Asıl bunu kaçış yolu olarak görmek zorunda bırakılmaları çok daha acı değil mi?

Az önce böyle bir yazıya rastladım ve şimdiki devir ve yaşantılar geldi aklıma buraya tamamen hiçbir yerden hiç birşey okumadan ya da almadan kendi düşüncelerimi yazacağım şu an tahminimce %50 aileler bakın tahminimce diyorum bu az ya da daha fazla olabilir bu sorunun altına kendi aile yapısını belli edenlerden sonra bu oran değişebilir konuya gelirsek baskıcı , otoriter ya da bir çok tabiri olan bu aileler kız çocuklarına bakın kız çocuğu diyorum ayırıyorum çünkü sadece kız çocuklarında bu oluyor arkadaşlarına, gittikleri mekana, gidip geldikleri saate bile karar veren aileler ya da onu giyimiyle oturmasıyla kalkmasıyla herşeyiyle yöneten baskıcı ailelerden bahsediyorum sanıyorlar ki ben böyle yaparsam iyi bir gelecek vaat ederim ya da namuslu büyütürüm sanıyorlar ki bir kızın erkek arkadaşının olması ya da giydiği kıyafet ya da eve geldi saat onun namsunu belirlemiyor kısıtlamalar, kurallar, cezalar vs vs daha bir sürü şey , buna nazaran kız çocuklarımız artık bu hayattan kurtulmak istiyor herkes gibi onlarda özgürce arkadaşlarıyla oturmak sohbet etmek gezmek istiyor ama arkadaşları sorduğunda ailesine bunu teklif bile edemeyip izin vermezler sormaya gerek yok diyor bu sebeple kız önüne gelen ilk erkeğe aşık olduğunu sanıyor ve aklına gelen ilk şey onunla evlenirsem ve bu evden gidersem özgür olurum bende onlar gibi olabilir düşüncesine kapılıp evlilik kararı alıyor ya da binlerce kızımız kaçarak evleniyor ve ne yazıkki yağmurdan kaçarken doluya tutuluyor ve ailenin baskısı yüzünden kocaman hayatını mahvedip bomboş bir hayat yaşar oluyor neden çünkü artık DUL damgası alıyor ve herşey daha çok yasaklanıyor arkadaşlar burda anlattım herşey benim kendi başımdan geçenlerdir EVLİLİĞİ KURTULUŞ YOLU görmek zorunda bırakan ailelere sesleniyorum kızınıza biraz güvenin ve biraz ipleri bırakın siz ne kadar kısıtlarsanız çocuklarınız sizden o kadar uzaklaşır ve yanlış kararlar verir kızlarınıza arkadaş gibi olun.
Kızlarınıza kendini bağzı şeylere mecbur hissettirmeyin...