Bana sorarsanız sevilmenin yaşı yoktur bi evlat kaç yaşına gelirse gelsin anne ve babasından sevgi bekler 1 yasindaki bi evlat ile 30 yaşında bi evladin sevilme sekli ayni olmaz ancak sevildigini bilirsin.. ben ailemden ne zaman sevgi beklesem cocuk musun diyorlar? Üstelik babam seni sevmiyorum haket demişti babalar kimine arkadaş kimine yaradır zaten.. ya da fazla mi alinganim bilemedim babamla en ufak tartismamizda gozleri yuvadan cikacak gibi bakiyor zaten en son sacimi ne zaman oksadi onu da hatirlamiyorum desem neyse.. sizce sevgi beklemek çocukluk mudur?
Gelişim çağından itibaren özellikle küçük kızlara, annelerine, babalarına, kardeşlerine ve hatta evcil hayvanları sevmeleri söyleniyor. Tam bir sevgi muskası şeklinde büyütülüyor fakat bizler sıklıkla kızlarımızın kendilerini sevmelerine izin vermeyi unutuyoruz. Kendilerini sevmeyi kendilerine değer vermeyi öğretmiyoruz.
Kendi kendisinin en iyi arkadaşı olmakla, kendini beğenmiş bencil biri olmayacağını sadece kendini dinlemiş ve anlamış olacağını öğretmemiz gerekiyor. Kendini sevmek, saygı duymak, kendini önemsemek ve bunun ne demek olduğunu kibirden değil kendisini tanıyıp takdir etmesinden kaynaklandığını öğretmemiz gerekiyor.
Kızlar üzerinde eşi benzeri görülmedik baskıların olduğu günümüzde kızlarımızı öğretebileceğimiz en büyük becerilerden biri, duygularını nasıl düzenleyeceği ve önce kendini nasıl seveceğini öğretmemizdir.
Eğer çocuklarımıza içgörü kazandırırsak neyi neden hissettiğini daha iyi anlayabilirler. Kendisini seven insanlar her şeyi sevebilir, ancak kendisini sevemeyen insanlara neyi ve nasıl sevmesi gerektiğini öğretmeniz gerekir.
Sevgi her yaşta ihtiyaçtır. İstemeyi de, sevmeyi de, sevilmeyi de bilmek gerekir.
benim ailem çocukluğumda da gençliğimde de sevgisiz büyüttü beni. hiçbir sorunumu, kafamı oyalayan şeyleri onlara anlatmadım, anlatamadım. bir soru çözemeyip onlara sorduğumda bile neden yapamıyorsun canım diyorlardı, hala diyorlar.
babam dışardan aşırı modern görünen, herkesin sevdiği, olması gereken aile babası olduğunu düşündüğü biri ama iş aileye dönünce her şeyi bağırıp küfür ederek, döverek çözmeye çalışıyor. kaşığı çatalı sapının birazcık ucundan tutuyorum, kaşığı çok dolduruyorum diye kolumu dakikalarca sızlatacak şekilde vurduğunu hatırlıyorum. tüm hayatım boyunca notlarım her zaman çok yüksekti, ama ailem 95i bile aşırı düşük ve aşağılık bir not olarak görüyor. bunlar yüzünden ne çok kavga ettik. mükemmel olmalıymışım.
anneme gelince; kendisinin tek bir arkadaşı yoktur, herkesi bir gün onu kullanacak pislikler olarak görür. arkadaşlarımla eğlenmemi konuşmamı bile zorla yapıyorum. neymiş, saygılı konuşacakmışım. random atınca aptal konumuna düşüyormuşum. tüm diyaloglarımı belirleyen, günde 5-6 kere telefonumu alıp karıştıran bir annem var. daha dün şiddetli bir kavga ettik, ki bu benim için normal sayılır. konu, sararmış şeffaf telefon kılıfımı temizlemek için aseton kullanmaya çalışmamdı. nasıl delirdi bilemezsiniz. bir cümlesinde bir insan nasıl 3-4 hakaret barındırabilir ya... ben de insan gibi birkaç kez söyledim, "olur ya da olmaz, neden denemiyorum seni neden bağlıyor?" diye. daha da delirdi :) sonra ben de çileden çıkıp sana asla saygı duymuyorum, çık odamdan dedim. birkaç kere vurmaya çalıştı, bana terbiyesiz derken onlarca kez hakaret etmesi de çok komik bana göre. ona annelik sıfatını yakıştıramadığımı söyledim. sabah oldu, dün hiçbir şey olmamış gibi hakaretlere devam. artık bir şey yapamıyorum.
ah, bir de eşcinsel olduğum zamanki var. gece boyu dövülmüştüm. düşüncelerim değişti mi? hayır. çünkü bu değiştirebileceğim bir şey değil. eğer olurda bir gün çocuğunuz benimkine benzer bir durumu olduğunu söylerse, sevmeseniz bile saygı duymak zorundasınız. bu onun değiştirebileceği bir şey değil ve ona böyle davranmanız iyiliğini istediğinizi düşünmesinden çok, sizden nefret etmesine yok açar. lütfen saygılı olun.
boş boş içimi döktüm ama bu bile bana iyi geldi. böyle bir yazı için teşekkürler. eğer olur da burada ailem ne yaparsa yapsın onları sevmeliyim kafasında biri varsa, lütfen yapmasın. tamamen psikolojik hasar. ama eğer mis gibi ailesi olup da küçücük yanlışlarında delirip böyle aile olmaz olsun diyenler varsa da; çok üzülüyorum. size de, ailenize de. lütfen kıymetlerini bilin.
konudan aşırı saptım ama, bu çocukluk falan değil, herkesin alması gereken bir şey sevgi. siz alamamış olabilirsiniz, aileniz belki benimkiler gibi ebeveyn olmaya asla uygun olmayan, size de aile hissini yaşatamamış kişiler olabilir, ama lütfen, ebeveyn olmak istiyorsanız çocuğunuza sevgi ve maddi şartlar verebileceğinizden emin olun. hepiniz biliyorsunuz ülkemizde en büyük sorunlardan biri doğum kontrolleri. lütfen, emin olmadığınız bir şey yapmayın. hepinize yalvarıyorum. çocuklarınızı sevgi içinde, sıcak aile hissini yaşatarak büyütün.
teşekkür ederim. bunu duymaya bir bakıma ihtiyacım vardı. ailem olmasa da şükürler olsun ki her daim arkamı kollayacak üç beş arkadaşım ve sevgilim var. gayet güçlüyüm, bunu biliyorum ve sorun olmuyor. tabii arkadaş olmak isterim. instagramın varsa oradan konuşabiliriz. @shunbutcute olarak bana ulaşabilirsin. ha eğer vermek istemezsen buradan da olur. beni önemseyen üç beş kişinin sayısını arttırmak benim için bir şereftir.
Ben Annemi hiç tanımadım aile adına ailem olmadı ve bildim bileli sevdiğim kadınları Anne figürünü soktum çünkü benim için varolan bir duygu değildi olsa idi de büyük ihtimal sevgiye ihtiyacım olurdu bu kişilik ile alakalı bir durum ve şunu unutma bu bence sorman gereken bir soru değil çünkü sevgi okadar masum birşey ki insan gözünü kapatıp sevilmeyi hayal ettiğinde bile gülümser çünkü mutlu eder insanı. O yüzden asla yanlış bir şey yaptığını düşünme ve ailenin sana yapmış olduğu davranış şekillerinden ders çıkar. Ancak o zaman ilerde bir aile kurduğun zaman onlardan daha iyi bir ebeveyn olmuş olursun.
Kesinlikle değildir. Şunu bir açıklığa kavuşturalım, "sevilmeyi istemek insana özgü bir şeydir, çocuklara özgü değil. Sevgi beklemek insanın doğasında var. Bu konuda bazen ailelerin, "çocuk musun sen?" vb. tepkileri yetiştikleri ortamdan, sevgi isteklerini bastırmalarından kaynaklanabilmektedir. O yüzden bu durumu ailemizle açıkça konuşmak gereklidir. Fakat konuşmanıza rağmen de aynı tepkiler veya benzer tepkiler ile karşılaşıyorsanız, bu durumu biraz zamana bırakmanızda fayda vardır.
Çocukluk değil insanı bir ihtiyaçtır. Seni ailende sevmezse kim sevecek bu dünyada? İster 5 yaşında ol istersen 50 yaşında. Insan her zaman ailesinden sevgi görmek istiyor. Bazı zaman öyle bir duruma geliyorumki anneme kardeşlerime içim akıyor ya sarılıp öpüyorum ya da annemin dizine uzanıyorum. Bazende annemin beni aniden tutup öptüğüde oluyor. Bunlar anormal şeyler değil asıl yapılmazsa tuhaf olur. Bir çocuktan sevgi esirgemek onun hakkına girmektir. Insan arkadaşına bile aşırı sevgi besleyip sahipleniyorken, kendi canından kanından birine sevgisini nasıl esirger ki?
Yorum icin teşekkür ederim.. aslinda bu durum karsilikli yani zihniyet olarak bazi aileler sevgi göstermenin cocukluk olduğunu düşünüyor isine gelmesse seni sevmiyorum da diyebiliyor :)
Benim ailemi anlatmışsın sanki. Ben babamı bi keresinde doğum gununde yanağından öptüğum için beni çekil bi işim var diye çekildi benden. Kalbim fena kırılmıştı. Annem ise bazen öpme beni sevmem böyle şeyler der. Eskiden çok severlerdi halbuki. Şimdi beni gorduklerinde şunu getir iş yap şunu yap bunu yap olduk. Arada sevdikleride oluyor. Ama söylediğim şeylerde oluyor doğrusu kırıcı. Ve insan ailesinden alamıyorsa sevgi kendinden dahi şuphe eder hale geliosun.. zor.. senin yazılarını arada okuyorum ve ailemiz birbirine çok benziyor. Allah yardımcımız olsun.. en iyisi meslek yapmak ve onları üzmemek adına uğraşmamak ve yalnız yaşamak sanırım. Onları üzmekten çok korkuyorum oyuzdende sabrediyorum. Belki evlenince veya ben tasininca iyi davranırlar.
Sevginin yaşı yok. 7'den 70'e herkesin sevgi istemeye hakkı vardır. Hele sen kendi öz ailenden sevgi istiyorsun. Bunun çocuklukla bir alakası yok. Bu dönemde özellikle en doğal haklarımızdandır sevgi, mutluluk, huzur ve sağlık istemek. Bence ailen senin isteğinin tam olarak kökünü anlayamıyorlar, bundan dolayı böyle bir yanıt aldığını tahmin ediyorum. Sonuçta kaç yaşına gelirsen gel sen onların çocuğu olacaksın. Üzücüdür ki anne ve baban olduğu sürece çocuk kalmaya devam edeceksin...
Sana öyle cevap verdiklerinde sen de onlara, "evet ben sizin çocuğunuzum" diyebilirsin :) hatta yetmezse (senin hayal gücün daha geniştir) :D bol şans
Selam, Hayır aileden sevgi beklemek çocukça bir davranış değil yaşamsal bir ihtiyaçtır. Doğumdan itibaren o insanlar sürekli olarak birlikte olduğumuz için onlarla bir bütün olarak görürüz kendimizi içten içte ve bundan dolayı bir kabul edilme onaylanma ihtiyacı duyarız. Ailesiyle problemleri olan insanlar bile içten onlarla uyum içinde olmak ister kendilerini değiştirmeseler bile onların değişmesini ister. Aile bizim seçtiniz bir ortam değil doğumdan kaynaklı mecburi olarak yaşadığımız topluluk geçmişten günümüze aileler küçük bir ordu gibi kendilerini dış tehtitlere karşı korumuş ve güven ortamı sağlamıştır bu nedenle insanların çoğu ailelerinden güven, destek be sevgi bekler Buda çok normal bir durumdur.
Annem sevgi göstermedi. Nenemi annem olarak bilirim. Teyzem çocuğunu öptüğünde, "altta kalmayalım, benide öp" falan derim. Ama cahil insanlarımız. "SEN ÇOCUK MUSUN?" demekten asla sakınmıyorlar. Oysa işlerine geldiğinde, çocuklar annelerinin gözünde her zaman çocuktur demek hoşlarına gidiyor. G_t laleri
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bende seninle aynı durumdayım ve aynı tepkiyi alıyorum bebek misin senin bu çocukluğunu napıcaz gibisinden. İnsan sevilmek ilgi görmek istiyor bazen varlığımdan bile bir haberler gibi hissediyorum. Bu yuzden de dışarıda elin oğlanlardan sevgi umuyoruz ya zaten.
Değildir. 30 yaşındayım ben. Hala arada sabah uyanınca gider annemin yanına uzanırım, o da sarılır bana, ablam gelir trip atar ben de ben de der, diğer yanına kıvrılır, sonra yeğenler üstümüze atlar falan.
Davet için tsk Değildir İnsan her yaşta insandır İnsanın içinde çocukluğu vardır İster Ve. herkes birine şımarmak ister Arada sen sirnas babana Anlar bence Yakın durunca sacinida sever Güzelde konuşur
İnsan sevgiye muhtaçtır ama maalesef bazen insanlar sevgisini gösteremiyor. Başka sorunları yüzünden sinirli bir insan oluyor. Senin gibi çok insan var. Ama bu seni hayata ve sevgiye karşı küstürmesin.
O zaman ben ömür boyu çocuk kalıcam 😂😊 hala anneme saçlarımı taratıyorum nadiren beraber uyuyalım istiyorum bana sevdiğim takı toka gibi şeyler alsın istiyorum 😊
Tabi ki değildir. Sevgi beklemen çok normal bir şey. Ama bir yerde okumuştum eğer kendini yeterince ve doğru bir şekilde seversen diğer insanların seni sevip sevmemesinin o kadar önemi kalmazmış. Başkalarından beklemek yerine kendini daha çok sev :)
Bazi insanlarin toplumsal yetistirme tarzlarindan dolayi herseyi acik net bir sekilde yapamiyor olmasi onun o kisi oldugu anlamina gelmez. O yuzden cok ta dusunme.
Hayır insan 70 inde bile olsa annesinin dizlerine başını koyar ve saçlarının oksanmasini ister.. Anacığım bayılırdı oğlum diye saçlarımı okşardı.. Nurlar içinde yatsın
Değildir... Ama gerçekçi de olup kimden neyi ne kadar talep etmemiz gerektiğini de anlamamız gerekir... Her aile, her dost, olması gerektiği gibi olamıyor malesef. Bazen aradığımız sevgi ve alakayı hiç ummadığımız en uzakta olanlardan buluruz.
Bence aileden sevgi beklemek bir çocukluk değil bir ihtiyaçtır. Her insan sevilmek ister. Sevilmek ve sevmek bir ihtiyaçtır o yüzden çocuklukla falan alakası yok benim için...
Annenin babanın gözünde kaç yaşında olursan ol çocuksun baban seni sevmiyor onu bilemem ama sevgi olmazsa hiç bir şey olmaz emin ol buna dürüst birini bul yoluna bak sen bir aile kur
Aileden sevgi beklemek çocukluk mu?
Gelişim çağından itibaren özellikle küçük kızlara, annelerine, babalarına, kardeşlerine ve hatta evcil hayvanları sevmeleri söyleniyor. Tam bir sevgi muskası şeklinde büyütülüyor fakat bizler sıklıkla kızlarımızın kendilerini sevmelerine izin vermeyi unutuyoruz. Kendilerini sevmeyi kendilerine değer vermeyi öğretmiyoruz.
Kendi kendisinin en iyi arkadaşı olmakla, kendini beğenmiş bencil biri olmayacağını sadece kendini dinlemiş ve anlamış olacağını öğretmemiz gerekiyor. Kendini sevmek, saygı duymak, kendini önemsemek ve bunun ne demek olduğunu kibirden değil kendisini tanıyıp takdir etmesinden kaynaklandığını öğretmemiz gerekiyor.
Kızlar üzerinde eşi benzeri görülmedik baskıların olduğu günümüzde kızlarımızı öğretebileceğimiz en büyük becerilerden biri, duygularını nasıl düzenleyeceği ve önce kendini nasıl seveceğini öğretmemizdir.
Eğer çocuklarımıza içgörü kazandırırsak neyi neden hissettiğini daha iyi anlayabilirler. Kendisini seven insanlar her şeyi sevebilir, ancak kendisini sevemeyen insanlara neyi ve nasıl sevmesi gerektiğini öğretmeniz gerekir.
Sevgi her yaşta ihtiyaçtır. İstemeyi de, sevmeyi de, sevilmeyi de bilmek gerekir.
Teşekkür ederim 👍
Rica ederim...
Sevgiler 💐
Psikolog musunuz acaba?
@TürkKızıyız değilim. Çocuk gelişimi ve ebeveynlik üstüne bolca emek harcamış, kendi deneyimlerimi paylaşan bir babayım.
Keşke uzmanlara bıraksaydınız meydanı. Herkes bir iki eğitimle söz sahibi sanıyor kendini.
@TürkKızıyız Meydan geniş, fikirler çoğaldıkça zenginleşir insanlar, herkes fikrini belirtmekte özgür. Sevgiler.