+1 yılKarini mutsuzluktan olduruyorsun o kadar mutsuz ki sende TIK YOK BIR INSAN BU KADAR NASIL ANLAYISSIZ OLABILIR INANAMIYORUM BU SENIN ESIN SONUCTA ...
Ona mutlumusun diye bir sorsana bak nasil cevap alacaksin buna cesaret edip soracagini zannetmiyorum .
DURUM TESPITLERIN tamamen hayal urunu kiskanclik falan filan ciddi yas komplekside ...
Demek sen musteriye bagiriyor ve musteriye bagirdigini dusunuyorsun oylemi bu kadar basit bir konuyu bile yorumlayamiyorsun ve kadin ruhundan hic anlamiyorsun.Sana yardima gelmis sen ona dava konularinda onun problemlerinde derdin nedir diye hic soruyormusun?Bir kerecik bile ona bu konuda yardim ettin mi?Bak gelmis o seni adam yerine koymus sana yardim ediyor cok onemli bir adam misin gibi ?
COK BUYUK HAKSIZLIK EDIYORSUN VE ONU COK MUTSUZ EDIYORSUN EVLI BIR ERKEK OLARAK SINIFTA KALDIN BILMELISIN VE COK CALISMALISIN ONU MUTLU ETMEK ICIN MUTLU OLMAK ICIN ...
O SANA BAGIRIYOR ADAM BEN MUTSUZUM SEN NE BICIM ADAMSIN SEN NE BICIM ESSIN DIYOR HIC ANLAMAZMISIN DIYOR .
Bosanma !
Aci bir konu bu olum gibi hele seviyorsan ...
Sevgisizligi ,ilgisizligi ve sonucta mutsuzlugu yaratan kisisin boyle bir basit konudan dolayi bosanilmaz onun icin hic problem degil seni sevmesine ragmen aninda goruntu olur o senden alasini onu mutlu edecek birini bulur ama sen bulurmusun orasi mechul ...
saygilarimla30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Herkesin görüşüne saygım var sana boşan ya da boşanma diyemem ama şu var ben 6 ay nişanlı kaldım çok sevdim aşırı kıskançlık hastalıktır araştırın öyle konuşun kızları geçtim erkek arkadaşlarımı bile kıskanıyordu iş yerinde kimseyle diyalog içinde olamıyordum seni bir kafesin içine sokuyor yeğenimi sevim dedim omuzuma aldım bana neden sen benimle ilgilenmiyorsun diyor bende saçmalama dedim çocuk üstelik ablamın 15 yıl sonra dünyaya getirdiği çocuk sonra tiripler bu arada kendiside yanımda elini tutuyorum yürürken oraya neden baktın şunu neden yaptın çok saçma örnekler var telefon kurcalamalar birşey yoktu zaten ısrarla sınamalar ben ona ilk olarak şunu söyledim sana sadakat sözü veriyorum ne yaptıysam çözemedim aile terapistine gidelim dedim yok bende sorun yok sen kendine çeki düzen ver bunu isteyen araştırsın tdavisi var ama ikna olmuyorsa ayrılmak elzemdir ben vefasız değildim o süre içinde hep onu düşündüm hala aklımda ama ayrılırken allah seninde benimde yolumu açık etsin dedim böyle ayrıldım. Birde son olarak ayrılık sonrası seviyorsan psikolojin bozulabilir benim öyle oldu yardımla düzeldim allah sabır versin çünkü güzel anılar yaşadım olmadı denedim konuştum ikna edemedim.
10 Yorumla
eşinin yaşıyla ilgili kompleksini anlamış değilim.26 yaş çok değilki gencecik kadın.ayrıca bu kıskançlık çok yersiz ve gereksiz.sana karşı güveni tamsa ve seni seviyorsa bu davranışı çok saçma.sen ona karşı kendini ifade et konuş.boşanmak çözüm değil.önce bir mücadele verin aileyi kurmak zordur ama dağıtmak çok kolaydır.
mesela onun senin gözünde ne kadar güzel ve değerli olduğunu anlamasını sağla.herzaman onu seveceğini,hayatında ondan başka kimsenin olamayacağını bilsin.belliki sen hala eşini seviyorsun.onu kazanmak için bişeyler yap.en iyi çözüm konuşmak...26 Yorumla- +1 yıl
+1
Soran+1 yılyaş takıntısını ben de bilmiyorum. estetik ameliyatlarla ilgili araştırma yapacak kadar takıntılı. konuşmayı çok kez denedim. tekrar deneyeceğim
Soran+1 yılben severek evlendim. ve güzel, çekici buluyorum onu. gerçekten de güzel kadındır. aslında eskiden o da bunun çok iyi farkındaydı. etrafında çok dikkat çekerdi. ne olduysa sonradan yaşlanma psikolojisine girdi. diyeceksin ki senin ona ilgin mi azaldı, hayır (en azından bana göre bir azalma olmadı)
- +1 yıl
Kadının yaş kompleksi falan yok bence, adam sebebinin bu olduğunu düşünuyor
bugün değilse bile bi süre sonra mutlaka boşanacaksın...yaşadım biliyorum...bunu yaşamayan anlamaz...
26 Yorumla- +1 yıl
hayır eşimdi...bu kıskançlık bi süre sonra sen dürüst olsan bile o inanmığı için senin lüzumsuz yalanlar söylemene dedn oluyo...seni üzmek isteme dostum asla...ama biter...yarın...3 yıl sonra 5 yıl sonra...mutlaka biter...çünkü bı opsesif bi düşünce...ve nefes alamıyosun...her geçen gün dozu artıcaktır...banada derlerdiki zamanla geçer...asla geçmiyo...şimdi o kadar mutluyum ki
Soran+1 yıldozu artıyor. kesinlikle doğru. kendine zarar vereceğinden de korkuyorum eşimin. diyorum ya o kadar flört etmeye çalışan oluyor kesinlikle bugüne kadar aklımın kenarından bile geçmedi eşimi aldatmak
- +1 yıl
biliyorum...bende evliyken dünyada başka erkek yok sanırdım...sanki dünyanın en güzel kadını bendim ve bütün erkeler beni tavlama derdinde...tabiki değil...ama sonra kadınlardan bile sosyal anlamda uzaklaştırdı beni ailemden hatta...çirkin iftiralar ve bunkları kanıtlama derdine girdi...ben 9 yıl sabretme nedenim...rahattım...yanlış yapmadım nasıl olsa diyodum...
yok olmadı...bitmedi
Soran+1 yılson kez konuşacağım. severek evlendim ve bu olaylara kadar sevgimde en ufak bir azalma yoktu. ona son bir şans vermeliyim.
- +1 yıl
-1
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
sakın boşanma.. Karın çok saf ve temiz bir insan. Aşk konularında tecrübesiz olduğu belli bir insanı kendinden en kolay ve hızlı soğutmanın yolu kıskançlık yapmaktır. Bunu insan epey bi tecrube yaşadıktan sonra anlıyor. Ama karın aşka kaşarı deği bunu daha tecrübe edmemiş. Çok insan değiştirip bunu öğrenip sana gelmiş olabilirdi. O zaman orun ortada olmazdı. Ama o sende öğreniyor herşeyi. Aslında karakterli ama aşkta tecrübesiz ve bence bu daha iyi. Üstelik kariyerli bir bayan. Hadi bu akşam eve giderken ona çiçek götür..
50 Yorumlabence karını sevdiğini belli etseydn / et.. ondan başkasına o gözle bakmayacağını belli edersen böyle sorunlar yaşamazsın.. kesin şaka/tartışma anında bu kompleksi yaratacak bişey söyledin "bak o kızı kuma getiririm görürsün :P " gibi şakalar bile komplekse sokmana neden olur bunları yapğma ilgili sevgili ol boşanmak herşeyin kurtuluşu olmaz savaşmalısın elinden kaybetmemek için.. sevmese öyle yapmaz çünkü eşin.. o nasıl seni kaybetmemek için bişeyler yapıosa sende onun için bişeyler yap bence :)
41 Yorumla- +1 yıl
+1
+1 yılKıskanması doğal. Ama seninde doğal davranıp onla oturup ciddi anlamda karşına alıp konuşman gerek. kadın her zaman kadındır kıskanır. kıskanmıyan zaten insan olmaz. hayvan bile kıskanır sevdigini bu ozellık bi domuzlarda yoktur. Boşanmaya çalışmak uculuğa kaçmak demektir.
Psikologa berabe rgıtmnız lazım. Sen de işveli cilveli davranıurosan müşterilere dogaldır. Kızlar liseliler bile flört etmeye basladı derken. sen de buna canak tutmuş olmayasın!
yaında seninkinede birileri, cilveler yaparsa avukatlık adı altında o zaman hissedersin derim.21 Yorumla- +1 yıl
+1
9 yıl evli kaldım ben dostum...3 aylık evliyken başlamıştı...etrafımdaki insanlar boşan diye baskı yapınca karar aldım çok zor bi evre...ama özgürlük harika bişey...ve ben 33 yaşıma girdim. 30 umda boşandım...asla hayatı kimsenin ekseninde yaşam...sen çok değerlisin...dedim ya bunu yaşamayan bilemez
12 Yorumla
Soran+1 yılkeşke psikologa gitmeye razı olsa ama kendisinin psikolojik olarak hiç bir sorunu olmadığını söylüyor hep. belki evliliğimiz yoluna girer o zaman
+1 yılboşanmana gerek yok karındır normmaldir kıskanması evlenmeden önce bilse bile şu aralar senden ilgi bekliyordur yemege götür ilgilen filan ama boşanma burdaki yawşakların agzına bakıp
39 Yorumla
Soran+1 yılama diyorum ya çok severek evlendim, ilgimde de azalma olmadı ki. çindeki toptancıma giderken bile dedim ki sen de gel, aklın kalmasın.. hem işlerimiz bitince gezip tatil yaparız. daha bu sadece örnek yaptıklarıma. çok daha fazlası da var
- +1 yıl
bence al karşına konu biryuva o kadar kolay kurulmuyor ben seni seviyorum de sonuşta ne kaşarlar var karında haklı
Soran+1 yılaçık açık flört edenler var o konuda haklı, zaten öylesini kovarım ki mağazadan.bunu da çok iyi biliyor, şahit olmuştur çok kez. konuşacağım bir kez daha.
- +1 yıl
konuş konuş olmassa sen başka iş yap o magzayabaşkasını bul işçi yada sende dur magzada hesaplara bak filan bu devirde namussuz kız çok
- +1 yıl
burdakilere bakıp sakın boşanma sakın
Soran+1 yılmerak etme sevip saygı duyuyorumeşime hala. konuşup çözmeye çalışacağım. ama eğer çözemezsek başka şans kalmıyor.
- +1 yıl
ooo sen resmn razısın boşanmaya
Soran+1 yılsorunu çözemezsek ne yapmalıyız?
- +1 yıl
ya çözülmicek nesi var hemen boşanın zaten evlen boşan evlen boşan
Saçmalama abi bir yuva okadar kolay kurulmuoki hemen bitirilsin bu kıskançlıkların çözümü çok basitmiş duyduguma göre psikoloktan destek alması lazım ablanın otur konus bi kıskançlık yüzünden yuvanı yıktıgına deymez mantıklı düşünün
23 Yorumla
Soran+1 yılaile terapisine gidelim beraber dedim ikna olmadı, sen tek olarak psikologa git dedim ikna olmadı
:S vlh kardes böle sorunlar yüzünden boşan diyemem ama bence biraz sendede hata var onuda gör seven insan kıskanır sende bana göre fazla yüz veriyorsun müşterilere belki işin den dolayı ama biraz mesafe olsun müşteri ile aranda
27 Yorumla
Soran+1 yılsatış işi bildiğin gibi diyalog işi aynı zamanda. bizim sektörde özellikle "size çok yakıştı" gibi şeyler söylemek önemli. oturup kasada durursan satış yapamazsın ki. eleman da denedim ama beceremediler.
- +1 yıl
her insan kiskanabilir ama bokunu cikarmamak lazim.. yani asiriya kacarsan kasedi habere basa sarar ayni seyleri dinlersin.. en iyisi bi cozum bulmak olmadi ayrilmak yani bir omur boyu cekiceksin sen bu kisiyi .. hem cocogunda yok.. ilerisini dusun ?
Soran+1 yılpsikoloğa gitmeye ikna edebilsem belki bir faydası olur diye umuyorum ama istemiyor. eleman bulma işi çok sorunlu. yaptığım işi değiştirsem o da bu sefer ayrı bir risk. arada kaldım. bilmiyorum ne yapacağımı
Soran+1 yılAmin, teşekkür ederim
+1 yıl16 yıllık evliyim. Erken yaşta evlendiğim için bunu farketmemiştim.30 lu yaşla karımın kıskançlık hastalığını fark ettim.
İlk önce yavaş yavaş ailemden kopardı.
Sonra arkadaş ortamlarımdan. Tüm yönetimi eline aldı. Ben bunu sevgi ve sahiplenme olarak görmüştüm ama değilmiş.
Her şeyimi kontrollü olarak manipüle ediyormuş.
Aşırı kıskançlık bitirdi beni. 2 çocuğumuz ve onlar için boşanmak istemiyorum.
Her gün telefonumu gizlice kontrol ediyor. Kıyafetlerimi kokluyor. Her yere benimle gelmek istiyor.
Aldatmak gibi bir durum söz konusu bile değil ama ona göre garson kıza teşekkür ederken nazik davranmam bile güven kırıcı hareket.
Bıktım yeminle. Terapiste gittik. Kendi buldu teraspiti. Karıma eşinize çok yükleniyorsunuz dedi, erkek olunca hepiniz aynısınız dedi.
Özel alanım kalmadı.
Eğer daha boşanmadıysan vaktin varken boşan. Hayatını zehir etme.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılneden kompleks yapıyor ki .ben 27 yaşındayım gayet genç ve güzel gözüküyorum... bence onun yaşla ilgisi yok belki fiziken senden güzel değil o yüzden komplesk yapmış
12 Yorumla
Soran+1 yılişin garip yanı da bu zaten. güzel bir kadın. şu an masamda birlikte çekildiğimiz bir fotoğraf var ona bakıyorum ve ben yanında sönük kalmışım fotoğrafta. ama aklında ne kuruyorsa kendisini yaşlanmış olarak görüyor. ben de anlamıyorum bu saçma durumu
Cevap sahibi+1 yılbence seni çok seviyor ondandır .. boşverrr pire için yorgan ykılmaz ...
Gizli Üye(36-45)+1 yıl26 yaşında ne problemi olacak ya allahaskına yası daha cok genc
31 Yorumla
Soran+1 yılbence de. bu benim elimde olan bir şey değil ki. ben de bunu söylüyorum ona
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen resmen boşanmak istiyorsun... not çocuk yok
ayak bağı yok demek istiyorsun.. buyur boşan sorgulaman bile sevmediğin anlamına gelir.
nasıl olsa o avukat senin gibi 10 tane bulur :)))
dava da bedava ya gelir
sende liseli kızlarla takıl ve amacına ulaş :)96 Yorumla- +1 yıl
güzel söylemiş afsdgcagsdgasd
- +1 yıl
Tam olarak durumu özetlemişsin :)
Soran+1 yılkarım da bu şekilde ön yargılı düşünüyor. eğer boşanırsam dilediği kadar erkek bulmakta özgür bana ne. sunuçta yaşını başını almış bir kadın. kendi iradeyisle hareket edebilir, ben de huzur bulurum en azından.
- +1 yıl
durumu iyi analiz etmişsinizde evlilik çocuk oyuncağı değil.
Soran+1 yıltakıcı deyip geçmemek lazım. neyse maddi durumumla ilgili şeyleri bilmenize de gerek yok. ben onu kıskanmıyorum, beni saplantılı bir şekilde seven birisini neden kıskanayım ki?
Gizli Üye(36-45)+1 yıl26 yaşında avukat olmuş kadın daha ne ister hayattan bu yaşta böyle bir meslek harika sen kendine bak o seni bosasın bence
13 Yorumla
Soran+1 yılbunu kıskançlıktan ne yapacağını şaşıran eşime söylemelisin bana değil.
Cevap sahibi+1 yılbence sen soylemelisin esin olmus ama hala karsına alıp konusmayı beceremiyorsun ona guven ver iş sende biter
Soran+1 yılbeni boşa diye karşıma alıp konuşayım mı? verdiğin ilk cevabı tekrar oku. tutarsız olmamalı insan
+1 yılYasiyla alakali degildir o. Ne yap et aile terapistine gitmeye ikna et.
110 Yorumla
Soran+1 yılyaşıyla alakası çok. yaşlandığını düşünüyor, estetik ameliyatlarla ilgili araştırmalar yapıyor. aile terapisine de gelmiyor, tek başına psikoloğa da gitmiyor. ikna edemiyorum.
- +1 yıl
Begendigini belli et. İlgin azaldiysa guven problemi vardir belki.
Soran+1 yılama diyorum ya çok severek evlendim, ilgimde de azalma olmadı ki. çindeki toptancıma giderken bile dedim ki sen de gel, aklın kalmasın.. hem işlerimiz bitince gezip tatil yaparız. daha bu sadece örnek yaptıklarıma. çok daha fazlası da var
- +1 yıl
Kendi sorunlari var o zaman.
Soran+1 yılkeşke o sorunun ne olduğunu bilsem ve yardımcı olsam çözmesine. belkide sormam gereken şu: eşim 26 yaşındayken neden orta yaş bunalımına girdi?
- +1 yıl
Bir sey diyecegim ama uygunsuz kacar. Esin aldatiyor olabilir mi? Bu ihtimal aklima geldi nedense? Eger senin begendiginden eminse. Biri begensin diye cabaliyor olabilir.
Kac yasinda evlendiniz?
Soran+1 yılyok merak etme uygunsuz değil. ben de düşündüm bunu. ama öyle bir şeye rastlamadım. ofisini bile hemen yan binamda tutmak istedi beni takip edebilmek için. şu an ofisinden çıksa 3 dakikada yanımda. ama tabi yine de bilemeyiz aklından ne geçtiğini..
- +1 yıl
İnsan dusunuyor elde degil. Sagol ya sinirlenmedin. Ben cosarsin sanmistim :)). Hastalik olmus artik. Ya psikolog ya bosanma derim. Yazik kendini paralama yani.
Soran+1 yılyok neden kızayım ben mantıklı bir cevap bulmaya çalışıyorum sonuçta. belki benim öngöremediğim bir şey duyarım da evliliğimi kurtarırım diye umut ediyorum. psikoloğa veya aile danışmanına gidebilsek keşke. inan ki artık beynim durdu. neyse teşekkür ederim yardımların için.
- +1 yıl
Rica ederim.
26 yaşındaki akdın neden komplesk yapsın ki .. sende 30 yaşındasın sen yapıyor musun yani ... insanlarla bu kadar içli dışlı olmana gerek yok ayrıca bir sürü evli erkek kadınların bulunduğu iş ortamlarında çalışıyor ... neden sana ilgi gösteriyorlar ki demek sen yüz veriyorsun
57 Yorumla- +1 yıl
bence kompleskli olan sensin .. genç kızlar bana ilgi gösteriyor diyerek kompleskini kapama çalışıyorsun ..okadın seni sevmiş evlenmiş senden bin kat iyisini bulur istese o yüzden bence eşine saygı duy .. çoluk çocuğun aşkınada bu kadar güvenme .. zamane kızları bugün sana yarın arkadaşınaa gider demedi deme
Soran+1 yıl26 yaşındaki kadının neden kompleks yaptığını eşime sorman gerekli. neden bana ilgi gösterdiklerini de o kızlara sormalısın. kafanda tuhaf düşüncelerle beni yargılamaya hakkın zaten yok. sen de psikoloğa gitmelisin belki de.
Soran+1 yıltamam neden kızdığını anladım, sen de 26 yaşındaymışsın :)
- +1 yıl
bana bak keko takıcımısın bomcukcumusun nesin sölediğim lafları kaldıramadın için engeli basmışsın .işte bu kadar erkeksin ... kadın bence boşansın kurtlulsun azgın tekeliğe gidiorsun belli .. kadında kendi ayarında birini bulsun ... senin gibi kös cahillerle evlilik yapan kadınlarda kabahat zaten ... 26 yaşında keopmlesk yapıyorsak sen 30 yaşında komplesksin allahını yapıyorsundur boncukcu
Soran+1 yılhastalıklı ruh halini buraya kusmana gerek yoktu ki. lavaboya gidebilirsin
Soran+1 yılbeni tanımadan ne saçma yargılarda bulunmuşsun. nedir ezikliğin, nedir kompleksin anlat beraber çözelim. elimden gelen yardımı yaparım. yeterki kurtul bu durumdan
Soran+1 yılbir gün yolun düşerse alışverişe de beklerim :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılSende bence bu ilgiden hoşlanıyorsunn..Gözüne de kestirdiğin birinin olması muhtemel ..Yoksa bu kıskançlık aşılmıcak bu kadar zor bir şey değil ,evlilikler bu kadar kolay bitirilmesine şaşırıyorum doğrusu
32 Yorumla
Soran+1 yılevli olduğum süre boyunca eşimden başkasını düşünmedim
Cevap sahibi+1 yılsen kafanda bitirmişsin arkadaşım zatnnn ,bence destek arıyorsun kendine ..Yakın bir zamanda pişman olursun deme di deme
+1 yılseviyosan anti depresen hap ver :) yeminle onunde sevissen ayakta alkislar seni.. sevmiyosanda koyver tekmeyi sen yoluna o yoluo aaaaaaaaaaaaaaaa :D
11 Yorumla- +1 yıl
-1
+1 yılAllah' tan evli değilim. Ne kadar şanslı olduğumu bir kez daha anladım.
11 Yorumla
Soran+1 yılevlilik te güzel. ilk zamanlar muhteşemdi her şey
Boşanma tabiiki ..biraz daha zaman geçmesini bekle ve onunla oturup sakince konuş ona güven ver
20 Yorumlaboşanmak her şeyi bitirir , anlaşmaya çalışın sevginiz saygı güven bitmişse de yapılacak bir şey yok..
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılboşan gitsin böyle kadınlar çekilmez yaşlandıkça daha kötü olur.kısacası böylelerinin soyunun tükenmesi için bunları hayatından çıkarıcaksın kendi başlarına takılsınlar.
12 Yorumla- +1 yıl
-1
Cevap sahibi+1 yılsenin eksin bana bir iltifattır artıdır artı.
Boşanma. Artık boşanmak ne kolay olmuş ya. İrlandada dört yıl ayrı yaşamadıkça boşamıyolar adamı. Bi çaresi bulunur. Üften püften sebeplerle boşanmaya yol aramışsın resmen.
14 Yorumla- +1 yıl
+1
Soran+1 yılüften püften değil, o böyle yaptıkça ona olan sevgim tükeniyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlarda olabilecek birşey hemen bir yuvayı dağıtıp boşanmayı düşünmen çok yanlış kolaya geleni yapmak istiyorsun.İİlaki zamanla senin ona verdiğin güvenle geçicektir empati kurmaya çalış onu anlamaya çalış
10 Yorumlaboşanmak çözümse boşan ama bence değil karşılıklı konuşun aşılamayacak gibi ise düşünün fakat siz kafanızda bitirmişsiniz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkıskanması cok normal sınır olmasıda sureklı ıcıcesın kızlarla işinden dolayı ama sana güvenmesı lazım o güvenı ver karına
20 Yorumla
+1 yılbence biraz daha idare etmeye çalışın konuşun baktın olmuyor boşan.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 993 cevap paylaştı. neden başka çözüm aramak yerine bu soru ? neden boşanmak kolaymı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılboşan bu kadar rahatsız oluyorsan ve artık sevmiyorsan.
10 YorumlaHuyuna gitmeye çalış,Bosanmak bi çözüm değil.
21 Yorumla- +1 yıl
+1
+1 yıldükkanı kapat başka iş yap
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhocam sen bitirmişsin zaten...
20 Yorumla
+1 yılhe kıskanıyor diye boşancan ohh ne ala.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende öyleyim ama çok seviyorum dayanıcaksın
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler