Ben 5 yıllık evliyim evlendiğim günden beri eşime göre yaşadım evde kal çalışma dedi çalışmadım çocuğumu büyüttüm. Hayattan o kadar mahrum kaldım ki ne kendimi geliştirebildim, ne bir şeyler yapabildim. Okuldan erkek arkadaşlarım ekliydi hepsine küfürlü mesajlar atmış. Erkek kuzenlerimle aramı bozdu. Etrafımdaki hiçbir erkeğe tahammülü yok sürekli paronayak düşünceler içinde ve sürekli bana zarar veriyor bu durum eve geliyor biri mi geldi her yeri kontrol ediyor sonra sürekli telefonumu karıştırıyor. En basiti komşumuz bir şey soruyor beni geriye çekiyor hemen o konuşuyor, markette görevli erkekse beni uzaklaştırıyor o konuşuyor. Sonra nasıl bakarsın, nasıl konuşursun diyor ortada hiçbir şey yol. Sonra pişman olup özür diliyor sanki 2 ayrı adam. Durumumuz iyi değil diye işe başladım erkekler tabi illaki her iş yerinde oluyor. Beni işyerimden kovdurttu. Patronuma çalışmak istemiyor demiş. Kavga ettik bu sefer evden kovdu. O kadar bunaldım ki ondan soğudum ve ayrılmak istiyorum. Sizce ben haksız mıyım? Tedavi ol diyorum olmuyor. Ben de kafayı yedim ve artık dayanamıyorum haksız mıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba Öncelikle geçmiş olsun, Ruhsal ve manevi bir sorun yaşıyor eşiniz ben naçizane aklıma gelenleri sizinle paylaşmak istiyorum naçizane. Dinimiz 'de ALLAH CC aşırı gidenleri sevmiyor ve hoş karşılamıyor. İnsan bir şeye kızabilir. Bunun da ifratı ve tefriti vardır. Öfkenin aşırı olmasına saldırganlık denir. Saldırgan kimse, hiddetli olur, kendine ve başkasına zarar verir, bu hâl, küfre götürebilir.
Hadis-i şerifte, (Öfkenin ifratı imanı bozar) buyuruldu. (Beyheki) Öfkenin lüzumlu olanına şecaat [kahramanlık, yiğitlik], lüzumundan az olmasına da korkaklık denir. Şecaat orta yoldur. Şecaat halindeki öfke iyidir. İmam-ı Şafii, (Şecaat gereken yerde, korkan kimse, eşeğe benzer) buyurdu. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Ey Nebi, kâfirlerle [silahla] ve münafıklarla [öğütle, delille, belgeyle] cihad et, [öğüt de kâr etmezse] onlara sert davran! Onların gidecekleri Cehennem, ne kötü yerdir.) [Tevbe 73, Tahrim 9] Hayır, uçlarda olmak çok yanlıştır. İslamiyet, Allahü teâlânın dinidir, en güzel, en uygun olan hükümleri bildirmiştir, aşırı uçlardan uzaktır. Bir konuda ölçüyü aşıp çok ileri gitmeye, taşkınlığa ifrat deniyor. Çok geride kalmaya da tefrit deniyor. İkisi de aşırı uçtur, ikisi de kötüdür. Hak ortadadır. İfrat ve tefritin, hattâ vasatın tam karşılığı Türkçe’de yoktur. Tarifle anlaşılır. İfrat ve tefrite, aşırılık denebilir. Vasat, ifrat ve tefritten uzak, itidalli, hayırlı, âdil, şerefli, mümtaz, seçkin, doğru yolda olan gibi mânâlara gelir. İslamiyet’in, böyle vasat bir din olduğunu bildiren bir âyet-i kerime meali:
(Sizi vasat [iyi, seçkin, şerefli ve doğru yolda] bir ümmet kıldık.) [Bekara 143]
Paylaşımlarım size yaptığı davranış yalnış evet buda delili lakin ben derim ki, kimsenin yuvası yıkılmasın siz gönlünü alıp onu dr. a götürmeye ikna edin ya da manevî anlamda ruhsal huzura ulaşmasına en azından vesile olun bu şekilde huzur da bulamazsanız huzur da vermez, huzurlu da olmaz, Teslimiyet problemi var eşinizde, güven problemi yaşıyor çok geçmiş olsun umarım yuvanız dağılmasın her şey bir an önce yoluna girsin, Sen sabırlı ol ALLAH CC sabırlı olanlarla beraberdir. Allah CC dan da yardım isteyin Kalpleri ancak Allah'ı anmak ile huzur bulur. vesselam🤲😇🐦Evlilik bu hastalıkta ve sağlıkta diye yemin ediyorsunuz, bukadar basit olmamalı aynı rahatsızlık sizde de gelişebilirdi, kendisi nefsine yenik düşmüş ve vesvese rahatsızlığına yakalanmış eşiniz hasta ve hasta olduğunu göz önünde bulundurun sizden ricam ona göre muamele edip karar verin Aile olmak çocuk oyuncağı değildir ayrıca Allah'ın yanında bunların hükmü ve hesabını lütfen araştırın Allah'ın CC hiç sevmediği haram boşanmaktır lütfen iyi düşünün lütfen kendinizi helak edip ahiretinizi de yakmayın dünya hayatı meşakkatlidir ve siz bu evliliğe iyi günde ve kötü günde diyerek başlamadınız mı hayırlı günler 🐦🤲😇00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Seni haksız olduğuna inandırmış büyük bir ihtimalle haksız olduğunla ya da senin onlara baştan çıkardığınla Veya senin onlara malzeme verdiğinle alakalı Tonlarca manipülatif cümle söylüyordur eminim buna ya da davranışlarında belli ediyordur kesinlikle Ayrılmasın bu Normalde daha önceden başlamıştır aslında ama siz fark etmemişsinizdir ya da hani konduramamışsınızdır bu durum olabiliyor birazdan Çünkü kendime geleceğim Bence iyi bir tedavi olması için uğraş tedavi olmayacaksa da ondan Ayrılmak istediğini söyle ve evini terk edip kendini yeni bir yaşam alanı bul ya da ailene git durumunu da anlat böyle böyle yapıyor vesaire vesaire diye anlamazlarsa da kendi evine çıkmaya çalış ekonomik özgürlüğünüz var mı eğitiminiz Var mı pek bilmiyorum ama bence kendi geçirmenizi sağlamak zorundaymışsınız gibi geliyor bana bunun için böyle hani Adil Yıldırım gibi bazı hocaların videoları oluyor Daha sağlıklı bilgiler veriyorlar Bu konuda ne yapmam gerektiği ile alakalı kendi sorununa benzer genel hatlarıyla bir YouTube araştırması yaparsan da bulabilirsin Yani nasıl ikna edebilirim nasıl kendimden uzak tutabilirim nasıl farkına varmasını sağlayabilirim eşimin gibi
Bunun haricinde devam edeceğim Yanlış kayıt olduğum için 24 gözüküyor eşim ama 20 yaşındayım ve bundan Yaklaşık 3 yıl önce 17 yaşındayken bile Lisede Bir tane bir insan hayatıma girdi ve karanlık bir yönü vardı Ben baya bulunca haberleştim Aslında ilk fark ettiğim anda durdurmam gerekiyordu ama yapmadım ve bunu çok ağır sonuçlarını yaşadım şu an istediğim bölümdeyim ama aile ile alakalı da Sıkıntılarım olduğu için Hani maddi anlamda karnımızı doyurabiliyoruz çok şükür Ama Manevi anlamda benim takıldığım konu bu yüzden hani burada istediğim bölümü tercih ettim ama burada yapamayacağımı gördüm artık Hani her şeyin üstüme geldiğini fark ettim ve şu an istediğim bir bölümü okusam dahi sırf burada psikolojik anlamda çöktüğüm Geceleri Uyku sorunları yaşadığım daha 3 gün önce ilaç kullanmaya başladım onunla birlikte rahatladım için bölüm değişikliğine gitmeye karar verdim elimden geldiği kadar da burslulukları değerlendirmeye çalışacağım ama hani maalesef lisans öğrenciliğini bırakacağım için de sıkıntı olacak yani her türlü beni bir önümdeki 10 yıllık hayatımı Hatta belki bundan daha uzun zamanımı etkileyen bir durum ama net bir 10 yıllık süreci etkiledi istediğim asıl şey çok geç ulaşacağım hayatımda daha geç kazanacağım Bunlar da canım çok sıkıyor Açıkçası
Yani demem o ki ben bile bu yaş grubunda bu kadar sıkıntıyı çekiyorsa Siz hayatınızda kim bilir nasıl sıkıntılar çekmişsinizdir ve kendinizi suçlamayın Çünkü bizim tek hatamız onların bu davranışı yapmalarına izin vermek Onun haricinde yaptığımız hiçbir günah yok Ne sen ona saygısızlık yapıyorsun Ne başkalarına saygısızlık yapıyorsun ne de hakkını savunduğun için kötü konuma düşüyorsun sana böyle hissettirenlerden uzak dur çevrende ailenle alakalı böyle bir konu yaşıyorsanız da lütfen ama lütfen onlardan da uzak dur ve kendini kalkındırmanın yollarını bul abla iyi bir plan yapman lazım Hani Kendimi şu açılardan güçlendireyim şu açılardan şey yapayım gibi Hatta şimdi de iş bulmaya başla ailen de umarım destek çıkar En kötü sığınma evine gidersin aklıma başka hiçbir alternatif gelmiyor Tek bildiğim sizin bu konuda suçlu olmadığınız tek suçunuz ve Suçumuz Hatta bu öyle insanlara kendimizi ezdirmemiz ve bizim üzerimize hak sahibi olduklarını düşündürmemiz ve bunu maalesef biz onların manipülatif cümlelerinden dolayı kabul ediyoruz ve geçmişte yaşadığımız ağır sıkıntılardan dolayı kabulleniyoruz Yoksa Normalde sağlıklı İnsanları düşünebiliyoruz sadece duygularımızdan acılarımızdan faydalanıyorlar bu insanlar03 Yorumla- +1 yıl
Eğer ben bile 20 yaşındayım Şu an aradan yaklaşık bir yıllık zaman dilimi geçtikten sonra kötü durumdan iyi bir duruma çıktıysam hayatımda olmamasının benim için daha iyi olduğunu fark edebildiysen ve tekrardan güçlenmeye o eksilt noktalardan 0 noktasına gelmeye başladıysam zaten o insanın probleminde benim problemim değildir lütfen siz de daha fazla uzatmayın Tedavi olması için uğraşın ama gücünüz kalmazsa manipülasyonlara gelemezseniz ayrılın Hatta tedavi görerek yapın bu süreci En azından görüştünüz Uzman Psikolog yardımcı olur size Hani bir sürü artık ücretsiz Danışmanlık Hizmetleri var hani bu konuda yardımcı olacaklarını düşünüyorum hani ya da 183'ü arayarak da bu bu konu hakkında yardım isteyebilirsiniz yani onlar zaten ücretsiz sağlıyor bütün imkanları diye biliyorum
- +1 yıl
Umarım Allah bir daha böyle insanlarla hepimize karşılaştırmaz Çünkü hak etmiyoruz yani Benim de tek duam bu çünkü 20 yaşındayım bazı hedefim var hayallerim var hani gerek çocukluktan kaynaklanan gerekse gerçekten kendi istediğimi fark ettiğim şeyler ve ben bunları yapamadığım için o kadar sinir krizi geçirdim ki evin içinde bir de üstüne üstlük sosyal Fobi vardı ve tedavi olmama rağmen o döneme denk geldiği için tekrar artış gösterdi ve ben kendi kendime aşmanın yollarını buldum yani şu an mesela ilaç kullanmamın sebebi hala o panik halini devam etmesiyle ve kullandıktan sonra müthiş rahatladım yani bence destek almanız gerekiyor Yani ben gerçekten imkanım olsa destek alacağım zaten o yüzden şu an sınava hazırlanıp aile hayatından bir uzaklaşayım bir kendim neyim ne neymişim Hani gerçekten ne yapmak istiyorum Hani güvensizliğimi nasıl yenerim gibi şeylere bakıyorum Şu an ve Hani ekonomik gücünüzü de sağlamam lazım ani bunun için uğraşacağım sonra İstediğim asıl şeyi yapacağım inşallah bunları yapabiliriz Umarım siz de o gücü bulabilirsiniz gerekirse tanıdıklarınızla başvurun deyin hani ablam böyle problem yaşıyorum ben de anlat yardımcı olurlar yani tanıdığınız ne kadar fazla o kadar iyidir ya da eski patronunuzda konuşun diyeyim böyle böyle bir durum var ben bu yüzden işten ayrıldım eşimi böyle böyle söylediği için oldu ve ben artık bu duruma tahmin edemiyorum de işe başla gizlice bu da olabilir ama bence ciddi bir durum hala almış
- +1 yıl
Umarım mücadele etme gücünüz vardır Eğer mücadele etme gücünüz Yoksa da yapmak zorunda değilsiniz Sen çocuğun içinde çalışabilirsin kendin için de çalışabilirsin asla ama asla boyun eğmeyin lütfen Ben bile boyun Eğdim ve bunu pişmanlıklarını yaşıyorum Bazen en ufak konuda bile Kendimi hakkımı savunmadığımda o kadar sinirleniyorum ki diyorum bazen Hani ben bunu niye yapamıyorum Sen böyle bir şey yaşamadım mı kızım diye Hani bundan sonra bunu Yapmaman gerekiyor diyorum ama bir bakıyorum yapmış oluyorum bu da çok can sıkıcı bir durum yani bence zamanla ve tedaviyle olabilecek şeyler aşılabilecek şeyler bunlar �nşallah yapabiliriz kendinize gerçekten çok çok iyi bakın yapabileceğim tek yardım bu
Gizli Üye(30-35)+1 yılTamam kıskanç olabilir bir erkek ama senin eşinin yaptığı kıskançlığı geçmiş kusura bakma ama hastalık derecesine gelmiş resmen hemde baya büyük bir hastalık erkeğin eşini kıskanması normal ama dediğim gibi senin kocaninki kıskançlık değil hastalık ya da takıntı belki de güveni yoktur kim bilir benimde eşim var eski sevgilerimle konuşmamı istemez çünkü bir yasanmislik var haklı olarak bir çok erkek istemez doğru bulmaz benim eşimde öyle ama erkek kuzenlerime abi dediğim insanlarla konuşmama kesinlikle hiç bir şey demez bana güvenir telefonumu felan da kurcalamaz he ayda yılda 1 kere bakar o kadar ama dediğim gibi kıskançlıkları böyle he giyimime karışır o da kıskandığı için kıskançlıkları bundan ibaret ama benim hoşuma gidiyor böyle olması sevdiği güvendiği anlamına geliyor çünkü hastalık derecesinde beni boğacak bir kıskançlığı yok Allah'a şükürler olsun ki ama senin kocan hastalık derecesinde ya tedavi olması lazım ya da kendini dizginleyip sana güvenmesi lazım bu kadar bogmamasi lazım sonuçta sen onun kölesi değilsin sana böyle yapmaya hakkı yok ayrılmakla en doğrusunu yapmışsın hakkında hayırlısı
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı.
u +1 yılSana sadece şunu söyleyebilirim, sonuna kadar haklısın ve acilen kendini o adamdan kurtar. Anlattığın bazı şeyler benim yaşadığım şeyleri getirdi gözümün önüne. Ondan boşandıktan sonra uzaklaştırma kararı al. Bu tip insanlar hasta, tedavi olmayı reddediyorlar bazıları kabullenmiyor bile hasta olduğunu. Olan senin hayatına oluyor, yıllarına, gençliğine, güzelliğine.. kıskanır seven insan kıskanır ama kıskançlığının sonucu psikolojik ve fiziksel şiddet ise, o ilişki bitmeye mahkumdur. Kaç kurtar kendini, sana diyebilecek tek şey bu.. çocuğunada sanada yazık.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
178
Cevap
159Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet ayrılmalısın kıskanç biriyle olmaz
00 Yorumla
+1 yılBir adamın sizi sevmesi sayması değer vermesi için kendinizi ispatlamak zorunda değilsiniz.
Seven kıskanır ama kısıtlamaz. Bir kadının yeri kalbim dediği adamın evidir, sizinki hapishane olmuş. Eşinizin tedaviye ihtiyacı var. Bu sevgi değil saplantı, şizofreni, kişilik bozukluğu var.
Bir kadını güvende hissettirmek koruyup kollamak onu tüm alemden kısıtlamak demek değildir. Bir kadının tek istediği her ne olursa olsun onun yanında arkasında durup ona destek çıkacak ve gerektiğinde kadını için dünyaya kafa tutacak, daima yanında olacak bir "adam"dir. Boşanmaniz sizin için daha iyi olacaktır.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bir insana nasıl dayanmışsin bu adam resmen kendine köle almış her insan kıskanır ama böyle kıskançlık mı olurmuş adam bildiğin bütün hayatını bitirmiş bu adamla bir ömür geçmez bu adam sağlıklı değil yol yakınken yap ne yapacaksan
60 Yorumla Kesinlikle ayrıl. Hayatından o kadar hızlı ve ağır bi şekilde çıkki sana yaptıklarını oturup düşünsun yokluğunu hissetsin. Evden çık veya ayrıl ve tek bir çöpünü bile bırakma. Eger seviyorum diyosan bu olaydan sonra 2 veya 3 gun bekle hiçbir telefonunu açma. Pişman olucaktir geri dönmen için elinden geleni yapar. Seviyodur tabiki ama sevgi bj yere kadar. Barişmak isterse şartlarini sunucaksin ona göre kabul ediyosan et etmiyosan ben yokum de. Üzülmene değmiyor bu tür erkekler otorite manyaği olur. Herşeyi ben kontrol edicem parayi tek ben kazanicam. Saçma erkeklik gururu işte.
00 Yorumla
+1 yılSen sonuna kadar haklısın çocuk olmasa bende ayrıl derdim ama çocuğunun elinden aile olabilme hakkını alma eşine gözdağı ver bi süre uzaklaş onu terapiye veya tedaviye ikna et. Ailen yakınsa bi sure onlarda kal ve çalış mutlaka. Sizin evliliginiz sorunlu degil kocan sorunlu cift terapisinden çok onun bireysel terapiye ihtiyacı var. Seninde insan oldugunu hakların olduğunu kendi özelin olduğunu sen hatırlatamıyorsan bir uzman hatırlatsın o sebeple o yalnız gitsin. Ama uzaklaşmadan burnu sürtmez boşanmayı son çare olarak duşun
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle haklisin , bu duruma sessiz kalırsan kıskançlık ilerleyip şiddete maruz kalabilir , esin kötü demiyorum ama kaybetme korkusuyla yapıyor da ola bilir, paronayak dediğimiz rahatsızlıklar tramva, kaybetme korkusu , öz güven eksikliği, çevrenin yanlış konuşması söz konusu gelişen takıntı hastalığıdır. Aile psikiyatristleri var , bir şekilde ısrar etmeden bunun mantıklı ve güzel yönlerini anlatarak sakince oraya gitmelisiniz yoksa şiddete maruz kalabilirsiniz bu daha kötü olur. Diğer taraftan birşeyler düzelmiyorsa ki kıskançlık hastalık derecede bosandiginda da aynı durumla karşılaşacak olabilirsin dikkatli ol ve mantıklı düşünmelisin 🤔
00 Yorumla
+1 yılSen en başta evlenerek hata yapmışsın. Evlenmeden önceki kıskançlıklar hoşuna gidiyordu demi? Sahipleniyor, seviyor sanıyordun. Zehirli bir akreple evlenmişsin. Her seferde seni sokuyor. Boşan ya da boşanma diyemem çünkü çocuk falan da var. Kendi duygularını iyice tart bu konuda.
50 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Çok bile dayanmissin?
Kiskanilmayi aşk zanneden süper zekalilar umarım bunu okuyup ibret alırlar.
Benim de bir tanıdığım aşırı kıskanç bir adam rus kadınla evlenmişti. Adam öğlen aralarında bile eve gelip karısını kontrol ediyordu.
Evet kıskanılmak belli bir yere kadar normal karşılanabilir. Ama kıskançlık ta dahil, istisnasız her duygunun belli bir dengede yaşanilması gerekir. Fazlası zarar verici olur.42 Yorumla- +1 yıl
Yazık güzelim kıza. Eminim çok güzeldir niye öyle bir kazmayla birleştirmiş hayatını :(
- +1 yıl
@Sigaravarmı Ne demişler, "herkes hakettigini yaşar" . Demek ki soranin da eş seçme potansiyeli buymuş. Çeksin akilsiz başının derdini bize ne?
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyni hikayeyi birebir okudum yakin zamanda. Maalesef siz çözümün her istediğini yapmakta olduğunu sanarsiniz böylelerinde bende yasiyorum biliyorum çünku kıskançlio veya baska bir durum farketmez bu insanlar hasta ve manipülasyoncu ayrica bağimli oluyorlar. Sana bağimli, yuksek ihtimal cok az arkadasi vardir ve sosyal hayatida ayni sekilde. Kendinden aşırı verirsen sen kaybedersin o çabalamadikça zaten evlilik yurumez sen fedakarliklad yapiyorsun ama o bir tedavi bile olmaya ikna olmuyor veya bir iş yerinde çalişmani bile kabullenemiyor yani hep sen itaat et istiyor kıskançliktan çok kralcılık sistemi bu. Bence eşin daha çok kendisine güvenmiyor ve bunu sana yansitarak bastirmaya çalişiyor umarim seni aldatmiyordur. Tedavi olmali sen bir sey yapamazsin
00 Yorumla
+1 yılÇocuk olması sanırım boşanma konusunda bir adım geri atıyor sizi ama kesinlikle öyle olmasın boşanın böyle biriyle hayat sürmez. Yakınımdan biride böyleydi onlar 1 yıllık evliyken boşandılar en doğru karardı bence. Varsa aile ya da bi müddet kalabiliceğiniz biryere oraya gidin eşinizede ya tedavi olursun ya da ben yokum diyin kesin olun kararınızdan sakın vazgeçmeyin hergün haberlerde kıskanclık yuzunden kadınlarımız gidiyor onlardan biri olmayın.
20 Yorumla
+1 yılMerhaba, beni yanlış anlamayın lütfen, ancak daha en başta yapmışsınız yanlışı, işinden ayrilmani istemesi, sizin buna boyun egmeniz, bütün saçmalıklarına tamam deyip susmanız, evi kontrol etmesi, markette erkek personelden uzaga çekmesi vs vs,, anlattığıniz her şey o kadar saçma ki. Buna tahammül etmenizi ben kabul edemiyorum. Anlamadığım bir nokta var, kuzenlerin aranızı nasıl bozdu?
10 Yorumla
+1 yılŞimdi boşanmazsan ileride daha kötü olacak. En ufak bi sinirle sana zarar verebilir. Kesinlikle boşan bence ama boşandıktan sonra kendine 10 kat daha dikkat et. Çünkü
bu tür adamlar boşanmayı gururlarına yediremezler ve bu yüzden yine sana zarar vermek isteyebilir. Hele bi de sana takmışsa ki takmış işin çok zor. Haberlere çıkma diye söylüyorum11 Yorumla- +1 yıl
İmkanın varsa boşandıktan sonra çokkk uzaklara git ve arkanda iz bırakma
Çok zor bir durum yaşıyorsunuz. Her konuda yapıcı düşündüğüm halde sizin durumunuzda yapılabilecek bir şey yok gibi gözüküyor. Fakat son bir çare size denemenizi önereceğim. Git tedavi ol yerine emrivaki yaparak bir aile terapi merkezine randevu alın. Danışmanın kadın olması konusunda özellikle belirtin. Şayet bu terapiye gelmezse evliliğinizi gözden geçirmek zorunda olduğunuzu söyleyin. Gelirse sorun yok sonrasına bakarız. Gelmez ise boşanmanızdan başka çareniz yok diyebilirim.
10 Yorumla
+1 yılKıskançlık değil bu kardeş. Hastalık bu.
Keşke en baştan her dediğini yapmasaydın. Kendi şartlarını dayattırsaydın. Nasıl başlarsa öyle gider.
En kötüsü de zamanla kötüleşebilir. Daha ileriye gidebilir. Bugün patronuna seni kovdurtan evden kovan yarın dövmeye kalkar. Hastanelik eder. Umarım olmaz ama öldürebilir bile.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 466 cevap paylaştı.
+1 yılBunun adı kıskançlık değil, şüphecilik. Ve bu bir hastalık. Hasta tedaviyi kabul etmiyorsa etrafındakileri de kendinden beter hasta edecektir. Bu şekilde kansere yakalanıp ölen bir çok kadın biliyorum. Hayat senin hayatın, kararı ancak sen verebilirsin. Fakat bir ömür diken üstünde ve tüm dünyadan soyutlanmış biçimde geçmez sanıyorum. Tedavi konusunda ısrarcı ol. Olmuyorsa yapacak bir şey yok.
10 Yorumla Psikolojik destek alsın acil. Onun için de üzücü bir durum. Bence sen onu terk edersen o daha kötü olur. Onu ikna et tedavi olması için. Muhtemelen bir travma yaşadı eskiden, bunun acısını senden çıkarıyor, hep öyle olacak zannediyor olabilir. Boşanma, yardımcı ol, destek ol. Hâlâ düzelmek istemiyorsa o zaman ayrılırsın.
10 Yorumla
+1 yılSana kesinlikle boşan derim ama can güvenliğini de sağlaman gerekiyor. Çok üzgünüm ama bir hastayla yaşıyorsun. Ailen sahip cikabiliyorsa sana onlara sığın. Ya da kadın dernekleri bakabiliriz. Bir kaç arkadaşım vardı sorabilirim eğer istersen. Direkt olarak asla bosanacagini söyleme eğer öyle bir karar alırsan. Önce kendini sağlama al. Yardımcı olabileceğim ne var ise lütfen çekinme. Ne yazik ki ülkemizde bu tür olayların nerelere gideceği belli olmuyor.
121 Yorumla- +1 yıl
Maalesef değil. Kimse sahip çıkmıyor. Prosedür olarak koruma polisi veriyorlar ve tehlike anında ara diyorlar. O sırada dayak yiyor veya öldürülüyorsun.
- +1 yıl
Dostum burada ikili bir tartisma için yazmadım bunu. Sosyoloğum ve bir çok arkadaşım akademisyen olup kadın çalışıyorlar. Bir sürü şiddet mağduru kadın ile mulakatlari var ve makalelerinin hepsini okuyorum arkadaslarimin. Ki Türkiye'de ki kadın cinayetleri her şeyi anlatıyor zaten. Konu bence ciddi bir konu ve önem vermek gerekiyor. Arkadaşa da destek olmak gerekiyor.
- +1 yıl
Bir çok kadın polis korumasında iken öldürüldü. İyi niyetini anlayabiliyorum fakat Türkiye'de o kadar çok örneği var ki bunun. Gönderiyi daha çok meşgul etmek istemiyorum fakat dinlemek istersen anlatırım. Hem yasadiklarimizi hem okuduklarimizi. Maalesef bizde yasa var fakat her şey teoride.
- +1 yıl
Hala ikili bir tartismaya giriyorsunuz. Kimseye bir şey öğretme derdinde değilim. Egonuzu tatmin etmek için evet doğru diyemeyecem. Lütfen bakın bakanlığı arayip destek aldıktan sonra kaç tane kadın öldürülmüş eşleri veya sevgilileri tarafından. Polise sığınan kaç kadın eşi ile baristirilmaya çalışılmış. Bunları bilmiyorsanız eğer istediğiniz kadar hukuk bilin.
- +1 yıl
Evet aile ve sosyal hizmetler Bakanlığı'nın numarası. Bilmiyor muydunuz?
- +1 yıl
Hanım efendi kime ait olmadığını bile bilmediğiniz bir numarayı arasin hatta ben aradım diyorsunuz. Sonra bakanlıktan bir şey beklememek lazım diyorsunuz. Bilginiz olmayan ciddi bir konuda insanlara bilgi vermeye çalışıyorsunuz. Ve henüz bir sürü kadın bakanlıktan destek aldıktan sonra katledildi diyorum (ki bunu internetten çok kolay bulabilirsiniz) bana arayıp destek aldınız mı diye soruyorsunuz. Rica ediyorum. İkili tartışmaya girilecek bir konu veya sallanacak bir konu değil bu.
- +1 yıl
Mesajınızı ben silemem. Öyle bir şey yapamıyorum. Dikkatli bakın. Peki madem öyle şöyle diyeyim. Emine Bulut'u duydun mu mesela? Ve Emine bulut gibi bir çok kadını? Devletten yardım isteyen bir sürü kadını. Daha çok örnek mi istiyorsunz. Buyrun bu linkten bir çok kadını bir çok devlete sığınip katledilen kadınları bulabilirsiniz. Veya devlete sığınip katledilecek kadınların haberlerini.
https://kadincinayetlerinidurduracagiz.net/ - +1 yıl
Peki hanımefendi. Öyle diyorsanız eğer sizi vijdaninizla başbaşa bırakıyorum. Daha fazla uzatmayacagim. Umarım bir daha böyle bir durum yaşamazsınız. İyi günler.
Soğumakta o kadar haklısın ki. Senin yapman gereken bir şey varsa, o adamı kendinden soğutup ayrılman. Aile bireylerinle ya da güvendiğin birinden bu konuda destek alman gerek. Ayrılmadan önce avukatla görüşmek gerek. Önce planlarını ve yapman gerekenleri, başına gelebilecek iyi ve kötü her şeyi hesaplayıp, artık küçük küçük adımlar atmalısın.
10 Yorumla
+1 yılÜzgünüm ama eşinizde psikolojik bir sorun var. Babam böyle panik atağın başka bir durumunu yaşıyor. Ilaç kullanmadığı zaman herkesi kıskanmaya veya tehdit olarak görmeye başlıyor. Annnemin konuştuğu sıradan bir erkek kişisini bile sorun yapıyordu. Durumu yakınlarınızla konuşup el birliği ile bir psikologa götürün bence.
10 YorumlaEşinin psikologa gitmeyi kabul edicegini sanmıyorum o yüzden bence sen ilk git ve psikologtan eşini oraya getirmek için tavsiyeler alıp beraber çift terapisine gidin. Eğer eşin hala gelmek istemezse iki tarafın ailesinden de birilerini eve çağırarak eşinin durumunu anlat bu durumdan rahatsız olduğunu bunu çözmek için çift terapisine gitmeyi istediğini ama onun kabul etmediğini anlat onlar eşini ikna eder ve umarım duzelirsiniz. Ama yine eşin gelmezse sen kendin için psikologa gitmeye devam et çünkü böyle narsist insanlarla yaşamak eminim çok zordur, bunun getirisi olarak senin de psikolojini kötü etkiler eşinin davranışları. Birde mutlaka bol bol kişisel gelişim kitapları oku, kendini gelistircek videolar izle. Sıkıntınla ilgili konuşmalar yapmış psikologların videolarını açip izle. Kendine yeni hobiler bulup onlarla ilgilen.
14 Yorumla- +1 yıl
Bir psikolog gibi yorum yapıp, kendinde psikolog araman beni biraz şaşırttı açıkçası..🙂
- +1 yıl
Ama önceliğinin kendin olduğunu bilemelisin..
Terzi mevzusuna gelince de söylediğin bir nesnel madde için kullanılmış bir tavsiye duygu başka bir boyut;
Sana bir örnek vermek istiyorum;
Düşen uçakta önce kendi yeleğini ve oksijen maskeni takmaz isen yanındaki insanlara sevdiklerinde dahil yardım edemezsin;🤔🤔
Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. evde kal çalışma dedi çalışmadım
bunu dediği anda boşanman lazımdı
adam normal değil psikolojik sorunları var. kısıtlamak aşk sevgi değildir. böyle adamlarla hayatınızı zehir etmeyin. bakın bir başka şeyi bahane eder şiddet de uygular bu gibiler20 Yorumla
+1 yılEşinizde çok büyük özgüven problemi var. Sizi üzmek istemem ama eşiniz geçmişinde bir çok yanlış yapıp kadın ilişkilerine girmiş biri olabilir. Size güvenmemesi bu yüzden. Kendisi güven vermeyen biri olduğu için sizi de kendisi gibi düşünüyor. Kıskançlık ve evlilik bitirme olayı gerçekten çok zor. Umarım aklı başına gelir. Hakkınızda hayırlısı olsun
00 Yorumla
+1 yılKıskanmak başka güven başka bu binevi güvensizlik bi ilişkide güven yoksa ondan asla hayır gelmez sürekli mutsuz eder
Kıskanmak tamamen kısıtlamak değildir kendine özgüveni olmayınca sanada güveni hiç yok demek ki seni başkaları kapacak düşüncesinde paranoyak olmuş yol yakınken ayrıl gitsin00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yılHazır evden de kovmuşken boşan ve kendi düzenini kur. Böylesine hastalıklı bir insan ile zaten en özel olabilecek yıllarını kaybetmişsin. Fakat kaybettiklerini geri kazanmak yine senin elinde.
Kendine iyi bir avukat tut ve dava aç. Hemen iş bul ve ekonomik özgürlüğünü kazan. Çocuğunu da alır yaşarsın. Elbette zorlanacağın zamanlar da olacak fakat en azından bir psikopat ile yaşamayacaksın ve çocuğun onunla büyümeyecek.00 Yorumla kesin ve net olun önceden böyle olmadığını ve eski haline asık olmus bir eski halini tanımış biri olarak şu an hüsrana uğradığınızı onu böyle kabul edemeyeceğinizi kendisine gelmesini ya boşanalım ya hareketlerine dikkat et tedavi ol demeyi unutmayın ve en önemlisi bunları söylerken keskin ve uyarıcı bir dil kullanın kararlı olduğunuzu görsün ve anlasın ses tonunuzdan mimiğinize kadar şiddete kadar gitme ihtimali var gibi görünüyor
00 Yorumla
+1 yılKıskanmak güzel bir duygu her insan sevdiğini kıskanır ve her insan kıskanılmak ister... Ama bu çok fazla sağlıksız ve psikolojik olarak iyi değil tedavi olması gerekiyor yoksa böyle bi sebepten ayrılman sana haktır.. Karşına al ciddice konuş tedavi olmaz san ayrılalım de yazık sana...
00 YorumlaSenin eşimde baya abartmış. Burcu yay mi eşinin senin. Yay burcu bir sevgilim vardı oda böyleydi. İyiki bitti başkası ile evlendi kurtuldum dedim. Ama sana eşinin böyle yapması işkenceden daha kötü. Birlikte konuşun ve ayrılın. Şimdi ayrılacam desen kim var hayatında der belki. Çekilmez bu adam kıskançlığı amartmış. Özgürlüğünü de elinden almış sanki seni bir kavanoza koymuş gibi hissedersin. Ben öyle hissediyordum. Allah yardımcın olsun.
00 Yorumla
+1 yıl😶
Üzücü ❤️🩹 bir durum..
Kıskançlık elbette güzel 👍🏻
Ama yeri ve dozu da orantılı olduğu sürece
Aslında bu çiftlerin de biraz karakterine bağlı..
Yani erkek yerinde durur sadık kalır bir kadın ile yetinirse sorun yok ama genelde bu konuda erkekler şey istiyor
“ ben istediğimi yapayım sosyal medya da at koşturayım haremim olsun sultan Süleyman gibi olayım ama sen benim iznin sürece dışarı çık erkek arkdasin olmasın ama benim bütün kankalarım kadın olsun “
Bu raddeye gelmemesi gerekiyor …00 YorumlaAile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Bu evliliğin sonu gelmiş gözüküyor. Psikiyatrist Nevzat Tarhan ın anlattığı bir olay vardı adam o kadar takık ki gece kadının başında bekliyor. kadın rüyasında gülümsemiş kadını uyandırıp rüyanda kimi gördün diyormuş. Perdeleri iğneliyor ben evde yokken balkona çıkmışsın perdenin iğneleri sökülmüş diyormuş.
00 Yorumla
+1 yılBen de kıskanç bir adamdım ta ki benden daha kıskanç olan ex-nişanlımla tanışana kadar. Sokakta yürürken ona niye bakıyorsun ile başlayıp ben kime dediğimde gösterdiği kıza baktığım için bak hala bakiyorsun ile biten kavgaların sonu gelmezdi. O gün bugündür bende kıskançlıktan eser kalmadı ve ne zaman kıskanç bir hatunla tanışsam koşarak oradan uzaklaşıyorum. Bence sende yeterli derecede hızlı koşarsan oradan kafi derecede uzaklaşırsın.
04 Yorumla- +1 yıl
"Sokakta yürürken ona niye bakıyorsun ile başlayıp ben kime dediğimde gösterdiği kıza baktığım için bak hala bakiyorsun ile biten kavgaların sonu gelmezdi. O gün bugündür bende kıskançlıktan eser kalmadı." kısmına güldüm, bana çok tanıdık geldi. 😅
- +1 yıl
@coffeyyJohn 😃👍
- +1 yıl
+1 yılBence bir süre bekle ve konuşmak için uygun zaman ve ortam oluştuğunda konuşun, ilişki ya da evliliği bitirmek en kolayı gider mahkemeye bir imza atarsın boşanırsın, ama eşini seviyosan bence mücadelesini verin, belli ki o seni seviyo ve kıskanıyo ama bazı aşırı tepkileri var tabi, bunuda konuşun ve çözün.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAnlıyorum gerçekten anlıyorum. Devir cok bozuk merhaba diyen erkekte bilen cinsel icgüdü olabiliyor bunun farkında bu yüzden öyle davranıyor ama kadını bu hayatta hatta bırak kadını bir cins karşı cinsi aşırı kıskanırsa karşı cinsin hayatını mahvediyor buda bir gerçek. Dozunu tutturamıyor. Dozunu tutturabilseydi cok güzel ilişkiniz olurdu ama seni asosyal hale getirmiş bu durumu bu yüzden psikolojin asırı bozulmus hayattan tat keyif almıyosun bosanmalısın artk
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Kendini yetersiz hissediyor. Tedavi olmasını önerin. Kendi içinde sizin içinde hayatı zorlaştırmaktan başka bir işe yaramaz bu durum.
Bazı yorumları okudum; seviyor seni, sana aşık falan tarzı saçmalamışlar lakin bazı insanlar sevdiğini böyle belli ediyor olabilir.
Bu sadece canım ama burası Türkiye.00 YorumlaEsinin akil sagligi normal degil ya da tam tersi cok zeki baska bir kadin var hayatinda dikkat cekmek istemiyor. Her iki kosuldada bosanman senin yararina ama ortada cocuk var bosanmani istemem cocugun bi sucu yok konusmaya calis sorunlarini ya da bi terapi falan alin birlikte
02 Yorumla
+1 yılAcilen boşan evet kolay değil ama yapman gerek bunu. Böyle bir psikolojiyle yasayamazsin ömür boyu. Ne hayatın tadını cikarabilirsin nede istediklerini yapabilirsin. Boşa yaşanmış bir hayat akıp gider. Bence radikal kararlar alıp uygulaman gerek.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılYazdıklarının hepsi zaten boşanma nedeni... Aşırı kıskançlık, seni çalıştırmak istememesi, hele de evden kovması... Senin adına çok üzüldüm. Derhal bir avukata gitmelisin. Hayatını bu şekilde geçiremezsin, ya eşin katil olur, ya sen intihar edersin.
21 Yorumla- +1 yıl
Yeni bir hayata başlamalısın, bu şekilde devam etmemelisin, sana yazık, çocuğuna da yazık.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok zormuş bacım. Kıskançlık çok fena ya sonu gelmiyor ki sınırı yok. Genişlik de iyi değil ama bu denli hayatı kısıtlamak veya ne biliyim sevdiğimiz insanları bu denli korumaya kontrol etmeye çalışmak insanı delirtir. Ya ayrıl ya da ikiniz de birbirinizi seviyorsanız o biraz kendini düzeltsin sen de okul vs kendini geliştir evden de mümkün bu ama dışarıda olmak istiyorsan karar senin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence o adam seninle evli kalarak harcanıyor. Bir erkeğe bir kadın yaklaşırsa ya da tam tersi bunun tek anlamı cinsel hayat ile ilgili olabilir. İlla ilk buluşma vs. değil ama bir erkeğin bir kadına yakın olması iyiye işaret değil evliyken. Adamın tek hatası böyle şeylerin başladığı gibi çocuğu vs. herşeyi unutup hayatına devam etmeyişi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKocan kiskanc degil ruh hastasi. Bence tedaviye zorla gitmem olmam derse bosan ve uzaklas ondan. Bosaninca silip atmaz böyle piskopatlar seni takip etmeye rahatsiz etmeye devam eder. 2. evlilik düsünürsen baska erkekle yakin görürse Allah korusun öldürmeye kalkar. Kadin cinayetlerini hatirlatirim
01 Yorumla- +1 yıl
Şey sorucam sendedemi aynısı var
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu adamın bu kadar baskıcı olmasının sebebi seni seviyor dıştaki erkeklerin ne kadar karaktersiz olduğunu biliyor sana yazdımlarındada olası bi hevesle konusmandan korkuyor. Bunu yaşarsa sana zarar vermekten korkuyor. Yalnız bu biraz daha psikolojikmen ilerlemiş hali. Kötü üzülüyorum. Ama haklıda
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaklısın fakat ona bu cüreti sen vermişsin.
Narsist biriyle berabersin tedavi olup duzelir hayatima devam ederim diye dusunme.
Bir tanidiğim kız herseyine katlandı , işe girdi ordan kovdurdu 2 de cocuk biraktı karnına
Kendi kızlarla gezdi tozdu aldattı ve boşadı.
Şimdi kiz 2 cocukla rahat hayatıni yaşiyor sudan cikmis balik gibi
Ziyan etme kendini onun ellerinde.00 YorumlaSana haksizsin diyenin gözü kör olsun bee. Sen anlatınca Bergen filmi geldi aklıma izleyenler bilir. Eş demek mal veya bir nesne değil hayat arkadaşı demektir. Ve onunda bir kalbi var. Ulan biz bulamıyoruz arkadaş millet elindekini degerini bilmiyor ya delircem resmen. Biz tek yaşayalım belki şans güler.
30 YorumlaCiddi şekilinde konuş eşinle bu konuda. Artık böyle yürümez, bir karar vermeniz gerekli, ya o değişecek bu kadar paranoya davranışların durduracak ve sana güvenecek artık. Ya da boşanacağım senile böyle durumlarda yaşayamadığını söyle..
10 Yorumla
+1 yılEşin şizofren maalesef böyle saçma kiskancliklari ancak şizofreni yapar benim karsi komsumda ayni durumda elinden kadinin telefonunu alip ise gidiyor kadin annesini benden arıyor gun icinde
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı.
+1 yılKendisi aldatıyorsa, veya geçmişte aldatılmışsa, bu paranoya bu yüzden.
Kıskançlığında bir dozu olmalı.
Hayat mı bu.
Güvenmiyorsan bitirirsin ilişkini...
Zor be arkadaş, işin zor...29 Yorumla- +1 yıl
@Gzay12 Napiim bu kadarı da nedir yani. 🤣😜😎✌
- +1 yıl
@Gzay12 Herşeyin fazlası zarar. Tadında bırakıyorum ben. Tat vermiyorsa, aldatmak yerine ayrılmak en kötünün iyisidir.. Bak en azından yeni bir ilişki de, kendim ile barışığım ya. : )
- +1 yıl
Bırak ya.. 🤣🤣Tabi tabi seni aldatan seniiii... 🤣😜😎🤣
- +1 yıl
@Gzay12 Eğleniyorum. Farkettim yoksa. 🤣
Kızdırdıysam kusura bakma lütfen.
İyi günler..☘
Hayatını bir psikopat yüzünden harap etme. Al cocugunu git baba evine çalış gez toz eylen.
Bir manyak yüzünden gençligini heba etme.
Hayatını yaşa.20 Yorumla
+1 yılValla acikcasi ben de cok kiskanc birisiyimdir. Bence kiskanclik sevgiden gelir. Anlattiklarinin kiskanclikla cok alakasi yok gibi. Anladigim kadariyla esinin psikolojik bi problemi var. Mutlaka doktora gitmeli diye dusunuyorum.
00 Yorumla
+1 yılBu kıskançlık değil ki hastalık ya. Hemde ileri derecede. Tedaviyi kabul etmediğini söylemişsin, boşanman en doğrusu, fakat üzülerek şunu söylemek istiyorum, boşandığında kurtulabileceğin bir tipe benzemiyor..
00 Yorumla
+1 yılHaklısın tabiki ama boşanıncada pek bırakmaz gibi duruyor takıntılı paranoyak gibi ve şizofreni olabilir evi falan kontrol ediyorsa dikkat et kolunu bacağını bir yere vurma niye morardı kim yaptı falan diye düşünüp kötü şeyler yapabilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılValla bacım sabretmenin mükafatı cok Allah katinda ahlaksız kocaya kadina ya da ama şoyle bisi var bi insan 7 sinde neyse 70 indede odur cocugun yoksa kendi gecimini saglayabilcek durumun varsa bekleme derim degismez çünkü
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
m +1 yılVay anasını. Zor durum. Senin gibi güzel olunca bunlar oluyor demekki. Benim gibi çirkin Biriyle evlenmeliydi. Nasılsa buna kimse bakmaz benden başka deyip içini rahat tutardı. Geçmiş olsun iyileşir umarım.
00 Yorumla
+1 yılBelli ki çocukluk döneminde olumsuzluklar yaşamış elinde olmadan seni aşırı kıskanıyor ozguven problemi var. onun olduğunu ona ait olduğunu hissettirmen lazım, bunun yanında mutlaka tedavi olması lazım. sakin terketme yıkılır sana takıntılı olur sonunuz hiç iyi olmaz bu durumu sen düzeltebilirin anca onu yonetmelisin sana iş düşüyor burada, hiç kolay bir durum değil tabi umarım düzelir hersek.
13 Yorumla- +1 yıl
Elin adam edemedigi cocuguyla biz ugrasiyoruz 🙄
- +1 yıl
Ama cidden haklisin eger seviyosa yaninda olup tedavi ettirirse daha mutlu olurlar birakirsa kendi içinde terkedildigi icin zarar verebilir
- +1 yıl
Terketmesi büyük sıkıntılara yol açar kesinlikle çok tehlikeli bir durum. felakete zemin hatırlamamak lazım.
Eşinize aklınızdan geçenleri söyleyin ve boşanma isteğinizi de dile getirin ama her Saim tatlı dilli olun. Kavga istemiyorum artık deyin. Beni seven beni özgür bırakırdı deyin, kendi düşünsün artık.
Siz elinizden gelenini yapışmışsınız. Biraz da eşiniz çabalamalıdır ve güvenmelidir. Çocuğa gelince, elbette üzülür ama ileride böyle devam ederse daha çok üzülür. Annenin huzurlu olmadığı bir ortamda büyümek istemez bir çocuk hele ki yaşı küçükse..
İyi günler10 YorumlaSeni coookkkkk iyi anliyorum. Ustunede kesin iftira atiyordur beni aldatiyosun diye. Paranoyak iste. Kisi kendinden bilir isi hesabi. Offf simdi bunlari yazdinya hersey film gibi gozumun onunden geciyo. Ben 16 senedir boyleyim. Arabada saga sola bile bakamiyorum. Ablama gitmem gerekti isim cabuk bitti eve geldim sen bi yarim saat icin disariya ciktin diye bana yapmadigini birakmadi. Valla kardesim ayril dicem ama boyle biri seni kesinlikle birakmaz. Allah yardimcin olsun ama cok zor isin.
13 Yorumla- +1 yıl
Seninde işin çok zormuş bende kötü evlilik geçirdim
- +1 yıl
@anatolian_Mongol Allah yardimcin olsun
- +1 yıl
Seninde yardımcın olsun
+1 yılTedavi kabul etmiyorsa boşanmalısın bence. Yoksa her gün haberlerde görüyoruz bunun sonu Allah korusun ama cinayete kadar gidiyor . Bu tür erkekler aşırı kıskançlığı sevgi olarak görür. Kendisi her türlü şeyi yapar ama kadına gelince onu köle gibi görür. Evet kıskanılmak bir ilişkide güzel bir şey ama dozunu kacirmamak lazım. Kendine yazık etme bence ailen de sana destek olur inşallah
10 Yorumla
+1 yılPsikolojik şiddetle karşı karşıyasın. o tedavi
falan olmaz, sorunu olduğunu kabul etmez bir defa. Bu gidişle sen hasta sen olur, bir uzmandan yardım istersin11 Yorumla- +1 yıl
Terapiye gidenler, gerçek ruh hastalarının hasta ettiği insanlardır demişti birisi, kimdi hatırlamıyorum.
+1 yılValla bacım gençsin. Artık herkes güven problemi yaşayor. Özellikle erkek psikolojisi sözde özgür kadınları gördükçe istemsizce cahilliğiyle karısına vb.. bu baskıyı yapıyor. Çünkü aldatmak aldatılmak çok kötü bir şey. Dua et bu kadar değersizliğin içinde mağarada yaşatmamış seni:)) eee alem popo olmuş. Bak ne kadar basit boşan diyoruz. Ama şemsiyesi senle kocana girecek. Belki de hayatın çok güzel olacak...
04 Yorumla- +1 yıl
Ben mi tedavi görmeliyim? Sence bu yorumun eleştirilecek bir tarafı yok mu? Adamın bu paranoyak hastalıklı davranışını olağanlaştırma çabası içinde. Neymiş erkek kiskanirmıs zırvaları , erkeklerin böyle bir doğası yok ama bunu biyolojik bir sürece indirgeyip normalleştirmeyi bırakalım artık . Üstelik bu kıskançlığını da aldatmanın ne kadar kötü bir şey olduğunu belirtip sorunlu olan tarafı haklı gösteriyor. Erkeğin böyle bir psikolojisi yok bu gördüğümüz örnek patolojik bir vaka sadece
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Çalışsaydin adam kafana silah mı dayadı çalışma diye, işinize gelmiyor çalışmak sonradan böyle lafını yapıyorsunuz eşim benim çalıştırmadi ne abi robot musun sen
09 Yorumla- +1 yıl
İyi misin sen? Her gün onlarca kadın cinayeti yaşanıyorken şu dediğin ne kadar mantıklı acaba? Silah dayamadığı dayamayacağı anlamına gelmiyor. Kadın işten çıkmasa belki yarın öbür gün haberlerde görecektik. Ne kadar düşünmekten yoksunsunuz ya
- +1 yıl
Adamın gerçek yüzünü sonradan görmüş olabilir? İnsanlar aynı kalmıyor maalesef. S*lak da sensin ayrıca
- +1 yıl
Aklı olan hiçbir kadın ev hanımı olmak istemez.
- +1 yıl
Evlendikleri zaman çalışma demiş, öncesiyle ilgili bir şey yazmamış. Okuduğunu anlamıyorsan yorum da yapma bir zahmet. Kadın eşinin korkusundan çalışamıyor senin dediğine bak. Empatiden yoksun insanlar işte
+1 yılEn nefret ettiğim şey ya abla insan evlenmeye korkuyo bazı erkekler var evlenmeden önce kıza diyor işte sen ne istesen o olucak seni okuducam ise giriceksin falan kızı aldatıyor evlenincede işte olanlar oluyor abla ama erkek ne yapsın etrafa güvenmiyor sapıklar dolu cunku Hayatda onun için karışıyor sana
00 YorumlaŞu dakikada kendini ve çocuğunu düşünmek ilk adım. Ne yap et onun tedavisine odaklan. Yaklaşan gidecek büyüyen bi yangın gibi. Arkadaşı olman gerekir. Madem böyle bir hatadasın. Elini taşın altına koyucan zaten altındasın. Çıkmak için onu düzelt. Yoksa o taş seni ezer. Hem kendin hem çocuğun için. Yakınındaki kadınlarla durumu sık sık konuş bu da kendi ruh sağlığın için.
00 Yorumla- Devamını Gör (277)
Devamını Gör(322)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşimin kıskançlığı yüzünden kafayı yemek üzereyim, boşanmalı mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler