Küçük yaşta evlilik demek çocuk istismarı demek peki siz çocuklarını küçük yaşta evlendiren aileler ve bu çocuklarla evlenen kişiler hakkında neler düşünüyorsunuz?

Küçük yaşta evlilik demek çocuk istismarı demek peki siz çocuklarını küçük yaşta evlendiren aileler ve bu çocuklarla evlenen kişiler hakkında neler düşünüyorsunuz?

Her zaman şiddetle karşı olduğum bir durum. bu insanlar gerçekten çok iğrenç çok ciddi cezalar verilmeli hatta hapisten bile çıkmamalılar. 6 yaşında ki küçücük kız çocuğundan ne istiyorlar vicdansızlar. bu insanları ruh hastası olarak görüyorum. bu tarz insanlar hiç merhamet yok. akıl sağlıkları bile yok.
Bu tür durumlarda tel celsede ağırlaştırılmış müebbet vermek gerek. Ha mahkeme devam etsin, iftira vs ise bozulsun. Anayasaya geçirmek lazım. Hadi 14-15-16-17 vs neyse diyebiliriz belki 6 yaş ne ya? Ruh hastası bunlar. Garipoğlu vs cinayetlerinden daha beter kızın çocukluğu, hayatı vs kaydı. Hala savunmaya çalışanlar var iktidar partisi ve yandaşlarından ama kız sağlama almış ses kaydı var. Gerçi bunlar ses kaydı hiç bir şekilde delil olamaz diye yasa da çıkarırlae, şeyhi, şıhı kurtarmak için. Mahkemeyi 6 ay sonrasına gün verdiler. Yani seçimden sonra. Seçimde iktidardaki parti kazanırsa o ruh hastası paçayı kurtarır zamanla. Zaten suni gündem yığa yığa unutuluyor zamanla. Hiç bir şey olmasa yurt dışına kaç derler. Para da bol nasıl olsa. Yurt dışında da para toplar. Şu cemaat, tarikat önde gelenlerin hepsine ani kararla ağurlaştırılmış müebbet verecen. Sempatizanlarının çoğuna da tırstıravak, uzaklaştıracak yasalar gerek
Annemle biraz önce bu konuda konuşuyorduk zaten. Malum şu gündem meşgul eden olaydan ötürü. Bunu yapanların ruhsal sağlığının yerinde olmadığını düşünüyorum. Sapık ve iğrenç ruhlu insanlar öylesi.
Hepsinin kahrolması dileği ile..
Bunu onaylayanlarda uygulayanlarda normal insanlar değil. Akıl sağlığı bozuk, kontak insanlar. Saplantı. Sapık insanlar. Allah akıl fikir versin. maalesef ki… Tımarhanelik bir dünya da yaşıyoruz. Sinir olmamak mümkün değil. Adaletin olmadığı bir ülke burası.
Cevap
8Cevap
Deli gözüyle bakıyrm çoçuğu yakıyorlar ya hadi her şeyi geçelim gelenekdr flndr o anne de hiç mi merhamet yok diyelim sevmyr çocuğunu sevmiyr el kdr çoçuğa kıyılrmı ya nasl zihnietdir bu 21 asr olmuş hala taş devrinde yaşıyorlar sanki ya manyaklar ya çoçuğu veren de alan da hasta ruhlu müebbet hapis verilmeli böylelerine hiç bi şekilde istisna olmamalı vahşilik bu
Elimde yetki olsa evlilik yaşını istisnasız 18 yaşa çıkarırım. 18 yaşından önce aile izniyle bile olsa nikaha izin vermem. 2022 yılında 13 ve daha küçük yaşta 117 çocuk doğum yapmış. Bu çocuklarla evlenen adamlar da en az 10 yaş büyük.
Açıkçası doğru bulmuyorum kesinlikle yanlış, şimdi bu konu hakkında çok fazla duyurum yapmak istemiyorum yani birilerini gücendirebilirim o yüzden doğru değil
Evlenenlerin ve evlendirenleri idam etmeleri gerek, hani bu hükümeti seçen tecavüzcü zihniyeti öldürmek gerek
Buna kelimeler kifayetsiz kalıyor, bu nasıl bir hastalık nasıl bir cehalettir aklım almıyor.
ibret verecek ceza verilmedikçe bunlar bitmeyecektir, Allah cezalarını versin
Ben her zaman en az 18 olması gerektiğini düşünüyorum gelin adayının!
Her zaman şiddetle karşı olduğum bir durum
allah bin belasını versin
Kesinlikle karşıyım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?