Dost abla teyze anne v. s tarafından seçilen kurban yıllarca bu narsistin elinde yetişmiş kişi yıllar sonra aynı onun gibi mi oluyor. Çünkü en büyük hedeflerinden biri kurbanını kendine benzetmek ona göre şekillendirmek. Bir nevi ruhunda olmak.

Dost abla teyze anne v. s tarafından seçilen kurban yıllarca bu narsistin elinde yetişmiş kişi yıllar sonra aynı onun gibi mi oluyor. Çünkü en büyük hedeflerinden biri kurbanını kendine benzetmek ona göre şekillendirmek. Bir nevi ruhunda olmak.
Narsist kişi bukadar düşünmez o kendi egosuna bakar. Anladığım kadarıyla anneyle alakalı sorun. Öyleleri daha çok hükmedici tür. Evet sende kendisini yaşatmak istiyor. Sana ait olmayan şeylere eyw etmemelisin
Narsistlerin çoğu çocukluklarında yaşadıklarının aynısını sana yaşatıyorlar, evet hükmedici oluyorlar, onlar sayesinde bir yere geldiğini düşünüyorlar, onlarsız bir hiçsin. Biri överse ben yaptım benim sayemde benden öğrendi gibi laflar öne sürülüyor, ve kendileri gibi gördükleri zaman bu onları baya tatmin ediyor. Eyvallah etmeyi bıraktığın an hala gururla sende bir iz bıraktıklarını duşunuyorlar. Ömür boyu benim gibi biri olarak hayatına devam edecek düşüncesiyle mutlu oluyorlar.
Evet. Valla ben 22 yaşında bunlar yüzünden evden ayrıldım 4 5 senedirde hiç görüşmüyorum. Reddettim. Şimdi inşallah sırayla geberecekler
Evden ailenden ayrılmak psikolojik olarak çok zor bir durum. Umarım bundan sonraki hayatında her şey gönlunce olur, ve yaşadıklarını aşabilirsin. Psikologdan destek alman fayda edebilir konuşmak iyi gelir.
Ne piskoloku la cıkcık miyiz biz isim olmaz
Narsist insanlar, çevrelerindeki insanları manipüle ederek kendi düşünce ve davranışlarına benzetmeye çalışabilirler. Bu durum, narsistlerin kurbanlarını kendi imajlarına göre şekillendirmeye çalışmaları şeklinde kendini gösterebilir. Ancak, bu süreç her zaman başarılı olmaz ve kurbanların direnciyle karşılaşabilir. Narsistlerin manipülasyon taktiklerine karşı kurbanların farklı tepkiler vermesi mümkündür. Bazı kurbanlar, narsistlerin etkisinde kalarak onların düşünce ve davranışlarını benimserler. Bazı kurbanlar ise narsistlere karşı direnç göstererek kendi kimliklerini korumaya çalışırlar. Kurbanların narsistlere karşı direnç göstermesi, genellikle uzun ve zorlu bir süreçtir. Bu süreçte, kurbanların destek alması ve kendi sınırlarını korumayı öğrenmesi önemlidir. Narsist insanlar, çevrelerindeki insanları manipüle ederek kendi düşünce ve davranışlarına benzetmeye çalışabilirler. Ancak, bu süreç her zaman başarılı olmaz ve kurbanların direnciyle karşılaşabilir. Narsistlerin manipülasyon taktiklerine karşı kurbanların bilinçli olması ve kendi sınırlarını korumayı öğrenmesi önemlidir.
Okadar güzel ifade etmişsin ki, kesinlikle katılıyorum dediklerine. Bir kurbanın kendine gelip narsiste karşı direnmesi hiç ama hiç kolay değil, narsist çoktan ondan o gücü almıştır ve bunu ancak zamanla gücünü toplayarak yapabilir. İşte bu seferde manipülasyon tekrar devreye girer hemde daha yoğun bir şekilde. Bir narsist kendine benzettiği kurbanının gitmesine izin vermez. Kendilerine benzetene kadar emek verdiklerini düşündükleri için yenilgiyi asla kabullenmezler ve kurban çekip gitse bile ömür boyu hayatına onun gibi davranarak devam edeceğini ve kocaman bir iz bıraktığını düşünür bununla gurur duyar.
Teşekkür ederim :)
Çeşit çeşit narsistler var aslında. Bu dediğinde onlardan birisi. Diğer türleri kontrol edip kendine bağlamak isteyen ve kontrol edip ölüme götürmek isteyen. Manipülasyon yaparak psikolojini iyice bozuyorlar. Suçlu kurban ilişkisi.
Narsist üstün hissetmek ister.
Evet çok doğru söyledin baya bir çeşitleri var. Kurbanının üzerinden üstünlük hissetmesi, yıllar sonra tamamen kendine benzetti diye gururla egosunu tatmin etmesi. Hatta birileri kurbanı övdüğünde
“benim sayemde” “benden öğrendi” “aynı benim gibi oldu” “kimin kardeşi” “kimin kızı” “kimin yeğeni” demeden yapamazlar. Kendilerini mutlaka ortaya atarlar, sen bir hiçken onun sayesinde bir yere geldiğini düşünür. Ve bunun gibi bir çok şey…
Bu da çok doğru bir tespit. Hep bir egosal üstünlük, ego tatmini. Bu kişiler seni topluma kötü, kendilerini iyi olarak tanıtırlar.
Evet toplum onlar için çok önemlidir herkes onları iyi bilmeli. Kendileri kurbanlarına herşeyi yapabilirler fiziksel/ruhsal şiddet , bu hakkı kendilerinde bulurlar fakat kurbanı ile ilgili başkalarından en ufak kötü eleştiri gelirse bunu kaldıramazlar kendilerine çamur atılmış gibi hissederler ve kurbanla bile çatışma yaşar “ sen benim boynumu nasıl eğersin” gibi.
Evet, onun da acısını intikam ile çıkarırlar. İğrenç kişiler.
Maalesef tamda öyle oluyor. Her sonuçun bedelini kurban ödüyor.
Çok teşekkür ederim 💜🦋.
Rica ederim canım🥰❤️
Cevap
2Cevap
Hayatınızın bir döneminde narsist birine denk gelirseniz arkanızı dönün ve gidin.. tanıştığınıza da memnun olmayın.
Haklısın sonra büyük bir travma olarak kalıyor, bir bakmışsın farkında olmadan ona benzemişsin.
Aynen öyle ablam tam olarak düşündüğün şey doğru
O hale getirip sonrada bununla gurur duyuyorlar aynı benim gibi oldu diye. Hayatına benim gibi devam edecek düşüncesiyle yine egolarını beslemiş oluyorlar. Ben yaptım ben yetiştirdim benim sayemde böyle oldu ben öğrettim v. s diyerek güçlü hissediyorlar tatmin oluyorlar
Aynen ablam ama yinede onun gibi olup olmamak senin benim elimde kendi irademizle seçim yapıyoruz ne olursa olsun o kötü ve bize kötülüğü aşılamaya çalışıyor diye biz ille de kötüyü kabul etmek zorunda değiliz
Kesinlikle öyle onun aşıladığı bazı alışkanlıklar olsa bile bunu içten içe çözüp en azından dışarıya yansıtmamak için çabalamak lazım. Hiçbir insana zarar gelmemesi için ona göre davranmak lazım. Bazı insanların maalesef iradeleri düşük oluyor ve onlarda başkalarına aynı şekilde davranıyor. Umarım kimse yaşadıklarını başkasına yaşatmaz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?