Nasıl toparlarım kendimi bu psikolojik şiddetten sonra?

İlk sevgilimden ayrılalı 4 ay oluyor. İlişki güzel başlamıştı fakat zamanla kişiliğime hakaret ve küfür ettiği ya da yaşantımı aşağıladığı bir döngüye girmişti. Ben saygısızlık etmedim ona bu denli ve hep sadıktım. O ilk sevgilim olduğu için bana sürekli sana kimse katlanmaz, ben seninle birlikte olarak kendimi feda ediyorum gibi şeyler söylüyordu. Parasal durumlarımız farklı, benim durumum daha iyi ve bu yüzden de çok aşağılıyordu yaşantımı. Beyinsiz olduğumu ve emek harcamadığımı söylüyordu sürekli ama bunlar doğru değil. Onun için de çok emek harcadım. O yaptığı her şeyi suratıma vurdu. Ayrılmak istedim izin vermedi takip etti, evimin önüne geldi ağladı sürekli. Kabul ettim bu sefer o ayrıldı ama çok kötü şeyler söyleyerek gerek sosyal medyada gerek bana direk çok utandırıcı şeylerdi. Nerdeyse 2 yıllık bir ilişki için bunları söylememesi gerekirdi. Bana bir ay kadar önce de mesaj attı tekrar mesajlarimizi silmiyorum ama seni seveceğimi sanma sadece içimi soğutuyorum vs. dedi. Şimdi de bir ilişkisi var. Bana yazdığında da kız hayatındaydı muhtemelen. Ama tüm bunlar beni çok üzüyor. Nasıl altından kalkacağım benim hayatıma birini alabilecek halim dahi yok
Nasıl toparlarım kendimi bu psikolojik şiddetten sonra?