AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Evet yaşlı engelli hamile vb. bunlara vermek zorundasın
Yoo değilim otobüse bizde para veriyoruz öyle biniyoruz yer vermek zorunda değil kimse
Değiliz ama hamileler dışında sadexe cunku parasını ödüyoruz ve bazı yaşlılar çok saygısız onlara yer vermem vermek istemem de
evrensel ahlak yasası madde 1
Yok öyle bir şey bence zorunlu değil yaşlılara falan
O yüzden ahlak yasası. Zorunlu değil, tercih.
Evet ve tercih etmiyorum
Yargılamıyorum :)
Sen yer veriyonmu yaşlı hamile engelli vs?
Sabah akşam onun çelişkisini yaşamak yerine ayakta gidiyorum. Düşünecek daha önemli şeylere odaklanmış oluyorum.
Aynen haklısın ama pekte yer verme sonuçta bazısı ücretsiz biniyor sabah akşam onlar yüzünden doluyor taşıyor otobüsler birde yermi vercez sonra bön bön bakıyorlar yaaa
Mevzu aslında kendinden vermekle alakalı. Başkası için karşılıksız yapılan iyiliğin kendi üzerinde oluşturduğu etkiyi kabullenme kabiliyeti. Yer verenlerin utandığını biliriz. Çünkü karşılıksız iyiliklere alışkın değildir insanlar. Özellikle sebepsiz iyilikler, toplum tarafından samimiyetsizlikle yaftalanır. Kişi içinse yabancısı olduğu bir durum olur. Yer vermiş olmamın iyiliği aslında bir yüktür insana. Temel ahlaki meseleleri baştan yorumlatır.
Bu gibi değişen ortam ve özneler içeren durumlarda çatışma yaşamamak adına en güzeli, en başta karar vermektir. "Yer vermeyeceğim" gibi. Bunu olaylardan ve kişilerden bağımsız şekilde korumayı başardığında insan zihnini daha yapıcı şeylere ayırmış olur. Tam tersi de aynı sonucu doğurur.
Aynı suda tekrar tekrar boğulmanın lüzumu yok bence. :)
Çok doğur demişsin valla, insanlar yaptığın bir iyiliği 'görevin' olarak görüyorlar o yüzden vermiyorum bende vermemde başkaları versin, 1 ay önce falan otobüste kızla erkek sevgililerdi sanırım kendileri kalktı yer verdi diye benide kaldırmak istediler oğlan bana kalk amca otursun dedi hiç sallamadım bile direk sert bir Polat Alemdar bakışı attım kesti sesini güzel kardeşim bunların yüzünden rencide oluyor insan toplum içinde canım yüzünden
Ama senin dediğin çok doğru en iyisi baştan karar vermek sallamamak
@jorah_mormont bir yazı bu kadar mı oturaklı olur 👌🏻
@millamasyon sen söyle bakalim sen yer veriyonmu peki?
Kızların çoğu yer vermiyor çünkü
@millamasyon Teşekkürler. Konu hakkındaki tüm bilgi birikimimi İBB toplu taşımaya borçluyum. Buradan kendilerine selamlarımı iletiyorum.
Evet veriyorum. Ancak ben daha veremeden başkası yer vermiş oluyor çoğunlukla. Sonuçta ben o araca bindiğim ve istediğim yere gittiğim için ücret ödüyorum, oturduğum için değil
Ama işte ücret ödüyoruz yani ayakta gitmek icinmi veriyoz parayı otobüse
Valla ben pek yer vermekten yana değilim hele hele mecbur görenlere asla!!!
Mecburiyet durumu belki seni bu kadar soğutuyor veya öfkelendiriyor sanırım. Yani böyle bir baskı olmasa, belki sen de yer verebilirdin bilemiyorum. Ama bu benim için vicdan meselesi. Birisi benim anneme yer vermese ve annemin o gün ayakta duracak hali olmasa, çok üzülürdüm bu duruma.
Neyse ben daha fazla rahatsızlık vermeden susayım. İyi günler diliyorum ikinize de...
Eyvallah sağolasın da konuyu annelere getirip duygu sömürüsü yapanlar da var seni kastetmiyom canısı üstüne alınma😄 sizin anne babanız olsa vs ayakta gitse falan filan işte çok saçma yaa vicdan yapıp veriyorsun güzel bir şey ama benim asıl yer vermek istemememin sebebi şu haberlerde çok gördük 60-70 lik adamların kızı torunu yasindakileri taciz ettiğini işte bu yüzden hiçbirine yer vermek zorunda değilim ve vermemde asla o taciz ettiği anne ablan kız kardeşin vs falanda olabilir utanmaz pislikler çoğu tiksindiriyorlar kendilerinden çoğu..
@millamasyon neyse cano hadi Allah'a emanet ol iyi akşamlar 👋🖤
şofore sor yer verir al sür drift yap
😂 öyle değil bebiş yaa yaşlılara yer vermeliymiz diye sordum 😁
Hayır