AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
163Cevap
Herkese yer vermek bı zorunluluk değil. Senin vicdanına kalmış bişey. Mesela hamilelere yaşlılara. Yer verirsin bunu kendine bı zorunluluk olarak görebilirsin ama gençlere yer vermeyi kendine zorunluluk olarak görmezsin. yani anliycan vicdan meselesi
Evet. Ben genelde yer veririm içim dayanmaz üzülürüm.
Bazılarına verme ama. Özellikle dik dik bakıp hakaret eden rencide eden yaşlılara
O yaşlılar malum partili oldukları için müstehak diyorum vermiyorum :D
Sen niye dert ediyosun ki bunu zaten yaşın yer verilecek yaşlara gelmiş neredeyse. Hem erkekler yer vermek zorunda kalıyor genelde. Senlik bişey yok yani.
Ben genelde veriyorum yorgun değilsem, enerjim iyiyse. Ama yer verme zorunluluğu yok dediğin gibiyse
Değilsin elbette de saygı çerçevesinde önemli bir durum olmadıkça yer vermek gerekir diye düşünüyorum.
gerçekten hak eden kişilere evet verilir yani ay şöyle düşün sen onun yerinde olsaydın o kişinin yer vermeselerdi ne hissederdin yani
Yaşlı olana ver hamile olana ya da engelli olana bu bir saygıdır eğer sen saygı göstermesen sana da saygı göstermezler.
Yaşlılar da gençlere saygı göstermeden hep gençlerden saygı bekliyor. Kimse kimseye kalk yer ver terbiyesiz diyemez
Asla vermedim vermeyeceğim. Bende yorgunum abi. şu an aşırı yaşlıya denk gelmedim belki denk gelsem düşüncelerim değişebilir bilmiyorum
Zorunda deiliz uyuz oluyorum benden büyüklere yer vermek için baktıklarında ama yaşlılara hamilelere hastalara yer veririz vermemiz daha doğru olur
Hiç unutmam yıllar önce küçük çocuğu olan bir kadına yerimi vermiştim kadın için değil çocuk ayakta durmasın diye kadın verdiğim yere oturup çocuğunu ayakta bekletmişti o günden sonra kimseye yer veresim gelmiyor
Başka biri de kendisi ayakta durup çocuğa yer verdi diye içerlemiş yukarıda
@cabukisimler benim takıldığım çocuk ayakta duracak 10 15 yaşında bi çocuk değildi birisi çarpsa düşer 3 4 yaşında yazık değil mi onu ayakta bekletmek
Yaşlı, engelli, hasta ya da hamile birisini görünce içinde insanlık taşıyanlar kalkıp yer verir taşımayanlar da vermez.
50 60 yaşındaki teyzeler ve dayılar da hamile kadınları engellileri bile zorla kaldırıyor
Yorgunsam asla vermem. Akşam 8 de 9 da ayakta duramayacak kadar çökmüş yaşlı insanların ne işi var minibüste.
Veya da otobüste
Her insan kendine yakışanı yapar. Sonuçta mutlu ve uzgün zamanlarımızda insanlara ihtiyacımiz var! bizim cenazemizi de kaldıracak birileri olması lazım, ne ekersek onu biçeriz. Bu kadar bencil olmaya gerek yok.
Tabikide hayır yer verilecekse sadece hastalara ve hamilelere yer veririm başkada ne kadın nede yaşlı görünen abazan dayılara
Değiliz, bazen gerçekten ayakta duramayacak gibi oluyorlar veriyorum. Ama böyle kokoş teyzeler oluyor asla vermiyorum :d
Otobüsü doldurduklarında bilerek ver vermiyorum. O şoförün suçu. Bu yüzden irlanda halkı çok duyarlıdır.
Vermek zorunda değiliz ama ben ayakta duramayacak kadar yaşlı, engelli ve hamile bir kadına verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Zorunda değiliz sonuçta onların malı değil aynı parayı veriyoruz bu konuda kalkıp biri bana konuşsa kavga ederim öyle tilt oluyorum🥰
O anlık keyfime kalmış. Canım isterse, zindeysem, modum yüksekse veririm. Yoksa kılımı kıpırdatmam.
Değiliz. Geçen metrobüste yanıma dikildi bir tane ihtiyar gözlük vardı yüzümde görmemezlikten geldim :D
vermek iyi hissettirirse verirsin seni mutlu etmeyecekse vermezsin. yazılı bir kural değil sonuçta hayat senin istediğin gibi yaşarsın
Hayır değiliz. Ben engelli, hamile veya ayakta duramayacak kadar yaşlı olduğunu gördüğüm kişiler dışında kimseye vermem.
Yaşlı varsa tabiki yer verilir hamile bebekli sağlık sorunları olanlara kesinlikle yer vermeliyiz yazıktır günahtır be
Diri ve sağlıklı olmaları değil. Yer vermem için yaşlı olmaları benim için yeterli olacaktır.
Gerçekci konuşmak gerekirse amca gerçekten ayakta durmakta zorlanan birine veriyorum gerisi umrumda değil
Aile den aldıgımız terbiye saygı normal hayatta çok önemlidir küçüklere sevgi büyüklere saygı duymak lazım yunus emrenin dediği gibi sevelim sevilelim
Çocuklu kadınlara, küçük çocuklara yer veriyorum genelde. Sabah işe diş saatinde ve akşam mesai bitiminde otobüsteki yaşlılara yer vermiyorum.
insan olana yer verilir ama hayvanca yaklaşana b. kumu bile vermem.
Şahsen işten çıktığımda yer vermek istemiyorum sabahın kördünden kalkıp bütün gün ayakta çalışmışım teyze geliyor kalk ben oturcam diyor nefret ediyorum bunlardan
Evet koltuklar yaşlı hasta ve hamileler için öncelikli
Bir kibarlık aslında o çokta büyütmek anlamsız ben hep veririm yerimi...
Vermeyin, iş saatinde doluşuyorlar gezmelerini gün ortasında yapsınlar
Bizden yer bekliyorlar ama öğrenciye ev kiraya vermiyorlar evi işi yok diye kız vermiyorlar
Hamile, yaşlı ya da fiziki sorunu olan birine yer vermek çok da zor olmasa gerek.
Veririm, veriyorum dayanamam aklıma annem geldi mi zaten hemen kalkıyorum
Yaşlı hamile hasta engelli ve cocuklu olanlara birde çocuklara yer verilsin bi zahmet
Ben daha kendim oturmaya yer bulamadığım için ver (e) miyorum zaten sjsjsjdh
Yer isteyen yaşlıları topluluk önünde rezil edip reddediyorum 😇😀👍🏿
hasta+regl+2saatlikyol+2kglıklaptopla+elimde3kglık malzemelerle = yer vermek zorunda bırakıldım sonuç otobüste bayıldım uyandım yerdeyim yine yer verilmemiş :))))))))))))))))))))
Hayır değiliz. Bütün gün çalışıyoruz çoğu gezmek için otobüse biniyor.
Yoo değiliz ben dolu olduğunda binmiyorum onlarda binmesin
Değiliz zorunluluk olmamalı saygıdan veriyoruz canımız isterse..
Bide bunun aile boyu olup küçük çocuklarının her birini koltuklara oturtanlar var sanki çocuğu bana doğurmuş bir zahmet çocuğunuzu kucağınıza alın
Yorgun olanların yer vermesine gerek yok ama dinç ve güçlü ise yaşlı vb durumlarda yer verilir
O senin insaniyetine, saygına kalmış bişey. Kimse kimseye zorla yer vermek zorunda değil.
Fotodaki maeve çöpsüz üzümüm benim.☺️
Benden yer istemek haddine değil yaşlılar için özel yerler var gitsin oraya otursun.
Gençliğimdeişten yorgun dönerken bu konu benimde ciddi bir sorunumdu, hala yer veriyorum
evet bir gün sen de yaşlandığında tükenmiş olacaksın. başkaları da sana yer vermeyecek
Ben mesaiden çıkmışsam yer vermiyorum. 12 saat sabaha kadar çalışmışım bir de yer mi vericem?
Ayakta durmakta zorlanıyor ise yaşlı genç fark etmez veririm.
Ben zorundaysam bile vermem aga anca ayakta duramayan yaşlıya o kadar
Yaşlıysa veririm zarla zorla ayakta duruyorsa. Yoksa o benden dinç ablalara yer falan vermem
Çocuklularada verıyordum ama artık vermem en son verdigimde benım kalktıgım yere kadın cocugunu oturttu ben ayakta gittim kaç durak. Otur kardeşim al kucağına bu kadar zor olamaz
Yaşlılar benden daha mutlu. Bari oturmama izin versinler.
bence hayır... kendi isteğinle veriyorsan amenna ama vermek zorunda değilsin...
Yer vermek zorunda değilsin.
Öyle bir zorunluluk yoktur..
boşsa kalkarım ama çok sıkışıksa kalkmam kendini koruması zor oluyo erkekler kalksın🤨🤨
Veririm Ben hamilelere yaşlılara engellilere
Rica ederler ona bişey diyemem ama bazıları terbiyesizce davranıyor ona zaten yer verme ☺️
Hahahaaaa 😄 uyuyor taklidi yap kanka 😄😆😅 en sevdiğim taktik bu hep uygularım 😊😆😅