Anne Baba Diye Susmak Zorunda Mıyım?

Büyüyene kadar her çocuk gibi anne babamın beni çok sevdiğini düşünürdüm. Fakat büyüyüp neden-sonuç ilişkisi kurdukça psikolojik şiddete maruz kaldığımı fark ettim. Ben bir kız çocuğuydum. Annem babam gelmeden dışarı salmazdı, 16 yaşına kadar herhangi bir arkadaşımla gezmeye gitmem yasaklıydı. Annemin fiziksel problemi olmasa da benden ev hanımlığı derecesinde temizlik yemek beklendi. Daha 17 yaşındaydım. İlk aşkımdı, 12 yaşında çocuktum ben. Babam öğrendi, 1 hafta yüzüme bakmadı. Anlamadım o zaman. Meğer anneme anlattığımda babama yetiştirmiş. O zaman ben annemle babamla dertleşmeyi bıraktım. Tek başımaydım. Erkek kardeşim vardı. Bir kızı sevdi. Evde normal şekilde konusu geçerdi. Kardeşime karşı kinlendim. Erkek diye tüm imtiyazlara sahipti. 10 yaşında okul bahçesine arkadaşlarıyla oynamaya giderdi. Ben camdan izlerdim. Kardeşim kazandığını yerdi, benim neredeyse tamamen eve harcamam beklenirdi. Birini sevdim. Söyleyince kendi kafalarındaki zengin damat kalıbına uymadığı için eşimi istemediler. Ben istedim, bir şekilde evlendim. Bu sefer evliliğime karışmaya başladılar. Orada onları durdurdum ve görüşmeyi kestim. Şuanda görebiliyorum. Annemle babam birbirine karşı sevgi saygı beslemeyen sırf çocuk var diye evli kalan çiftlerdendi. Görüştüğümüz dönemde yaptıklarını sonradan yanlış bulduğumu her belirttiğimde kendilerince haklı gerekçeler gösterdiler. Görüştüğümüz dönemde ellerine para geçtiğinde "Kızımız evlendi. Ziyaret edelim." demek yerine evlerine eşya alıp parayı yemeği seçtiler. Hakkım olduğu halde bana çocuğa harçlık verir gibi para verdiler. Kardeşime istediği ne varsa alındı. Kalbim bu konuda yorgun. Dinen of dememem lazım anne baba diye ama ben bunu yapamıyorum.