Narsist insanlar hep çok iğrenç insanlar gibi gelir ama bu ne kadar doğru?

Kendileri sevilmediği için nasıl sevebileceklerini bilmeyen insanlardır kanımca. Mesela evliliğinde hamile eşine kötü lakaplar takan bir erkek için aslında acımak lazım nasıl bir anne baba ile büyümüş acaba? Ama tabi ki bu durumdan iyileşmek de insanın kendi sorumluluğunda. O yüzden iğrenç değiller belki ama hasta insanlardır. Zaten sevgili olmadan önce ve sevgiliyken de kendini bol bol belli eder nasıl bir insan olduğunu. Ama insanlar da kendilerine yapilan saygısızlığı vb artık özümsemiş insanlarsa görmezden gelirler. O da yine nasıl bir anne baba ile büyümüş olduğunla ilgili...

Güncellemeler
1 yıl
Bir narsist nasıl yetiştirilir? Narsisizm kişilik bozukluğunun ortaya çıkması için pek çok etken var. Etkenlerden birisi de sağlıklı benlik algısının gelişmemesi. Bakım vereni tarafından çocuğun duygusal ihtiyaçlarının aşırı doyurulması veya hiç doyurulmaması, çocuğun kendi benliğinin sınırlarını oluşturmasını zorlaştırır. Diğer insanların da kendi ihtiyaçları olduğunu kabul etmeyi öğrenemez ve kendi ihtiyaçları açısından değerlendirir, kendi benliğinin bir uzantısı gibi görür.
Güncellemeler
1 yıl
Yetişkinlik hayatında ben ve o ilişkisi yerine, ben ve o ilişkisi gibi gorunen ama aslında ben ve ben ilişkisi kurabilen maskelenmis bir yalnızlık süren birine dönüşür. Bir narsistle evli vs. kişiler de hep kendi ihtiyaçlarının görmezden gelindiğini, kendilerinin partnerlerinin bir uzantısı olduğunu vs. söylerler. Yani narsisizm ilişki kuramama ve yalnızlık bozukluğudur aslında. Haha arkadaşlar rüyamda psikoloji okuduğumu gördüm ve sevdiğim adamın çocuğuna terapi yapıyordum. 😂
Narsist insanlar hep çok iğrenç insanlar gibi gelir ama bu ne kadar doğru?