Arkadaşlar Trans Birey Olarak Evlat Edindim? Sizce Ne Yapmalıyım? Kızıma Bunları Nasıl Anlatabilirim? ya da Anlatmalı Mıyım?

Gençler merhaba, başlıkta da bahsettiğim gibi Trans kadınım. Ben Isparta'nın Senirkent ilçesinde doğdum benim zamanımda ilçeden çok köydü, küçük bir yerdi bu yüzden çevreden çok sorun yaşadım ve 1998 yılında Ankara 'ya geldim. Ankara 'ya ilk geldiğim dönemler bir kız arkadaşımla kalıyordum. Bu arkadaşım birgün eve perişan bir halde geldi. Ne olduğunu? sorduğumda hamile kaldığını ve sevgilisinin öğrenince reddedip terk ettiğini anlattı. Ne yapacaksın? Dedim 'gizlice doğurup yurda vercem devlet baksın' dedi. O öyle söyleyince vicdanım el vermedi ve evlat edinmek istediğimi söyledim, kabul etti. Doğumdan sonrada aldım. Şimdi 20 yaşında güzeller güzeli kocaman bir kız oldu. Eşimde bende çok sevdik, sarıp sarmaladık, hep destek olduk, en iyi yerlerde eğitim gördü ki şuanda ODTÜ'de okuyor. Yani öz kızımız olsa belki bu kadar sevmezdik ilgilenmezdik. Malesef geriye tek bir sorun kaldı. Kızımı evlat edindiğimizi ve benim Trans kadın olduğumu anlatmadık daha doğrusu anlatamadık. Anlatmak istiyorum ama tepkisinden çok korkuyorum. Sizce Anlatmalı mıyız? Anlatmamalı mıyız? Ne yapmalıyım?
Arkadaşlar Trans Birey Olarak Evlat Edindim? Sizce Ne Yapmalıyım? Kızıma Bunları Nasıl Anlatabilirim? ya da Anlatmalı Mıyım?
Cevapla