- Aşk İlişkileri konusunda 263,5b cevap paylaştı.
u +1 yılCinsiyetlere dayalı genellemeler yapmak karmaşık bir konudur ve her birey farklıdır. Ancak bazı faktörler, toplumsal ve kültürel değişimler nedeniyle erkeklerin ilişkilerdeki tutumlarını etkileyebilir. Toplumsal olarak cinsiyet rollerine yönelik farkındalık arttıkça, ilişkilerde eşitlik ve bağımsızlık önemli hale gelmiştir. Günümüzde birçok erkek, partnerlerinin bireysel özgürlüklerini ve kendi kimliklerini koruma hakkına saygı gösterir. İlişkilerde sağlıklı iletişim ve açıklık daha fazla vurgulanırken, bu yaklaşım erkeklerin daha özgür ve rahat hissetmelerini sağlayabilir. Bu da sahiplenme duygusunun daha hafif hissedilmesine yol açabilir. Geleneksel ilişki dinamikleri yerine daha esnek, ortak paylaşıma dayalı ilişki modelleri daha yaygın hale gelmiştir. Bu, erkeklerin sevgililerini sahiplenme konusundaki tutumlarını etkileyebilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirincisi sahiplenen erkeği beğenmediğiniz sıkıcı bulduğunuz için ikincisi ise çoğu gönül eğlendirme tekle yetinmeme düşüncesinde olduğu için erkeği de kadını da burada tabi genelleme yapmıyorum ama devran böyle olmuş bazıları artık sınırları aşmış üçlü yaşıyan insanlar var yani karısı var sevgilisi var aynı evde yaşıyorlar yine aynı şekil 2 tane sevgilisi var aynı masada oturuyorlar değişik bir zihniyet anlayışı desen erkek kalmamış anlayacağım ama bol var onlara sorsan yok derler çünkü gözleri diğerlerini görmüyor işte sadık sahiplenen güvenilir efendi erkeği görmüyor aklı fikri eğlenmek gönül eğlendirmek yemek içmek olduğu için o tür erkeklerde de o özellik olmadığı için beğenmiyorlar artık günümüz hava atma devri yani kız koluna taktımı gözler bende olsun diyor kimse sadece ben bakayım sadece benim olsun beni sahiplensin demiyor deselerdi bugüne kadar bekar kalmazdım
00 Yorumla
+1 yılBu iş maalesef biraz Populizme döndü aslında kadınlar popüler erkeklerin peşine koşmaya başlayınca gerçekten Anadolunun bağrından kopmuş halen daha delikanlı sayacağımız erkeklere pek sıra gelmiyor da haliyle bir zaman sonra farklı bir baskı oluşturuyor oysa eskiden şöyleydi Sevmeler daha delikanlıcaydı insanların duygu düşüncelerini önem verilirdi fakat günümüzde duygu düşünceden çok popülizm baş göstermeye başladı insanların fikirleri değişti artık bazı şeyler ulaşmak çok daha kolay oldu Buda tabi beraberinde ilişkileri zayıflattı
10 Yorumla
Bunu bende anlamıyorum gerçekten, bakıyorsunuz eşi bikinili fotoğraflarını paylaşıyor adamda ses yok, durmadan kadın kendini sosyal medya üzerinden paylaşıyor adamda ses yok insanlar geniş oldu bir insan namusunu eşini neden kıskanmaz ki, çünkü toplum iyice bozuldu bırakın kıskanmayı eşi üzerinden video çeken kişiler var.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılErkek güvendiği kişiyi sahiplenmek ister ve ona bağlanır. Güven azaldığı için bağlanma duygusu azaldı ve sahiplenme duygusu da azaldı
40 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü sahiplenecek kız yok. Daha doğrusu kızlara da suç atmayalım ilişkiler ucuzlaştı artık. Sağlam temellere oturmuyorsa ilişki uzun ömürlü olmuyor, gerçek sevgiye dayanmıyor ve doğal olarak sahiplenme de olmuyor ilişkiye.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Sahiplenen erkekler de var. Fakat bazı kadınlar bunu erkeği elinde oynatmaya sevgili / eşten çok uşak muamelesine çevirdiği için erkekte bir süre sonra değmezmiş demeye başlıyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılSeçenek çok çünkü bu olmazsa öteki olur diyorlar
20 Yorumla Çok sebebin birleşmesiyle oluştu bu, bunlar:
1. Değer yargılarımız dejenere oldu, "adamlık "kavramı da, yani mert ve çizgisi belli olan adama biçilen değer de ortadan kalktı.
2. Modernlik adı altında hudutsuz bir özgürleşme diye bir şey ortaya çıktı. Oysa esas özgürlük sınırları olmak , standartları olmaktı; yani doyumsuzluk doyumsuzluğu getirdi...(Mesela dopamin detoksu gibi düşünürsek, dopaminin ölçülü alınması yarardır, ölçüsüz alınması kılınızı bile kıpırdatamayacak kadar bitap düşmenize sebep olur)
3. Sosyal medya fitnesi
İnsanlar fotoğraflarını çekip kendilerini adeta pazarlıyorlar beğenilerle. Erkeklerin dikkati iyice hatta daha da iyice dağıldı... Eee Ayşe, Fatma, Zeynep, Funda, İlayda, Ceren, Gizem ve daha bir sürüsü...
4. Kadına pozitif ayrımcılık
Tek taraflı bu şey de.. Yani erkeklerin mağdur olduğu bu durum sonucunda sugar daddy yani zengin bir kadınla ancak başlarını bağlamak istemesi.
5. Türkiye ekonomisinin çok kötü bir hâl alması
Vahşi doğada erkek güçle otoriterliğini ilan eder ve bunun sonucunda da sahiplenmeyi de seçer. Ama adamcağızların güçleri yani parasal durumları yokken boruları ötmüyorken yani kaba tabirle, sahiplenmek de ne haddime diye düşünüyorlar ve daldan dala atlamak onları daha güçlü hissettiriyor.
6. Aşk ve gönül ilişkisinin anlamını çok yitirmesi
Yanlış aşklar, kötü geçmişler adamları soğuttu artık bağlanıp sahiplenmekten.
7. Cinselliğin kolay yaşanılabilir olması
Bu durum erkeğin avlanma iç güdüsünü kaldırır ve uğraşmadığı emek vermediği bir şeye de bağlanamaz erkek bunun sonucunda da sahiplenmez.
8. Aile kurumundaki eksik eğitim
Anne ve babanın veremediği eğitim, toplumun en önemli kurumu ailenin erkeği yetiştiriş tarzı
9. Doksan altmış doksan fizik ve güzellik aranması ve her açıdan iyi bir kadın istenmesi
Toplumun güzellik standardı "mükemmellik" oldu, oysa hiçbirimiz mükemmel değiliz, mükemmel görünenler de mükemmel değil.
10. Kadının erkeğine, erkeğin de kadınına itaat etmemesi.
Bu maddeleri böyle arttıradabiliriz ama kısaca şöyle diyebiliriz; doğru kaynakları okuyarak , okuyan bir nesil olarak toplumun bu yaralarını düzeltebiliriz, yani kadın erkek birlik olup bol bol okumalıyız.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yılDude post-modern hayat toplumsal cinsiyet rollerini iç içe geçirdi. erkekler kadınsılaştırıldı kadınlar da erkeksi hale geldi ve şimdi kırmızı alarm vermeye başladılar. Kadınlar erkeklerin erkeksi olmadığını, kıskanmadığını, koruyup kollamadığını, sahiplenmediğini söylemeye başlarken erkekler de kadınların gereğinden fazla maskülen, özgürlük fetişisti, istediğimi yaparım refleksinden şikayetçi. Sonuç olarak bunu modern toplum olarak siz istediniz dude. Evrime, doğamıza aykırı fikirler davranışlara dönüşebilir ama içselleşemez. Bir yerde patlar.
75 Yorumla- +1 yıl
buralarda harcanıyorsun böyle düşüncelere sahip kişilerin makalelerini görmek isteriz
- +1 yıl
@BirBardakVideoOyunu @Raisa3 teveccühünüz
@FrikikFikri yaşlanınca böyle bi dil kullanıyor insan işte ahaha - +1 yıl
@thedudeabides
yorumunu beğendikten sonra elleri icardi yaptım dude öyle yazmışsın dlskljfd - +1 yıl
@FrikikFikri ben de aboubakar jfjfjfj
+1 yılSeçeneklerine kıyamıyorlar. Hepsini tek tek ziyaret edecekler öyle bir kişiyi sahiplenme devri bitti erkekler için, bu devrin bitmesin de seçenek olmaktan gocunmayan kadınlarımızın da payı var tabi
60 Yorumla
+1 yılHmm simdi yazacaklarim hemcinslerim tarafindan taşlanmama sebeb olabilir fakat durumun gercekligini yazicam saygi duyanlara tesekkurler.
Sahiplenme kavramini biz kadınlar biraz fazla abartıp onlardan çok beklenti içine girdiğimiz ve bunun sonucunda hiçbir zaman bu beklentiler karşı tarafın karsilayamayacagi ölçüde olduğu için erkekler artık sahiplenmekten korkuyorlar. "Sahiplenirsem yanlış anlar mı?" "Sahiplendigimi göstersem mi göstermesem mi" diye düşünüyorlar.
Kabul edelim biz kadınlar sahiplenme kavramını de sevmiyoruz. Özellikle bazı kadınlar "aaaayyyy biz mal mıyız eşya mıyız kopek yavrusu muyuz da sahipleniyorlar biz sahipsiz değiliz tamam mııııı" diyorlar. Bunu diyen çok kadın gördüm.40 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Sahiplenmek kelimesi bana itici gelir. İhtiyaçları, istekleri konusunda hassasım. Mutlu etmek için gerekli gayreti gösteririm. Birinin zararı olma ihtimali olursa ve benimle paylaşırsa müdahale ederim. Fakat eşim de olsa özgürdür, gezmesine, kıyafetine, kendi isteği ile yaptığı hiçbir şeye karışmam.
20 Yorumla
+1 yılKadınlar günümüzde daha özgür ruhlular. Erkek bunu yapmak istediğinde maço olarak algılanabiliyor. Erkek kadına kendisini bir eşya gibi hissettirmeden karakteri, duruşu, bakışı ve salgıladığı feromonlar ile bunu başarmalı. Yoksa Wanda niye dursun orada.
00 Yorumla
+1 yılİlk iki yorumu okudum ve haklılar. O kadar çok seçenek varken hangi birini sahiplenelim diyorlar galiba. 😂Ayşe olmazsa Fatma'yı eklerler.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArtık hayat hızlı yaşanıyor, ne yazık ki bizim güzelim TC kızlarımız bunun pek farkında değiller. Milyar tane istekleri karşısında erkekler haliyle bu ne awk moduna giriyor. Kadınların psikolojik olarak erkeği geçim kaynağı olarak görmekten çıkmaları gerekiyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru 💯
Aşk İlişkileri konusunda 36,2b cevap paylaştı. Sahiplenince " bana karisamazsin mağara adam mı misin " diyorlar.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. mal mısınız siz niye sahipleneyim herkesin kendi özgür iradesi var kimseyi sahiplenmekle uğraşmam biriyle ilişki yaşayacaksam eşit şartlarda yaşarım onu mal olarak görerek değil
31 Yorumla- +1 yıl
Sjsjsjjssjs
Kadınları eskisi gibi sahiplenecek kadar değerli görmüyor olabilirler. Erkeklerin gözünde bu değerin azalmasına sebep olan kök neden nedir peki? Ben de bilmiyorum. Bu konu hakkında bir literatüre bakmak lazım.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı. Gizli yorumlar herşeyi açıklamış zaten. Bence böyle iyiyiz ✌️
10 Yorumla
+1 yılKadınların ilgiye olan açlığını sosyal mecralarda, tanımadığı onca insana yönelik gösterişle karışık eylemler üzerinden gidermek istemesi (giderebiliyor olması) erkekleri böyle bir dönüşüme zorluyor olabilir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı.
+1 yılİki temel sebebi var:
1. Buna değmeyeceğini anladı çoğu erkek. Çünkü bu durumun altında duygusal suistimal var. Baba figürü yerleştirilmeye çalışılıyor partnere.
2. Geri düşünce olarak görülmesi. Son 15 senede erkekler üzerinde öyle bir baskı var ki. Artık bir şey yapmadan önce bu geri kafalılık olarak görülür mü diye olağan şeylerin hepsinin tersi yapılmaya başlandı.
Sonuç ortada00 Yorumla Neden sahiplensin ki herkes herkesle düşüp kalkabilir hale gelmişken, her istediklerini elde edebilirlerken ki bunlar sadece erkekler için değil iki grup içinde aynı devrin ve yaşamın cılkı çıktı. Modernleşme diye diye her şeyi mahvettiler.
00 YorumlaKadınlar neden eskisi kadar sadık kalamıyor? Neden vücutlarını objeleştirip hep ilgi manyağı olmak istiyorlar? Önce bunlara cevap alalım sonra değeri hak etmeyen kişilere yeteri kadar sahip çıkarız nede olsa vicdan daha ön planda bizde
00 Yorumla
+1 yılErkekler deyip siyrilmayin bu devir iki cinsiyette aynı.. seven karşılık bulamayıp sahiplenmek ten vazgeciyor. 1 2 ay boyunca kendimi heba ettiğim biri hicbirsey yokken mesajlara cevap vermeyi kesip görüldü atmaya başladı sonrasında seni istemiyorum deyip engeli bastı. Ya yeni birisi vardır ya da başka bir konu ama hepsi böyle..
12 Yorumla- +1 yıl
Benzerini yaşadım
- +1 yıl
Kolay değil kızlar her şey onların başına geldigini sanıyor.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılEskiden düşünce yapısı bi sevgili yaptıysan ilerde evlenmeyi düşünürdün şimdi olay çok farklı evrildi sevişiriz sonra yolumuza gideriz e döndü bu her iki taraf içinde geçerli
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılErkeklikten uzaklaştıklari için. Oturmak daha keyifli geliyor.
23 Yorumla- +1 yıl
Şut ve gol hatta bu söz benim için de geçerli bugüne kadar sürekli reddedildiğim için üzgünüm ama sizlerin de değmeyeceğini düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yıl@sucguklumahmut çokta şeyimde aman bak ölüyorum aşkından. O senin problemin dön bak niye reddediliyorsun. Bir kendinde ara sorunu.
- +1 yıl
Ölürsen Çok yaşa aq bana ne ki bundan zaten senin gibi iki laf edilemeyecek tipler tarafından reddedildiysem bu benim için büyük şereftir git mını parmakla
+1 yılErkek erkekliğini kesfettikçe o ölçüde sahiplenme isteği o oranda artacaktır. Tabi erkeginde belirli bir güçte olması lazım. Bu da özgüven getirir. Özgüvenli erkekler kadınına sahip çıkar.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılKime göre sahiplenmiyor diyorsunuz acaba merak ettim.
Şahsi olarak halen yanımda yakınımda olan kalbimde yer etmiş insana ziyadesiyle sahipleniyorum. Sahip edildigimiz kadar. Diyelim.00 Yorumla Kadınlar/Kızlar artık bi karar verin. Eşitlik özgürlük mü istiyorsunuz yoksa sahiplenilmek mi?
yoksa sen yaslanacak bir koca bulup yan gelip yatmak isteyen kadınlardan mısın?
00 Yorumla
+1 yılAaay bana çok sıkıcı geliyor sahiplenmesi sevgilim gayet yanımda hiç kıskanmaz asla sahiplenmesi nide istemiyorum 😇
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇok fazla seçenek ve sanal ortamın güvensiz ortamından kisiler de nasibini alıyor ve geriye ne saygı kalıyor, ne sevgi ne de güven kalıyor.
00 Yorumla Dünya değişti
Devir değişti
En çokta insanlar değişti
Kadın/Erkek artık menfaatçi, çıkarcı00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 462 cevap paylaştı. Pic erkek tercihi yaptıktan sonra ortada kalan kadınları sahiplenmek zorunda değiliz. Kadınlar yaptıkları hatanın cezasını çekmeliler.
00 YorumlaÇünkü karşıt cinsler bunaldık diyor. 😃
Hem cinsimde saldım çayıra mevlam gayıraya döndüler.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılpiyasanın durumu ortada fb ler yaz aşkları kış aşkları aylık yıllık saatlik aşklar sonuç bu
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 654 cevap paylaştı.
+1 yılKadınlar sahiplenilmek değil, özgür olmak istiyor.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılHüdapar sahiplendirecek zorla, biraz daha sıkın dişinizi. 😃😃
10 Yorumla Kadınlar bunu istemiyor. İlişkiyi bitiriyor. Yani zamanımız çok farklı
10 Yorumla
+1 yılNeden sahiplensinler ki. Kendini bilen erkek kadını herhangi bir obje gibi görüp sahiplenmez.
17 Yorumla- +1 yıl
Çok yanlış. Bir erkek seviyorsa eğer sahiplenir ve kıskanır. Kıskanmanın sebebi veya nedeni olamaz. Bu içgüdüsel bir olaydır.
- +1 yıl
Kadın üzülmesin diye serbest bırakıcam diyen mı daha çok seviyor herseyine karışıp kadını yok eden mı
- +1 yıl
Herşeyine karışıp kadını yok eden tabiki, bişeylerin ortası olmalı her zaman. Yoksa herşeyi bitirir sadece enkaz bırakır.
- +1 yıl
@DeutschlandKürdü Kıskanmanın sebebi vardır. Kaybetme korkusu, aldatılma korkusu, güvensizlik, ataerkil yapıda yetişme gibi sebepleri vardır
- +1 yıl
- +1 yıl
Çok doğru. Maalesef toplumumuzda hala1000 yıl üzeri travma lar geçmedi, Nesilden nesile aktarılıyor. Kadını bir süs eşyasından farklı görmüyorlar. Kuralları erkekler kendilerine göre koyuyorlar, bir de kadına eğitim vermediklerinde iş de çığırından çıkıyor. Bağımlı karakter genlere işliyor ve böyle devam ediyor. Fakat eğitimi düzgün olan, kadını cinsiyetine göre değil, birey olarak eşit şekilde gören aileler ile beraber yavaş da olsa birey olarak kabul edenlerin oranı artıyor.
- +1 yıl
Kadınlar da onlar gibi, şu elimizdeki telefon herşeyi mahvetti
10 YorumlaErkekler dedigin senin erkek arkadaslarin ise bilemiyoruz tabi
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 456 cevap paylaştı. Kadınların eskisi kadar ilgi sayılı olmasından
00 Yorumla
+1 yılErkeklerin bir kadını neden sahiplenmesi gerekiyor?
00 Yorumlabence bu tamamen kadınlarla ilgili bir durum. sahiplenilmek isterse erkek sahiplenir korur, gözetir.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 407 cevap paylaştı. Erkekler deme ben sahipleniyorum. Ama Şu an yok istemiyorumda.
00 Yorumla
+1 yılAlgı bu yönde ilişkiler çok çeşitlendi kurallar boyut değiştirdi
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılNe kadınlar eski kadın nede erkekler bu karşılıklı etkileşim
00 Yorumla
+1 yılDoğru kişiyi bulamamışsındır ya da bulduğun kişi biraz geniştir.
00 Yorumlakadınlar sahiplenmeyi sevmiyor ben köpek miyim diyor dfgh
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSiz kadınlar nerde var takoz onları bulduğunuz içindir
00 Yorumla Kadınlaştılar artık bizim onları sahiplenmemizi ve omzumuzda zırlamak istiyorlar
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sahiplenince kıskanç dersiniz kıskanmayınca sahiplenmiyo dersiniz size de yaranılmıyor anam yaaa
00 YorumlaErkeğine göre değişir. O zaman kadın-lar- neden sahiplenmiyor diye çoğullamamız lazım.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü elini sallasan birine denk geliyor artık sevgi aşk ucuzladı artık
00 Yorumlaİki cinsin de kendine bakıp kusur araması gereken mevzular.
Sahiplenme mevzusuysa... Kızın karakterine, sana maaliyetine (kişilik, karakter, yanındaki davranışları vs.) ve oğlanın nasıl bir ilişki düşündüğüne göre değişir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKizlar para avcisi aldatici yalanci yaratiklar oldu artik
Erkekler napsin kadinlar olmuş parali show askerler00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılçünkü mallar ve çiftlik hayvanları sahiplenilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHanginizi sahiplenelim siz bu arada kopek yavrusu musunuz?
10 YorumlaEvlilik oranları düştü artık evlenmeden beraber yaşayanlar var bu nedenle sahiplenme olmuyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılCunku eskı sanımıyet ve guven olayı yok. Şu an kırılcam dıye o toplara gitmiyoruz.
00 Yorumla
+1 yılDelikanli kalmadi piyasada
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadın verilen değeri görmediği için bence çok doğru yapıyoruz. Kadınlar kapatılsın 🙂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSahiplenen her zaman kaybeder bu bi gerçek :(
00 Yorumla- Devamını Gör (46)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler