1 yılFeminizm ve sosyal medyadaki negatifliğe bağlıyorum. Kadınlara ayağının üstünde durabilmesi, yaşamını sürdürmek için erkeğe ihtiyacı olmadığı yönünde yayınlar yapıldı (hiçbir sorunum yok bu konuyla, kesinlikle hak veriyorum, kaldı ki ben de kadınsız yaşayabilirim) fakat her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi bazı insanlar bunları öyle yönlere çekti ki, zihnen olgunlaşamamış kadınların egolarının şişmesine ve her şeyin daha fazlasını hak ettiğini, azla yetinmemesi gerektiğini düşünmesine sebep oldu.
Bir noktadan sonra değerini kendi belirleyemeyen, sosyal medyada kaç takipçisi olduğuna ve DM kutusuna kaç erkeğin "selam tanışalım mı" mesajı attığına göre değer biçen kadınlar türedi.
Zevk için erkekleri oyalayan, sürekli onları "shit test" adı altında sınayan, erkeğine değil erkeklerin ilgisine aşık olan kadınlar türedi. Kadını tanımak istediği, ağırdan aldığı, aşka doymak ve yerine sevgi ve saygıyı getirmek istediği için erkekleri friendzona atmakla, seçenek olarak görmekle cezalandıran, bunu da marifet gibi anlatan karakter yoksunu kadınlar türedi.
Kadının ağzından çıkabilecek tek kelimeyle erkeğin hayatının bitebileceği, insan içine bile çıkamayacağı bir dünyada yaşıyoruz.
Güven yok, sevgi yok, saygı yok, bağlantı kurma çabası yok, edep yok ama ne var? Sürekli bir tarafın hep daha fazla emek vermesiyle çıkan güç dengesizliği. Bundan faydalanan tarafın güç açlığı. Hep dahasını, daha fazlasını istemesi. Karşındakini tüketmesi. Zihnen, fiziken, maddi olarak, duygusal olarak.
Yazıyı uzatabilirim ama bu kadarıyla bile fikrim anlaşılmadıysa davul zurna çalsam o bile az gelir. Şimdi ben bir soru sorayım:
İnsan ilişkileri böyle çarpıklaşmışken, bir kesim böyle iyiyiz derken başka bir kesim "eskiye dönmeliyiz" deyip herkesi cinsiyet rolü kisvesiyle belli kalıplara sokmaya çalışıyorken, insanda insanı tanıma, keşfetme isteği kalmamışken... Kim kimi neden sahiplensin? Erkek kadını neden gözetsin, kollasın? Kadın erkeğine ilişkisine nasıl sahip çıksın?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 954 cevap paylaştı. toplum değişti. o tip erkekler out oldu. trendliği bitti. onlara ay ahmet ya baydın beni. örümcek kafalımısın ayollar öldürdü. hani film vardıya. hep birlikte öldürdünüz o saf temiz biloyu diyordu. şimdi karsınızda namussuz bilo:D
tabi işin sakası erkeklerin genleriyle oynandı. kadınlara yaklasılmıyor ki. hepsi ürkeklesti. sevgılı demişsin. sevgili de olsa kız tamam seninim cesaretini vermedikce aman beni şikayet ederse aman şiddet uyguladı mobing yaptı polis jandarma taciz vs derse diye cekiniyor. aslında bu genel kız erkek ilişkileri icin gecerli. bak inanmazsın sana samimiyetle anlatıyorum. iş yerinde bi keresinde 1 ay olmustur ya. bi abimiz ki kendi iyi biridir herkes sever. sıra ondaydı baktı bayanlar girdi vazgecti binmeye asansore. dedim 1 kişi yer var bin abi. yok dedi asansor gidince kadınlarla binmem ben asansöre laf cıkartsalar yok kimse dinlemez adımız cıkar dedi bi sey de olsa canım yanmaz dedi. adamın beynine bu işlenmiş. korkuyor erkekler kadınlardan. aslında uzun uzun yazarım ama hani özü bu. erkekler evcilleşti. dokunmaya cekiniyorlar.
erkek hani bi duygusal bag olcakki erkekliğini yasasın karsı tarafa hissettirsin yorgun cicek hanim. yoksa arkadas modunda kalır. bence en önemli sebep bu. 2. side dediğim gibi maco erkek olmak ne bilim kıskanc vs hani savunulcak savlar değil toplum onları out etti. herkes özgür. oyle sert maco ne bilim hani erkeksi maskulen ozellikli adam sevmiyorlar. algı böyle yani. erkekler kadınların böyle düşündüğünü düsünüyor. gecen hafta bi ablamız gerci o 40. dul. ask vs dedim işte. ay kıskanc vs olur ugrasamam dedi. gerci hadi o dul. yası da var. genc kızlarda hani höyt demeye gelmiyor.
00 Yorumla
1 yılÇünkü günümüz kizlari, kendilerini gerçekten erkek gördü mü egoları tavan yapıyor, o erkeğe hak ettiği değeri vermiyorlar ve o erkeği en küçük sorunda terk edip gidiyorlar veya da aldatıyorlar. Kendisini seven erkeğin parasını sömüren kızlar da var. Böyle olunca da erkeğin içinden karşısındaki kızı çok sevmek ve o kız için çok çabalamak artık pek gelmiyor. Erkekler de kızlar konusunda bilinçlendi, kızların gerçek yüzünü gördü. Kızların çoğu masum değil ve çok sevilmeyi hak etmiyorlar. Hangi kızı çok sevip koruyacaz, egoları için bizi kullanan kızları mı, paramız için bizi seven kızları mı yoksa en küçük sorunda karşısındaki erkeği terk edip gitmeyi marifet sanan kızları mı hangi kız günümüzde çok sevilmeyi hak ediyor çoğu da birbirinden beter
00 Yorumla
1 yılErkek mi kaldı ortada. Yeni nesil desen kulakta küpe saçlar bele kadar uzun ağızda cümleler kelimeler uzatılıyor. Kimisi çükçok denilen platformda para dileniyor. Abuk subuk özendikleri şeyleri yapıyorlar. Valla biz 90 küsürlüler son kaleyiz savunun olum
32 Yorumla- 1 yıl
yavuz sultan selim küpe takardı.
Hz. Muhammed (sallalahü aleyhi ve sellem) uzun saçlarını örüp sürme çekerdi. Ayrıca topuklu ayakkabı, etek vb. bunlar eski çağlarda hep erkeklere ait şeylerdi. Çağ değiştikçe moda değişir, insanları giydiğine göre yargılamak kimsenin haddine değil.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı.
u 1 yılMerhaba, çünkü bence kadınların da o erkeğe olan sadakati ve sevgisi eskisi kadar değil yani çok daha kolay vazgeçebiliyorlar veya ilişki içinde olduğu erkeğe kendi içinde çok fazla bir aidiyet beslemiyor. Erkek bunu görünce yani gerçek bir sevgi olmayınca ortada ister istemez sahiplenme olayı da yeteri kadar olmayabiliyor.
00 Yorumla
1 yılEskiden erkek bir kızı elde edene kadar kırk takla atardı şimdi kızlar erkeklerin peşinde seçenekler çoğaldı da o yüzden
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
1 yılKıskanmak farklıdır sahiplenmek farklıdır. Seven sevdiğini sahiplenir. Belki de sevmiyorlardir
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 205b cevap paylaştı.
u 1 yılBen diğerlerini bilmem. ben kendim sevdiğim kadını sonuna kadar sahiplenirim.
00 Yorumla
1 yılFeminist bakış açıların sonucu bu durum. Ben özgürüm, güçlüyüm. Bir erkeğe ihtiyacım yok. Ben kendi işimi kendim de yaparım. Evimi temiz tutabilirim. Bi kadının yardımına, varlığına ihtiyacım yok! gibi saçma düşüncelerden kaynaklı oluşan sorun. Erkeğin mücadeleci ve koruyucu yönünü, kadının cilveli ruhunu köreltmeyi başardılar. Çünkü buna izin verdi iki cinsiyet!! Koskoca iki nesil bu düşüncelerin korkusuyla sorumluluk almaktan çekiniyor. Fakat fıtratın asıl ruhunu tekrar kazanmak zorundayız! Yoksa benliğimizin bi anlami kalmayacak ve çöküşe gidecektir..
215 Yorumla- 1 yıl
Görüşümü anlamamışsınız ama neyse...
- 1 yıl
Ben burada kimin ne yapması gerektiğini belirtmedim! Fıtrat üzerine ilerlememiz gerektiğini söyledim. Dönemler sorumluluk değişikliği yapabilir. Fakat asıl sorumluluklarımız bellidir. Birbirimize karşı sorumluluklarimiz bellidir...
- 1 yıl
Kendiniz araştırıp öğrenebilecek kapasitede olduğunuzu düşünüyorum
- 1 yıl
tamam
- 1 yıl
🙏🙏
Çünkü akıllandık. Biz sahiplendikçe kadınlar yedekte tutmaya başladılar. Kadın beyni şöyle düşünüyor "bu bana ilgi gösteriyor sahipleniyor ama ben değerli biri değilim". Kızların iq ve özgüven dereceleri erkekten daha düşük olduğu için de her zaman kafalarını karıştıran yalan söyleyen erkekleri tercih ederler.
Bu soru hoşuma gitti. Demek ki erkekler redpill almaya kadın doğasını öğrenmeye başlamış. Özellikle birçok kızı yedekte tutarsanız onların yaptığı gibi gün sonunda kazanırsınız.
20 Yorumla
1 yılgüçlü kadınım kafasına her şeyi kendiniz halletmeye çalışıyorsunuz bize fırsat bırakmıyorsunuz, aldatacağınızı bildiğimizden güvenmediğimizden dolayı başka erkek salça olunca 'değmez' diye değerlendirerek kendi halinize bırakıyoruz. bu neslin güvensizliğinden gelen bir sonuç sahiplenmemek.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Bireysel bakıyor herkes. Kendi evine gidebilir diye düşünüyor ya da kendini koruyabilir kocaman kadın bakışından kaynaklı. Kadinlarda ben güçlüyüm, yalnız da idare edebilirim imajı verdiği. icin erkek de çekingen kalabiliyor. İstisna olan erkekler var tabiki hala. babacan, korumacı tavırda..
02 YorumlaBence bunun birkaç sebebi olabilir. Günümüzde toplumsal normlar ve cinsiyet rolleri değişiyor. Kadınlar daha bağımsız ve özgürlükçü, bu da erkeklerin eskisi gibi koruyucu ve sahiplenen olmasını gereksiz oluyor. Ayrıca, modern ilişkilerde karşılıklı saygı ve eşitlik daha ön planda. Erkekler de duygularını daha açık ve dürüst bir şekilde ifade etmeye teşvik ediliyor, bu da bence tavırların azalmasına yol açıyor olabilir. Toplumdaki bu değişimler, ilişkilerde de kendini gösteriyor.
00 YorumlaErkekler daha çok feminen bir rol üstlenmeye başladı maalesef
20 Yorumla
1 yılBu kadınların istediği şeyin sonucu. “Biz özgürüz, kimseye emanet değiliz, kimseyi takmayız, tek başımıza güçlüyüz “ diyen feminenler böyle bir erkek gürûhu oluşmasına sebep oldu. Hala var mı sahiplenen , illaki vardır, ama mumla aranır oldular.
118 Yorumla- 1 yıl
Kız erkekten aşağı değil evet , ama eşit de olamayız. Kız kızdır erkek erkektir. İki ayrı dünyayı eşit kalıplara sokarsak biz kadınlar sırtımıza sadece yük almış oluruz. Hayatını erkeklerle yarışır halde geçiren feminenler olduğu müddetçe nu konu kapanmaz zaten.
- 1 yıl
Bu erkeğe yüklenen sorumluluk değildir , erkeğin fıtratında vardır sahiplenme , koruma duygusu. Yani olması gereken budur. Bu erkeğe yüklenen yük değildir aksine erkek bu eylemi yaparken zevk alır. Ancak feminenlere yaranmak isteyen bazıları bu içgüdüsünü köreltip öyle yaşamaya devam ediyor. Tercih meselesi ama ben sevmiyorum o tür erkekleri. Ayrıca erkek de tabi ki sevgi isteyebilir , öyle bir şeyin zıddını yazmadım?
- 1 yıl
Peki o koruyuculuk kime karşı? Ailemize. Bilmediğimiz elin kızına sahip çıkacak değiliz sevgililik adı altında falan.
Yok erkek hesap ödesin yok gezdirsin yok içirsin. Valla hiç yapamam. Şu hayatta annemle kardeşim dışında sorumluluk taşıdığım biri yok olmasın da bir kızı hiç çekemeyeceğim. - 1 yıl
Bence yazdıklarımı bir daha oku. Cevap verirken kendi aklındakilere göre veriyorsun yazdıklarıma göre değil. Koruma duygusu aileye karşı değil , ne ilgisi var? Mesela evlendin , eşin çocukların var. O zaman bu kişilere karşı dışardan gelebilecek bir tehlike vs olabilir diye koruma duygun olmuyor mu? Yani baya somutlaştırdım örneği. Bunu her şey olarak düşün. Ayrıca hesap ödemesi şu bu , bunlar benim desteklediğim şeyler değil , dediğim gibi aklında rest çektiğin davranışlara göre cevap yazıyorsun.
- 1 yıl
Aileye karşı derken aileyi korumaktan bahsetmek istedim. Belki yanlış kelime kullandım ama aynı şey neyse. Şu zamanda evlenmek de gereksiz bir sürü sorumluluk barındırıyor. Dediğim gibi ben bir kadının sorumluluğunu almayı istemiyorum annemle kardeşime bir hayrım dokunursa yeter.
- 1 yıl
Süperman olup dış güçlere karşı korumak değil kastettiğim , neyse biraz daha büyürsen ne demek istediğimi anlarsın. İyi günler
- 1 yıl
Profiline göre söyledim. Evlenme Allah aşkına, sana bunu dayatmadım zaten. Şimdi bana eskiyi verseler ben de evlenmezdim, sen de kendini bu kör kuyulara atıp da hayatını yakma 😅
- 1 yıl
Birileri karsinizda atomu parcalamaya calisiyor :)
1 yılNe sevdalar eski sevdalar, ne sevmeler eski sevme. Yorulduk, tükendik ve usandık.
Sanırım, havada tek bulut yokken ıslandık.
Sonra küstük, hırslandık.
Sonunda, aşkı yok saydık.
00 Yorumla
1 yılKadınlar güçlü kadın olcam diye herşeyi yapınca zaten sorumluluk sevmeyen erkekler iyi o zaman bunu da siz yapın diye diye büyük bir yanlışa düşülüyor.
Erkekler yine olayı yanlış anladı yani
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
1 yılErkekler kadınlara benzemeye başladı çünkü. Herkes değil tabiki ama sayıları gitgide artıyor. Bırak sahiplenmeyi neredeyse sahiplenilmek isteyecekler
115 Yorumla- 1 yıl
@NewTown bak bakalım yorumda süper kahraman olmaları lazım diye bir şey yazmış mıyım
- 1 yıl
Kadınlara benzemeyin yeterli. Çok şey beklemiyoruz
- 1 yıl
@NewTown ben her erkeği kast etmedim. Kadınlara benzeyen erkekleri kast ettim yorumunda. Bu kadar üstüne alınıp sinirlendiysen acın var demek ki ama bu benim problemim değil senin problemin :)
- 1 yıl
@NewTown talepten bahseden de yok zaten cidden çok boş yorumlar yapıyorsunuz uğraşamicam
- 1 yıl
Erkek koruyup kollayan taraftır. Korunup kollanan taraf değil. Bunu da benim mi söylemem gerekiyor?
- 1 yıl
@NewTown ilgilendirmiş ki demek ki yorumuma salça oldun.
- 1 yıl
Bir şeyler bu konuda sende eksik olmasa bu kadar üstüne alınıp savunma gereği duymazdin yani kendinizi bu kadar belli etmeyin
- 1 yıl
@NewTown her zaman güçlü olmalı diye bisey de demedim. Bu sizde psikolojik galiba kafanızda kurup kurup cevaplamak. Cidden uğraşamam
- Kişilik & Karakter konusunda 584 cevap paylaştı.
1 yılBen sahiplenici, ilgili, kibar, empatik, mütevazı biçimde yaklaştım. Sonunda yanıtı beni ilgisiz bıraktın demesi oldu. Bazı kızlar hakikaten ruh hastası..
00 Yorumla kadın ya da erkek için aynı geçerliliği var diye düşünüyorum bu sorunun , etrafta çok fazla uyaran var o yüzden kimse sahiplenmek istemiyor. Daldan dala devam ediyor.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı. Artık erkekler bebek gibi sevilmek istiyor. Çiçek de alırsan havalara uçacaklar. O moda evrilmişler.
03 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 499 cevap paylaştı.
1 yılAvrupanin yine kotu yonlerini aldigimiz icin... iliskilerde baya avrupai olmaya basladik ki bunun arti yonleri varsa da eksi yonleri de bu...
00 Yorumla
1 yılGerçekten de dediğin gibi. Kimse kimsenin umurunda değil. Neden böyle oldu bilmiyorum. İnternet çıktı çıkalı dengeler bozuldu
02 Yorumla- 1 yıl
@NewTown salça insanlardan nefret ettiğimi söylediler mi sana.
1 yılG. odos olduklarindan. Benim yanimda hayat kadini olsa (ki hic isim olmaz oyle islerle) yine laf attirmam mesela
00 Yorumla
1 yılÇünkü çok aday var bir erkek hiç yoksa 7-8 tane kızla flört ediyordur böyle olunca tenezzül etmiyorlar gidene bay bay diyorlar
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı. Eril enerji azaldı diye şikayet ediyorsunuz. Bu sorunun cevabı şikayetiniz. Kız gibi erkek dolu ortalık 😂
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 26,6b cevap paylaştı.
1 yılÇünkü kıyamet yakın maalesef gerçek şu ki kadın kadınla yetinecek erkek erkekle
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 616 cevap paylaştı.
1 yılKadınlar biz sahiplenilecek canlılardan değiliz söylemleri arttığı için olabilir.
00 Yorumla
1 yılsahiplenecek kız azlığı crop giyen kızı mı sahiplenelim
00 YorumlaKadın milleti olarak bunun sorumlusu sizsiniz.
00 Yorumla
1 yılErkekler sahipleniyor, kızlar değer bilmiyor daha çok.
00 YorumlaO kadar çok etken var ki. Kimini bilmemekle birlikte bilinenleri anlatmak da güç.
00 Yorumla
1 yılErkek diye bir şey kalmadı sahiplenmeyi bırak
01 YorumlaGerek yok zaman kaybı. Kendimi geliştiriyorum ve ilerletiyorum bu daha değerli.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
u 1 yılÇünkü sahiplenebileceğimiz düzgün bi gacı yok
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılCevabı yazmayayim sadece çok iyi soru olmuş demekle yetinelim
00 Yorumla Herkes değişiyor çünkü kadınlar değişiyor bu da erkekleri değişime zorluyor.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılherkes ait olduğu gibi davranınca sahip çıkılmasına gerek kalmaz.
04 Yorumla- 1 yıl
İnsan bir kişiye ait olmuyor mu
- 1 yıl
Herkes herkese ait olsun mu demişim
- 1 yıl
Ben yanlış anlamışım 😀
- 1 yıl
Yaşlılık işte 😀
1 yılBen öyleyim.. Sana hep sümsük erkekler denk gelmiş o zaman 😀😀
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
1 yılSeven insan sahiplenir çok net.. Eğer ilişkisini ve hayatında ki insanı sahiplenmiyor ise ilişkiye bakış açısı ve beklentisi farklıdır..
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Şimdi özgürlük adı altında herkes herşeyi yapmaya çalışıyor kimseye bişey denmiyorki
00 YorumlaDevir değişti artık kadınlar erkekleri sahipleniyor..
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 437 cevap paylaştı. sahiplenmeye değer kadın varsa seve seve sahipleniriz
00 YorumlaKimin eli kimin cebinde belli değil. Aldatmanın çok olduğu ortamda neden elin kızını sahipleneyim? Öyle biri değilse ne ala ama samanlıkta iğne aramaya benzer
00 Yorumla
1 yılmaalesef ki erkekler kadınlaşıyor kadınlar ise erkekleşiyor ve denge bozulmaya devam ediyor.
00 Yorumla
1 yılBence sebebi sizsiniz. Kıymet gördüğünüzde, umursandığınızda cepte bu deyip değersizleştiriyorsunuz. Sonra ya ayrılık ya aldatma.
00 YorumlaSahiplenmek doğru bir kelime değil. Sen neyi ne şeklinde sahipleniyorsun ki hayvan mı bu. Benimsemek, ona ait olduğunu hissettirmek daha doğru olur
00 Yorumla
1 yılcunku degmez artik o kadar onursuz ahlaksiz namussuz kiz var ki hangisiyle basa cikacak erkek rezillik oldu artik degmez yani
00 YorumlaTek yaptığınız şey erkeklere yüklenmek. @YorgunBirCicek
00 Yorumla
1 yılErkekler artık trip bile atıyor ne yapıyorlar valla anlamıyorum
03 Yorumla- 1 yıl
@NewTown sen çekme prenses
1 yılÇünkü fazlaca kadın gibi olmaya başladılar kendilerini kırılgan ve naif görüyorlar
01 Yorumla- 1 yıl
Abi yalvarttiniz isyan ettirdiniz. Yazmak istemiyorum yaşadıklarımı ama biz artık anlam bulamıyorum desem. Kadınlasmak daha rahatlık durtumuz oldu ne işe yariyoruz. Kadınlar gibi olduk mu tamam
- Kişilik & Karakter konusunda 596 cevap paylaştı.
s 1 yılKadınlar da artık sahiplenecek kadınlar değil..
13 Yorumla- 1 yıl
Duvara asabilir miyim 😎
- 1 yıl
😂😂
- 1 yıl
😂😂
1 yılGünümüzdeki erkekler prensesleşiyor gittikçe
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 353 cevap paylaştı.
1 yılDeğer veren değer görür diye düşünüyorum
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 669 cevap paylaştı.
1 yılBence yaşanılan ilişkilerden kaynaklı 🤔
00 Yorumla sevgi anlamını kaybetti
00 Yorumla
1 yılKadınlar özgürlük istedi biz de verdik.
00 YorumlaPremses onlar artık :D
00 YorumlaKadınlar niye eskisi gibi değilse ondan
00 YorumlaOrtalık malımı () hımm peki.
00 Yorumla
1 yılOrtalık malını neden sahiplensinler. 😄
10 YorumlaSeçenek çok ve ulaşım kolay neden uğraşsınlar
01 Yorumla- 1 yıl
Ne alaka lanet olsun. Lafım sana değil ama ben 38 yaşında bir kadına ulaşamadım bırak birleşmeyi el ele tutusmadim. Ulaşmak zor ve imkansız. Ulaşamadığım için kadın kadar tirip atarım kadın gibi yaşıyoruz.
- Kişilik & Karakter konusunda 9,5b cevap paylaştı.
1 yılErkeklerin eril enerjisinde düşüş var
03 Yorumla- 1 yıl
Evet
- Kişilik & Karakter konusunda 989 cevap paylaştı.
1 yılO erkekleri bıktırdınız çünkü.
00 Yorumla - Devamını Gör (23)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne