AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
163Cevap
Elinden geldiğince verilmeli
Töreler gereği
Zorunluluk değil kişiye kalmış bir şey herkes parasını veriyo sonuçta yer varsa oturur istiyorsa
Manevi zorunluluk. Ulen ne ara bu kadar sığır bir toplum oldu bunlar.
@Jagras şu yazdığın yorum saha büyük sığırlık
@cheekystaff kes lan. Hadi Kendi yorumuna. Hatunlara şirinlik yapmak için beni kullanma. hadi anam
@Jagras kişi kendinden bilir işi derler.. Ezik tip :)
Hayır zorunluluk değil ister yer veririm ister vermem kimseyi ilgilendirmez
Sen öyle san 😂😂
Napcaksın zorla mı kaldırcaksım ahshad çok istiyosan kalk kendin verirsin
Tel lafım yeter, kendisi paşa paşa kalkar :D Ulan hadi bu saygısız, birde bunun yaptığı saygısızlığı burada desteklemiyor musunuz :D :D
uzun yıllardır toplu tasıma kullanmıyorum , vermem , verırsemde cok nadır hamile vs ise.
Ben genelde denk gelmiyorum ayrıca benden yaşça küccükler var onlar bile kalkmıyor
Ben veriyorum çokta önemli değil kadınların yanına da oturmuyorum rahatsız olurlar diye
Öyle düşünme ya niye rahatsız olsunlar, tmas etmediğin sürece rahatsız olmaz kimse 😊
Yani uzun boylu yapılı biriyim o yüzden temas oluyor
Neden rahatsız olsunlar? Olıyırlarsa da bu sen rahatsız ettiğin için değil. Onlar sala. k olduğu için olur. Böyle yaparak bu saçma düşünceyi dopruluyorsun aksine
Bırak otobüste yer vermeyi bir kuruş bile hatta selam bile vermem ben bu ülkede kimseye.
Bazen vermiyorum cidden aşırı yoruluyorum bazen gün içinde ayakta duramıyorum vermiyorum
Otobüs çok doluysa tıklım tıklımsa yer vermiyorum önümde arkamda erkek rahatsiz oluyorum yapacak bir şey yok 🤷♀️ ama boşsa ya da çok dolu degilse veriyorum
Böyle bir mecburiyet yok saygıdan yer vermek daha doğru mantıklı olur
Yorgun olmadığım zamanlarda veririm. Annemi düşünüp... Zorunluluk değil tabii ki
söyle yol parannı o ödesin öyle kalk ayağa sonuçta ikinizde aynı parayı veriyorsunuz aw öyle bir zorunluluk yok hasta veya anormal olmadığı sürece
Dinç de olsa yaşlı biri ayakta dururken ben oturamam. Empati meselesi sanırım
Zorunluluk deneyimim de saygı diyelim biz ona.
Hayır kimse yer vermek zorunda değil ama baya yaşlı biri varsa yerimi veririm veya çocuklu biri
kaç numaraya biniyorsun :D ben seni götürürüm istediğin yere denizli otobüsleri kalabalık baya
Zorunda değiliz de çok yorgun olmadıkça yer veriyorum kendi annemi düşünüp
hamile dışında çok yorgun görünüyorsa yer veririm evet:)
toplu tasima neredeyse kullanmam ama kullandigimda da heryer bos olsada ayakda gidiyorum
onlara ayrılan kısımdaysan vermek zorundasın aslında İngiltere'ye de gitsen durum aynı
Yüz yüze gelmiyorum telefonla ilgileniyorum genelde
Zorunluluk degil ama insanlık. Sadece yaslilara degil engellilere, hamile kadınlara da yer veririm
Bence verilmeli ama bazen bunu beğenmeyen yaşlı bireyle oluyor.
Hic o topa girmiyorum. En iyisi koltuklara bulasmamak ayakta gitmek 🤣🤣
Ekşi sözlükte de bu başlık açılmıştı. Gençler olarak haklı sebeplerimiz var…. Elin ayağın tutuyor çalış diyen yaşlılara biz de baş kaldırmaliyiz jdjdjd
hamile ve ya elinde bebekli kişilere yer vermek gerekiyo yaşlı ve ayakta zor durana yer verilir onun dışında ki kişilere yer vermek zorunda değiliz
Arkadaşlar zaten ülkede günden güne her şeyi yitiriyoruz bari saygıyı yitirmeyelim, bizden büyüklere çocuklulara, hamilelere, yaşlılara, bayanlara, hastalara yer verelim, ilerde bizde aynı durumla karşılaşacağız sonuçta 🌾
O gün otobüste 80 yaşındaki adama hiçbir genç yer vermedi. 60 yaşındaki adam baktı olmayacak o yer verdi. Çok üzüldüm ya gençler ne hale gelmiş
Ne alaka ülke ne hale geldi ki gençler de o yüzden bu hale geldi geri kafalı insanlar yüzünden gençler heba oluyo bu yaşta çalışıyoruz yorgun argın kahveden veya günden gelen teyzeler amcalara bide yermi vericez hepsi demiyorum ama çoğu geziyo kendi babannemden biliyorum kalkıp bide milletten yer istiyo hepsi 65 yaş üstü ama gençlerden çok geziyolar emin olun heryerde genç görceğime gençlik parkında bile yaşlı teyze dayı görüyorum ha çok yaşlıdır hastaneden çıkmıştır ona tabikide verilir ama çok yorgun işten zar zor çıkmış gençler var bide gençlere laf etmeyin lütfen ülkeyi biz getirmedik bu hale?
Yaşlı ve hamilelere veriyorum. Fakat 40 li yaşlarda ve dinç görünen kadınlara ya da dayılara vermiyorum. Birde vermeyince gelip başımda bekliyorlar.
Yaşlı engelli çocuklu ya da hamile vb. yer veririm hatta büyüklere saygıdan yer veriyorum vermeye devam ederim ama çocuklulara bir daha yer vermeyeceğim ben kadına yer veriyorum kadın gidiyor çocuğunu oturtuyor kendisi ayakta çok sinir oluyorum.
Zor durumda olduğunu farketmediğim kimseye yer vermem.
ben veririm tabi kendim oturabilirsem hatta ayakta duracak yer bile olmuyor çoğu zaman
Zorunda değilim de ayakta duran yaşlı görünce dayanamam, içime dert olur.
Sana kalmış bişey vicdanın rahat ediyorsa verme
Sen insan değilsin yer vermek zorundasın ülkemdeki insanlarda senin gibi ne olduğu belirsiz ….. yüzünden sinir oluyorum yer verceksin beni çileden çıkarma beni sinir etme.!
Saygısız kar,
Yer vermiyorum. Ülkenin geleceğini heba etmiş bu zaatlara gram acımıyorum.
65+ icin ulasim ucretsiz diye 2 duraklik yere otobusle gidip bide yer bekleyenlere gunahimi bile vermem kalani yorgunluguma ve karsidakinin yasina gore degisir
Duruma göre değişir. Karakter meselesi. Sen ayakta duramayan, yardıma muhtaç insana veya hasta birine yer vermiyorsan eğer, kendini insandan bile sayma.
Evet, yer vermek zorundasınız. Bunu soru olarak sorman bile kabalıktır.
Küçük çocuklu ve hamile kadınlara vermek gerektiğini düşünüyorum
Valla bende gençlerin yaşamaya hakkı olmadığını düşünüyorum. Hadi bakalım :D :D
saglıksal bır promlerm hastalık ya da yorgunluk yoksa evet verılmelı sende yaslı oldugunda anlarsın ancak suda var.. yorulmus olabılırsın ozamanda cokta tın
Bende ya duramayack olanlara yer veriyorum tabi de onlar keyfine gezecek diye yer veremem
Ben görmezden geliyorum sadece hamile ve cidden oturmaya ihtiyaç duyan insanlara yer veriyorum onun dışında olanlar umrumda değil biz onlardan çok yoruluyoruz buna eminim
Benim dedem 94 yaşında mecburen bazen otobüse biniyor o yaştaki adam atakta nasıl gitsin
Ona yer veririm zaten canım konu o değil ki yazdığım yazıyı dikkatli okursan eğer ☺️
ölmeyi unutmuş
Sende yaşlanacaksin bu hep böyle gitmeyecek umarım yaşlandığını görürsün bin beterini yasarsin
Hayır değiliz zaten tüm gün işte canımız cıkıyor
Bi zahmet iş çıkış saatinde eve dönmesin gezen tayfa
Sırt bu yüzden araba almıştım tabi arabalar bu kadar pahalı değilken
Yaşlılara, hamilelere ve hastalara yer vermek zorundayız
Bence gerek yok millet gezmeye gidiyor biz okula işe gidiyoruz yaaa
27 yasina gelmissin bilmiyormusun engellilere hamileler yaslilara yer verilecegini bilmiyormusun
Asla değiliz. Ben yer vermiyorum. Çok yaşlı olur ya da engelli ona her zaman veririm de öbür türlü vermem.
göstermediğimiz saygıyı kimseden beklememek gerekli onun için derimki ahlakan ve insaniyet olarak yer vermek iyidir diye düşünüyorum
Bence herkesi sağlık durumuna göre değerlendirmeliyiz gerçekten o kişiden sağlıklıklıysak yer vermeliyiz
Yer vereceğin kişinin annen ya da baban olduğunu düşün, verir misin vermez misin sen karar ver
Engeli olan , Hamile ya da kucağında bebek olan, Ayakta duramayan yaşlılar dışında kimseye yer vermem
ayakta duramayacak kadar yaşlıysa, sakatsa, hamileyse yer veririm diğerleri anca bakar
yarın anlarsınız bunu şimdi empati yapamzsınız
Karakter saygı ahlak varsa sende yer verirsin sende bigun. Yaslancaksin
Abart
Abartisiz soyledim
Biz geclerimizi türk adet ve ahlakina gore buyuturuz ne olursa olsun buyuklere yer vermek zorundayiz
Söför koltugunda araba sürdugum icin boyle bir derdim yok :) siz yer verin gencler
Ananiz babanız sizin yaninizda iken ayakta kaldığında cevabı öğrenmiş olursunuz
Kesinlikle yer vermeli eğer herhangi bir rahatsızlığı yoksa