Herkesin bildiği gibi 71 gün önce eşimi kaybettim zor günler geçiriyorum eski çalıştığım yerden eski müdürüm ve şefim geldi yanıma ben hala toparlanmadım ve sürekli ağlıyorum ve depresif takılıyorum ya böyle yaparsan insanlar senden uzaklaşır çevrende kimse kalmaz kimse senin yanına gelip mutsuz olmak istemez dedi bu sizce de böylemi insanlar acı çeken insanlardan uzaklaşır mı?
Sen ne eski müdürüne ne eski şefine hiçbirine bakma eğer zor zamanda yanında durmayan birisi varsa ya da iyi dostum dediğin insan iyi arkadaşım dediğin insan zor zamanında yanında değilse seninle konuşmuyor senin derdini paylaşmıyor ise o zaman öyle bir insanın hayatında olmasına da gerek yok Zaman ne kadar geçerse geçsin insan kaybettiği şeyi kolay kolay unutamıyor basit bir örnek vereyim geçen sene iş yerine ölmek üzere olan bir yavru kedi gelmişti ben onu besledim baktım veterinere gönderdim ve kedi kocaman bir kedi oldu daha sonra bir akşam sebepsiz yere kediyi göremedim ertesi gün gene görmedim sonra bizim eleman dediki usta dedi bizim kedi dedi ölmüş bak bu bahsettiğim konunun üstünden yaklaşık olarak altı ay gibi bir zaman geçti halen daha zaman zaman ona ait hatıralar su kabı ne bileyim yattığı yer gibi şeyleri gördüğümde aklıma geliyor yani insan olan değerleri için yaşar ve değerleri ile ilgili hayatında olumsuz bir şey olduğunda da biz insanların görevi arkadaşlarımızın dostlarımızın yanında dura bilmektir
Evet bazen uzaklaşır ama ben acı çekerken daha çok birilerine ihtiyaç duyuyorum sevdiklerime ve değer verdiklerime ama olmadığı için de yalnız başıma atlatıyorum
Ne yapacakmışsın? İnsanlar uzaklaşmasın diye hiçbir şey olmamış gibi devam mı edecekmişsin. Bırak uzaklaşan uzaklaşsın. Şimdi yanında olmayana, bundan sonra da ihtiyacın olmaz zaten. Böyle büyük bir kaybı olan hoşgörülmeli, yanında olunmalı, destek çıkılmalı ve biraz nazlanmasına sitemine göz yumulmalı.