Annemin trans olduğunu öğrendim. Sizce detaylı nasıl konuşabilirim? Bu durumda nasıl davranmalıyım?

Yemin ederim aklım almıyor. Yani inanılır gibi değil. Tüm duyguları aynı anda yaşıyorum resmen. 5 gün önce annemle Rehberlik ve psikolojik danışma merkezine gittik. Orada annem Trans kadın olduğunu, beni evlat edindiğini anlattı. Şaka yapıyorlar sandım. Şaşkınlıktan tepki bile veremedim ki.. Ses tonu normal kadından çok daha ince, bakıldığında görünümü kadın, davranışları.. Bakım yapmadan dışarı çıkmaz, Annelik duyguları yüksek. Yani ne diyeceğimi bilmiyorum. Babamda var onun bilgisi var mı? Diye düşünüyorum ama o da uzakta yaşıyor yüz yüze görüşmek gerek. Annemle 5 gündür konuşmuyorum. Beni bu kadar seven kadın içim el vermiyor Sizce onunla konuşmalı mıyım? Beni yıkan evlatlık olduğum şaşırdığım nokta ise Trans kadın olduğu.. Yani hep Travestileri duyardım ama bu kadarı aklımın ucuna gelmedi.
Annemin trans olduğunu öğrendim. Sizce detaylı nasıl konuşabilirim? Bu durumda nasıl davranmalıyım?