AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
154Cevap
Gizlice biriktirmen doğru olmaz. Öğrendiğinde sana kırılabilir. Kendisine bu primi birikim yapmak için saklayacağını söylersen anlayışla karşılayacaktır.
Prim aldım ama biriktiriyorum seriö sadece
11.000 tl maaş alsaydım kesinlikle eşime söylerdim. Hatta senden yüksek aldım diye bir ay boyunca evde dalga geçerdim. 20 lira harçlık verir git kendine bir şeyler al demeyi de ihmal etmezdiö.
Elbette söyleyin her türlü köşeye atabilirsiniz.
Bir gün bir şekilde öğrendiği zaman onun ilişkide güvenini kırar ve sizin onu yanlış gördüğünüzü düşünür.
Güveniyorum eşime ama ben alacağım yüksek miktardaki paraya güvenmiyorum diyorsun paranın insan üzerinde ki etkisi.. Bakis açısıyla alakalı bakın üzerime vazife değil ama evlenmeden önce insanlar birbirini tam olarak tanımadan evleniyorlar bu çok net ortada. Sizin esinizin bu tip durumlardaki değerlendirme ve değerlerini çok iyi bilmeniz gerekiyor.. Evlilikte çok soru işareti varsa bu evliliklerin zemini bosanmalara Şiddet e vb durumlara karşı dayaniksizdir
annemle biz öyle öyle altın yapıp biriktirmiştik arabamız perte çıkınca altını bozdurup yeni araba için kullanmıştık babam çok sevinmişti, neden gizledin konusu açıldı ama çok takılmadı
En iyisini yapıyorsun birikim yapmak en mantıklı seçenek.
Ak akçe kara gün içindir. koy bu yer dursun çocuğunuz olabilir ya da hastalık. sen bile unut
Hesabında birikebilir söylemesen de olur söylesende takılma
Birikim yap garantin olsun fon oluştur kendine dara düşerseniz kullanırsınız.
Kocanın huyunu sen daha iyi biliyorsun öyle rahatlık sergileyecekse söyleme
bence az söle hepsını söelme cunku bol harcama yapar
Söylemelisin bence. Eşler arasında gizli saklı olmaz. Tabi Esin savurgan, alkolik , kumarbaz... değilse.
Söylemelisin bence, bu arada dikkatimi çekti de bir evlilikte "senin benim" diye bir şey olmamalı, "bizim" olmalı...
Bayanlar ekonomik özgürlüklerine kavuştukları zaman neden bu hale geliyorlar bu ne hırs anlamadım... ( sataşma değil şahsi fikrim)
Ne kadar çok ta kazansan kendinin ayrı birikimi olmalı her insanın bence sonucta o kadar calısıyosun senin de emegin var yorgunluk stress vs. Seninde hakkın
Yani sana kalmış ama haberi olursa yani söylediğin gibi bindurum olursa güvenini kaybedebilirsin ya da senin bu hareketin gerçekten bı maddi sıkıntıyı çözer ve o senin nasıl olsa hazırlıklı olacağını düşünüp bir sonraki sıkıntıda senden biseyler bekleyebilir ama senide anlıyorum garantiye almak benim fikrim haberi olsun ama verme biriktir zaten zamanla senin öyle bı maaş bile aldığını unutucaktir maddi durumu iyi ise.
Bankaya falan koyabilirsin. Ya da altın vs tarzı birikimler yap. Eski kadınlar da hep yastık altı biriktirerek zor zamanlarda geçim sağlıyorlar aslında. Önemli bir durumda ortaya çıkarman daha doğru.
bu tarz detayları elin bilmemeli. Bilmekte istemez bence. Umarım 😁. Kendi paranı biriktir. Gerçekten ihtiyaç olursa destek olacaksın tabiki. Onun harici küçükte olsa bir kaçış planın olmalı.
şahsen ben evlendiğimde eşim yapsa bunu moralim cok bozulur siz bence tam olarak evlenememişsiniz sadece kağıt üzerinde olmuş bu
Ya sen olayı anlamamışsın yanlış yerdesin
Bence aranızda gizli saklı olmaması lazım. Çünkü sevgili değilsiniz. Bir ömür boyu sürecek bir evlilik var ortada.
Ben ondan bi sapığı ya da haksız bi durumu saklamıyorum ki
paranı niye gizliyon. Bugün paranı gizlersin yarın başkaları gelir sırayla.
O sana göre öyle
Yarın demez mi bu parayı nerden buldun ya da bunu hangi parayla aldın
Hayor biriktirdiğimi söylicem
Arkadaşım buna yorum yapıp durma. Kız, evliliğin ne olduğunu bilmiyor.
Biriktirmekte problem yok. Sorun gizli biriktirmen. Eşinden o parayı saklaman ilerleyen zamanlarda ondan habersiz o parayı harcayacağın anlamına gelir. Evlilik böyle bir şey değil. Senin eşin yok dikicin var belli ki. İnsan kendinden para saklar mı sonuçta o senin için "EŞ".
elbette söylemelisiniz hanımefendi eşler arasında bu para durumu saklanmaz ve gizlenmez bir birinize güvenmelisiniz
Niye söylensin kadın birikim yapsin
@Հայերեն_և_քրդերեն size saygı duyuyorum hanımefendi ama eşler arasında para saklanmaz bence ama siz paranızı bankaya yatıra bilirsiniz sadece siz çekip ve harcaya bilirsiniz
Sizin yerinizde olsaydım saklardım hiç kimseye güven olmuyor yanlış anlaşılmasın Allah düşürmesin..
Güvenmiş ki evlenmiş. Boşansın o zaman.
@34Constantine sen karın para biriktirinxe ayrılırsın neden biriktirdin diye
Mesele para biriktirmek değil. Mesel gizli bir şeyler yapmak. Bu kadar sığ düşünmen saçma. İnsan kadın erkek farketmez eşinden niye bir şey saklasın ki?
Bende Mart ayında o rakamlarda bir maaş alcam. Aileme bile söyleme taraftarı değilim. Emek benim maaş benim 😅
Helâl
Söyle tabii maaş saklanır mı sen de alemsin. Yalnız elinden paranı alan biriyse söylemeyebilirsin kenarda biriktirmek mantıklı.
Konuyu acarakta biriktirebilirsin sonuçta senin hesabında olucak senden habersiz çekemez parayı zaten. Bence gizleme güvenini kaybedersin..
Tabiki söyle böyle bi şeyin gizlisi olmaz hem sonradan öğrenecek olursa senin yine para sakladığını düşünebilir eşinin kafasında soru işareti bırakma
Hahah bunun gizlisi mi olur yani evlilikte bu pek mümkün değil :)
Evlen görelim
Söyleme, kendine bir hesap aç ve yatırım yapmakta kullan.
Öyla yapıcam bende ya da altın alıcam
İlerde ihtiyaç olursa ailemden aldım dersin en kötü ihtimalle.
Kenarda para biriktirmeli bence kadınlar.
Bende böyle düşünüyorum, çevremdeki herkes söyleme diyor.
hadi bakalım başarılar dilerim.
Teşekkür ederim
Eşler arasında her şey su kadar berrak olmalı. Çünkü ilerde aranızda olan herhangi bir problemde bunu aleyhine kullanabilir ๑
Ben söylerdm neyi saklayacagm ki birikim yapmak isteyen eşine söyledikten sonra da yapabilir adı üstünde eşin alacaklın değl
Erkekler bu konuyu anlamayabilir ama ben annemden iyi biliyorum. Parayı saklamalısın ne zaman zora düşeceğin belli olmaz.
Eşine söylemelisin bence. Birikim yapacağını da bildirebilirsin. Saklamak bence daha da sıkıntı yaratır.
Vay anasını arkadaş hep bi yalan dolan evlenmekten soğudum. 11 bin tl eşimin köpeği olsun mezarımı goturceniz parayı
0 güven
Hani eşler arasında gizli saklı olmuyordu? Sonuçta eşinden böyle basit bir konuyu saklamak büyük güven sarsar.
Şimdi hiçbir şey anlamadım. Maaş mı asgari ücret yoksa prim mi asgrai ücret?
Eğer maaşın 6750 ise prim de 4250 ise geri kalanını bankaya koy sakla. İlerde bi ihtiyac için harcarsın
Maaş asgari ücret gerisi prim
Biriktir kendine yarına ne olacağı belli olmaz bir çocuk olur bakarsın işi olmaz gücü olmaz destek olursun.
Görüşleri okudum gerçekten hayret verici bu kadar algıları kör insanlar nasıl bir araya gelmişler anlayamadım ya
Söyleme. Ne kadar kazandığını bilmesin. Normalde bu saklama muhabbetleri hoşuma gitmez ama sen bir kadınsın, kendini koruma altına alman gerekir.
Bankaya koyarsan boşanma olursa o para ortaya çıkar ve onun da hakkı olur parada. Güvendiğin kardeşin varsa onun üzerine hesap aç biriktir. ya da bankayla görüş gizli bir hesap olsun. Biriktir ama o para büyüdüğünde nasıl açıklayacaksın onu düşün.
Söylemeden biriktir bence paranı derim söylemek zorunda değilsin ayrıca için nasıl rahat edecekse öyle davran para senin paran
Aslında doğru olanı yapıyor gibisin ama eşin bu parayı sakladığını duyarsa üzülüp sana karşı güveni zedelenebilir dikkatli olmanı öneririm eğer saklayamacağını düşünürsen söyle
Eşim benden parasını gizlerse benden ondan paramı gizlerim zararlı çıkan o olur. Yakalanırsan eşinin güvenini kaybedersin
Eşine söylemen lazım evlilikte insanlar birbirinden bir şey saklamamalı o senin eşin söylemen gerekiyor
Belli bir miktar söyle, onun dışında kalanını birikim yap. Olur da ileride boşanırsınız felan seni kurtarır o para.
Evlilikte güven çok önemli bir şey. Eşine güvenmiyorsan bence bu evliliği sürdürme bile.
Güvenmiyorum demedim
Parayı saklayıp güveniyorum da demedin
Eşin maaşına çöken biriyse sakla paranı değilse söyle canım nolcak
Söyleme biriktir hayatta ne olacağı hiç belli olmaz
Evlilikte senin benim olmamalı. Eğer para saklamak istiyorsanız evlenmemelisiniz böylece paranızı istediğiniz gibi harcarsınız
Aile olmanın ne demek olduğunu bilmiyorlar sonra neden evlilikler uzun sürmüyor
Şu an olması gereken asgarî ücret o, o kadar da çok değil
Hukuk bürosunda güzel veriyorlarmış 10 senelik katibim maaş 7000 i görmüyor, sen birikimini yap, yokluk görmeyen adam varsa işin içinde birikim iyidir, 3-5 biriktir
Söylemelisin tabii, bekar değilsin bi şey değilsin her şeyi ortak kullanıyorsunuz böyle bi sırra gerek var mı hiç ne kadar ayıp
Senin gibi düşünen kadınların olması ne kdr güzel diğer kadınların yorumlarına bak resmen şeytanlık akıyo. Neymiş birliktir ilerde ne olacağı belli olmazmiş, bu olayın tam tersi olsa erkek aldığı maaşı eksik söyleyip gizlese ve böyle bi soru sorsa burada bu yorum yapan kadınların hepsi tam tersi der ki evlilikte gizli saklı mi olur kim bilir o parayı nerelerde yiyo bilmem ne. Yazık boşuna kadın şeytandan daha, tehlikeli demiyolar senin gibi yorum yapan 2 3 tane anca var, madem kocasına güvenmiyo ozaman niye evlendin?
Teşekkürler ama öncelikle kadın şeytandan daha tehlikeli saçma bir cümle, katılmıyorum buna. Ne erkekler var ki şeytan onun yanında melek kalır. (Ama var ya aslında bizim milletimizin hiç ayarı yok. Birini öveyim derken diğerini yeriyor, hep bu şekil düşünme tarzımız var ve bu davranış, insanları cidden üzüyor, kırıyor. Hiç dengeyi tutturamıyoruz. :) )
Her neyse, öte yandan umarım diğer kadınların yorumları keşke paragöz kadınlara tapan ve sonrasında bu kadınlardan darbe yiyince her kadını özellikle de Türk kadınını sırf paradan başka bir şey düşünmeyen varlık olarak gören erkeklere (!) ders olmuştur umarım.
Aynı şey kadınlar içinde geçerli paralı erkeklere tapan sonra da boynuzlaninca ağlayan kadınlara da dera olsun dicem ama hiç ders olduğunu görmedim henüz:D şunu da belirteyim erkekler paralarına bakan kadınlarla asla ciddi düşünmez bunu da unutma anca eğlenmek için takılır alacağını alır bırakır:)
O yüzden mi hep onlara değer veriyorlar 😞 ve diğerlerini hor görüyorlar
Yoo geneli kullanıp atıyo öyle kadınları emin ol buna. Sen sevgili olarak görüyosun ama sonu evlilikle bitmiyo o ilişkilerin erkekler o tarz kişilerle evlenmez. Ama işte kadınlarda da onların değeri oluyo:)
Aynen, öyle kadınlar daha değerli oluyor. Ya aman zaten evlililik, sevgililik hiç umurumda bile değil, kim napıyosa yapsın 😂
Benimde öyle valla cebimde 10 lira bile yok zaten:(
Anlamadım kusura bakmayın
Yani benimde evlilik sevgililik falan derdim yok. Çünkü cebimde 10 tl bile yok :(
Olsun gerçek sevgi paraya bakmaz, gerekirse o çalışır, gerekirse ikiniz çalışır bi şekilde üstesinden gelirsiniz
Öyle düşünecek kadın yok denecek kdr az. Ben zaten bunu evlilik için demedim yani cebimde 5. kuruş bile yok çalışamıyorum bu aralar sağlık sorunlarımdan dolayı o yüzden biri 20 lira verse ne isterse yapardim biliyomusun okdr ihtiyacım var:(
Selam Ve Duâ İle
Hayırlı 🌹Sabahlar
Hayırlı 🤲 Cumalar
En Doğrusunu Yapıyorsunuz...
Eşler arasında gizli saklı olmaması taraftarıyım 🙂
Hangi üniversiteden mezunsun, avukat mısın ve ne ara o kadar maaş almaya başladın? Baya iyi para çünkü
Bu parayla başlamadım primle çalışıyorum
Koy bi kenara biriktir ne olacak zaten evlilikte sonradan kazandığın ortak saklayamazsın ki
Sevgilin olsaydi söylememeliydin ama eşin oldugu icin tabi ki soylemelisin
Biraz birikim yapabilirsin.. AMA bunu öğrendiği zaman sorun olur mu?
Yaa bence bir süre sakla gerekirse birkaç ay sonra yeni aldım diye cikartirsin ortaya
Tabi ki guzel bir fikir altin yapabilirsin mesela direk tasarruf etmek guzeldir.