Tiryakisi için sigara neyse benim içinde yemek yeme o. Bağımlılık haline gelmiş. Miktarından fazla yedigimin farkındayım ama tutamıyorum kendimi. Haliylede özellikle son donemler pandemide sağolsun iyice kilo aldım. Zaten kendi dertlerim bana yeter bide millet kilomu yüzüme vuruyor. Dışarıya belli etmek istemiyorum ama içerden gerçekten duygusal yapım var ve çok aliniyorum. Sen demesende şişko olduğumu biliyorum zaten konuşmasana be adam. Biraz kafamı toparlasam kilomu kontrol etmeye başliycam zaten ama bu insanlar beni teşvik etmek yerine moralimi bozduklari için hevesim kırılıyor. Kafana takma demeyin elimde değil çünkü. Ben nasıl baş edicem bununla
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAşkım sana vereceğim en iyisi tavsiyeyi vereceğim hırs yap ve kilo ver farkındayım çok zor ama bunca insanın sürekli yüzüne vurması artık yetmez mi sence de? Kilo verip hepsine güzel bi kapak yapmaya ne dersin sürekli düşün bu insanların seni ne kadar üzdüğünü ve kilo ver. Spor a başla sevdiğin şeyleri yemeyi kes diyemem ama yavaş yavaş başlamak zorundasın yoksa hayatın boyunca insanlar yüzüne vurmaya devam edecek hırslan!!!
21 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın
En İyi Cevaplar
+1 yılÇok hızlı yaşarsın, yavaş git derler.
Yavaş yaşarsın, ölü gibisin derler.
Orta halli yaşarsın, monotonsun derler.
Gülersin, ne gülüyo bu deli gibi derler.
Ağlarsın, bunalım derler.
Susar dinlersin, dilini mi yuttun derler.
Konuşursun, sus bi artık derler.
Çalışırsın, amele derler.
Yatarsın, beleşçi derler.
Kısacası derler de derler...
İnsanı candan ederler sonra anlarsınki gelmiyor artık geriye geçen günler.
Ona buna kulak vermeye bir son ver,
yoksa onun bunun lafına baktı böyle oldu derler."İnsanları memnun edemezsin hep birşeyler derler sen zayıflasan susucaklar mı hayır bu seferde çok zayıfsın diycekler az ye diycekler ya da başka şeylerle gelicekler bitmiycek ki hep konuşacaklar herkesi memnun edemezsin kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle yaşa bu hayat senin hayatın onların değil. Zayıflamak istersen bunu başarabilirsin ben sana inanıyorum.22 Yorumla- +1 yıl
Iyide herseyin bir ayari vardir degilmi
- +1 yıl
Vardır illaki ama karşımızdaki kişiye kilolusun zayıfsın demenin bir mantığı yok görüyoruz aynada kendimizi biliyoruz bunu söylemelerine gerek yokki ben rahatsız oluyosam istiyosam kilo alırım ya da zayıflarım kime ne benim kilolarımın sana zararı ne bana zararı var sana noluyor bu kişilerin özgüvensiz kendilerini sevmeyen bireyler olduğunu düşünüyorum kendi özgüvenlerini pohpohlamak için bizleri kullanıyorlar. Ben zayıfım artık bazı şeyleri duymaktan okadar sıkıldım ki
mesla onlardan bir kaçı
*sen hiç yemek yemiyor musun? (bu soruyu özellik elimde hamburger varken duymak ayrı yıkıcıydı )
*kürdan gibisin
*seni alacak olan ne şansız sarılsa ölürsün
*Odun gibisin
*Yanımda durma çok zayıfsın psikolojimi bozuyosun
gibi gibi birçok şey ee napalım zayıf olursun zayıfsın kilo alırsın kilolusun bu bitmiyor herşeyin ayarı var diyosun ayarı tuttura bilmek ne kadar kolay hadi tutturdun ozamn ne kadar mutlu olabilirsin
Merhaba,
Bir insanın kendini fiziki özellikleriyle sevmesi gerektiğini düşünüyorum. Kişinin bedeniyle ilgili her şey sadece onu ilgilendirir. Etrafındaki insanların bunla ilgili herhangi bir söz hakkı yoktur.
Yetiştirilme biçimlerinden olsa gerek insanlar ne yazık ki başkalarının dış görünümleriyle ilgili çok acımasız söylemlerde bulunabiliyorlar. Kimsenin kimseyi bu konuda eleştirmeye hakkı olmadığı halde kendilerini bundan alıkoyamıyorlar. Bunu tamamen onların vicdansızlığı olarak yorumluyorum.
Kişinin etrafında kendisi ile ilgili söylenenlerden ziyade kendini nasıl gördüğüyle ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bir insan kilolarıyla mutluysa kendisini bu konuda eleştiren insanlara en güzel cevabı umursamadan, bildiği yoldan gitmesi olacaktır. Kilolarından mutlu değilse de başkaları için değil kendi için o kilolardan kurtulması gerektiği görüşündeyim.10 Yorumla
+1 yılhttps://youtu.be/sMWnN_9GiX0dakika 1.30
-Adın ne
-Şişko Amy
-Neden kendine şişko Amy diyorsun
-Siz sürtükler arkamdan demeyin diye öyle diyorum.
Gördüğüm en güzel ayar verme şekli bence sende böyle yapabilirsin31 Yorumla- +1 yıl
EİG için teşekkür ederim :)
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
37Cevap
Kilo vermek icin caba harcadigini istemsizce kilo aldigini soylersin. Ha dalga konusu yapip asagilayici seyler soylerlerse de. Seni psikolojik olarak rahatsiz ettiklerinden oturu kul hakkina girdiklerinden bahset. Ölüm var hakkimi helal etmezsem cehennemi boylarsiniz de. Korona da geldi malum ölüm burnunuzun ucun da herkes haddini bilsin. Sen stresin yuzunden de istesen de kilo veremeyebilirsn kardesim bu isler destekle ve moralle olur cunku. Ayrica bu tur insanlardan da uzak dur ama lafini cekme cunku seni incitmekten rahatsizlik duymayan insanlarin senin hayatinda isi yok.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. şöyle düşün kilon arttıkça verme süren uzayacak ve daha çok cabalayacaksin en iyisi yol yakınken kilonu azaltmaya yönelik adımlar atmaya basla zaten kilo verdikçe moralin duzelecek kendini daha iyi hissetmeye başlayacaksın. Yemegi fazla yemen sorununu çözmeye ek özetle bunu demek istiyorum
10 Yorumla
+1 yılSorun şu ki kafanı topladıktan sonra yemeyi bırakmayı değil yemeği bırakınca kafanı toplamaya başlarsın. Kendine güvenin de gelir o hantallik da azalır daha iyi hissedersin. Yediğini azalt 3 ay en azından kontrollü ol. Zaten bunlar birbirini kötü etkiliyor yedikçe daha da toparlayamazsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılDoğru söyledin aslında
- +1 yıl
Doğru çünkü
Aile & Toplum konusunda 570 cevap paylaştı. Bende kilolu birisiyim ilk başta insanların seninle alay etmesi canını sıkıyor ama sen kendinle barışıp kendinle alay edince umursamıyorsun önemli olan senin sağlığın insanları düşünme kalbinin sesini dinle derim her insan problemlerini farklı şekilde çözer
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunu bende yaşamıştım bir ara spora yazılmıştım daha sonra bıraktım bırakınca verdiğim kiloları fazlası ile geri aldım. bildiğin neredeyse obez olma yolunda ilerliyordum. Ve beni görenler - biraz kilo mu aldın? - çok göbeklendin! - çok kilo aldın vs diyorlardı sayın mal oğlu mallar ben de biliyorum kilo aldığımı ama napim yani stres, mutsuzluk, düzensiz beslenme, hareketsiz olmamdan dolayı kendimi yemeye vermiştim. Toksik insan onlar sktiri çekmek gerek
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYemek yemek senin için stres attığın iyi hissettiğin bir şey olmalı ne zaman kötü hissetsen yemek yiyorsun ve genelde bu yüzden de kötü hissettiğin için kısır bir döngüye giriyor. Yemek yerine o boşluğu doldurmak için başka bir şey bulmayı dene. Zorlanacaksın ama duymazdan gelmeye çalışman lazım. Millet iyi de söyler kötü de. Sen ister zayıf ol ister kilolu kimse senin değerini belirleyemez kimse de böyle bir hak yok. Duymamayi öğrenmen lazım sanki ne dersin?
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle sana tavsiyem onlar zaten konuşacağı için onların dedikleri bir kulagindan girsin diğerinden çıksın. Çünkü sen onları dinledikçe psikolojin iyice bozulacak. Milletin ağzı torba değil ki büzesin. Kendi kendini dinle yavaşça kilo vermeye odaklan. Başarılar.
00 Yorumla
+1 yılKilo vermeyi deneyebilirsin eğer yemeğe karşı bir tutkun varsa mutfağa girip çok güzel düşük kalorili ve sağlıklı yemekler tatlılar yapıp kilo verebilirsin hem yemek konusundaki bilgilerini geliştirirsin. Diğer birşey de sen kendini tombik seviyorsan sana kilolu diyen herkese gülüp evet bunu seviyorum diyebilirsin.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bunların hepsi senin için motivasyon kaynağı, kendini seviyor olmanı isterim kimsenin ne dediğini umursama. Eğer kilo vermek istiyorsan aynaya karşı geç ve kendi kendine onlara göster değişimini de. İstersen yaparsın bunu unutma
10 YorumlaBu tarz sorunlar insanın içine işliyo ve bi zaman sonra travmaya dönüşüyor. İnsanlar acımasız empati yoksunu olur çoğu zaman. Tavsiyem ya kendine hedef koy kilonu düşür ya da bununla yaşamayı öğren. Herşey değişebilir
18 Yorumla
Soran+1 yılKilo vermeyi çok istiyorum umarım başarırım
Soran+1 yıl78 ama son zamanlarda daha hızlı almaya başladım
Soran+1 yılYa üstte de yazdım ya hani kafamı toparlasam kiloyu halledicem bencede çok kilolu değilim zaten bu yüzden psikolojim bozuldu çok zayıfkende bir deri bir kemiksin diyorlardı
Soran+1 yılBoyum 168 de hassaslığı nasıl halledebilirim sence
+1 yılO insanlar la alakani kes
Zayiflasan da biz seni kilolu seviyorduk diyecekler ya da ayyy yüzün çökmüş çok vermissin diyecekler
Kimseyi memnun etmeye çalışma sen istersen yap baskasi için değil 🌸20 Yorumla
+1 yılÖncelikle düzenli spor yap. Bende cok severim yemek benim hobim o derece ama sık sık ve az yerim bide sürekli düzenli spor yaparım asla aksatmam sporumu yediklerimi yakıyorum bu yüzden. Şu an 51 kiloyum
00 YorumlaTersle, bak bakalım bir daha laf edebiliyorlar mı. Kafanı toplayınca kilolarını verebileceğini düşünüyorsan ne takıyorsun insanları? Kilo verdiğinde geçersin karşılarına. Bu onlara en iyi cevap olur...
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar hep boyle işte, ağzı olan konuşuyor takmamak lazım
31 Yorumla
Soran+1 yılAma nasıl takmıycam engel olamıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılAh canım ya üzülme bende de aynı ailem biliyorum benim iyiligim içün söylüyor ama bazen bunalıyor insan eski erkek arkadaşımda kilomla ugraşırdı saolsun kendin nasıl mutluysan öyle yaşa ztn yemek yemek birazda piskolojik hazır hissettiginde verirsin takma sen
10 Yorumla
+1 yılHerşeyin başlangıcı sende
Herşeyin Bitişide sendedir.10 YorumlaEvet bu bir sorun ama şöyle düşün ; Geçici bişey olmasaydı nasıl hissederdin? Ya bu kiloların kalıcı olsaydı? Biraz çaba göstererek kurtulabileceğin kusurlarını kafaya takmana bile gerek yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 703 cevap paylaştı.
+1 yılKilo vererek bile bile yemek de ne biliyim. Yalan konuşmuyorlar doğru şeyi söylüyorlar. Hala yiyorsun. Hastalık dışında kilolu insanlara hiç saygım yok çünkü onların başta kendisine saygısı yok.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 952 cevap paylaştı. Ben ne desenlerde takmam bazı insanlar takıyor halbuki takınca daha çok yapıyorlar bilseler hiç kızmıyorsun bırakadabilirler
00 Yorumla
+1 yılBazıların insanın yarasına basmaktan zevk alır. Yarası olan gocunur, normal kilolu birine şişko desen takmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAmcaları ego tatmini bana da aynısını yapıyorlardı bende onlara sen boyuna bak sivilce bombası yüzüne bak diyince sustular demesen bile alttan alttan mesajı ver bişe yapmazlar bu arada 168 e 78 mişin ben 158 e 73 üm sıkma canını ndmxldkdnfmc
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAmaçları**
Yeme bağımlılığını çözümü var araştır.
Bu davranışın psikolojik nedenleri ve çözümleri var
Milleti bırak kendi sağlığın için adım at.00 Yorumla
+1 yılYa sen kilonun dizlerine yaptigi baskıya değil de elalemin laflarına mi uzuluyon. Sığır gibi yiyip durma sende
00 Yorumla
+1 yılİt ürür kervan yürür. :) Dalgana bak. Bende kiloyum ve bununla mutlu olmakta buldum çözümü.
04 Yorumla
Soran+1 yılMutlu olmasam bile mutluyum dedim sussunlar diye olma bence mutlu demeye başladılar bu sefer.
- +1 yıl
O zaman bu seni ilgilendirmez diyeceksin :)
Soran+1 yılBabama mı 😅
- +1 yıl
Evet bazen seni rahatsız ediyorsa davranışı söylemi onada diyeceksin. :)
+1 yılInsanlae kendi hatalarını başkalarını aşağılayarak örtmeye çalışıyorlar ama nafile
10 YorumlaNe sorun ediyorsun kimin ne dediğine bakma kendinle barışık ol kollu candır gerisi heyecandır öyle yüzüne vuranlar senin b*okunu yesinler
00 YorumlaYa kendine dert ediniyorlar bunu onlara ne uyuz oluyorum böyle salak tiplere
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 444 cevap paylaştı. Onlara inat spor yap. Inan bana başarabilirsin. Ben 86 kg'dan 70'e indim...
00 Yorumla
+1 yılKilo vermelisin millet konuşuyor diye değil sağlığın için
10 YorumlaSanki bana 150 kilo az biraz göbecikleri oluyor kiloluyum diyorlar Kemiklerin iri 😉
00 Yorumla
+1 yılInsanlar cins yav kilolu olunca kilolusun kilo ver zayif olunca iyy bu ne kemiksin git kilo al.
00 YorumlaOnlara laf etmesine sebebiyet vermemmelisin sustur. İkincisi de az ye
00 YorumlaSpor yaparak baş edicen.. hayatının bi parçası olacak spor
00 Yorumla
+1 yılHerşey geçer ve bir gün suratına bakacaklar yüzleri kalmaz.
00 Yorumla
+1 yılZayıf olsan zayıfsın derler birazcık kilolu olsan kilolusun derler. Takma nasıl istiyorsan öyle yap
00 YorumlaÇık dışarı hergün sabahları yürü kanka bol bol su içersin böylece şişko diyenleride takma
10 Yorumla
+1 yılSpor yaparak hacıabla sporunu yap ne yersen ye, zayıflamak için önemli olan aldığından daha fazla kalori yakmak, herşeyi ye ama azalt sonra bide spor yaptın mı varya uhuu
00 Yorumla
+1 yılBende zayıfım mesela kilo almak istiyorum yemek yemekten sıkılıyorum az yiyorum. milletin ağzı torba değil ki bağlayasın önüne gelen laf etmek konusunda usta. onlarında kusurları var
00 Yorumla
+1 yılbence senin iyiliğin için soyluyorlardir. alınganlık etmek yerine biraz dikkat et yediğine sağlıklı beslen. ben boylo motloyom falan diye kandirma hic kendini. kilo hastalıktır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılKimin ne düşündüğü değil sen nasıl yaşamak istersen
00 Yorumla
+1 yılSenin iyiliğini düşündükleri için diyorlardır. Doğru bi yeme programıyla kilolarından kurtulabilirsin. Kilolarından kurtulmuş çok insan var
00 YorumlaGüçsüz olma Bee başla bir yerden onay mı bekliyorsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılYemek yemeye kim tesvik ediyor sizi
02 Yorumla
Soran+1 yılKimse
- +1 yıl
Ozaman kimseyi takmiyacaksiniz kimsedende motivasyon tesviki beklemeyip sizi bu soylenenlerin kamcilamasi gerekir
+1 yılKaç öğün yiyorsun günde
01 Yorumla
Soran+1 yılHiç bilmiyorum
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAl benden de aynııııı
05 Yorumla
Soran+1 yılKafayı yersek rahat bırakırlar mı 🥺
- +1 yıl
Bir yer bulalım herkesten uzak😃
Soran+1 yılÖyle diyince aklıma Pinhani nin şarkısı geldi 😂
- +1 yıl
Onlara ne ki dimi kendiniz için yaşıyorsunuz hayatinizi unutmayin
- +1 yıl
Knk ben baslayıp baslayıp bırakıyorum
+1 yılMoralini bozma düzelir herşey
02 Yorumla
Soran+1 yılSağol ya 👍🏻😂😂😂
- +1 yıl
Ne desem bilemedim içimden gelenleri söyledim 😅
- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılvercen odunu vurcan kırbacı öylelerine
00 Yorumla
+1 yıltakma insanları herkes basit
00 Yorumla
+1 yılSıkma canını balık etli kadın çekici ve harikadır
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 741 cevap paylaştı. ye utanma kırk yaşına kadar yemeli insan
00 Yorumlaİyisin iyi
11 Yorumla
Soran+1 yılHiç görmedin bile 😂😂
Ben de kiloluyum. Bana bi şey diyen olmuyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılErkeksin ondandır erkeklere o kadar laf edilmiyor edilsede takmiyorlar zaten
+1 yılYe onları
03 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂
- +1 yıl
Kızmadığına göre gizliden çıkabilirim :D
Şaka yapmıştım umarım alınmazsın.
Soran+1 yılAlınmadım daha sert eleştiren var
Döv onları 😡
10 YorumlaUzaklaşmalisn öyle insanlardan gerek yok
00 YorumlaKilo vermeyi başarabilirsin eminim.
00 YorumlaGaç kilosun
02 Yorumla
Soran+1 yıl78
+1 yılSeviş
12 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka
- +1 yıl
Cok ciddiyim bu konuda eger psikolojin duzelmezse tokat at 🙃
+1 yılDiyetisyene git
01 Yorumla
Soran+1 yılYediğin için para veriyoruz bide vermen için mi vericez diyor babam 😅😅
+1 yılKaç kilosun?
08 Yorumla
Soran+1 yıl78
- +1 yıl
Boyun kaç?
Soran+1 yıl168
- +1 yıl
Yok bea kilolu değilsin
Soran+1 yılYani fazlalıklarim var ama bencede o kadar değilim zaten böyle olması daha çok sinir ediyor beni
- +1 yıl
Kilolu değilsin nokta
Soran+1 yılE değilsem niye insanlara dert oluyor bu
- +1 yıl
Kalitesiz insanlardır
- Devamını Gör (6)
Devamını Gör(51)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Sürekli kilomu yüzüme vuruyorlar psikolojim bozuldu, ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler