Az önce böyle bir yazıya rastladım ve şimdiki devir ve yaşantılar geldi aklıma buraya tamamen hiçbir yerden hiç birşey okumadan ya da almadan kendi düşüncelerimi yazacağım şu an tahminimce %50 aileler bakın tahminimce diyorum bu az ya da daha fazla olabilir bu sorunun altına kendi aile yapısını belli edenlerden sonra bu oran değişebilir konuya gelirsek baskıcı , otoriter ya da bir çok tabiri olan bu aileler kız çocuklarına bakın kız çocuğu diyorum ayırıyorum çünkü sadece kız çocuklarında bu oluyor arkadaşlarına, gittikleri mekana, gidip geldikleri saate bile karar veren aileler ya da onu giyimiyle oturmasıyla kalkmasıyla herşeyiyle yöneten baskıcı ailelerden bahsediyorum sanıyorlar ki ben böyle yaparsam iyi bir gelecek vaat ederim ya da namuslu büyütürüm sanıyorlar ki bir kızın erkek arkadaşının olması ya da giydiği kıyafet ya da eve geldi saat onun namsunu belirlemiyor kısıtlamalar, kurallar, cezalar vs vs daha bir sürü şey , buna nazaran kız çocuklarımız artık bu hayattan kurtulmak istiyor herkes gibi onlarda özgürce arkadaşlarıyla oturmak sohbet etmek gezmek istiyor ama arkadaşları sorduğunda ailesine bunu teklif bile edemeyip izin vermezler sormaya gerek yok diyor bu sebeple kız önüne gelen ilk erkeğe aşık olduğunu sanıyor ve aklına gelen ilk şey onunla evlenirsem ve bu evden gidersem özgür olurum bende onlar gibi olabilir düşüncesine kapılıp evlilik kararı alıyor ya da binlerce kızımız kaçarak evleniyor ve ne yazıkki yağmurdan kaçarken doluya tutuluyor ve ailenin baskısı yüzünden kocaman hayatını mahvedip bomboş bir hayat yaşar oluyor neden çünkü artık DUL damgası alıyor ve herşey daha çok yasaklanıyor arkadaşlar burda anlattım herşey benim kendi başımdan geçenlerdir EVLİLİĞİ KURTULUŞ YOLU görmek zorunda bırakan ailelere sesleniyorum kızınıza biraz güvenin ve biraz ipleri bırakın siz ne kadar kısıtlarsanız çocuklarınız sizden o kadar uzaklaşır ve yanlış kararlar verir kızlarınıza arkadaş gibi olun. Kızlarınıza kendini bağzı şeylere mecbur hissettirmeyin...
Asıl bunu kaçış yolu olarak görmek zorunda bırakılmaları çok daha acı değil mi?
Kamu kurumunda çalışıyorum işe girdiğim gün itibariyle ne zaman evleneceğimi sormadan duramıyorlar. Başlar da umursamıyor olsam da artık psikolojik olarak eksikliğini hissediyor gibiyim. Sorunun başlığına katılıyorum boşuna zorla güzellik olmaz dememişler.
Aslında bunların bir çoğu namus dediğin kavramı belirliyor insanları düşün çevrene bak bir çok kızı serbest bırakmışlar ya da şöyle düşün Senin bir kızın var ya da oğlun serbest bırakacaksın kısıtlamayacacaksın o çocuk kendi yolunu bulmak için çabalayacak vs vs ya da şöyle diye biliriz KIzın ya da oğlun var sen onun iyiliğini düşünerek hareket edeceksin koruma iç gidüsü ile yani devir kötü bazı ailelere cidden hak veriyorum düşünme bunları evliliği kaçış yolu olarak bakmalarıının sebebi bunları yapamıyorum evlenince yapayım diyorlar ama evlenince daha beter oluyorsun aslında olay gel git dalgası gibi aile gelir gitmek için evlenir vs vs bir çok kişi de bunu biliyor gibi saçmaladım galiba ama aklımdan geçeni de yazamadım neyse gidiyorum
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Şöyle düşün o zaman bu namus kavramları sadece kadınlar için mi geçerli? Çünkü sadece kız çocuklarında için uygulanıyor ve sen ne yaparsan yap o kızın içinde kötülük varsa onu zaten yapacaktır kızına güveniyorsan bunu ona yapmak ne kadar doğru bu şekilde ailesinden hep birşeyler gizlicek ve başı belaya girecek çünkü hicbirseyi ailesine anlayamayacak çünkü korkacak ama ebeveyinler kızlarına ne kadar yakın anlayışlı arkadaş gibi olursa kızları da onlara o kadar samimi olup hayatında olan biten herşeyi korkmadan ailesine anlatabilecek diğer konuya gelirsek tabi ki kurallar olacak ben başı boş bırakılsın demiyorum ama herşeye hayır cevabı vermek sadece ama sadece aileden uzaklaşmaya ve nefret etmeye onlardan kurtulma fikri yaratacaktır devirin ona ne kadar kötü olduğunu anlatması ve herşeyi ona korkmadan antalabilmesini aşılaması yeterlidir benim fikrim ayrıca biz millet ne der diye yaşarsak bu hayatta elimizde ne olur millete kalsa kız çocuğu okumaz evlenir kovasına çocuğuna bakar kafasından neden kadınlar köle erkekler de şehzade mi? Nasıl bir kafa bu eyer namus varsa bu sadece kadınlar için değil aynı kurallar erkekler içinde kullanılmalı bu sebeplerden dolayı çoğu kızmız gelişmiyor neden kızın orda ne işi var orda niye çalışıyor ya da kız çocuğu ehliyeti napsin evlenince kocası istediği yere götürür kafası bunlar sencede mantıklimi erkekler üstünü tutulup kız evde anasının dizinin dibinde otursun diyerek çoğu kızımız yeteneklerini bile keşfediyor...
Kızım da olsa güvenmem babama güvendim anamı düdükledi içinde kötülük varsa onu yok etmek için çabalayacaksin anne baba olmak bu demektir. Namus dediğin şey kızlar için geçerli evet bu da tanrının sorunu bunu böyle gösteren kızlara kızlık veren aslında o yani bunun ailelerle ya da geçmiş ile alakası yok. bir anne baba kızı ile arkadaş olarak da kısıtlaya bilir yani gizli yapsa da yapmasa da arkadaş ola bilrsiniz mesela bir baba kısıtlayıcı ise anne ona yakın yanaşmalı. birisi ii polis diğer kötü polis. Ailesinden kimse uzaklaşmaz aslında sadece isteklerini kabul etmedikleri için sevgi nefreti doğar Kurtulma fikri de sadece istediklerini yapmak için ortaya çıkar devrin sen ne kadar kötü olduğunu anlatırsan anlat yavrum hiç bir şey değişmeyecektir o çocuk çünkü ne kadar büyük olursa olsun duygular aptallık olduğu için Bu duygulara yenik düşecektir. aslında kadının görevi vardır görevleri kadın kocasına ailesine bakmak erkek ise çalışıp evini ve karısını geçindirmek zorundadır bak işte bu da geçmişten gelen bir yanılgıdır ama bana göre bu yanılgı her zaman doğrudur çünkü şyle düşün anne baba çalışıyor çocuğa bakıcı bakıyor bunu ister misin? aslında erkekler de de bir çok sorumluluk vardır ama hiç birimiz sesimizi çıkarmıyoruz yani sana burada erkek olmanın zorluklarını da yaza bilirim namus dediğin kavram hiç bir zaman kadın da olmadı sadece Din de erkek için de zina var kadın içinde. hani herkesin günahı kendine diyolar ya işte öyle değil annen baban da bundan sorumludur sen bu kızı yetiştiremedin sen bu kıza terbiye ve namusu öğretemedin bu erkek içinde geçerlidir. bu arada ehliyet konusuna katılıyorum :D kızma bu konu da erkekler üstün tutulmuyor DİNİMİZ DE size bakmakla yükümlüyüz ve buna göre laf ediyor bazıları sadece
Ya yavru en basiti şunu düşün şu an ki devrimize bak ve şöyle düşün bunlar neden oldu? bir çok anne baba ben yapamadım kızıma yaparım oğluma yaparım diyerek bu hale gelmedik mi?
Konuşmayı tanrı ile başlayıp kızlık zarının kızlara vermiş evet namus kızların diyen biriyle tartışmaya bile girmicem müslüman isen tanrı değil Allah'tır namus sadece kadınlar için var olmamıştır kızlık zarı denen bir şey yoktur gir internete araştır adı hymendir ve bu namusu üstlenen bir şey değil kadını mikroplardan koruyan bir yapıdır zar da değildir son olarak da hymen dedinen şey her kadında bulunmaz kardeşim biraz araştırsaydin keşke doğuştan hymen olmayan kadınlarda vardır o zaman o insan doğuştan mı namususz allah aşkına güldürme beni he bide kadının ve erkeğin görevlerinden bahsetmişsin kadın evinin işini yakarken adam zil zurna sarhoş eve gelip kadını dövüyor Türkiye'nin yarısından çoğu evde eşine şiddet uygulayıp ona köle muamelesi yapıyor ve sen bunu çok normal görüyorsun kadınların erkeklerin kölesi değildir...
Bu devirde evlenmek ne erkek için kurtuluş yolu ne kız için kurtuluş yolu. Ben şu an ne yalan söyleyim fazlasıyla korkuyorum. Evlilik olsun ilişki yürütmek olsun. Şu yaşadığımız yıllara bakıyorum da gerçekten gidişat kötü gerçekten sözünde duran çok az kişi var hep hüsran ilişkiler hayatlar kötü aileler desen kopuk çocuklarından
1
0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Asıl bunu kaçış yolu olarak görmek zorunda bırakılmaları çok daha acı değil mi?
En İyi Cevaplar