Arkadaşlar Trans Birey Olarak Evlat Edindim? Sizce Bunu Gizlemek Doğru Mu? Yani Kızıma Bunları Anlatmalı Mıyız? Ne Yapmalıyım?

Gençler başlıkta da bahsettiğim gibi Trans kadınım. Doğduğum yer kimliğine uygun bir yer değildi. Erzincan'lıyım. Baskıya dayanamadım ve 1998 yılında Erzincan'dan İstanbul'a geldim. O dönemler bir kız arkadaşımla kalıyordum. Bu arkadaşım birgün eve ağlayarak geldi. Sevgilisinden hamile kaldığını, öğrenince sevgilisinin terk ettiğini anlattı. O dönemler kürtaj bu kadar gelişmiş değildi aldıramadı da Ne yapacaksın? Diye sordum doğurup yurda vericem devlet baksın dedi. O öyle söyleyince vicdanım el vermedi ve evlat edinmek istediğimi söyledim, kabul etti. Doğumdan sonra aldım. Şimdi 22 yaşında kocaman bir kız oldu. Anne-baba olarak eşimde bende üstümüze düşeni yaptık. Sevdik, en iyi yerlerde okuttum ama tek bir sorun kaldı. Onu evlat edindiğimizi ve Trans birey olduğumu kızıma söylemedik. Beni öz annesi, eşimi de öz babası biliyor. Ben tepkisinden endişeliyim. Sizce ne yapmalıyız? Kızıma bunları söylemeli miyiz? ya da söylememeli miyiz?
Arkadaşlar Trans Birey Olarak Evlat Edindim? Sizce Bunu Gizlemek Doğru Mu? Yani Kızıma Bunları Anlatmalı Mıyız? Ne Yapmalıyım?