16 yıldır evliyim, eşim bağımlı. Ne yapacağım?

Ben 16 yıldır eşimle evliyim. 18 yaşında çok severek çocuk yaşta evlendik. Birbirimizi çok sevdik. Tartışmalı ve normal bir evliliğimiz vardı, belkide ben gerçekleri göremeyecek kadar toydum oda olabilir. Eşim evliliğimizin başından beri esrar kullanıyor ve bu o kadar aşırı bir hal aldiki şu an sigara içer kadar kolay ve çok içiyor. Eskiden evin balkonunda içerdi, zor bela senelerce verilen savaş sonucu artık evde değil apartmanın çatısında içiyor. Ne yaptıysam vaz geçiremedim kendisini. İyilikle çok denedim olmadı bağırarak küserek ağlayayarak ne yaptıysam ama ne yaptıysam vaz geçiremedim- bu arada birde 12 yaşında bir evladımız var. Psikoloğa götürdüm bir kere gitti birdaha götüremedim. Kendi başına buyruk, bizimle hiçmi hiç alakası yok. Ne ihtiyacımız ne eksiğimiz be oğlumuzun okulu ne bi fatura ne bi hayatın gerceği ne bi baş sağlığı ne bi hayırlı olsun ne bi akraba ziyareti ne bi aile birlikteliği HİÇ BİR ŞEY AMA HİÇ BİR ŞEY UMRUNDA DEĞİL!!! çok çaresizim. Demin ağlayarak dua ettim elimden bişey gelmiyor. Ben çok alımlı bir insanım, güzelim , çekiciyim çok güzel giyinirim öz güvenim çoktur, güzel kokularla gezerim gerçekten bakımlı bir insanım lakin bana dönüp bakmıyor. İhtiyaçlarımı karşılamıyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bu arada tahsiliyim ve gerçekten güzel bir işim var. Kendi ayaklarım üzerimde duruyorum. Fakat o benim sevmediğim bir işi yapıyor ve yarı maaşımdan daha az kazanıyor. Ve umrunda değil tabiki. İş yerinde esrarını içiyor. Arkadaşlarıyla takılıyor… kimsede olmayan imkan onda, yurt dışındayız evliliğimizden beri fakat o hiç bir şeyin kıymetini bilmiyor hiç bir şeyin farkında değil. İsteseydi buranın suyunu çıkarırdı fakat o hayata küsmeyi seçti ve en kötüsü 16 senedir içtiği için iyice gerçekten APTALLAŞDI. Ben herkese mükemmel akıl veren ben , kendime aklım 0. Artık beynim durdu aklım basmıyor. Ha birde sormadan söyleyim evet cinselliğimiz berbat durumda çünki evet tahmin ettiğiniz gibi oda eşimi İLGİLENDİRMİYOR! Yorumları merakla bekliyorum teşekkürler
16 yıldır evliyim, eşim bağımlı. Ne yapacağım?