İran’da 14 yaşındaki erkek çocuk ile 10 yaşındaki kız çocuk, yetkili makamlardan izin aldıktan sonra dünya evine girdi. Ülkede yasal evlilik yaş sınırının altında olan çift, fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından yayınlamayı da ihmal etmedi. İran İslam Cumhuriyeti’nde, kızlar babalarının izni olması koşuluyla en erken 13 yaşında evlenebiliyorken, erkeklerde bu yaş sınırı 15 olarak veriliyor. İran’da evlilik yaşıyla ilgili yasal düzenlemeler olmasına rağmen, 2010 yılındaki kayıtlara göre 10 ila 14 yaş arasındaki 42 bin çocuğun evlendiği belirtiliyor. Çocuk çiftin fotoğraflarında 10 yaşındaki kızın gelinlik giydiği görülürken, 14 yaşındaki damadın gri bir takım elbiseyle düğüne katılması dikkat çekiyor. İran’da son yıllarda liderlerin evlilik oranları ve nüfusu arttırmak istemelerine rağmen, evlenme oranları hızla azalırken boşanmalarda artış görülüyor. Bu durum ülkedeki dini liderleri kaygılandırırken, genç veya çocuk yaşta yapılmak istenen evliliklerin de önünü açıyor.
Malesef İslami ülkelerde ve gelişmişlik anlamında bilerek (!) geri bırakılan medeniyetlerde bu durumlarla karşılaşıyoruz. Ama, unutulmaması gerekir ki bu durum resmi kılıf bulunarak alenen yapılan legal görünümlü bir yanlış! Malesef ülkemizde de bu tip girişimlerle karşılaşıyoruz. İslami anlamda doru yorumlanırsa bizim dinimizde böyle bir durumu günümüz koşullarında değerlendirdiğimizde onaylamamız da imkansız. Yani, durumun vehameti ve yanlışlığı ortada. Peki gelelim şimdi de diğer boyuta! Bu kadar küçük yaşta evliliğe karşı çıkanları anlamak çok kolay. Bununla birlikte, benzer şekilde bu duruma karşı çıkanlara en yakın haliyle ülkemizden ve hatta bu siteden başlarsak tüm dünyayı da içine alacak şekilde şöyle bir soru sorabilir miyiz? Buna sesimizi yükseltiyoruz da cinselliği tüm dünyada belki de 15'li 16'lı yaşlara indirip ve -hadi rahatça ifade edeyim- kızlık zarı probleminden sıyrılma amacıyla anal ilişkiyle seksi ihtiyaç bahanesiyle yaşayan zihniyeti neden aynı kefeye koymak istemiyoruz? Sanırım gözden kaçırdığımız bazı olgular var ya da işimize geleni görüp işimize gelmeyeni göz ardı ediyoruz. Bence bireysel gelişimi ve cinselliği doğru şekilde anlayıp algılayıp aynı zamanda dinen de (tabi bu noktada dini inancı olmayanları da tenzih ediyorum) var olan kuralları da göz önünde bulundurursak soruna dünya medeniyeti olarak sağlıklı bir açıdan bakmış oluruz. Bunu yaparken de inananı inanmayanı dahil olmak şartıyla toplumsal normları da göz önünde bulundurmalıyız ki düzgün ve doğru adımları atabilelim. Yoka sadece bu sorunla değil, günümüzde olduğu gibi toplumun yarası kabul edeceğimiz tecavüz, cinayet, terör, olağan dışı ilişkiler gibi bir dolu probleme de her zaman internette, televizyonda ya da diğer görsel ve yazılı organlarda okuyup şahitlik edeceğiz...
Sanki Türkiye`de yok.. Benim yasim tutmuyordu... Devlet benim kararimi düsünmedi bile Ana Baba imzasi ile evlendirildim.. islam ülkelerinin cocuga kadina verdigi deger bu kadar basit iste... Yazik cok yazik bir de müslüman diye geciniyorlar... Elin gavurlarina hristiyan diye yerden yere vuruyorlar... Onlar bile resit oluncaya kadar cocuklari sahip cikiyorlar... Kanunlar zaten her türlü sahip cikiyor... Bizim ülkede git sikayet et bakalim bir sey yapiliyor mu nerde sikayete gerek yok zaten imzayi attiriyorlar... Ceza verecek olsalar resit olmamis kisiye imzayla evlilik izni mi verirler.. Yazik be yazik...
islam dininde öyle bir sey var mi yazmisim !!! Ünlem koyarken biraz daha dikkatli ol!!! islam ülkelerinde dedim!!! islam dininde var demedim!!! Tamam mi! Algilamada hata yapip kurdugunuz cümleler nereye gidiyor bilmiyorsunuz.!
@Erdbeere Size Saldıran Bir Yazı Yazmadım! Saygı ve Nezaket Kuralları Dahilinde İstediğim Cevabı Veririm. Ayrıca Siz mi? Sen mi? Bir Ayarda Kalsa? :) İslam Ülkeleri Diye Adlandırırsanız Bende Türkçemizin Lastikliğine Kanarak Anladığım Gibi Cevap Veririm. Ayrıca Elin Gavurlarına Hıristiyan Demek Bu Nedir?
Evet gavur ülkeler sahip cikiyor aileler sahip cikiyor ama cocuklarda erken yasta elin altinda yatip kalkip dünyaya babasi belirsiz cocuklar getiriyorlar. Sadece müslümanlikta yok bu kücük yasta evlilik, baska dinlerdede varda göstermiyorlar.
Böyle cahiliye devrinde kalan islam ülkeleri yüzünden böyle oluyor. Oysa Peygamber Efendimizden sonra bunlar degismeliydi ama insanlara Kur´ani uygulamak zor geldi. Ergenlik cagina gelince, akli erince, aile bakimini yüklencek duruma gelince evlendirin deniliyor, cocuk tuvalete kendi gitmeyi ögrenince degil. Cok yazik etmisler.
islam dinin de boyle birsey var. nasil yok la. hz. muhammed ayşe ile 6 yasinda evlende 11 yasinda gerdege girdi. sadece ayse degil bir suru esir ve cariye de var.
Türkiye'de de var böyle yaşta evlenenler. Yok mu ki? Kız 15 yaşına geldi diye istemeye geliyorlar 8. sınıf bitince istemeye geliyorlar kızı annemle babamın memleketinde. Benim garibime giden şu: Orada kız da evlenmeye istekli oluyor. Gerçekten şaşırıyorum. O yaşta ben derslerime kafa yorarken, kız 15 yaşına gelmiş sevdiği çocukla evlenme hayali kuruyor. Yazık diyorum. Şimdi ben onları gördüğümde iyi ki orada değilim diyorum iyi ki taşınmışız şükrediyorum. Yoksa şimdi orada olsaydım ben evlenmiş en az 2 çocuğum olmuştu. Annemde 13 babam 18 yaşındaymış evlendiklerinde. Ne kadar utanmaz insanlar var. Nefret ediyorum.
Kenki canından kendi bedeninde gun gun canlanan evladının çoçukluğunu gençliğini nasıl yok sayıp gözlerinde buyuturler nasıl kıyarlar bu kansızlık bu insanlık dışı bu anne babanın kendi oz evladına yaptığı cinsel istismardır o çocuklar nasıl yaşarlar nasıl sorumluluk alırlar yazıklar olsun insanlığa bunu yapan ve insanım diye dolaşan herkese kesinlikle cezalandırılmalı
Adı üstünde çocuk onlar ve yuva kurmayı "evcilik oyunu" zannediyorlar. Hadi onların istemesini belki anlayabilirim ama buna müsade eden devlet erkanını özellikle de o çocuklarının ailelerini anlayamam. Ne yazık ki ülkemizde de dünyanın birçok yerinde de çocuk gelinlerin dedeleri yaşındaki adamlarla ZORLA evlendirildiklerini görüyoruz ki bu çok daha alçakça bir durum. O çocuklara oyun oynamaları gereken yaşlarda düğün elbiseleri giydirilmesini yadırgamayan ve engel olmayan zihniyeti kınıyorum.
Evcilik oyunu zannediyorlardır. Tabi başlarındaki ailelerde akıl olmayınca böyle oluyor. Bütün çocuk evliliklerini kınıyorum. Maalesef cahillikten başka bir şey değil. Kendilerine bile bakamazken şimdi ev geçindirecekler üstüne çocukları (pardon oyuncak bebekleri) olacak. Neresinden tutsan elinde kalan bir durum.
Avrupa ülkelerinde de çocuklar bu yaşta bekaretlerini veriyorlar fakat onlardan hiç söz edilmiyor. Ha bunu destekliyor muyum? Hayır. Fakat görüşlere bir göz gezdirdim de herkes fırsatını bulmuşken İslam'a saldırıya geçmiş. Yazık cidden.
islama saldirilmiyor.. islam ülkeleri deniliyor... Yani Müslümanlara, islami lekeleyenler yine müslümanlar olduklari icin... Müslüman olan ülkere islam ülkesi deniliyor... Ayrica Bekareti vermekle bir adamla evlendirilmek ayni sey mi? Evliligin sorumlulugu ile bir mi? Yani bu konudan sadece bekaret vermeyi mi cikardiniz? Niye Dinimiz islam iken baskasinin Diniyle kültürü ile sidik yarisina giriyorsunuz? Avrupalilarin Dini islam degil bunu ayirin önce onlar cocuklarini koca koca adamla evlendirmiyorlar... Bekaret vermek baska istemedigin biriyle cocuk yasta evliligin icine sürüklemek cocuk yasta birine kadinlik görevini annelik görevini yüklemek baska... Elhamdülillah müslümanim ve olaylara objektif bakiyorum... AZ biraz mantiga davet ediyorum.. Az biraz aklinizi zekanizi gelistirin... BEKARET vermek baska olay sevmedigin yasca büyük Adamla EVLENDIRILMEK KADIN VE ANNELIK GÖREVINI YÜKLEMEK BASKA SEY..! Bunu ayirt edin önce.. Saygilar..
Bekaretini verenler de kadın ve annelik statüsüne geliyorlar hanımefendi. Sadece tek bir farkla. İslam bebek katilliğini yasaklıyor, onlar ise minicik bebekleri minicik kızların bedenlerinden söküp alıyor. Batının o medeni sandığınız tarihini bir araştırın bakalım. Hatta tarihe gitmenize de gerek yok. Ahlaktan bir haber koca koca pis herifler gencecik kızları nasıl da satıyorlar haberiniz var mı?
Hristiyanlık ve Yahudilikte de zina haramdır. Benim bir yarışa girdiğim yok fakat siz o sidikleri örnek alacağım diye gayet de kendinizi bir yarışın içine sokmuşsunuz.
Burada bakın bakalım fotoğrafa. Kızın ya da çocuğun istemez gibi bir halleri var mı? Aralarında da 4 yaş var. Normal evliliklerde olduğu gibi. Ben bunu savunmadığımı zaten söyledim. Fakat siz görmek istediğinizi görmekte israrcısınız.
Yorumlarınızı kendinize saklayın. Görüşümün altında saçmalamaya devam etmeyin rica ederim. @Erdbeere
Bu haberin sahte olma olasılığı fazlaca yüksek.. ayrıca yorumlarda avrupada hrıstiyanlarda böyle şeyler yok diyenleri görüyorum. avrupadada aynı şey var..14-15 yaşlarında kızlar cinsel ilişkiye giriyor.. unuttunuz mu 13 yaşında baba olan ingiliz çocuğu 14 yaşında anne olan kızı? nedir bu avrupa ülkeleri övmeliği anlamıyorum..
kızın makyaja gel 10 yaşındaki kız 30 gibi görünüyo dünyanın neresinde olursa olsun böyle birşey kabul edilemez, iran islam cumhuriyetinde diye üzerine basılarak belirtilmesindeki amaç her zaman olduğu gibi bir kaç kişinin suçunu tüm islam dinine yüklemek.
Su anne baba onayi kadar sacma birsey yok. 18 yasini doldurmamis biri, anne babanin izniylede evlendirilmesin. Hatta onay veren anne babalar cezalandirilsin!
Size katiliyorum ama bu defada evlaltlar bizi evlendirmezsen kacariz diyorlar aileleri tehdit ediyorlar, e kanun izin vermeyince direkt dini nikaha basvuruyorlarki buda maalesef müslümanlara patliyor. Sonucta sizde görüyorsuinuz simdiki gencleri, bizim gibi degiller.
anne ve babaları suçludur. küçücük çocuklara bu sorumluluğu vermek çocukluklarını katletmektir. düşünün bir , çocuğunuz 12 yaşında, eşi var ve odasında her gece ilişkiye giriyor. berbat ve ahlaksız bir durum.
Reşitlik yaşı ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir. En geç evlenen ülke ya da cinsel birliktelik yaşanması için gerekli yaş sınırı (+18) ile Türkiyededir.
sözde müslüman bu iran ... muta nikahı diye bişey var bunlarda benim gözümde fuhuştan bir farkı yoktur... kendi devletimizi okadar elestiriyoruz ama orfumuz adetımız geleneklerımız olsun toplum yapımız on basarız bunlara ..
eski cumhurbaşkanımız abdullah gül'ün eşi hayrünisa gül hanım evlendiğinde 15 yaşındaydı belli bir yaştan sonra çocukta olsa bu evlilikleri ben normal buluyorum
En İyi Cevaplar