Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenimkiler ben 5-6 yaşımdayken ayrıldılar. 3-4 yaşlarında iken korkuyla baktığım o kapı aralarında babamın annemi tokatladığını görüyordum. Ufak bir çocuğun ömrü boyunca UNUTAMAYACAĞI ŞEYLER.
Rüyalarımda görüyordum, yıkılıyordum.
babamın bana adam akıllı İLGİ gösterdiğini hatırlamıyorum,
Arabasıyla gezmelere giderken sokakta onu bulup beni alması için ne kadar yırtınsamda yanında götürmüyordu beni, ve kızarak sokağın ortasında bırakıp giderdi, bende sokağın ortasında yıkılıp ağlardım, belki babam gelir beni kucağına alır yanağımdan öperek oğlum der ve eve götürür, bir umut işte, BABA DEDİĞİM O ORROSSPU ÇOCUĞU bir kere bile ilgilenmedi, ilgi göstermedi, BABALIK ETMEDİ.
Annemin babamdan pek bir farkı yoktu, ama az çok ilgileniyordu fakat yetmiyordu. BU YAŞADIKLARIMI ASLA UNUTAMAM.
Annemin ve babamın bana yaşattıkları travmalar yüzünden ben, kendim olamıyorum , korkuyorum, uzak duruyorum,
sevemiyorum, yalnız olmak istiyorum, mutlu olmayan bir hayatı nasıl yaşayabilirim ki , bazen çözümü, umutsuzluk, çaresizlik ve yalnızlıkla dolu olan bir yolu kesmekte buluyorum.
Bazen soruyorum anneme ve babama, madem bunları bana yaşatacaktınız neden beni yaptınız? diye sorduğumda'' Yok baban istedi , yok ben İstedim, yok şöyleydi, yok böyle oldu'' diye saçma cevaplar veriyorlardı. Hiç birinin günahı yoktu resmen Allah'ın günahsız kulu idiler.
RESMEN ÇILDIRACAĞIM.
Benimle alakalı bir şey olsun ya da bir olay çıkardığımda, geçmişimi ve bana yaptıklarını yok sayıp annelik ve babalık yapmaya çalışıyorlar. Annem bana iyi baktı, sağ olsun.
Çocuk yapıcak çiftlere sesleniyorum.
HEVES İLE DEĞİL YÜREKTEN YAPIN'Kİ PİŞMAN OLMAYASINIZ.
YANİ ; BAKAMAYACAK OLANLAR !!! YAPMASIN!!!52 Yorumla
En İyi Cevaplar
çağımızın en büyük problemlerinden biri birde teknoloji araçlarını bilinçsizce aileden iyice uzaklaşılıyor aileler bununla çocuklarının mutlu olduğunu sanıyor ama uzaklaştıklarının farkında değiller birde üstüne ilgi göstermeme ortaya çıkıyor ve nasılsa yetişiyor ben onu desteklerim ile olur bitirire getiriyorlar fakat iletişim kurmadıkları için sosyal olamayabiliyor herşeyi hazıra koşuyorlar mücadeleden çabuk kaçabiliyorlar... sadece çocuğa maddi olarak değil manevi olarak desteğin azaldığı toplum sayısı gittikçe artmaktadır... birgün kafede otururken arkadaşımla karşımda bir aile oturuyordu anne baba ve çocuk ve çocuk yeni yeni yürümeye başlamış koltukta bana bakıyordu fakat anne ve babası elinde telefon tam bir saat çocuğa hiç bakmadılar o telefondan gözlerini ayırmadılar onunla biraz karşıdan ilgilenebildim sonra arkadaşıma gösterdim şimdi böyle bir yeni nesli nasıl bilinçlendireceğiz bunları yaparsak...
20 Yorumla
+1 yılAilesinden uzaklaşır...
Sevgi nedir bilmez. İyi/kötü mutluluklarının hiçbirini ailesi ile paylaşamaz. Özellikle arkadaş çevresi ile olan ilişkilerinde yaşadığı sıkıntıların sebebini ailesinden görmediği sevgiye bağlar. Ve onlara karşı nefret besler içinde. Yaşadıklarının, yaşamayamadıklarının tek sorumlusu ailesi haline gelir... sence de bu saydıkların çok fazla abartıya kaçmıyor mu diye sorabilirsin fakat sevgisizlik öyle basit ve sıradan bir duygu değil. Eksikliği her daim hissediliyor ve hayatının her yerinde o eksikliği yüzüne vuruluyor.95 Yorumla- +1 yıl
Sağol...😊
- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim 😊
+1 yılBırak sorunu hiçbir şey paylaşamaz. Kendimden biliyorum. 10 yasında annem vefat etti. 12 yaşındayken babam evlendi. Simdi aynı sofraya da oturmuyoruz. Eve girip çıkarken görüyorum sadece evdekileri. Dün gece 4te yoldan geldim yolda sahur yapmıştım direk uyudum. Uyandım aksam iftara inmedim yemeğe yoldan aldığım 2 poğaçam vardı yedim. Simdi sahura da inmedim. Yoldan kalan yarım şişe suyu içtim yattım. Çocukluğunda sevgi görmezsen böyle olur işte. İftarsız sahursuz oruç tutarsın. Varlık içinde yokluk cekersin işte. Rabbim kimseye göstermesin.
42 Yorumla- +1 yıl
Ben de bazen üzülüyorum kendime ama alıştım.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
76
Cevap
22Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılbabam hep despottu 4 5 yaşıma kadar sevgi görmüşümdür ama hatırlamıyorum bile. Annemin de kendine göre doğruları vardı. 2 kardeşiz ablam ve ben; bizi kısıtlamaları onlara ters gelen bazı hatalar doğurdu. Küçüktüm ailemize herhangi bir şekilde ablamın ya da benim yaptığımız yanlışları ya da doğruları anlatmamız fazla tepkilere yol açtığından ablamın sırlarını saklardım. Bir gün bir baktım ki küçük sanılan sırlar sanılanın aksine aileme göre büyükmüş; açığa çıktı. Babam sırt çevirdi evlatlıktan reddetti beni o küçücük halimle sır sakladım zamanında diye. Annem sesini çıkaramadı. Şimdilerde onlardan ne kadar uzaksam o kadar iyi hissediyorum. Ama hala yaşantımı onlar yönetmeye çalışıyor. Benim yapmadığım hataların sorumlusu sır tuttuğum için bana patladı. Geçmişte kaldı, yaşananlar zamanla unutulur belki ama sözler beyne öyle bir kazınır ki ister 10 yıl geçsin ister 1000 yıl o orada bir yaradır.
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsadece ilgi sevgi para değil ailenin vermesi gereken çocuğunu cesaretlendirmeli takdir etmeli. bir işi en iyi şekilde başarabiliyorsa onunla gurur duymalı. Ama bir yandan da yetenekleri olmasa onun bir hiç olacağını düşündürmemeli çocuğuna. Ebeveyn olmak zor iş beceremeyecek olan evlenip çocuk yapmaya kalkışmasın.
Cevap sahibi+1 yılçocuğunu sevdiğini söylersin ama ele güne ''bak ben çocuğumu nasıl zeki nasıl da çalışkan yetiştirdim iyi bakın'' diyebildiğin sürece ona onu sevdiğini söyleyebileceğinin sinyalini verirsen çocukta hırsın azmin yerini özgüven eksikliği alır. Kim ne derse desin her çocuk özeldir. Hatalarıyla gücünün yetemedikleriyle her şeyiyle özeldir. Başkasıyla kıyaslanamaz. Aileden uzaklaşmanın en büyük etmenlerinden biri de sevgisizliğin yanısıra yüksek beklentiler bu da bir dipnot bence.
Çocukken anne-babasından sevgi, ilgi ve sıcaklık, kısaca “kabul” gören çocuklar psikolojik açıdan çok daha sağlıklı oluyorlar. Buna karşılık, anne-babanın soğuk, reddedici veya duygusal açıdan mesafeli olduğu durumlarda çocuklar kendilerini sevilmeyen, değersiz kişiler, anne-babası tarafından “ret edilmiş” kişiler olarak hissediyorlar.
Kişinin psikolojik açıdan ne kadar sağlıklı olacağı ve nasıl bir hayat yaşayacağı anne-babası ile ilişkisinde ne kadar ‘kabul’ gördüğüne veya ‘ret’ edildiğine bağlı olarak değişiyor. Dünyanın çok farklı yerlerinde yapılan araştırmalara göre; çocuklukta anne-babası tarafından ret edilmiş hisseden çocuklar, ileride kendine güveni olmayan, başkalarına bağımlı, hayatın zorluklarıyla yeterince başa çıkamayan, öfkesini kontrol etmekte güçlük çeken, duygularını göstermekte zorlanan veya duyguları bir andan diğerine çabucak değişiveren ve belki de en önemlisi hayata olumsuz bakan kişiler oluyorlar.30 YorumlaBenim abim bizden uzakta büyüdü. Babam onu tr birakmis. Aramizda kardeslik duygulari bu yüzden hic olusmadi. Evlendi 3 cocugu oldu, isi gücüde vardi, babam birde ev aldi onlara. Sonuc ne biliyormusun? 2012 de bir aksam misafirlerle oturuyorlar hatta hafta sonu icin mangal planliyorlar. Gece misafirler gidip herkes yattiktan sonra disari cikmis evlerinin önündeki parkta kendini asmis ve kimse nedenini bilmiyo
13 Yorumla- +1 yıl
Sizlere Allah sabir versin :(
Gizli Üye(36-45)+1 yılYorumlar ne kadarda can yakıcı.. Bu yüzden ailelerin bilincli olmasi gerekli. Çocuğumuz yanlis yaptı diyerek ona sırt döndüğümüzde asıl yanlışı anne babalarin yaptigi apacik ortada. Bu yüzdendir ki kadinlarin eğitimine daha fazla önem verilmeli... "Zaman ilerledikçe, ilim geliştikçe, medeniyet dev adımlarıyla yürüdükçe; hayatın, asrın bugünkü gereklerine göre evlat yetiştirme’nin güçlüklerini biliyoruz. Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye, eski devirlerdeki gibi basit değildir. Gerekli özellikleri taşıyan evlat yetiştirmek, pek çok özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız, hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgin olmaya mecburdurlar!" Mustafa Kemal ATATÜRK
20 YorumlaAilesinden ilgi ve sevgi görmeyenler, ailesinden kopuk ve yoğun diyalog eksikliği yaşarlar.
Ya içine kapanık, ezik, pasif ve antisosyal olurlar ya da agresif, kendi ayakları üzerinde durabilen , başarılı ve katı prensipleri olan birey olurlar, hiç kimseye kolay kolay güvenmezler ve duygusallıklarını bastırırlar, zaafiyetlerini kimseye göstermezler, çok kindar olma ihtimalleride yüksektir..30 Yorumlaya cok basarili ya da cok basarisiz olur arasini kurmak zordur. ama iyi olan hayattaki bir cok seyde basarili olur ama hix aile sicaklini tam anlaminda yasamamislik acisini icinde hisseder. buda kendisine sunu soyletir. oyle bir aile kurucam mutlu olup edicemki o eksikligi kendi ailemden alicam der ve supr bir evlilik arar.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılailesinden bağımsız hareket eder. onlara hiçbir şey anlatmaz, tavsiye istemez ve tavsiyeleri dinlemez. yalnız kalır ve ne yapacağına kendi başına karar veremez. kendisine yol gösterecek insanlar arar. 3 seçenek var, ya kötü arkadaşlar yüzünden hayatı mahvolur. ya bağımlı olur ya da hayatla tanışır, kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenir, güçlü biri olur
11 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılo kişi kalabalıklar arasında hep yalnız hisseder ve mutluyken bile arada gözleri boşluğa kayar durup dururken ağlayası gelir içine kapanık hırçın biri olur çok çabuk öfkelenir ve kendini hiç bir zaman güzel göremez sevmez ve hatta güzel bir hayatı olacağından şüphelidir
30 Yorumla
+1 yılDaha tecrübeli ve olgun oldum. Diğer çocuklara göre daha çabuk büyümem gerekti. Diğer çocuklara göre daha fazla sorumluluk almam gerekti. Her zaman hayatın gerçekleriyle yüzleşmem gerekti. Ve bunu babam beni istemediği için, annem de beni abimden ayırdığı için yaşadım, yaşıyorum. Babamı bir kez gördüm. Annemi de çok nadir.
10 Yorumla
+1 yılTecrübeyle hareket edecek olursak; asla hiçbir duygular sorunlar paylaşılmaz. Sürekli kendi yağında kavruldugun için fiziksel ve psikolojik hastalıklar gelişir. Örneğin kalp hastalıkları, tansiyon, glokom, tssb, akciğer rahatsızlıkları, ateş basmaları, kısa süreli bayılmalar vs. de işin cabası. Diyeceğim o ki; büyük bir yalnızlık bekliyordur o kişiyi.
10 YorumlaErgenlik kritik dönem. Çocuğun ilgiye ve anlayışa en çok ihtiyacı olduğu dönem. Çocuk ailesinden sevgi, ilgi, şefkat görmez ise çatışma yaşanır ya da ailesinden göremediklerini dışarda arar. Allah korusun...
15 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 467 cevap paylaştı. 2 türlü şey söyleyebilirim. Birincisi ailesinden göremediği sevgiyi ilgiyi kendi ailesine göstermek isteyebilir kendi yaşadığı sıkıntılarını kendi ailesine yansıtmayabilir. İkincisi ise aynı sorunları kendi ailesinde yaşayabilir sorumsuz ilgisiz bir eş veya baba olabilir. O çocukluğunda yaşadığı sıkıntılar onu alkol sigara şiddet vs. gibi bağımlılıklara eğilimli hale getirebilir. Buda düzensiz ilişkiler aile iletişimine neden olabilir.
10 Yorumla
+1 yılcok zor bir dinem oluyor.
ve aile o donemdede ilgilenmiyor.
ve ccuklar sapitabiliyor yanlis arkadaslar edinip sevgiyi baska yerlerden arayabiliyor.
evde ilgi girmedigi icn bazi aileler bid ekotu davranir hep kizarlar ccuga yuz verirsek tepemiz ecikar diye hic dogru deyil.
olsun senin tepene ciksin simarsin ama sadece sana guvensin baska insanlardan sevgi ilhi ariyacagina baskalarina sir verecegine varsin tepene ciksin ama sninle olsun.10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılKüçüklükte sevgi ortamında büyümediyse, daha da aileye ısınması ve geçinmesi pek mümkün olmaz. ve o sevgi açlığı kişiyi özsaygısı düşük biri haline bile getirebilir
13 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılYa ailesinin sozunu dinlemeyen asi basina buyruk her turlu kotu cevre aliskanliklari olan bir tip ya da tum bunlara ragmen kendi ayaklari uzerinde duran ileride cocuguna bunu yapmayacak bir anne/baba hirsli ve kimseye ihtiyaci olmayan biri olur diye dusunuyorum
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bazen babama sormak istiyorum "madem bayramlar cok onemli, sensiz gecen bayramlarimiz neden oldu?" sonra da diyorum ki uzmenin ne geregi var..
22 Yorumla
+1 yılözellikle ergenlik çağında ailesinden uzaklaşır ve ihtiyacı olan ilgiyi dışarda başka insanlardan aramaya başlar ya da tam tersi tek başına ayakta durması gerektiğini bilir kendine güveni daha çok gelişir daha çabuk olgunlaşır bu kişinin karakterine bağlı olarak değişebilir
10 Yorumla
+1 yılSevgi eksikliği günümüz toplumunun en büyük sorunlarından birisi.. sevgiden eksik büyütülen çocukların suça daha meyilli oldukları gözlemlenmiştir. özellikle ergenlik gibi sancılı bir süreçte ailesinden gerekli desteği göremeyen kişilerde psikolojik bunalımlar, kavga, şiddet gibi olaylar sıklıkla gözlemlenmektedir. böyle sevgisiz yetiştirilen çocuklar ilerde ailelerinin onlara gösterdiği sevgisizliği kendi çocuklarına da gösteriyor.. aile kurumu resmi kurum gibi yürütülüyor maalesef.
10 YorumlaOlabildiğince aileden uzaklaşıp arkadaş hayatına bağlanırlar. Gerçi ailesinden sevgi görenlerin de pek bir farkı yok bu zamanda..
12 Yorumla
+1 yılherkes anne baba olur da tıpkı hayvanlar gibi ama herkes annelik babalık yapamaz sokak köpekleri de bilir doğurup sokağa atmayı!
41 Yorumla- +1 yıl
Bu noktada biyolojik anne-babalığın hükmü kalmaz...
Maalesef çocuk doğurmak yetiştirmekten daha kıymetli ülkemizde
bazen babama söylemek istiyorum. bana nasıl hissettirdiğini sonra uğraşmak zor geliyor öyle bir bıkkınlık
30 Yorumlabence en büyük skntisi dışarıya yönekmesi olur. kız çocuk sa ilgiyi başka erkeklerde. erkekse maddelrde arar. ailesiyle paylaşamadığı şeyleri dışarda arar
10 YorumlaHayır paylaşamaz. Bununla da yetinmeyecek, hayatın sonuna kadar tonna soruna neden olacak. Düzeltmek için psikolojik desteğe ihtiyacı olacak, ki bunu muhtemelen bilmediği için böyle bir yola başvurmayacak.
10 Yorumla
+1 yılhayır tabii paylaşamaz kendine bu zamana kadar ilgi sevgi göstermeyen insanlarla ergenlik döneminde daha çok sıkıntı yaşanır
10 YorumlaTabi ki paylaşamazlar, sorunlu bir genç ve aileden uzak her türlü yanlışa meyilli Allah korun çok çok tehlikeli bir durum.
10 Yorumla
+1 yılHele birde babasından göremedigi sevgiyi başka erkeklerde ararsa sonu hüsran
20 Yorumla
+1 yılİletişim problemi yaşar. Ailesinin küçükken ona gösterdiği sevgisizligi o da ailesine gösterir.
20 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 609 cevap paylaştı. Asi ve sinirli bir insanda olabilir. Küçükken yaşadığı eksikliği gidermek için sevgi dolu da... Bunun hangi insanda nasıl olacağını bilmek mümkün mü bilemiyorum
10 Yorumla
+1 yılSırlarını paylaşacağı düzgün bir aileye sahip olmadığı için, her şeyi gizli kapaklı yapmaya çalışır. En kötüsüde sevgi ve ilgi eksikliğini dışarda aramaya çalışır, eve geldiğinde ise artık o usta bir yalancıdır.
00 Yorumla
+1 yılKüçüklüğünde aile sevgisini ve ilgisini göstermemiş ise gençlikte de uzak dursunlar karışmamaları gerek insan farkında oluyor yanında olmayan kişileri neden istesin ki
10 Yorumla
+1 yılDepresyon, güven eksikliği, başarısızlık, agressiflik gibi belirtiler oluşuyor çocukta. Ailesine karşıda hırçın, güvenmeyen bir kişilik oluyor. Huzuru yakalamak zorlaşıyor..
10 Yorumla
+1 yılDışarıya daha eğilimli olur
Evde göremediği sevgiyi dışarıdaki insanlardan görünce evden iyice kopar30 YorumlaHiç göremedim yaptığım tüm hatalar ailem yüzünden öleceğim zaman bile ailem yüzünden olacak.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılsorunlarını paylaşmaz. agresif olur. uzaklaşmak ister
10 Yorumla annem hen döverdi hem severdi iletişimde Telekom u geçtim karakterde çok önemli
10 Yorumla
+1 yılBen annemde sevgi ilgi görmedim küçüklüğümde şimdide görmüyorum Ve aramızda dağlar var sevmiyorum onu
10 YorumlaHayır paylaşmaz kendi içinde yaşar herşeyi birazda asi olur
10 Yorumla
+1 yılGençliğinde ailesinden nefret eden bir insan olur büyük ihtimalle. Ailesinden bulamadığı sevgiyi, ilgiyi başkalarında arar.
10 YorumlaAilesiyle pek sıkıntısı olmaz fakat kisi sosyal iliskilerinde ice kapanik utangac ve ozguvensiz olur kendine guveni yoktur
10 YorumlaBorderline kişilik bozukluğu çok görülüyor onun dışında depresyon insanlardan uzaklaşma vb
13 Yorumla
+1 yılBen paylaşamıyorum. Kendi içime atıyorum. Alışkın değilim çünkü. Baba yüzü göremedim babamın mesleği dolayısı ile.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 747 cevap paylaştı.
+1 yılSevilmek isterler. Aileden görmediği sevgiyi insanlardan isterler. Ama pek başarılı olamazlar.
10 Yorumla
+1 yılen çokta bayanlar için zordur ve hiç istemediği bir evlilik yapar kurtuluyum diye oda sonu hüsran olur
00 Yorumla
+1 yılAilesiyle ne yaşar bilemem ama bu gibi insanlar genellikle çevresine karşı çok sert olurlar. Çok sinirli kişilerdir bunlar.
10 Yorumla
+1 yıldikbaşlılık
anne baba bilmeme
nefret
ve başkalara özenme
Allah başa vermesin. Zor😑10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 465 cevap paylaştı. kişiliğinin sağlam gelişmesi için aile sevgisi şart ailesi ile arasında hep bir mesafe olur bir sorununu açamaz kendi çözmeye çalışır...
00 Yorumla
+1 yılBir çok ruhsal bozukluk Yaşar. Gündelik hayatına yansır. Kendi evliliği de problemli geçer
10 Yorumla
+1 yılBaya çatışırlar, zıtlaşırlar.
10 Yorumla
+1 yılHayır göremediği ilgiyi sevgiyi dışarda bulmaya çalışır zamanla aileden uzaklaşır en basit sorunlarını bilr anlatmaya çekinir hale gelir
00 Yorumla
+1 yılDengesiz bir ruh hali nasıl oluyorsa o da öyle olur
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPaylasamaz sevgiyi disarda arar ve belkide pisman olacagi seyler yapar yanlis insanlarla olur
20 Yorumla
+1 yılAile duşkünü olmaz... bence iyi bsy fazla bagli olmamak gerk bir gun illa olicekler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok sıkıntı yaşar. Hayata tutunamama gibi bir durum söz konusu olabilir.
10 Yorumla
+1 yılİllaki, toplumla kaynaşamaz ve mutabık bir hale gelemez!
00 Yorumla
+1 yılBu çocuk sigara içer dövme yaptırır saçını uzatır büyük ihtimalle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMadem şu dünyada bir nefes bile aldırmayacaksınız, ne doğuruyorsunuz? Böyle sözde analar babalar duysun sesimi: Hepinizin * . na koyayım!
00 YorumlaO şekilde büyüyen biri ailesine yakın hissedip ne hissetiklerini nede yaptıklarını anlatabilir
00 Yorumla
+1 yılbnde yaşadım aileden koptum bir süre sonra
13 Yorumla- +1 yıl
aynen 😊
+1 yılciddi konuda beni anlatıyor cidden böyle anlatılacak bişey değil
00 Yorumla
+1 yılsurekli tartismalar olur. aileden uzaklasilir
10 Yorumla- Devamını Gör (38)
Devamını Gör(83)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Küçüklüğünde ailesinde ilgi, sevgi görmeyen biri, gençlik döneminde ailesi ile ne gibi sıkıntıları yaşar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler