Sizce kadınlar da misilleme olarak aynı kötü hareketi yapmalılar mı? Bu yapılan karaktersizlik örneği mıdır? Siz ne kadar görgü, adap kurallarına uyuyorsunuz? Cevaplar tuşlansın ☺️
Erkeklerin toplu taşıma araçlarında bacaklarını padişah edasıyla açmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Çok sinir bozucu bir oturuş tarzıdır. İnsanlara saygısı yoktur ki kişi evinde bile böyle oturmamalı ailesinin yanında. Kadınlar bu hareketi yapmalı mı? Sorusuna ise kesinlikle hayır diyorum ülkemiz abaza dolu ve kadının yaptığını bambaşka anlayacak ve sapıkça bakacaklar teklif filanda edebilirler. Bu yüzden bence kadınlar çok daha mantıklı ve erkeği yerin dibine sokacak bir hareket yapmalı. Erkeğin... küçücük olduğunu belirtecek bir işaret ve gülme ile o erkek yerin dibine girecektir insanlar da erkeğe odaklı bakacakları için erkek iyice rezil olacaktır.
Her ne kadar çoğu toplumsal kuralı desteklemesem de bacakları açıpta oturma ya da bacak üstüne atıp gerilip oturmak bana göre hem kendimize olan üslup ve saygımızın olmadıgını gösteriyor hem de karşımızda ki insanlara olan görgüsüzlüğümüzü ve topluma olan saygımızın sıfır olduğunu gösterir. Kadınlarımızın da böyle tepki vermek amaçlı yaptığını düşünürsek ortaya çıkacak görüntü biraz alışılmışın dışında olucaktır. Bence gerek yoktur. Ben elimden geldiğince uymaya çalışıyorum bazen dalgınlığımız oluyor tabi :)
Nezaketi kendinden menkul deyimini mi? Bazı deyimlerin orijinalini öğreniriz ve sonra onu söyleyişte kendi düşünüşümüze uygun biçimde değiştiririz. Bu edebiyatta bize bambaşka bir haz verir, yenilenme hissi yaşatır. Bunun Türkçe edebiyatındaki orijinal teknik adına vakıf değilim.. Araştırıp öğrenebilirsin.. Orijinal deyim "kerameti kendinden menkul"olan bu deyimi böyle açıklamış olayım.. İçimde Türkçe öğretmeni gizliymiş bu arada😂😂😂
Yaa Polyanna sinirleniyor muydu 😂 Ben hep mutlu ve pozitif sanırdım. @PolyannaElisa. Kış aylarında motosiklette üşüdüğüm için bende toplu taşıma kullanıyorum. Hiç yoktan haftada bir başıma geliyor ve hiç hoşlanmıyorum. Misilleme olarak sonra bende bacak açıyorum ve demezmi "çok yayılıyorsun" diye. İşte o zaman bende kayışı kopartıyorum. Fight&Fight oluyor.
Padişah edası mı köy muhtarı mehmet ağa ya da köy ağası maho ağa edası desek daha doğru olur. Özellikle sağ tarafaki😄 arada toshack var ondan istemsizce ayırıyoruz detayda ki gibi çok aşırı bildiğin ofsayt bir vaziyet. Tam bu noktada farklı bir vaziyet alıyor. Bana göre bu oturuş şekli sübliminal bir içeriğe sahip Bam-ı diğer hamam oturuşu Yiğidin malı meydandadır, göster amcana pipini bakiim! Al bak işte burada! Dahada ayrıntıya inersek işte orada rtük devreye girer Kadın oturursa ne mi olur sorusuna gelince erkek için söylediklerim kadın içinde geçerli Toshack mevzusunu tenzih etmek sureti ile
Bir kere yanımda böyle oturan birinin bacağına vurup düzgün oturmasını söylemiştim. Oda zaten normal oturuyorum bla bla yuzsuzlesmisti. Birde yüzsüz oluyorlar. Hem arsız hem yüzsüz. Uzak olsunlar.
Genel olarak bu aileden ya da çevreden öğrenilmiş bir duruş, kendini ifade ediş veya rahatlık anlayışı olsada normalde bir anlamı bulunur. Tıpkı diğer beden dili ifadeleri gibi kendimizi ifade edişimizi. Birçok duruş, oturuş, hareket ve davranışlarımız aslında ne demek istediğimizi veya nasıl hissettiğimiz hakkında çevreye fikirler verir ve anlaşılmamızı kolaylaştırır. Fakat ülkemizde belkide en sıklıkla yapılan hatalardan bir tanesi de olduğumuzdan farklı görünmeye çalışmayı abartmak oluyor. Ve bunları yapanlar da genelde özgüveni düşük olanlar veya kendinden emin olmayanlar tarafından gerçekleştiriliyor. Bu oturuş şekli beden dili eğitimlerinde kişinin aslında rahat olmadığını ifade etmek ile anlatılıyor. Ancak bunu yapan kişiye göre de ne için yaptığı değişebiliyor.
onu bunu bilmem de geçen gün bir anne-kız metroda 2 koltuğa oturmuşlar ve yan koltuklara da birer tane çanta koymuşlar... metro dolu insanlar ayakta yolculuk ediyor. Biri çantanızı alır mısınız? dedi... kız "kurusa bakmayın sosyal mesafe dolayısıyla buraya oturmanza izin veremem" dedi... adam da o sorada başka bir boş yer bulup oturdu. Bunu bir erkekten bekler misiniz? Erkekleri bu oturuşa zorlayan bir takım fiziksel durumları var. Kadınların kendilerini bazı şeylere yönelten fiziksel durumlar söz konusu olduğu zaman anlayış beklenmesi gayet doğal... Ama erkeklere yeri geldiği zaman kendi hemcinslerinin bile vuması vakayı adiyeden oldu artık
Yanlış bulan kadın arkadaşlara şunu söylerim. 2 tane masa tenisinden ufak topu alıp iki bacak aranıza koyun ve bacaklarınızı tıpatıp bir kadın gibi kapatmayı deneyin. Eğer başarırsanız helal olsun size. Hayatınızda o yumurtalara gelen bir darbenin, bir el çarpmasının yarattığı acıyı bilmeyen insanlar boş konuşur.
Bugün metroda kavga ettim. Gayet hanım hanımcık giyinmiş uslu uslu oturuyorum. Etrafimda sagimda solumda delikanlilar oturuyo. Görme engelli birisi binmiş. Onu gören sözde duyarlı da bana sesleniyo Hanfendi Hanfendi yer verir misiniz? Niye ben dedim, sen görüyorsun dedi. Sanki koca metroda bir tek ben görüyorum. Etrafta oturan genc adamlar kör, burada bir sürü beyefendi var Hepsi genç. Onları kaldırıcaksın diye çevremi gösterdim. Hepsi kalktı benim bağırmama. Eskiden kadınlara yer verilirdi. Simdi özellikle kadını kaldırmaya calisiyolar.
Bu toplum içinde olmaması gereken bir hareket. Kadın olsun erkek olsun, bu şekilde oturmak özellikle büyüklere karşı saygısızlık sonra da etraftaki herkese karşı edeosizlik, kabalık. Ama herkes de kibar olamıyor. En yakınları mutlaka uyarmalı. Bizler de çevremizdeki sözümüzün geçtiği kişileri tatlılıkla uyarmalıyız. Sorumluluğumuz altında okanları da gerektiği şekilde mutlaka uyarmalıyız. Adap edep böyle söylüyor. Kibarlık güzel şey değilmi. 🌸😎
Bir defasında yanımda oturan erkek bacaklarını bu şekilde açmıştı. Ben bacaklarımı çektikçe o daha da açtı. Eh dedim ben de açtım hodri meydan. Ben de açınca bir süre sonra mecbur toplamak zorunda kaldı. İtliğe, serseriliğe gerek yok.
Açıkçası böyle birsey olduğunda daha rahat oturuyorum belki kendini toplar diye hos sadece erkeklere laf dememek lazım gecen otobüste yanımdaki kadin bu şekilde oturuyordu gerçekten bir kadına yakışıp yakışmadığını geçtim ama bencil yani resmen 1.5 koltuğu kaplamış
Bunu yapan erkeklere çok sık denk geliyorum ve hepsine sinir oluyorum. Gözümde terbiyesizliğin temsilcisinden başka bir şey değiller. Ama yapılan kötü bir hareketi aynı şekilde yaparak ortadan kaldıramayız.
~Yani erkeklerin bunu yapmasına tepki olarak kadınlarında yapmasını doğru bulmuyorum 📙
Görgüsüzlük. Hanzoluğun Nirvana’sı. Yanıma bir kadın oturduğunda bırak bacakları açmayı rahatsız etmeyeyim diye çekiyorum kendimi. Zaten ülkede kadınlarımız rahat değiller. Herkese sapık gözüyle bakmaya başladılar. Bir erkeğin yanına bile oturmak istemiyor çoğu bu yüzden. Bu imajı değiştirmemiz lazım.
Bu aslında oturma şekli ile alakalı, bazıları tam bacağını kapatamıyor. Erkekler penisinden kadınlar ise etli bir vajinaya sahip olduğundan diye duymuştum ve büyük dolgun ben de tam kapatamıyorum ama görseldeki gibi de oturmam yani
Mevzu saygı ve adapsa giyinmenin de bir adabı var der susarım. Özgürlük, benim bedenim sana ne diyenler gelmesin sakın. :) Dilediği gibi oturmakta özgürlük. Küçük bir not: o şekilde oturmam. :)
Biraz anatomi meselesi ama bazilari cok abartiyor. tamam tam kapatinca rahatsiz oluyoruz ama 1 metre acmaya da gerek yok kardesim.1 kariş aciklik yeter. adap gorgu meselesi biraz
Ay daha bugün buna takıldım biliyomusunuz. İki adam bacaklarını acmista açmış ortasında çok nazik efendi duran bir kadın oturdu yer yoktu herneyse yahu insan kadın oturdu diye bacaklarını toparlar değil mi
Yorumları okudum kanım dondu. Bu ne nefret bu ne saçma düşünce mantığı. Erkeklerin 2 bacağının arası dolu farkındasınız değil mi? Doğal olarak o şekilde oturuyoruz. Malum bacakları kapatınca testisler baskıya uğruyor. Ve belli bir süreden sonra ağrı yapmaya başlıyor. Ona bakarsanız ayakta giderken de kadınların göğüsleri ek yer kaplıyor ne kadar terbiyesiz bu kadınlar ya demek gibi bir şey bu söylediğiniz.
@LegalBilge Yav bırak allasen aileden alınmış edep ahlak diyen var kişilik karakter meselesi diyen var öküzlük diyen var kıl diyen tüy diyen var. Bin tane laf söylemiş insanlar ki çoğu haksız bulan erkek. Deli bunlar
Saygısızlıktır. Toplu taşımada bu şekilde oturmayı asla sevmem. Aşırı kaba geliyor. Hangi koltukta oturursam oturayım, her zaman koltuğun 4'te 3'ünü kaplayacak şekilde ve bacaklar birbirine yapışık şekilde oturuyorum.
Terbiyesizce bir hareket. İnsanların içinde öyle oturulmaz. Bende tanıdıklarımın yanında yayılıyorum ama daha önce hiç görmediğim insanların içinde böyle oturmam saygısızca. Hanımefendi ve beyefendiler bu şekilde saygısız oturmazlar.
Sağlık halleri dışında evet böyle yayılarak oturan insanları sevmiyorum. Kadınlar böyle şeylere çok dikkat ediyor bence. Ben hiç görmedim yayılarak oturan kadın.
Kimse yoksa az çok rahat oturuyorum ancak birkaç kişi olsa bike toplu oturmaya özen gösteririm. Çünkü edepsizlik timsalidir benim için. Yapan olursa da yanımda gerekeni yaparım, cinsiyet fark etmiyor.
Anlamıyorumki arkadaş bu bacak açma sevdası nedir. biyere sığdıramıyolar sanırım. hem iki kişilik yer kaplıyorlar toplu taşımada, hem estetik durmuyor.🦀
Tepkinizi koyun. Burada yazmakla olmuyor. Tepki koymaktan kastım şiddet değil. Benim yanımda böyle oturan erkekler olduğu zaman onları önce uyarıyorum uyarıyı genelde dinliyorlar dinlemez de devam ederlerse o koltuktan kaldırırıyorum. Ayakta seyahat ediyorlar. Kalkmasalar neler yaparım. Yine şans yüzlerine gülüyor da sözümü dinliyorlar.
Aslında çok haklısınız uyarmamız tabiiki gerekli fakat kendim şahit oldum otobüste 17-18 yaşlarında bi kız yanındaki adama sadece "ayaklarınızı biraz kapatabilir misiniz " dedi ve kavga çıktı adam kızın üstüne yürüdü dövmeye kalktı kızı ağlattı. İşte böyle olayları gördükçe inanın herkes ben kalkayım yanından ama erkeklere bulaşmayayım diyor maalesef :(
Omuz açıklığıni gecmemeli diye düşünüyorum ama burası Türkiye inanin buna gelene kadar daha neler neler var? 🙂 Burada yaşamayarak bu sorunlardan sıyrılabilirsiniz. 👍
Kapalı tutmak gerek. Ama bizim testislerimiz olduğunu unutmayın. Tabiki öyle manyak gibi açın demiyorum. Dizlerden hesaplarsak aralık bir karış olabilir.
Benjm hiç dikkatimi çekmedi umursamayan hayvanla hayvanlı olalım onlar hayvan ben insanım önümde çiftleşseler bile görmezden gelirim hayvan grubuna sokuyorum böyle insanları
Misilleme olarak kadınların yapması doğru değil. Ama toplu taşıma araçlarına yazı yazilabilir bu konuda. "Otomatik kapı çarpar" sa "Otomatik öküz de uyarilir" yani uyarılması lazım 😄
Nerde otursalar da otursunlar şu şekil çok iğrenç kaba çoğu da yapıyor bunu
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet karaktersiz bencilin tekidir. Hepde bana denk geliyor ya ayıoğluayılar. Hep uyarırım kapat bacaklarını da bende sığayım şu koltuğa diye. Sonra da mal mal yüzüme bakarlar.
olmamışlık.. sanki sadece kendisinin pipisi var edası..
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Saygısızlıktan başka bişey değil. Oturamıyorum benim alanımı gasp ediyor. Onlar gibi biz otursak şimdi laf ederlerdi. Saygısızlık ve çirkin görünüyor. Padişah gibi falan değil arkadaşlar ben iğreniyorum şahsen.
Bizim anatomik yapımız bacak açmaya uygun ve biz ne kadar da kapatmaya çalışırsak çalışalım bir süre sonra kendiliğinden açılıyorlar. Aynı organı ve aynı kemik yapısını taşımıyoruz.
Eğer sağında solunda oturan/oturacak birisi yoksa bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum. Eğer birisi oturmaya kalkarsa toparlanır olur biter. Bu sıcak günlerde çok daha önemli bir konu söz konusu. "Temizlik ve deodorant kullanmak."