diyerek boşayabilir. Erkeğin karısını "çalışmıyor" diyerek boşaması mümkün değildir. Kadın o parayı eve getirmeye mecbur değil. Ülkede intihar edenlerin %80'i erkek biliyor musun?
Birinin sokakta seni dövüp serbest kalması konusuna gelelim: bir kadın dövenin serbest kalması erkek dövenin serbest kalmasından daha yüksek bir ihtimal değil. Basında "serbest kaldı" diye yazılanlar hep "tutuksuz yargılanmak üzere" serbest bırakılan insanlarla iilgilidir. Erkeği döven serbest kalınca basın bunu haber yapmaz kadını döven serbest kalınca yazıyor. Bir davada deliller toplanmışsa, davalının bu suçun cezasını çekmemek için yurt dışına kaçma şüphesi de yoksa tutuksuz yargılama esastır. 6 ay hapis cezası olan bir fiilin cezasını çekmemek için kimse yurt dışına kaçmaz.
@sudesiyahseven - +1 yıl
aile kararı konusunda yine yukarıda söylediklerinden geri adım atmaya çalışmışsın. Ne demiştin dün gece:
" Madem ailenin reisi, madem baskan o, o zaman neden bir gun araba carptiginda ameliyat paramiz olabilecek altini at yarisinda risk alarak harcamayi dusunebiliyor mesela? Ben erkege reis diyebilmem icin oyle davranmali."
diyelim ki evlisin. zaten yukarıdaki özelliklre sahip olmayan aile birikimini at sırtına yükleyecek sorumsuzun teki olduğunu düşünsen evlenmezdin. evlendin. Sonra bu güveni sarsacak bir şey yapmadı. At yarışı da oynamıyor. Makul mantıklı biri. Şimdi bu adam aile reisi olur sana göre yani yukarıdaki paragrafa göre öyle olmalı. Yani bu özeliklere sahip kocan "ailenin de reisi"... yani aile kurumunun başındaki kişi kocan.
Bir kurumun bşında biri varsa örneğin şirketin müdürü, onun sözünü dinlemek için "geçen sefer de benim sözüm geçmiş olmalı" diyemezsin. Ha iyi bir müdür personelin fikirlerini dinler değerlendirir ve icabında ikna olur ve onların dediğini yapar. ben de bazen müdürümü ikna ederim. Ama bu demek değil ki ikna oldu benim dediğimi yaptığında bu defalık ben müdür oldum benim sözüm geçti. İkna edebilirsem benim dediğim olur. Ama ikna edmezsem o müdür olduğu için onun dediği olur. Ama ahlaka kanuna bir şey isterse istifa eder giderim.
sen de adamın bir yanlışını görmemişsi ve evlenmişsin; adam sorumlu biri at yarışı filan oynamıyor; seni de sahipleniyor arkanda dağ gibi duruyor koruyor. Demek ki aile reisi. Yani bir gün "tartışma burada kapanmıştır" dediğinde onun aile reisi sıfatı gereği onun sözünü dinlersin. Geçen sefer de o benim sözümü dinlemiş olmalı dediğin böyle bir sıfatı kabul etmiyorsun demektir. Yok eğer sözlerinin arkasında isen bu adamın "aile reisi" olmaması için bir sebep olmadığına göre gönül rahatlığıyla "evet onun sözü tabi ki geçecek ailenin reisi kocamdır" demen icap eder.. Yoksa sırayla söz hakkını birbirinize vermişsiniz demektir. Adamı hala aile reisi olarak kabullenmemişsin demektir.
@sudesiyahseven
Soran+1 yılİlk yorumun yarisini okudum sadece. Neden biliyor musun? Ayni isi yaptiklari halde daha az maasi alan kadinlara gıkını cikarmamissin. Hemen baska konudan bahsetmissin ki bizim yasadigimiz zorluk gumburtuye gitsin. Konu erkek haksizligi olunca susmak bilmiyordun. Madem olaylarda tek tarafi savunmaya odaklisin, o halde ben de artik okumuyorum. Sadece erkeklerden bahsedeceksen hiic gerek yok. Daha fazla da kendimi yormayacagim. Yazma okumam.
- +1 yıl
Eskiden millet şerefsizin dik alasıydı. Küfür ve argo da hep vardı herkes tabular içinde yaşadığından her yere göre farklı kimlik takınıyordu. Heç bana eskilerin edebiyatını yapma sana 70 yaşında her şeye küfreden Anadolulu rençber gösteririm ağzın açık kalır.
Dünyanın hiçbir milleti Zeki Müren gibi konuşmuyor.
Aha bu Sude de bu fikriyatın ürünü. Kategorik düşünmemiz gerektiğine inanıyor. Her davranışın klasifikasyonlara uygun olması gerektiğini düşünmekle kalmayıp, kendisinin düşüncesini ''meşru'', kalan herkesi ise ''sapkın gayrımeşruluk'' olarak addetme peşinde ama bak onun farkında bile değil o kadar içselleştirmiş bu yapıyı
Steril konuşmaya da bu yüzden karşıyım anonim ortamda. Bizim bu içe dönük, rol yapmaya dayalı samimiyetsiz yapımız ülkedeki en büyük ahlak sorunlarına yol açıyor.
Edep ahlak küfür etmekle bozulmuyor, merak etme sen
Soran+1 yılBi sus artik ya. Diger arkadas kadin sorunlarini ört bas ediyor diye engelledim. İstersen sen de beni engelle ya da ben de seni engelleyeyim. Ama bi susun artik. Yorum sahibi aramizdaki en sakin insan. Ona bile cırlamıssın. Yuzyillarca sizin kadin dusmanliginizi dinleyemeyecegim @ragnar_lodbrok bye
- +1 yıl
@sudesiyahseven
Takma kafana, 😊
insanlara bazen bazı şeyleri anlatmak gerçekten çok zor, ben seni anlıyorum❗
Soran+1 yılTesekkur ederim. Dunden beri az cok okumussundur. Ben erkekleri de savundum yeri geldiginde. Ama bunlar surekli olarak erkek magdurluklarindan bahsedip de kadinla ilgili yazdigimi gumburtuye getiriyor. Bunlar resmen kadin dusmani.. @Hasan-arslan
- +1 yıl
@sudesiyahseven
Önemli değil - +1 yıl
@sudesiyahseven
Evet okudum bir kısmını ve maalesef bahsettiğin gibi olaya kadınlar üzerinden baskı uygulayarak yoğunlaşılmış. Günümüzde suçlu görülen tek taraf kadın olmamalı, biz erkeklerinde hataları ve suçlarımız var, kadına şiddet başta geliyor ne yazık ki❗
En İyi Cevaplar
+1 yılÇünkü millet rahata alıştı. Rahatlığın böylesi gevşekliktir. Erkekler bugün kadinin gönlüne ya da kişiliğine değer verdiği için beraber değil bedenine ulaşmak gayeleri.. elde ettiği vakitte gözünde zerre kıymeti kalmıyor. Ciddi bi gelecek düşünmüyorlar. Çünkü dışarda elini sallasa ellisi diyorlar ya çok doğru bi söz.. Kadinlar da özgürlük eşitlik adı altında tüm değerlerini hiçe sayıp hem kendinin hemde erkegin nefsine alet oldu. Bu devran böyle devam ettiği sürece evlilikler bitecek günübirlik ilişkiler çoğalacak. Seven insan kıskanır. Ama günümüzde bunu da yitirdik..
276 Yorumla- +1 yıl
Nedir bu
- +1 yıl
hahahhsdj sana çok katıldığını söylemeye çalışmış hocam
- +1 yıl
Eyvallah abicim🙂
- +1 yıl
Wpden yaz demiş jsjsj
- +1 yıl
Tamam apla numara değil o
+1 yılBu sorunun cevabı oldukça karmaşık olabilir ve birden fazla faktörü içerebilir. Ancak, modern çağda erkeklerin sahiplenme davranışlarındaki değişikliklerin nedeni bence modernleşmeye bağlı.
- Toplumsal Değişimler: Toplumlar giderek modernleşirken, insanların hayat tarzları ve ilişki beklentileri de değişebilir. Eskiden erkeklerin sahiplenme davranışı daha yaygındı, çünkü geleneksel olarak erkekler, ailelerini geçindirmek ve korumak için daha fazla sorumluluk alırlardı. Ancak modern çağda kadınların da iş gücüne katılması ve ekonomik bağımsızlıklarının artmasıyla, kadınlar daha bağımsız hale gelmiştir ve erkeklerin ailelerine karşı olan sorumlulukları azalmıştır.
- İletişim: Modern çağda teknoloji, insanların birbirleriyle daha fazla bağlantı kurmasını sağlıyor. Ancak aynı zamanda insanların birbirleriyle daha az kişisel etkileşimleri olabilir ve bu da sahiplenme davranışını azaltabilir. Örneğin, insanlar artık telefon, mesaj veya sosyal medya yoluyla birbirleriyle iletişim kurabildiği için, fiziksel olarak bir araya gelme ihtiyacı azalmıştır.
- Kişisel Tercihler: Her erkek farklıdır ve birçok erkek, bir ilişkide daha az sahiplenme eğiliminde olabilir. Bu, kişisel tercihleri ve geçmiş deneyimleriyle ilgili olabilir. Bazı erkekler, daha önce bir ilişkide olumsuz bir deneyim yaşamış olabilirler ve bu nedenle daha az sahiplenme eğiliminde olabilirler.
10 Yorumla
eşya mıyız hayvan mıyız diyenlere, feminen ruhlu kadınlar sahiplenilmek, kıskançlık ister. maskülen erkek de kıskanır
63 Yorumla
Soran+1 yılRica ederim🙂
- +1 yıl
Erkeğe itaatsizlik etmeyi marifet sayıyorlar zaten onlar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
218Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150b cevap paylaştı.
u +1 yılErkeklerin sahiplenme davranışları, zaman içinde toplumsal, kültürel ve ekonomik faktörlerin etkisiyle değişebilir. Bazı araştırmalara göre, modern toplumlarda kadınların daha özgür ve bağımsız olması, erkeklerin sahiplenme davranışlarını azaltabilir. Ayrıca, teknolojik gelişmelerle birlikte insanlar arasındaki bağların da değiştiği ve bazı ilişkilerin daha yüzeysel hale geldiği düşünülebilir. Erkeklerin sahiplenme davranışları, zaman içinde toplumsal, kültürel ve ekonomik faktörlerin etkisiyle değişebilir. Bazı araştırmalara göre, modern toplumlarda kadınların daha özgür ve bağımsız olması, erkeklerin sahiplenme davranışlarını azaltabilir. Ayrıca, teknolojik gelişmelerle birlikte insanlar arasındaki bağların da değiştiği ve bazı ilişkilerin daha yüzeysel hale geldiği düşünülebilir.
10 Yorumla
+1 yılBunun sebebine kendimce tatlı bir açıklama getireyim. Yanılmıyorsam artık kadınlar ve erkekler arasında kaotik bir ilişki var. Bana öyle geliyor yani. Artık iki cinsiyette birbirlerine düşmanmış gibi bakıyorlar sanki. Ezel zamanında Kadın-erkek arasında bir güven vardı, saygı vardı. Erkekler kadınlarını sahiplenirdi, kadınlar erkeklerine hak ettiğini verirdi. Ama şimdilerde öyle değil. Yok kadınlar şöyle erkolar böyle. Erko nedir Allah aşkına? 😀 Birileri toplum düzeniyle sağlam oynuyor ve birkaçımız da buna farkında olmadan alkış tutup “yürü yavrum kim tutar seni be” demekle beraber pohpohlayıp, bu cinsiyet çatışmasına bilinçli veya bilinçsiz destek vermiş oluyoruz. Oysa gayemiz bu çatışmanın kökünü kazıyamasak bile durdurmaya çalışmak. Yoksa şuraya yazıyorum, bu gidişle devam ederse halimiz hebadır. Zamanımız varken bitirmemiz gerekiyor bu olayları. Sadece birimizin dur demesiyle değil, “birlikte…” Yine de düşüncelerimde haksız çıkma durumunu da göz önünde bulundurayım, çünkü ben bir insanım. Söylediğim her şey doğrudur diye bir kaide yok. Analiz yaparak durumun gidişâtına yorum yaptım
71 Yorumla
+1 yılYıllardır erkekleri erkeklikten çıkarmak erkek ve kadını eşitleştirmek adına aynılaştırmak için uğraşanlara sorun bunun nedenini. Yok efendim biz güçlüyüz, biz hiçbir şeyimize karıştırmayız, erkek hakimiyetini kabul etmeyiz, yok efendim izin almayız haber veririz falan gibi şeylerle erkeğin erkek olmanın doğal sonucu olan reflekslerini ve erkek olarak ğüstlenmeye hazır olduğumuz babalarımızın dedelerimizin seve seve üstlediği sorumluluklar normal olarak hemcinslerimize ağır gelmeye başladı.
Erkekliğin sadece yatakta hissetirilecek bir şey olduğu gibi bir algı yratıldı
100 sene önce kadınların oy hakkı bile yoktu ama Titanic batarken kadınlara oy vermeyen ülkenin gemisinin erkek mürettebatı erkeklere "siz erkeksiniz öleceksiniz çünkü kadınlar yaşayacak" dediler ve feministlere göre kadınları ezen sistemin ataerkil erkekleri "gık" demeden sırf erkek oldukları için ölmeleri gerektiğine çünkü kadınlarının sırf kadın oldukları için yaşamaları gerektiğine itiraz etmeyip ölümü kabullendiler.
Günümüz erkekleri de bunların torunları ama sizce böyle bir durumda sırf erkek oldukları için ölmesi erekenin kendileri olduğunu kabullenebilirler mi?
Biraz uç çrnek verdğimin farkındayım. Kadınların oy hakkı tabi ki olacak ama koruyan, kollayan ve sahiplenenin aldığı bu sorumluluk dolayısıyla saygı görmesi ve bu sorumluluğu alması beklenen erkeklerin de artık itilip kakılması ve aşağılanması durumuna son verilmesi gerekir.
05 Yorumla- +1 yıl
Burada yeniyim... konu kapanması kaç günde olur bilmiyorum... içime oturan bir şey olsa kötü bir şey söylerdim. ben ise sadece cevap verdim. Kısa ve net.
Sorunun cevabı aslında kendi sorunda. Hem diyorsun ki erkekler eskisi gibi sahiplenmiyor hem de diyorsun ki kas gücü hariç eşitiz.
Eskisi gibi sahiplenmiyorsak demek ki babalarımız dedelerimiz sahiplenmiş. Peki sahiplenilen annelerimiz binelerimşz kocalarına "biz eşitiz" mi demiş yoksa aile reisi olarak kabul edip sözlerini mi dinlemiş?
Bak mesela hiçbir erkek bugün kadınlar neden eskisi gibi sahiplenmiyor, korumuyor, kollarmıyor? siye şikayet ediyor mu? Hayır...
Demek ki sahiplenilme beklentisi sizde sahiplenmesi beklenen ise biziz...
Hiç sahiplenilmek ihtiyacı duyan ile sahiplenmesi beklenen eşit olur mu?
@sudesiyahseven - +1 yıl
@sudesiyahseven
Kendi görüşğmü yazalı da çok oluyor bu arada
Soran+1 yılDiger yere yazdigin seyi buraya tekrar yazman garip olmus. Zaten okudum ve cevap verdim o yazdigina. Assagi yukari 350 gorus geldigi icin hepsine dönemedim sonucta. Her neyse, cevabi az once verdim diger yorumun altinda. Daha fazla uzatmayacagim. Konu benim icin 2 gun once kapanmisti zaten.
- +1 yıl
Orada yazdıklarının da cevapları var ama sen diyorsun ki benim sözüm üstüne söz söyleme!!!
Tam aynısını yazmadım başka şeyler de ekledim. Dahası diğer tarafa da cevaben bir şeyler yazdım.
Sen bu konuyu senin çelişkilerle vurgu yapabilecek klişelerden bağımsız fikir üreten biriyle tartışma donanım ve cesaretine sahip misin değil misin? - +1 yıl
@sudesiyahseven
Karşı tarafın fikrini bepenmesen de kabul etmelisin filan demedim... erkekte maskülenlik, erkek sorumluluklarını yüklenme, sahiplenme, koruma kollama bekliyorsan o zaman o erkeğin bir tık daha fazla söz hakkı olmasını kabul etmen gerekir dedim.
Sadece diyorum ki sahiplenme koruma kollama sorumluluğunu hissetme yüzde yüz eşit bireyler arasında olmaz ister istemez hiyerarşi getirir. İşte sana tepki veren kızlar sa bu durumun farkında oldukları için itiraz ediyorlar zaten... gerçekçi bir şey söylüyorum ben. Erkekten 100 sene önceki erkekler gibi sahiplenici korumacı davranmalarını bekliyorsan sen de 100 sene önceki kadınlar gibi davranıp biraz geri duracak söz dinleyeceksin.
Bu kadar basit...
Yine musallat gibi hakaretamiz ifadeler... bem yine efendiliğimden ödün vermiyorum
+1 yılçok ta iyi oldu o ne öyle sahiplenmek korumak falan eşya mı sahipleniyor veya neden korumaya ihtiyaç duysun karşı taraf aciz mi bitti artık o ilkel çağ çünkü herkes akıllandı o sahiplenme adı altında görüyoruz artık gazetelerin bilmem kaçıncı sayfasında adalet isteyen kadınlarla dolu olduğunu iki tarafta birbirine değer veriyorsa ve bundan her iki tarafında şüphesi yoksa bitmiştir aksi bişey ispatlamaya çalışmak işgüzarlıktan başka bişey değil herkes kendine gelsin he çoğusu buna diyo ki işte erkeklerin bir çoğu kadını cinsel obje görüyor tamam o bi gerçek ama o konunun bununla hiç alakası yok seven kadın ve erkek zaten duygularla kendini belli eder neymiş sevdiği için ortalığı dağıtırmış allah allah ya adama sen kimsin demezler mi hadi o da karşılık verdi kırdı ağzını burnunu ne yapacaksın neymiş efendim aşkım için yaptığım sevdiğim için yaptım ya geçin bu işleri ya allah size mantık vermiş akıl vermiş mantığını kullanan herkes zarar görmeden yaşar net ve bişr şeyleri de böyle ilahlaştırmanın bir anlamı yok
19 Yorumla
Soran+1 yılEsyaya verdigin degeri bile kadina vermiyorsan neden o kadin yaninda? 2. si de kadinin guvenini sarsiyorsa, seni aldatacak gibi tavirlar sergiliyorsa ayrilirsin. Seviyorum dedigin kadina biri el uzattiginda korumayacaksan neyin sevgisi bu? Lutfen magdur edebiyati yapmayin. Kadinin kas gucu daha az. Erkegi biz mi dovucez?
- +1 yıl
ben herkese değer veririm o ayrı mesele ama böyle şekilden şekile girmek bişeyleri ilahlaştırmak nedir bu bana ters benim konuştuğum kadın zaten elin itiyle köpeği ile muhattap olacak kadın olamaz kendini bilen insanlarla konuşurum günümüzün yeni, nesili gibi ümitcan uygun gibi kardeşim tiplerle myhattap olan isterse annem babam olsun bir kalemde siler atarım o senin dediğin konu ayrı mesela böyle sırf onu kazanacam diye bi hallere girmek yanlış he oluyorsa oluyor olmuyorsa ayrılırsın zaten net bunun için artı bi çaba içine girmeye gerek yok
- +1 yıl
benim için insan silmek çoook kolaydır yok aşkmış meşkmiş yalan hepsi yalan bu hayatta kimse vazgeöilmez değildir ben kimleri kimleri hayatımdan bir kalemde silip attım benim için hiç problem değil
- +1 yıl
he bir şey daha ekliyim şu kıskanma olayı o kadar saçma ki ben hayatıma birini alıyorsam yine yukarıda dediğim gibi ona güvenerek alırım ben kıskançlık tamamen kendine olan güvenininde olmaması anlamına gelir ben ilişkimi güven üzerine kurarım öyle ergen gibi kıskançlık tripleri çocukların yapacağı şeyler
Soran+1 yılSes kaydini acamiyorum Şu an cunku tek degilim. Ama yazdiklarini okudum ve sunu soyleyebilirim ki kadinin tacize ugramasi onun sucu degildir. Sokakta masum masum yururken de laf atan olabilir sonucta. Ayrica kiskanclik ile guven sorununu ayirt edelim. Sevdigin senden baskasina bakmiyorsa bile sevdigin icin kiskanirsin.
- +1 yıl
O ayrı konu evet haklısın o konuda
- +1 yıl
@lılılull hayatta kimse vazgeçilmez değildir bitti
Çünkü sebebi kadınların davranışları umursamaz tavırları, saygısız davranışları ve biz yokken insanlara davranışları. şu an erkeklere soruyorum hangi kadına güveniyorsunuz, hangi kadının saat 10 da hayatım ben yatıyorum lafına inanıyorsunuz veya arkadaşlarımla oturuyorum diyip bir tane bile fotoğraf atmadığında kuşkulanmıyor musunuz sorarım. Durum bu hal almışken insanların güven duygusu yok olmuşken ne sahiplenmesi , sen o erkeği her ortamda laf sokup gömmeye çalışırken o ne hisseder diye düşünmezken bir de seni sahiplensin mi istiyorsun. Çiçek açmadığın dalda , emek göstermediğin insanda sahiplenme ve önemseme bekleme bence ilk kendinden başla ben karşımdaki insanı kıracak üzecek değersizleştirecek bir şey yapıyor muyum. Ne kadar olgunum , dürüst güvenilir birini hakkediyor muyum diye sonra düşün. Şimdi kadınlara soruyorum kıt kanaat geçinen biri sırf siz istediniz diye 3 gün aç kalacak belki ama sinema bileti için para biriktirdi ve sizi götürdü. Mısır yok diye utanmadan ortayı dağıtanlardan mısınız yoksa sen bugün sinema bileti aldın bende bunu alayım diyebilecek insan mısınız. Ya da sevdiğiniz insan battığında onun yanında duracak kadar şerefli misiniz yoksa ilk günde paralı bir erkeğe kaçacak kadar onursuz musunuz.
28 Yorumla
Soran+1 yılYaa konuyla ne alakasi var? Hesap odeyen kadinlarin hepsi sahipleniliyor mu? Bir kez bile sevdigine kufur etmemis ya da biri varken erkegine bagirmamis kadinlarin hepsi sahiplenildi mi? Gene mi biz sucluyuz? Hadi biz sucluysak, suclu olmayanlarin neden hepsi sevilmiyor o halde? Dur sen soylemeden ben senin yerine cevap vereyim. Muhtemelen ona da “kotu erkek sevdigi icin” diyip kenara cekileceksin. Ama bil ki her erkek basta kotu tarafini gostermiyor. Narsist nedir bilir misin? Basta melek gibi durur ama zamanla, kendisine baglattiktan sonra degisir. Bir kez de eril enerjimizi dusurduk diyebilin LUTFEN.
- +1 yıl
O kadar cümlem arasında cımbızla parayı çekip paraya bağlamışsın farkettiysen orada bir çok nüans var göstermelik sevgi, sadakat, saygı, davranış biçimi. Sen 10 sene önceki kızlarla şuanki kızların aynı olduğunu mu düşünüyorsun. Zamanla her insan değişir bu bir gerçek ve bu devirde erkeklerden çok kadınlar güvenilmez. Eskiden erkekler güvenilmezdi hak veriyorum. Ben hayatımdaki insanlara her zaman değer verdim ve ayrılırken hiçbir zaman kötü ayrılmadım. Ama sonrasında onların diğer ilişkilerine baktığımda narsist ve kendini aşağılatan ilişkilerde olduğunu gördüm. Bu bir seçimdir aslında erkekler çok basit anlamanız çok basit ama o an anlamak istemiyorsunuz. Peki tersten düşün benim gibi karşısında ki insana saygı duyan ilgi gösteren bağırmaya bile kıyamayan insanlar neden tercih edilmiyor. Dur ben sana söyleyeyim ona iyi davrandığı için, onun karakterine saygı duyduğu için ve o kadına inandığı için bu hayatta böyledir işte insan kendine değer veren değil eziyet edeni tercih eder. Bu bir seçimdir. Unutma geç gelen bilgi bilgi değildir.
Soran+1 yılSeven kadinlar da değer görmüyor. Gunumuzdeki insanlarin geneli sevmiyor da hirs yapiyor resmen. Bu yuzden sevgi alınca "gorev tamam" psikolojisiyle geri cekiliyorlar adeta.
- +1 yıl
Kısmen haklısınız ama bu şekilde tek tarafı suçlayarak bu konu düzelmez erkekler kadınları , kadınlar erkekleri suçlayarak ne sonuç alabildik. Kadınlar yanındaki erkeği çantada keklik, erkeklerde yanındaki kadını çantada keklik gördüğü sürece hiçbir işimiz yolunda gitmez. İlk önce yanımızdaki insanın bize değer verdiğini bilmeli en büyük zamanı ilgiyi ona adamalıyız ama buda tek taraflı olmaz. Çok güzel bir şey var 2 kişinin tamamı 100 dür sen 50 verirsen oda 50 verir sen 60 verirsen o 40 yani bir şeyi tek yaşamadığını 2 kişi ama tek kalp olduğunu farketmesi lazım kısacası beyni ve aklı olması lazım. Umarım doğru insanı bulursunuz bu devirde ne kızlar güvenilir ne erkekler.
Soran+1 yılHaklısınız.. Umarim siz de bulursunuz
- +1 yıl
@lılılull beni ve benim kadın düşmanı olduğumu çıkarttın öncelikle varsayımlarını doğru bulmadığım gibi eleştirme yöntemini de doğru bulmuyorum. Öncelikle eleştirdiğin kişi hakkında bilgin olması gerekir ki yok. Yukarıda yazdığım yazıları okumamışsın oda belli ilk önce fikir beyan etmeden okumanızı tavsiye ederim. İyi günler
+1 yılYa sokak köpeğimiyiz biz neden sahiplensinler? Çaresiz insanı sahiplenirsin, yardıma muhtaç kişiyi aklı ermemiş kişiyi sahiplenirsin... İlişki karşılıklı sevgi, saygı güven çerçevesinde gelişir. Tatlı kıskançlıklar olur ancak kadından da erkeğe oluyor yeri gelince ufak şeyler onlar. Geriye kalanlar sevgilinle iletişim kurmak, konuşmak. Sonra birbirinize güvenince zaten öyle aşırı sahiplenme gibi toksik hareketlere gerek kalmaz. Şimdiki erkekler aşırı sahiplenmiyor çünkü kendi ayakları üzerinde duran erkekler çoğunlukla. Bir kadının gideceği varsa gider. Zorla tutamazsın. Bir kız, erkekten karşısında erkek olduğu için aşırı sahiplenilme gibi şeyler beklememeli bence çünkü bu tür oyunlar güven vermiyor. Hepimiz biraz oyuncuyuz, erkekler de kızlar da ama öyle çok büyük sahiplenmeler gibi oyun istiyorsa bir kadın bence zaten güven vermez. Erkekler kendi ayakları üzerlerinde durmayı öğrendikleri, kendi değerlerini fark ettikleri için aşırı sahiplenmiyor olabilirler. Artık günümüzde kadınlar da erkekler de kendi ayakları üzerlerinde durmayı birey olmayı, karşılıklı sevgi saygının önemini öğrendiler.
11 Yorumla- +1 yıl
Eşimin hesabında kalmış. Bu yukarıdaki yorumu yazan bir kadın.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılFeminizmi erkeklere baskı olarak kullanmanın sonucu maskülenite kaybolmaya başladı. Ayrıca toplumu şekillendiren kadınlardır ve kadınların erkeklerde görmek istedikleri şey ile söyledikleri şey arasında fark var. Bunda kadınların da suçu var. Mesela bir erkek para kazansa bunu eşi ve çocuğu için harcamayı düşünür ama bir kadın para kazandığında benim param der. Günümüzde çoğu kadın, erkeğe yemek yapmayı kölelik olarak görüyor. Hayat müşterek birlikte yapılır ancak kadınlara feminizm aşılanıyor ve erkeklerde böyle kadınları istemiyor.
31 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.
+1 yılseven insanlar kıymet görmüyor, erkekler genel olarak sevene değil verene gidiyor çünkü veren pek ilgi alaka istemez ya da günübirlik ilişkide sorumluluk almaz. Kadınlar ayakta duruyorum benim param var işim var diyerek erkeği yok sayıyor ve eziyor. Erkek ezildiği yerde kalmıyor. Bir de her iki taraftarda doyumsuzluk var. Adam bakıyor ki etrafındaki (akraba, eş dost) eşleri hep kaçıyor aldatıyor falan o da diyor ki”bende fazla değer vermeyeyim nasılsa o da gidecek”. Ha birde batı kültürüne özenme var. Bu şekilde yozlaştık kendi değerlerimizi unuttuk ve batının en kötü şeylerini aldık. Gayrimeşru ilişkiler normalleştirildi. Gerçek sevenlerle dalga geçer oldular
40 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılEskiden kadınlar erkeklerin malıydı. Bu anlayış bizim Y kuşağı ile ölmeye başladı daha yeni oturdu.
Eskiden erkeklik kadınlara sahip olma üzerinden tanımlanıyordu
Bugün erkekler mal değil, ''niye eşşek kadar kadını evine bırakıyorum'' diye soruyor. Kadınların erkekler gibi toplumda birey olması normalleştikçe bu ''sahiplenme'' saçmalığı da biityor
Siz de bir karar verin artık mk ya! Sorsan kadının özgürlüğü diye bir saat maval okursunuz ama erkekler canınız istediğinde sizin her işinize koşsun istiyorsunuz yok öyle bir dünya!
118 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka Allah askina? Bizi gece eve birakmaniz icin sizin maliniz mi olmaliyiz? Ya umursamayacaksiniz ya da mal olarak goreceksiniz oyle mi?
- +1 yıl
Eskiden niye gece eve bırakılıyordu? Çünkü ister beğen ister beğenme, eskiden kadın ''Babasından erkeğe, erkekten kardeşe'' takas edilen bir meta olarak görülüyordu
''Kızımız seninle buluştu, niye Tuzla'ya kadar bırakmadın'' diye gidip kızının güvenliğini onu en son temsil ettiği erkeğe soracak bir kültür vardı
Bugün öyle bir şey yok
Eğer bunların sevgiyle, şefkatle falan ilgili olduğunu zannediyor iseniz
Tarım toplumu nedir, köylü kültürü nedir, nasıl işler öğrenmelisiniz
Toplumda birey olmanın sizden götürüleri var.
Hem modern şehirli kültüründen faydalanıp hem de bu kültürün içinde küçük kapalı toplum değerlerini yaşatamazsınız bunun oluru, mantığı yok
Ve evet, 20 yaşında birini gidip evine bırakmam. Niye mi? Çünkü ben zalak değilim. Benim yanımdan ayrılıp tek başına evine dönemeyen birinin, benim yanıma gelmemesini beklerim
Soran+1 yılBen ne diyorum bu duruma biliyor musun? Sorumluluktan kacmak icin magdur edebiyati yapan, eril enerjisi eksilere dusmus bir kiz gibi davranan erkek..
Gercek bir erkek, kadini mal olarak gordugu icin eve birakmaz. Ben gece eve tek gidersem becermeye kalkan olur ama sen tek gidersen kimse buna kalkısmaz. Farki anliyor musun?- +1 yıl
Öyle miii?
Gerçek bir erkeğin ne olduğunu da kadınlardan öğreniyoruz, çünkü kendi sorumluluğunu bile almayı beceremeyip ''Aman beni zikecekler'' diye çanta gibi erkekler tarafından taşınmak isteyen sünepe kezbanlara kaldı erkek nedir beyan etmek.
Kendinize sahip çıkamıyorsanız elin adamıyla gece gece dolaşıp durmayın. Oturun ananızın dizinin dibinde sizi mahallede evinizin önünden alıp, tastamam akşam ananıza teslim edecek bir hımbıl bulsunlar onunla gezin
Böylece gerçek bir errrrrrrkekle hemhal olursunuz bizim gibilerle uğraşmasınız
Soran+1 yılSevdigim erkegin korumasini istemek mi kezbanlik? 😂 Sen diger erkeklerden koruyamayacak kadar sünepeyim desene suna.. Biri hırkana bile dokunsa “hayirdir?” Dersin. Yanindakine hirka kadar deger vermiyorsan neyin sevgisi bu? Erkeklik diyince akliniza sadece pipi geliyor herhalde. Doga da bile erkek disisini korur. O gider dişinin pesinden. Tavlar, etkiler.. Bir de yaratilmis en ustun varlik insan derler. Afedersin de hayvanin bile erkegi sizden daha erkek olacaksa ne anladik bu isten? boş ver sen, etek giy de beraber parti verelim..
- +1 yıl
Biz “amaninn bizi zikecekler” diye yanimizda erkek istemiyoruz. Biz eslik istiyoruz. Bize deger verdigini gunun her saatinde gormek istiyoruz. Mantik bu kadar basitken yok cantada tasinan meta yok bilmem ne toplumuna baglaman cok sacma
- +1 yıl
@KupaKızı03 Kendisi ikrar ediyor ''Beni becerebilirler'' diye, sen kendi bagajınla dahil oluyorsun.
Birinin size değer verdiğini de sürekli peşinizde size alaka göstermesi ile ölçüyor iseniz, kusra bakmayın yaşadığımız dünyanın şartları o değil.
Günün her saati sizi memnun etmekle uğraşamaz hiç kimse.
Bu arada @sudesiyahseven
Doğada erkek dişisini korur diyorsun da, ona bakarsan doğada erkek her bulduğu dişiyle çiftleşir, onu da kabul edecek misin? Erkek dişisini korurken onunla çiftleşebilme hakkını koruyor, sanki bu tip mekanizmalarla uyumlu bir ilişki anlayışınız varmış gibi asla benimsemediğiniz argümanları savurmayın - +1 yıl
Doğaya bu kadar meraklıysan, derhal üremeye başla. Doğada bile kadın sürekli doğurmakla uğraşıyor, siz hayvan kadar dişi olamıyorsunuz sevgililik, eğitim okul bilmem ne.
Kaç çocuğun var? 0. Gelmişsin burada kadınlar hakkında konuşuyorsun
Soran+1 yılDaldan dala konan erkekler de sahiplenmiyor korumuyor peki sen buna ne diyeceksin? Aldatmaniza ses cikarmayan kadinlari niye kollamiyorsunuz madem sorun bu? Ayrica konu dogurmaksa doguran kadinlar sahiplenilirdi, digerleri umursanmazdi. İkisiyle de alakasi olmadigini bal gibi de biliyorsun. Siz kadinsilastiniz. Olay bu.. ben 10 tane de dogursam, aldatilmayi da kabul etsem bu asla dogrulamaz bu durumu. Ayrica ciftlestikten sonra erkegini yiyen hayvan gibi biz de sizi yemiyoruz mesela degil mi? O toplara istersen girmeyelim. Sorun feminenlesmeniz.
- +1 yıl
Konudan sapmaya başladın, ben senin verdiği tabiat örneğini veriyorum. Erkeklerden beklediğin doğadaki gibi olma halini sen uygulayacak mısın?
Neoliberalizm çağında erkeklerden tarım toplumu kültürü bekleyemezsin. ''Siz fimininliştiniz'' niye? Çünkü bizim sahiplenicimiz, koruyucumuz değilsiniz
Bunu diyen kişi istediğinde çalışabilmeyi, ekonomik özgürlüğü falan savunmuyorsa ne olayım
Erkekler yine erkek, ancak, erkeklik sizin peşinizde koşmakla ölçülmüyor
İstersen Anadolumun yağız delikanlılarının içinde senin bu beklentilerinin alayını karşılayacak errrkek çok
Ama onlardan da koşarak uzaklaşıyorsunuz bak
Beklentilerin ile dünyanın şartları bir değil. İnsanlar artık evleneyim, bir karım olsun çocuğum olsun demiyor.
Ki bu gıcık tartışmaları da bir tek evanjelist çevrede yetişmiş Amerikalılar ile bizim millet kaldı yapan. - +1 yıl
Eski dönemlerde de erkekler ''Erkek olabilmek'' için kadınlara mülki amirlik yapmaya çalışmıyordu.
Eskiden toplumda kazanılması gereken bir değer yargısı vardı. Aile babası olmak toplumun saygın bir bireyi olmanın yoluydu, aksi taktirde alelade bir kimse oluyordun. Türk toplumunda zaten bu çok güçlüdür.
Şimdi öyle bir kültürel yapı yok. Dolayısı ile, senin beklediğin bu errrrkek olma halinin erkeklerin işine yaradığı yok. Sen senin açından fonksiyonel olduğu için bunu talep ediyorsun ama bu erkeğin işine yarıyor mu? Hayır. Aksine kendi hayatının üstüne bir de kadınların koca bir yük olarak kalmasını sağlamaya çalışıyor
Dolayısıyla erkekler artık bunu pek kabul etmiyorlar ve aşağılama, laf atma, sataşma taktikleriyle bu beklentinin haklı olduğuna kimseyi ikna edemezsin
Soran+1 yılKonuyu saptiran sensin. Ben erkeksi davranmaktan bahsederken, sen bahane olarak cok esliligi ve dogurganligi savunuyorsun. Oysa ki ben tam hayvanlasmaktan bahsetmedim. Sana soyle sorayim. Ben aldatilmayi ve dogurmayi kabullenirsem, sen dişlerinle canli bir ceylani öldurerek yiyebilecek misin? 🙂 Cevap hayir ise konuyu lastik gibi sündurmenin de alemi yok degil mi? Sal@ga yatmadiginda bu durumu cozebiliriz. Biz sahiplenen erkek istemiyoruz demedik ki.. Sadece emirler yagdiran erkekleri istemiyoruz dedik. Zaten seven erkek de bugun dahi korur.
- +1 yıl
Erkeksi davranmak: Kadını eve bırakmak, peşinde gezmek, sahiplenmeye çalışmak
Böyle bir şey var mı? Yok.
Ayrıca salağa yatan sensin, ''Doğadaki erkekler bile dişi için kavga ediyor'' diyorsun, sanki tabiatla çok hemhalmiş gibi davranıp bir de ''dişlerinle ceylan avlayacak mısın''
İnsan türleri her zaman alet kullanarak avlandı, cahilliğin de bir sınırı var.
Seven erkek bugün dahi korurmuş, bir insan bilgisayarını dahi korur zaten. Ancak sen normal insan ilişkileri istemiyorsun, sen erkeklerin seni her anlamda sağlama almasını, hiçbir şekilde boş bırakmamasını istiyorsun
Emirler yağdıran erkek istemiyormuş, istersen liste olarak ver erkekler tam olarak o olsun zaten bu mantık saçma
Soran+1 yılKonumuz koruyup sahiplenmeyken, konuyu aldatmaya ve dogurmaya baglayarak odak sasirtmaya calisan birinin, dişleriyle hayvan gibi parcalayamayacagini kesfetmesiyle kotu hissetmesine sebep olduysam bilemem. Zaten hakli olsaydin, aldatilmayi sorun etmeyen ve doguran kadinlarin hicbiri bu sorunu yasamazdi degil mi? 🙂 İnkar ettigin seyin dogrulugunu sen de biliyorsun. Eskiden neydi mesela? Birinin eşine sarktiginda o adami mahvederdi kocalar. Simdi cogunuzda cuckold sevdasi cikti. Tadimlik lokum gibi eslerinizi kendiniz ikram etme pesindesiniz. Bosversene, anlamak istemiyorsan anlatamam zaten.
- +1 yıl
Konumuz koruyup sahiplenmeyken ''Doğadaki hayvanlar bile koruyup sahipleniyor'' diye kelalaka bir örneği sen savurdun.
Ben aldatılmak normaldir, kadınlar bunu kabullensin falan demedim, senin verdiğin örneğin doğal bir sonucuydu o.
Bu arada, hangi p*rno sitesinden ilişki analizi yapıyorsun bilmiyorum ama, selection bias denen bir kavram var. Sen 10 kişide cuckold vesaire saçmalıklar gördüğünde, bunun genele yayıldığını düşünüyorsun sadece.
Hayır bir de çizdiği portreye bak, sanki bugün birilerinin eşine sarkılsa ''Karımı beğendiyseniz kaşam şu adrese gelin grup yaparız'' cevabı veriyor insanlar.
Erkeklerden beklediğiniz ilgiyi görmeyince bunun sebebinin hepsinin açık ilişki meraklısı olması olduğu fikrini savunmayınız.
Yersiz oluyor zira...
Soran+1 yılKafamda kurmuyorum beyefendi. Bizzat simdiye kadar en az bin defa aldatma hayali olan erkeklerden mesaj ve teklif aldigim icin soyluyorum. Cevremde de goruyorum. İcin rahat edecekse itiraf edeyim, kadinlardan da bu durumu kabul edenler oluyor maalesef ki. Hayvanlardan ornek verme sebebimin eril enerjiyle alakasi vardi. Sen aldatmayi katarsan, ben de canli ceylan yemeyi katarim.
Ayrica her kadin her erkegi elde eder kafasinda olan biri de degilim. Şu an hala odak degistiriyorsun. Sutlaca neden cok seker koydun diyen birine gelip de ilk kebap nerede yapildi hikayesini anlatmaya devam edeceksin anlasilan. Tamam yormayalim birbirimizi. Dilersen bu yoruma goruldu at ya da cevap ver. Ama ben kavgayi sonlandiriyorum hoscakal.- +1 yıl
Hangi psikopat çevrede yetişip büyüdün arkadaş?
Bin defa aldatma hayali olan erkeklerden mesaj ve teklif almış
Eskortluk kariyerinde gördüklerin toplumu bağlamaz
Manyak mısın nesin - +1 yıl
Yani nasıl mesaj alıyorsun gerçekten merak ettim? ''Merhaba, tanışabilir miyiz? Karımı aldatmak istiyorum. Bu arada sevgili olursak seni 7 kişi zikme hayalim var'' falan mı diyorlar?
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEskiden kadın "acizdi" erkeğin sahiplenmesi gerekiyordu. Roller bunun üzerine kuruluydu.
Şimdi ise eşitiz hatta öyle güçlü kadınlar var ki gerek bilek güreşinde beni yenecek gerek bana iş verecek😅 iş kadını servet yönetiyor. Kim kimi sahiplenecek? Kim kimi koruyacak? 😅

23 Yorumla
Soran+1 yılKas gucunu arttirmayan aciz mi oluyor? Ayrica konu kadinin kas gucu degil. Kadin kas yapsa bile erkeginin onu savunup sahiplenip korumasi hosuna gider. Bu dişil enerjiyle alakali bir sey. Sahsen ben bir elimle arabayi kaldiracak gucte de olsam, erkegimin beni korumak icin ugrasmasini isterim.
- +1 yıl
Aciz kelimesini özellikle tırnak içinde söyledim 😊 ben de sahiplenip benim kadınım diyip sahiplenen türden bir erkeğim. Ama bireysel de bizim düşüncelerimiz pek önemli olmuyor. Çünkü topluluğun çoğunluğuna tabi oluyoruz. Ve toplum kadın ve erkeğin eşitliğini savunuyor. Kadın ile erkeğin farkı yoktur diyor. Fiziksel açıdan güçlü olmasa bile, en ağır işi de yapabilir diyor. Marketlerde çok gördüm bunu. Kadın yönetici kasaya erkeği koyuyor ve başka bir kadına yük taşıyor yeri gelince.
Artık sistem böyle...
Dişil enerji diye bahsetmişsiniz ama feministlere sormak lazım var mı böyle şeyler 😊 - +1 yıl
Bak sahiplenmek dediğinde bile sen kimsin de beni sahipleneceksin sonucunu çıkartıyorlar 😊
Sen benim yorumumu güzelce oku anla asıl sebep burada yatıyor. Eril dişil tarihe karıştı. Kadınlar da istemiyor bu kavramları. İşlerine geldiği sürece eşitliği savunuyorlar 😉 hatta mümkün olduğunca pozitif ayrımcılığı da savunuyorlar 😁
Ben hala öyleyim ama gel gör ki bunu hakedecek bir hatun kaldı mı diye bana sor sude, ayriyeten ilişkiler o kadar laçka oldu ki en basitinden belki yobaz diyebilirsiniz bana ama beni temsil eden kadın giyimine kuşamına dikkat etmeli ilk önce eğer gerçekten birini seversem diğer erkekler tarafından ilgisinin çekilmesini istemem ama bende ona göre bir erkek olurum. Son zamanlarda biz güçlüyüz kadınlar olarak şu bu diye söz söyleyip sonra sahip çıkmaya kalktığında toksik olan kadınlar bi hayli fazla erkekte tabi ki çabalamıyor hiç bir şekilde ne yaparsa yapsın moduna geçiyor sonra ayrılık zaten ne yazık ki
29 Yorumla
Soran+1 yılKapalı kadınlarla birlikte olanlar da var. Erkek kıskançsa zaten çok açık giyinmeyen biriyle birlikte olmalı. Ama öyle kadınların da hepsi sahiplenilmiyor. Bilmiyorum gerçekten garipleştik ve evlilik kavramı kalmadı.
Soran+1 yılGüven sorunundan kaynaklı desene.
- +1 yıl
Evet güven sorunu da var fakat kapalılıktan kastım başörtüsü veya vb değil ben yanımda tutacağım hatuna zaten bakarım mesela en basiti vücut hatları çok belli oluyor mu ya da hareketleri tavırları diğer erkekleri tahrik ediyor mu, evet insanın bir defa güveni kırıldı mı yerine gelmez, katılaşır buz kesersin. Evlilik kavramı biteli çok oldu bile modernizm adı altında kadının vücudu metalaştırılmaya başlandı ve onlyfans denen saçmalık bi çıktı ipin ucu koptu.
Soran+1 yıl650 bin dolari kim kazaniyormus da kim istemis yaa anlamadim. Oyle maas mi var? 👀
Soran+1 yılYaa Allah askina 😅
Kac kadin 650 bin dolar istiyorum der ki? boş ver o istisnayi. İstemeye gelince erkekler de gunumuZde zengin kadin bulsa onu tercih eder. Ama sonucta konu secime kalinca cogu kadin maddi durumu ortalama olanla evleniyor- +1 yıl
İnan benim için kadının kariyeri umrumda bile değil ya da zengin olması dediğim gibi gerçekten çocuklarıma annelik yapabilecek birini bulursan evlenirsin zaten, çoğu kadın ortalama maddiyat ile evleniyor ama memnun değillerdir emin ol hep en iyisini ister, örnek ablam var yani hayatında birden yükselmek istedi merdiven taşları döşemek yerine birden atlamak istedi fakat çakıldı, bende aynı hataya düştüm ve ağır bedel ödüyorum.
Aile & Toplum konusunda 996 cevap paylaştı. Ben ne kendimde ne de çevremde böyle bir duruma kişiye hala rastlamadım sahiplenmeyen. Konuya şöyle bir bakış açısı ekleye bilirim doğruluğu tabi ki tartışılır kadınlar son zamanlarda ben kendime yeterim kimseye ihtiyacım yok ben kendimi koruya bilirim diyerek çoğu zaman bize biraz aşağılık bir varlikmisiz gibi bakmalarından kaynaklı diye düşünüyorum tabi ki sizler güçlüsünuz hiç bir konuda bizler ellerinize su dokemeyiz ancak bazen istemesekte kaba kuvvete ihtiyaç duyarla biliyor çevrelerinde güven vermeyen birileri vardır ancak herkesi aynı kefeye koymaları ne kadar doğru olabilir eleştiri yapılması bir konu benim de yaşadığım talihsiz bir olayı kısaca özet geçeyim metroya binerken adamın birisi eşini dövüyordu duruma müdahale etmek isterken bir anda kadın kocasının önüne geçip o benim kocam doverde severde deyip kalabalığın içinde bagirmisti biraz etkiliyor insanı ister istemez
06 Yorumla
Soran+1 yılŞaka gibi gerçekten..
Ama destek olmak istemen çok güzel 🙂
Sanırım haklı olduğun noktalar var.- +1 yıl
Olmaz olur mu metro merdivenlerini inerken bir kadının vurma lütfen diye bir bağırış seslerini duydum sabahın körü merdivenleri bir inisim vardı aklıma geldikçe gülüyorum bildiğim tüm küfürleri olabildiğince bağırarak söyledim adı pisligin üstüne koşarken bir anda kadını yerden kaldırıp kendi önüne koydu yalvarmadigim kaldı polise gidelim kimse sana zarar veremez sürecin takipçisi olurum korkuyla lütfen yanlış hareket etme dedim ardından kadının müthiş sözleri döküldü ağzından kocam o benim...
Soran+1 yılKadına sövesim geldi.. Elin kolun dert görmesin kahraman. Dünya senin gibilerin hatrına dönüyor 🙌🏼
Soran+1 yılRica ederim ama elinden geleni yapmışsın. Senin suçun yok.
- Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı.
+1 yılHer iki cins içinde bir geçiş süreci olduğunu düşünüyorum diğer cevaplardan biraz farklı benim bakış açim.
Kadın yılların verdiği baskı ve kontrolden şiddetten bikmiş durumda, erkekler de bu yeni haliyle kendi haklarini arayan ve her denilene tamam evet demeyen bir kadina karşi çaresiz ve ne yapacağini bilmez bir durumda.
Sözün özü, kendi var oluşuna ve haklarına sahip çıkmaya baslamiş bir kadın var şuanda, öbür tarafta da, her şekilde, ne yaparsa yapsın, onu itiraz edemeden hesap sormadan kabul eden kadini göremeyen erkeğin, afallamasi.
12 Yorumla- +1 yıl
Erkek baskısı. Genel olarak konuştum şahsım adına değil.
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Bunun bir çok sebepleri var. İlk olarak şöyle diyeyim insanlar nankör o olsun bu olsun o da olsaydı bu da olsaydı veya bu olmasın diyerek sürekli birşeyler isteme veya istememe durumu buralara getirdi. Teknolojinin gelişmesiyle kültür değişti farklı düşünceler geldi. Kolay ilişki yaşayabilme fırsatı geldi. Öğrenilmeden savunulan ideolojiler geldi. Erkekler çok kısıtlandı çok fazla değiştirilmeye çalışıldı. Belirli kalıplara sokulmaya çalışıldı. Bunları say say bitmez. Ayrıca kadınların güç merakı bence bir zehirdir. Bu zehre düşen çoğu kadının mutlu bir evlilik yaşadığını sanmıyorum. Neden bir kadın sahiplenelim eşya mı bu düşüncesi bile saçma ve egoistce geliyor.
10 YorumlaSahiplenen erkek baskıcı, tutucu gibi damgalar yediği için olabilir mi?
-Evine ben bırakayım geç oldu.
Ne münasebet kendim gidemez miyim?
-Sen nasıl benim sevgilime bakarsın lan al sana!
Napıyorsun ya ben kendimi savunamaz mıyım?
Bu gibi örneklerde kadının kendini ispatlama çabasından ilişkisi de olumsuz etkileniyor. Tabii örneklerin aşırılığına göre haklılık da değişir.
Bir de rahat, geniş erkekler vardır. Öyle ki sevgililerini paylaşmaktan bile keyif alırlar. Bunun dışında modern (bazılarına göre) erkekler de vardır; ilk açıklamada ifade ettiğim gibi kadın kendisi de savunabilir, kendisi de gidebilir vs kafasında olan.00 Yorumla
+1 yılHerkes aynı değil tabii ki. ilk önce bunu belirtmek isterim. ama bazı gerçekler var ki ne cesaret var ne yürek... Sevmek, sahiplenmek onların harcı değil. kelime anlamı olarak bile yan yana yakışmıyor kimisi... Ama kimisi var ki cesur, ne istediğini bilen, sahiplenen... Bu nadirdir işte... Bu erkeğin karakterine ve sana olan aşkına bağlıdır. Sevmiyorsa istersen kırk takla at o erkeğin umrunda olmazsın... sevilmediğin yerde çabalama, kalma. sahiplenilmeyi dileme. çünkü o sevmeyecek, sahiplenmeyecek. yoluna bak...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılKızlar da erkekleşmeye başladı. Zamanla, teknolojiyle sistem değişti ve herkes para vb kısa yoldan sonuç odaklı. Eğitim vb artışın da rolü var. Çoğu evlenemiyor para yok, işin iyi değil vb şeyler komple hale geldi. Beyaz showda Beyazıt Öztürk güzel açıklamıştı akşam yattın eve hırsız girdi illa erkek kalkacak eline sopa alacak vs aman bugün sana girer yarın başkadına hırsız bu. Erkek olmak ne zor vs ben buraya yazınca tam anlaşılmadı ama Beyazıt Öztürk şahane açıklsmıştı. Keşke videosunu bulabilsem.
00 Yorumla
+1 yılArtık sahiplenen erkek kavramı da değişti bu yuzden olabilir oncesinde kadın kendini narin korunmaya muhtaç görürdü o yuzden bi erkeğe karşı korunmayı baska bi erkekten isterdi ya günümüzde kadınların sahiplenen erkekten ziyade kendisine kararlarına saygı duyan erkeğe karşı ihtiyacı daha fazlası yani kadinlar arasındaki popülaritesi azaldı erkekler açısından da şu olabilir oncesinde birini sevdiginizde ölüm haricinde ayrılmak cok zordu ama Şu an bugun onunlaysa ertesi günü başka biriyle birlikte olabiliyo bu düzensiz guvensiz ortam da kendini geri çekmesine sebep oluyo bide bazı kişiler adam cidden kadının rahatsiz olacağı bir olayda korunmaci tavır sergilediginde de bu sefer ben kendimii korurum (bahanesiyle) adamı olaydan ve kendinden uzak tutuyo bunlarla herkesi zan altında bırakamayız ama genel olan gözüken durum bu maalesef
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılİlişkiler çok yapaylaşti artık, ve ciddiyette azaldı biraz... artık çoğu kimse kaybettme korkusu bile yaşamıyor.. sosyal medya o kadar aktif kullanan var ki, artık alternatif aramada açık davranıyorlar ve çok aktifler bu olmasa diğeri olur düşüncesiyle hareket ediyorlar maalesef... kişisel egolar bencillik duygusu, aşırı özgürlük anlayışı bir erkeği bir kadına aidiyet duygusu hissettimiyor... ben şu kadına aidim diyemiyor erkekler, kendilerini bu vazgeçmez göremezler sormada sevmedim diye şikayet edemezler..
00 Yorumla
+1 yılÇünkü mezhepler genişledi. Herkes herkesle takılmaya, eğlenmeye ve flörtleşmeye "Moda" "Modernlik" "Özgürlük" Gibi şeyleri uygun gördüğü için, kimin eli kimin cebinde belli değil. Bunların kabaca tabiri var ama söylemeyeceğim. Biz böyle bir toplum değilken, Özene özene bu hale gelmiş bir topluma sahip olduk.
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSizce neden? O arkadaşın iyi değil senin için kötü düşünüyor diyoruz sen nereden bileceksin sonra kazık yiyorsunuz. Bak saat 12 1 bu saatte görüşme etraf tekin sen bana karışamazsın dağ ayısı oluyoruz. Kıyafete zaten karışmam ama afedersiniz tayt vücuduna o kadar dar ki her yeri alenen ortada bunun üstüne uzun hırka giy , tunik giy sen kimsin oluyoruz ama paraya gelince aşkım onu al aşkım bunu al aşkım sahile çaya götür boğaza yemege götür askım kuaförden al bak maaşım bitti ama tırnak yaptorcam bakımsız olurum yetti be çok oldum abi ben 3 senelik evliliğimi bitirdim beni germeyin
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGenel olarak turkiyedeki kizlar cok egolu. Erkegi biktigincaya kadar gidiyor ne egosu bitiyor ne tribi. Maddi olarak erkek arkadasini ya da kocasini muthis derecede darliyor. isine geldiginde 21 yuzyilda yasiyoruz kadin erkek esittir der. isine gelmedim mi ama ben kadinim der. Turkiyede bayanlar genel olarak kaypaklar. Ailesinin evinde goremedigi seyleri, erkek arkadasindan cepren istiyor. Bu tarz durumlar erkeklerin sovumasina neden oldu ve olmayada devam ediyor. Yurtdisindaki erkekleri bir gorun siz; istedikleri olmadigi an, iliskiniz biter. Aldiklari her hediyenin kurusuna kadar karsigini isterler.
01 Yorumla
+1 yılTüm samimiyetimle objektif bir açıklama yapayım;
Çünkü sevgiler de artık her şey gibi sahte
Yani eskisi gibi güçlü sevgiler aşklar olmayınca insanlar da umursamıyor
Çünkü ilişkide şunu gözlemliyorlar;
En küçük bir tartışmada ilişki pamuk ipliğine bağlıymış gibi tavır sergileniyor
Böyle olunca da güçlü ve samimi sevgiler olmuyor bu yüzden insanlar da umursamıyor Biri gelir biri gider gözüyle bakıyor o yüzden sahiplenmiyor
Ben her zaman söylemişimdir; insan sevdiği kadar kıskanır ve sahiplenir00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
u +1 yılEskı derken nereye kadar eski 😜
Erkek dediğin sevdıgıni kıskanır, sahıplenır, paylasmaz, korur, gönlunde taht kurar tabıkı hak edene.
Kadın ise bu davranıslar karsısında sevdıgını sevmeye doymamalı ve bu sevgıyı mıslı ile pekiştirmelı fakat sosyal alem cıktıktan sonra ne sadakat ne sevgi ne de saygı arar olduk.
Cok ilgi gösteren maalesef diğerının poposunu kaldırıyor arşa çıkarıyor.12 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın 😶
- +1 yıl
Hep haklıyım bence sende haklısın
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sahipleniyorum ben konuştuğum kadını ancak karşımda sürekli bir gevşeklikle karşılaşıyorum. Mesela konuştuğum birisi vardı, profilinde hoşuma gitmeyen bir şeyden bahsettim hemen bahaneler üretmeye başladı gevşek gevşek. Valla özgürlük adı altında herkes aşmış ama ben öyle bir dünya olduğunu sanmıyorum. Kadınlardan zaten iyiden iyiye çekinmeye başladım. Herkes çıkarlarını gözetiyor ve sadece yanında gezdirmek için çanta arıyor bence.
20 Yorumla
+1 yılMücadele zaten insanlar artık birilerinin ne olduğuna karışmasın diye size karşı veriliyordu en son. Sahiplenilmeyi ve korunmayı talep etmek altta olduğunun gizli itirafı bundan daha farklı bir şey göremiyorum burada. Ki hangi dönemde yaşıyoruz gece niye saldırıya uğrama riskimiz var bunun sorgulamasını isyanını yapsan ama yok o zaman kazara farkındalık falan kazanırsın aman diyim sen erkeklik dişilik düşünmeye devam et rollerden rollere gir bu sırada da yaş al falan
03 Yorumla
Soran+1 yılNe anlatıyorsun Allah aşkına be hemcinsim yaa? Ben isyan da çıkarsam, dünyadaki sapıkların hepsini yok edemem değil mi? Alnıma #tecavüze hayır diye dövme de yaptırsam, pankartla da gezsem hepsine gücüm yeter mi? Kız arkadasların seni korusa sorun yok ama sevgilin koruyunca mı ezik gibi hissediyorsun? Yapmayın lütfen.. Böyle yapa yapa erkekler makete döndü. Görüntü var ama ses yok.
- +1 yıl
Sistem sapıkları bizden uzak tutacak potansiyele sahip ama her yer senin gibi parazit kaynadığı için işler hep kim kime dum duma. Tecavüze uğrama meselesi de naptım birini skeyim değil hali hazırda ezik olduğun ve hakkın savunulmuyor diye hala büyük bir sorun. Bak bakalım o suçlular gerçekten cezalandırılırsaydı ve hakkını kollama hakkın olsaydı belki eve tek gidebilirdin ne dersin. Ve evet hakkını kollama hakkın yok, tecavüze uğramış bir kadınsan kirli bir kadın olarak sana biçilen kaderi yaşamak zorunda bırakılıyorsun, bunlarla ilgilenilmesi lazım ki zaten bunlar gelişimin önündeki engeller, tıpkı senin birey olamamanın engel olması gibi. Neyse cidden bunlara da boş boş yazarsın sen, uğraşamam. Role devam en kadın gibi kadın sensin
Soran+1 yılTedavi olursun umarım..
Hani ülkeyi falan ben yönetmiyorum ya? Hani o bakımdan ona gücüm yetmez. Kanunları falan da ben belirlemiyorum. Sistem o kadar uzak tutmaya sahipse onca insan hatta hayvan siparişle mi tecavüze uğradı? Güçlü kadın olayını yanlış anlamışsın. Gereksiz tanrıcılığı oynamaya gerek yok. Bugün evini taşısan da ERKEK nakliyeci gelip taşıyacak. Erkeklerin kas gücü daha fazla ve sevgilimse koruyacak tabii ki. Her şeyi kendimiz yapacaksak kendi elimizi tutalım da sevgilimiz de olmasın.
Kadın erkek eşitliği bitirdi bence bu olayı.
Erkekler kadın evde otursun çalışmasın dediğinde kadınlar ne hakla beni kısıtlıyorsun diyorlar ya, işte sahiplenmemenin sebebi tam olarak bu.
Yeni nesil biraz rahat ayrıca hem kadınlar hem erkekler.
012 Yorumla
Soran+1 yılBazi kadinlar mecburiyetten calismayi seciyor. Cunku kadin aksama kadar ev isiyle de ugrassa, kadinina “aksama kadar evde oturuyorsun” diyen erkekler oluyor. Ya da kadin bir esya almak istediginde (durumlari yeterliyse ve o esyaya ihtiyaci varsa bile) homurdanarak o parayi verebiliyor. Dolayisiyla calisan kadinlarin en az yarisi da bunlari cekmemek icin calisiyor. Siz bizi yük gibi hissettirmeseniz zaten hepimiz calismak istemezdik. 2. si de gunumuzde calismayan kadini istemeyen erkek de cok. Su dakika KS halkinin erkeklerine calisan mi yoksa ev hanimi mi istersiniz diye sorsam, sen de biliyorsun ki bircok erkek calisan diyecek.
- +1 yıl
Karısına akşama kadar evde oturuyor diyen erkekte akıl yoktur.
Ev işlerini geçtim daha önemlisi çocuğuna bakıyor o kadın sabahtan akşama kadar, o çocuk başkalarının elinde büyümüyor.
Toplum baya bozuk, ben seversem kıskanırım arkadaş, eşim dışarıda kötü şeylere maruz kalmasın diye de gerekirse iki kat çalışırım, bir yol bulmaya çalışırım.
Eve bir eşya alacağız diye karımı çalıştırmam mesela, varsın o eşyamız olmasın huzurumuz olsun, çarşı pazara yalnız göndermem, ya ben alırım ya onunla giderim.
Karısını yük gibi gören erkeğin şahsen erkekliğinden şüphe ederim, karısını çalıştırıp parasını yiyip bu durumu normal karşılayan erkeğin de.
Soran+1 yılBak mesela sen aslan gibi kükreyip de hem korumasını hem kollamasını bilen, hem de karısının evde yaptığı işleri yoksaymayan delikanlı biriymişsin. Peki soruyorum sana, sence senin gibi kaç tane erkek kaldı? Işte bu yüzden kadınlar çalışmak zorunda kalıyor. Karısını yük gören erkekler bence de biraz ılıktır.
Soran+1 yılRica ederim 🙂
Şımaracaksa böyle erkekler şımarmalı zaten. Iyi günler dilerim 🌸
Soran+1 yılO kısmı cok elestirmedim cunku yazdigi diger cumlelerden, zaten sirf ego olsun diye eve kapatmadigini, sadece sahiplendigini gostermis. Ev isiyle kadin ilgileniyorsa, marketten bir sey almak ya da fatura odemek/calismak gibi seyler disari isi oluyor. O yuzden kadina destek olma amaciyla yapiyordur muhtemelen. Yani gorev dagilimi gibi. Gerektiginde isterse kadin da tek cikar tabii ki o ayri.
- +1 yıl
Kesinlikle ego veya kendisine güvenmemekten değil bunu söyleyeyim, ben biraz fala korumacı olduğumu düşünüyorum.
Kusura bakmayın ama kadınlar genel olarak daha iyi niyetli oluyor ve dışarıdaki pisliklerin farkına varmayabiliyorlar. Benim içim o şekilde rahat ediyor, bana da zahmetli olmuyor değil, zamanında gratisin kapısında saatlerce beklediğim olmuştu :(
Soran+1 yılSeni klonlayabilsek keşke. Kaç kızın hayalidir o gratisin kapısında erkeğini bekletmek biliyor musun?
Güleyim de başıma gelsin diyesim geldi ELXYXMDHDND
Bence zamanla, kadınların daha özgür ve bağımsız hale gelmesi gibi sosyal bir değişikliğe bağlı. Ayrıca teknolojinin ve medyanın da bu değişime katkısı büyüktür, çünkü kadınların artık eski tipik evlenme rollerini kabul etmek yerine kendi hayatlarının kontrolünü ele aldığı bir dünyada yaşıyoruz.
Ne düşünüyorsun?02 Yorumla
Soran+1 yılGüven sorunundan kaynaklı galiba. Erkekler “sevsem de aldatabilir ya da cepte görebilir” algısında, kadınlar da “kendime karistirsam ve hatta kiskandigi erkekleri silsem de bir gun bitebilir” algisinda bence.
- +1 yıl
Bu da olası! Biriyle güven sorunu yaşıyorsanız ve ilişki ciddiye bincek bir evreye girdiyseniz, bunun hakkında konuşabilmeniz ve karşılıklı güveninize olan ihtiyacı ortaya çıkarmak da önemli. Öyle ya da böyle, bir ilişkide güven her şeydir - bu nedenle güveninize duyulan ihtiyacı tartışmak, sizi birbirinize daha yakın hale getirecektir.
+1 yılBen kadınımı seviyorsam sahiplenirim kıskanırım yeri gelir yönetirim. herşeyden sakınırım, kollarımın kanatlarımın arasına alıp onu korumak isterim. Lakin gelgör ki bunu normal kabul edecek normal kadında çok az. güven ve özgürlük zırvalığı adı altında bunu doğasıyla birlikte kabul edecek anlayacak tadını alacak kadında çok az.. ama olması gereken bu. seversem korurum, sahiplenirim, kıskanırım yeri gelir yönetir kısıtlarımda...
19 Yorumla- +1 yıl
Milattan önce kadınlar yönetirdi hadi yönetmese bile kocası bir şey yapmak istediğinde onun iznini almak zorundaydı hadi onuda geçtim kadınlar savaşlara katılırdı aynı şu an ki erkekler gibi. Yani bizim doğamızda erkeklere boyun eğmek yok kötülük yapanın boynunu kesmek var.
- +1 yıl
@Matmazellz çok güldüm bu cevaba, tarih kitabı okumanızı tavsiye ederim. tarihin küçük küçücük bir çağında sadece bir kavim kadınlar bu dediklerine benzer şeyler yapmışlar. zaten o kavimde fazla yaşamamamış. boyun eğin diyen yok, ama bırakın da erkek olan erkek nazenin nazlı zarif halinizin kıymetini bilsin
- +1 yıl
Asıl ben çok güldüm bu cahilliğine çünkü hâlâ Türklerin soyu olduğuna göre demek ki başarılarmış. Tabi erkek evlenmeden her b * ku yicek sonra namuslu kadınla evlenip onunla soyunun devamını getirticek, dışarı onsuz çıkmasına izin vermicek, çalışma hayatı olmayacak sadece kocasının seksi- çocuklar- ev işler vb. sonra kadında tamam bey diyip susucak e birde erkek aldatırsa elinin kiri düzenim bozulmasın diyip kadının susması lazım.
- +1 yıl
Aaa tabi yaaa zaten bugüne kadarda hep kadınlar erkekleri tecavüz edip katletti.
- +1 yıl
@Matmazellz size karşı tek cevabım sükunet.
- +1 yıl
@lılılull zaten sahiplenmek sadece erkeğin görevi değil aslında aşkın sevginin doğası, elbette kadında seviyorsa haklı olarak kiskancaktir, o da kendince sahiplenecektir. Lakin kadınlar daha narin daha zarif oldukları için erkeğin koruması sahiplenmesi başka hem asil görevi erkeğin bence yani.
+1 yılHiçbir şey maalesef ki eskisi gibi değil. Birçok insan karşı cinsle sadece cinsel yönelimlerini gidermek için bir araya geliyor.
Ben buna çok karşıyım. İnsan sadece cinsellik için sevmemeli , öyle bir sahiplenmeli ki karşı desin " işte bu insan "
Fakat böyle insan bulmak çok zor bende kendime her zaman şunu diyorum
" Ben bu devrin insanı değilim 😄"10 Yorumla
+1 yılBence tanıştığın kişiler veya çevrende ki insanlar öyle diye düşünüyorum. Bölgeden bölgeye de değişiyor bu dediğin. Ben ilişkilerimde yönetmeyi severim mesela o yüzden de aşırı sahiplenirim. Fakat bunu kısıtlamadan yapabiliyorum karşımdaki kadını. İkisinin ayarını iyi tutturmak gerekiyor.
11 Yorumlahala da öyle olan erkekler var yok değil yalnız insanlar değişti kadın erkek erkek kadın görevine geçiş yaptı eskiden kadınlar evi terk ederdi bu yanlış tavsiye etmem şimdi ise erkekler ya eski günler kalmadı bende eski günlerin geri gelmesini isterdim
20 Yorumla
+1 yılKadir geceniz mübarek olsun. Ben pofuduk abinin dediklerine sonuda kadar katılıyorum. 🧸🌸
32 Yorumla
Soran+1 yılSeninde kadir gecen mübarek olsun ☺️🌸
- +1 yıl
Sağ ol teşekkür ederim. 🙂🌸
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇünkü değer verip onemsediginde kadını kendinden uzaklastiriyorsun maalesef böyle bir gerçek var. Seven değer veren sahiplenen ilgi alaka gösteren insanlar cepte görülüyor.
Kendi adıma konuşuyorum
Karşındaki kişi ne düşünürse düşünsün
Sahiplenirim, korurum kollarım, merak ederim, uyaririm, evine kadar bırakırım, yalnız gece vakti tek göndermem. Sevdiğime sahip çıkarım sonuna kadar.
Bedeli Kaybetmekte olsa.312 Yorumla
Soran+1 yılBöyle erkekler daha erkeksi. Sizi cepte görenler utansın 🙂
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim
İlk defa bu şekilde koruyup kollamanin değer vermenin ilgi alaka göstermenin, değersiz olmadığını, bu tür davranışların cepte olmadığını kabul edecek olgunlukta bir kadından böyle kıymetli yorum almak güzel teşekkür ederim 🙂
Kimse benim yüzümden utanmasın, herkes kendine yakışanı yapıyor bu hayatta 🙂
Soran+1 yılRica ederim ve teşekkür ederim. Sen ve senin gibiler iyi ki var 🙂
Cevap sahibi+1 yılÇok naziksin🙂
İyi ki sen ve senin gibi olaya egosal, tepeden üstten bakmayip, bunların birer değer verme göstergesi olduğunu kavrayabilen olgunlukta kadınlar var. 🙂
Soran+1 yılGıcıklaşmamı gerektirecek bir şey yok. Aksine kadınları üstte tutacak kadar naif ve erkekliğinin hakkını verecek kadar delikanlı biri var karşımda 🙂 Kendine cici bak. Kopyalanarak artman dileğiyle 😅
Cevap sahibi+1 yılÇok teşekkür ederim 🙂
Böyle olgunlukta bir kadının giciklaşmasi bile hoş gelir göze 🙂 iltifat ve yorumların çok kıymetli, çok değerli onure olmamak elde değil🙂 kalbinin güzelliği yorumlarına ifadelerine yansımış.🙂
Ben kopyalanıp artarken, senin hayatta bitmek tukenmeyen mutlulukların seninle birlikte peşinden gelmesi dilegimle 😊 kendine çok iyi bak sevgiler selamlar 🙂
Soran+1 yılİşte kalite..
Çok utandım, teşekkür ederim ☺💜
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim
Kalite karşılıklidir
Tıpkı Ayna gibi yansıtir kendini karşısındakine 🙂
Rica ederim güzel akşamlar seninle olsun☺️🤍
Cevap sahibi+1 yıl@lılılull değerli yorumun için teşekkür ederim çok naziksin 🍀🙏🤍
Cevap sahibi+1 yıl🙏🍀😊
Erkekler sanki rol değiştirdi gibi. Kadinlar daha çok sahipleniyor bence. Eski zamanki erkeklerle şimdiki zamankiler arasında baya fark var. Bir de sahiplenmek şöyle dursun Türk kızlarını sürekli bir aşağılama var Türk erkekleri tarafından.. Başka bir ülkenin kızlarıyla kiyasliyorlar sürekli...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 583 cevap paylaştı.
+1 yılÇoğunluğu artık bel altı çalışıyor erkeklerin o yüzden ama az da olsa öyle erkekler var ama kadınlar da pek öyle erkekleri tercih etmiyor devir değişti artık bu tarz erkekler, kaba, maganda ve özgüveni olmayan erkek olarak görülüyor kadınlar tarafından
00 Yorumla
+1 yılNeden biliyor musun çünkü öyle erkekler sıkılmaya gelemeyen kadınlara aşık olduğu zaman kizda sen kimsin bana karışıyor sun kafalarında olduğu için erkeği o sahiplenme duygunusundan soğutuyor simdiki kizlar gerçekten çok cahiller egerki evleneceğin bir adamsa onun söylediklerini uygulamak onlara göre köpeği olmuş gibi lanse ediyorlar öyle düşünüyor lar. Emin olun söz dinlemek le bişey kaybetmezsiniz asıl bunlara karşılık karşı taraf pohpohleniyorsa o kaybeder ayrildiginiz zamanda yine pişman olabilir erkek tarafı çünkü gerçekten öyle kız bulmak artık çok Zor oldu
00 YorumlaAz sevgi önemli, fazlası insana zarar verir. Birde kadın - erkek artık bol. Seç beğen al. Aldatma mevzusuna gelirsek, mahkeme var, boşanır gider. Sonuçta her şey karşılıklı bir menfaate dayalı, örneğin: çalışmayan kadın, direkt terk edilme sebebi. Para yok, o zaman sende yoksun. Kapitalizm ne güzel.
00 YorumlaBazilari cahil olan kesim bana şimdi kin tutup farkli düsünekler umrumda olmaz gercek. olani yazcam tr bayan ile tanış, flört et, cicek. ev al araba al her istedigini al. baş taci yap sürekli ilgi göster her istediğini yap. idare et ego tavan yapmiş o sana bi saat sonra yazsın, konuşacak konu bul. Üstüne bi de beğenmesin reddetsin istemiyorum desin ve kullanmaya çalışsın. Kardeşim Avrupa da ve diğer dünya ülkelerinde böyle bi şey yokk Tr de hep erkek çabalıyor. Az da kadınlar gelsin. gelmeyen gelmesin. Talep patlaması yüzünden 10/ 1lik bayanin bile havasından geçilmiyor. Hiç uğraşamam valla. Uğraşanlar uğrassin. Bi kıza 100 kişi yaziyor kendini beğenmişlik o bicim onu daha kimse tahtından indiremez. zannediyoo. sonra gelip burada ağliyoo. zaten kafam rahat yan gel yatt. misaliyim herkes baksin keyfine
00 Yorumla
+1 yılModern hayatın insan doğasına aykırı prensipleri yüzünden erkek erkekliğini sergileyemiyor kadın kadınlığını. Erkek anne kucağından çıkamıyor kadın da orada burada sürtüyor. Oysa bir zamanlar ekin ekerdik avlanırdık savaşırdık o zamanlar geride kaldı. Değerden yoksun modern dünyaya hoş geldiniz. İçinde yalandan paradokstan ibaret bir adaletin demokrasi yalanıyla bezendiği ucube bir güzelliğin sürdüğü iğrenç bi yaşantı cıvıl cıvıl keşke kış hiç bitmese.
00 YorumlaKızlar özgürüz karışamazsıniz diye diye bu hale geldiler, yarın o erkeklerle evlenecek kızlar sonra bi olay olacak beni koruyup kiskanmiyorsun diyecekler , çocuklarınız olacak biri çocuklarınıza karışacak erkek umursamaz olduğu için karışmayacak , herkes kendi sonunu hazırlar.
00 YorumlaValla ben öyleydim ama ne kadar sahiplensem ne kadar değer versem ben değersizleştim. Hediyesini eksik etmez, sevdiğimi söylemekten asla çekinmez, ilgimi sürekli gösterir, güzelce severdim. O yüzden bundan sonra gelene koy geç kafasıyla bakıyorum çünkü haketmiyorlar. ( 2 sevgilimde böyle idi ).
00 Yorumla
+1 yılCiddi ilişkide erkek kendine denk hatta kendinden bir tık üst kadın ister çünkü ilgi çeken şey bu. sen gidip arabası var diye, akşam mekanda takıldınız diye erkeğe her şeyini sunarsan o erkek de sana en fazla bir yerlerini sunar o kadar.
Ne verdiğinize bakın sonra ne istediğinize bakın ilişki için şefkat sevgi ve cilve vermeniz yeterli clubta yiyişmeniz değil :)01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılİki sebebi var.
İlki, eskisi kadar temiz ve düzgün sevmelerin azalması,
İkincisi ise bu şekilde davranan (kadınına el, sil uzatana ya da eve geç giden sevgilisini eve bırakmak için ısrar edene belli bir embesilin “kıro, mağara adamı” gibi saçma sapan tabirler kullanması.04 Yorumla- +1 yıl
İçten içe istediğini zaten kadınları tanıtan erkek te bilir.
Ama klişe bir laf vardır. “Fazla naz aşık usandırır.”
İllaki laf edilir şakayla karışık ama olması gerekeni yapan insanları o kadar körü fişlediniz ki yıllarca ortay a böyle bir ortam çıktı.
Medeniyet,
😀 - +1 yıl
güzel yorum hocam
- +1 yıl
Eyvallah @PrensSalih
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. TOPLUMUN DEĞİŞMESİ. yıllarca kıskanan erkek öcü olarak algılanacak şekilde propaganda yapıldı medyada. medenilik kıstası böyle artık. şu anda kıza çok karısamıyon. özgürüm ben diyor. bu beynin kendini koruma yolu bence:) bu iş yani etkiye tepki. misal eskiye nazaran sevgililiklerde azaldı. yanaşamıyorsun bişey diyemiyorsun. el ele tokalaşamıyorsun misal insanlarla. erkeklerin genetiği bozuldu bence.
00 Yorumla
+1 yılAşırı ilgi ve sahiplenen erkek sevmiyorum bana göre güzell bir şey bu.
Belki sen daha duygusal birisindir biraz senin ilgi gostermen iyi olur sanki ya da karsindakinin istediğin gibi biri olmadığını anladiginda ısrar etmek yerine başka birine yonelmen gerektiğini düşünüyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Dünya değişiyor, insanlar değişiyor ve ilişkiler de değişiyor. Değişen sadece erkekler değil, kadınlar da eski kadınlar değiller. Hal böyle olunca iki tarafta farklı şekillerde uyumlanıyor. Öyle bir ilişkiye gerekte yok bence saçmalıktan ibaret. Bir durum olduğunda zaten insan destek olur, korur vs. 7/24 Aynalı Tahir gibi dolaşmaya gerek yok.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü kadınlar bunu talep etmiyor..
Feminizm sağolsun "Biz kimseye muhtaç değiliz, kendimizi koruruz" diye öğrettiği için kadınlara, erkekler de ne hâliniz varsa görün diyor..
Ne zaman ki kadınlar feminizm tekmeler, fıtratlarına döner o zaman biz de fıtratımıza dönmekte zorlanmayız..
01 Yorumla
+1 yılKadınların yüzünden, kısa cevap.
Kendinizi ve sahip olduğunuz hakları insanlara öyle bi' göze soktunuz ki, en ufak bir laf diyince geri kafalı veya nasıl desem s4lak oluyor erkek sanki. Çoğu kişi laf demiyor aslında kıskanıyor veya sahiplenmek istiyor fakat sevdiğini üzmekten korkuyor. En azından çevremden edindiğim izlenimler bu şekilde
00 YorumlaDevir değişiyor çünkü, kendi gelenek göreneklerimizden uzaklaşıyoruz, kesinlikle cevabı bu.
Kimisi modern olmayı kıskanmamak, karışmamak vs zannediyor, onları da ellerine, yüzlerine bulaştırdılar yani 🙂
Ben sonuna kadar kıskancım, kıskanç değilim aşırı kıskancım inkâr etmiyorum, kabullendiğim bir huyum, değişmez yani elimde değil.
00 Yorumla
+1 yılDevir biraz değişti. İnsanlar o kadar çok ilişki yaptılar ki bunaldılar. Kızlar da öyle erkekler de. Ve öyle ahlaksız insanlar türedi ki, aramızda aldatılmayan çok az insan vardır. Hal böylr olunca aldatılacağı düşüncesi ile her şeyini ortaya koymamaya ve sahiplenmemeye başladılar. Bir husus daha var. O da sahiplenen insana yobaz, maço, kaba sana mağara adamı gözüyle bakılması.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü kadınlar çok yozlaştı artık. Eskiden kadınlar kendini ağırdan aldırırdı, ulaşmak zordu, erkekler hayatına giren kadını sever kıymet verir sahiplenidi. Artık kadınlar erkeklerin peşinden koşuyor. Heryer kadın, biri olmasa biri olur diye düşünülüyorlardır. Roller değişti, erkekler prenses oldu
20 Yorumla
+1 yılÇünkü tek eşli değiller
Seni kaybetse alternatif çok
İyisi mi sen kalbinde Allah korkusu olan birini bul o sana ihanet etmez
Seni en güzel şekilde korur kollar20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü erkekler feminenleşti kadınlar maskülenleşti çoğu kişi fark etmesede artık ilişkiler hep sorunlu kimse kimseye duygusal yatırımda yapmak istemiyor artık erkeklerde hiçbir kadını sahiplenmiyor çünkü en küçük hatasında ya terk edilecek ya da geri kafalı olarak görülecek
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın 😐
Gizli Üye(25-29)+1 yılçokça bekar kadın var. Niye sahiplensin ki. Kadınlar da bu durumdan çok daha kötü şeyler yapıyor. Toplumlar da ki ilişkilerin kötüye gitmesinin tek nedeni kadın tarafıdır. Çünkü erkek tarafı çözüm ve sadeliği sever. bizlerse problem ve kaosu. O yüzden bozulan her türlü ilişki dinamiğinin bozulmasına neden olan tek taraf kadın tarafıdır. Erkekler 2 milyar yıldır aynı bulduğu ile yatar. Basit ve kolay mantık. Bir değişim var ise o da kadın tarafından dolayıdır.
01 Yorumla
+1 yılGünümüzde hangi davranış şekli eskilerdeki gibi kaldı ki? Herkes her şey sıradanlaştı herkes sadece kendini düşünür oldu insanlarda müthiş bir bencillik oldu. Tespitler çok doğru fakat bundan sonra çok zor yanı düzelmez
02 Yorumla- +1 yıl
Son güncellemede durumu çok güzel özetlemişsin :) insanlar bu kadar kibir abidesi olup bide üzerine anlama özürlü olunca normal
Soran+1 yıl🙂🌸
+1 yılAy sahiplenmesinler zaten o ne öyle sanki hayvanızda sahipleniyorlar. Birisi bana yan gözle bakarsa ben tırnaklarımı geçiririm o herifin gözlerine, ben cebimde bıçak taşıyarak gece eve giderim bı sahibe ihtiyacım yok.
022 Yorumla
Soran+1 yılBir erkege neden ihtiyacin var da sevgilin olabiliyor o halde? Hemcinslerimin bazilari senin gibi dusunuyor ve bu cok garip. Bu muhtaclik değil sislerim. Seven erkek korur kollar. Senin kas gücünle alakalı değil. Mesela sen kendin de kahvalti hazirlayabilirsin ama erkeğin yatağa getirince mutlu olursun. Bu erkeğin sana " kalkmaktan acizsin" deme bicimi degildir. Jesttir, sevgidir..
- +1 yıl
Bı erkeğin beni sevmesinide istemiyorum, benimle konuşmasınıda istemiyorum. Babam olacak kişinin eli yanlışlıkla elime deydiğinde bile iğreniyorum. O karşı cinsten hiçbir şey görmek istemiyorum ben. Üstelik romantizm ayrı birde mekanda biri bize bakınca onu dövmesi ayrı ama sen badboy sevip korunup kullanayım demeye devam et umrumda değil.
Soran+1 yılAllah askina ne sacmaliyorsun? Beni korumasi bad boyluk belirtisi mi?
- +1 yıl
Hıhım mekanda birisi sana baktı diye küfür edip ona dalmak badboyluk. Kusura bakma canım ben show haberlere çıkmak istemiyorum benimle muhattap olacak erkek beyfendi, saygılı, edepli olacak.
Soran+1 yılBad boy olsa beni manipule eder, aldatir, el kaldirir. Ne yapsin istiyorsun? Karisina "yavrummm yerim seni" diyen adami yelpazesiyle serinletsin mi?
- +1 yıl
Birisi seni taciz ettiğinde sevgiline şikayet edip sonra oturup izleyeceksin yani? Bak işte bu hareketinden sonra baya gözümden düştün 😂
Soran+1 yılSen ironi falan mi yapiyorsun yoksa ciddi mi bu yazdiklarin? Ironidir diye umuyorum yoksa bunu bu sekilde gormen uzucu.. Farkinda degilsin sanirim ama doğustan kadinlarin kas gucu daha az. Sevgilim yanimda degilse ya polise giderim, ya agzinin payini veririm ya da koseye sıkıstırdıysa gucum yettiğince girisirim elbette. Ama yanimda eşim/sevgilim varsa cips yiyerek taciz edilmemi mi izleyecek? Yapma Allah askina..
- +1 yıl
Evet erkeklerin kas gücü daha çok ama araştırmalara göre kadınlar psikolojik olarak daha güçlü ve zekalarıda ya yüksek ya da az buna bakarsak... Sadece zekamızı bile kullansak kendimizi erkeklere karşı savunabiliriz yani bir erkeğin bizim mevzumuza burnunu sokmasına gerek yok. Asıl sen yapma tanrı aşkına sana git korunmak istiyorsan korun diyorum sanane benim erkeklerden tinsinmiş onların hicbirseyini hayatımda istememenden? Bı git be kendi hayatına odaklan yapıştın bana erkeklerde erkekler diyip duruyorsun. Ben istemiyorum erkek felan onlardan gelecek hicbirsey istemiyorum sen git ne halt yersen ye beni alakadar etmez. Ama BEN ONLARDAN BİRŞEY İSTEMİYORUM anladın mı?
- +1 yıl
Anlatamazsın "Özgür kadın" sonuçta deprem olsa veya herhangi bir zorluk görürüm ben bunların güçlüyüm ayaklarını, hala şunu anlayamadınız iki cins birbirini tamamlamak için yaratıldı, biz doğamız gereği eşit değiliz kabul edin artık şunu. Kanunlar önünde eşit olunur sadece ama şu anda bile kanun önünde eşit değiliz? Kadının beyanı esastır neye göre esas sırf şu madde bile çok tehlikeli suistimal edilip erkeğin hayatı karartılabilir.
Soran+1 yılYapisan sensin oncelikle. Erkekli soruya cevap atip da erkekli seyler duymak istemiyorum diyecek kadar da toxiclesme bari..
Iyi sen lezbiyen ol o halde. O senin tercihin. Konu benim yenememem degil. Sevdigin seyi korursun, icinden gelir bu.
Soran+1 yıl@alpagu16 Sevdigi adamin korumasini icten ice o da istiyordur eminim. Ama muhtemelen bunu istediginde zorbalandi daha once ve artik kendini geri cekti. Ama keske boyle dusunmese.. Bugune dek nakliyecilik gibi kas gucu gerektiren isleri daima erkekler yapti. Bu erkegi yuceltmek degil, yaradilis yani. Bir erkek de doguramiyor sonucta. Bunu dedigimde sizi kucumsemis olmuyorum 😶
- +1 yıl
Bı partnere gerek duymuyorum canım ben kendi başıma küçük bir yetim kız ve kediyle yaşayıp gitmek istiyorum ara sıra arkadaşlarımla İSTEDİĞİM ZAMAN ERKEKTEN İZİN ALMADAN dışarı çıkmak istiyorum. İçten içe asla istemiyorum 😂 üstelik benim sülalem geri kafalı benim düşündüklerimin tam tersini düşünüp istiyor ben onlara karşı çıkıyorum. Benim doğamda kendi ayakları üstünde duran güçlü bir kadın var bazıları gibi sevgilim gelsin beni korusun demiyorum tacizci erkeğin yumurtaliklarini ellerimle kesmeyi bilirim ben.
Soran+1 yılGuzellik ben sana gucsuzsun demiyorum ki. Yani bir kopek bile alsan, biri sana uyuzluk yaptiginda o kopegin, o insana hirlamasi hosuna gitmez mi? Bu seni güçsüz yapmaz hemcinsim.. Sadece sevildigin icin korunmus olursun. Biz gene guclu olalim ama seviyorum diyen erkek de maket gibi sessiz durmasin 🙂
- +1 yıl
Bı erkeğin seni seviyorum lafını asla duymak istemediğim için siz ne yapıyorsanız yapın ama şu iğrenç erkek cinsini bana karşı savunup onlara iyi davranmam gerektiğini söylemeyin bana karışma hakkına sahip değilsiniz gerekirse dünya bı bütün olup bana karşı çıksın yine umrumda değil ben buyum.
- +1 yıl
- +1 yıl
@alpagu16 dimi yaa bı kadının erkek istememesi onu üzmüşler anlamına gelir egoistler sizi. Sadece kadınları öldüren, tecavüz eden, kendini bir b * k sanan erkek cinsini sevmiyorum o kadar.
Soran+1 yılGerçekten gereksiz yere saldiriyorsun Şu an . Hicbirimiz tecavuzu savunmadik 🤦♀️
Her erkek kötü değil, her kadin da iyi degil. Bir kadin da seni zorbalayabilir, parani calabilir, sana el kaldirabilir, manipule edebilir.. Kotu erkeklerden ben de hoslanmiyorum ama her erkek kotu degil- +1 yıl
Her erkek kötü değil diye samanlıktan iğne arayacak halim yok. Yalnız olmak istiyorum, erkeklerle muhattap olmak istemiyorum. Bunu anlamanız çok zor çünkü sizin zihne ters bir yapım var ve bundan gurur duyuyorum.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılCunku eskiden 3 gunluk iliski diye biaey de bu kadar yaygin degildi. Simdi inanslar Mart kedisi gibi sirayla birbirini yapiyorlar kimsenin umrunda degil. Cunku dun baska biriyle omdan onceki gun baska biriyle olmus bi kizi bu saatten sonra kden neden koruyacak
00 YorumlaEskiden kızlar da o benim kardeşim gibi demezdi, önüne gelen erkekle samimi olmazdı, takipçi kasmazdı, sosyal medyada kendini teşhir etmezdi, edep bilirsi vs. Tam gözüme birini kestiriyorum bi bakıyorum leşş 🙂
04 Yorumla
Soran+1 yılErkek kankası olmayan ya da erkek kankasıyla cidden kardeş gibi olan ve çok takipçisi olmayan kızları da herkes sahiplenmiyor ki be Anıl 🙂
Soran+1 yıl😅 Darısı başına 👻
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSahiplenmenin kelime anlamıyla alakalı olabilir. Profiller çok değişti. Artık ne erkekler evinde oturan, herşeye he diyen kadın istiyor ne de kadınlar sert, delikanlı ve “sahiplenen”. Anlayabiliyorum.
00 Yorumla - Devamını Gör (279)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat