• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Çocuk & Ebeveyn

Evlilik dışı çocuk büyütme konusuna nasıl bakıyorsunuz?

Milennay
Milennay Takip Et
Master Yaş: 25
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
57
Yapay Zekaya Sor
Aynısı başınıza gelse napardınız? Erkekler sizde sevgilinizin sizden hamile olduğunu öğrendiniz diyelim nasıl bir yol izlerdiniz?
Hamilelik Soruları Çocuk Soruları Sevgili Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
12 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • UnhandledExceptional
    UnhandledExceptional Takip Et
    Bilge Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl

Bence hiçbir farkı olmaz ha evliyim ha değilim, tabi çocuk için zor olduğu durumlar olacaktır ama benim için fark etmez, gayet sever ve büyütürüm, tüm ilişkilerinden saygı ile ayrılmış birisi olarak da tüm eski sevgililerimden böyle bişey çıksa da sorun yaşayacağımı sanmam zira onlarda harika insanlardı.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• SarıSakallıKumral
    SarıSakallıKumral Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Doğduğundan hemen sonra annesiz veya babasız büyüyen çocukları görüyoruz. Nasıl bir dram içinde büyüdüklerini herkes hemen hemen tahnin edebiliyordur. Hiç bir insan annesiz veya babasız hele evlilik dışı ilişkiden olmayı ve böyle büyümeyi haketmez haketmemelide zaten. Vebalide günahıda insanlığa olan zararıda çok büyüktür. Bizler birer hayvan değiliz kuşlar bile bir aile yuva kurupta çocuk yapıyor. Evlenmeden çocuo sahibi olmak insanlığa en büyük küfürdür.

0
    0 Yorumla
  • barraquda
    barraquda Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 58%
    +1 yıl

aile ve nesep önemlidir. bu b. ku zaten yemem ama hadi bir şekilde olduysa nikahı kıyar ve aile babası olurum.. ki zaten mantıken ben evlenmeyi düşünmeyeceğim bir kadınla o kadar ileri gidecek şeyler yapmam zaten. 15 dakalık keyfin sonucunu bir çocuk ve kadın hayat boyu çekmemelidir. evlilik dışı bu ilişkiler boşuna yasaklanmamış demek ki.. her çocuk büyür bir şekilde ama babanın olmadığı bir ailede büyüyen çocuklarda bir şeyler eksik kalıyor her zaman.

0
    0 Yorumla
  • DawnGuard
    DawnGuard Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 87%
    +1 yıl

Sıcak bakmıyorum. Sevgilim olsaydı ve hamile olduğunu öğrenseydim evlenirdim. Bizim hatamız yüzünden çocuklar ailesiz büyümemeli. Burada bu olaya bizim tepkimiz ilk şaşkınlık olacakken, tepkisi ilk sevinmek olan annem olurdu herhalde. 😂

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

86

Cevap

101

Cevap

• DoğrulukCadısı
    DoğrulukCadısı Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 95%
    +1 yıl

Hoş karşılamıyorum çünkü bir çocuğun dünyaya geldiğinde ilk görüceği kişiler annesi ve babası büyüceği yer ise aile ortamı. Aile ortamı tamamlanmamış bir yerin çocuk üzerinde hem ruhsal hemde sosyal bir etkisi var. Bu çocuğun yaşamında düzen açısından da birçok sorunu teşkil ediyor. Hukuksal sorunlar zaten başlı başına bir sebeb. Evlilik bir manevi birleşim bu birleşimin saygı ve onuru var ben bu saygı ve onurun zedelendiğini düşünüyorum. Dünyada ne olucağını bilemeyiz ama başıma gelseydi karşı tarafa kesinlikle evlilik kararımı belirtirdim kabul etmez ise ilişkimi keserim ve çocuğumu kendim büyütürüm. Bu onun babalığını etkilemez ama benim ilişkimi bitirir.

4
    0 Yorumla
  • DorothyBabe
    DorothyBabe Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Erkeklere şu soruyu sormayın artık. Bi erkeğin evlilik dışı çocuğu olduğunda istese bile kaçamaz. Fiziksel olarak çocuk anneden çıkıyor olsa bile sonuçta ikisinin de çocuğu. Anne ve babanın kaçması da tamamen farksız. Tİpkı bir kadının doğan çocuğunu birinin eline tutuşturup kaçması gibi bir şey. "Al al sen bak banane banane" demek sizce mantıklı mı? Aklım almıyor bunu nasıl normal bir soru gibi soruyorsunuz. İzleyeceği yol belli seve seve bakıcak. Ha evlenir evlenmez ayrı mesele ama bakıcak abi. Bakmazsa ilerde dava bile açabiliyor çocuğu. Sizin oyuncak zannettiğiniz aklınızın ermediği konular evet ama ilerde çocuk "babam bana bakmadı maddi manevi hiç katkı sağlanadı" diyerek donuna kadar alabiliyor.

Şimdi soruya gelelim. Evlilik dışı büyüyen çocukların diğer çocuklara göre daha sağlıksız bir ortamda büyüdüğü bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. İstediğin kadar hem anne hem baba ol. Allah kimseyi mecbur etmesin, hiçbir çocuk da anne babasız kalmasın.

2
    0 Yorumla
  • xaradexx98
    xaradexx98 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

O haltı yicek kadar cesaretliysem çocuğuma ve annesine de sahip çıkacak kadar gözümü karartır gereği neyse yaparım tek başına büyütme söz konusu olamaz

7
    0 Yorumla
  • Banker_Bilo
    Banker_Bilo Takip Et
    Master Yaş: 51 , eic 100%
    +1 yıl

Çocuğun yasal hakları güvence altında olacaksa (babası ile olan soybağının tescil edilmesi gibi) insanların çocuk yapmasını devletin onaylamasını (resmî nikah) gerekli görmüyorum. Evlenmek istemediği halde anne-baba olmak isteyen çok sayıda insan vardıe, eminim. Evlenmeden aile mi olunur, evlenmeden çocuk mu büyütülür diyenler mutlaka olacaktır, ancak yetişkin bireyler bunun kararını kendileri vermeliler.

2
    0 Yorumla
  • CansuGedik8383
    CansuGedik8383 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 43 , eic 99%
    +1 yıl

soruyu sorana hitaben yazmıyorum.
    able kadın ve erkek bu konuda hata yapmamayı bilmek zorunda.
    Çocuk planlanmıyorsa olmaması için alınacak önlemleri bilmek ve uypulamak zorundalar.
    isteyerek çocuk yapılıyorsa elbette tek başına anasız ya da babasız çocuk büyütülebilir. Ve bu konuda çevrenin ne dediği önemsenmez. konuşurlar konuşurlar susarlar

2
    2 Yorumla
    • CansuGedik8383
      CansuGedik8383
      +1 yıl

*bir

Yorumla
    • ErtugrulKARTAL1903
      ErtugrulKARTAL1903
      +1 yıl

Evli misin

Yorumla
  • Bagımlı_asık
    Bagımlı_asık Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 94%
    +1 yıl

buyudugumde mutlaka yapmak istedigim bir sey evlenmesem bile bir cocuk sahiplenicem
    yanlis anlamis olabilirim soruyu yani evlilik disi iliski sonucu cocuktan bahsediyorsan bir anlik olduysa bile bakarim sonucta benim hatam hayatim kokunden degissene cocuk benim cocugum sorumluluk bu

2
    0 Yorumla
  • ErRyan0
    ErRyan0 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 52%
    +1 yıl

Kesinlikle olumsuz bakıyorum. Artık ne bir aile kavramı ne edep ne de görgü kalmış. Benim başıma gelse olaki bir hata yapıp kız arkadaşımla ilişkiye girmişsem ve hamile kalmışsa mecbur aldırırım ama vicdan azabı da hayatımın sonuna kadar yakamı bırakmaz. Allah yaşatmasın böyle bi durum, Allah yoldan şaşırtmasın.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Olur neden olmasın insanların aklına direk evlenmeden hamile kalmak geliyor ama belki evlenmek istemiyordur bir kadın ya da bir erkek gider evlatlık edinir onu büyütür gayet normal bir şey sevgilimden hamile olsam evlenme gereği duymam istemiyorsam aldırırım bebeği sevgilim benimle evlenmek istemiyorsa sırf bebek yüzünden evlenmek zorunda hissetmesi beni çok üzer

5
    0 Yorumla
  • Mutluolmayankisi
    Mutluolmayankisi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39 , eic 100%
    +1 yıl

Mantıklı bulmuyorum zaten en büyük problem evlilik dışı ilişki yaşayan bireylerin fazla olması çocuk oyuncağı değil bu bu hatayı yapan nesiller çok bunun kadını erkeği olmaz diye düşünüyorum ve ilişki tarzı çok tehlikeli olan çocuğa oluyor bu yüzden ilişkiler son buluyor bence iyi düşünülmesi lazım bana göre evlilik gerekebilir o kadın hamile ise onun sevgilisi evlilik yapması lazımdır.

1
    0 Yorumla
  • H2__O
    H2__O Takip Et
    Guru Yaş: 47 , eic 98%
    +1 yıl

Eğer evlilik dışı bir hamilelik olmuşsa ve evlilik gibi bir şey söz konusu olamayacaksa yapacak bir şey yok, tabi ki o çocuğun yaşamaya ve en iyi şekilde bakılmaya hakkı var.

Tabi ki çocuk için sağlıklı bir aile yaşamı en iyi seçenektir ama hamilelik olmuşsa o çocukta dünyaya getirilip düzgün bir şekilde büyütülmeli.

1
    0 Yorumla
  • ilyess
    ilyess Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 42%
    +1 yıl

Aile kavramını tamamlayan unsurlar anne baba çocuktur. Ölüm ya da ayrılık olabilir bunlar oldukça doğal. Ama babasız bir çocuk bunu zamanla sorgular ve muhakkak eksiklik duygusu yaşar ki ayrılıkları bile çocukların zor kabul ettiği bilinen bir gerçektir. Kadının umurunda olmayabilir ama çocuğunu maruz bırakacağı hayatı deyatlıca düşünmesi gerek.
    Tek islam değil hiçbir din bunu kabul etmez. Aynı şekilde toplumun genel yapısına da uygun bir durum değil.

1
    0 Yorumla
  • TubasuedaSanlıakva
    TubasuedaSanlıakva Takip Et
    Bilge Yaş: 40 , eic 97%
    +1 yıl

Nikah varsa çocuk vardır. Çocuk varsa nikah vardır. Nettir.😃😃

7
    3 Yorumla
    • Radius633
      Radius633
      +1 yıl

En güzel yorum alkış

Yorumla
    • TubasuedaSanlıakva
      TubasuedaSanlıakva
      +1 yıl

Teşekkürler 🙏😎

Yorumla
    • Radius633
      Radius633
      +1 yıl

Rica

Yorumla
  • Lütfetmedinizefenim
    Lütfetmedinizefenim Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Çocuk hep yarim olur
    Çok dikkat çeker
    Dalga geçilir
    Hor görülür
    Arkasından konusulur
    Ama büyükşehirlerde boşandım dersin
    AKraban ve arkadaslarindan sakınırsan
    Çocuk ile dalga geçmezler
    Ve babanın yeri bambaşkadır
    Bir erkek işe çocuk
    Sürekli kadınların yanında büyürse
    Kadın gibi olma ihtimali artmaz mı?

0
    0 Yorumla
  • Netcenla
    Netcenla Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 90%
    +1 yıl

Yorum yapamam ama cocuk acisindan hep bi eksiklik olacak... yasadigim ulkede gayet normal... hatta daha 4 5 aylik hamileyken ayrilip tek basina dogurup buyutenler var... hatta 4 ayri adamdan 4 ayri cocugu buyutenler var... babalar piyasada yok resmen... kadin profile bakmis bundan iyi cocuk olur demis adamdan hamile kalip adami postalamis resmen her seferinde 😂

0
    4 Yorumla
    • Lllllllllkodmll
      Lllllllllkodmll
      +1 yıl

Nasıl ya

Yorumla
    • Netcenla
      Netcenla
      +1 yıl

@Lllllllllkodmll baya... kadin 4 ayri zenciden 4 ayri cocuk peydahlamis 4 ude erkwk... koca sehirdwki uyusturucu hatti ellerinde simdi 😂

Yorumla
    • Lllllllllkodmll
      Lllllllllkodmll
      +1 yıl

Mafyalardanmı hamile kalmış

Yorumla
    • Netcenla
      Netcenla
      +1 yıl

@Lllllllllkodmll hayir ama dogurdugu her cocuk sehrin mafyasinin önemli bi uyesi olmus

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Eşim beni terk etti hamileyim şuanda oda biliyor hamile olduğumu buna rağmen dönmedi bana.
    Hamileyim ve hali hazırda iki çocuğum var aldıramam söz konusu bile değil.
    Bu şartlar altında ben üç çocuklu yalnız bir anneliğe kendimi hazırlıyorum.
    Türkiye’de yaşamıyorum ama zorlanacağım ortada.
    Çocukları en az hasarla büyüteceğim inşallah 🙏🏻❤️

2
    11 Yorumla
    • crazzminiskirt45
      crazzminiskirt45
      +1 yıl

Allah yardımcın olsun zor ama nerden buluyorsunuz böyle dangalakları anlamıyorum

Yorumla
    • crazzminiskirt45
      crazzminiskirt45
      +1 yıl

ben hiç evlenmedim ben srnşn gibi birisini bulucam terkedceğim hı asla olmaz başımın tacı yaparım ben inanıyorum hep reddedildim hiç kız arkadaşımda olmadı bendemi hata var onuda bilmiyorum nerde yanlış yapıyorum onuda bilmiyorum benim kaderim böyle napalım 😔

Yorumla
    • crazzminiskirt45
      crazzminiskirt45
      +1 yıl

insanın hiçmi olmaz ben yana yana arıyorum olsub diye yaş 31 oldu yok dürüstüz diyemi kabul etmiyorlae kötü alışkanlıklarım yok vay anasını satayım böyle hayatın

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Kader kardesım Allah sana hayırlı bir eş nasip etsin hayırlısı gelsin diye dua et yoksa böyle vefasız hayırsız şerefsiz bir insan gelmesinden iyidir hiç olmaması hayatında birinin.

Yorumla
    • crazzminiskirt45
      crazzminiskirt45
      +1 yıl

gelirmi sanmıyorum nasip kısmet hayırlısı kelimelerinden soğudum artık işinde gücünde bir insanım yok yok 10 yıl sabır etmişim sabır kalmadı artık ailem buluyır kız iyi ailesi paragöz ya da kız paragöz ailesinde paragöz

Yorumla
    • crazzminiskirt45
      crazzminiskirt45
      +1 yıl

paracı menfaatçi insanları hiç sevmiyorum zaten bende biliyorum yapmayı aptal salak değiliz ne yapnam gerektiğinş bende biliyorum sorumluluk sahibi bir insanım ama beni aşacak şeyler istiyorlar ailemin baktıpı kızlar sanki aç bırakacağım bana para mala mülke tapan insan gelmesin zaten yapılır onlar

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Aynen haklısın. Allah sana inşallah istediğin gibi hayırlı bir eş nasip eder. Bu günler mazide kalır sen çok düşünme bu işi biranda çıkar karşına önemli olan gelenin insan olması şeytandan daha düşük bi mahluk değil.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

😔

Yorumla
    • crazzminiskirt45
      crazzminiskirt45
      +1 yıl

teşekkür ediyorum biraz konuşabilir miyiz ablacım dertleşmek istiyorum

Yorumla
    • crazzminiskirt45
      crazzminiskirt45
      +1 yıl

yanlış anlama

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Yazdım sana

Yorumla
  • persordinary
    persordinary Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

O çocuğun beraber bir anne babaya bir yuvaya ihtiyacı var

8
    0 Yorumla
  • Lider_bey
    Lider_bey Takip Et
    Guru Yaş: 39
    +1 yıl

Gercek manada anne babalik macera ya da heyecan degildir. İnsan ogluma yakisan anna baba olmak her manada evladina sahip cikmaktir.

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Türkiye’de şu an bu mümkün değil daha kadının iş hayatına girmesine yeni adapte olduk hala bir çok kadın okutulmuyor kocası bakar zihniyeti var orta doğudan hallice bir ülkeyiz malesef. Bizden iki nesil sonrası anca bu özgürlüğe erişebilir. Benim fikrim çocuğun babasının olması tabiyki gereklilik ama kötü bir babası olacaksa hiç olmasın daha iyi

0
    0 Yorumla
  • Khaleesi12
    Khaleesi12 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Bunu yapan ne derseniz diyin bana göre karaktersizdir. Asla ve asla hoş bir şey değil yapmam yapanı da hoş karşılamam

5
    1 Yorumla
    • Khaleesi12
      Khaleesi12
      +1 yıl

Evlencen yani kısacası

Yorumla
  • seerenayyy
    seerenayyy Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 54%
    +1 yıl

Evlilik dışına laf edenler, peki evlenip çocuk büyütenler ne kadar iyi bizim toplumumuzda?

6
    1 Yorumla
    • Badeolicus
      Badeolicus
      +1 yıl

Asıl soru...

Yorumla
  • AaBaCaDd
    AaBaCaDd Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 100%
    +1 yıl

Olmaması gereken bir durum, olursada en iyi şekilde büyütmeye çalışırım. Hayat bu, ne getireceği bilinmez.

4
    0 Yorumla
  • Red_Lady
    Red_Lady Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 94%
    +1 yıl

TR şartlarında çocuk okul ortamında rencide olur ve arkadaşları tarafından dışlanır. Evlilik bence gerekli.

4
    1 Yorumla
    • Gokkhan209
      Gokkhan209
      +1 yıl

Hatta çocukla alay edilir

Yorumla
  • engeler
    engeler Takip Et
    Yoda Yaş: 42 , eic 67%
    +1 yıl

Kadının işi mesleği var erkeğe bağımlı değilse evlilik olmadada çocuk mutlu ola bilir. babası aklıbaşında biriyse sorun yaşamaz

4
    0 Yorumla
  • marjinalgirl2367
    marjinalgirl2367 Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 97%
    +1 yıl

10 dakikalık zevkler için bir insan hayatı harcanıyor. Tabikide karşıyım insanlara değil çocuklara üzülüyorum

4
    0 Yorumla
  • Mikailbeyyyy
    Mikailbeyyyy Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

Hep çocuklara olan oluyor iki dakikalık zevk için olan oluyor

3
    0 Yorumla
  • Nükleerteori
    Nükleerteori Takip Et
    Mentor Yaş: 32
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 330 cevap paylaştı.

Anne şefkati gibi baba şefkati de olmadan büyüyen çocuk eksik büyür.

Şimdilerde herkese moda oldu. Erkek olmadan çocuk doğurmak mümkün size ihtiyacımız yok falan.

Bu durumu bile cinsiyet savaşına çeviriyorlar. Oysa ki, bu bir oyuncak değil. Keyfine göre onu tasarlıyorsun da sonra embesil olup toplumda abuk sabuk şeylere sebep oluyorlar.

0
    0 Yorumla
  • MuratS0
    MuratS0 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24 , eic 91%
    +1 yıl

Uygun değildir, İslam dininde yasaktır.

Tabi dinleyene 👍

5
    0 Yorumla
  • lottiex6
    lottiex6 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 96%
    +1 yıl

çocuğun her ihtiyacı karşılanıp düzgün yetiştirilecekse evli olup olmamanın bir önemi yok bence

5
    0 Yorumla
  • xhgahsdas
    xhgahsdas Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 97%
    +1 yıl

Sevgilim olsa hamile olamaz zaten o kadar aptal değilim.
    Evlatlık konusunda büyük konuşmamak gerek, çünkü insanların istekleri durumlar ışığında şekilleniyor, şimdi istememem ilerde istemeyeceğim anlamına gelmiyor kısaca nötrm

0
    0 Yorumla
  • Emreask0616
    Emreask0616 Takip Et
    Bilge Yaş: 32 , eic 85%
    +1 yıl

Sevinirim gerçekten inanıyorsam sevgisine eşim olur

1
    0 Yorumla
  • N1ghTGirl
    N1ghTGirl Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Evlilik 2021 yılı itibariyle benim gözümde hiç bir şey ifade etmiyor o yüzden ister evli olmuşum ister kimliğimde bekar yazsın hiç umrumda bile olmaz

2
    1 Yorumla
    • melisaM34
      melisaM34
      +1 yıl

Neden böyle düşünüyosun peki?

Yorumla
  • alarachan
    alarachan Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 98%
    +1 yıl

İleriki yaşlarda yapmayı düşünüyorum. Ailemizden bir iki kişi yaptı. Evlat edindi. Çocukları olmadığı için ve şimdi o çocuklar büyüdü üni okuyor.

2
    2 Yorumla
    • alarachan
      alarachan
      +1 yıl

Bekar büyüttü.

Yorumla
    • Benbirysniüyee
      Benbirysniüyee
      +1 yıl

İşte sırf yaşlanınca arayıp soranım olmaz diye evlenmeye gerek yok o zaman

Yorumla
  • Tekelioğlu
    Tekelioğlu Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 43%
    +1 yıl

Hani hep kızıyoruz "doğurup doğurup sokağa atıyosunuz" diye. Şimdi bunu meşrulaştırmak değilde nedir bu? Evlilik içinde bile çoğu insan büyütmeyi beceremiyor bide evlilik dışı kesinlikle karşıyım.

0
    0 Yorumla
  • Sahte_o7
    Sahte_o7 Takip Et
    Yoda Yaş: 109 , eic 100%
    +1 yıl

Uygun bulmuyorum. Aile ortamı o sıcaklık —geçimsiz aileleri ele almıyorum herkes kendi evliliğinin en iyisi için uğraşsın- her çocuk için önemli. İnancımla bağdaşan bir yaşam tarzı değil zaten

0
    0 Yorumla
  • TheLostBoy
    TheLostBoy Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 38%
    +1 yıl

Norvec mi la bura. o cagdasliga henuz ulasmadik, sayet hayvan gibi yasamak cagdasliksa. o cocugun psikolojisini saglam tutma ihtimali sifir annenin ya da babanin

0
    0 Yorumla
  • Arrow35
    Arrow35 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27
    +1 yıl

Fazla konuşmaya bile gerek yok. Çocuk nedir, nasıl yetiştirilmelidir, yaşlara göre psikolojik düşünceleri nelerdir? gibi eğitimler alınmalı çocuk yapmadan önce, daha sonra çocuk yapabilmek için psikolojik izinleri olmalı aile üyelerinin.

Eğitim şart bu ülkeye!

0
    0 Yorumla
  • İDGDLN0
    İDGDLN0 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 33
    +1 yıl

Benım yorumum su bence dogru bısey degil cocuk anne sevgisi baba korkusu gormedıkce bı yerde çakılır olumlu bakanlara da konusmak la olmaz o isler cocuk rezil olur 🤔 turkıye sartların da bu donemde ne cok sor dedıgım gıbı anne sevgisi baba korkusunu almalı bu dayak vb seyler degıldır

0
    2 Yorumla
    • papyon1234
      papyon1234
      +1 yıl

Baba korkusu nedir öcü mü babalar

Yorumla
    • İDGDLN0
      İDGDLN0
      +1 yıl

Kardes sen bence 😂beynini fazla zorlama demek istediğimi anladı

Yorumla
  • IloveYouTESLA
    IloveYouTESLA Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39 , eic 99%
    +1 yıl

Kendimden ve sevgilimden de önce çocuğun nasıl bir hayatı olacağını düşünürdüm. Ben her zaman maddi ve manevi yanında olurdum. Sevgilimin bu konudaki düşünceleri daha önemli olurdu.

0
    0 Yorumla
  • BehruzuFurkan
    BehruzuFurkan Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Saçma bir sey. Çocuk istiyorsan aile ortamını ve en iyi sartlari saglamak zorundasin. Kucuk yastayken ailesi bosanmis çocukların psikolojisini goruyoruz.

0
    0 Yorumla
  • minikhırçınkedi
    minikhırçınkedi Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 40%
    +1 yıl

Olumlu bakmıyorum ama başıma gelse çocuğu büyütmek için elimden geleni yapardım. Kendi tercihlerim veya kendi konforum için bir canlının hayatını sonlandırmazdım.

0
    0 Yorumla
  • Songül56
    Songül56 Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 80%
    +1 yıl

Zevkleriyle o masum çocukların hayatlarını onlara zehir kılıyorlar.

3
    0 Yorumla
  • Neslihürvicdanıhür
    Neslihürvicdanıhür Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 96%
    +1 yıl

Hiçbir şekilde olmaz çocuk anne ve babayı birlikte ister.

3
    0 Yorumla
  • Thebutcher34
    Thebutcher34 Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Yapanların aile olma sorumluluğunu alamayan ebeveynler olmaktan öteye gidemeyen çiftler olduklarını düşünüyorum

1
    0 Yorumla
  • ahuyucel
    ahuyucel Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 38%
    +1 yıl

cocuk buyutmek icin evli olunmasi gerektigini dusunmuyorum nikah sonucta kagit uzerinde olan birsey ayni cati altinda olduktan sonra ne fark eder

1
    1 Yorumla
    • barbershop
      barbershop
      +1 yıl

Dediğin yanlış bence

Yorumla
  • Gasdfg
    Gasdfg Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 93%
    +1 yıl

Bir çocuktan anne baba sevgisini birlikte alacağı bir ortamda büyüme hakkını almak bir çocuğa yapılabilecek en büyük kötülüktür bence

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bana değer vermeyen benle evlilik düşünmeyen ya da benim onunla evlenmek istemedigim kişiyle ilişkiye girmem. Dolayısıyla hamilelik ihtimali oluşmaz. Konu hamileliğe veya evliliğe gelince yan çizecek erkeklerle hiçbir kız yatmasın

1
    0 Yorumla
  • Speedybean
    Speedybean Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 97%
    +1 yıl

Olur diyenler bencilliğin kralı resmen. Sağlam psikoloji için anne baba şart. Kendi egonuzdan ödün verin biraz

1
    0 Yorumla
  • Giethorn
    Giethorn Takip Et
    Xper 7 Yaş: 110 , eic 98%
    +1 yıl

Nikahsiz cocuk degilde keske devlet bekarlara da evlat edinme hakki verse en cok ben sevinirim en buyuk hayalim bu.

1
    1 Yorumla
    • farukdemirx
      farukdemirx
      +1 yıl

30 yaş ve üzeri evlat edinebiliyor

Yorumla
  • stillbelievebabe
    stillbelievebabe Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24
    +1 yıl

Evlilik düzgün değilse çocuk hep gerginse ona bi faydası olmaz öyle bi durumda evlilik dışı büyüsün daha iyi

4
    0 Yorumla
  • egeliALPARSLAN
    egeliALPARSLAN Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl

Nikahsız çocuk mu olur lan alttaki yorumlara bak bu kadar mı ahlâksız oldu bu millet

2
    3 Yorumla
    • egeliALPARSLAN
      egeliALPARSLAN
      +1 yıl

Şu avrupayı taklit etmeyi bırakın artık , Avrupa medeni değil kafanızın içinde beyin varsa anlayın daha düne kadar kadınları insan yerine saymayan banyo yapmayı bile osmanlıdan öğrenen adamlar ne zaman medeni olmuş

Yorumla
    • melisaM34
      melisaM34
      +1 yıl

Sonunda benim gibi düşünen biri.. Lan herkes bu olaya sıcak bakmış

Yorumla
    • papyon1234
      papyon1234
      +1 yıl

Avrupa’yla alakası yok bu durumun insanlar evlilik için şartlanmaktan sıkıldı herkes evlenmek zorunda baskısı bunu doğurdu sana göre ahlaksızca başkasına göre değil toplum normları zamanla değişir 100 sene önce nasıldık şimdi nasılız onun gibi yani

Yorumla
  • Karizma051907
    Karizma051907 Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 90%
    +1 yıl

Bence böyle bir erkek ve kadından doğacak cocukk hayata gelmemeli

2
    0 Yorumla
  • pekkomik
    pekkomik Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 70%
    +1 yıl

Makul bir ülkede olacaksak sorun yok, bu ülkede yaşamak zorundaysak çocuğa üzülürüm.

2
    0 Yorumla
  • Ariaaa
    Ariaaa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 96%
    +1 yıl

Olumlu bakarım. Evlilik hiç düşünmedim zaten hayatım boyunca.

2
    1 Yorumla
    • Badeolicus
      Badeolicus
      +1 yıl

Çocuk yapmayı düşündün mü peki?

Yorumla
  • Saddov
    Saddov Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 99%
    +1 yıl

Evlenirdim. Çocuğum ailesiz büyümesin ileri de psikolojik olarak sorun yaşamasın.

2
    0 Yorumla
  • Kaan6565zz
    Kaan6565zz Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 98%
    +1 yıl

Evlenirdim onun dışında evlilik dışı toplumda p*ç diyorlar çocuğa öyle birşey olursa ben böyle birşeye asla sıcak bakmıyorum

0
    0 Yorumla
  • experienced16
    experienced16 Takip Et
    Master Yaş: 54 , eic 62%
    +1 yıl

.

Zina haramdır.

Böyle bir şey başıma gelmez.

Aklımı ve hormonlarımı kontrol edebiliyorum.

.

0
    0 Yorumla
  • ErtugrulKARTAL1903
    ErtugrulKARTAL1903 Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 68%
    +1 yıl

En güzeli aslında. Evliliğin tek güzel yanı çocuk. Başka güzel bir tarafı yok. Çocuk yapmak için evlenmek gerekmemeli.

0
    0 Yorumla
  • Pokerrface
    Pokerrface Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl

Sevinirim evlilik uzak görünüyor en azından çocuk konusunda geç kalmış hissetmem ve hayatta yeni bir gayem olur

0
    0 Yorumla
  • YeniGlados
    YeniGlados Takip Et
    Bilge Yaş: 25 , eic 95%
    +1 yıl

Ben olumlu bakıyorum aile kurmak için imzaya gerek yok
    Sorudaki olay için yapabiliyorsam yukarıda yazdığımı yaparım

0
    0 Yorumla
  • kırmızılego
    kırmızılego Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 99%
    +1 yıl

İtiraz etmem kabullenirim baba olarak. Nikah derse de yaparız ona kalmış bi seçenek olarak sunarım. Ama önce sevgilim olmalı dimi o eksik bende

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (127)
Devamını Gör(172)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Evlilik dışı çocuk büyütme konusuna nasıl bakıyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Evlilik dışı çocuk sahibi olmaya nasıl bakıyorsunuz? 39 cevap verildi
Evlilik dışı çocuk fikrine nasıl bakıyorsunuz? 15 cevap verildi
Evlilik dışı çocuğa bakış açın nedir? 88 cevap verildi
Evlilik dışı çocuk sahibi olmak? 17 cevap verildi
Çocuk evliliklerine karşı düşünceleriniz ve tepkileriniz nelerdir? 14 cevap verildi
Evlenip çocuğu üvey babayla büyütmek mi? 20 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Sırf iyi anlaşıyorsun diye sevgili olur muydun?
  • Dans etmek yaşlanmayı önler mi?
  • Hadise mi daha güzel yoksa Aleyna Tilki mi?
  • Size bir iyi bir kötü davranan o burç hangisi?
  • Külden doğan ateşe mi aittir?
  • Ben dengesiz biriyim galiba ama beni seven böyle sevsin tamam mı?
  • An'da kalmak istediğiniz bir zaman var mı?
  • Ne kadar sakarsınız?
  • Sonunda kimseden beklentinizin olmadığı o evreye gelebildiniz mi? ?
  • Poğaça sever misiniz, en çok hangi içli poğaçayı seversiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨