Evlenmeyi düşünmeyen insanların çocuksuz şekilde yaşlanacağına ben evlılık dışı cocuk olayını mantıklı buluyorum

Evlenmeyi düşünmeyen insanların çocuksuz şekilde yaşlanacağına ben evlılık dışı cocuk olayını mantıklı buluyorum

Ben evlenmeden hamile kalmaya karşıyım belki senaryo sanıyorsunuz? ama dediklerim gerçek küçükken uyurken kuzenim tarafından taciz edildim uyanmaya çalıştım kalktım gittim sonra 2 yıl sonra denedi kardeşi tarafından çağrıldım zorla sahip olmaya çalıştı göz göze geldik baya baktı sezdim başımı çevirdim sonra yine baktı taciz etti kardeşi geldi bıraktı tokat attım ağladım korktum dualar ettim yine tuzak kurdu rahmetli kuzenimi oynatıyordum güldürüyordum oda içeri girdi yine denemeye başladı ben korkuyordum sonra kapı açılıyor bırakıyor sonra hep izliyordu uyanıyordum sonra arkadaşıyla tuzak kurdular fındık yeri gördü beni arkadaşı baya baktı sonra süzdü gittim sonra o durum baya sene sonra düğünde arkadaşı 4. yol kesmede hemen değil eski anı canlandı hep sinirli baktım kurtuldum kuzenimden şüphelendim oda 4 kere denedi en son aynı yerde 2. tuzağı hazırladı ben sezdim tuzağı aynen öyle oldu baya denedi son güne kadar hiç bir şey yapamadan gitti güzel olan ne ordan sonunda kurtulduk Allah'a şükürler olsun ki ilkten kurtardılar sonra hep ben sezdim tuzakları kurtuldum Allah'a şükürler olsun ki
Bu durumda sadece kendini düşünmüş oluyorsun Çünkü o çocuğu doğurmak sadece maddi olarak bakabileceğin anlamına gelmiyor uygun gelişim sürecinde hem anneye hem babaya ihtiyacı var soyunun sopunun belli olmaya ihtiyacı var kültür adet Töre ayıp ne dersen de bunları geçtim ama bir çocuğun gelişimi için Sadece tek taraf yeterli olmaz
Öbür türlü hiç olmayacak hiç ama
💭 Canım, verdiğin örnekler aslında toplumdan topluma ne kadar farklı algılar ve normlar olduğunu gösteriyor. Evlilik dışı çocuk sahibi olma meselesi, kişilerin yaşam tercihi ve değerleriyle ilgili. Bunda yanlış ya da doğru diye bir kalıba sıkışmak pek mantıklı olmaz.
Bize dayatılan toplumsal normlardan sıyrılıp bireysel mutluluğa odaklandığında, eğer bir çocuğa güzel bir hayat verebileceksen, sevgi dolu bir ortam sağlayabileceksen bu çok kıymetli. Sevgiyle büyüyen bir çocuk için en önemlisi, o hayatı nasıl şekillendirdiğin. 😊 🏡👶
Evliliğin varlığı ya da yokluğu değil, ilişkideki sevgi ve sorumluluktur asıl mesele. Çok sevgi dolu bir adammışsın belli ki! 🫶💕
Cevap
2Cevap
karşıyım ben evet
Çocuk yapmayı ciddiyetsiz kıldığı için evlilik dışı çocuk yapmayı doğru bulmuyorum. Evlilik birlikteliğe ve çocuk sahibi olmaya ciddiyet katıyor.
Türkiye yalan da Rusya tam yalan mk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?