Ne zaman otobüse binsem, benden daha dinç duran yaşlı insanlar cidden neredeyse yer vermem için dövecek gibi duruyor da merak ediyorum.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ne zaman otobüse binsem, benden daha dinç duran yaşlı insanlar cidden neredeyse yer vermem için dövecek gibi duruyor da merak ediyorum.

Ben hayatımda bir defa denk geldim dediğiniz çirkef yaşlılara. kafam doluydu bir şeyler düşünüp duruyordum ve gerçekten görmedim. Bizden yer de istenmedi yanımda oturanlar da kalkmadı yani. Metro o kadar dolu da değildi. Biri indi amca oraya oturdu sonra sesi çıkmaya başladı zaten. Zekamıza hakaret etmeye filan başladı karısı bağıra bağıra gençliğinizden utanın minvalinde dersler veriyor kendince. Gerçekten söylese ilk kalkacak insan bendim ayakta zor durana yer vermemezlik de hiç yapmam ama içimden o amcaya müstehak olmuş diyorum. Durduk yere kalp kırdı oturduğu halde. Ne gerek var söyleniyorsun oturmuşsun işte🤷♀️ ya iste ya da söylenme.
Ülkece büyüklere saygı küçüklere sevgi adabı ile büyüyen insanlarız biz. Yaşımız 50 de olsa 70 de olsa kendimizden büyüklere, kadınlara yer veririz bu bir saygı kuralıdır.
Sizler ya da bizler vaktimizi asla donduramayız. Sizler de bir gün yaşlanacaksınız. Dışınız dinç gibi görünebilir ancak dizleriniz de derman olamayabilecek bilemezsiniz o size bakanların çoğunda bir sorun vardır. Kimi dizinden kimi belinden kimi denge sorunundan ah bir yer veren genç olsa da otursam diye bakıyordur çaresizce..
Vicdanlarımız ne ara taşlaştı da yaşlılara takar ve yanlış anladıklarına hükmeder olduk. Para veriyoruz hizmet alırız bal gibi de otururuz ne zorumuz ayağa kalmak diyen bir insan olmak mı güzel az önce saydığım nedenlerin olabileceğini düşünerek yer veren bir genç olup vicdanı huzurlu olan bir gençmi olmak güzel. Saygılarımla..
Zorunda mıyız değiliz. Aynı zamanda saygı ve empati kurarak yaşlı, hamile, sakat, çocuklu kişileri görünce yer veririm hiç düşünmeden. Zorunluluk dan değil içimden geçen yardımcı olmanın verdiği mutluluk. İyilik yapmanın böyle durumlar için bana göre iyi geldiğini söyleyebilirim.
Evet zorundayız. Belki o yaşlı teyzeyi, amcayı tanımıyorsun ama şöyle düşün kendi büyüklerinden Ailendeki yaşlılardan birinin yanında ayakta zor dikildiğini düşün ve senin orada rahatını bozmadan oturduğunu düşün. Yapabilir misin? Yapamazsın sanmıyorum. Saygısızlık etmiş gibi hatta kötü hissedersin. Ve inan diğerlerine yaptığının hiçbir farkı yok. Aynısı. Empati kurabilmemiz lazım insanlarla.
O bahsettiğin hırçın insanlarla da her yerde karşılaşabilirsin. O ayrı bir konu. Yaşlılarımız da güzelce kızım kalk ben ayakta duramıyorum diyebilmeyi öğrenmeleri lazım.
Yaşlılar da gençlere saygı göstermeden hep gençlerden saygı bekliyor. Otobüse biner binmez başlıyorlar söylenmeye. Dinç yaşlılar da gençleri zorla kaldırıyor. Gençler de insan ve yoruluyor çantaları ağır zaten. Kalk ben oturacağım yer ver diye emir vaki yapamazlar. Birde yer vermeyen gençlere tokat atanlar bile var maalesef. Ben yaşadım. Sırf 50 yaşındaki teyzeye yer vermedim diye dayı zorla kaldırdı hadsizin biri de geldi bana tokat attı bende ona bir yumruk attım
Cevap
161Cevap
Zorunda değiliz
Ben çok disari cikip toplu tasima kullanan biri degilim. Çok önemli işim vardır. Oyle bir gun çok yorgunum bacaklarimda derman yok. Otobuste gozlerimi kapatmisim farkinda degilim. Bir kadin gelip "Numaradan göz kapatacagina yer versen de otursam" dedi. "Çok yorgunum kusura bakmayin" dedim. "Ben engelliyim" gibi bir sey dedi. Engeli de yok yani. "Sabahtan beri tek lokma yemedim, zaten yorgunum. Kusura bakmayin" dedim. "Şu saatten sonra zaten oturmam" dedi arkasini döndü. 5-6 dk sonra indi. Topallamıyor, gayet benden dinçti. Genciz diye robot degiliz. Kotu bir gun ise hic de yer vermem.
Tabii ki vermeliyiz ama iyi niyeti kullananlar dışında tabii herkesin halinden belli olur zaten diyoruz da iyi insanlar da arada kaynıyor yer isteyene değil hali olmayip da yer istemeye bile çekinen insanlara yer verin.
3 aylık hamileydim hamile olduğum belli değildi henüz ve başım dönüyor midem bulanıyor ayakta zor duruyodum kimse bilmez ki genç birine neden yer versinler yanımda bi akrabam vardı kız hamile yer verir misiniz dedi onun sayesinde oturdum ve 5 dk sonra yaşlı bi teyze gelip başımda dik dik bakınca kalkmak zorunda kaldım iyi niyetimizin kurbanıyız ama saygı yı da yitirmemek lazım 👍
yani bi düşünce derki. bende para veriyorum. ne farkımız var. ama bence bu düşünce yanlıs. ayakta durmakta zorlanan bel fıtıklı ınsanlar oluyor misal onlara lazım. ya hayatta cok kotu durumda insanlar var ya. bence saglıklı olmak mı elon musk olup ne bilim iktidarsız olmak/ bel fıtıklı olmak/ troid vs birşeylerın bozuk olması mı. verek ya. ben veriyorum. bakıyorum amca zorlanıyor. ama dincse vermiyorum. kimisi sırf bayanım diye oyle bir beklentiye giriyor. tatlıs güzel hanım hanımcık kızlara da veriyorum. kıyamıyorsun ki onlara:D neyse bence verilir ya. yarın bizde yaslancaz
sen de yaşlı olucaksın
o zaman bakalım görüşün ne olacak
şimdi yok bana ters ters baktı psikolojik baskı yaptı deme sen yaşlı insanı görünce ona acımayıp (ayakta dururken zorlanıyor olabilir hastalığı olabilir vs) yer vermiyorsun
dinç görünüyor diyorsun ama belki o sıra başı dönüypr ne biliyorsun
diyelim o gün çok kötüsün çalıştın ettin ayakta durcak halin yok o zaman yer vermezsin o senin vicdanına kalır bizi ilgilendirmez
ama bence empati kurulmalı yaşlı olunca anlicaz
Yaşlanınca böyle patavatsız davranırsak bizde saygıyı hak etmeyiz. Yani gençler robot değil onlar da yoruluyor. 50 60 yaşında sapasağlam duruyorlar gençlere ters ters bakıyorlar sanki babasının tapulu koltuğuna oturduk gibi. Taciz ediyorlar resmen. Birde yer vermedik diye tokat atan küfür edenler bile oluyor. Saygı yaşı büyük olana değil hak edene insan olana kibar olana gösterilir. Psikolojik baskı yapan ters ters bakan yaşlılar saygıyı hak etmiyor. Öğrenciler para veriyor onlar bedavaya biniyor. Emir vaki yapmaları da saçma. Gerçekten ihtiyacı olan ricada bulunsun karşı tarafta uygunsa versin vermeyene Psikolojik baskı yapmaya taciz etmeye gerek yok
Öğrenciye ev vermiyorsun
Tecrübesiz diye iş vermiyorsun
Parası yok diye kız vermiyorsun bu gençler elleriyle nikahlanmış
Gençlerin tek sığınagı otobüs olmuş toplumla birlik oldukları tek yer burası
Saygı göster ki saygı göresin yer vermeyin gençler
Abartıldığını düşünüyorum. Yorgun argın işten çıkmışım üstüne bide hastayım sapasağlam insan karşımda benden yer vermemi bekledi. Psikolojik baskı kurmaya da çalışıyorlar. Bir kişi yer versene teyzeye diye bağırdı bana bende niye vereyim rahatsızım bağırma lütfen dememe rağmen oralı olmadı. O bağırmaya devam etti bende yer vermemeye. Cok saçma buluyorum. Ayakta duramayacak birinin şehiricine binmesine de karşıyım. Düşüyorlar inemiyorlar binemiyorlar bir sürü sıkıntıları var.
Yer vermek zorunda değilim düşün saatlerce çalıştın sonra servisi kaçırdın şansına otobüs geldi otobüste boş yer var oturdun sonra günden gelen yaşlı teyze ya da kahvede okey oynayan yaşlı dayı senden kalkmanı istiyor yok öyle bir dünya yer vermeniz gereken kişiler belli çok yaşlı ayakta zor duranlar hastalar ve hamileler
Eeey gençler, her ne olursa olsun yaşlıya, engelliye, hamileye, çocukluya, gazilere, hastaya yer vereceksiniz.
Yok öyle dava.
Neymiş kızacak gibi bakıyormuş.
Ulan ben 45 yaşındayım, 25 yaşında hamile kızı gördüğümde kalkıyorum, yaşlıya hiç düşünmeden kalkıyorum. Siz daha bu yaşta, size ne oluyor.
Z kuşağı gelenek görenek bilecek, öğrenecek.
Hamile ya da aşırı yaşlı, hasta vs. olursa anlarım ama 50 yaşında benden dinç insanlar gelir yer istiyor bana ne vermek zorunda değilim
@asya_saral Yaşlılığın yaşı yoktur, ayakta duramıyorsa yaşlıdır. Dinçse de yaşlı değildir. 50 yaşındaki birinin zaten yer istemesi de hata yaşlıyım demesi de.
Z kuşağı değilim. Ama ayakta durması sıkıntı yaratacak bir durumu yoksa kimseye yol vermem. Öğrenci iken avm de çalışıyordum. Elinde bastonu benimle sabah avmye gelip bütün gün oturup karı kız seyredip akşam çıkışta evine giden bir sürü ihtiyar vardı. Elinde bastın adam zor yürüyor ama her gün avm de. Beleş bişey dağıtsan koşar gelir. Kimse kusura bakmasın. Karnı burnunda bir hamile ya da koltuk değneği olan sakat biri olmadıkça vermem yer.
Ne alaka ülke ne hale geldi ki gençler de o yüzden bu hale geldi geri kafalı insanlar yüzünden gençler heba oluyo bu yaşta çalışıyoruz yorgun argın kahveden veya günden gelen teyzeler amcalara bide yermi vericez hepsi demiyorum ama çoğu geziyo kendi babannemden biliyorum kalkıp bide milletten yer istiyo hepsi 65 yaş üstü ama gençlerden çok geziyolar emin olun heryerde genç görceğime gençlik parkında bile yaşlı teyze dayı görüyorum ha çok yaşlıdır hastaneden çıkmıştır ona tabikide verilir ama çok yorgun işten zar zor çıkmış gençler var bide gençlere laf etmeyin lütfen ülkeyi biz getirmedik bu hale?
Hayir değilim ne bir kadina ne de bir yasliya. Yani herkesin bir birey olduğunu unutmayalım. Misal adam isten geliyor pasam yasli gezmelerden geliyo sirf yasli diye yer verilmeyince surat bi karis. Yer versin gençler diyen oturana da buyur yerini ver demekten cekinmem. Kadinlara da ayni sekilde yer vermek gibi bi aliskanligim yok. Esitiz ya hani o açıdan 🤔 SAYGISIZ DEGILIM KENDİME GORE NEDENLERIM VAR
eskiden bu saygı değerini yerine geçerdi ama şu an genç insanlardada ciddi hastalıklar var. benim belimde fıtık var ve ben fizik tedaviden çıktığım zaman bile o kadar acı çekmeme rağmen kimseden yer istemiyorum genç olmamız birilerine yer vermemiz için bir sebep değil ve de zorunluluk olmamalı bu. kendini iyi hisseden insan kalkıp zaten yer verir birilerine
birde keşke nezaket duygusu olsa insanlarda birilerine yardım ediyorsunuz teşekkür bile etmiyor. teşekkür etmek sizi alçaltmaz insanlara TEŞEKKÜR EDİN
Hamile, engelli ve çok yaşlılar için zorunluluktur, toplu taşıma araçlarında onlar için ayrılmış yerler var hatta fakat herkes tarafından kullanılıyor, gerektiğinde dahi verilmediği oluyor. Gerisi nezaket gereğidir, verirsin vermezsin. Başına dikilip gözünü dikmesi de hoş değil tabi.
Bazı kişilere zorundayız. Ben önceliği çocuklu kişilere, hamilelere ve ayakta duramayacak durumda olan kişilere veriyorum. Bu genç biri de olabilir ama kolu bacağı alçılıdır, bir engeli vardır, ayakta durmakta zorlanıyordur vs onlara yer veririm.
Yaşlılarda da artık ayakta duracak durumda olmayan gerçekten çok yaşlı olanlara yer veririm sadece. Aslında yaşlı birinin toplu taşımada bulunması eğer çok gerekli değilse bence yanlış çünkü insanlar okula, işe vs gidiyor. Bu telaşın içinde onlar da sürekli arada kaynıyor zarar görüyorlar. Onların da otobüslerde sürünmesi rahatsız edici bir durum.
Ben hiç öyle yaşlılara denk gelmedim
Bende mi sorun var
Canım isterse veriyorum dik duran yaşlıya bile
Bazılarına vermiyorum bazılarına veriyorum
Zorunda değil kimsenin kimseye yer vermesi
Kişiye kalmış
Kimse kalk şuna veya buna yer ver demez, diyemez
Değiliz. Sabahın beşinde staja gitmek için evden çıktığımı biliyorum. O saatte bile gençten çok yaşlı dolu oluyordu otobüsler. Bazen hastaneden çıkmam geceyi buluyordu ama o saatte bile sadece yaşlılar oluyor otobüste. Bu kadar ayakta duramıyorlarsa, oturmaları gerekiyorsa neden günün her saati dışarıdalar anlayamıyorum. Tek yaptıkları şey sabahtan akşama kadar şehri tavaf etmek. Kimseye yer vermiyorum valla. Otobüse bindiğim gibi uyuyorum.
Saygı göstermeyen, saygı görmeyi de beklememeli. Bu otobüs olur, sıra olur, konuşmak olur.
Görünüş olarak dinç olabilirler, sağlık olarak değillerdir.
Anne babanla boş sayilanlbilecek bir otobüste, dolmuşta seyahat ederken ve tek kişilik yer varsa sen oturuyorsan onlara da vermeyebilirsin tabi.
Yaşlılar gençlere saygı göstermeden hep gençlerden saygı bekliyor
şimdi insan vardır biri bastonlu 70 80 yaşında gariban biri ya da hamile biri vicdanım yer verdirir.
(hamileye hiç otobüste denk gelmedim) eğer gelirsem yanındada en az 2 ufak çocuğuda varsa yer vermem ulan senin durumun yok otobüse biniyorsun niye hamile kalıyorsun.
yabancı birine ve 40 50 yaşında biri gelip yer verin ayıp dersede yüzüne ulan ben sabahın 6 sında kalkıp işe gidiyorum sen popon yatağında yan çeviirken derim
Asla zorunda değilsiniz. Yer veren kişiler genelde yaşlılar ve hamilelere karşı yer vermek durumundadır ki bu zorunlu olduğu için değil nezaket dolayısıyla olur. Ancak yer vermediğinizde tepki topluyorsanız bu yine de sizin suçunuz değil. Kısaca tamamen sizin kararınız.
Hamileler ricada bulunuyor yer verene de teşekkür ediyor. 50 60 yaşındaki teyzeler ve amcalar teşekkür bile etmiyorlar
Zorunluluk değil ama saygı. Kişisel tek başına zor ama belediye mesela 65 yaş üzerine sabah ve akşam mesai saatlerinde yolculuğu ücretli yapmalı. Hatta ara saatlerde herkese az da olsa indirim olmalı. Hastanelerde de durum aynı, emekli adamın işi yok, sabah 8 de kuyruk yapıyorlar hastanede. Ben izin alıp sabah muayeneye gideceğim, boş yer bulamıyorum. Emeklilein saat zorunluluğu olmalı, mesela sabah 10 dan sonra muayene verilmeli. 08-10 arası çalışan kesime ayrılmalı.
Kimseye yer vermem.
Yaşlı mıymış, bana ne? Tüm gün gezmeyi biliyorlarsa ayakta durmayı da bilecekler. Bazıları benden bile daha dinç.
Hamile miymiş? Bana ne? Ben mi s**tim?
Çocuklu muymuş? Bana ne? Ben mi dedim sana çocuk yap diye?
valla 18 yaşındayım belimde fıtık çıktı biraz da genlerin etkisi var tabi annemin de 18’inde ortaya çıkmış. bazen çok ağrıyo ne 70likler var bize taş çıkartırlar. tamam bazılarına cidden kıyamıyoruz sağlığım yerinde olduğu sürece saygıdan yer veririm ama bazılarımız dışardan göründüğü kadar sağlıklı değiliz işte. lafım yer vermeyince suratımıza dik dik bakan teyzelere amcalara:))
Fıtıkç çok sorun değil ben de de var. Ayağımdan tır geçmişti otobüse bindim yanıma baston almadım onun için dikelmek zorunda kaldım. Yoksa ayağım sakat desem numara yapıyırum sanıp istemsiz kalkacaklar ben de seslenmedim.
@adrenalin64 bir arkadaşım ayağından ameliyat oldu iki koltuk değneği ile ayakta 45 dakika yolculuk yapmış.
O kadarı da çok nadir olur. Kalkarlar öyle durumda.
Sağ ol epey eski mesele o.
@adrenalin64 ben yeniyim. Bugün katıldım.
Gerçekten hasta gerçekten yaşlı veya hamileyse veririm orta yaşlıya asla çünkü indiğim yer son durak taciz edildim iki defa ayakta giderken hem ayrıca şu mantıksız geliyor otobüsteki insanlara veryansın edeceklerine belediyeyi arayıp etseler baskı olur araç artar herkes günü kurtarma peşinde
18 yıldır tacize tecavüze idamı geri getiremediler :(
Maalesef öyle
En geç 2023'e kadar dişimizi sıkacağız napalım. :/
@Cleanman58 nolcak 2023 de 🤣
@cheekystaff geliyor gelmekte olan
Yer vermiyorum. Gözüme çok düşkün gelirse. Gözüme kestirisem anca öyle. Çünkü diyalog kurmasını bilmiyorlar. Otobüse binerken bile benden sonra geldiyse arkamdan girecek. Rahatsızsa müsade isteyecek. Bunlar çocuk torun yetiştiriyor. O da ondan ne görürse onu yapar. ya da yapmaz beni bağlamaz ama kim olursa olsun nasıl hareket nerde ne yapması gerektiğini bilecek.
geenlde yer veriyorum bu zorunluluk degil merhamet ve karakter meselesi biraz da belki gorgu kurallari
Hasta, yaşlı, engelli, hamile ve çocukluklu biri toplu taşımaya bindiğinde şahsen ayakta dikilmeleri rahatsız ediyor. Kendim ver veririm ayrıca boşalan koltuk olursa onlara da söylerim oturmaları için. Onlar ayakta dikilirken ben rahatça oturamam içim el vermez.
Kişi yorgun veya bir rahatsızlığı yoksa vermeli diye düşünüyorum. Biz gençler genel olarak onlardan daha enerjik ve dayanıklıyız. Ama tabi ki zorunluluk değil, dediğim gibi o gün aşırı yorulmuş olabilirim, oturup dinlenmek benim de hakkım.
Ya off çok sıkıntıli bir durum gerçekten ya 12 saat çalışıp işten çıkıyordum 40 dakika servisle yol gittikten sonra birde otubuse binmem gerekiyordu yaşlılara yer verme durumu yüzünden bi 40 dakika da ayakta duruyordum. 65 yaş üstü bedava binip geziyolar işten okuldan çıkıp birde ayakta sıkış tepiş yolculuk yapıyoruz.
Of sana vah sana.
Bugün dışarıdaydım bütün gün yorgunluktan yere düşcek haldeyim o kadar bir yer bulup oturdum benden sonra binen yaşlı bi teyze inene kadar dik dik baktı yahu tek senin mi canın tek sen mi yoruluyorsun biz neyiz acaba
Ben pamuk kalpliyim ya benden buyuk kucuk hasta hamile yasli veriyorum ama bazen inadima gelirse vermem ozellikle suslenip cikan teyzelere vermiyorum ben gezmiyorum sen geziyosun teyzecim ozel taksiyle git cok oturmak istiyosan da evde otur
Hayır hiçte zorunda değiliz. Hı o kadar zorundaysakta devlet yaşlılara hamilelere hastalığı olanlara farklı otobüs yapsın onlarınkini farklı renge boyasınlar onlar o otobüse binsin biz farklı otobüse.
Cidden once seni yetiştiren tüm aile fertleri ve eğitiminde katkısı olan nekadar hocan büyüğün varsa hepsinin ammmmmmkkkkoyum.
Ulan beyyyinsizzzz olu beyinsiz bukadar iğrenç itici aşağılık bir yorum yapılırmı.. kansız.
Orrrrroooosssspu olduğunu hemde aşağılık bir şerrrrefsiz olduğunu anlatmanın daha farklı yolları var. Adiyeeee bak yaaa
Yanlış kişiye yazıldı sorry
@BeyazıtEmre81 ne pislik bir mahlukmuşsun sen öyle.
@cheekystaff sana ne diyen oldu şimdi aaaa ibnbbineeee
@BeyazıtEmre81 pislik olduğun kadar rezilmişsinde :)
Yer vermek zorunda değilsin, onlarda yerine göz dikmek zorunda değiller ama genelde bencil insanlar ayakta girmeye tahammül edemezler, sana kalmış yer verip vermemek
Dün dayının biri kıza bas bas bağırdı. Dedim dayı niye bağırıyorsun yer var arka tarafta kızı niye rencide ediyorsun dedim hemen. Bizim yaşlılarda da sıkıntı var.
O ne cevap verdi sana
Sustu kaldı
İnsan isek yer vermek zorundayız bunun genç olmaklada alakası yok. bastonsuz yürüyebilen bir olgun insan bastonluya yer vermesi gerektiği gibi. Olaya sadece gençler olarak bakmayalım. Şahsen benim de yer verdiklerim var vermediklerim var.
Kimse hiçbir şeye mecbur değil. 😊Kendinizi enerjik hissettiğiniz zamanlarda canınız isterse yer verirseniz hem sevaba girmiş hem de yaşlıların duasını almış olursunuz. 😊 Gerisi sizin takdirinize kalmış. 😊
Ama zorundaymışız gibi dik dik bakan sözlü tacizde bulunanlara yer vermek olmaa
Ahlak edep, terbiye bunu gerektirir, gençlerde birgün yaşlanacak, bel, boyun,, diz ağrıları yaşayacak, ayakta durmakta zorlanacak onun için geçlerin kendi geleceklerini düşünerek, anne babalarını düşünerek yer vermeleri gerekir
Her büyük saygıyı hak etmiyor. Özellikle dik dik bakıp sözlü tacizde bulunan teyzeler ve amcalar. Saygı yaşı büyük olana değil hak edene insan olana gösterilir. Her büyük de anne babamız değil. Kimse kimseye kalk yer ver terbiyesiz ben oturacağım diye emir vaki yapamaz. Yer vermek de terbiye göstergesi değil, edeplilik değil. Zorunluluk hiç değil
Yaşlanınca sana da yer verecekler.
İşten çıkan bitap düşmüş genç insanlar var. Yer beklemek haksızlık. Ama ayakta duramayacak kişilerin ayakta kalması beni rahatsız edeceği için istemeselerde yer veriririm.
verme zaten yaslandıgında hastalıklar cöktügünde simdiki gencler ilerdeki genclerede bakamıycak bile zaten siz bildiginiz gibi sizden sonrakıler dahada sert olcak bu konuda öyle öyle saygıyı hos görüyü arıycaksınız ama iş işten gecmis olcak yapın
Zorunda değiliz. Yaşlılar da gençlere laf etmeden hakaret etmeden ricada bulunmalı yer vermedi diye azarlayıp linçlemeye hakları yok. Gençler robot değil.
Zorunda değiliz. Yaşlılar çoğu zaman zevkine biniyor. 65 yaş üstü indirimi fırsata çeviren bir amca, otobüsle ortalama 30 dakikalık yol gidiyor, sebebi ne biliyor musun oradaki ekmek daha güzelmiş. Ben bu insana yer verirmiyim..
Hayır ne vereceğim yer, madem bindiler ayakta gitmeyi göze alacaklar. AKEPE'yi 20 yıl iktidar yapan yaşlılara yer mi verilir? Yorgunluktan ölseler de vermem.
Daha yerime oturalı 2 dakika olmadı yaşlı bir kadın gözümün içine bakıyor dik dik, hiç de ayırmıyor. Şaka gibiydi ya sonra başka kadına verdim yerimi iki dk oturtmadılar.
Hadsizlere Bak Birde Dövecek Gibi Bakıyorlar hea Öylelerini Otobüsten atmak gerek Öyle Saygısızlık yapmak yerine Güzel dille söylese sorun yok Efendi olana saygı gösterilir yer verilir
Değilim bana ne mk ayakya durmayı göze alamiyosa toplu taşıma kullanmasın sadece çocuklu kadınlara bir de gerçekten ayakta durmakta zorluk cekenlere veririm
Bu yazılı bir kural değil tamamen senin değerlendirmen ve isteğine bağlı. Ben beni öyle bakışı ile taciz edenlere aynı bakışlarla karşılık verir yerime de iyice yerleşirim :)
Ne olursa olsun saygındandır. Sonuçta bizde yaslanıcaz. Düşünsene tamam sen erken kalıyorsun yoruluyorsun çalışıyorsun vs. Ama onlarda yaşlı çalışmadan erken kalkmadan en az sen kadar yorgun olabilir. Karsıdakinin yaşlı değilde kendi anne babanız olduğunu düşünürseniz ne yapmanız gerektiğini otomatikman bulacaksınız
Değilsin. Fakat düşünsene annen yaşında biri var ayakta durmakta zorlanıyor ve yer vermiyorsun kadın ayakta gidiyor ve küt yere düşüyor kafasını vurup beyin kanaması geçirip ölüyor.
Kendi yerine koyup o şekilde insanları daha rahat anlayabilirsin.
Yaşlılar da gençleri rencide etmeden hakaret etmeden ricada bulunmalı onlar da gençlere saygı göstermeli. Kalk ben oturacağım yer ver demek de yanlış. Böyle yaptıkları için saygıyı hak etmiyorlar.
Çok yaşlı teyze ve dedeler bindiği zaman yer verilmeli kesinlikle. Bilmiyorum ben her zaman kendi annemi vs yerine koyunca dayanamıyorum ve yer veremiyordum.
Ben hasta gorursem genc yasli herkese veriirm ama onun disinda hic vermem. Birde sunu not duseyim genelde kizlar yer vermiyor. Hatta 60 yasindaki birnadaminb19 yasindaki topuklu ayaklabili kiza yer verdiginu kizinda utanmadan oturdigunu gordum asil bende sunu sorayim oizlara yer vermeknzorunda miyiz?
18 yildir otobus soforuyum... boyle terbşyesizlik gormedim!! sizin gibiler yuzundena otobuse gelen yaslılar yuzume osururyor... ayakları kokusmus yaslılara yer verin... osuruk kokusu koklamak istemiyorum bi daha!! babaanneni ayakta gorsen onu tekmeleyip yuzune mi osururdun? harami evladı..
Bu tercih meselesi aslında. Ayakta zor duran yaşlılara, hamilelere, çocuklu kadınlara yer vermeye çalışırım. Onun dışında umurumda değil, ben de para veriyorum.
Zorundayız. Benim ayağımdan tır geçti otobüse bindim yanımda baston yoktu mecbur dikeldim. Baston olsa yer verirlerdi ayağım sakat desem tuhaf kaçacak demedim. Çok da şapma ya vermeye çalış.
Bir de kadınlara verme zorunluluğu diye öğretildi küçüklüğümden beri. İstanbul'da İçerenköy'e gidiyordum sert yapılı sarışın Atatürkçü sert bir kadın vardı öğretnmenmiş hatta kadınlara yer vermek zorunluluğu diye bir şey yok diye diye başımın etini yedi uzattı da uzattı. Bana demedi ama ben önündeyim gürültü patırtı başım ağrıdı. Bütün otobüs rahatsız olmuştur.
Otobüsleri pek fazla kullanmam genellikle metro kullanırım ama otobüse bindiğimde benden yer talep edilse vermem, laf eden olursa alnının ortasına yumruğu yer.
ben açıkçası toplu taşıma kullanmıyorum 19 yaşında ve dövüşçüyüm ama sakatlandığım zaman ya da hava kötüyse kullanıyorum bence yaşlı insanların vücutlarını bizden daha aktif kullanmaları onlara daha iyi gelecektir spor salonunda da yaşlı insanalar var ama vücutlarını kullandıkları için hiç zorlanmıyorlar böyle ufak şeylerden ha saygıdan verilir ama orası öyle
Çok yaşlıysa hödük değilsen bir zahmet kalkıp yer verirsin.
Evet
Degiliz fakat ben ayakta duramayan yaşlı veya hasta erkek veya hamile varsa veririm onun haricinde vermem
Yaşlıysa evet gözümün içine baka baka bekleyen genç kızlara yer vermiyorum inatla uyku moduna geçiyorum hemen.😊
Edep, terbiye hiçbir zaman birinde zorla olmak zorunda değil.
Evet yer verilmelidir bence. Saygı bunu gerektirir.
ayakta durmakta güçlük çeken yaşlı, engelli ve hamile kişilere yer vermek zorundasınız gençler. bu tip insanlara yer vermeme hakkınız diye bir şey yok.
Yaşlılar da dövecekmiş gibi bakmasınlar. Saygı hak edene gösterilir. Büyüğü küçüğü olmaz. Gençlere saygı göstermeden hep gençlerden saygı beklemeleri de yanlış
Zorunda olduğu için değil, insanın içinden geldiği için yer vermeli zaten.. Keyifli geceler..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?