Bence hiçbir farkı olmaz ha evliyim ha değilim, tabi çocuk için zor olduğu durumlar olacaktır ama benim için fark etmez, gayet sever ve büyütürüm, tüm ilişkilerinden saygı ile ayrılmış birisi olarak da tüm eski sevgililerimden böyle bişey çıksa da sorun yaşayacağımı sanmam zira onlarda harika insanlardı.
Doğduğundan hemen sonra annesiz veya babasız büyüyen çocukları görüyoruz. Nasıl bir dram içinde büyüdüklerini herkes hemen hemen tahnin edebiliyordur. Hiç bir insan annesiz veya babasız hele evlilik dışı ilişkiden olmayı ve böyle büyümeyi haketmez haketmemelide zaten. Vebalide günahıda insanlığa olan zararıda çok büyüktür. Bizler birer hayvan değiliz kuşlar bile bir aile yuva kurupta çocuk yapıyor. Evlenmeden çocuo sahibi olmak insanlığa en büyük küfürdür.
aile ve nesep önemlidir. bu b. ku zaten yemem ama hadi bir şekilde olduysa nikahı kıyar ve aile babası olurum.. ki zaten mantıken ben evlenmeyi düşünmeyeceğim bir kadınla o kadar ileri gidecek şeyler yapmam zaten. 15 dakalık keyfin sonucunu bir çocuk ve kadın hayat boyu çekmemelidir. evlilik dışı bu ilişkiler boşuna yasaklanmamış demek ki.. her çocuk büyür bir şekilde ama babanın olmadığı bir ailede büyüyen çocuklarda bir şeyler eksik kalıyor her zaman.
Sıcak bakmıyorum. Sevgilim olsaydı ve hamile olduğunu öğrenseydim evlenirdim. Bizim hatamız yüzünden çocuklar ailesiz büyümemeli. Burada bu olaya bizim tepkimiz ilk şaşkınlık olacakken, tepkisi ilk sevinmek olan annem olurdu herhalde. 😂
Hoş karşılamıyorum çünkü bir çocuğun dünyaya geldiğinde ilk görüceği kişiler annesi ve babası büyüceği yer ise aile ortamı. Aile ortamı tamamlanmamış bir yerin çocuk üzerinde hem ruhsal hemde sosyal bir etkisi var. Bu çocuğun yaşamında düzen açısından da birçok sorunu teşkil ediyor. Hukuksal sorunlar zaten başlı başına bir sebeb. Evlilik bir manevi birleşim bu birleşimin saygı ve onuru var ben bu saygı ve onurun zedelendiğini düşünüyorum. Dünyada ne olucağını bilemeyiz ama başıma gelseydi karşı tarafa kesinlikle evlilik kararımı belirtirdim kabul etmez ise ilişkimi keserim ve çocuğumu kendim büyütürüm. Bu onun babalığını etkilemez ama benim ilişkimi bitirir.
Erkeklere şu soruyu sormayın artık. Bi erkeğin evlilik dışı çocuğu olduğunda istese bile kaçamaz. Fiziksel olarak çocuk anneden çıkıyor olsa bile sonuçta ikisinin de çocuğu. Anne ve babanın kaçması da tamamen farksız. Tİpkı bir kadının doğan çocuğunu birinin eline tutuşturup kaçması gibi bir şey. "Al al sen bak banane banane" demek sizce mantıklı mı? Aklım almıyor bunu nasıl normal bir soru gibi soruyorsunuz. İzleyeceği yol belli seve seve bakıcak. Ha evlenir evlenmez ayrı mesele ama bakıcak abi. Bakmazsa ilerde dava bile açabiliyor çocuğu. Sizin oyuncak zannettiğiniz aklınızın ermediği konular evet ama ilerde çocuk "babam bana bakmadı maddi manevi hiç katkı sağlanadı" diyerek donuna kadar alabiliyor.
Şimdi soruya gelelim. Evlilik dışı büyüyen çocukların diğer çocuklara göre daha sağlıksız bir ortamda büyüdüğü bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. İstediğin kadar hem anne hem baba ol. Allah kimseyi mecbur etmesin, hiçbir çocuk da anne babasız kalmasın.
O haltı yicek kadar cesaretliysem çocuğuma ve annesine de sahip çıkacak kadar gözümü karartır gereği neyse yaparım tek başına büyütme söz konusu olamaz
Çocuğun yasal hakları güvence altında olacaksa (babası ile olan soybağının tescil edilmesi gibi) insanların çocuk yapmasını devletin onaylamasını (resmî nikah) gerekli görmüyorum. Evlenmek istemediği halde anne-baba olmak isteyen çok sayıda insan vardıe, eminim. Evlenmeden aile mi olunur, evlenmeden çocuk mu büyütülür diyenler mutlaka olacaktır, ancak yetişkin bireyler bunun kararını kendileri vermeliler.
soruyu sorana hitaben yazmıyorum. able kadın ve erkek bu konuda hata yapmamayı bilmek zorunda. Çocuk planlanmıyorsa olmaması için alınacak önlemleri bilmek ve uypulamak zorundalar. isteyerek çocuk yapılıyorsa elbette tek başına anasız ya da babasız çocuk büyütülebilir. Ve bu konuda çevrenin ne dediği önemsenmez. konuşurlar konuşurlar susarlar
buyudugumde mutlaka yapmak istedigim bir sey evlenmesem bile bir cocuk sahiplenicem yanlis anlamis olabilirim soruyu yani evlilik disi iliski sonucu cocuktan bahsediyorsan bir anlik olduysa bile bakarim sonucta benim hatam hayatim kokunden degissene cocuk benim cocugum sorumluluk bu
Kesinlikle olumsuz bakıyorum. Artık ne bir aile kavramı ne edep ne de görgü kalmış. Benim başıma gelse olaki bir hata yapıp kız arkadaşımla ilişkiye girmişsem ve hamile kalmışsa mecbur aldırırım ama vicdan azabı da hayatımın sonuna kadar yakamı bırakmaz. Allah yaşatmasın böyle bi durum, Allah yoldan şaşırtmasın.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Olur neden olmasın insanların aklına direk evlenmeden hamile kalmak geliyor ama belki evlenmek istemiyordur bir kadın ya da bir erkek gider evlatlık edinir onu büyütür gayet normal bir şey sevgilimden hamile olsam evlenme gereği duymam istemiyorsam aldırırım bebeği sevgilim benimle evlenmek istemiyorsa sırf bebek yüzünden evlenmek zorunda hissetmesi beni çok üzer
Mantıklı bulmuyorum zaten en büyük problem evlilik dışı ilişki yaşayan bireylerin fazla olması çocuk oyuncağı değil bu bu hatayı yapan nesiller çok bunun kadını erkeği olmaz diye düşünüyorum ve ilişki tarzı çok tehlikeli olan çocuğa oluyor bu yüzden ilişkiler son buluyor bence iyi düşünülmesi lazım bana göre evlilik gerekebilir o kadın hamile ise onun sevgilisi evlilik yapması lazımdır.
Eğer evlilik dışı bir hamilelik olmuşsa ve evlilik gibi bir şey söz konusu olamayacaksa yapacak bir şey yok, tabi ki o çocuğun yaşamaya ve en iyi şekilde bakılmaya hakkı var.
Tabi ki çocuk için sağlıklı bir aile yaşamı en iyi seçenektir ama hamilelik olmuşsa o çocukta dünyaya getirilip düzgün bir şekilde büyütülmeli.
Aile kavramını tamamlayan unsurlar anne baba çocuktur. Ölüm ya da ayrılık olabilir bunlar oldukça doğal. Ama babasız bir çocuk bunu zamanla sorgular ve muhakkak eksiklik duygusu yaşar ki ayrılıkları bile çocukların zor kabul ettiği bilinen bir gerçektir. Kadının umurunda olmayabilir ama çocuğunu maruz bırakacağı hayatı deyatlıca düşünmesi gerek. Tek islam değil hiçbir din bunu kabul etmez. Aynı şekilde toplumun genel yapısına da uygun bir durum değil.
Çocuk hep yarim olur Çok dikkat çeker Dalga geçilir Hor görülür Arkasından konusulur Ama büyükşehirlerde boşandım dersin AKraban ve arkadaslarindan sakınırsan Çocuk ile dalga geçmezler Ve babanın yeri bambaşkadır Bir erkek işe çocuk Sürekli kadınların yanında büyürse Kadın gibi olma ihtimali artmaz mı?
Yorum yapamam ama cocuk acisindan hep bi eksiklik olacak... yasadigim ulkede gayet normal... hatta daha 4 5 aylik hamileyken ayrilip tek basina dogurup buyutenler var... hatta 4 ayri adamdan 4 ayri cocugu buyutenler var... babalar piyasada yok resmen... kadin profile bakmis bundan iyi cocuk olur demis adamdan hamile kalip adami postalamis resmen her seferinde 😂
Eşim beni terk etti hamileyim şuanda oda biliyor hamile olduğumu buna rağmen dönmedi bana. Hamileyim ve hali hazırda iki çocuğum var aldıramam söz konusu bile değil. Bu şartlar altında ben üç çocuklu yalnız bir anneliğe kendimi hazırlıyorum. Türkiye’de yaşamıyorum ama zorlanacağım ortada. Çocukları en az hasarla büyüteceğim inşallah 🙏🏻❤️
ben hiç evlenmedim ben srnşn gibi birisini bulucam terkedceğim hı asla olmaz başımın tacı yaparım ben inanıyorum hep reddedildim hiç kız arkadaşımda olmadı bendemi hata var onuda bilmiyorum nerde yanlış yapıyorum onuda bilmiyorum benim kaderim böyle napalım 😔
insanın hiçmi olmaz ben yana yana arıyorum olsub diye yaş 31 oldu yok dürüstüz diyemi kabul etmiyorlae kötü alışkanlıklarım yok vay anasını satayım böyle hayatın
Kader kardesım Allah sana hayırlı bir eş nasip etsin hayırlısı gelsin diye dua et yoksa böyle vefasız hayırsız şerefsiz bir insan gelmesinden iyidir hiç olmaması hayatında birinin.
gelirmi sanmıyorum nasip kısmet hayırlısı kelimelerinden soğudum artık işinde gücünde bir insanım yok yok 10 yıl sabır etmişim sabır kalmadı artık ailem buluyır kız iyi ailesi paragöz ya da kız paragöz ailesinde paragöz
paracı menfaatçi insanları hiç sevmiyorum zaten bende biliyorum yapmayı aptal salak değiliz ne yapnam gerektiğinş bende biliyorum sorumluluk sahibi bir insanım ama beni aşacak şeyler istiyorlar ailemin baktıpı kızlar sanki aç bırakacağım bana para mala mülke tapan insan gelmesin zaten yapılır onlar
Aynen haklısın. Allah sana inşallah istediğin gibi hayırlı bir eş nasip eder. Bu günler mazide kalır sen çok düşünme bu işi biranda çıkar karşına önemli olan gelenin insan olması şeytandan daha düşük bi mahluk değil.
Gercek manada anne babalik macera ya da heyecan degildir. İnsan ogluma yakisan anna baba olmak her manada evladina sahip cikmaktir.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Türkiye’de şu an bu mümkün değil daha kadının iş hayatına girmesine yeni adapte olduk hala bir çok kadın okutulmuyor kocası bakar zihniyeti var orta doğudan hallice bir ülkeyiz malesef. Bizden iki nesil sonrası anca bu özgürlüğe erişebilir. Benim fikrim çocuğun babasının olması tabiyki gereklilik ama kötü bir babası olacaksa hiç olmasın daha iyi
Anne şefkati gibi baba şefkati de olmadan büyüyen çocuk eksik büyür.
Şimdilerde herkese moda oldu. Erkek olmadan çocuk doğurmak mümkün size ihtiyacımız yok falan.
Bu durumu bile cinsiyet savaşına çeviriyorlar. Oysa ki, bu bir oyuncak değil. Keyfine göre onu tasarlıyorsun da sonra embesil olup toplumda abuk sabuk şeylere sebep oluyorlar.
Sevgilim olsa hamile olamaz zaten o kadar aptal değilim. Evlatlık konusunda büyük konuşmamak gerek, çünkü insanların istekleri durumlar ışığında şekilleniyor, şimdi istememem ilerde istemeyeceğim anlamına gelmiyor kısaca nötrm
Hani hep kızıyoruz "doğurup doğurup sokağa atıyosunuz" diye. Şimdi bunu meşrulaştırmak değilde nedir bu? Evlilik içinde bile çoğu insan büyütmeyi beceremiyor bide evlilik dışı kesinlikle karşıyım.
Uygun bulmuyorum. Aile ortamı o sıcaklık —geçimsiz aileleri ele almıyorum herkes kendi evliliğinin en iyisi için uğraşsın- her çocuk için önemli. İnancımla bağdaşan bir yaşam tarzı değil zaten
Norvec mi la bura. o cagdasliga henuz ulasmadik, sayet hayvan gibi yasamak cagdasliksa. o cocugun psikolojisini saglam tutma ihtimali sifir annenin ya da babanin
Fazla konuşmaya bile gerek yok. Çocuk nedir, nasıl yetiştirilmelidir, yaşlara göre psikolojik düşünceleri nelerdir? gibi eğitimler alınmalı çocuk yapmadan önce, daha sonra çocuk yapabilmek için psikolojik izinleri olmalı aile üyelerinin.
Benım yorumum su bence dogru bısey degil cocuk anne sevgisi baba korkusu gormedıkce bı yerde çakılır olumlu bakanlara da konusmak la olmaz o isler cocuk rezil olur 🤔 turkıye sartların da bu donemde ne cok sor dedıgım gıbı anne sevgisi baba korkusunu almalı bu dayak vb seyler degıldır
Kendimden ve sevgilimden de önce çocuğun nasıl bir hayatı olacağını düşünürdüm. Ben her zaman maddi ve manevi yanında olurdum. Sevgilimin bu konudaki düşünceleri daha önemli olurdu.
Saçma bir sey. Çocuk istiyorsan aile ortamını ve en iyi sartlari saglamak zorundasin. Kucuk yastayken ailesi bosanmis çocukların psikolojisini goruyoruz.
Olumlu bakmıyorum ama başıma gelse çocuğu büyütmek için elimden geleni yapardım. Kendi tercihlerim veya kendi konforum için bir canlının hayatını sonlandırmazdım.
Bir çocuktan anne baba sevgisini birlikte alacağı bir ortamda büyüme hakkını almak bir çocuğa yapılabilecek en büyük kötülüktür bence
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bana değer vermeyen benle evlilik düşünmeyen ya da benim onunla evlenmek istemedigim kişiyle ilişkiye girmem. Dolayısıyla hamilelik ihtimali oluşmaz. Konu hamileliğe veya evliliğe gelince yan çizecek erkeklerle hiçbir kız yatmasın
Şu avrupayı taklit etmeyi bırakın artık , Avrupa medeni değil kafanızın içinde beyin varsa anlayın daha düne kadar kadınları insan yerine saymayan banyo yapmayı bile osmanlıdan öğrenen adamlar ne zaman medeni olmuş
Avrupa’yla alakası yok bu durumun insanlar evlilik için şartlanmaktan sıkıldı herkes evlenmek zorunda baskısı bunu doğurdu sana göre ahlaksızca başkasına göre değil toplum normları zamanla değişir 100 sene önce nasıldık şimdi nasılız onun gibi yani