Anladigim kadarıyla ailelerinize bakarak cevap vermişsiniz. Aranizda evet olur diyende var hayır olmasin diyende yani aşık olma manasinda.
Soruum güncel ama onu haber edeyim dedim
Hala ölmedim
Sıkıntı yaratacak sorun varsa babasıyla kızın arasında evet babasıyla ilgili problemlerini çözümlemesi adına Allah (c. c.) kızın babasına benzeyen veya kıza babasının ruhunu çağrıştıran erkekleri karşısına çıkarabiliyor alması gereken dersi alana kadar da çıkarmaya devam ediyor bence. O geçmiş çocukluktan kalan travmaları biz iyilestirmezsek kim iyileştirebilir Allah aşkına bunları fark etmemiz ve üstüne gitmemiz için çıkıyorlar karşımıza her türlü evlilik olsun olmasın beraberlik olsun olmasın acılı bir tecrübe oluyor. Nasıl mı? Benzer travmalar yaşatıyor size ve bu sizin ruhunuzu sarsıyor derinden kaynağına inme ihtiyacı duyuyorsunuz sorun derinlerden geldiği için sonra sorunu bulduktan sonra birçok şifa ve dua çalışmasına başlıyorsunuz..
Babamla aram iyi değil, konuşmuyoruz ama nedense şuana kadar hayatıma giren, duygusal bağ kurduğum 2 erkek arkadaşım da fiziksel olarak babama benziyor. Esmerdi ikiside esmer tenli. Hareketleri, bakışlarıyla babama benzerler. İster istemez oluyor çok tuhaf. Ben sonradan fark ettim bu durumu. Belki de babamizda bulamadığımız sevgiyi, onlarda aradık bilinçsizce. Bilemiyorum, garip.
Yaş olarakta babana yakın yaşlarda mıydılar? Yoksa senin yaşıtın mıydılar
Keşke beynin olsa İzmir'li yaa
Hayır 28-30 yaş arası
Her kızın hayatından babasına benzeyen bir erkek geçer bence. Sonuçta hayatta tanıdığımız ilk erkek o. sevgi, ilişki anlayışımızı hem onun ilişkiye bakışından hem annemize tavırlarından ve sevgisinden gözlemleyerek oluşturuyoruz baya normal geliyor o yüzden bu durum 😂
Psikoloji şöyle der; Genelde erkekler annelerine benzeyen, kadınlar ise babalarına benzeyen insanlarla beraber olur. Annesini babasını sevmese de bilmeden kendine tuzak kurar daha iyi seçenekleri eler ve oluşan anne baba figürüyle bağdaşan eşlerle beraber yaşar.
Cevap
118Cevap
Gerçekten de kız çocukların babalarına bağlılığını ileride kendine eş seçtikleri erkeklerde izliyoruz. Babasına benzeyen tiplerden hoşlananlar vardır, tam tersi olanlarda.
Yaşıtlarına da çocuk gözüyle bakanlar. Kocasından ayrıca babalık görevi üstlenmesini ister. Bazen denetlenmek, azarlanmak, suçlanmak peşindedirler. Çocuksu yaramazlıklar yapar; eşinin tepkilerini izlerler. Babasının sevgisini kazanamayan kız, bazen hiçbir erkek tarafından sevilmeyeceğini düşünür ve kendini sevdirmeyerek bunu kanıtlar.
Yani diyeceğim o ki babasıyla arasının nasıl olduğuna bağlı bir durumdur bu aslında. Eğer iyiyse evet, babalarına benzeyen erkeklere aşık olabilirler.
Fakat kötüyse, tam zıttı erkeklere aşık olurlar, işte bu değişmez, kesindir.
Kızlar babalarının biricik prensesleridir. evin müdiresi karar mekanizmasıdır, anne kız çocuk dünyaya getirdiğinde ah işte bana ev işlerinde yardımcım diye düşünsede maalesef kendine kuma geldiğinin farkında bile değildir, bu işin esprisi elbette
Ancak çok iyi biliyorum arkadaşımın kızı annesine (yaşı zaman 4-5) anne sen evde kal biz babamla tatile gidelim diyordu, babalar kızlarına hep anlayışlı, yumuşak huylu davrandığından kızlarımız da bütün erkekleri böyle bekliyorlar bulamayınca baba karakterini taşıyan erkek seçiyorlar, yani tez evet doğrudur
Öyle bir sartim yok elbette.
Benzemek derken tip olarak mi kisilik ve karakter olarak mi?
Biz kiz babasini biraz ezik, gücsüz, pasiv görüyorsa tam tersi bir esi olsun istiyebilir büyük ihtimal.
Baskin, otoriter ve kati olursa da tam tersi bir esi olsun istemesi büyük ihtimal.
Ama herkesde kendince farklidir tabi durum.
Benim babam cok baskindir, ancak eglenceli havali yakiskli ve zekidir. Bende illa babam gibi olsun hem tip hem karakter olarak hic demedim, ama bilinclatimda baskin iyi zevkli giyim kusama dikkat eden birazda sakaci eglenceli bir tip istiyor olabilirim. Görsele ve kiyafete cok önem veririm zaten o babamdan gördügüm icin degil zaten görselime estetik odakliyim bu ara..
Şu an yorumu yazarken kendimin farkinda vardim 🙂🙄😲
Güzel soru icin Tesekkür ederim 🥰😘
Her zaman böyle olmuyor bence. EĞer kadın eş adayında babasını rol model alıyorsa, tabii ki babası gibi eş ister ancak babasından manevi açıdan beslenemediyse, babasının zıttına da gidebilir. Bu tamamen baba kız ilişkisi ile orantılı bir durum.
Bu konuyu %100 genelleyemeyiz.0-7yaş kız çocuğu için yaşamında ilk gördüğü erkek normal şartlarda babadır ve kız çocuğu için ideal eş bilinçaltı kaydı baba olarak gözükür. Fakat bazen bu kişi dede, amca, dayı veya aileden yakın başka bir erkeğin de olabilme ihtimali vardır. Ayrıca baba ile kızın çözmesi gereken problemleri varsa babayla benzer sorunları yaşatacak erkeği karma, çekim, rezonans yasaları gereği hayatına çekebilir. Hatta sıkıntılı konu çözülmediği sürece kısır döngüler halinde benzer sorunlarla ilişkiler de yaşanabilir. Bu arada farklı parametre olarak kız çocuğu 0-7yaş bilinçaltı programı olarak annesi, halası, teyzesi, anneannesinden, vs. biri ile özdeşleşip onu idol alarak onun yaşadığına benzer ilişkileri de kadersel olarak yaşayabilir. Buradaki asıl nokta kişinin belli eğitimler ile farkındalık sahibi olarak yaşamına çektiği partnerleri bilinçli olarak seçmeye başlayabilir ve ilişkide huzur bulabilir.
Babasıyla arasının nasıl olduğuyla alakalı biraz. Babadan yana talihsizse hiç sanmıyorum. Tam tersi birini isteyebilir.
Bilinçaltı evet. Aslında benzeyenler kelimesi tam açıklamıyor.
Kızlar kendi babalarının etkisiyle aşık olurlar. Onlarda sevdikleri özelliklere önem veriyorlar veya onlarda özledikleri özellikte erkeklere daha çabuk ısınıyorlar.
Şöyle durumlar da var. Baba özlemi yaşayan birçok kız kendinden yaşça büyük erkeklere aşık olabiliyorlar
Yani Az çok öyle bende de.
Mesela seveceğim erkeğin aynı babam gibi temiz, düzenli, kadın erkek ayrımı yapmayan, her işe elini atan, sorumluluk sahibi olmasını istiyorum.
Ve bu özelliklere sahip olan kişilere aşık oluyorum her zaman 😂
Yani aşık olduğum kişi az çok babama benziyor.
Aslında bu durum küçüklükten gelmektedir.
Erkek çocuğunun babayı, kız çocuğunun ise anneyi kıskanması konusu Sigmund Freud 'un Oedipus ve Elektra Kompleksi kuramlarında yer alır. Psikanalist olan Freud, Oedipus Kompleksi'nde erkek çocuğun annesine olan aşkından ötürü babasını kendisine bir rakip görmesi, bu nedenle de babasını kıskanması Yunan Mitolojisi'nde babasını öldürüp annesiyle birlikte olan Oidipus'tan adını alır. Elektra kompleksi ise, kız çocukların babalar ile olan ilişkileri tanımlayan şekline deniliyor. Elektra kompleksine göre kız çocuğun babaya olan hayranlığı ve aşkı dolayısıyla annesinin babasıyla olan ilişkisini ve annesini kıskanır. Bu iki duruma göre de çocuk karşı cins ebeveynine karşı bir hayranlık ve aşk hissettiğinden, hemcinsi olan anne ya da babasına karşı da yoğun kıskançlık duyar.
Benzemiyor
Şunu unutmayın psikoloji gözleme dayalıdır. Bilimde olduğu gibi deney ispat yöntemi göremezsin.
Her psikoloğun dediği doğru değildir
Freud da çürüttüler. Kısacası
Psikoloji gözlem sosyal bilimidir
Din gibi tapmayin
Keşke öyle olsa bende durum farklı😬 babacım gibi kaliteli bir erkek yok varsa bana rastlamıyor🤦🏻♀️
aynen öyle
Benim babam 2-3 yaşlarımdayken ölmüş. O yüzden tanıyamadım. Kişiliği nasıl bir karakter bilmiyorum. Bazıları için geçerli olabilir belki ama bence insanlar kendilerinde olmayan şeyleri barındıran insanları seçiyor ve hayatına alıyor. Hayatımıza giren insanlar hep eksik yanlarımızı tamamlayan kişilerdir.
Algıda seçicilik. Bu kesinlikle doğru tespit, ilk zamanlar o kader motifi falan laflarına saçmalık derdim ama kesinlikle bir yerinden benzeyen buluyorsun ve işin kötüsü asla ona benzemeyen birini bulacağım diye kendini şartlıyorsun. Sen bilinç altında neyi yasaklıyorsan o geliyor gerçeğin oluyor. Üzücü ama gerçek.
Babamın beni yetiştirdiği şekilde büyüdüğüm için benzer özellikler arıyorum partımda. İster istemez yapıyorsun bunu.. Babam hiç bir zaman gönlümü kırık bırakmadı benim hiç bir tartışmamızda... O yüzden gönlüm alınmayınca buna katlanamıyorum. Çünkü ben kimsenin gönlünün kırık uyumasına izin vermiyorum..
Baban iyiyse onun gibi olsun istersin illa ki bu aynı şekilde erkeklerin anneleri gibi bi kadınla evlenmesi içinde geçerli olabiliyo 😊
Aynen
Hayır kesinlikle hayır, ama dağ gibi bi babam olsaydı aynı duruşu eşimden de isterdim
Babadan babaya göre değişir sanırım.
Asıl soru nasıl aşık oluyoruz? Beynimizin hangi noktaları aktif oluyor, duygusal anlamda hangi anılar nereleri tetikliyor? Daha uzun uzadıya gidebilecek sorular mevcut. Kısaca beynin nasıl çalıştığını, geliştiğini bilmek sizi doğru sonuca götürecektir ama bu yıllarınızı alabilir 😅
Olması gereken Baba karakteri azımsanmayacak ölçüde değerlidir.
Her kız model aldığı bir aile bireyini bir başkasında arayabilir. Bu sadece cinsi bir olaydan çok karakteristik bir yapıya da benzer.
Bu yüzden her kız babasına benzeyen bir erkeği tercih etmeyebilir.
Kimi babasını bir başkasında da bulmak ister
Kimi bir babayı bir başkasında tanımak ister...
Öyleymiş. HIMYM dizisinde gecerdi böyle bir replik basta farketmiyorsun, ama sonra bi bakıyorsun cok karakteristik ortak yönü var dolaylı da olsa. Birkaç örneğini gördüm, anneme de sordum ve evet babam gibi hareketleri var dedi. İstersen babaları gibi birini seçiyorlar de, istersen annesinin kaderi kızına geçermiş 😄😅
Valla bende benim hatunun babasina benziyorum o da benim anneme galiba doğru ya 😂
😂😂 Allah mutlu etsin. ne diyelim. Sorunsuz yaşıyorsaniz
Çok şükür 1 senedir kavgasiz yasiyoruz sağolasin 😊
Allah mutlu etsin
Kesinlikle evet. Sanıyorum içgüdüsel olarak erkek anneye benzeyeni, kadın da babaya benzeyeni tercih ediyor. Bu beynin bundan sonraki hayatını daha az zorlanmadan geçirmek gibi bir arayışı gibi algılıyorum.
Cok alakasi yok onunla kizlar genelde piclere asik olur
o kadar haklısın ki
Piçlere aşık olanlar hep çekingen sessiz insanlar ya zıt kutuptan diğer değişle onun atılgan olup hala hayatta kalmasından olabilir kanser oluyorum
Evet çünkü psikolojide kızlar babalarını erkekler annelerini tanrı modeli olarak alır ve onların mükemmel olduğunu düşünür asik oldukları kişiler anne babalarına benzediği için onlarında mükemmel olduğunu düşünürler ve sonra aşık olurlar
Güzel insan psikoloji gözleme dayalıdır
Bir çok kız için geçerli olmaya bilir bu durum
Kendiniz gözleyin sizce bu iddia ne kadar doğru
@Lütfetmedinizefenim psikiyatri okuyorum ve ben öğrendiklerimi söylüyorum burada
Bende psikoloji ile ilgileniyorum
Psikyatrinin verdiği ilaçlar kaç "Hasta " diye tabir ettiğiniz insanları düzeltmiş
Izzet güllü (psikolog) izle
Yorumlarına da bak
Ben dahil bir çok takıntısı anksiyete
Depresyon gibi bir çok hastalık diye tabir edilen aslinda algi bozukluğu olan kişileri videoları ile bitiriyor
1 kuruş para almıyor
Sigmund freud un öğretileri 1 asır önce
1 asırdir psikiyatri freud un öğretilerini araştırmak yerine
Papağan gibi taklit ediyor
Efenim size verilen her bilgiyi sorgulayınız
Unutmayın psikoloji ilmi matematik gibi 2kere 2 dört eder şeklinde formülü yoktur
Gözleme dayalıdır
Deney yoktur
Bilim değildir
Davranış olarak evet yani babamın verdiği sevgi ve mutluluğu verebileceğini zannetmiyorum Çünk0 kız ge baba arasında ki bağ bambaşka bişey. Beni babamın Beni sevdiğinin yarısı kadar bile sevmeyi başarırsa ne mutlu bana
Genel olarak baba eksikliği çeken kadınlar için kabul görülebilecek bir düşünce, baba figürünün eksikliğini yaptığı erkek arkadaş seçimleriyle farkında olmadan dışardaki başka bir adamdan distile etmek isteyebilir.
Genelde öyle oluyormuş bilmiyorum gelecekte görücem eşim babama benzermi benzemezmi😄😄
Aynen😀
Allahım nolur bu durumdan kurtar beni ama maalesef evet ay lanet gitsin ya
Nedenki? Babanı sevmiyormusun?
Herkesinki iyi çıkmıyor
Evet öyle
Kizlar babaları veya başka bir akrabaları onlarda herhangi bir yara ve travma olusturmussa bilakis hiç onlari cagrisim dahi yapmayan erkeklere aşık olurlar!!!
Babamdan öylesine nefret ediyorum ki, değil ona benzeyen birine değil aşık olmak, arkadaş bile olmam. Çok saçma bir genelleme. Şu kız-baba genellemelerini aşırı saçma buluyorum.
aynen ya bence d e
@mühendis128 herkeste aynı olmaz yani
Genellikle öyle hatta babanın huylarını sevmesen bile bir şekilde ona benzeyen insanları tercih ediyorsun. Ya da 'annenin kaderi kızının çeyizidir' diye bir laf var onunla da alakalı olabilir.
Tebrik ediyorum...😊👍
Ya şöyle kişiden kişiye değişir tabi ama en son ayrıldığım kız tanışırken erkekten beklentin nedir diye sorduğumda babam gibi olsun eve ekmek getirebilsin evine çocuklarına sahip çıksın demişti 6 ay önce ayrıldığımızda babası annesini aldatmıştı oda bunun üzerine babasına olan kızgınlığından banda güvenini yitirdi
Sevgilim çoğu özelliğime aynı annem gibisin diyor. Onun da savurganlığı , sigara içki içmesi, şakacı olması tıpkı hiç tanımadığım babam gibi. Çok garip
İlişkiler geçmiş tecrübeler üzerine kuruluyor.
Almanya'da Z kuşağı için aile yapılarında sıkıntı olduğundan erken yaşta iyi bir yuva kurma peşinde olduklarını okumuştum.
Bence hayır babasının eksikliğini tamamlayan birisine benim bir arkadaşım vardı mesela babası biraz sesiz pısırık biriydi Buda her defasında ben sert erkek istiyorum faln diyordu ben kendi arkadaşlarımla konuştuğumda aslında o kızın babasında istediği ve olmayan şeyi başkasında aradığını fark ettim
Bu çok yaygın bu 1/4'ü veya 1/3'ü civarı farkına varmadan bile olsa öyle yapıyor. Erkeklerde annesine benzeyen aynı oranlarda. Halamın torunu çok babacıydı, resmen ikizini buldu.
eğer ki baba sevgisi görmese bile babasına benzeyen birini bulabiliyor kızlar psikolojik nedenleri tabii ki malum ama neden tip olarak benzer olur genelde de çok ilginç gerçekten
Hayır. Döven satan tecavüz eden asaglayan şiddet cinayet sabıkalı alkol madde bagımlısı hayatlarını diken bıçak manyagı yapan erkek lere köpek olmayı seviyorlar
Öğle derler ama ben babama benzeyen bir adam istemezdim. Onu çok seviyorum ama iyi bir eş olmasına rağmen incelikleri hiç yoktur..
Babamla aram iyidir. Bana göre dünyanın en tatlı babası. Bana iyi bir babadır ama anneme iyi bir koca değildir. Ben de baba aramıyorum, eş arıyorum. Dolayısıyla babama benzeyen erkeğe değil aşık olmak, koşarak uzaklaşırım ondan. 🙄
Hatta daha önce birine erken aşık olmuştum henüz tanımadan. Tanıyınca babamın kayıp ikizi falan dedim. O kadar benziyordu ki huyu suyu, ara sıra baba derdim. İşi bile aynıydı yani. 😂😂
Neyse ben annem gibi olmaktan korktum, ayrıldım. Bir anda bitirdim aşkı hatta soğudum.
Bazıları babalarına en benzemeyeni seçerler çünkü babalarından yeterince çekmişlerdir..
Kizlar hayatindaki en aptal adamlara asik olup sonrada ask acisi cekerler 👌
Babamı çok severim ama açıkçası babam gibi biriyle evlenmek istemezdim 😀 Çok kıskanç, inatçı ve hiç romantik değil 😅
babasını seven kızlar babasına benzeyen erkek ister ama nefret eden asla istemez babası gibilerden uzak durur
Kızlar babalarına benzeyen erkekleri buluyor. Ama ben babama benzeyen bir erkek bulacağımı ve ona aşık olacağımı hiç istemem. Babamdan farklı olsun..
Neden
@yalnzlkkk76 işte
Çokmu üzdü seni
@yalnzlkkk76 yani evt
Sorun. neydi
Evet öyle bir eğilim var. Şöyle demek gerek onların davaranışlaırnı sergileyen erkekleri tercih ederler.
Bence doğru bir görüş. Hatta kızların ilk aşkları babaları derler. Çoğunlukla bu görüşü doğru oluyor.
Zannetmem. Babasına o gözle bakmayan bir kız, babasına benzettiği kişiyi kendine yakın görür. Ama eş olarak düşüneni azdır.
babam gibi kaslı, motor seven, metal müzik dinleyen, ev işlerine yardım eden, çok güzel yemekler yapan, şefkatli, tartıştıktan iki dakika sonra gelip sarılıp özür dileyen birini bulabileceğimi sanmıyorum
bence pek alakası yok ya
hem o benzerliğin fiziksel olarak olduğunu hiç sanmıyorum😂 belki karakter yapısı olabilir
Evet nasıl biz annemizin karakterine yakın bir eş seçiyorsak onlar da öyle damat kayınbaba toprağındandır
Daha çok hayallerindeki kişilere olurlar bu hayalleri babaları süslüyor ise mutlu anılarla evet ama tabi kesinlik yok
Evet babam annemi aldattı sevdiğim adamlarda beni aldattı annemin kaderini yaşadım
Yaktım bir sigara diğer elimde peçete hub izliyorum
üzüldüm
Bir kız güven sonra sevgi ister. Muhtemelen bunun en safı babalarda olur.
Allah korusun hayatımın geri kalanınıda acıyla yaşamak istemiyorum
Çoğu kadın daha doğrusu aile baba sevgisi görmüyor veya göremiyor maalesef bu yüzden onun yerini dolduracak olgun bir erkek arıyorlar ve bu yaş farklarının artması giderek bundan ötürü bence.
Katılıyorum
Hayır yalan ya yok öyle birşey.. kızın babasına bakıyorsun adnan şenses gibi adam kız justin bieber hayranı oluyor onun gibi çocuklarla sevgili oluyo falan eski sevgilim de öyleydi mesela.. babası ile benim aramda sayısız fark vardı 😂
Babama benzeyen birini bulsam anında evlenirim ya. Babam kadar dünya şekeri, anlayışlısı yok. Onunla eğlendiğim kadar kimseyle eğlenmiyorum 🥰
Babalar gününe az kaldı, hediye alakoy.
Ben babamla konuşmuyorum akraba evliliği de asla yapmam dedim (annemle babam akrabaydilar) şimdi akrabamız sevgiliyim mesela yani ama çocuğun huyu tipi asla babama benzemiyor
Baba var şevkat gösterir baba var göstermez. Herkes eksikliğini yaşadığı duyguları arıyor.
kendi adımı aşk oldugum insanlar hiç biri babama asla benzemiyordu tam tersiydi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Babalar ve kızları arasında özel bir bağ olduğundan sürekli bahsederiz. Öyle ki; sanki parmak izi gibi. Size özel, nereye giderseniz gidin ne yaparsanız yapın sizinle gelecek sizi takip edecek.
Kızlar babalarına benzeyen erkekleri mi sever?
İster babasını sevmesin, ister babasız büyüsün, ister çok sevsin fark gözetmeksizin kız çocuklar seçtikleri eşlerde babalarından izler oluyor. İzlediğim ve takip ettiğim bloglarda bir çok yerde Anne ve anne varlığının çocuk için olan öneminden bahsedilse dahi, Anne yoksunluğu kadar önemli olduğu düşünülmese de babaların çocuklar üstündeki etkisi en az anne kadar önemlidir. Hele kız çocuklar için.
Bir kız çocuğu için baba;
Anne karnından aşina oldukları tek erkek sesi babalarının sesidir. “Büyüyünce ben babamla evleneceğim” diyen kız çocuklarına mutlaka siz de rastlamışsınızdır. Büyük kızım Lara, seninle annem evlenmiş ben ne yapacağım diye ağladığını bilirim.
Zaman içinde her ne kadar geriler gibi görünse de hep izlerini taşıyan, yaşanan ve yaşatılan bir bağdır. Anadolu'da bir söz vardır; Damat kayınpeder toprağından olur!
Güzel ve mutlu bir gelecek için, çocuğunuzla güzel bir geçmiş bırakın.
Hiç birine katılmıyorum her baba bahsettiğiniz kadar iyi değildir.
Aşırı sıkıldım bu yorumları okumaktan