Şu an her şeyini kaybetmiş olsan.. Aile, eğitim, iş, ev, dükkan, aşk.. Sıfırsın.. Ne yaparsın nerden başlarsın? Hayata küsüp öylece bekler misin?
Cevabın nedir?
+1 yılMerhabalar.
Biz (insanlar) yaratılış gereği son reddeye geldiğimizde yapmayacağımız bir şey yoktur. Mesela diyelim ki bir tekne var yanımızda tam boğulma esnasında elimizi o kadar sert atarız ki tekneyi kırabiliriz. Yani söz konusu hayatımız olunca yapmayacağımız şey yoktur.
Hayatta çok iyi şekilde başarılı olmuş insanlara baktığımızda hemen hemen hepsinin kaybedecek bir şeyi kalmayıp yükselen insanlar olduğunu göreceksiniz. Mesela Gates'e baktığımız zaman kız arkadaşı parası olmadığı için onu terk etmek ister ve son parasını da denize atar bugünkü bilişim devi olmayı başarmıştır. Yani anlayacağınız bazen ileriye ok fırlatmak için geriye doğru çok fazla çekmeniz gerekir. Her kim olursa olsun kaybedecek bir şeyi kalmadığı zaman başaramayacağı şey yoktur. Zira dava adamlarına baktığımızda tarihe adını yazmalarının sebebi kaybedecek hiç bir şeylerinin olmadığıdır.
"Hangi tip insanlardan korkmalısın biliyor musun?"
"?"
"Kaybedecek hiç bir şeyi kalmamış insanlardan"
(Batman The Dark Night)22 Yorumla
En İyi Cevaplar
Herşeyini kaybetmiş bir insanın sırtında yükü ve kamburları yoktur bayan.
Zor olsada ilk adımı attıktan sonra böyle bir insan emin ol o sıfır dediğin şeyi her adımda katlar. Ve en son 100'e kadar çıkar.
Kaybedecek birşeyin yoksa, kazanacakların vardır. Canından başkada verecek birşeyin yoktur.
www.google.com.tr/imgres20 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/NbBjzL.jpg
hyallerın varsa hala bı umut var demektır
suankı gıbı yasamaya devam ederdım
tek fark bı ıs bulmam gerekırdı
gercekten bunları varlıgı suanda benı ıgılendırmıyor
zaten yok olsa kıymetını de bılmezdım gec de olsa20 Yorumla
+1 yılAllah büyüktür büyük konuşmayayım ama ailemi kaybetsem çok yıpranırım hayallerim gider yani. ne yapmam gerektiğini filan düşünemem belki de ölür giderim ya böyle kötü bir şey düşünmek istemiyorum ya k. bakma
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
49
Cevap
124Cevap
Önce acını doyasıya yaşarsın. Ağlamaktan gözlerinde yaş kalmayana kadar, sonuna kadar yaşarsın acını. Sonra çalışmaya başlarsın. Hayatı normal akılışına oturtmaya çalışırsın bu şekilde. Hem kafan dağılır, hem arkadaş, dost edinmek için vesile olur.
Ev, dükkan olmak zorunda değil.
Eğitim gitmez bir yere kalır :)
Aile de gittiyse geri gelmez zaten, allah onlara uzun ömürler versin.
Gerisi de zamanla olur gider. Aşk meşk işleri nasip kısmet işi. O konuda yapacak bir şey yok. Adam olup sahip olunanların kıymeti bilinirse, "hayırlısı" ve "buna da şükür" denilebilirse zaman hepsinin ilacı.21 Yorumla
+1 yılherseyi kaybedersem..
zaten bunlari veren Yaradan eger kaybetmemi istiyorsa var bir hayir derim..
gider yeni bir sehirde bismillah der yeniden baslarim212 Yorumla- +1 yıl
insanoglu gecmisi unutamaz.. ayni sehride kalirsan kaybettiklerin aklina gelir ve azmini sorgular kendini sorgularsin
ama yeni bir sehirde.. hersey senin icin yeni olacagi icin azmini sorgulamazsin - +1 yıl
yeniden baslamak icin yeni bir yer gerek sehir
eskiden olan kalintilar eski hatalarini korkularini özlemlerini aciga cikartinca
acaba der duraklarsin - +1 yıl
o ayri bir durum
ama mesele bir kazada kaybettin aileni.
o sokaktan gecince dengen bozulmazmi hergün_? - +1 yıl
acilarin hergün tazelenir
ne kadar alisirsan alis - +1 yıl
herseyi kaybetmek öyle yorumladim sahsen ben o ruh halinde yazdigim icin öyle dedim
- +1 yıl
rica
+1 yılherşeyim kaybettim 1 sene kendime isyan edip herşeyden vazgeçtim ama sonra ufak bir kızım var baba niye artık gülmüyorsun dedi işte o an anladımki elimde ki en kıymetli varlık hala bana güvenmek istiyordu işte böyle başladı hayatımın dönüm noktası şimdimi herşeyden önce güvenimi kazandım sonr a kaybettiğm maddiyatı kazandım unutma neyi kaybedersen kaybet özgüvenini kaybetme çün o sensindir sen kaybolmadıkça o hiç bir zaman kaybolmaz
23 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler inşallah seninde sıkıntıların biter
Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. Çok ağır olmuş bu da ya :) Bir şekilde bir yerden başlamak gerekiyor bu zaman ne kadar sürer hakkında bir fikrim yok ama bir şekilde toparlanmak gerekir çünkü bu beden bile bize ait değil emanet olduğunu farkına varmak gerekiyor.
Aslında olayı kısaca anlatmak gerekirse insanın ölmeden önce yapması gereken tek bir şey var, bunu kimse yapmaz. "Ben kimim?" bunu sorduğu zaman ve cevapladığı zaman ne yaşadığının bir önemi kalmıyor.02 Yorumla
+1 yılBurada telaffuz etsem yalan soyluyor diyeceginiz bir rakam'a battim rakam odenmedikce katlandi Eski Turk lirasi ile xxx Milyar.
Hepsi Odeniyor. egitim geri aliniyor. ev dukkan filan olur olmasada yasanirda @Buzlukalp
orada "aile" demissin allah kimseye aile kaybini yasatmasin. iste o cok zor. onu atlatmak benim xxx milyar'i atlatmam dan daha zor.02 Yorumla- +1 yıl
katiliyorum arkadasim haklisin, ailenin yeri ap ayri.
bu biraz o insanın psikolojisiyle ilgili bir durum herkes kaldıramayabilir sonuçta herşeyini kaybediyorsun sıfırdan bir hayat kurmak çok zor mutlaka mücadele ederdim ama nasıl ve ne şekilde bilemem belki son yazdığınıda yapabilirim tamamen dış dünyaya kapatabilirim kendimi...
11 Yorumlakaybetmıstım zaten.. yenıden yaptım, daha saglam... eksıklerım var onlarıda tamamlayıp dunyanın en mutlu ınsanı olacagım
13 Yorumla
+1 yılAcıyla tatlısıyla hayat devam ediyor figüranız bu hayatta yeniden başrolü kapmak için mücadeleye başlar bazı kapanmıyacak yaralara pansuman yaparım ama yaraları ve geçmişi komple unutmam ki ne halden ne hale geldiğimi asla unutmayım ve yeniden ders çıkarabileyim
10 Yorumla
+1 yılbir insanın canı saglıgı ve umudu varsa aslında hiçbirşeyini kaybetmemiştir. Hayat küsüp zırlamak sonra mucizelerle bişeylerin yoluna girmesini beklemek için çok kısa. Üzülünce böyle düşünüyorum ve toparlanıyorum. İnan bana iyi geliyor
11 YorumlaSıfırdan daha aşağı inemeyeceğime göre kaybedecekte bir şeyim kalmamış demektir aslında hayata yeni bir sayfa açıp tamamen yeniden yeni çevre ve yeni dostluklarla başlamak güzel olabilir..:)
14 Yorumla
+1 yılTekrardan başlamak çok zor güçlü olan ayağa tek başına kalkar zayıf olan ise hiç bir zaman ayağa kalkamaz daha da çok dibe düşer ve eğer bu kişi erkekse çoktan pes eder ama bir bayansa her zaman ayağa kalkmak ister ve başarır.
41 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 8,9b cevap paylaştı. Buhayattatutundugımkişibenıkaybettıgını soyledıyıllaroncesındebense kaybetmeyenolmamaragmenkaybettımİzlersuruluyormuhakkaksonrabirseyoluyor veeskısıgıbıolamıyorsun. yasıyorsuniçteniçe. birkenarabırakıpdevamettırmelıyıznefesalıslarımızıgücümüzyetenekadarNeolursaolsun!!!
02 Yorumla
+1 yılHer şeyimi kaybetmiş olsam cidden şu an yaşadığım şehirde gıcık olduğum kendini delikanlı sanan işi olmayan ondan bundan borç para isteyen milletin namusuna sulanan genelde gruplar halinde serseri gibi gezenleri emin ol ki tek tek öldürürdüm sonrada kafama sıkarım. Her şeyimi kaybetmişim bırak kendimi de kaybedeyim. Millet huzura kavuşsun en azından.
00 Yorumla
+1 yıl"En fazla ileriye giden ok, en çok geriye çekilmiş yaydan çıkar." diye boşuna denmemiş. bu yönden bakarsan gayet olumlu. mücadele güzeldir.
13 Yorumla- +1 yıl
her şey kafada biter. yapamam dersen tamamen kaybedersin.
+1 yılHayata küsersen sende bitersin.
Bu imtihanım biraz cetin geciyor derim Allaha sığınır yeniden baslarım..10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnsanlar asıl umudunu ve kendisine güvenini kaybettiği zaman her şeyini kaybetmiş sayılır.
Baharda yeşermek için sonbaharda yaprak dökmekten korkmamak gerek.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 350 cevap paylaştı. kimsenin beni tanımadığı biyerde yeni hayatıma başlardım... herşeye sıfırdan allah öyle bişy yaşatmasın ama herşeye sıfırdan başlama fikri güzel geliyor bazen
02 YorumlaHerseyimi Kaybetmet Düsüncesi Bile Kötü hele Ailem :( dibe vururdum sanirim yeniden O gücü Kendimde Bulup bir sey yapamazdim galiba erir Biterdim herhalde bilmem..
02 YorumlaKüllerinden doğmak diye bir deyim var. Hayata sil baştan başlamak lazım. Önce Allah'a sonra kendine güvenerek en iyi yaptığın işten başlarım. Kimseye muhtaç olmadan, kimseye baş eğmeden
010 Yorumla
+1 yılBir defa ailem hariç herşeyimi kaybetmiştim 8 sene önce. Hayata 0 dan başladım. Tarlalarda amelelik bile yaptım evimi barkımı taşıdım. Milyon dolarları kaybwttim. Ama azmettim gayret ettim çok çalışrım yine eski durumdayım.
02 Yorumla- +1 yıl
Sağol kardeşim. Başımda annem babam olduğu içimde vicdan allah korkusu olduğu müddetçe her işin üstesinden gelirim evelallah. Yeterki kul şuna idrak etsin... Mülk allahın kul bekçisidir. İstediğinden alır istediğine verir.
- Kişilik & Karakter konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılHayata yeniden başlamak için en büyük fırsat derim.
10 Yorumla
+1 yılAile dahil bütün herşeyimi kaybettim tek basimayim yıllarca çok kötü ortamlar icerisindeydim ama o kötülüğüm kendimeydi sonra bir rüya biraz kuran okumaya başladım birgün oturdum sağıma baktım kimsem yok soluma baktım kimsem yok arkama baktım kimsem yok önüme baktım kimsem yok lan benim niye kimsem yok lann diyordum ki kendime bir anda dur bir dk benim Allahim var dedim o gün bu gündür sadece Rabbim ve ben varım Elhamdülillah. Herşeyi kaybettim ama ne büyük birşey kazandım.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 392 cevap paylaştı.
+1 yılHer sey tamam da ailemi kaybtmym beni kimse ailem gbi kabul. etmz yeni aile bulamam. Hepsini zamamla hal ederim ama ailemi sifirlamak istemem
10 Yorumla
+1 yılBu konu hakkında daha önceden '' ya ne mallar var takıyor kafasına falan vs.'' derdim. Bende malmışım şu an onu anladım. Herşeyimi kaybetmedim ailem, işim, evim duruyor fakat aşkı kaybettim oda herşeyimmiş meğer. Hayat durdu sanki herşey boş herşey anlamsız geliyor..
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılEn güzeli o kafan rahat oluyo nasılsa kaybetcek bişi kalmamış daha cesaretli kararlar alabiliyosun Başımıza geldi allah düşmanıın başına vermesin
10 Yorumla Yeni bir sayfa açarım umutsuzluğa kapılmaya gerek yok hayat devam ediyor hayatıma yeni şeyler katmaya çalışırım
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. Hayata küsersem iste ozaman bitmisim demektir ama herseyimi kaybetmis olsam bile küllerimden tekrar dogarim :))
01 Yorumlakazandıklarımı nasıl kaybersem kaybettiklerimi bu sefer hatalarımdan ders alarak daha sağlam kazanırım nerdenm başlarım kaybederken en kolay elimden gidenle
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl2002 annemi kaybettim 2003 babaannem... 2004 iflas 2014 7 yıllık ilişkim bitti. Sıfırdan bir dünya inşa ediyorum yılmadan usanmadan...
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılher şeyini kaybetsen de hayattaysan eğer hala umut vardır :) çıkmamış candan umut kesilmezmiş.
Küllerimden yeniden doğarım.10 Yorumlayerindemi diye aleti kolaçan ederim yerindeyse hayatıma yeni bir sayfa açarım önceki hstalarımdan ders çıkararak yeni bir hayat inşa ederim ama eğer aletide kaybetmişsem kafama sıkar giderim ;)
00 YorumlaPes etmem... Savaşırım zorluklarla. Ama sevdiklerini kaybedince insanın içi kan ağlar ya o ne olcak:(
04 Yorumlahayata küsmek mi? o anda umarım, hayat bana küsmez.
sabrederim, bir şekilde Allah'ın izniyle yaşamaya devam ederim.10 Yorumla
+1 yılAlacakaranlık bir gecenin sabahında aydınlık doğuyorsa gökyüzüne.. Bir umut her zaman vardır.
10 Yorumla
+1 yılAşk , arkadas, iş , Eğitim , vs herseyı kaybettım sadece ailem kaldı..
01 Yorumla
+1 yılÇok çok zor bir durum ama hayata yeniden başlamak için elimden gelenin fazlasını yaparım.
01 Yorumla
+1 yılsınav daha bitmedi :) Allah büyüktür der devam ederim ;)
02 Yorumla- +1 yıl
aynen :)
- Kişilik & Karakter konusunda 951 cevap paylaştı.
+1 yılDirek ege bölgesine gider mandra folozofu gibi bir hayat sürmek için cabalardim :)
03 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca herseye karşı :)
Kişilik & Karakter konusunda 976 cevap paylaştı. şu an neredeyse o durumdayım pes ettim bişey yapmıyorum
06 Yorumlahiçbiri umrumda olmaz ailemi kazanmak için elimden gelen her fedakarlığı yapardım
10 YorumlaBastan uzulurdum ama bunun bir faydasi olmayacagini dusunerek hala yasadigim icin sukrederdim
10 YorumlaBir Umut tur yaşamak..
Allaha Şükür ederim dua ederim bir kapı kapanır diğer kapı açılır10 Yorumla
+1 yılasla! aciziyetle bekleyecegime olurum daha iyi. calisarak bir yerden baslarim.
10 Yorumla3 sene önce yaşadığım olay ama ayaktayım ^^
74 Yorumla- +1 yıl
Romeoo seni niye cekemiyorlar? Bak ilk defa bir hemcinsimin yanin yer aliyorum bu sitede. Yani dikkatimi cekti seni neden eksiliyorlar?
+1 yılAilesi, evi, işi, dükkanı, aşkı olan insanların hanesine tecavüz eder, hakkım olanı alırdım. Hak verilmez, alınır...
20 Yorumlahayat felsefemi degiştirdim hersey yoluna girdi kötü olmak gerekiyomuş :D
02 Yorumla
+1 yılküsmem tabi ki ama yapmak isteyip yapamdıgım şelere yoğunlaşırım :))
00 Yorumla
+1 yılSadece ben miyim herşeyi kaybeden der yoluma devam ederim :)
00 Yorumlasene 1991, aynen böyle
yeniden başladım her şeye...
küsmedim hiç bir şeye...
iyi ki küsmemişim04 YorumlaAile hariç nerdeyse hepsini kaybetmiş durumdayım ama yıkılmadım ayaktayım.
02 YorumlaYeni bir seyler kazanmak için uğraşırdım.. Ilk olarak is sonra aile.. Hayata küsüp beklemekle ne olcak ki harekete gecmek gerek :)
01 YorumlaOnlar varken göze alamadığım isteklerimi yapardım. Baska bir şehirde hayata devam ederdim
10 Yorumla
+1 yılbbelli bir süre hayata küserim tabi ama sonra kendimi toparlar bakarım başımım çaresıne :)
10 Yorumla
+1 yılbunların içinden sadece aıleyı kaybetmeyı kaldıramazdım. ama yıne bır şekılde toparlanırdım hayat devam edıyor çunku. başka çare yok.
03 Yorumla- +1 yıl
hayatta her şey ınsanlar için. yolumuza devametmek zorundayız.
Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı. Küsüp beklemek yerine sabırla beklerim. Zaten arayan varsa seni her türlü bulur.
00 Yorumla
+1 yılkarakterimi kaybetmiyimde bırak herşeyim yok olsun razıyım
00 Yorumlatam bir psikopat olurdum yapabileceklerimin yarısı aklımda bile yok
00 Yorumla
+1 yılBoğa burcu yıkılmaz, düştüğü yerden hep daha güçlü kalkar...
00 YorumlaHer şeyi bir kenara bırakıp düştüğümüz gibi kalkmayı da bilmeliyiz tutup da kaldıran olmaz çünkü hayat böyle bir şey malesef..
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 518 cevap paylaştı. kendime gelebilmem için bayaa bir süre lazim
dünyayi dolasip en kötü sekilde yasarim
toparlanmak zordur bence...00 Yorumla- Devamını Gör (113)
Devamını Gör(158)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası