Hiç tanımadığım bir psikopat tarafından bıçaklı saldırıya uğradım? arkadaşlar ben bu travmayla nasıl yaşayacağım? ne yapmalıyım?

Arkadaşlar ben Diş hekimliği öğrencisiyim. Geçen Cuma günü akşam stajımdan çıktım. 19:30 sıralarında otobüsle mahalleye indim. Evime doğru yürürken arkamda kirli sakallı, siyah ceketli, kapişonlu o psikopatı gördüm ama böyle bir şey aklımın ucuna bile gelmedi. Kendisini tanımıyorum, bilmiyorum ismi ne? kim? Bir husumetim yok. Apartmana girdim tam o sırada kapıyı birisi tuttu baktım o bir şey soracak sandım bana "Pardon hanımefendi bakar mısınız? Burada" dedi ve aniden bıçakla üzerime saldırdı. O an.. Çok korkunçtu neye uğradığımı şaşırdım, ne yapacağımı bilemedim çığlık atınca kaçtı gitti. Yaralandığımı boynumdan kanlar akınca fark ettim. Sol elim, sağ bileğimden de darbe aldım. Çığlıklarıma annem, ablam ve komşular yetişti. Doktor olduğu için ilk müdahaleyi annem yaptı. Gelen ambulansla da hastaneye kaldırdılar. Hastanede "Boynumdaki kesiğin derin olduğunu ve kan kaybından yaşamımı yitirebileceğimden bahsettiler, annene dua et dediler." O psikopat, cani de yakalandı ama yakalanmış, müebbet almış bunlar kaç yazacak? Benim başıma bunlar gelmeden salmamaları gerekiyordu. O psikopat daha önce eşini ve kızını öldürmüş, cinayet, yaralama ve uyuşturucu ticaretinden cezaevindeymiş ama 1 ay önce tahliye etmişler. Allah aşkına böyle bir manyak nasıl tahliye edilir? İfadesinde de o gün katliam yapmak için beni kurban seçtiğini söylemiş. şu an annem doktor olduğu için hayattayım ama ya başkasına başka bir kadına bunu yapsaydı benim gibi kurtulacak mıydı? Bana saldırdığı o an zihnimden gitmiyor apartmana her giriş çıkışımda gözümün önüne geliyor. Ben ne yapcam şimdi? Bu korkuyla nasıl yaşanır arkadaşlar?

Hiç tanımadığım bir psikopat tarafından bıçaklı saldırıya uğradım? arkadaşlar ben bu travmayla nasıl yaşayacağım? ne yapmalıyım?