Gizli Üye(30-35)+1 yılValla arkadaşım benimde maaşım 10.000 TL polisim. Eşim hemşire 7000 e yakın maaşı var. Her şey ortadadır. Herkesin maaşı göz önündedir. Kirayı ben ödüyorum. Faturaları ben ödüyorum. 2000 her ay maaşımdan arabanın kredisi kesiliyor onu ben ödüyorum. Arabayı eşim kullanıyor. Yakıtını ben koyuyorum. Market alışverişlerini ben yapıyorum. Ivır zıvır masrafları ben yapıyorum. 8000 TL maaşımdan her ay gidiyor 1500 gibi bir rakam kalıyor cebime. Eşimin maaşına dokunmuyorum. Hatta dokunmuyoruz. Her ay 5000 TL kenara para para koyuyor eşim. Geri kalan parayı da kişisel harcamalarına ev harcamalarına falan koyuyor. Bence eşinizle aranızdaki konu bu. Nasıl geçindiğiniz ile alakalı. Aranızda nasıl anlaştığınıza bağlı.
64 Yorumla- +1 yıl
Hemşireler 7k alıyor mu ya çok iyi kıdemli hemşire mi
Soran+1 yılBenim eşimde bende devamlı öyle kazansam bizde böyle yaparız
Soran+1 yılAyrıca ben her ay bu şekilde almıyorum geçen ay 7.000 tl aldım buay net 10.250 ya da 11.250 tl maaş alıcam öbür ay 8 de olabilir 5 de sürekli değişirse zaten otomatik olarak sakladığımı bile düşünebilir
Cevap sahibi+1 yıl@uncertainlife Net 7000 almıyor 6700 küsürlerini hesaba katarak söylemedim düz söyledim bende tam 10.000 almıyorum 9800 civarı maaşım. Düz olarak söyledim. Ayrıca hemşireler evet 7 ye yakın maaş alıyor fazla alanda var.
Anladım ama yine de eşine bunu söylemen lazım. Hani bir kısım parayı birikim yapacağını söyle. Sonuçta para yine sizin. Buna karşı çıkacağını da hiç sanmıyorum.
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 677 cevap paylaştı. Aile olduğunuz için birbirinizden bir şey saklamanız hiç hoş değil. Eşinize durumu izah edip ileriye dönük yatırım yapmak istediğinizi söylemelisiniz. Eğer ki eşiniz de mantığını kullanırsa oda kabul edip destek olmaya çalışır. Aksi takdirde bunu eşinizin 1-2 ay sonra ya da başka birisi tarafından öğrendiğini varsayarsak bunun onun için ne kadar üzücü gurur kırıcı olduğunu düşünmelisiniz. Eşinizle karşılıklı oturup bu konuyu açmalı, sadece bugün odaklı değil yarınınızı da düşünmeniz gerektiğini açıklamalısınız. Eşinizde anlayışlıysa olumsuz tepki vermez zaten
02 Yorumla
Soran+1 yılBaşkasından neden dıysun canım mıyım ben
- Aile & Toplum konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılFazlasını söyleme arkaya at birikim yap zaten kötü bi amacın yok ilerde dara düşer paraya ihtiyacınız olursa ben ufak ufak arkaya birşeyler attım şimdi işimizi görür deyip çıkarırsın yeri geldiğinde, ben öyle yapıyordum gerçekten ihtiyaç olduğunda arkamdaki birikimi çıkarıyordum hiçbir zaman benden niye para sakladın demedi iyi ki arkaya atmışsın bak şimdi işimize yarıyor deyip teşekkür etti... Ha ihtiyaç olmazsa da hiç söyleme üzerine her seferinde ekle yatırım yap kadının arkasında mutlaka birikim olmalı diye düşünüyorum hayat ne gösterir bilinmez...
13 Yorumla
Soran+1 yılEn mantıklı ve özetleyen yorumu siz yapmışsınız teşekkür ederim, tabi ki amacım kötü gün için bunu biriktirmek yoksa kendi keyfime harcayacak değilim.
- +1 yıl
Rica ederim, kendi keyfine de harcasan o senin paran vicdan yapmana gerek yok, Allah kötü gün göstermesin ama olursa da arkanda güvencen olur için rahat olur😊
Soran+1 yılAynen öyle
+1 yılSelam ,
Bence biriktir.. Hem senin hem geleceğiniz için biriktirmen iyi olur...
Eğer eşine söylersen rahat davranır , En ufak ihtiyacınız olduğunda nasılsa para var der yani...
Ufaktan ufaktan biriktir sonra size daha da lazım olur... Ortalık kötü, ekonomi çökmüş durumda biriktirirsen sen ve ailen için hersey daha iyi olur..01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 🙏🙏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
152Cevap
Evlilik veya her türden ilişki benim için su gibi akıp giden, insanı yormayan, olgunlukla sürdürülen, herkesin aklının fikrinin yeirnde olduğu mutlu mesut bir şeydir.
Öyle kaoslu, öyle kaygılı yaşıyorsunuz ki, gerçekten garip geliyor. Böyle olmamalı.
Sen nasıl istiyorsan öyle davran senin paran ama doğru bulmuyorum. Para saklamak doğru değil. Ayrıca 11.000 TLde abartılacak, insanı rahata sevkedecek bir para da değil. Onu da söylim. Bu devirde evet biraz kalbur üstü ama asla lüks değil25 Yorumla
Soran+1 yılMesele benim paramın ne kadar olduğu mı? Ben lüks mü dedim?
Soran+1 yılDemek ki size göre öyle burası soruya crvap vermek için var yargılamak için değil
- +1 yıl
Ne yargısı yahu 🤣
Kızım bak sana bişey dicem, sen bu kadar artık gelirinin rakamına kadar, eşinin karakteri yapısına kadar gelip burada tek tek yazarsan sana herkes herşeyi yazar. O halde daha yüzeysel geç. De ki mesela eşten para saklamak doğru mu? Dimi? Ben sana tecrübeden kaynaklı bişeyler söyledim. Sen bişeyler alır veya almazsın. Almayacaktın da canın mı sıkıldı diye sorarım o halde ok
Soran+1 yılBurdakiler çpk derin bakıyor sorun orada
+1 yılSeni anlıyorum ancak kocana hem doğruyu söylemelisin ki evliliklerde dürüstlük ve sır saklamama mevzusu çok önemlidir. Doğruyu söyleyip şöyle bir şey konuşabilirsiniz karşılıklı; bak şimdi bu hayat böyle lay lay lom değil, bu parayı kazanıcam fakat her zaman gelir diye düşünerek har vurup harman savurmak çok doğru bir şey değil çünkü yarın ne olacağı hiçbir zaman belli değil, bunu hem ihtiyaçlarımız için kullanalım ve kalanını da kötü günler için biriktirelim diye bunları konuşabilirsiniz. Birbirlerini seven insanlar her zaman birbirlerini doğruya yönlendirmelidir. Evliliğin ve karşılıklı sevginin temeli de budur.
20 YorumlaBence eşini zamanı gelince ne yapması gerektiğine hazırlamak yerine söylemen daha doğru olur çünkü kötü niyetle de anlayabilir ona bu şekilde açıklamalısın hatta direk söyle şu kadarını hesabımda. biriktiricem zor günler için diye anlayışla karşılayıp hiçbir şekilde rahata bağlamaması gerekiyor bağlıyorsa sorun vardır zaten (ya bana söylenmese kıyametleri kopartırdım da bana takma sen ben su gibi dürüstlük bekleyenlerdenim eşin öyle değildir ha taktığım kendin mi yiceksin paraları değil ben senin eşinim bana nasıl söylemezsin her şeyimizi bilmicek miydik olurdu)
10 YorumlaSaklamanız bence en doğrusu olacak, ama eğer eşinizin ailesi zenginse ya da en ufak bir sıkıntınızda size yardım edebilecek imkanlara sahipse, sizin sakladığınız/biriktirdiğiniz o para geleceğiniz için bir güvence olmuş olur. Aslında altın yapın demek isterdim ama, bilemiyorum.
ve ayrıca..
Bir noktaya değinmek istiyorum, kapitalist düzenin biz insanlara öğrettiği en acı ve en berbat öğreti parada güven aramak. Kapitalist düzen parayı bize tanrı olarak tanıtıyor, paranız olmazsa siz bir hiçsiniz diyor. Yani sözüm meclisten dışarı ama bence parada güven aramamalıyız.00 Yorumla
+1 yılBir tarafın gizli hesabı olması boşanma durumlarında kusur mu bilmiyorum ama ortaya çıkmayan durum kurum olmaz sonuçta. 😅 Kimse de boşanmak için evlenmez ama bence her kadının köşede bir birikimi olmalı herhangi bir ayrılık durumu ya da zor günler için.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZorda değilseniz hiç söyleme , birikim yap , arada ona aşırı pahalı olmayan orta şekerli hediyeler al geri kalanını altın birikimi yap , altın zaten her zaman değeri artan bir şey, yarın birgün maaşını öğrenip "madem bu kadar maaş alıyodun nerde bu paralar" derse sen de "sana aldığım hediyeler yaptığım masraflar nerden yapılıyodu sanıyosun" diyip üstünü örtebilirsin eğer altın birikimini öğrenirse de "bir kısmıyla da zor günler için birikim yapmıştım" dersin 😚 hiçbi şekilde art niyet düşüneceği bir durum oluşmaz kaldı ki zaten art niyetli değilsin ama karşındaki bunu farklı değerlendirebilme ihtimali varken böyle yaparsan olumsuz ihtimali de ortadan kaldırmış olursun
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. benim de yapacağım bir şeyi eşim yapınca neden kötü göreyim?
her zaman kötü günleri düşünmek gerek. ileri görüşlü olmak gerek. bence doğru yapıyorsunuz. maaşınızı 5 alıyorsanız, 6 oldu 7 oldu diyebilirsiniz. ayrı bir hesap açar, oradan artan parayı o hesaba aktarırsınız.20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Merhaba,
Saklaman daha makbül olur. Sonucta siz evlisiniz evi yöneten kadindir benim icin. Zor gününüzde size daha bir rahatlik getirebilir kücük birikimler.
Sonucta her insanin zor dönemi olabiliyor. Hic cekinme ve güven problemi yasama.. sen ailen icin yasamis oluyorsun zaten.10 YorumlaAynen eski maaşını alıyormuşsun gibi haberi olmasına lüzum yok ha dersen ki ileride vicdanıma yenik düşerim söyleyim mi diye o senin vicdanına kalmış bir şey derim ama geleceğini düşünmelisin burada yarın öbür gün Allah korusun ayrılırsanız o birikimlerin sayesinde bi nebze ayakta kalırsın muhtaç kalma kimseye boş ver 🙂
15 Yorumla- +1 yıl
ne anlamı kaldı evliliğin herkes kendini düşünsün o zaman.
- +1 yıl
Evet empati kurarak söylüyorum, evlilik bir bağdır
- +1 yıl
erkeklere laf atmayın o zaman
Sürpriz yapmak için bir süre birikim yapip sonra bir anda söylersen mutlu olabilir. Ama eşinin karakterini bilmediğimden dolayı bu durumun geri tepmesiyle sonuclanabilir. O yüzden eşinizin karakterini ve vereceği tepkiyi göz önüne alarak hareket etmeniz daha iyi olur. Son olarak Allah bereket versin 😊
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence de saklamalısın. Birikim yapman güzel bir şey. Eskilerin bir lafı vardır, ''Bu varlığın bir de yokluğu olur.'' diye. İşte o yokluk zamanında o parayı ortaya çıkarırsın, ilaç gibi gelir. Yine kendiniz için saklayacaksın, kötü bir şey yaptığın yok senin. Gayet aklı başında düşünüyorsun. Parasız kalsan başkasından isteyeceğine kenarındakini çıkarır kullanırsın kimseye de minnet etmezsin. Sen burdaki eşinden gizli saklı olmaz diyenleri takma. Yaptığın ayıp veya yanlış bir şey değil. İçin rahat olsun o yüzden, yine kendiniz için iyi bir şey yapıcaksın sonuç olarak.
16 Yorumla- +1 yıl
Allah seninde eşin senden paraları gizler
Cevap sahibi+1 yıl@busonartık kaybol varoş
- +1 yıl
Hahahahahahaha bana varoş diyene bak eşinden para gizliyo hshsjsjahahaha ezikkkk fakirrrrr köppeeekkkk
- +1 yıl
Allah’ı yanlışlıkla yazmışım bu arada inşaAllah olcaktı orası
Cevap sahibi+1 yıl@busonartık ergen ya
- +1 yıl
Uzaaaa
Böyle bir durumda eş düşünülerek kadın tarafından maddi tutum için gizli birikim yapılıyorsa bu güzel birşeydir. Tamamen gelecek düşünülerek yapılan atılım açısından hoş bir davranış.
11 Yorumla
Soran+1 yılŞükür tam anlamıyla anlayan çıktı
Bu genelde ailesinin geleceğini düşünen kadınlarda olan bir durum. Eşinizin bu parayı harcayacağını düşünüyorsanız, biriktirin. İyi bir şey yapmış olursunuz.
11 Yorumla
Soran+1 yılHarcamaz ama rahat davranır benden ister şurdan şunu alalım diye aile babasınolsun yülü alsın istiyorum
+1 yılSöyle bence çünkü sonradan öğrenirse Hele ki başkasından sana güvenmeyebilir. Tek maaşını sakladığını düşünmez başka şeyler olsada saklarsın sana aldatma anlamında söylemiyorum yani eşine gerektiği kadar değer vermediğini düşünebilir
Eşler arasında gizli saklı olmaması daha doğru bence.20 Yorumla9 ila 10 bin falan maaş alırsın diyorlar die söyleyebilirsin
Karışmıyorsa söyleme
Ama evlilik gizlilik gerektirmez
Birikim yapacağım bir kısmına da demelisin
Eşinin huyunu görürsün.
Saklaman ilerde belki seni haksz çıkartabilir.
Gerek yok kendini koru ve hakkını savun.02 Yorumla
Soran+1 yılBenim maaşım değişiyor sürekli prim usulü olduğu için, bi ay alamam bu sefer aldı söylemşyor olur
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Seninde hayatını garanti altına alman hakkın..
Kendin için birikim yapman en doğal hakkın..
Ayrıca çalışan sensin kazanan sensin bu senin özelin kimseye eşin dahi olsa maaşını söylemek zorunda değilsin.. evet eşin maaşını öğrenince evin tüm yükünü senin omuzlarına yükleyebilir.. bazen evlilikte dahi olsa zararsız masum beyaz yalanlar söylemek çok işe yarar.10 YorumlaKadınların Geneli Böyle En Basit Açıklama Yapayım Sen Eşinin Ne Kadar Maaş Aldığını Biliyorsun Ve Beraber Harcıyorsunuz
Şimdi Daha Önce Mutlaka Duymussundur Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanar Diye Bir Söz Vardır Belki Bilirsin
Foyan Ortaya Çıktığı Zaman Basit Tartışma İle Başlar Olay Büyür Büyür Ayrılığa Kadar Gider
Yuvanı Bozmak İstiyorsan Bişey Çaktırma
Bozmak İstemiyorsan Mutlaka Söylemelisin10 YorumlaEvlilikte para söz konusu olmamalı, ayrılık sebebidir. Yok zorluk görmemiş falan bunlar onun sorunu senin değil ki? Herkesin bir yaşam standardı var. İlla miktarı söylemezsin ama bu ay iyi prim aldım diyebilirsin. 2 gün sonra öğrendiğinde "beni ne olarak görüyorsun..." Diyerek cümleye başlayabilir.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 759 cevap paylaştı.
+1 yılGerçekten guvensen zaten saklamazsin demekki güvenmıyorsun ve eşin zaten hiç ailesiyleyken yokluk gormediyse belliki zengin bir aileden geliyor yani başı sıkışsa bir alternatifi vardır mutlaka şöyle düşun yani eşin bunu yapsa sen kırilmaz mısın birde erkekler daha hassas bu konuda üzerlerine yıkılmış bir toplum baskısi var çünkü
10 Yorumla Cevabı çok ama çok basit. "Eğer o 11000 kazanmaya başlasaydı bana söylemesini ister miydim?" diye sor. Cevap bence açık ama. E madem sen karşıdan bilgilendirilme bekliyorsun, sen de paylaşabilirsin bence. Lütfen bencilce düşüncelere girip bizi üzmeyin artık
41 Yorumla- +1 yıl
Doğru bencil davranmasınlar, ne güzel empati kurdurarak anlatmışsın. Empati yoksunları üzmesinler bizi artık 👍🏻
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılSöyle bence. Güven olmadığı ortamda evlilik sağlıklı yürütülemez. Birikim yine yapacağını söylersin ne olacak yani. Paraya güvenip rahatlamasın diyorsunuz da aksine kocanızın daha güvenli ve rahat yaşaması ve bunu bilmesi sizi daha da mutlu etmesi gerekmez mi? Sizin üzerinizden rahatlayıp , tamamen size bel bağlayarak yaşayacağını sanmıyorum. Ha zaten öyle karakterde biriyse o zaman evliliğinizi gözden geçirmelisiniz.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yılYani bunu söyleyebilirsin tabi ama o bilmeden kendin için biraz da olsa para biriktirmen iyi olur. Görüşlerde baya mantıklı yazan bı kaç kişi olmus yani onların dediği gibi kadınlar her zaman para biriktirmeli ne olur ne olmaz diye.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbla bak ben varlıklı bir ailede yaşıyorum sana şu kadarini soylim her zaman herkesten gizli kendin için kenarda para olmalı kendin için olmayabilir ama kendi yaptigin sadece kendinin bildiği birikim olmalı ben sadece bunu söylüyorum ve pişman olmayacaksin yemin ederim
29 Yorumla
Soran+1 yılBende kenara koyayım diyorum planlarımız var
Cevap sahibi+1 yılKenara koy kendin için ama senden başka hickimse bilmesin o parayı yerin kulağı vardır
Soran+1 yılSöylemem zaten altın alırım diye düşündüm
Cevap sahibi+1 yılBenim babam 60 yaşında annemi aldattı sonra anneme git dedi annem okul görmemiş bir ayağı ameliyatli bir kadın ve babamın 5 çocuğuna baktı babam bir kez iflas etti bir kez yatakta hastalık geçirdi annem hepsinde yanındaydı bir kadın girdi anneme git demeye başladı ben yaşadıklarımdan ötürü evlenince kenara gizlice para koymayı düşünüyorum hiç başıma gelmez deme yani inşallah gelmezde erkekler fazla merhameti hak etmiyor
Soran+1 yılDünyanın binbirtürlü hali varama benim amacım birikim olması içim
Cevap sahibi+1 yılKendin için tapusu senin üzerine olacak birseyse yap birikimini
Soran+1 yılTapu değil nakit biriktircem
Cevap sahibi+1 yılTamam işte birikimini yap ev araba alacaksan da kendi üzerine al demek istediğim bu ve bence haber verme
Soran+1 yılAnladım , aramızda öyle şeylerin hesabı yok çok şükür üstüme olsun desem üstüme yapar
+1 yılBu düşünceniz güven sarsıcı ve kırıcı. İnsan eşinden bir şey saklar mı? Bir de eşiniz aynısını size yapsa ne düşünürdünüz? Bı devirde kimseye güven olmuyor. Bu arada başınız sıkışınca demişsiniz, öyle bir birikim nereden çıktı diye sormaz mı eşiniz? Gerçi öyle bir durumda sadece kendinizi düşünürsünüz ama "başımız" yazmışsınız shahshsj komik.
00 YorumlaBizim saklımiz gizlimiz olmaz... kendi parasını da bana verir.. sadece kendine yetecek kadar harçlık ayırır... kalanı benimdir. benim maaşıma üstüne koyarız... giderleri çıktıktan sonrasını biriktirin... ne kadar paramız olduğunda bilir... hiç saklandım ve oda hiç saklaması... para bizim için sorun olmadı hiçbir zaman...
00 Yorumla
+1 yılSevgilimi kardeşim gizli üye , sana kitabın ortasından kısa ve öz konuşacağım.
1. İçinde ki sesi dinle.
2. Çocuklarınızı düşün. Yoksa gelecektekileri...
3. İçinde ki çocuğun sesini dinle.
4. Şimdi ben sana sorayım ; Eşin aynı durumda olsa sen ne yapmasını isterdin ve senden gizli saklı iş çevirse ne yapardın , düşünürdün? Birazcık em-pati yahu birazcık huzur...
5. Eşine söyle ikiniz de maaşınızdan bir miktar ayırın ve beraber biriktirin. Hem ondan ayrı biriktirsen ne yapacaksın sanki?
BU SÖYLEDİKLERİMİ BİR DÜŞÜN VE SON OLARAK DİYORUM Kİ '' VİCDANININ SESİNİ DİNLE BAK NE DİYOR? ''
VESSELAM SELAMETLE GÜZEL KARDEŞİM...00 YorumlaAile & Toplum konusunda 430 cevap paylaştı. Yapabilirsin nasılsa nereden öğrenecek ki? Bence altına yatır. Bankada senin hesabında durur bilmez o da. Her ay maaşından arttırabildiğinle birikim yapabilirsin. Kadınlarla erkekler aynı değil. Kadınlar olarak birçok konuda ekside başladığımız için erkeklere göre böyle güvenceler şart.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 690 cevap paylaştı.
+1 yılEğer bunu geleceğin için biriktirmeyi düşünüyorsan ve yatırımdan anlıyorsan söylemene gerek yok ha maddi açıdan sıkıştığın da ya benim birikmişim vardı onu kullanalım dersen aranız bozulur. Belki maaşının bir kısmını saklayabilirsin yatırım için böylece hem maddi zorluk yaşamazsınız hem de yatırım yapabilirsin
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Fazla paranın bi kısmını birikim yatırım ne istersen onu yap bi kısmını da bu ay biraz fazla aldım dersin ister birlikte biseye harcarsınız ister onu da birikime eklersiniz bu şekilde hem eşinin birikim konusunda düşüncesini öğrenmiş olursun hemde tam olarak bisey saklamamis olursun 😉
00 Yorumla
+1 yılOzamn eşinden fazla maaş aldığını senden gizlesin haberin olmasın hoşuna gider mi? Kim bilir ozamn kafan da neler kurarsın kim bilir nerelerde yiyo bilmem ne diye ama tam tersi olunca hemn zoruna gidiyo yorumlar demi. Yok kadınlar anlamış erkekler anlamıyomus, kadınların kafa şeytanlığa işliyo çünkü o yüzden onların yorumu hoşuna gider. Bu soruyu soran erkek olsa o kadınların hepsi evlilikte gizli saklı olmaz söyle derlerdi yazık hemen nasıl çirkeflesmişsin ama
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 396 cevap paylaştı. Yani zor bir durum benden eşimin bir şey gizlemesini istemezdim. Bu güvensizlik oluşturabilir. Mesela bir hedef koyun kendinize ve o parayı o hedef için biriktirin. Mesela bir tatil hedefi koyun ve o parayı atıyorum altına çevirip kenera atın. Ama söyleyip yapmanız daha iyi olabilir.
00 Yorumla
+1 yılEğer o maaşı her ay alıyorsan söyle ama arada bi alıyorsan sakla sende kadınsın geleceğini bilemezsin olurda anlamazsanız kendine bi ev alırsın çeker gidersin şimdiki nesilde doğru dürüst yuva durmuyo. Ama bak her ay alıyorsan söyle eşine çünkü ileride sıkıntı çıkar esin öğrenince
00 YorumlaAslında eşinin yapmak istediğin bu durumu öğrendiği taktirde nasıl dusunecegini sen daha iyi bilirsin. Yani bunu öğrendiğinde güveni sarsilir mi? Yapmak istediğin şeyde bence bi mahsur yok ve iyi niyetle yapilmak istenen bişi. Hatta ben olsam tam da böyle yapardım ama senin eşinde , demek ki bazı şeyleri saklayabiliyormuş gibi bi algı oluşur mu? Bence bu şekilde düşün ve ona göre karar ver.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Bu bir nevi kumbara, beyaz yalan demek lazim. Bir mahsuru yok, hatta yarın öbür gün kredi kartı filan ödenemez duruma gelse bu paraya en çok o sevinir. İhtiyaç olmazsa bile araba veya ev için peşinat olmuş olur. Akıllıca 👍
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen sevgilime karşı dürüstüm, para konusunda ona güvenmediğimi söylemiştim. Yani benim sevgilim de savurgan baya ama siz evlisiniz farklı bir boyut!
Eğer eşinin anlayışlılığına güveniyorsan, miktarı ona doğru söyleyip bir kısmını birikim hesabına yatırmak istediğini söyleyebilirsin.
Ama bana kalırsa harcama konusunda ona güvenmediğini açıkça söylemelisin. Başta bunu çözün ki ileride sorun yaratmasın.20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılKadınların her zaman iyi gün kötü gün için birikimi olmalı ve bunu herkes bilmek zorunda değil... Gerektiğinde zaten ortaya çıkarır akıllı bir kadın...
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılEşlerin kendi aralarında para saklanmaları hoş olmaz. Bunlar ortaya çıktığında boşanma sebebi bile olabilir. Ne eşim ne ben evliliğimiz sırasında böyle bir tavırda bulunmadık. Fakat eşiniz kumar oynuyorsa veya para bulunca hovardalık yapıyorsa bu parayı ondan gizlemeniz çok normal.
00 Yorumla Bence insan öz anasına babasına bile söylememeli. Bu devirde kimseye güven olmaz. Ben kimseye sormam. Bana da sorulsun istemem. Herkes çok para göz ve sen yüksek kazanıyorsan direk çökmeye çalışırlar.
10 Yorumla
+1 yılKuzum söyleme biriktir. Ya da dolar altın vesaire yap. Zor zamanlar için ya da kendi geleceğine yardım olur. Yarin ne olacağımız hiç belli değil emin ol..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence söyleme biriktir paranın getirceği durumla rahat davranabilir, mesela birikim yapmaz ya da parasını bos bos harcar. Örnegin benım bir miktar param var ve aileme bile soylemiyorum cunku babam hep sorar ne kadarın var diye halbuki benım parama guvenip daha cok harcayacak benden para istiyor istiyor hep ogrenci olmama rağmen baba bile boyleyse elin oglu napar allah bilir
10 YorumlaMaaşın eşinden yüksek olması onun gururunu zedeleyebilir. Ama yatırım amaçlı geleceğe dönük işler için birikim yapıyorsun sonuçta bence çok hoş düşünce bununda eşinle paylaşmalısın.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Eşin para harcama konusunda ölçüsüz ise boş şeylere para harcayan biri ise bence ya gizli birikim yap ya da ortak hesap açık isteyen yatırır ama ikiniz olmadan çekemez.
10 Yorumla
+1 yılBence iyi yaparsın, yarın bir gün lazım olur. Elinizdeki parayı çarçur edeceğinize bi köşede kalması daha iyi diye düşünüyorum.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbunu sen kendi namına yapma ileride söylediğinde ya da öğrendiğinde en azından güvensizlik olur. banka hesabını ailen senin adına açmış olsun ve senin adına ara ara para gönderiyor olsunlar yani parayı yatıran ailen olsun. babana da hesap soracak hali yok eşinin , kızına neden hesap açıp para yolladın diyecek hali yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
+1 yılİllaki ortaya çıkar görür hesabında falan sonra açıkla açıklayabilirsen maaşın falan yattıgında ne bileyım nasıl açıklayacaksın sonra güven sarsıcı. Biri bana böyle bir şey yapsa boşanırdım bile. Açıkça biriktirdigini belirtebilirsin
04 Yorumla
Soran+1 yılKocan para biriktirse boşanırsın
- +1 yıl
Anlamadım
Soran+1 yılİki kere oku anlarsın
- +1 yıl
Evet bosanırım benden gizli para atsa kenara uc kurus ona bile sinirlenırım. Kendımı salarım ya da salmam bu evlılık sonucta o senden para saklasa gelecegimiz icin dese buldugunda hm tamam o zaman mı dersin bana nıye söylemedin dersin. Rahat takılırsın calısmazsın istedgin gibi para harcarsın dese zoruna gitmez mıydı
Sgk primin maaş üzerinden yatıyorsa yani aldığın maaş kadar primin yatıyorsa eşin e devletinde görebilir kendiniz için iylik yapmak isterken kötü anlaşılabilirsin.
İyisimi sen yine eşine hiç bir şey belli etme beraber parçalarız paracıkları bu konuda hiç düşünmeden yardımcı olabilirim :)00 YorumlaBence gizli olmasında fayda var benim bir arkadaşımda yıllarca gizli biriktirdi ev al araba aldı eşiniz bu parayı öğrenirse kendini daha rahat hissedecek ve lüzumsuz şeyler almaya başlar diye düşünüyorum
10 YorumlaZaten eşin sana maaşın konusunda karışmıyormuş o yüzden açıkla derim, söylemen bir sorun yaratmaz ama saklaman biraz üzebilir yine de sen bilirsin
10 YorumlaEvlenmeden önce rahat bir hayatı olmuş ve onu kötü ekonomik şartlara hazırlamak için söylememen gayet mantıklı. İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın.
10 YorumlaKadın ile erkek arasındaki fark işte
Gücü eline aldığı zaman nasılda bencilleşip güç sarhoşluğuna kapılıyor. Senden bir yol olmaz kızım. Rahat olsa nolcak. Adamın konforumu batacak sana.12 Yorumla
Soran+1 yılYa mal mısın sen senden çok bi bok olmuş ya
Daha şimdiden başlıyorsunuz birbirinizden saklamaya
41 Yorumla
Soran+1 yılBilmeyende başkasına hibe edicrm sanar
+1 yılNe kadar aldığını ve parayla ne yapmak istediğini söyleyebilirsin. İlişkiler güven üzerine kurulu değil mi? Eşin ondan sakladığını duyunca işler daha karmaşık hal alacaktır.
20 YorumlaTek yürümek bu yolda seni yorar. Oturup güzelce konuşabilirsin. Bu onun ilerde sana olan güvencini kırar. Karşılıklı oturup konusmanın mutlaka birilerine faydası olacağını duşunuyorum. Senin birseyleri paylaşabilmek için bir dala her zaman ihtiyacın olacak. O dalda eşindir. Böyle gizli kapaklı olmaz dediğim gibi hayat seni yorar
20 Yorumla
+1 yılBence soylemelisin soylemezsen cok kırıcı olur gerçekten. Soyleyip birikip yapicagini yokmus gibi davranicaginjzi da soylemen lazım. Sen kazaniyorsun istedigini yapabilirsin karar senin ama onunla da paylasmalisin. Bence destek olur o da :)
00 Yorumla
+1 yılSaklamak benim gözümde ihanet, yalan ve aldatmacanın kardeşidir. Sen hayatına eş olarak birini alıyorsun diyorsun ki iyi günde ve kötü günde, hatalıkta ve sağlıkta sonra saklamaktan bahsediyorsun. Eşin bunu görürse seni boşar.
02 Yorumla- +1 yıl
Abart. Boşar diyo bir de 🙄
- +1 yıl
Yalanı sevmem
- Aile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı.
+1 yılŞeffaf değilsen. Şeffaflık beklemek hatadır.
Dürüst olmalı.
Açık ve net olmalısın.
Hayat, evet hep böyle gitmez belki. Belki de seninle de öyle birlikte gitmeyecek. Her şey tadında güzeldir.
Bilgine...00 Yorumla
+1 yılBir de kadınlar anlamış falan yazmış. Sen ve senin kafandaki kadınlar eşi güvensizlikten ve yalandan ötürü evliliği bitince gelip buraya ağlamasın. burada para biriktirme vs. işin bahanesi. Hadi yallah.
00 YorumlaBence de söyleme derim, çünkü erkeklerin aklında her zaman almak istediği bir şey vardır ucuz ya da pahalı. Kimseye de söyleme. Eşin ne kadar maaş aldığını biliyorsa, bildiği kadarını kullan, kalanını da altın hesabına yatır ya da altın al.
00 Yorumla11 bin tl para degil ki. Şu anın 11 bini gecen yılın 6-7 binine esit. Markete girip ele avuca geçer alısveriş yapsan en az 500 bırakırsın tek seferde..
01 Yorumla
Soran+1 yılOrası öyle tani ki
Söyleme bende hep söylüyordum boşandıktan sonra mal gibi elimde avcumda kalmadı. Sonuç olarak kimse boşanmak için evlenmez değil mi ne olur ne olmaz. He illa boşancaz diye de düşünme Allah göstermesin eşin ölür felan gene tek başınasın gene ihtiyacın olacak. Akıllılık yap söyleme emin ol o senin arkandan ne işler çeviriyodur.
01 Yorumla
Soran+1 yılHerşeyi hesaba katmak lazım ama ben olumlu düşünüyorum
- Devamını Gör (225)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler