Bu üstle sizi mekanımıza alamayız diyerek göndermişler ve yer İngiltere. 20 yaşındaki Mollie, mekana alınmadıklarını ve bu üstle size servis yapamayız dediklerini söyledi. Bu ne şimdi insanlar giydiğini de size mi soracak ben anlamadım?
Büyük terbiyesizlik, kimse namus bekçisi değil.
Haklılar, herkes giyimine dikkat etmeli.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Meme dekoltesi yüzünden mekana alınmayan kadının isyanına ne diyorsunuz?
Burda bir problem yok bayanlar istediğini giyebilir. İşletmecilerde diledikleri şekilde hizmet satabilir. Her iki tarafta özgürlüğünu kullanmış. Bundan 15 sene önce durumu hafif varlıklı ailelerden oluşan bir arkadaş grubuyuz. Boğaz tarafına yemeğe gideceğiz birimizde hem şahin var hem pahalı bir araba. aman kaza bela olmasın sahinle gideriz dedik erkek erkeğe biz bizeyiz BMW de var grupta Mercedes de var gittik 18 19 20 yaşlarında gençleriz. Mekana bizi almadılar. Bu araçla buraya gelemezsiniz dediler. Gittik Mercedes e atladık tekrar geldik bizi almayan adam bu sefer kapımızı açtı buyrun efendim hoşgeldiniz dedi. Bunlar olabilen şeyler.
İsteyen istediğini topluma uygun kurallar çerçevesinde giyebilir. Sahilde vs. bikini ile gezince "aa bu, bunu nasıl giyer? Sen burada böyle gezemezsin!" falan denmiyordur herhalde neden çünkü ya zaten orada giyinilir ya da toplum buna alışmıştır. İsteyen bu şekilde değil mekâna dışarıya bile çıkmamalı (iç giyimi çağrıştırıyorsa) bence adamın içeri almama sebebi içerdekilerin ya rahatsız olacağıdır ya da rahatsız edeceğidir, beraberinde topluma göre uygun bir mekân imajı çizmek. İsteyen istediğini giyer demekten kasıt kadının veya erkeğin çıplak istese öyle gezebileceği anlamına gelmiyor. Sınırı vardır eğer toplumdaysanız bu özgürlüğü kısıtlamaz. Uyulan birçok alışılmış kural var yani onlara da uyulmasın o zaman... Özgürlükle genişlik karıştırılmamalı. Eğer özgürlük olumsuz sonuçlar doğuracaksa bunu kısıtlamakta da kişi temellendireceği için özgürdür.
Ahh ahhh ülkece isyan çıkaralım çok önemli bir konu ne yapsak ki acaba mekana alınamayan kızlar için. Çözüm bulamazsak ülkece krize falan gireriz. Biz insanoğlu olarak ne kadar abartiyoruz bazı şeyleri. Dikkatimizi saçma sapan şeyler çok çabuk çekiyor ve hemen oraya yöneliyoruz 😒😒😒benim için çok gereksiz bir konu bu o dekolteye birkaç mekana girmesinler ölecekler mi? O kadar tesettürlü bayanları kendi ülkesinde barındırmayan kindar insanlar var onlar ne yapsın?
Ben kimsenin açık kapalı giyinmesine karışmam ki umurumda değil ama bu dekolte değil bana kalırsa bildiğin sütyen ve hiçbir mekan sütyen giyen birini kabul etmez diye düşünüyorum büstiyer tarzı bir şey giyse yine tamam derim ama bildiğin bikini üstü gibi
Çünkü bu çıplaklık. Kimse kimsenin özel bölgelerini görmek zorunda değil. Bu özgürlük değil saygısızlık. Teşhirciliği özgürlük diye yutturmaya çalışıyolar birkaç yıldır. Sapkınlığı cinsiyet özgürlüğü diye. Kimse kimsenin ahlak bekçisi değil ama benim bakış alanımda ben bu tip görüntüler istemem rahatsız olurum yemek yerken gezerken farketmez. Kapanın demiyoruz açıklığın da bir sınırı olsun diyoruz çünkü bi yerden sonrası çıplaklık oluyo artık ve cidden rahatsız edici bi durum almaya başladı. Resmen bu şekilde giyinip insanların özellikle erkeklerim kendilerine bakmasından bakıyosa güzelim dir mantığıyla kendini tatmin eden tipler türedi memlekette. Kesinlikle açık ve net söylüyorum sizin özgürlüğünüz benim rahatsız olduğum noktada biter. Ben kimsenin memesini popon görmek zorunda değilim. Siz cenabet geziyosunuz diye bizim de mi abdestimiz olmasın? Gözünüzü çeksek de bi anlık görüyorsun. Artık tüm dünyada bu işe bi el atılmalı ya çıplaklık gezenler ülkesi kurulsun hepsi orada özgürce çıplaklık gezsin kız erkek ya da açık ve kapalılar saygı içerisinde insanca yaşasın. Artık iş çığrından çıkmaya başladı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Adamlar haklı bizde olsaydı bu olay "irtica geliyeah" diye cıyaklarlardi coktan☺ helal olsun adamlara valla. Bunlar iki meme gösterecek diye milletin colugunun çocuğunun ahlaki bozuluyor. O ortama çocuk da geliyor ergen de geliyor evli de geliyor ve Milleti rahatsız ediyorlar cidden. Bu tip Kadinlarin tek derdi bu zaten ! Medeniyeti derler ama medeniyetleri "@m-g*t meme" "gostermekten oteye gitmez. Ben kendim icin giyiniyorum yeah" vb Feminazi söylemlerine de kanmayin çünkü tüm bu hareketler olabildiğince çok erkeğin pipisini hareketlendirmek için yapiyorlar; Fark etmez evli sözlü sevgilisi var-yok erkeklerin hayalini suslesinler de gerisi önemli değil. Ztn kendileri için giyselerdi evde esofmanla gezmezlerdi☺ Ama kimse sizin ahlaksizliginiz yüzünden rahatsız olmak zorunda değil ! Ha paran çoktur gidersin mekanı kapattirirsin, takilirsin sen ve dekolten ☺ ha yoksa o zaman milleti rahatsız etmeye hakkın yok; adabinla giyin yoksa kapı dışarı ederler , adamı kapıdan kovarlar boyle iste medeniyetin göbeğinde bile..
Her toplumda bazı yazısız görgü kuralları vardır. Örneğin çift olarak bir mekâna girerken erkeğin kadına yol vermesi, masasına oturmadan sandalyesini çekmesi, ağızda yemek varken konuşulmaması, sofradan herhangi bir nedenle kalkılması gerektiğinde izin istenmesi vs. Bu olayda ise, topluma açık bir mekâna girmek isteyen bir müşterinin konumu söz konusu. Her mekanın işletme sahipleri, mekanlarına girişte ve mekana girdikten sonra uyulması gereken bazı kurallar koymakta serbesttir. Bu her toplumda üç aşağı beş yukarı böyledir. Bu işletmenin sahibi de müşteriye işletme kuralları çerçevesinde; uygunsuz giyimden dolayı kendilerine hizmet veremeyeceklerini beyan etmiş. Bence burda absürt bir durum yok. İnsan dediğimiz toplumun bir parçası ve toplumdaki bazı kurallara herkes uymak zorunda. Özgürlüğün tanımını nasıl yaptığımızı unutmayalım: Toplum içinde; davranışlarınla başkalarının özgürlük alanlarına saygı duyduğun sürece özgürsündür.
Özgürlük bu değildir. Kimse "hirçes istedüğünü güyebilir" demesin.
Biz kimsenin ne sıçtığı yeri, ne de kendi özel bölgelerini görmek zorunda değiliz. Kıyafet konusundaki özgürlüğünüzü çıplaklık üzerine değilde daha çok akılcılık üzerine kursanız dünya daha güzel bir yer olur.
Ve kimse kusura bakmasın böyle giyinenlere bakarlar bakarız, siz adına taciz diyecekseniz diyin. Öküz gibi de bakarız, mk zaten bakmamız için giyiyorsunuz laleler. Kimisi uzun bakar kimisi derinlemesine bakar onuda siz hesaba katıcaksınız özgrlük bekçileri
Ailelerin geldiği bir mekansa çok normal bence, giyimde dikkat edilmesi gereken şeyler vardır herkes istediğini giyebilir sözünü yanlış buluyorum dekolte ya da açık giyinmek olarak değil tabiki ama mini etek ya da şortun da bir adabı var hani bazılarının mabadı dışarda kalıyor ve çocuklar için bir çok soruna sebep oluyor ilerleyen zamanlarda, toplu alanlarda okadar açık giyinmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Özgürlük anlayışı saçma sapan bir yere gitmeye başladı bana kalırsa mesela toplumda çıplak gezemezsin bu özgürlük anlayışına uymaz çünkü en çok çocuklar bu durumdan olumsuz etkilenir anne babalar bile çocuklarının yanında iç çamaşırına kadar değiştirmemeli sadece kendimizi düşünmeyelim özgürlük başkalarının da özgürlüğünün korunduğu durumlarda özgürlük diğer türlü olmaz
Aslında konu ne giydiğini sorma meselesi değil. Giyindiğin ile hangi mekana gittiğin meselesidir. Haliyle gidilen mekanın kuralları var ise, toplumsal kurallarla bütünleşen, buna uyulmalı... Aksi halde özgürlük değil, bir kaos ortamı oluşur... Birde " kadın " sadece bir insan değil, tüm toplumlarda hele ki batı da da objeleştirildiğinden buna net bir tepki de olabilir. Bir mekan sahibi, müşteri portfoliosunu kuralları ile belirlemek te de özgürdür... Buna kendi katı inançları, ve de toplumsal kuralları dahil... Açıkçası verilen mesaj ; Her insanın umurumda değildir bu kadınların memeleri vs...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ciao🍀🦇
Giyinmenin de bir adabı vardır bu bir zarafet ve görgü kuralıdır. Her şey her yerde giyilmez.
İngiltere de bazı restoranlarda bu var girmek için nezih/düzgün olman gerekiyor. Gayet güzel bir uygulama zira kim görgüsüz ve adap bilmeyen insanlarla aynı ortamda bulunmak ister ki? Sonuçta bir hizmet satın alıyorsun en iyi şekilde almak hakkın. Soru sorarken iyi araştırın bence.
O zaman erkeklerde avret mahallini açıp gezsin siz bizim yetistirdigimiz çocuğun ahlakını bozmaya çalışıyorsunuzda bizde mekanlarda görmek istemiyoruz Artık şunu anlayın akilsizlar böyle giyinmek özgürlük değildir marjinallik hiç değildir bu sadece giysi firmalarının size daha ucuza ürün satmak için 2 lira maliyeti olmayan elbiseleri 300 1000 milyara satmak için uydurdukları bir olaydır şu giysiyi giyineceginize hiç giyinmenize gerek yok çıplak gezin? Neden çıplak gezmediginizi anlamıyorum bunu size moda diye yutturabiliyorlar Ama Müslüman dedelerimizin Allah Allah sesleri ile savaşıp kurtardığı müslüman ülkedir ve kurtulustada Allah Allah sesleri ile kurtardigi ülkedir gidip kendinize bir ülke kurun istediğiniz gibi giyininama bizim çocuklarımızı kendiniz gibi ahlaksız yapmayın
Bir şey diyeceğim de İngiltere'nin namus adına böyle bir şey yapması imkansız, çıplaklıkla en rahat olan ülkelerden biri çünkü. Haberin aslının yanılış yansıtıldığını düşünüyorum. Ya takım elbise, şık kıyafetler kuralı olan bir yere girmeye çalıştı ya da o tarz bir kıyafet politikası olan bir yerdi.. Mekanların kıyafet politikası uygulamaya hakları var. Bazı yerler spor ayakkabı kot ile almıyor. Normal bir durum. Eminim bu şekilde bara veya kafeye veya kulübe istedikleri gibi girebilirler. Hele ki ingiltere!
Yazılı olmayan ahlak ve toplum kuralları var. Gece kulübüne bile plajda üstsüz güneşlenir gibi yarı çıplak gidersen seni geri çevirirler. O yüzden eğer ailelerin olduğu bir mekansa gayet doğal. Bu şekilde yol kenarında kendine müşteri arayanlar gibi giyinmemeliler bence... Dikkat çekmek istiyorsa varsa beynini kullansın insanlar. Vücutlarını değil.
Elbette herkes giyimde özgür ama bu dekoltenin savunulacak bir tarafı yok. Halk plajında veya bir denizde değiller. Uygun olarak giyinmeleri lazım. Bunun namus bekçiliğiyle de alakası yok. Herkes don sütyen gezsin o zaman sonra özgürlük desin. Kötü örnek oluyorlar, bu kadarına da pes. Ben mesela fotoğrafta bir üst göremiyorum, tamamen çıplak. Bu kadarı çok absürt.
Ben olsam bende mekana almazdım Bi şeyin ayarı vardır özgürlük var tm ama sen dekolteyi de ayarında aç o zaman erkekde donla gitsin alttaki 2 şeyin yarısı gözüKSün hoş olurmu
Zaten şu insanların namus bekçiliğine anlam veremiyorum sen veya bir başka erkek nefsine hâkim olamıyorsa bu neden kadının suçu olsun ki 😊bana da diyorlar etek giyme ayıp diye ben direk diyorum yüzü olan gelsin yüzüme desin cevabım belli eeeee sende utanma yok mu etek giyiyorum diye bacaklarıma bakiyon bakmasan görmezsin di mi ahhh keşke birileri dese bana
@Captainpricexx sana benim görüşüme yorum hakkı veren kimdi çok merak ediyorum rahatsız oluyorsan bakmayacaksın. Yoldan geçen bakmazsan açık olduğunu görmezsin bende görüyorum öylelerini kafamı çeviriyorum size ne nasıl giyiniyor diye aileymis kusura bakma bir kadın kocası milletin göğsüne bakıyorsa ben öyle adamın sıfatına tükürim. Ben Bir kadınım ister bikiniyle gezerim ister tesettür ile erkeklerin bana bakmaya hakkı yoktur.
Yoldan geçen bakmazsan açık olduğunu görmezsin" demişsin.. napsin millet yani siz g×t meme rahat açın diye yere baka baka mi gitsinler? Nereye baksalar varsınız görmemek mümkün değil ki. Kaldı ki sen rahat et diye onlar niye kendilerini kısitlamak zorundalar Bu arada kendine ve görüşüne güvenin olsaydı KS şikayet edip sildirmezdin☺
Yarın sen yaslanacaksin çocuğun vs olacak inşallah k@s@rlar gelir seni rahatsız huzursuz ederler kocanın dibi de düşer de anlarsın insanların halinden. Ztn çok güzel de değilsin neyin guveniyorsan
Anlamak mı istemiyorsunuz siz ya sadece bakıp bakmama meselesi değil adabı muhaşeret kuralları var biz nasıl evde don atletle takılıyorsak dışarıda öyle değilsek siz de sokakları eviniz gibi görmekten vaz geçin hani çok sıcak olur dersin sıcak ama normal bir günde de o kadar açık olunmaz sadece bakıp bakmama olayı değil bu toplumun yazılı olmayan bir kuralıdır bunlar. Sen daracık şortla mezarlığa veya işe gidemiyorsan sokak ta da dizden üstü olarak giymesen daha iyi ama giyiyorsan da kimse bakmamalı
Bunu şöyle düşünmek gerekir; bir arkadaşınız size bu dekolteyle gelse çocuğunuz ve eşinizin yanında hoş karşılar mısınız? Bu şekilde bayram ziyareti yapabilsek mesela, normal mi olmalı? Çıplak gezmek suçtur, özgürlük böyle basit bir şey olsa çıplak gezmek de serbest olurdu. Bu tarz kıyafetler oldukça rahatsız edici ve kısıtlayıcı. Mekan sahibinin haklı olduğunu düşünüyorum ben.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Herkes ne giyerse giysin onun bunun ne giydiği umrumda bile değil, isterse sütyensiz çıplak gezsin kimse sizin balon gibi şişmiş sarkık yağ torbası gibi göğüslerinizi görmek zorunda değil, Kendinize serbestlik ararken bizim hürrüyetimizi kısıtlıyorsunuz hakkımıza tecavüz ediyorsunuz. Hiçbir kimse böyle bir hakka sahip değil. Benim böyle gösterişli kıymetli bir göğsüm var diye birbirinizle yarış içindesiniz, neredeyse gözümüze sokacaksınız.
Otele tatile gittiğin zaman bile plaj kıyafetleri ile yemek alanına giremiyorsun genelde bı şekilde, tabi ki herkes istediğini giyebilir ama heryerin ve ortamın bir yakışığı var bence yani nasıl denizde normal kıyafetle girmek bir plajda bana avam geliyorsa, bir Restaurant da o tarz açık bikini vari bir bistüyerle gelinmesi o derece avam geliyor kulübe gidersin , eğlenmeye gidersin giy ama be biliyim öteki türlüsü dikkat çekicem derken rezilliği göze almak gibi 😉
Mekanın belli bir dress codeu olabilir, oraya gelen insanlardan şık ve elegant giyinmeleri bekleniyor olabilir. Sadece ahlak konusuna bağlamak bizim ülkemizde bir alışkanlık maalesef. Çoluk, çocuk yazmışlar ama çoluğu çocuğu olan bir adamda bir zahmet kimsenin memesine bakmasın bu kadar basit.
Haberi okumuştum ve yapılan büyük saçmalık. Bazı restoranlarda kıyafet zorunluluğu var, özel kulüpler gibi. Mesela ceketsiz gerilemiyordu Reina’ya, onun gibi bazı giyim kuralları var restoranların be bazı mekanların. Fakat bu bahsedilen yer gece klübü ve yapılan davranış resmen cinsiyetçilik, cinsiyetçilikte benim için ırkçılık ile aynı derece büyük bir sorundur…
Son derece feminist, son derece saygılı, son derece özgürlükçü bir insan da olsam restoran görevlileri haklılar. Neden haklılar? Çünkü meme cinsel organ olmasa da cinsel bir dürtüdür. Ve ben bugün bir erkeğin karşımda penisinin yarısını açıp gezmesine tahammül edemezsem o şekilde bir kadına da malesef ki edemem. Evet 21. Yüzyıldayız evet hepimiz özgürüz fakat unutulmamalı ki özgürlük denilen zımbırtı bir başkasını gerçek anlamda rahatsız ettiğinde sona erer.
Bunu bu şekilde yorumlayamazsın çünkü her mekana her kıyafetle girilmez Ve şu özentisi olduğunuz Batı'nın yanlışlarını bile malzeme yaparsanız sizin için yaşanılacak yer kalmaz 😊
- Düpedüz yolsuzluk. "Yolsuzluk" olması için işin içinde çıkar olması gerekmiyor. Asılsız yapılan her iş "yolsuzluk." Neye dayanarak kadını kapıdan çevirebilmişler?
Hmm düşündürücü, mekanın belli başlı kuralları varsa eğer her istediğini giyip gidemezsin, yarın da kendine yakıştığı için bikiniyle girmek isterse napcak mekan ? Önünü alamaz o moddan sonra :S
Yani sırf insanlara özgürlük moduna girip savaş açmaya gerek yok, orası adamın mekanı onlarda kadının memeleri yani biri diğerinin işine gelmiyorsa birbirini görmez olur biter :)))
Kimse namus bekçisi değil kimse kimsenin giyimine karışamaz doğru ama bu şekilde gidilen yer neresi dikkat edin Bi restorant, kadınlar düşünün bir erkek geldi göğsü kıllı falan ve siz yemek yerken Bi yere oturdu mideniz bulanmayacak mı?
İngiltere de böyle birşey olmasına şaşırdım.. İzmir'de Bornova'da bile böyle giyinen kızlar çok özgür istediği kafede çalışıyor. Özgürlük var burada.. İngiltere sözde demokrasi cenneti ama müslüman bir ülkede bu olay yasansaydi İslamiyet'e laf ederdiniz. Şimdi Hristiyanlığa laf edin de görelim 😊
Bir insan bu resimdekiler gibi giyinip sokakta neden ve nasıl gezer? Amaç açıp göstermek mi sadece soruyorum ben kız olsam böyle gezemem. Belki yobazca ama aga yani böyle sokakta nasıl rahat ediyorsunuz ki çıplak gibi
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Türkiye de beyaz atletle otobüse binmeye çalışan erkeğe itiraz edip otobüsten indirmeye çalışanlar oluyor. Bunlar konuşulur mu hayır tabi, ülkenin feminizm anlayışı illallah ettirdi be birde demiyolar mı feminizm kadın erkek eşitliği diye.. öylede bi kerede madur olan erkeği konuşun da samimiyetinize inanalım.
Özgürlük diye hayvandan farksız kafalarına estiği gibi yarı çıplak dolaşmasınlar özelinde kim ne giyerse giysin toplum içinde herkes giyimine özen göstermeli dikkat etmeli
20'lik kızlarımız aile mekanına girmeye çalışmış olabilirler. haliyle edepli ve düzgün mekanlar bu tarz şeylere izin vermezler. gidecekleri yeri iyi seçsinler onlarda. her önüne gelen yere girilmez. damsız girilmez diye bir söz var bizim buralarda.
Modernlik çatısı altında soyunmak bana doğru gelmiyor ve bence bu şekilde bu cekiciliği de kalmıyor. 🙌🏻 Mehmet Akif Ersoy’un çok sevdiğim bir sözü var. “Medeniyet dediğin açmaksa bedeni, desenize hayvanlar bizden daha medeni.”
Sen bu tiple kilise ya da tapınağa girebilir misin? Katedral'e? Ya da Okula? Her ortamın kuralı var sokakta istedikleri gibi gezsinler. Herkes istediğini yapmakta madem özgür restorant sahipleri de kural koymakta özgür.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Her mekanın bir kuralı vardır. O kurala göre hareket edilir. Örneğin otel içindeki restaurant bölümüne bikiniyle giremezsin yasaktır. Ama otelin dısarıda verdiği yemek bölümü vardır yani sahile yakin yer orada bikiniyle yemek yersin. Bu sadece örnektır. Burdada ona benzer olay olmustur. Kısaca iş yerinin yaptiği davranıs kendi kuralına göre doğru bir davranıstır. Iyi akşamlar
çok doğru bir karar başkasının özğürlüğünü kısıtlamamak lazım. ayrıca restorant sahiplerininde belirli kuralları olması normal değil mi. kızlar bir yerlerini sergileyecek ilgi toplayacaklar diye diğer insanların huzurunu bozmaması lazım
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kusura bakmayın ama haklılar. Oraya aileler, cocuklar giriyor olabilir. Bar, disco vs yerlere girsin kimse sorun etmez. Bu sekilde mekana sokmadıklarına göre aile ortamı tahminim. İngiltere bile yapmıs ya bunu helal olsun valla
yaww bi gidin be. son zamanlarda kızlar şöyle "kim nasıl isterse giyinir kimse buna karışamaz". haaa tamamm peki ben neden sokakta sadece kilotla dolaşamıyorum? ingiltere olsun olmasın giyimin de bi kuralı olmalı bence kimse senin hiç de güzel olmayan göğüslerini görmek zorunda değil. senin için hava hoş ama bu durumdan rahatsız olanlar da var.
ya tabi herkes kendi istediğini yapabilir, istediklerini giyebilir ama kalabalık bir ortamda olay çıkarabilir mesela adamın biri yanlışıkla bu kadına bakar, karısı yanlış anlar bi anlık sinirle boşar abi birsürü örnek verebilirim bence böyle giyinilmemeli, B seçeneği.
Iki seçenek de çok uç ve yanlış cevaplar, tabii isteyen istediğini giyer ancak class mekanlarda her zaman bir dressing code olur. Sizin şık giyinerek gittiğiniz elit bir mekanda böyle giyinenler ortamın aurosini bozar. Bu tür kıyafetler daha çok gece klubu bar gibi yerler için uygun, bunu aklı olan herkes düşünebilir.
Dress code farklı, ahlak farklı şeyler, bunların çoğunlukla sadece ülkemizde birbirine karıştırıldığını görsek de İngiltere pek şaşırtmadı, eminim Avrupa ülkelerinde de benzer tavrı sergileyen mekanlar vardır, tabi bu doğru olduğunu göstermez.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Haklılar tabii sokaklar sizin eviniz değil oranızı buranızı kimseye gösteremezsiniz erkek dal başşak gezse linç yer ama karılar açınca en fazla kınanıyor
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
arkadaşlar herkes istediğini giyebilir ama bu tehşircilik ve kusura bakmayın ama iğrenç bir görüntü. bunun özgürlükle ya da başka bir şeyle alakası yok ama her şeyi her yerde giyemezsiniz. bikiniyle bakkala çıkıyo muyuz
aklıma şu alıntı geldi " kutsal kitaplarda çokça adı geçen şeytan gerçek dünyada size ahlak dersi veren bir yobazdan başka bir şey değildir. Kim namus ve ahlak şövalyeliği yapıyorsa, bilin ki en namussuzu odur." Kimin sözü tam olarak hatırlamıyorum.
Ama şu taraftan da bakarsak restoran sahipleri de haklı çünkü her yerin bir kuralı var misal devlet dairesinde çalışan biri sakallı ve salaş bir kıyafetle gidemez gibi.
Plaja gidecekken yolu şaşırmışlar. Karar bana göre doğru olmuş ama mekâna almamayı açıklarlarken uygun bir dil kullanılmalı, kırıcı veya dışlayıcı olmamalı.
Özgürlüğün fazlası zarardır hepimiz bir yere kadar özgürüz. Belli yerlerin ve kişilerin kuralları vardır elbet saygı duymak gerek, ayrıca orda giyilen kıyafete karışma yok sadece kural var.
'' Bu ne şimdi insanlar giydiğini de size mi soracak ben anlamadım? '' tabi ki haklısınız Herkes istediğini giyebilir :) Cesur savunmanız gerçekten akıl doyurucu. Tabi sizi de görmek isteriz sahnede
Esasen ben giyime dekolteye karışılmasını istemem lakin dekolte var dekolte var mekan var mekan var yani durum biraz net değil çünkü dekolte ne düzeyde mekan nasıl bir yerdi bilinmiyor
o memelerle her yere girsin bence hatta ücretsiz meme kartı versinler heryere bedava gitsin bence terbiyesizlik yaptıkları bunların keşke bağcılarda olsa böyle davranmazlar çok elitiz biz
Giyinmekte herkes özgürdür lakin kurallara uymak da zorunluluktur belli mekanların yerlerin de kendine göre kriterleri kuralları var oraya gireceksen kuralara uyacaksın tıpkı okul gibi
İyice cirkinlesiyorsun farkında mısın. Ana bacı muhabbeti yapıyorsun ben senin anana bişey dememiştim bile. Nasıl bir yaratikmışsın sen hayretler içindeyim şu an. Sevgisiz büyümüş embesil
Bir de kadın olacaksın utan be. Kendi ananı cinsel bir obje olarak görüyorsan onu giyindirme merakı içinde ol. Ben herkes özgür dedim kötü bişey demedim sen anan diyorsun.
Ben kimseye karışmıyorum ki. Eşime de karışmıyorum. Karşındaki insan neyi nerde nasil giyeceğini bilmeli. Doğrusu sorudaki kadın da hatalı restorana sütyen ile gidilmez mesela. Ama havuza gidilir. Özgürlük baskalarinin özgürlüğünü kısıtlandığı sürece olmasa gereken bişey.
Kadın beladır. İçeri alsan baksalar sorun. İçeri almasan sorun. Bakana sapık diyecekler bakmayana da utangaç ezik. Hayat kadın ırkına cennet erkeklere cehennemdir. Yaşasın doğru ama zor olan yol. Kadınların şerrinden Allah tüm insanlığı korusun.