Narsistlik nesiller boyu aktarılır mı?

22XxAysexX22
Selam herkese, narsistlik nedir kısaca ondan bahsedelim insanın aşırı şekilde kişisel yeterlilik, güç, prestij ve kendini üstün görme ile zihinsel olarak meşgul olup bu durumun kendisine ve başkalarına verdiği yıkıcı hasarı görememesine neden olan bir kişilik bozukluğudur. Benim annemin babası narsist çocuklarına fiziksel ve pskolojik şiddet uygulamış benim teyzelerim ve annemde de bunlarin cok kötü etkileri var hayatlari travmayla dolu ve hepsindede siddete yatkinlik ve sevicilik var ayni sekilde annemin böyle olmasi oğlunu da bu sekilde yetistirmesine sebep oldu ben öyle yetismedim daha doğrusu ben kendimi yetistirdim o yüzden de empati yapabilirim hatam olduğunda özür dilemesini bilirim ama abim öyle değildir kendini kusursuzum demesede her hareketinden kusuru yokmus gibi konusur rencide etmeyi ve eleştirmeyi sever karsindaki herkesi ezerek mutlu olmaya calisir ayni sekilde kendi oglunu da bu sekilde yetiştiriyor bacak kadar çocuk bazen hakaret ediyor ya da emir kipi kullanarak konuşuyor saygisiz bi çocuk babasinin küçük bir versiyonu gibi peki ne yapilmasi lazim neden bu sekilde oluyor.. benim abim annemden intikam almak ister gibi evlatlarini hirpaliyor evlatlar da fazlasiyla yirtici davraniyor.
25 Cevap