Arkadaşlar Trans Birey Olarak Evlat Edindim? Sizce Kızıma Bunları Anlatmalı Mıyız? Nasıl Anlatabiliriz? Bir Öneriniz Var Mı?

Gençler başlıkta da bahsettiğim gibi Trans Kadınım. Ben Muğla"nın küçük bir ilçesinde doğdum bu yüzden gerek aile gerek çevreden çok sorun yaşadım ve 1998 yılında Ankara "ya geldim. O dönemler yaşlı bir kadına bakıyordum yani kızımın anneannesi, hem paramı kazanıyor hemde evinde kalıyordum. Bu kadının kızıyla da çok iyi arkadaş olmuştuk. Birgün kız eve ağlayarak geldi sevgilisinden hamile kaldığını ve sevgilisinin öğrenince terk ettiğini anlattı. Ne yapacaksın? diye sordum. "Doğurup yurda vericem devlet baksın" dedi. O an vicdanım el vermedi ve evlat edinmek istediğimi söyledim kabul etti. Doğumdan sonra da aldım. Şimdi 21 yaşında pırıl pırıl genç bir kız oldu. Çok sevdim, sarıp sarmaladım, hep arkasında durdum, en iyi yerlerde okuttum geçen yıl Bilkent Üniversitesi'nden mezun oldu ama maalesef bir sorun var. Kızıma onu evlat edindiğimizi ve Trans kadın olduğumu anlatmadık. Beni öz annesi, eşimi de öz babası biliyor. Anlatmak istiyorum ama yıkılır diye çok korkuyorum. Sizce anlatmalı mıyım? ya da anlatmamalı mıyım? Ne yapmalıyım?
Arkadaşlar Trans Birey Olarak Evlat Edindim? Sizce Kızıma Bunları Anlatmalı Mıyız? Nasıl Anlatabiliriz? Bir Öneriniz Var Mı?