Bazen eş dost ortamı oluyor, akrabalar falan soruyor maaşımı. Gizli kalması mı daha doğru, açıkça söylemekte sıkıntı yok mu? Mesela siz söyler misiniz?
Saklasan da nereye kadar saklayabilin. Sorarlarsa sana sen ne iş yaparsın onu söyledikten sonra zaten maagaşı da az çok tahmin edilebilir. Çok zor 1 şey değil ya. Nedir en az Alacağın askeri ücret. Memur oldun daha çok alın polis oldun askerî ücretten biraz daha çok alın. Yani Ne kadar aldığını söylemesen de ne iş yaptığını söylemen gerekir. Onu soyledikten sonra zaten maagaşı da az çok öğrenmiş kadar olun. Herkes ne iş yaptıysa o kadar alır. Ha ne iş yaptığını söylemen dersen onu öğrenmekte çok ta zor değildir.
Bence kesinlikle gizli kalmalı. Neden mi? Söylediğin miktarı az bulup ''Bu paraya da çalışılır mı?'' diye seni küçümseyen de çıkar, fazla bulup ''Gel keyfim gel yapıyor, ne de ballı'' diye abartan da çıkar. Hısım akraban da olsa insanlara güvenilmez. O yüzden, ne alıp verdiğini kimseye mümkün mertebe belli etmemek gerek. Sorun olduğunda ben, ''Şu kadarı buluyor aşağı yukarı'' deyip konuyu kapatıyorum. O zaman kimsenin daha fazla konuşmaya, soru sormaya hakkı da olmuyor yüzü de.
Ben internet sitesinde çalışıyorum dediğim için çok merak ediyorlar kazancımı. Bazıları diyor ki işte üçyüz beşyüz alıyorsundur. :) Ama ben üniversite mezunuyum, neden o kadar alayım diyorum geriliyorlar biraz.
Çok merak ediyor herkes birbirinin evine giren para miktarını ama ben de paylaşmam. Başkasına ad sormam. Herkes kendi işine baksın.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
20 yaşıma geldim babamın ne kadar maaş aldığını hiç bilmedim, bilmiyorum. 😅😅 insan merak ediyo ama bazen bilmemek de güzel. (Size göre ne var harcayın gitsin demeyin çok borçlu dönemimiz de oldu herşeyi yaşadım yani) 😅😅
Gizli olmadigi surece kimse bana o iliskinin gercek iliski oldugundan bahsetmesin. seven kadin da adam da bunu sormaz. hem hic de hos ve dogru bir davranis degil. bana sorana ben beles ameleyim de derim 25 bin kazaniyorum diyip avel avel bakmasini da saglarim ama her iki sekilde de ciddiye almam bunu soranlari. size ne kimr nr yahu
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Mümkünse çevrenize şahsi bilgilerinizi paylaşmayın. Gün gelir size karşı kullanırlar. Bikaç cümleyle geçiştirin. Herkesin hayatı kendine. İnsanlara güvendiğim için açıkça lafı dolandırmadan paylaştım özelimi. Zarar gören ben oldum. İnsanlar arkamdan ileri geri konuşur oldu.
Maaş az ise bağırabilirsin her ortam olur, dolmuşa binerken, trenden inerken bağır dur sivrisinek gibi. ama yüksekse evden çıkma nefes bile almaki varlığından haberleri olmasın sonuçta göz değebilir mazallah
Bence gizli kalmalı.. Öğrenmelerine ne gerek var ki? Fazla kazansam da, az kazansam da soran kişiye faydası var mı? Ha şu kadar kazanıyorum, ha bu kadar.. Ne fark eder? Bazıları meraktan ölecekler.
Kıdursunlar meraktan gizli kalmalı, zamanında nasılsın demeyen insanlat yarın iş sahibi olunca maaşımı sorguluyor hayırdır okurken harçlığı sizden mi aldın
bir kere bu soru sorulmaz.. Maaşı soranlar A burdan soruyorum ben asgari ücret alcam sana ne faydası ya da zararı var 10.000 lira alsam kime ne faydam var ne kadar saçma yaa
Herşeyinizi insanlarla paylaşmayın anneniz babanız dışında ama onlara da tembihleyin işinizi maaşınızı herkese söylemesinler ben okurken aramayan yardımcı olmayan akrabalarim arkadaşlarım asteğmen olunca arayıp sorar oldu bende hepsini engelledim ailem haricinde
Yani söylenmesi iyi olur veya sadece yakınlarına demeliyiz ben görüyorum eşine soylemeyenler ile dolu dünya eş den daha yakın ne olabilir neden bu gizlilik
Söylenmez, bir iş yaptığınızda ya da eğer yapacaksanız (bir planınız varsa) bunu kimseye anlatmayınız bereketi kaçar, nazar değer belli olmaz belki anlattığınız kişi sizden önce davranıp emeğinize konar maaşı güzel diye sizin yaptığınız işi elinizden alır belli olmaz bu yüzden söylenmez :)
Aile ve Eşin dışında akraba dahil herrkesten gizlenmelidir, gizleme derken üç beş aşşa yukarı söylenebilir çok samimilik var ise ama net miktar bence yanlış.
İlk iş hayatımda 5 yıl içerisinde söyledim hiç hayrını görmedim resmen parama göz dikmiş akbabalar gibi hesap kitap. Sonra kimseye demedim yaklaşık veya piyasaya göre içeriği beni ilgilendirsin der gibi imalar sonra anladım kaç kişinin parama gerçekten gözdiktiğini
Açıkçası benim kafama da karşımdaki kişiye göre değişiyor yani eğer çok yakın bir arkadaşımsa zaten her şeyi paylaşıyorum dur söylerim ama söylemek istemediğim tipte insanlarsa söylemem
bir insana tutup ta ne kadar maaş alıyorsun demek çok saçma olur. Ha o kendiliğinden söyler ya da söylemez oda kimseyi ilgilendirmez. Kişi maaşının dile gelmesinden rahatsız oluyorsa gülüp geçmeli dir.
En İyi Cevaplar